20+ най-добри теми за WordPress на блога за лични и свободни блогове

Най-добрите теми за WordPress на блога за лични и свободни блогове

Блогът е чудесен начин да бъдете креативни, да увеличите марката си и да разгънете уменията си за писане. От всички възможни платформи за блогове WordPress е най-добрият (или поне ние така смятаме – това е, което използваме, за да стартираме нашия блог, който четете в момента). WordPress прави блоговете лесно и с помощта на една от най-добрите теми на WordPress на блога, можете да започнете да пишете веднага.


Когато разглеждате теми за вашия блог, трябва да вземете предвид няколко основни фактора:

 • Разпределение: Изберете тема с оформление, което харесвате. Ако искате оформление на зиданата решетка, е по-лесно да изберете тема, която има демонстрация на зидария, вместо да инсталирате приставката и да се опитвате да работи. По същите линии – темата ви трябва да е отзивчива, за да гарантира, че блогът ви изглежда страхотно на всяко устройство.
 • Формати за публикации: Намерете тема, която може да се справи с медията, която искате да качите. Независимо дали искате просто стандартни публикации, видеоклипове, галерии с изображения или цитирайте двойно, проверете дали избраната от вас тема поддържа тези формати.
 • Социална медия: Всяка добра тема за блогове ще включва поддръжка за социални медии. Маркетингът в социалните медии е огромна част от разрастването на вашия блог и присъствието в мрежата, поради което е толкова важно, че публикациите ви в блога са лесни за споделяне. Добрата тема на блога на WordPress обикновено ще има опции за споделяне в социални мрежи на публикации, връзки в заглавката на долния ви колонтитул и социална джаджа за „следване“.

Това са само няколко функции, които смятаме, че една страхотна тема за блогове в WordPress трябва да има. В зависимост от вашите собствени нужди може също да искате тема със съвместимост с WooCommerce, вградени рекламни петна за осигуряване на приходи от вашия блог, функция за автоматично възпроизвеждане (мислите да стартирате vlog) и т.н..

Ако търсите най-добрите теми за блог на WordPress, вероятно ще намерите хиляди и хиляди резултати. За да Ви спестим малко време, ето нашия списък с най-добрите теми за блог WordPress, за да започнете блогове. Надяваме се да ви хареса!

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Общо

Тема за многоцелеви и блогвания WordPress: Демон на Мейсън

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата Total Drag & drop WordPress е гъвкава, многофункционална тема, идеална за всеки дизайн на уебсайт. Това е най-продаваната тема с над 32 000+ щастливи клиенти – затова продължаваме да я препоръчваме! С вградена отзивчивост, поддръжка на RTL, функции A11y, типове персонализирани публикации (портфолио, персонал, препоръки), лесен за използване създател на страници, първокласни анимирани плъзгачи и други Total е очевиден избор за вашия блог или уеб дизайн проект.

Обща многофункционална и блогова тема на WordPress: Демо на Шарлот

Общо включва 40+ примерни демонстрации за бързо инсталиране, включително зидар и шарлота демонстрации на блога, гледани по-горе. По този начин можете просто да инсталирате примерна демонстрация, за да стартирате уебсайта си за минути. Темата включва множество функции, специфични за блога, включително колони, списъци, оформление на новини, решетки за зидария и персонализирани динамични шаблони на страници. Плюсът на социалните вече е интегриран – така че можете да добавите споделяне на вашите публикации направо от персонализатора на живо.

2. Ashe (безплатно)

Ashe Personal & Multi-Author безплатна тема за блог на WordPress

Изграждането на блог трябва да е лесно – и с безплатната тема на Ashe WordPress. Тази зашеметяваща тема може да бъде инсталирана направо от таблото ви за WordPress и включва лесни за използване функции, които да ви помогнат да изградите красив блог. Използвайте вградени опции за оформление на кутия или пълна ширина на сайта, изберете персонализирани цветове на фона с помощта на персонализатора на живо, качете собствено персонализирано лого и др. И тъй като темата е отзивчива и готова за ретината, вашият блог ще изглежда страхотно, независимо дали вашите читатели са на техния телефон или на компютъра си.

Други страхотни тематични функции включват зашеметяващ плъзгач за начална страница, дясна и лява странична лента, включени рекламни области (промо кутии), оформление на списъка, RTL и поддръжка на превода. Плюс Ashe е съвместим с популярни плъгини като WooCommerce, за да добавите магазин за електронна търговия, формуляр за контакт 7, плъгини за съответствие на GDPR и повечето конструктори на страници (Elementor, Visual Composer, Beaver и т.н.), така че можете да създадете своя собствена подредба. И ако се интересувате да получите още повече от темата, до която можете да надстроите Ashe Pro за разширени опции за поставяне, публикуване и стилизиране.

3. Вестник

Тема за вестник WordPress за блогове, списания и др

Вестникът е чудесна тема на WordPress за всеки блог, списание, информационен бюлетин или друг сайт за публикуване. Като една от 10-те най-продавани теми за всички времена (в Envato), няма да останете разочаровани от очевидно никога не завършващия списък с мощни функции. Изберете от повече от 80 демонстрационни дизайна, 810+ готови за използване елементи на страници и шаблони за дизайн за публикации в блогове, страници, категории и архиви. използвайте интуитивния конструктор за плъзгане и пускане (с персонализирани мрежови елементи и новинарски елементи, които не се намират в други теми), за да създадете лесно един вид вид оформление. Плюс вградената поддръжка за AMP, YouTube, Adsense, ревюта, bbPress, WooCommerce и GDPR изискванията поставят Newspaper на върха.

4. Activello (безплатно)

Темата за безплатен WordPress на Blog Activello

Темата Activello от Colorlib е прекрасна тема за блогове, идеална за стартиране на собствен уебсайт. Тази многофункционална тема е изградена на Bootstrap с функции за плъзгач, персонализирани авторски права, безкрайно превъртане, векторни икони, отзивчиви оформления, неограничени цветове и други. Темата е съвместима и с популярни плъгини като WooCommerce, Contact Form 7, Yoast SEO, JetPack и W3 Total Cache за допълнителни функции. Плюс това е напълно БЕЗПЛАТНО – какво не трябва да обичате?

5. Блясък

Многоцелева тема за блог Glam

Започнете свой собствен glam блог с Glamour от QDONOW. Тази прекрасна тема предлага множество лесни функции, като множество демонстрации за бърз старт (включително лайфстайл, предприемач, мама и хранителен блог), така че можете да имате страхотен уебсайт за минути. След това можете да персонализирате вашия сайт с 800+ шрифтове на Google, персонализирани джунджурии, оразмеряване на изображението, оформления, цветови опции и други. Плюс това с Glamour можете да осигурите приходи от вашия сайт – чрез магазин на WooCommerce и предварително дефинирани области за рекламни банери (заглавие, странична лента, долен колонтитул и по-долу секции със съдържание. И ако имате нужда от помощ във всеки момент, QDONOW предлага безплатна инсталация, подробна онлайн документация и директна поддръжка по имейл!

6. Розмарин

Тема за WordPress с отзивчив блог на Розмари

Информация и DownloadView Демонстрацията

Розмари е прекрасна тема на WordPress за всеки стил блог. Чистото и светло оформление е идеалният празен лист за вашето съдържание. Темата включва 5 различни оформления на блога, чертан плъзгач, вградени цветови опции и отзивчив за целия дизайн. Розмари също се предлага с персонализирани блогове джаджи за вашите най-нови публикации, промо кутия, за мен, социални медии и други.

7. Диви

Divi Многоцелеви, Блог WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата на Divi е популярна и гъвкава опция за изграждане на вашия уебсайт или блог. Вграден в популярния конструктор на страници Divi, има много лесни елементи на страницата за добавяне на изображения, текст, умения, заглавия, електронни адреси за електронна поща, търсене, магазин, препоръки, таблици за ценообразуване, плъзгачи, портфолио, призив за действие, размазване и др. Но най-важното – блогът по подразбиране на Divi е чудесна база, за да започнете да правите блогове. Създайте зашеметяваща начална страница с съставителя, след което използвайте поддръжката на формати за публикации, за да добавите вашето съдържание (в комплект с изображения, видеоклипове, връзки или галерии).

8. Wanderlust

Wanderlust Travel Blog WordPress Тема

Темата за блоговете на WordPress на Wanderlust е създадена, за да улесни споделянето на вашите приключения. Насочена към блогове или списания, ориентирани към пътуване, темата на Wanderlust включва изображения в пълна ширина, 10 стила на формат за публикация, за да покажете най-добре вашите медии (изображения, видео, аудио) и полезна секция в Instagram над долния колонтитул, за да покажете най-новите си снимки. Започнете бързо, като използвате един от три предварително форматирани дизайна на началната страница, пристъпете към работа, добавяйки вашите публикации. Искате ли да добавите магазин? Няма проблем. Темата е напълно съвместима с WooCommerce за лесни опции за електронна търговия.

9. Меса (безплатно)

Mesa Безплатна WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Mesa е напълно безплатна, 100% GPL тема на блога за WordPress, създадена точно тук в WPExplorer. Тази проста тема за блог за зидария е идеална за вашето ново блогърско начинание. Темата включва прости опции за стилизиране чрез персонализатора на живо (за отзивчивост, заглавие, социални връзки, стил на вписване / колони, рекламни петна и др.), Множество публикационни формати (стандартен, изображение, галерия, видео, аудио и цитат), персонализирано лого качване, вградени реклами в долната част и страничната лента и опциите за социални връзки (заглавка и джаджа). Mesa е бърз и прост начин да поддържате блога си!

10. Олсен

Olsen Light Безплатен блог WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Olsen Light е прекрасна безплатна тема на WordPress блог, която можете да използвате, за да започнете свой собствен блог. Въпреки че има премиум версия (която горещо препоръчваме да надстроите до), Olsen light има полезни функции за интегриране на социалните ви медии, показване на слайдър за снимки в Instagram, качване на лого, конфигуриране на менюто ви и още опции в Live Customizer. Темата също така идва с конкретни блогове джаджи за раздел „За мен“, най-новите публикации и социалните медии. Темата на Olsen е съвместима и с конструкторите Elementor, Divi и / или SiteOrigin за още по-мощни опции за изграждане на страници.

11. Кокошка

Тема за блогове, отговаряща на хемлок, WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Хелок е зашеметяваща тема за амбициозни блогъри. Темата има уникален дизайн на слайд на началната страница за публикации, за да ви помогне по-добре да покажете най-доброто си съдържание. Темата включва всички функции, които споменахме, че най-добрите теми за блогове в WordPress трябва да имат – като вградено социално споделяне, изобилие от формати за публикации и солидни оформления (изберете от блог с пълна ширина, странична лента или мрежа). Плюс простият дизайн го прави адаптивен за всяка индустрия като мода, технологии, бизнес, градинарство и т.н..

12. Amadeus Pro

Тема за блогове на Amadeus Pro WordPress

Темата на WordPress за блога на Amadeus е чудесен избор дали искате да правите блог като хоби или да помогнете за популяризирането на вашия бизнес. С Amadeus е лесно да персонализирате външния вид на вашия уебсайт, като използвате опциите за неограничени цветове, лого, социални и оформление (всичко това в удобния панел с опции за тема). Добавете плъзгача за начална страница, възползвайте се от персонализираните джаджи на страничната лента и изберете оформлението на началната си страница (решетка или колони), за да създадете свой собствен блог.

13. Ню Йорк (блог и магазин)

Тема на блога и магазина в New York WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

За тези, които искат да създадат блог като бизнес, Ню Йорк е една от най-добрите теми за WordPress за магазин и блог, които можете да изберете. Идеалната тема е да създадете елегантен блог, за да споделите своите мисли и съвети или да започнете свой собствен онлайн магазин с WooCommerce. Темата включва уникална въртележка за публикации на началната страница, стилизирани джаджи (социални, за, Instagram, скорошни публикации и т.н.), две области от менюто, вградена решетка за подхранване в Instagram | В допълнение към невероятните функции на блога, темата се предлага и с мощния жълт молив CSS редактор за добавка, така че можете да ощипвате всяка част от дизайна само с няколко кликвания!

14. Essence Pro

Тема за WordPress на блога на Essence Pro

Информация и DownloadView Демонстрацията

Essence Pro е красива детска тема за блогове за популярната рамка Genesis. Тъй като е изграден върху Genesis, темата вече включва важни опции за достъпност, персонализирани заглавия, отзивчивост, преводи, опции за оформление, електронна търговия и оформления на основните страници. Но това, което прави Essence Pro уникален, е стилното оформление на началната страница с представено изображение, оптимизиране на бюлетини и многопластов дизайн на мрежата за публикации.

15. История с мастило

История на мастилото Разказване на блогове WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата на блога с мастило WordPress улеснява споделянето на вашето съдържание. Опциите за дизайн на темата са добре подредени в персонализатора на живо, където можете да направите промени в цветовете и шрифтовете, след което да ги видите на живо, преди да ги запазите. Зашеметяващата начална страница на темата за изображението на тема помага за нови публикации, а тъй като темата е готова за ретина можете да качвате по-големи, по-смели снимки.

16. Веги

Тема за блогове на Veggie WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата на Veggie Food Blog е прекрасен избор за стартиране на собствен сайт с публикации в блогове, рецепти, видео ръководства или нещо друго. Тази отзивчива тема за блогове е създадена за блогъри за храни, но ще работи чудесно за всеки брой фокуси в блога. Лесни опции за персонализиране на цветове, различни оформления, поддръжка за създаване на страници (работи чудесно с Elementor, Beaver Builder или SiteOrigin), опции за превод, съвместимост с RTL и още много други правят Veggie солидна тема.

17. Автентични.

Тема за автентичен лайфстайл WordPress

Темата на автентичния лайфстайл блог включва 9 различни демонстрационни дизайна, от които да избирате, за да стартирате блога си бързо и лесно. Изберете любимата си с опции за блог решетка, плъзгачи, стилизирани наслагвания и други. Темата също има вградени лесни оптимини, за да персонализирате цветовете за над 67 тематични аспекта, опции за дизайн на заглавките (с различни менюта, лого и социални позиции), персонализируеми модули на футера (добавете логото си, поставете своя Instagram или използвайте джаджи), добавете видео фонове, създаване на четена въртележка за публикации и други.

18. Ананас (безплатно)

Без ананас Tumblog WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Ананасът е чиста и проста тема за блогване в WordPress стил на tumblog. Ако искате да започнете блог само с вашите социални връзки и вашето съдържание, това наистина е перфектната тема. Ананасът разполага с чисто центрирано оформление, лесни формати за публикации (изображение, видео, аудио, цитат), цветни маркери за категории и вградена интеграция в социалните медии. Темата е съвместима и с Yoast SEO (за галета), Форма за контакт 7 и повечето други популярни безплатни WordPress плъгини.

19. Връх

Тема на пиковата зидария на блога WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата Peak е тема, базирана на решетка, идеална за всеки онлайн блог или списание. Темата се предлага с 2 различни опции за начална страница за автоматично (зидария) или персонализирани (вие определяте размери на изображението) плочки, капка за падане (на първа буква), множество единични оформления на публикации и формати за публикации, вградено портфолио, опция за мега меню и дори банери за заглавие на собствени страници. Темата за Peak е съвместима и с плъгина WooCommerce – така че можете да добавите свой собствен магазин или да споделяте партньорски стоки с вашите читатели.

20. TheBlogger

Темата за блогове TheBlogger WordPress

Когато разглеждахме най-добрите теми за WordPress на блога, ние трябваше да включим TheBlogger, разбира се. Тази тема за блоговете е създадена, за да улесни (предполагате, че) блоговете лесно. С интуитивни опции за персонализиране, вградени опции за портфолио, фонове на паралакс, интро фоново видео, съвместимост с WooCommerce, опция за цвят и уникални оформления, има какво да харесвате в тази тема на блога на WordPress.

21. Бретан

Бретан Лек Безплатен блог WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Бретан Лайт е традиционно оформление в стил блог с лява страна, съдържание на една колона и лента от дясната страна. Но точно това прави тази тема страхотна! Той има опции за персонализирани джаджи, които да добавят вашите връзки в социалните медии, абонамент за бюлетин, раздел за мен и емисия в Instagram. Леката версия на темата е напълно добра тема, за да стартирате блога си. Но ако искате повече функции (като авторско поле, цветови опции, оформления и т.н.), препоръчваме да надстроите до професионален.

22. Нека блог

Нека блог тема WordPress

WordPress на Let Blog’s прави блога полъх. С демо-импортиране с едно кликване, 300+ настройки и опции за персонализиране на тема, множество оформления на блогове (с плъзгачи, заглавни изображения, въртележки, мрежи и т.н.), галерии, персонализирани джаджи на страничната лента и незабавно търсене, има много страхотни функции в Нека Blog Blog така че можете да създадете дизайн, достоен за вашето съдържание.

23. Underwood

Тема на WordPress блог на Underwood Story

Ако търсите добра тема за създаване на личен блог, не можете да сбъркате с темата на Underwood. Тази модерна тема разполага със смела типография, тонове публикационни формати (общо 9 за изображения, аудиоклипове, видео, галерии и т.н.), 3 уникални стила на оформление на началната страница, поддръжка на WooCommerce, оформени полета за контакт 7 и интегрирани социални медии.

24. Модерно студио Pro

Модерна студия Pro Blog WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Modern Studio Pro е друга детска тема на Genesis. Това означава, че имате всички едни и същи страхотни функции, които обичате в Genesis, с добавените бонуси на някои стилни стилове. Това включва персонализирани заглавки, фонове, цветови стилове, оформления на страници, опции на клиента и т.н..

25. Рецепти

Рецепти Blogging WordPress Тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Рецепти е стилна тема за блогове с премия WordPress, идеална за споделяне на любимите ви рецепти със света. Това е чудесна тема за блог в ресторант, споделяне на вегански версии на любимите ви рецепти, блог за рецепти за copycat или за всеки друг хранителен блог.

Готвенето може да включва много опити и грешки, така че защо да не споделите своите вкусни открития със света? Рецепти е фантастична тема за блог за храни, която можете да използвате, за да публикувате и споделяте свои собствени изпитани и истински рецепти. Персонализираният тип публикация на рецепта улеснява добавянето на цялата информация, от която ще се нуждаят вашите читатели – включително време за подготовка, време за готвене, съставки и други.

След като добавите страхотни рецепти, темата включва опции за вашите читатели да оценят вашата рецепта. Темата включва също страници за сортирани рецепти, списъци със съставки с възможност за кликване, опция „Рецепта за печат“ и биос на автора на рецептата (чудесно, ако имате няколко сътрудници във вашия блог за храни).

Тази тема също е готова за превод, включва персонализирани джаджи за най-високо оценени и най-новите рецепти, вградени опции за теми и се предлага в комплект с детска тема, готова за вашите персонализиране.

Следваща стъпка: Изберете една от най-добрите теми за WordPress на блога и започнете!

С всички тези страхотни теми ви остават само две неща – изберете една и започнете блога си!

Знаем, че има много теми на WordPress за блогове, но е важно да изберете тема, която е подходяща за вас. Намерете тема на блога на WordPress със солиден код, добри функции и оформление, което харесвате. Ние изброихме какви са (според нас) едни от най-добрите теми на WordPress на блога. Надяваме се, че имаше няколко солидни варианта за вашия блог в нашия кръг.

След това се заемете с работата по създаването на вашето съдържание. Ако не сте сигурни откъде да започнете, опитайте нашето лесно ръководство от 5 стъпки, за да започнете блог. Ние подреждаме всички ключови части, за да започнете свой собствен блог с WordPress (доверете ни се – лесно е).

Имате въпроси относно изброените по-горе теми? Или имате тема, която пропуснахме, която смятате, че трябва да бъде в нашия списък с най-добрите теми за блог WordPress? Оставете коментар по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map