5 WordPress приставки, които могат да увеличат ангажираността на читателите във вашия WordPress блог

Считам, че ангажираността е подценявана масово в блогосферата.


Казано по-просто, качеството на вашата аудитория е много по-важно от количеството. И по качество имам предвид по същество колко ангажирани са с вашата „марка“.

Задайте си този въпрос – интересуват ли ви читателите всъщност за вашия блог или го смятат за изхвърлящ ресурс? Отговорът ви може да допринесе за шансовете ви да постигнете целите си (което предполагам в крайна сметка да печелите пари).

Имайки това предвид, мислех, че ще използвам тази възможност да спомена любимите ми WordPress плъгини, които могат да ви помогнат да се свържете по-добре с вашите читатели. Въпреки че качеството на вашето съдържание и личността, която вплетете в блога си, ще играят голяма роля в диктуването на нивото, на което хората се ангажират с вас, следните плъгини могат да ви помогнат с голяма помощ също.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Абонирайте се за коментари презаредени

Имам просто правило за собствения си блог, когато става въпрос за коментари – ако някой е отделил време да сподели мненията си, трябва да отделя време, за да отговоря в натура. Като такъв отговарям на огромното мнозинство коментари на моя сайт.

Но освен ако читателите на вашия блог отметят коментарите си и не се връщат периодично, за да видят дали сте отговорили, те никога няма да прочетат това, което сте казали в отговор. И нека си признаем – годежът е двупосочна улица.

Имайки това предвид, силно препоръчвам да инсталирате Абонамент за презаредени коментари. Този плъгин прави точно както бихте очаквали – уведомява хората (по имейл), когато на техния коментар е отговорено. Той също така включва пълно табло за управление, където можете да управлявате своите абонати и всичките си опции.

Абонирайте се за коментари презаредени

2. Коментари във Facebook

Докато има редица плъгини за коментари на трети страни, достъпни за WordPress, моят избор на групата (особено когато става въпрос за ангажираност на потребителите) е Facebook Коментари.

Защо? защото това прави коментарите силно социални и следователно засилва ангажираността. Вероятно е огромното мнозинство от вашите потенциални коментатори вече да имат акаунт във Facebook и като такъв ще намерите коментарите на вашия сайт да бъдат (а) много лесни и (б) много познати.

Facebook Comments Plugin

Освен това коментарите, направени във вашия блог, ще се показват във Facebook и вашето съдържание вероятно ще бъде изложено на далеч по-голяма аудитория. Този вид интеграция е особено полезен на сайтове, които вече са силно социални (например сайт за споделяне на изображения).

Въпреки че аз лично не използвам коментари във Facebook, може би ще го направя в бъдещ проект – това определено е жизнеспособна алтернатива на системата за коментари по подразбиране WordPress и ще има положителен ефект върху ангажираността на потребителите.

3. По-добро вътрешно търсене на връзки

По-добро търсене на връзки

Когато става дума за повишаване на ангажираността на потребителите, аз вярвам в това едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да се свържете пролигично. Хората могат да бъдат слепи за навигационни елементи и други подобни (просто отделете време за съзнателно спазване на вашите собствени навици за сърфиране), но връзките в съдържанието са много по-трудни за избягване.

Обвързването е най-добре, когато е изключително уместно – искате да поставите хората в ситуация, в която те имат отворени десет раздела в браузъра си и се намират на сайта ви за половин час. Но търсачката за вътрешна връзка на WordPress по подразбиране, с една дума, е ужасна.

Ето къде идва по-доброто търсене на вътрешна връзка. Този прост плъгин настройва търсенето във вътрешната връзка, за да намира съдържание само по заглавие. Включва също планирани публикации. Аз лично го смятам за най-недооценен плъгин в WordPress.org – той прави вътрешно свързване такамного по-лесно.

4. Още един свързан плъгин за публикации

Когато става въпрос за повишаване на ангажираността на потребителите, свързаното с тях публикация в долната част на вашите публикации е неразбиращо. Ако някой хареса публикация достатъчно, за да я прочете докрай и след това се представи с подобни публикации, той може да се възползва от възможността да чете на.

Още една свързана публикация Plugin (или YARPP за кратко) е според мен скромен най-добрият свързан плъгин за публикации, наличен за WordPress. Докато другите се фокусират върху бързото форматиране, YARPP получава основния фактор – релевантност – удари.

Не се заблуждавайте – свързан плъгин за публикации е толкова добър, колкото и алгоритъмът му за съвпадение. Ако не представяте на читателите си истински подходящи допълнителни публикации, вероятността те да четат на тях е далеч намалена. Затова не забравяйте да използвате YARPP и го настройте така, че да върне само най-подходящите резултати.

5. Вграждане на лесно туит

В интерес на пълното разкриване трябва да спомена, че разработих съвместно този плъгин. Това обаче наистина може да доведе до огромна промяна в ангажираността на потребителите, както открих многократно.

Ето и сделката – Потребителите на Twitter обичат да туитят. По-важното е, че обичат да туитят интересен неща. Заглавието на публикацията не винаги е толкова интересно. Но ако можете да им дадете цитат или перла на мъдростта, за да предадат на своите последователи, те може да са само прекалено щастливи да го направят.

Именно тук идва Easy Tweet Embed – той ви позволява да вграждате предварително попълнени туитове в публикациите си, точно както е така: Вграден туит

Вграден туит

Той е много подобен на услугата Click to Tweet, но улеснява създаването на туитове, като ви позволява да го правите чрез текстовия редактор. Той също така автоматично вмъква постоянната връзка. Намерих туитове за публикации, които да бъдат увеличени с близо 30% в някои примери с помощта на Easy Tweet Embed – това е бърз и лесен начин за повишаване на ангажираността.

Опциите са безкрайни

Разнообразието от опции по-горе е показателно за безброй начини, по които можете да засилите ангажираността, така че не се ограничавайте. За различните блогове работят различни неща – ключът е да експериментирате и тествате.

Ако имате свои идеи за повишаване на ангажираността на потребителите, моля, споделете ги с нас по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map