8 най-добри приставки за импортиране / експортиране на WordPress

Най-добрите добавки за импортиране и експортиране на WordPress

Всеки уебсайт, който съществува по някое време, започва да събира данни в своята база данни. Независимо дали става дума за потребители, клиенти, изображения, теми, публикации, SEO или нещо друго, той намира място във вашата WordPress. Понякога може да искате да преместите тези данни на други места. Кажете от един сайт на WordPress на друг уебсайт или платформа. Може би искате да получите достъп до потребителски данни, за да актуализирате списъци с абонаменти или да преместите данни за продажбите във вашата счетоводна система.


По същия начин, в един момент може да искате да импортирате данни във вашия WordPress сайт. Това може да се случи, ако създавате нови поддомейни, които изискват същите потребителски акаунти. Или ако преминавате към изцяло нов хост. Разбира се, можете да управлявате това с помощта на phpMyAdmin от контролния панел (за който можете да научите в нашето ръководство за мигриране на WordPress). Но не всички от нас искат да се справят с phpMyAdmin или дори да посетят контролния панел. Именно там плъгините за импортиране и експортиране на данни от / към вашия уебсайт WordPress могат да се окажат полезни.

Опции за импортиране / експортиране на Native WordPress

С WordPress винаги можете да се върнете към функцията за внос / износ. Можете да използвате инструмента за импортиране, за да импортирате съдържанието на сайта като публикации или коментари от други платформи във вашия WordPress.

Роден WordPress импорт

За да експортирате съдържание, WordPress ще създаде XML файл, който можете да изтеглите и запишете на вашия компютър. Този файл може да съдържа публикации, страници, коментари, персонализирани полета, категории и маркери. След това с помощта на функцията за импортиране в друга инсталация на WordPress можете да качите файла в този сайт.

Функция за естествен експорт на WordPress

Но по-удобният начин за справяне с това е използването на WordPress плъгини. По-долу показваме WordPress плъгини, които помагат за импортиране или експортиране на конкретни парчета данни към и от вашия WordPress (за разлика от общите приставки за миграция, които могат да ви помогнат да преместите целия си сайт). Това ще ви спести проблема с пресъздаването на секции на уебсайтове на друго място.

Нека започнем с плъгините Някои могат удобно да импортират и експортират всички данни на вашия WordPress, докато други прехвърлят конкретни набори от данни. Прочетете, за да научите повече!

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Импортирайте всеки XML или CSV файл в WordPress

Импортирайте XML или CSV файл в WordPress Plugin

Ако имате много данни в CSV файлове, този плъгин ще ви помогне да го преместите в четири стъпков процес, работещ от обикновен интерфейс за плъзгане и пускане. Не е необходимо XML или CSV файловете да са във всеки конкретен структурен формат или размер. Плъгинът разгражда файловете, които ще бъдат импортирани в управляеми парчета и можете да го настроите да импортира по-големи файлове или да ускори и импортирането. Той импортира всички данни, включително атрибути и работи със специални знаци като арабски, иврит и китайски.

Не само съществуващите данни на която и да е CMS, можете да използвате този плъгин, за да импортирате емисии с данни на живо, като котировки на акции, спортни резултати или котировки на живо. Ами ако искате да експортирате данните? Ами тази приставка се интегрира с придружител, Експорт на WordPress данни в XML / CSV което ви позволява да експортирате почти всичко. След това ще можете да редактирате данните в Excel и да ги изпращате до всяко местоположение, което искате.

Pro версия ви позволява да правите повече, като например импортиране на данни в персонализирани полета или импортиране на изображения. Той също така позволява импортиране от пряк URL адрес или проверка на файл за актуализации и редактиране според нуждите. Ако сте потребител на WooCommerce, може да се интересувате и от тях XML и CSV вносител за всички видове продукти на WooCommerce.

2. Краен вносител на CSV

Ultimate CSV Plugin вносител

Ако имате нужда от вашия плъгин, за да извършвате редовно натоварване на тежки повдигачи, Ultimate CSV Importer може да бъде точно този, от който се нуждаете. Може да импортира почти всичко – публикации, коментари, рецензии (от WP клиентски отзиви), както и SEO полета от All-in-One SEO. Това не спира дотам, импортира персонализирани публикации, персонализирани полета и дори изображения от външни URL адреси като Pixabay или Shutterstock. Скоростта на внос също може да се увеличи. И хубавото е, че може да елиминира дублиращото се съдържание, за да намали раздуването във вашата база данни. Типовете публикации се импортират с таксономии, многокатегории и мулти-маркери. Приставката работи с мултисайтове и добавка помага да се премести съдържанието във CSV формат.

Въпреки че можете да извършвате всички горепосочени действия безплатно, можете да направите повече, ако закупите Pro лиценз. Той ще изпълнява периодични актуализации на уебсайтове без никаква ръчна намеса и поддържа многоезични уебсайтове. Всички импортирани модули се управляват във файлов мениджър и се поддържат подробни регистрационни файлове. Разработчиците също ще са доволни, тъй като функциите на плъгините могат да бъдат разширени.

3. Woo Import Export

Woo Import Export Plugin

Информация и изтегляне

Следващият ни плъгин, Woo Import Export е предназначен изключително за потребители на WooCommerce. Тази премиум приставка може да импортира или експортира всички данни, свързани с вашия магазин, от продукти, категории продукти и поръчки до потребители и талони. Ще можете да изберете полетата, които ще бъдат импортирани или изнесени, да приложите филтри и да планирате внос / износ, както и да поддържате дневници на цялата импортна / експортна дейност.

Плъгинът работи с CSV формати и може да черпи данни и от URL адреси. Предлага визуализация на всички данни за внос / износ, така че можете да сте сигурни, преди да натиснете бутона за импортиране / експортиране. С поддръжката на WPML многоезиковите проблеми няма да създадат проблем.

4. Вносител и износител на джаджи

Плъгин за вносител и износител на джаджи

Вносител и износител на приспособления е прост и интелигентен плъгин, който прави точно това, което подсказва името му. Той предлага лесен начин за преместване на джунджурии в друг уебсайт и е особено удобен, когато добавяте приспособления към вашата тема. Щракването върху бутона Експортиране създава JSON файл, съдържащ приспособленията, заедно с техните настройки. За да импортирате файловете, просто го изтеглете на желаното място, било то на друг сайт или на същия сайт. След като импортирането завърши, ще видите какво се случва с джаджите в чиста таблица.

Приставката не изтегля сляпо всички приспособления по време на импортирането. Джаджи, за които няма определена област на приспособления или които не се поддържат от вашата тема, се изключват. По същия начин джаджите, които вече съществуват на новото място, се записват като неактивни джаджи. Разработчиците могат да филтрират данните преди импортирането.

Тази популярна джаджа е достъпна за безплатно изтегляне в хранилището на приставки WordPress.

5. Износ / импортиране на персонализатор

Плъгин за експортиране / импортиране на персонализатор

Ако имате тема, изглеждаща точно както искате, и искате да я копирате на друг сайт, това може да помогне за експортиране / импортиране на персонализатор. Но преди това трябва да сте сигурни, че вашата тема използва WordPress Customizer за настройките си и че темата е активна. След това ще можете да прехвърляте настройки директно от интерфейса на персонализатора. Всички настройки и опции могат да бъдат прехвърлени.

Излишно е да казвам, че това работи само ако импортирате настройки в същата тема или дочерната тема като оригиналните настройки.

Докато импортирате, имате възможност да изключите изображения. Разработчиците могат да филтрират опции, които не са част от персонализатора, като използват филтри. След като импортирането завърши, страницата ще се опресни и ще видите всички промени. Този плъгин осветява пресъздаването на настройките на WordPress Customizer. Ако темата има безкрайни опции, ще оцените нуждата от този плъгин.

6. Импортиране на потребители от CSV с Meta

Импортиране на потребители от CSV с Meta Plugin

Импортирането на потребители от CSV с мета е удобно, когато искате да импортирате хиляди потребители в CSV формат директно във вашия WordPress за секунди. Персонализираните потребителски данни могат да бъдат автоматично включени и могат да се използват за редактиране на потребителски профил.

Ще можете да назначавате роли на потребителите и да им изпращате имейли. Имейлите са адаптивни и могат да бъдат запазени като шаблони. Можете да го настроите така, че потребителите да се импортират периодично, както и да актуализират всяка потребителска информация. Освен това, плъгинът е съвместим с много други плъгини за членство. В същото време куките, предоставени с плъгин, позволяват на разработчиците да разширяват функциите.

7. Експорт на всички URL адреси

Експортирайте приставката за всички URL адреси

Експортиране на всички URL адреси е проста приставка, която създава страница на вашия сайт, в която са изброени всички заглавия, категории и URL адреси. От там можете бързо да проверявате публикуваните ви страници и публикации, както и публикации, насрочени за публикуване. Можете да експортирате данни и да ги категоризирате по видове публикации.

Този плъгин е удобен, когато искате да проверите всички URL адреси за вашия сайт или докато се опитвате 301 пренасочвания, използвайки htaccess. Ще можете да филтрирате URL адреси по автор и да присвоите предпочитани имена на CSV файлове, както и да генерирате имена на файлове на случаен принцип, за да защитите чувствителни данни.

8. Експорт на медии с избрано съдържание

Експортиране на медии с избран плъгин за съдържание

Обикновено, когато експортираме публикация, свързаните медийни файлове не се експортират с публикацията. Експортиране на медии с избрано съдържание добавя опция, която, когато е поставена отметка, намира представеното изображение и прикачени файлове за експортиране заедно с тази публикация. Просто, но полезно.


Данните стават все по-важни за уебсайтовете и може да се наложи да преместите вашите между сайтовете в даден момент. Приставките за WordPress, представени в тази публикация, могат да ви помогнат да направите светлината на вашата задача. Опитайте ги и ни кажете как са работили за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map