3 WordPress приставки за цялостно овладяване на социалните медии

Опитът за успех в маркетинга на социалните медии е труден бизнес. Тънките нюанси, свързани с това да накарате хората да споделят масово вашето съдържание, е изключително трудно да се овладее и човек трябва да бъде много въображаем, за да се насочи вирусно към харесването на Twitter или Facebook.


Като се има предвид, действителните текущи действия, необходими за улесняване на успешното взаимодействие на социалните медии с вашия WordPress сайт, могат да бъдат напълно автоматизирани без отрицателни странични ефекти. Всяка нова публикация трябва да бъде споделена автоматично в профилите ви в социалните мрежи, посетителите трябва да могат да споделят вашето съдържание с лекота и да можете да анализирате най-успешното си съдържание, без да прибягвате до ръчно събиране на данни.

В тази публикация искам да препоръчам трите плъгини за WordPress на социалните медии, от които се нуждаете, за да може гореизброеното да стане реалност. С инсталирането на тези приставки взаимодействието в социалните медии ще стане изцяло автоматизирано, така че да можете да се съсредоточите върху важните аспекти на повишаване на популярността на социалните медии..

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. NextScripts Автоматичен плакат за социални мрежи (SNAP)

Почти определено имате профил във Facebook и Twitter и може да имате много други. Pinterest, Google+, LinkedIn, Tumblr … списъкът продължава. По този начин публикуването на вашето прясно съдържание във всичките ви профили в социалните медии може да бъде повече от малко досадно.

За щастие има автоматизирано решение. Умен акроним настрана, SNAP е отговорът на досадната задача да публикуваме свежо съдържание в блога си в социалните си медийни мрежи. Позволява ви да свържете блога си с огромен брой уебсайтове в социалните медии и автоматично да публикувате прясно съдържание във вашите профили, както и когато излиза на живо на вашия сайт.

Екранът за настройка на SNAP.

Екранът за настройка на SNAP.

Както можете да видите, възможно е да персонализирате съобщението, което се доставя заедно с вашите актуализации – можете да включите динамични маркери, които ще бъдат заменени със заглавие, описание, препратка към публикацията и т.н..

За някои от социалните мрежи имате опции как да се показват актуализациите. Ето пример за любезност на Facebook:

Екранна снимка на опциите за показване на Facebook.

Можете да помолите SNAP да публикува актуализации във Facebook във всеки от трите изброени по-горе формата.

Еднократната инвестиция, необходима за настройка на SNAP, се връща отново и отново, докато публикувате публикации на вашия WordPress сайт. Никога няма да се притеснявате отново да популяризирате съдържанието си чрез социалните си мрежи, тъй като това ще бъде направено за вас.

Въпреки че SNAP със сигурност не действа като заместител на личното ви участие в профилите ви в социалните медии (разбира се, винаги трябва да сте активни и отзивчиви), прави ви позволяват напълно да автоматизирате процеса на популяризиране на ново съдържание. Това може би трябва да ви даде Повече ▼ време за взаимодействие с други хора и по-нататъшно популяризиране на вашите социални медийни профили и блог по други средства, които не са толкова лесно автоматизирани.

2. Digg Digg

След като подредите популяризирането на публикации чрез профилите си в социалните медии, е време да преминете към това да дадете възможност на посетителите лесно да споделят съдържанието ви чрез техните собствен профили в социалните медии. Въпреки че има огромен брой плъгини, които могат да направят това, винаги се отнасям към Digg Digg като моя номер едно.

Този плъгин се разработва от години и е придобит от добрите хора в буфер миналата година. Участието им е от огромна полза за продължаващото развитие на приставката и потребителите вече могат да се насладят на солидна и високо функционална приставка за споделяне на социални медии.

Според мен най-добрата характеристика на Digg Digg е плаващата лента за споделяне. Ето пример за това в действие от моя собствен блог:

Екранна снимка на плаващата лента за споделяне на Digg Digg.

Тази лента ще проследи, за да следва превъртането на посетителя, така че възможността за споделяне никога да не се вижда. Digg Digg ви позволява пълен контрол върху поставянето на лентата, а също и кои опции за споделяне на социални медии, които имате (списъкът на наличните социални мрежи е умопомрачително изчерпателен).

Но това не е всичко – Digg Digg ви позволява също да поставяте бутони за споделяне в началото и в края на публикациите, ако това е предпочитаното от вас разположение:

Digg Digg бутони за споделяне.

Плъгинът използва мързеливо зареждане, което означава, че няма да забави зареждането на всеки друг елемент от вашия сайт. Когато става въпрос за интензивни за социалните медии елементи, това е фантастичен вариант. Казано по-просто, Digg Digg работи перфектно и също изглежда фантастично.

3. Социална статистика на WP

На този етап трябва да сте доста добре настроени. Съдържанието се публикува автоматично във всичките ви профили в социалните медии и вие улеснихте наистина посетителите да споделят съдържанието ви със собствените си последователи. На този етап следващата логична стъпка е да се оборудвате с вида данни, които могат да ви помогнат да анализирате популярността на отделните публикации по отношение на социалните дялове. С този вид информация можете да оформите бъдещата си стратегия за съдържание, за да публикувате съдържание, което ще привлече повече споделяния.

Най-добрият плъгин, който намерих за тази цел, е WP Социална статистика. Може да ви предостави преглед на статистическите данни за споделяне в социалните мрежи за всички публикации в блога ви. Предимствата на това трябва да са очевидни – той ви позволява да видите как точно е работил всеки от вашите публикации в отделни социални мрежи (и общо). Този вид информация може да ви помогне да разберете типа съдържание, което е популярно (или не) на вашия сайт.

Настройването на WP Social Stats е изключително лесно – след като инсталирате приставката, ще трябва да актуализирате социалната статистика за всеки от публикациите във вашия блог. След като това е направено, ще можете да видите статистически данни за споделяне в социалните мрежи за всяка публикувана публикация.

WP Социална статистика

Опциите в рамките на WP Social Stats са прости, но високо ефективни. Като начало можете да филтрирате публикация по категории, така че да виждате кои публикации са най-популярни за всеки раздел от вашия сайт. Можете също да превключвате между публикации и страници, ако включите бутони за социално споделяне на страници. Всяка таблица с резултати може да бъде сортирана по социална мрежа, така че да можете да видите кои публикации са споделени най-много в мрежа. Можете също да сортирате по общ брой акции във всички мрежи:

Снимка на WP Social Stats.

Сигурен съм, че можете ясно да видите предимствата на този плъгин. Дава ви вид, който в противен случай би изисквал досаден ръчен труд, за да се открие. Освен това бих твърдял, че в правилните ниши статистическите данни за социалното споделяне са най-надеждният маркер за популярност. Човек, който избира да сподели част от съдържанието, е далеч по-мощно действие, отколкото просто да кликне върху връзка в страницата с резултати от търсещата машина, например..

Внимателният анализ на статистическите данни, създадени от социалната статистика на WP, и бъдещите действия въз основа на този анализ могат да допринесат значително за растежа на вашия блог.

Овладяването на социалните медии е в рамките на вашето разбиране …

Както казах в горната част на този пост, овладяването на социалните медии е трудно.

По същество включва разбиране как мисли вашата целева аудитория и как те ще реагират на съдържанието, което публикувате. Но можете да направите процеса много по-лесен, като автоматизирате това, което може да бъде лесно автоматизирано, и да се оборудвате с информацията, която ви позволява да вземате информирани решения относно бъдещата си стратегия за съдържание.

С горните три приставки за WordPress за социални медии ще бъдете на път да постигнете много по-голям успех в социалните медии. Ако имате въпроси, коментари или алтернативни предложения за плъгини, моля, уволете се в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map