3 неща, които може да не знаете за приставката за гравитацията

Gravity Forms е приставка за WordPress за много потребители и разработчици на енергия. В тази публикация откриваме група от по-малко известни, но мощни характеристики на тази блестяща приставка за изграждане на форма.


„Функционална слепота“ е термин, който използвам, за да опиша как някои потребители (включително и мен!) Работят със софтуер. Той се отнася до факта, че когато използвате софтуер или плъгин, често ще използвате функциите, които познавате, оставяйки свят на функционалност извън входната врата, на студено. Всеки, който използва Photoshop, ще разбере какво имам предвид, вие използвате инструментите, които знаете, и останалите – добре, че ще го научим един ден, нали?

Въпреки че много потребители разбират основното използване на приставката Gravity Forms, достатъчно, за да съставят форма и да я вмъкнат в страница на WordPress, има огромно количество други готини неща, които този плъгин може да направи.

Затова нека копаем в един от най-популярните приставки за WordPress за създаване и управление на формуляри и да ви покажем някои готини неща.

Показване и скриване на полета въз основа на въвеждания от потребителя

Виждате това във формуляри в мрежата, показвате на потребителя ново поле въз основа на въвеждането, което е въвел в съществуващо поле, полезно в много ситуации. Например, когато потребителят избере опция от отметка и искате да зададете друг въпрос въз основа на този отговор.

Разгледайте този пример: ако потребителят избере първите две опции, ние искаме нищо да не се случи, ако избере третата, искаме да им зададем втория въпрос.

Гравитацията формира условна логика

Gravity Forms извиква тази функция Условна логика. В редактора на формуляри (вижте следващия кадър на екрана по-долу) под разширения раздел има опция за включване на това. След това ще видите къде може да се настрои логиката, в моя пример второто поле вече ще се показва само когато потребителят провери Дарт Вейдър.

Активиране на условната логика в гравитационните форми

Доста готин, а? И лесно да се направи. Това е само върхът на айсберга, отделете няколко минути, за да се поиграете с тези опции и ще видите колко мощно може да бъде това.

Попълнете предварително полета чрез низ на заявка

Представете си тази ситуация: имате уебсайт на WordPress, в който са изброени редица продукти, когато потребителят направи запитване, което искате да им спести проблемът да провери квадратче, за да посочи кой продукт се интересува, вместо това да открие страницата че са дошли и поставете отметка в квадратчето за тях.

Ето пример за това как може да изглежда това поле.

Гравитацията формира поле, което предварително се излива

Така че на всяка от вашите страници с продукти, където се свързвате към формата за запитване, ние ще настроим специален URL адрес на заявка, за да преминем през продукта към формата за запитване.

Нека започнем с настройката на полето. В редактора на Gravity Forms изберете полето, след което изберете напреднал раздел. Отдолу поставете отметка в квадратчето, за да активирате динамичната популация за това поле и въведете име на параметър; Използвал съм enquiryType, вижте снимката на екрана по-долу.

Активиране на предварителната популация

Сега ще поставим връзка от продуктова страница към формата за запитване и трябва да изпратим продукта, който е подходящ за тази страница. Това е толкова просто, колкото да добавите параметъра към URL адреса като низ за заявка.

Пример: В примера по-долу вие използвате това като връзката към формата за запитване Жълти джунджурии автоматично ще бъде избран.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Преди да оставим този, още два бързи съвета

 1. URL адресът е чувствителен към регистъра, така че ако сте използвали горен регистър в името на параметъра, използвайте го и в URL адреса
 2. URL адресът трябва да бъде кодиран; накратко поставете знак плюс (+) там, където обикновено ще има интервали

Покажете къде е попълнен формулярът

Този последен съвет е чудесен, за да видите кои страници конвертират запитвания повече от другите. Вземете ситуация, в която имате формуляра на няколко страници на вашия сайт или може би го имате в страничната лента на сайта си, така че той е на всички страници.

Това, което ще направим, е да добавим скрито поле, което потребителят няма да види, което просто изпраща страницата на WordPress през формата. Когато го видите в секцията за записи на Gravity Forms, данните са там, за да ги видите.

Гравитация Формира скрито полеСледвайте тези няколко стъпки:

 1. Поставете скрито поле във формата си (под него ще намерите скрити полета) Стандартни полета)
 2. Етикетирайте полето, аз го нарекох Информация за страницата
 3. Щракнете върху напреднал Раздел, за да видите стойността по подразбиране за новото си поле

Сега ето къде настройвате стойността, която ще бъде предадена през формата. Има две, от които можете да избирате: Заглавието на страницата / публикацията или пълният URL адрес на страницата или публикацията – зависи от вас, които бихте предпочели.

Гравитационните форми задават стойността по подразбиране

Така че имате три страхотни функции. Ако имате въпрос или искате повече информация за някой от тях, моля, оставете коментар!

Вземете гравитационни форми

Кликнете върху банера по-долу, за да получите достъп до Gravity Forms и да научите повече за приставката и да разгледате техните опции за ценообразуване.

Посетете Gravity Forms

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map