6 най-добри Yoast SEO алтернативи за WordPress сайтове

Най-добрите Yoast SEO алтернативи

Когато става въпрос за WordPress и SEO, Йоаст SEO плъгинът е идеалното решение за много от нас. И защо не? В крайна сметка този популярен плъгин е активен на 5+ милиона уебсайта на WordPress, плюс това е лесно да настроите Yoast SEO и новите функции се добавят редовно. Той предлага всички основни функции за оптимизиране на WordPress SEO безплатно (въпреки че горещо препоръчваме Yoast Premium, ако се отнасяте сериозно към сайта си).


Но това не трябва да ни попречи да проверим конкуренцията за най-добрите Yoast SEO алтернативи. И точно за това е тази публикация – намирането на най-добрите алтернативи на Yoast SEO. Може би сте искали да пробвате нов SEO плъгин или просто сте любопитни. Какъвто и да е случаят – тук са нашите топ избор.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Всичко в едно SEO

Всичко в едно SEO плъгин

All in One SEO е доста шампион, когато става дума за комуникация с търсачките. Той изпраща вашите Sitemap, включително Sitemap за изображения, на търсачките и автоматично ги актуализира при всякакви промени в сайтовете ви. Начинаещите могат да започнат с този плъгин, без да обръщат твърде много внимание на настройките. Що се отнася до разработчиците, те могат да прецизират настройките, за да оптимизират SEO и да разширят функциите чрез вградения API.

Въпреки че всичко в едно SEO е първото име, което се появява при обмислянето на алтернативи на Yoast SEO, трябва да знаете, че неговите функции за анализ на страници не съвпадат напълно с Yoast. Не придава твърде голямо значение на ключовите думи или на четенето. Въпреки това, той може напълно да съвпада с Yoast SEO при оптимизиране на заглавия, генериране на мета тагове и откриване на дублирано съдържание на вашия уебсайт.

Една област, в която All in One постига оценка за много други SEO алтернативи, е поддръжката за Google Analytics и SEO интеграция за сайтове за електронна търговия, включително WooCommerce.

Плъгинът се предлага безплатно. Но има премиум версия също, която започва от $ 97 / година за един сайт. Това дава право на премиум поддръжка, допълнителни опции на Google Analytics, видео SEO модул и интеграция на социални медии.

За тези, които следят за ефективността на уебсайта, ще се радвате, че All in One има модулна структура. По този начин можете да изключите функции, от които не се нуждаете, и да предотвратите ненужно затягане на производителността. Освен това ще имате по-голям контрол върху техническите подробности, като поискате от търсачките да не индексират или следят или изключват някои области от вашата карта на сайта.

2. Премиум SEO пакет (Lite)

Premium Seo Pack - лека версия

Premium SEO Pack се предлага пълен с функции в 24+ модула, както за SEO, така и за социална оптимизация. Не всички модули присъстват в безплатната версия, но полезно е включена масовата оптимизация. Масовата оптимизация ви позволява да откриете ключовата дума за фокус за всички ваши публикации и страници и да ги оптимизирате наведнъж. И не само една ключова дума, а ключови думи с множество фокуси до 25 ключови думи (Pro). Масова оптимизация е възможна и за мета заглавия, мета описания, мета ключови думи и слуги оптимизация.

Подобно на Yoast SEO, тя включва оптимизация на страницата и XML Sitemaps. Освен това тя включва също така проследяване на SERP, конкурентен анализ, оптимизация на изображения, свързване на профили и анализ на скоростта на страницата. Социалните функции включват богати фрагменти, Twitter карти, модул за планиране във Facebook и социални статистики.

И след като поставите кратък код за местен бизнес, той генерира карта на сайта и уведомява търсачките. Ще можете да добавите вашия сайт към различни директории на уебсайтове.

Premium SEO Pack обръща внимание и на оптимизацията извън страницата с изграждане на вътрешна връзка, пренасочване на връзки и монитор 404. Разширените настройки включват W3C Validator, SEO Insert Code и Minify JS / CSS.

А редовен лиценз може да бъде закупен за $ 44 / година / сайт и това ви дава право на бъдещи актуализации и допълнителни функции.

3. BAVOKO SEO инструменти

BAVOKO Безплатен WordPress Plugin

BAVOKO SEO Tools пакети във всички редовни функции на SEO плъгин и след това още някои. В полето са стандартни функции за SEO страница на страница като XML Sitemap, мета заглавия, описания и оптимизация на ключови думи. За всяка публикация и страница ще имате редица опции за оптимизиране на съдържанието. Освен това можете да продължите да използвате фрагменти, описание и изображение за фрагменти за Facebook и Twitter. Визуализацията на фрагмента ви показва точно как би изглеждала публикацията ви в социалните медии. Като се има предвид наборът от функции, предлагани от приставката, той може да бъде идеално подходящ за уебсайтове, които имат натоварване на съдържание, за да наблюдават и поддържат SEO производителност.

Можете да започнете с безплатна пробна версия, но за да изпитате напълно целия набор от функции, които предлага този плъгин, трябва да платите за премиум приставка. Пакетите започват от $ 19,99 на месец. С активния плъгин ще можете да проследявате трафика по държави и устройства. Ще можете също да наблюдавате връзки и да премахвате всеки домейн, да оптимизирате и следите ефективността. Той събира SEO данни от Google Search Console (безплатно), Google Analytics и BAVOKO API (Pro) и ги поставя изцяло на един екран, за да ви даде „SEO здраве“ отчет за цялото съдържание на вашия сайт.

Освен това, където BAVOKO свети, е в подобряване на работния процес на SEO. Металният групов редактор е истинска икономия на време. Тя ви позволява да избирате отделни публикации и да ги поправяте един по един, както и групово да ги редактирате. Можете също така да направите групови промени в SEO описанията на всички публикации и страници на вашия сайт само с няколко кликвания.

Друга полезна функция е Мониторингът на ключови думи. Използвайки това, ще можете да разберете историята за класиране на ключовите думи и историята на класиране за конкретни страници и публикации.

Освен това можете да откриете нови ключови думи направо от този плъгин, като проведете проучване на ключови думи. Не само това, той предлага нови вътрешни връзки въз основа на вашето съдържание, както и показва списък на всички входящи и изходящи връзки за тази страница или публикация. Направихме подробен преглед на приставката BAVOKO SEO и можете да я потърсите, ако искате да знаете повече.

4. Ранг математика

Ранг Math WordPress SEO Plugin

Rank Math е напълно безплатен (засега) и изчерпателен SEO плъгин. А за $ 9 на година ще получите и поддръжка за приставката.

Той разполага с огромен набор от функции (65+ функции) и се предлага с функции за интелигентна автоматизация. В същото време той е по-лек от повечето други приставки и лесен за настройка за WordPress. Настройките по подразбиране ще бъдат добре за повечето потребители, въпреки че можете да ги промените, ако желаете.

Точно като Yoast SEO, RankMath предлага на страница SEO с лесни опции, които да ви помогнат да подобрите съдържанието си. Те включват съвети за ключови думи за фокус, монитор за продължителност на съдържанието, оценка на постоянни връзки и други. Освен това, той ви позволява да включвате богати фрагменти, да оптимизирате всяка публикация за до 5 ключови думи, интегрира инструмента за ключови думи LSI, за да предложи множество вариации на ключовата дума за фокусиране и да изтегли в предложенията за ключови думи от Google.

Подобно на BAVOKO, той интегрира конзолата за търсене на Google. Това ви помага да проследявате статистическите данни и ефективността на сайта от вашия табло за управление на WordPress. Освен това той разполага с модерни SEO инструменти за провеждане на SEO одит на вашия уебсайт, като извършва до 70 подробни SEO тестове, за да излезе с професионални препоръки. Хвърлете поддръжка на местните SEO и WooCommerce и тук имате доста победител.

Други функции на плъгини включват проследяване на SERP, наслагване на GIF или видео икона на вашите социални миниатюри, SEO оптимизирани галета, мониторинг на грешките при обхождане на Google, контекстуални подсказки, опции за автоматизирани изображения SEO, генератор на XML Sitemap и други. Ще намерите също 404 монитор и мениджър за пренасочвания, както и предложения за вътрешна връзка. И накрая, той ви позволява да импортирате всичките си SEO данни от Yoast и All-in-One SEO с едно щракване.

5. SEOPress

SEPress WordPress SEO Plugin

SEOPress улеснява оставането на върха на вашия SEO. Манализирайте вашите метаси (заглавия, описание, Open Graph, Twitter Card, мета роботи …) от всяка публикация или в световен мащаб, създайте свои собствени XML Sitemap за подобряване на обхождането на Google бот, проследяване на посетителите си с Google Analytics (проследяване на изтегляния, партньорски връзки и други) , направете пренасочвания, редактирайте своя каноничен URL адрес и др.

SEOPress ви позволява да наблюдавате всичките си 404 URL адреси. Веднага щом посетител поиска адрес от вашия сайт, който не съществува (или вече не съществува), той автоматично се записва във вашата WordPress администрация. Ако URL адресът вече съществува, броячът на посетителите на последния се увеличава. Така че можете да анализирате загуби на трафик, проблеми с потребителското изживяване, да генерирате пренасочвания и др. SEOPress може също да ви предупреди по имейл за грешки.

Bнавитите връзки могат значително да навредят на посетителите ви, както и индексирането на роботи. След няколко секунди роботът SEOPress ги изброява, така че след това можете да видите URL адреса на източника, съдържащ прекъснатата връзка, да я модифицирате и да я поправите. Това намалява грешките ви от 404 в конзолата за търсене на Google.

SEOPress поддържа Google Local Business. Попълвайки географските си координати, работно време, имейл и телефон, вие увеличавате видимостта си в резултатите от търсенето, като се показвате в дясната колона. Повече видимост, повече трафик и повече продажби!

Плъгинът също поддържа WooCommerce! Бързо деактивирайте безполезни страници за търсачки като количка, каси и страници на моите акаунти, добавете валута на Open Graph и цена, за да подобрите споделянето във Facebook и да получите повече продажби. И много други функции са налични в PRO версията.

6. SEO инструменти от Jetpack

JetPack Plugin

Последно в нашия списък с достойни алтернативи на Yoast SEO е SEO инструменти от Jetpack. Както всички потребители на WordPress знаят, Jetpack е многофункционален плъгин от Automattic, екипът зад WordPress. Повечето от функциите на Jetpack са достъпни безплатно, въпреки че инструментите за SEO са платена опция, която се предлага с Премиум и Професионални планове.

Jetpack автоматично генерира карта за XML за вас и може да се справи с всички основни изисквания за SEO оптимизация. Той помага да персонализирате появата на заглавия на съдържанието и да пишете мета описания, стимулиращи SERP. Тези инструменти също помагат за оптимизиране на съдържанието за социални форуми и свързване към вашия акаунт в Google Analytics.

По подразбиране функциите за поверителност са изключени, но премиум плановете ще ви позволят да ги активирате. Ще можете също така да видите предварителните визуализации за това как ще изглеждат началната страница и публикациите на вашия сайт в търсачките.


SEO оптимизацията играе огромна роля за получаването на страниците на вашия сайт в горната част на резултатите от търсачките. И докато Йоаст по принцип върши чудесна работа, винаги е хубаво да знаете вашите възможности. Това писане на алтернативите на Yoast SEO може да ви помогне да започнете да проучвате своите SEO опции.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map