15+ най-добрите приставки и услуги за WordPress за термична карта

Топлинна карта (написана като „топлинна карта“) е визуално представяне на записаните кликвания върху видимата област на уеб страница. С други думи, топлинна карта подчертава регионите на уебсайт, който получава максималния брой кликвания.


Топлинните карти ви казват къде кликват вашите потребители

Какво добро прави Heatmap?

 • Топлинните карти са изключително полезни за вашата маркетингова стратегия за съдържание. Те ви помагат да определите областите на вашата уеб страница, които получават максималния брой кликвания.
 • Броят на кликванията може да е пряка мярка за вниманието на потребителя. Така топлинните карти ви показват областите на вашия уебсайт, където вашите потребители всъщност обръщат внимание.
 • Областите с по-голям брой кликвания са подчертани в червено, а тези с по-малък брой кликвания са подчертани в жълто, последвано от зелено и синьо – подобно на действителния топлинен (инфрачервен) спектър.

Как работи Heatmap?

Радвам се, че попитахте – топлинната карта обикновено се изгражда чрез зареждане на JavaScript файл в браузъра на вашия посетител. JavaScript файлът се свързва дистанционно с вашата база данни на WordPress и записва данните за „щракване“ за всеки отделен потребител.

Сега, за уебсайтове с голям брой потребители, пускането на топлинна карта на същия сървър, на който е инсталиран WordPress, изисква значително по-големи ресурси. Това може да доведе до неоправдан натиск върху сървъра, което води до влошена производителност. В крайна сметка ще имате бавен сайт – и никой не го иска.

Поради тази причина ние имаме услуги за проследяване на топлинна карта. Те вършат същата работа, но разтоварват изчислителната работа от вашия сървър. Всяка услуга има някакво основно проследяване, докато някои проследяват по-голям брой параметри – например броя на докосванията за мобилни устройства и т.н..

Данните се записват в базата данни на услугата – а не на вашия сървър. Това сваля натоварването от вашия сървър. И накрая, данните се агрегират и се показват на вашето от таблото за управление на администратора на услугата. В идеалния случай трябва да използвате външна услуга за проследяване на топлинната карта, тъй като резултатите ще бъдат по-надеждни и точни. В днешния пост ще разгледаме някои от най-добрите плъгини и услуги за топлинна карта за WordPress.

Ако започвате с анализа на съдържанието, предлагам ви първо да използвате пробния период на услугата – да се запознаете с входовете и изходите и след това да преминете към платения абонамент.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Поток на мишката

Mouseflow-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Информация и изтегляне

Mouseflow поставя голям акцент върху възпроизвеждането и записва всички движения на мишката – включително кликвания, събития за превъртане, ключови удари и взаимодействие на формата. Мишката може дори да записва натисканията на посетителите при попълване на формуляри. Той има отделни опции за проследяване на електронната търговия и изящен WordPress плъгин. Плановете започват от 10 долара на месец и освен това имат малък, завинаги безплатен план.

2. userTrack

userTrack - WordPress Analytics

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

userTrack е самостоятелен хост за аналитичен плъгин, който записва какво правят посетителите на вашия сайт (посещения на страница, движения на мишката, кликвания, превъртане и др.) и автоматично генерира топлинни карти и записи за игра, които можете да преглеждате и анализирате, за да разберете поведението на потребителя , С userTrack също така получавате достъп до статистически данни за посетителите си като използвания браузър, продължителност на посещение, местоположение на потребителя, посетени страници. Повече от това можете да видите броя на посетителите, които в момента разглеждат вашия сайт в реално време, както и някои страхотни допълнителни статистики.

userTrack е най-полезен, когато се използва за проследяване на посетители в новосъздадени сайтове, които все още се актуализират. Анализирайки данните, които userTrack предоставя, можете да вземете смислени решения за промяна на дизайна, които ще доведат до по-високи нива на конверсия и по-ниски проценти на отпадане.

Друга готина функция е системата за маркиране. Лесно създавайте задействания за митнически действия. Например „ако този потребител натисне бутона за покупка, добавете етикета [преобразуван] до сесията му.“ Това означава, че виждате от един поглед кой от вашите посетители е извършил конкретно действие на вашия сайт. Можете също така да филтрирате потребителските записи въз основа на маркери, така че ако искате, можете да гледате само записи на потребители, които са задръствали върху бутона за покупка, но не са щракнали върху него.

Версията на WordPress плъгин на userTrack включва всички функции от самостоятелната версия плюс възможността да избирате кои страници от вашия сайт автоматично дават възможност за проследяване. Ако сте самостоятелно домакин, не е необходимо да плащате месечна такса за използването на userTrack. Чувствайте се свободни да го използвате колкото искате или колкото вашият сървър може да се справи. Приставката използва интелигентна система за групиране на данни при изпращане, така че не трябва да променя работата на вашия уебсайт.

userTrack също поддържа множество домейни. Можете да инсталирате userTrack на един сървър / WordPress сайт и да проследявате толкова домейни, колкото искате, като просто включите скрипт tracker.js на страниците, които искате да запишете. По този начин вече можете да имате панел, на който например можете да видите веднага колко посетители са онлайн на всеки от вашите уебсайтове..

3. Crazyegg

crazyegg-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Разработен от Hiten Shah и Neil Patel, Crazyegg е чудесен инструмент за проследяване на кликвания на мишката върху вашата уеб страница.

Характеристика:

 1. Кликнете топлинна карта за данни
 2. Проследяване на превъртане-карта
 3. Наслагване за брой кликвания върху конкретни елементи
 4. Възможност за разграничаване на кликвания въз основа на източници на препратка (органичен, директен трафик и т.н.)
 5. Проследяване на множество домейни в рамките на един акаунт

Crazyegg твърди, че има до 88% точност на проследяване в сравнение с други тестове за проследяване на очите. Те също имат безплатно WordPress плъгин за лесна интеграция във вашия блог. Всички планове са безплатни за 30 дни, а ценообразуването започва от $ 9 / месец.

4. Кликни

Clicky-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Информация и изтегляне

Clicky е един от основните играчи сред доставчиците на услуги за анализи на топлинна карта с над 695 000 активни абонати. Clicky събира данни за топлинна карта на страница, както и за отделни потребителски сесии.

Други функции включват:

 • Мониторинг на целите с промени за специфични потребителски дейности
 • API за разрешаване на проследяване на видео с помощта на услуга на трета страна
 • Разширено изчисляване на процента на отпадане (вижте тази публикация как да намалите степента на отпадане на сайта си в WordPress)

Плановете започват от $ 14,99 на месец за план Pro Plus, заедно с пробен акаунт от 21 дни безплатно с пълен достъп до всички функции. Разбира се има безплатен плъгин Clicky WordPress за бързо интегриране на услугата с вашия уебсайт.

5. SessionCam

sessioncam-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

SessionCam ви помага да проследявате действията на потребител на вашия сайт, включително къде са преместили курсора на мишката, кои формуляри са попълнили (дори и да не са ги изпратили) и всички генерирани от тях грешки.

Той има интересна функция, наречена Сесия Replay, с помощта на който можете да изберете потребител от отчетите за проследяване и да гледате възпроизвеждане на тяхното пътуване на вашия сайт. Освен това има приставка за WordPress.

Най-добрата част – SessionCam предлага безплатен план, състоящ се от всички негови функции и записва до 500 страници всеки месец. Регистрацията също не изисква кредитна карта. Това е чудесен вариант за нови уебсайтове.

6. Clicktale

ClickTale-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

КликнетеTейл е софтуер за проследяване на мишки на ниво предприятие, използван от по-големи марки с функции като възпроизвеждане на сесии, богати на данни топлинни карти, фунии за преобразуване и анализи на форми. Clicktale предлага гама от продукти, включително:

 1. Мишка за проследяване на мишката
 2. Люкс за топлина
 3. Пакет за преобразуване
 4. ClickTale Touch

Той има безплатен план, който може да обслужва до 400 гледания на страница на месец. Отдолу ще трябва да поискате цена за по-високи планове. От светлата страна можете да използвате Clicktale като отличен инструмент за наблюдение на взаимодействието на потребителите с вашия нов продукт или блог. Въпреки това ще трябва да надстроите, след като достигнете ограничението за преглед на 400 страници.

7. Heatmap.me

heatmap.me-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Това е сравнително нова услуга със стандартния набор от функции като:

 1. Анализ в реално време
 2. Асинхронно зареждане – това не влияе на времето за зареждане на вашия сайт.

Въпреки това, за разлика от някои услуги, няма да можете да проследявате поотделно потребител. Всички генерирани топлинни карти са анонимни, като по този начин се защитава поверителността на посетителите ви. Плановете започват от 100 долара на месец, като безплатен едномесечен абонамент включва 1 милион преглеждания на страници, един уебсайт и проследяване до 5 страници.

8. Птенгин

ptengine-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Ptengine е многофункционален софтуер за уеб анализи и топлинна карта с 8 дискретни компонента за проследяване. Компонентът за топлинна карта поддържа 6 функции:

 • Multi Device Monitoring
 • Кликнете върху Heatmap
 • Внимание Heatmap
 • Анализ на страницата
 • Превъртете Карта за достигане
 • Сравнение на топлинни карти и сегменти

Освен топлинни карти, Ptengine предлага:

 • Мониторинг на събитията
 • Групова анализа
 • Мониторинг на кампанията
 • Проследяване на реализациите
 • Анализ в реално време
 • Множество устройство и мониторинг на множество домейни
 • Мощно филтриране

Има безплатен план, който проследява 20 000 показвания на страници на месец в 1 домейн, плановете започват от $ 39 / месечно проследяване на 50 000 показвания на страници в 20 домена. Освен това има изящен плъгин за WordPress за лесна интеграция.

9. Загрейте карти от SumoMe

сумо-Me-топлинни карти-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Основана от Ной Каган, SumoMe е един от малкото стартиращи компании, които осигуряват страхотно безплатни маркетингови инструменти (да, това е множествено число) – това всъщност работят. Инструментът Heat Map работи на всички уебсайтове и безпроблемно се интегрира с WordPress със своя безплатен всестранна приставка. Плъгинът разполага с целия пакет от продукти на SumoMe, който може да изведе маркетинга ви за съдържание на следващото ниво.

10. ExtraWatch

extrawatch-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Безплатната версия на приставката поддържа топлинна карта, проследяване на кликвания, изтегляне на монитор и статистика за посещения на живо. Програмистът обаче не предоставя поддръжка за безплатната версия на приставката. Платената версия има няколко интересни функции, но нейният сериозен ограничаващ фактор е фактът, че разчита на базата данни на вашия сайт, за да съхранява събраните данни.

Независимо от това колко добре оптимизиран е механизмът за съхранение, вашата база данни в крайна сметка ще се раздуе. Бих предложил да използвате този плъгин, ако изобщо, само за експерименти.

11. Топлинни карти и анализи

seecolution-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Този плъгин интегрира проследяващия код SeeVolution във всички страници на вашия сайт. Действителното проследяване се извършва от самата услуга.

Характеристика:

 • Кликнете върху топлинни карти
 • Термични карти за движение на мишката
 • Превъртете топлинни карти
 • Анализ в реално време

Плановете започват от $ 29 / месец, при годишен абонамент, поддържа 300 месечни посещения, генерира 4 вида топлинни карти и запазва записи на посетителите за 30 дни.

12. Инспектор

inspectlet-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Плъгинът Inspectlet интегрира Analyctlet Analytics във вашия WordPress сайт. Услугата проследява движението на мишката, превъртане, кликвания и въвежда информация във вашия сайт. Трите основни предложения на Inspectlet Analytics включват – запис на сесии, топлинни карти и анализ на формуляри.

На него се доверяват над 25 000 високопрофилни компании, включително New York Times, WordPress, Cisco, eBay и SalesForece. Те имат безплатен план, който записва 100 сесии за един уебсайт. Платените планове започват от $ 39 / месец с 5000 записа на сесия за един уебсайт.

13. Lucky Orange

luckyorange-Heatmap-анализ-WordPress-плъгин-сервиз

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Още една услуга за анализ на топлинна карта – Lucky Orange осигурява наблюдение и запис на посетители на живо, топлинни карти, мониторинг на анкети, анализи на формуляри и чат за продажби / поддръжка. Lucky Orange спортува уникална функция, при която ще можете да изберете конкретен посетител, с когото да разговаряте от административното табло.

негов WordPresс плъгин бързо интегрира услугата във вашия WordPress сайт. Плановете започват от 10 долара на месец и поддържат три уебсайта с общо 50 000 показвания на месечни страници. Рекордираните данни за топлинната карта се съхраняват в продължение на 30 дни. Освен това получавате 7-дневен пробен период, без да се изисква кредитна карта по време на регистрация.

Още приставки за топлина

Изброените по-долу приставки не са актуализирани до най-новата версия на WordPress, така че е най-добре да се избягвате от тях. И все пак ги изброявам с надеждата, че един ден те ще бъдат актуализирани.

14. Clickheat: Clickheat е алтернатива с отворен код, разработена от Labs Media, която ви позволява да създавате топлинна карта от кликвания на мишката на вашия сайт. Ако сте разработчик, можете бързо да интегрирате услугата в своя WordPress сайт с няколко реда код.

15. Проследяване на топлинна карта: Това е много основна приставка с проследяване на кликванията на мишката на посетителите ви.

16. Анализ на горещата точка: Този плъгин поддържа топлинни карти, потребителска активност и персонализирано проследяване на събитията.


Анализът на топлинната карта е едно от онези „задължителни знания“ за всеки маркетинг на съдържание и начинаещи предприемачи. Най-просто казано ви помага да познавате по-добре клиента си. Точно като изследване на ключови думи – когато се поставите в обувките на клиента си, анализа на топлинната карта ви дава действителните твърди доказателства за това, къде кликва клиентът ви.

С тази нова информация можете да оптимизирате целевите си страници, да увеличите реализациите си и в крайна сметка да изградите по-добро изживяване за посетителите си. Знаете ли за услугата за анализиране на страхотна топлинна карта, която не сме посочили тук? Уведоми ни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map