7 най-добри приставки за кеширане на WordPress през 2020 г.

Когато става въпрос за ускоряване на вашия уебсайт WordPress, имате само една снимка. Показвайте бавно зареждащи се страници на аудиторията си и няма да знаете какво е достигнало долната ви линия. \ Препоръчваме да използвате приставка за кеширане на WordPress, за да избегнете хаоса на бавните страници.


Какъв е крайният резултат? Ще увеличите скоростта на зареждане на страницата си, ще зарадвате потребителите си и ще пожънете изобилно по пътя.

Защо да служи за бързо зареждане на страници? Най-вече защото хората и търсачките не обичат бавни уебсайтове. Да, бавен уебсайт означава, че нямате какво да предложите и търсачките няма да се колебаят да изпратят любимия си уебсайт в забрава.

Покажете на читателите си известна любов със супер бързи страници и те ще ви обичат до Луната и обратно. Между вас и мен знам, че и вие мразите бавно зареждане на страници. Като се има предвид, трябва да сте в режим звяр по всяко време, когато скоростта на вашия уебсайт е загрижена.

Колкото по-бърза е, толкова по-бързо хората (и търсачките) стигат до вашето съдържание, толкова по-добре. В противен случай ще чакате клиентите си като пътник на автобусната спирка – проблем е само, че те няма да дойдат, за разлика от автобуса.

Затова не се хвърляйте в земята със забавен уебсайт. Не давайте любов на този бавен набор от страници; вземете приставка за кеш на WordPress и се пристрастете към бързината.

Ако чувствате, че не можете да забавите скоростта, вие сте на правилното място, защото в тази публикация покриваме 7 от най-добрите WordPress кеширащи приставки за ускоряване на уебсайта ви през 2019 г. и след това.

Ако не намерите любимата си приставка за кеширане, не се разочаровайте. Вместо това внесете борбата в секцията за коментари в края на публикацията. Или погледнете пълното ни ръководство за това как да ускорите WordPress.

Бърза бележка за кеширането на WordPress

И така, за какво е този кеширащ бизнес? Мразя дублирано съдържание, защото е лошо за вашите SEO усилия, така че ще изпусна цитат от минала статия, която ви показва как да почистите кеша на WordPress, като професионалистите. Ето го:

Като цяло изчислителните условия, кеширането е просто съхраняване на данни във временна памет, за разлика от основната памет. Кешът (произнася се кеш) е технология, чрез която част от хардуер или софтуер съхранява временни данни, които са по-бързи за извличане втори път, когато ви трябват.

Кеширането е свързано с увеличаване на скоростта на зареждане на страницата на уебсайта Ви. Имаме четири основни типа кеширане, а именно:

 • Браузър за кеширане, който е кеширане, вграден в браузъри като Chrome, Mozilla Firefox и т.н.
 • Кеширане на сървъри, което се случва от страна на сървъра. Обикновено се поддържа от вашия уеб-домакин
 • Кеширане на трети страни, което се предоставя от трети страни, като мрежи за доставяне на съдържание (CDN). Примерите за популярни CDN включват CloudFlare и KeyCDN
 • Кеш на приставки, типът, който предлага плъгините за кеширане на WordPress, а също и основната тема на тази статия

В следващия раздел обхващаме както безплатни, така и премиум приставки за кеширане на WordPress. Независимо дали отидете на безплатен или премиум плъгин за кеш WP, уверете се, че изберете подходящ за вашия уебсайт. Без допълнително обожание, нека се пристъпим към бизнеса.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. W3 Общ кеш

Wordpress кеширащи приставки - w3 общ кеш

С над 1 милион активни инсталации, W3 Total Cache е един от най-популярните кеширащи WordPress плъгини на планетата.

Плъгинът е популярен благодарение на невероятния набор от кеширащи функции, които ви помагат да ускорите уебсайта си като шеф. W3 Total Cache ускорява вашия уебсайт WordPress с функции като:

 • Кеширане на браузъра, което е особено чудесно за повторни прегледи на страници
 • Възможността за минимизиране и компресиране на HTML, CSS, JavaScript и емисии спестява до 80% от вашата честотна лента
 • Съвместимост с споделен, виртуален частен и посветен хостинг (сървъри)
 • Интеграция на безжична мрежа за доставяне на съдържание (CDN)
 • Поддръжка за мобилни устройства, включително автоматично превключване на теми
 • Кеширане на страници, включително страници с резултати от търсенето
 • Кеширане на обекти, включително обекти на база данни
 • Поддръжка за WP_CLI за пречистване на кеш и други
 • Кеширане на статистически данни, така че можете да видите как вашите начинания за кеширане са добри
 • Обратна интеграция на прокси чрез Varnish или Nginx
 • Поддръжка за мобилни страници, ускорени от Google (AMP)
 • И много повече

Огромният брой функции на тази приставка за кеш на WordPress може да обърка перфектния начинаещ. Въпреки това, след като разберете, W3 Total Cache е забележително решение за кеширане на WordPress.

За безплатен приставка за кеширане на WordPress, W3 Total Cache ще събори чорапите ви. С други думи, ще се чудите защо кеширащият плъгин от този характер е дори свободен да започнете с това.

2. WP ракета

WP Rocket WordPress кеширащи приставки

Ако W3 Total Cache се окаже труден за конфигуриране, може би се нуждаете от по-малко сложна приставка за кеширане на WordPress. Дами и господа, поздравете с WP Rocket, един от най-добрите премиум приставки за кеширане на WordPress.

Ако имате пари за инвестиране във вашия сайт, WP Rocket е вероятно единственият премиум кешинг плъгин, който някога ще ви е необходим.

За начало, WP Rocket е невероятно лесна за конфигуриране дори с милион и една функция. След като активирате приставката, WP Rocket започва незабавно да кешира вашия сайт. Точно така, не е необходимо да конфигурирате безкраен списък от настройки, за да кеширате вашия WordPress сайт; просто инсталирайте приставката, натиснете бутона за активиране и ще преминете към по-бързи уеб страници.

И докато WP Rocket е удобна за начинаещи, тя се доставя с множество куки, които помагат на разработчиците да разширят значително функционалността на приставката.

Но как приставката повишава скоростта на натоварването ви в WordPress? WP Rocket минимизира HTML, JavaScript и CSS файлове. Ако това не е достатъчно, WP Rocket се предлага с предварително зареждане на кеш, което незабавно подобрява индексирането на вашия уебсайт от търсачките. Това означава, че плъгинът поддържа кеш на браузъра и страниците.

В допълнение, WP Rocket идва с мързеливо зареждане. Поради тази причина изображенията на вашия уебсайт се зареждат само когато посетителят превърта надолу страницата.

Facebook и YouTube сред другите големи уебсайтове са особено любители на тази техника. Вие също можете да използвате мързеливо зареждане в своя полза благодарение на WP Rocket. Плюсът е създаден според най-добрите практики на WordPress, което означава, че е чист, коментиран и добре документиран.

Компанията зад WP Rocket ви предлага три ценови пакета, а именно единичен ($ 49)плюс (99 $) и Безкрайност ($ 249). Нашата препоръка е винаги да търсите пакета, който е подходящ за вашия бизнес. Те предлагат и 14-дневна 100% гаранция за връщане на пари, което означава, че можете да тествате WP Rocket без риск.

3. WP Супер кеш

wordpress кеширащи приставки - wp супер кеш скрийншот

Друг достоен претендент в това кръгче за кеширане на WP е WP Super Cache от Automattic, същите момчета, които ви докараха Jetpack, Akismet и WordPress.com сред другите превъзходни продукти.

WP Super Cache има над 2 милиона активни инсталации, което означава, че е популярна приставка за кеширане за много издатели и уеб разработчици.

За да ускори вашия уебсайт, WP Super Cache генерира статични HTML файлове от динамичното ви съдържание на WordPress. Вместо да обслужва тежки PHP скриптове, вашият уеб сървър ще обслужва по-леките HTML файлове, което спестява тон на честотна лента и намалява пъти за зареждане на страницата ви.

Плъгинът обслужва статични HTML файлове на 99% от вашите уеб посетители, включително потребители, които са влезли или оставили коментари. Освен компресиране на страници, WP Super Cache автоматично почиства кеш файловете, които са остарели и застояли. Освен това можете да предварително зареждате колкото се може повече публикации, ако активирате „Режим на предварително зареждане“.

В допълнение, WP Super Cache се предлага с поддръжка на CDN, включително опцията за създаване на CDN в поддомейн на вашия домейн.

На всичкото отгоре получавате крайни точки на REST API, които са ви полезни, ако трябва да получите достъп до настройките на този благоприятен плъгин. Съчетайте това с куките, налични в приставката, и можете да създадете потребителски процеси за кеширане, за да отговарят на вашите нужди.

За да започнете да кеширате вашия сайт без хичкоп, разработчиците препоръчват да активирате следните настройки:

 • Просто кеширане
 • Кеш възстановяване
 • Компресиране на страници
 • Не кеширайте страници за известни потребители
 • CDN поддръжка
 • Допълнителни проверки на началната страница

Плъгинът се предлага с подробна документация, ако някога се нуждаете от повече информация.

4. Бързо изпълнение

плъгин за бързо изпълнение на WordPress

Swift Performance е повече от просто приставка за кеширане на WordPress. Това е невероятен оптимизатор на производителността отвъд просто кеширане, както го знаете.

Разработчиците са опаковали това лошо момче до краищата с всички функции, от които се нуждаете, за да увеличите производителността и скоростта на вашия прекрасен сайт WordPress, без да счупите пот.

За начало кеширането на страници работи извън кутията (или веднага щом активирате приставката). Ако се чудите, кеширането на страници е съвместимо с Cloudflare, bbPress, WooCommerce и Varnish между други.

Второ, можете да оптимизирате доставката на статични ресурси чрез минимизиране. Точно така, можете да комбинирате или минимизирате CSS и JavaScript с едно щракване. И благодарение на функция, известна като Async Execute, можете да стартирате скриптове поотделно, докато се зареждат, което подобрява скоростта на вашия сайт, SEO оценките и потребителското изживяване.

Трето, Swift Performance се предлага с най-модерния оптимизатор на база данни. Оптимизаторът почиства дублирани метаданни, изтекли преходни времена, сираци и спам коментари. И ако не сте знаели, можете да планирате оптимизиране на базата данни (с професионалната версия), което ви спестява много време.

На всичкото отгоре получавате организатор на приставки, който ви помага да активирате / деактивирате приставки на определени страници. Тъй като плъгините се изпълняват само там, където е необходимо, можете да намалите размера на страницата и да сведете до минимум конфликтите, които причиняват проблеми с производителността.

Други забележителни функции включват:

 • Възможност за автоматично генериране на критичен CSS
 • GZIP компресия
 • Мързеливо зареждане
 • Кеширане на браузъра
 • Мобилно откриване
 • Многостранна съвместимост
 • Поддръжка за WPML
 • Контрол на сърдечната дейност
 • И много повече

5. LiteSpeed ​​кеш (LSCache)

litespeed кешът е един от най-добрите приставки за кеширане на wordpress

Ако има приставка, която прави кеширането забавно (знаем, че е скучно и трудно), това трябва да е LiteSpeed ​​Cache. Тази приставка за кеширане на WordPress се предлага с два набора функции, а именно:

 • Общи характеристики, които са подходящи за всеки уеб сървър като LiteSpeed, Nginx, Apache и т.н.
 • LiteSpeed ​​Ексклузивни функции, които изискват OpenLiteSpeed, комерсиални LiteSpeed ​​продукти, или LiteSpeed ​​хостинг

Общите характеристики включват кеш на обекти, множествена поддръжка на CDN, оптимизация на изображение без загуба / загуба, кеш на браузъра, кеш на OPcode, HTTP / 2 натискане за CSS / JS, предварителен избор на DNS, API на Cloudflare, поддръжка на много сайтове и контрол на сърдечния ритъм.

На всичкото отгоре можете да минимизирате CSS, JavaScript и HTML, включително вградени CSS и JavaScript, както и да генерирате Critical CSS автоматично.

Освен това можете да мързелувате изображения / рамки и да зареждате CSS / JS асинхронно. Освен това, вие получавате оптимизатор на база данни, поддръжка на формат на изображението в WebP, настройки за импортиране / експортиране, изглед на основни / разширени настройки и оптимизиране на резултата PageSpeed.

Получавате всички тези страхотни настройки в атрактивен и лесен за разбиране администраторски интерфейс.

Ексклузивните функции на LiteSpeed ​​включват автоматично кеширане на страници и пречистване, частен кеш за влезли в системата потребители, кеширане на WordPress REST API, откриване на мобилни устройства, планиране на чистка на чистене, поддръжка на WP CLI и много други.

LiteSpeed ​​Cache идва с чудесна документация, форум за поддръжка и Slack общност. Той е съвместим с широк набор от приставки и теми. Те също предлагат API за плъгини и теми, които не са съвместими с LSCache. Това е дълъг списък от функции, за да преминете скоростта на вашия сайт на следващо ниво.

6. WP най-бързият кеш

wp най-бързият кеш

WP Fastest Cache е друга популярна приставка за кеширане на WordPress, каквато е с над 900k активни инсталации по време на писането. С впечатляващ списък от функции и редовни актуализации, можете да разчитате на WP най-бързия кеш, за да ускорите любимия си уебсайт WP.

За да увеличите скоростта на вашата страница и да намалите натоварването на вашия сървър, WP Fastest Cache създава статични файлове от динамичното ви съдържание на WordPress.

Плъгинът е толкова лесен за използване, че нямате нужда от технически ноу-хау, за да започнете. Освен това по-голямата част от процеса на кеширане се случва автоматично. WP най-бързият кеш може да се похвали с функции като:

 • Страхотен (и лесен за използване) администраторски панел
 • HTML и CSS минимизация
 • GZIP компресия
 • Кеширане на страница
 • Кеширане на браузъра
 • Възможност за комбиниране на CSS / JS
 • Можете да деактивирате вградените CSS за емоджи и wp-emoji-release.min.js
 • Поддръжка на няколко езика
 • CDN поддръжка
 • SSL поддръжка
 • Време на изчакване за кеш
 • Предварително зареждане на кеша
 • И още много

WP Fastest Cache е лесно, но мощно кеширащо решение както за начинаещи, така и за разработчици. На всичкото отгоре има премиум версия, която се доставя с повече функции, отколкото някога ще се нуждаете.

7. Автоматизирайте

автоматично оптимизиране на кеширане на wordpress и плъгин за изпълнение

Не на последно място, но определено не на последно място, имаме приставката Autoptimize WordPress. Плъгинът е перфектен, ако търсите леко решение, за да увеличите значително скоростта на уебсайта си. Той няма звънци и свирки на другите плъгини в този списък, което го прави лек и лесен за използване.

Вместо да се фокусира върху области като кеш на браузъра и страниците, приставката оптимизира вашите скриптове. Точно автоматичното оптимизиране може да обединява, минимизира и кешира скриптове, да премества скриптовете до долния колонтитул или главата на страницата и да компресира HTML.

Плъгинът предлага допълнителни опции за премахване на основния емоджи на WordPress, оптимизиране на изображения и Google шрифтове и асинхронизиране на неагрегиран JavaScript наред с други неща. Програмистът препоръчва да използвате някой от другите WordPress кеширащи приставки в този списък за кеширане на страници.


WordPress кеширащите приставки ви помагат да повишите производителността и скоростта на вашия уебсайт WordPress, без да нарушавате потта. Това, вече знаете. Без приставки за кеш трябва да направите всичко ръчно, което вероятно ще изпържи мозъка ви.

Надяваме се, че нашата публикация ще ви насочи в правилната посока, доколкото избора на правилната приставка за кеширане на WordPress. Пропуснахме ли любимата ви приставка за кеширане на WordPress? Уведомете ни в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map