5 приставки за WordPress за местния бизнес

Солидното присъствие в мрежата може да направи чудеса за местния бизнес. Дори и да работите изключително в офлайн света, един добър уебсайт може да предизвика голям интерес – особено важно, ако сте чисто нов.


Помислете какви функции се нуждаете от вашия уеб сайт. Трябва ли посетителите да резервират, преди да дойдат да ви видят? Може ли вашият уебсайт да се справи с това? Ако не, ще отклонявате клиентите си, преди дори да имате шанс да ги впечатлите.

Според мен WordPress е перфектната платформа за захранване на местния бизнес. Това до голяма степен се свежда до огромния брой налични плъгини, което ви позволява да добавите функционалността, от която се нуждае уебсайтът ви. Днес искам да разгледам пет плъгина, специално насочени към местния бизнес.

Чувствителен плъгин за Google Maps

Чувствителни Google Maps

Ако управлявате местен магазин за тухли и хоросани, успехът ви ще се определя от броя на хората, които се отказват. Чувствителният плъгин за Google Maps го прави супер лесен за намиране на потенциални клиенти, като ви позволява да добавите напълно отзивчива карта на Google към вашия уебсайт. Плъгинът е пълен с функции, но въпреки това остава наистина лесен за използване и настройка.

Това е един от любимите ми плъгини на Google Map, с много възможности за адаптиране на вашите карти към вашите изисквания за стилизиране. Функциите включват:

 • Персонализирани стилове на маркери
 • Закачете няколко места в магазина на една карта
 • Добавете няколко карти на страница
 • Персонализирани указания
 • Наслагвайте персонализирано съдържание на вашите карти, включително вашите собствени изображения
 • Четири вида карти: пътна, сателитна, хибридна и дори теренна
 • Актуализации на времето и облачен слой
 • Добавете към която и да е страница или област на приспособления с помощта на прости къси кодове

Това е много функции и означава, че можете да правите почти всичко, което можете да искате с Google Map, като използвате този плъгин. Искате ли да видите екранна снимка на приставката в действие? Ето един с редица функции:

Отзивчива снимка на Google Maps

Плъгинът се предлага от Code Canyon само за $ 16.

WP Quick Booking Manager Pro

WP Quick Manager Pro

Оплаквал ли се е някой бизнес, базиран на срещи, да има оплакване също много резервации? Дните на резервациите по телефона са номерирани, като повечето клиенти се насочват онлайн, за да резервират слота си. Разбира се, колкото по-лесно е клиентът да направи своята резервация, толкова повече резервации ще получите. Това може да е разликата между работа с половин капацитет и пълен капацитет.

WP Quick Booking Manager Pro прави процеса на резервация невероятно лесен. Това го прави чудесно решение за резервации за ресторанти, салони за красота, клиники – вие го наречете! Също така ви дава възможност да предоставяте онлайн резервационни услуги за хотелски стаи, апартаменти или всякакви други квартири, които са на разположение под наем. Мислейки малко извън кутията, дори бихте могли да го използвате за наемане на оборудване или коли.

Календар за резервации за празен ден

След инсталирането можете да добавите календар за резервации към която и да е страница, като използвате прост кратък код. Изгледът на календара изглежда приятен и стилен, напълно реагира и времената и датите, които не са налични, се блокират автоматично. Плъгините поддържат също неограничен брой резервации, множество опции за плащане във валута (включително PayPal) и дори многоезична възможност. Този многофункционален плъгин ще отговаря на нуждите на голямо разнообразие от бизнеси, а вашите потенциални клиенти ще харесат интуитивния потребителски интерфейс – интерфейсът на задния край е много лесен и за работа. Наистина страхотен плъгин за резервация, WP Quick Booking Manager Pro е на разположение от CodeCanyon срещу $ 24.

Календар за резервации

Календар за резервации

Дори фирмите с бюджет трябва да си правят резервации. За щастие, има редица страхотни Безплатно опции там, включително Приставка за резервация на календара. Както очаквате от безплатен плъгин, той е по-ограничен от повечето премиум приставки, но е лесен за интегриране и все още може да свърши чудесна работа.

Плъгинът е много лесен за използване от потенциалните клиенти: изберете дата от календара, попълнете кратък формуляр и след това натиснете подаване. Лесно. За да избегнете двойната резервация, можете да ограничите броя на резервациите на ден или можете да разрешите неограничени резервации. Може би най-голямото ограничение на тази безплатна версия е, че не можете да извършвате плащания – това може да доведе до липса на покани.

Екранна снимка на резервацията

Безплатната версия е сравнително основна, но малките предприятия, предлагащи директни резервации, лесно биха могли да се възползват от нея. По отношение на функционалността тази безплатна версия не е толкова излъскана, колкото WP Quick Booking Manager Pro. Можете обаче да го надстроите, като ви предоставя достъп до премиум функции като: почасови резервации, онлайн плащания (депозити или плащане изцяло), сезонно коригиране на тарифите и купонни отстъпки. Именно в тази премиум версия приставката наистина превъзхожда. Премиум версията започва от $ 79, но за големи фирми (които искат всяка налична функция) лицензът за един сайт ще струва $ 449.

Yoast Local SEO

Локално SEO от Yoast

Повечето потребители на WordPress ще бъдат много запознати с приставката за WordPress SEO от Yoast – с почти 17,5 милиона изтегляния, това е на отидете на SEO плъгин. Но знаете ли, че Yoast разработва редица премиум SEO плъгини, включително Yoast Local SEO плъгин, наличен от $ 69.

Да останеш в бизнеса ще бъде трудно, ако потенциалният ти клиент не може да те намери онлайн. Но опитвали ли сте някога да търсите местен бизнес в Google, да речем, фризьор? Когато го направите, SERPs е много различно място.

Ако искате да бъдете включени в този списък на местния бизнес – или още по-добре, в връх от тези списъци – Google трябва да знае къде се намирате и какво правите. Въпреки че общ плъгин като WordPress SEO от Yoast е добра отправна точка за вашата SEO стратегия, местните фирми имат различен набор от изисквания за SEO. За всички ваши местни SEO нужди няма по-добър плъгин от Yoast Local SEO. Просто казано: Този плъгин ще помогне на уебсайта ви да се класира по-високо за локални заявки за търсене в Google. Как? Предоставяйки всички метаданни, които Google трябва да търси за локално търсене – вашето местоположение за изглед на картата, както и важни данни за контакт като вашия телефонен номер.

Можете също така да използвате приставката Local SEO за създаване на стилни страници с формуляри за контакти. Плъгинът ви позволява да добавите карта, работно време и данни за контакт към относно страница, а също така позволява на посетител да намери най-близкия си магазин.

Плъгин за директорията Sabai за WordPress

Сабайска директория

Не би ли било чудесно всички свързани местни фирми да бъдат заедно на едно място? Е, сега можете, благодарение на плъгина Sabai Directory, достъпна за $ 28 от CodeCanyon. Sabai Directory е идеалният плъгин за изграждане на цялостна локална бизнес директория. Можете да добавите неограничен брой фирми към отделна директория. Те могат да бъдат организирани в различни категории – посетителите могат да филтрират директорията, за да намерят това, което търсят – и всички бизнеси се показват заедно на интерактивна карта на Google. Можете да добавите името, местоположението и изображението на всеки бизнес, плюс можете да покажете рейтинг от пет въз основа на потребителските отзиви. Интерактивната карта включва дълбок избор от възможности за стилизиране и посетителите са свободни да оставят свои собствени отзиви и коментари за конкретна обява.

Създаването на бизнес директория е чудесен начин за група местни фирми да работят заедно за промотиране на своя бизнес. Докато не се страхувате от малко конкуренция, това е чудесен начин да засилите откриваемостта си – потенциалните клиенти са по-склонни да оценят опциите си чрез директория, а не да претеглят куп уебсайтове поотделно.

Създаването на собствена директория също може да бъде доста доходоносно: ако се класирате добре в Google по ключови термини във вашия район, можете да получавате добри периодични приходи. Sabai Directory може да улесни това, тъй като ви позволява да извършвате периодични плащания от фирми, които искат да бъдат добавени към вашата директория – Sabai поддържа четири шлюза за плащане. Можете дори да таксувате повече за подбрани обяви.

Заключителни мисли

Дори и да сте малък, офлайн магазин, добрият уебсайт може да извърви дълъг път към разрастване на вашия бизнес. Днес обхванах редица приставки, за да помогна на клиентите ви да ви открият онлайн, да направите резервации и да получите упътвания до вашето физическо местоположение на тухла и хоросан. Ако искате повече клиенти – и кой не би? – това е най-малкото, което уебсайтът ви трябва да може да направи!

Използвате ли някой от плъгините, включени в днешната публикация? Споделете мислите си в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map