15 най-добри теми за помощ в WordPress за вашия бизнес

Всеки бизнес зависи от своите клиенти, без изключения. Така става въпросът, какъв тип клиенти ще помогнат на вашия бизнес да процъфтява? Отговорът е съвсем прост. Вашата клиентска база може да бъде разделена на две широки категории.


 • Тези, които ще купят вашия продукт само веднъж под промоция
 • Тези, които ще се регистрират и продължават да бъдат ваши редовни клиенти

Повечето маркетингови усилия (като тематичните магазини на WordPress) са склонни да накарат клиент да закупи тема или да се регистрира за членския пакет – обикновено с помощта на атрактивни вечнозелени „еднократни“ продажби. И със сигурност ще свършат работата. С правилната маркетингова стъпка маркетолозите са в състояние да постигнат отлични проценти на конверсия.

Вашите маркетингови усилия трябва да са еднакво насочени към поддържане на щастливите ви редовни потребители.

Защо? Защото, ако вашите клиенти са доволни да правят бизнес с вас, те със сигурност ще се върнат, за да купят повече от вашия продукт. В края на деня, колкото по-щастлив си клиентът, толкова по-голяма е вероятността той да продължи да купува вашия продукт и да ви насочи към кръговете си.

Получавате класическото реферал „от уста на уста“, което разширява потребителската ви база и извежда бизнеса ви на следващото ниво.

Това е видът на отношенията, които искате да изградите с клиентите си.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Защо се нуждаем от поддръжка на клиенти?

Depositphotos_32817757

Тайната на успешния онлайн бизнес е да се постигне това, което обществеността изисква. Вашият продукт трябва да говори сам за себе си и да доставя голяма стойност на вашите клиенти. Но дори когато вашият продукт е проектиран по възможно най-хуманния за потребителите начин, ще има хора, които търсят помощ. И вие като доставчик на услуги, трябва да предоставя поддръжка.

Нека да разгледаме познат пример. Да предположим, че проектирате сложна тема на WordPress с множество полезни функции. Дори ако имате страхотна документация, подпомагана с видео уроци, ще трябва да осигурите навременна поддръжка на клиенти.

Хората очакват отговори, когато плащат за продукт. Ако те не могат да стартират току-що закупената тема от 60 долара (дори ако грешката е тяхна собствена), те ще оставят отрицателни отзиви.

Помислете за алтернатива. Ако успеете да помогнете на този объркан клиент за негово удовлетворение, има вероятност той да ви препоръча с радост на своите кръгове.

Техният продукт е наистина добър, но поддръжката на клиентите им е още по-добра!

Това е златната линия, към която трябва да се стремите.

Канали за поддръжка на клиенти

Усмивката-емотикон

Тъй като сме по темата за поддръжката на клиенти, аз поех свободата да обобщя някои от най-популярните форми на поддръжка на клиенти, които виждате в Интернет днес. Ако някога сте купували онлайн продукт или услуга (като домейн или хостинг услуга), със сигурност ще се натъкнете на един от тях. Ако искате да пропуснете този раздел, моля, прескочете до Списък с теми.

1. Телефонна поддръжка

 • Телефонната поддръжка на клиенти предлага лична помощ в реално време, която изгражда отлични взаимоотношения с клиенти
 • От обратната страна това може да бъде доста скъпо, тъй като изисква 24 × 7 специализиран персонал за поддръжка за международен бизнес, разпределен в различни часови зони
 • Пример: Повечето хостинг компании като HostGator и BlueHost предлагат безплатна телефонна поддръжка

2. Чат на живо

 • Следващото най-доброто нещо за телефонната поддръжка на клиенти, чатът на живо предоставя подобна лична помощ на вашите клиенти в реално време.
 • Въпреки това, той е по-лесен за поддръжка и е широко достъпен.
 • Бизнесът с по-малък бюджет може да използва този модел.

3. Поддръжка по имейл

 • Основното предимство на поддръжката на клиенти пред имейла е, че клиентът не е изправен пред режима на работа със софтуера за помощ. Можете просто да отговорите от своето имейл приложение, без да се налага да влизате в специализиран софтуер за помощ.
 • От друга страна, той е доста неорганизиран, тъй като вашата пощенска кутия се състои от множество съобщения от различни източници.

4. Система за поддръжка на билети

 • Системата за поддръжка на билети е най-широко достъпната и често използвана система за поддръжка на клиенти. Почти всички хостинг компании разчитат на това.
 • Всяка заявка за поддръжка получава уникален номер на билет, който може да бъде приоритет според спешността и категоризиран според нужния отдел за поддръжка.

4 начина да образовате клиента си

В тази бърза информационна епоха информирането на клиента за вашия продукт се оказва най-обещаващият начин за привличане на тяхната лоялност.

Пазарувайте добре продукта си

1. Страница с функции

Това е типична страница, показвана в почти всеки продукт. Работата му е да подчертава основните и изключителни характеристики на вашия продукт с умерени детайли. Страницата с функции трябва да има възможно най-малкото копие. В идеалния случай това трябва да е списък, подчертаващ най-добрите характеристики на вашия продукт / услуга.

2. Уводно видео

В зависимост от вида на продадения продукт можете също да създадете видеоклип, изобразяващ характеристиките на продукта и неговата използваемост. Това ще помогне на клиента ви да разбере продукта на големи дълбочини и също така ще служи като ръководство, както и когато го използват. Благодарение на аспекта на визуалното взаимодействие, той се обръща лично към клиента, което от своя страна помага на вашата кауза.

4. База знания

Базата знания е директория със статии и ръководства за вашия продукт. Той предоставя на вашите клиенти изрични подробности за вашия продукт / продукти. Това става много полезно, когато имате голям инвентар с подобен тип продукти.

5. Раздел за често задавани въпроси

Разделът с често задавани въпроси, както подсказва името, се генерира въз основа на обратната връзка на първоначалните тестери, последвани от бъдещи клиенти. Това е много ефикасен начин на подкрепа, тъй като често задаваните въпроси се поставят според честотата на зададените въпроси.

Процес:

 • Разработката на раздела за често задавани въпроси започва с обратната връзка от първоначалните тестери. Това формира алфа етап на процеса на тестване.
 • Тогава продуктът се пуска на затворена група от хора, които вършат същата работа на първоначалните тестери, но които нямат нулеви познания за продукта. Това формира бета етап на процеса на тестване.
 • Комбинирайки ги, продуктът най-накрая стартира за широката публика.

Разделът за често задавани въпроси се актуализира през редовни интервали от време въз основа на коментарите и отзивите на клиентите. Това все повече се превръща в най-полезния и обещаващ начин за осигуряване на бърза ценна поддръжка на вашите клиенти в много голям мащаб.

Списък с теми (накрая)

За да ви помогнем малко повече в начинанието си, ние включихме в списъка следните 15 модерни, професионални и ефективни Служба за помощ, база знания (KB), често задавани въпроси и поддържа Теми на WordPress. Използването на тези теми ще ви помогне да избегнете разходите за закупуване на скъп софтуер за обслужване.

1. Поддръжка на живо

Поддръжка на живо - Тема за WordPress, отзивчиваща към Helpdesk

Поддръжката на живо е помощно бюро за чат на живо и тема за WordPress. С поддръжката на BuddyPress, WPML съвместимост, отзивчивия дизайн, 4 оформления на началната страница и други тази тема е чудесна опция за предоставяне на онлайн поддръжка на клиентите.

2. DeskPress

DeskPress - Поддръжка на WordPress без усилия за поддръжка

Поддържайте лесно вашите клиенти на WooCommerce, лесно цифрово изтегляне или Envato с темата за DeskPress. Използвайте вградени често задавани въпроси, база знания и форуми за bbPress, за да осигурите поддръжка на най-високо ниво.

3. Ticketrama

Ticketrama - Служба за помощ на WordPress | Билет | поддържа

Ticketrama включва напълно функционираща система за издаване на билети, за да ви помогне да опростите вашата поддръжка. Потребителите могат да влязат с Facebook или Twitter и след това могат да подават билети, да търсят в базата знания и да преглеждат често задаваните въпроси от таблото си за потребители.

4. бюро за поддръжка

Служба за поддръжка - Отзивчива тема за помощ

Support Desk е друг чудесен вариант за изграждане на сайт за поддръжка. Тази отзивчива тема за помощна помощ включва bbPress поддръжка за лесни форуми за клиенти, търсене на живо в Ajax, така че потребителите могат бързо да намерят отговори и шаблон на страницата с често задавани въпроси за най-често задаваните въпроси и отговори.

5. Знай как

KnowHow - Тема за WordPress от базата знания

Една от най-продаваните теми за WordPress на базата знания в мрежата, KnowHow е чудесен вариант за създаване на сайт за помощ за минути. Темата улеснява потребителите да намират незабавни отговори чрез често задавани въпроси и търсене на живо, плюс темата е готова за превод, за да можете да добавяте документи за всички ваши клиенти.

6. Сега знам

QAEngine-Knowledge Base--WordPress-Theme

Ако искате да създадете масивна дъска за въпроси и отговори, където можете да помогнете на клиентите (и те могат да си помагат взаимно), Q&A Engine е страхотна опция. Потребителите публикуват въпроси, търсят предишни публикации и преглеждат отговори, за да получат помощ.

7. Помощник

Помощник - База знания / Тема за поддръжка на WordPress

Helper е отзивчива тема от WordPress в база от знания и тема за поддръжка, която е напълно отзивчива, съвместима с bbPress форумите и включва персонализирани типове публикации и шаблони на страници, за да улесни изграждането на вашия сайт за поддръжка.

8. HelpGuru

HelpGuru - Тема за WordPress от базата знания за самообслужване

Клиентите искат да намерят бързи отговори на своите въпроси онлайн, затова е толкова важно за вас да създадете онлайн база данни и център за помощ. С HelpGuru просто инсталирайте темата, добавете ви статии и оставете клиентите да оценяват статиите за полезност. Плюс поддръжката на тема bbPress и за поддръжка на форум.

9. Алтера

Altera - Тема на базата знания WordPress

Ако опитате Altera за вашия сайт за поддръжка, ще намерите страхотни функции като неограничени оформления, персонализирани джунджурии, търсене на живо, поддръжка на RTL, интеграция на социалното споделяне, напълно отзивчив дизайн и други.

10. Преса на знанието

Преса на знанието | Уики | Често задавани въпроси WordPress Тема

KnowledgePress е база от знания за самообслужване с интеграция на bbPress форум, където вашите клиенти могат да си помогнат. Добавете вашата продуктова документация, създайте вашите често задавани въпроси и отговаряйте на публикации във форума за по-добра поддръжка и щастие на клиентите.

11. TechDesk

TechDesk - Отзивчива база от знания / Тема за често задавани въпроси

TechDesk е цветно решение за помощ с помощта на търсене на живо, система за често задавани въпроси, персонализирани джунджурии и къси кодове и други, за да ви помогне да помогнете на своите купувачи. Освен това има множество опции за стилизиране, така че можете да персонализирате външния вид на вашия сайт.

12. iKnowledge

iKnowledge - База знания / Wiki WordPress Тема

iKnowldege е чиста и модерна тема от WordPress за базата знания. Добавете полезни статии, документация и често задавани въпроси, за да напътствате потребителите как да използват продукта или да ги разгледат, въпреки отстраняването на проблеми.

13. Сентрик

Sentric - Форум за поддръжка и база знания

Sentric е страхотна тема за поддръжка и база знания с пълна поддръжка на плъгина за форумите bbPress (плюс персонализирани маркери на модератор за висящи, разрешени и т.н.) и вградени опции за добавяне на раздели на базата знания и често задавани въпроси.

14. Плоска база

Flatbase - отзивчива база от знания / Тема на Wiki

Flatbase е атрактивно минимална тема от знания или уики. С него можете да създадете своя собствена онлайн база от знания за клиентите, както и да добавите на бърза справка страница с често задавани въпроси за често задавани въпроси и форум за по-ангажирана поддръжка.

15. База

База - Премиум база от знания / Тема на Wiki / FAQ

Темата Base WordPress е лесен за използване онлайн център за поддръжка на клиенти, където можете да добавяте помощни документи, ръководства за употреба на продукти, често задавани въпроси, статии в уикито и други. Чистото оформление улеснява използването и разбирането на клиентите.

заключение

Сега, след като сте се уверили, че вашият клиент ще бъде доволен от вашия продукт, както и с обслужването на клиентите си, най-накрая можете да седнете и да се отпуснете, както сега сте създали лоялен клиент.

Поддържайте поддръжката на клиентите си най-високо и никога няма да се притеснявате от недоволни клиенти.

Това е един от основните начини за изграждане на проспериращ бизнес. Надяваме се, че успяхме да ви помогнем в търсенето да намерите тема по ваш вкус, която ще ви помогне да създадете персонализирана и атрактивна поддръжка на клиенти. Кажете ни вашите мисли. Честита продажба!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map