12+ най-добрите анти-спам приставки за WordPress 2020

12 най-добри приставки за анти-спам за WordPress 2019

Борбата със спама за коментари в WordPress е продължаващ процес и може да се извърши с (а) помощта на плъгини или (б) с малко настройване на настройките за дискусия в WordPress. В този урок се фокусираме върху двата метода. Двата фактора, които трябва да имате предвид, когато решавате следващия си приставка за анти-спам, трябва да бъдат:


  1. Количество трафик
  2. Брой коментари

Ако и двата номера са в долния край (например, когато започвате блог), можете да преминете към техника (b), т.е. настройване на настройките на WordPress, за да предотвратите ръчно спама. Доста интересно е да видите колко много WordPress може да предложи.

В част (а), т.е. предотвратяване на спам чрез WordPress антиспам приставки, първо разгледаме важните функции, които антиспам приставката трябва да има. След това се гмурваме в списъка с плъгини.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Основни характеристики на приставката за антиспам на WordPress

Има много неща, които бихте могли да търсите в антиспам WordPress плъгин, но има няколко основни функции, които наистина трябва да имате предвид. Нека да разгледаме!

Нулеви клиентски действия

Действия от страна на клиента, различен от писането на коментара, трябва да се поддържа възможно най-ниско – в идеалния случай нула. Вашият плъгин не трябва да изисква от вашия истински коментатор да постави / премахне отметка в квадратчето или въведете неразбираемо изображение на captcha. Въвеждането на captcha за коментари значително затруднява потребителското изживяване и трябва да се избягва.

Минимално въздействие на базата данни на WordPress

Изтрийте го на пъпката

Един добър анти-спам плъгин не трябва да позволява спам коментарът да бъде въведен в базата данни на WordPress. В резултат на това броят на SQL транзакциите намалява, което означава по-ниско натоварване на сървъра, т.е. подобрена производителност – дори по време на пиковите часове на трафика. Този риск обаче тук е, ако антиспам алгоритъмът се обърка, истински коментар може да бъде загубен завинаги (oops).

Блокиране на нов спам за регистрация на потребители

Страницата за регистрация в WordPress позволява на потребителите да се регистрират на вашия уебсайт. Процесът на регистрация е доста прав и може да бъде лесно автоматизиран от ботове.

Защо трябва да го спрем? След като се регистрира, потребителят може да публикува толкова коментари, колкото желае, без да бъде филтриран. Това е нормалното дискусия настройка в нова инсталация на WordPress. Следователно можете или да промените настройките по подразбиране, или да използвате приставка като WP-SpamShield, която блокира новата спам за регистрация на потребители.

Проверка на обратната връзка

Trackback Validation се състои от филтър, който сравнява клиентския IP адрес на входящия trackback с IP адреса на сървъра. Ако и двете не съвпадат, това е спам.

Статистика

Статистиката помага при проследяване и анализ на данните. Плъгинът трябва да предоставя седмични или месечни статистически данни за открит спам.

цена

Както при много плъгини, някои са безплатни, а други са платени. Някои от плъгините, като Antispam Bee, са напълно безплатни. Други решения, като Akismet и CloudTalk, са платени опции за търговски и бизнес уебсайтове.

1. Акисмет

akismet анти-спам приставка

Антиспам приставка номер едно в WordPress в хранилището, разработена от екипа на Automattic – Akismet предлага защита на спам на ниво предприятие на вашия WordPress сайт. Наистина, списъкът ни не би бил пълен, ако не споменахме Akismet, defacto приставка за анти-спам за WordPress. С над 5 милиона активни инсталации, Akismet е, без съмнение, най-популярният плъгин за антиспам WordPress наоколо. Това е превъзходно решение за борба със спама, особено за спам с коментари.

Плъгинът срещу спам Akismet идва предварително инсталиран на всеки създаден от вас WordPress сайт. Всичко, което трябва да направите, е да активирате приставката и да се свържете към акаунта си в Akismet чрез ключ на API, процес, който е толкова прост, колкото A, B, C. След като веднъж свързан, Akismet стартира веднага, като ви помага да спрете спама, като използвате сложни алгоритми и правила. Plugin работи, като качва всички входящи коментари на сървъра на Akismet. След това коментарите са подложени на стотици * антиспам алгоритми (* ние наистина не знаем точния брой). Публикуват се правилни коментари, а останалите се заливат на опашката за спам. Можете дори да видите историята на състоянието на всеки коментар, за да видите кои са спамирани от модератор, или да поставите автоматично в папката със спам.

Плъгинът е безплатен за лични уебсайтове и нестопански организации САМО (преглед на лицензионните условия). Ще трябва да плащате поне 5 долара на месец, ако искате да използвате Akismet на търговски уебсайт. Премиум плановете се предлагат с допълнителни функции като разширени статистики и приоритетна поддръжка, което го прави добре струва цената.

2. Антиспам пчела

пчела антиспам

Следващият най-добър избор след Akismet ще бъде Anti-Spam Bee. Този безплатен плъгин е пълен със страхотни функции и не изисква регистрация, както прави Akismet. Anti-Spam Bee е безплатна за лична и търговска употреба, така че без значение от вашия уеб сайт, можете да бъдете без спам. Antispam Bee е единственото решение, от което се нуждаете за ефективно елиминиране на спам коментари и проследяване.

Antispam Bee е лесен за употреба. Можете бързо да спрете спамерите, без да изисквате CAPTCHAS и без да изпращате лични данни към услуги на трети страни. Плъгинът също е съвместим с GDPR и се доставя с много отлични функции.

Можете да очаквате опции като възможността да се доверите на одобрени коментиращи, да валидирате IP адреси, да блокирате потребители от определени държави, да изтриете директно спам коментари, да зададете известия от администратора, да влезете в спам с Fail2Ban, да изчистите вашата база данни на WordPress от спам след определен брой дни ( чистене на спам) и списъкът продължава и продължава. Освен това плъгинът предлага месечни статистики за спам във вашето табло.

3. Скриване на WP

Скриване на WP

Информация и изтегляне

С над 27 000 щастливи купувачи, Hide My WP е най-продаващият се плъгин за сигурност на WordPress на CodeCanyon. Но не се подвеждайте от името – Hide My WP ви предлага пълна защита от спам и още много други неща. Това е първокласен набор от инструменти, които правят уебсайта ви невидим и непобедим за хакери, тематични детектори и спамери (гледайте видеото по-горе).

Hide My WP прави точно това. Той крие целия ви сайт от боклуците. Той защитава какъвто и да е URL адрес, който искате, включително wp-вход, и преименува URL-то на wp-admin, за да обърка още повече лошите. За да сте в безопасност, Hide My WP открива и отрязва атаки на SQL Injection в пъпката, наред с други неща.

Hide My WP има отлична потребителска оценка и е съвместим с BuddyPress, bbPress и много други. Това е най-добрата приставка за сигурност и анти-спам за вашия уебсайт WordPress.

4. Cleantalk защита от спам

защита от спам

Cleantalk Spam Protection е прост, но мощен облачен базиран WordPress плъгин за спам, подходящ както за начинаещи, така и за опитни потребители. Той не позволява на функцията да ви накара да ви предложи точно това, което ви е необходимо, за да спрете спамерите, без да затъвате в уебсайта си. Въпреки че предлагат безплатна пробна версия за 14 дни, след като изтече, ще трябва да закупите услугата Cleantalk за много скромните 8 долара годишно.

Плъгинът ви помага да спрете регистрацията на спам, коментарите, имейл контактите, поръчките, резервациите, абонаментите, анкетите, както и спама във джаджи, формуляри за търсене и WooCommerce. Коментарите първо се качват на облачните сървъри на CleanTalks, където те са подложени на множество проверки за валидиране. Тези проверки включват – коментар, изпратен твърде бързо, JavaScript деактивиран, HTTP връзки в черен списък и много други. След това са разрешени валидни коментари, а останалите се изпращат на опашката за спам. На всичкото отгоре Cleantalk проверява и премахва съществуващите коментари и потребители на спам.

Защитата срещу спам Cleantalk е съвместима с любимите ви инструменти, включително формуляр за контакт 7, формуляри за Ninja, WPForms, MailChimp, коментари за Jetpack, BuddyPress, S2Member, Mailpoet и много други. Използва се лесно, тъй като не идва с CAPTCHA, пъзели, въпроси, математически гатанки и др.

5. Titan Antispam & Security

титан антиспам и приставка за WordPress за сигурност

Titan Antispam & Security е нещо повече от приставка за антиспам WordPress; това е цял набор от функции за сигурност. Плъгинът ви предлага скенер за сигурност, защитни стени, одити за сигурност, черен списък с IP в реално време, скенер за злонамерен софтуер и възможност за поправяне на повредени файлове.

Но дори и с всички тези функции, Titan Antispam & Security вижда лесен за използване и интуитивен интерфейс, който прави спама блокиращ полъх. Първоначално приставката беше обикновен блокер за спам. Въпреки това, благодарение на неотдавнашната мега актуализация, плъгинът се превърна в цялостно решение за сигурност на WordPress за всички видове уебсайтове.

Няма досадни CAPTCHA и ако имате нужда от повече функции, Titan Antispam & Security ви предлага страхотна гама от премиум добавки. Има над 200 000 активни инсталации по време на писането, което означава, че сте в сигурни ръце.

6. WP Bruiser

wp bruiser wordpress антиспам приставка

По-рано известен като Goodbye Captcha, WPBruiser е фантастичен плъгин за антиспам WordPress. Плъгинът прилага антиспам мерки в страниците за регистрация, както и страници за рестартиране на вход и парола, за да спре спама, преди да започне. Той е доста мощен, че е безплатен и благодарение на чистия администраторски интерфейс можете лесно да коригирате настройките си.

WPBruiser е блестящ WordPress плъгин против спам, който ви помага да защитите вашите форми за контакт, изгубени паролни форми, формуляри за вход, регистрационни форми и коментари. Той също така предлага функции за защита, които ви позволяват да блокирате IP адреси и предотвратявате ботовете да изброяват потребители чрез „/? Author = N“ сканиране.

Плъгинът ви изпраща известия, когато бъдат открити груби атаки. Освен това получавате подробни доклади за спам, за да можете да останете на върха на нещата. Освен всичко това, WPBruiser ви предлага много разширения, като Contact Form 7, WooCommerce, Gravity Forms, Ninja Forms, AffiliateWP, Easy Digital Downloads и много други.

7. Разрушител на спам

спам разрушител wordpress анти-спам приставка

Spam Destroyer е създаден така, че да бъде максимално ненатрапчив за вашите читатели. Този лек плъгин спира автоматизирания спам, без да отлага вашите коментатори и е нещо, което може да помислите за малък блог или уебсайт с нисък трафик.

Най-добрата част за Spam Destroyer вероятно е неговата пълна простота. Искам да кажа, че плъгинът работи направо извън кутията. Просто инсталирайте Spam Destroyer и спрете автоматизирания спам, без да докосвате единична настройка. Приставката не добавя елемент към таблото ви за управление на WordPress след активиране. Той работи зад кулисите.

8. Cerber Security, Antispam & Malware Scan

cerber сигурност и плъгин против спам

Друг пакет за сигурност на WordPress, плъгинът Cerber Security ви предлага всички инструменти, от които се нуждаете, за да премахнете спама, докато втвърдявате вашия WordPress сайт. Това е вярно; блокирането на спам е само една от функциите, които плъгинът Cerber Security предлага. Тя ви позволява да премахнете спама при регистрация, контакт и формуляри за коментари.

Други забележителни функции включват предотвратяване на груба сила, блокиране на IP, персонализирани URL адреси за вход, регистрация, мениджър на сесиите на потребителя, скриване на wp-администратор от посетителите, блокиране на достъпа до WP REST API, невидим reCAPTCHA, проверка на целостта, скенер за злонамерен софтуер, планирани сканирания за сигурност, две- удостоверяване на фактор и т.н..

9. WordPress Zero Spam

wordpress нула спам

Харесва ми подхода без CAPTCHA, който много разработчици на плъгини против спам следват в днешно време. Той спестява на вашите читатели агонията от отговор на въпроси, попълване на CAPTCHA и решаване на гатанки, което оптимизира потребителското изживяване. В същото време ви спестява проблемите с модерирането на спам коментари, което изяжда времето.

WordPress Zero Spam е въплътил този подход, предлагайки ви без стрес начин за заличаване на спам на вашия уебсайт. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката за WordPress Zero Spam и това е всичко. Плъгинът поема и започва да блокира 99,9% от спама на вашия уебсайт, използвайки валидиране на ключове от сървър и клиентска страна на JavaScript, за да предотврати спазването на ботове. По същество потребителите не могат да коментират без активиран JavaScript.

WordPress Zero Spam се интегрира безпроблемно с обичайните заподозрени, включително формуляр за контакт 7, Gravity Forms, Ninja Forms, BuddyPress и WPForms. Какво още? Можете да блокирате спам IP адреси, когато някога виждате уебсайта си.

10. Спрете спамерите

спрете спамерите

Що се отнася до WordPress антиспам приставки, Stop Spammers е известен убиец на спам. Лесно конфигуриране и използване, Stop Spammers ви предлага много сила, за да се предпазите от демона на спама. Работи веднага извън кутията, което означава, че не трябва да докосвате нищо, за да унищожите спамерите.

Спиране на нежелана поща Spam Prevention помага за предотвратяване на коментар спам, както и ограничава опитите за влизане. Плъгинът се доставя с над 50 опции за конфигурация и използва над 20 различни проверки за спам и злонамерени събития за откриване на спам. Когато плъгинът маркира опит за коментар или влизане, на потребителите се разрешава втори опит чрез страница с отказана заявка. Тук потребителите се представят с екран на captcha, за да не бъдат блокирани. Captcha може да варира от OpenCaptcha, Google reCaptcha или SolveMedia Captcha.

Сега с нов, подобрен потребителски интерфейс, можете лесно да се борите със спам коментари, имейли, регистрации, спам ботове и спамери. Когато е необходимо, можете да стартирате диагностични тестове и да видите спам дейност с едно кликване.

Екипът зад Stop Spammers изпревари себе си. Ще се насладите на многото безплатни функции, дори ако можете да излезете за премиум плана, който ви предлага по-здрава и динамична сигурност за вашия WordPress сайт. Нито дума повече.

11. NoSpamNX

nospamx wordpress антиспам приставка

NoSpamNX е последният ни (но не по важност) WordPress анти-спам в безплатната категория. Поразказах се случайно и бях заинтригуван от озвучаващото заглавие на Sci-Fi. Затова инсталирах NoSpamNX за тестване на водите. NoSpamNX добавя елемент под Настройки> NoSpamNX след активиране.

Тогава ще намерите директен и чист админ панел с няколко възможности. Доста лесна за конфигуриране и използване. С едно щракване можете да видите статистически данни, да блокирате изцяло спама или да се преместите в папката със спам и да създадете черни списъци, които можете да използвате на множество уебсайтове на WordPress.

Без пух, без функция разцвет, просто директен приставка за антиспам WordPress, която се фокусира върху точно това – спиране на спамерите мъртви по техните песни.

12. Captcha Plus

Captcha Plus

Информация и изтегляне

Captcha Plus е обикновена премиум анти-спам приставка за всички видове WordPress сайтове. Особено полезно е, ако искате да блокирате спама във формулярите за вход, регистрация, възстановяване на парола и коментари.

Благодарение на новите актуализации и интеграции, можете да използвате Captcha Plus, за да спрете спама на други видове форми, а не само на гореспоменатите. Плъгинът ви позволява да добавяте прости математически изчисления, невидима captcha, разпознаване на символи и плъзгане на captchas към различни форми, без да нарушавате потта.

13. Спрете WP Comment Spam

Спрете WP Comment Spam

Почистете секцията с вашите коментари с плъгин Stop WP Comment Spam. Това е бърз, лесен и безплатен начин да запазите спама от поемането на вашите публикации. С инсталирания плъгин можете автоматично да предотвратите спам и да държите маркирани коментари за преглед в раздела „спам“ (където можете ръчно да преглеждате и одобрявате или изтривате коментари). Или можете да активирате настройката за автоматично изтриване на цялата нежелана поща – веднага или след задържане за определен брой дни.

Забележителните функции включват автоматизирани спам филтри, опция за изтриване или задържане за прегледи и съвместимост с други приставки за сигурност на WordPress. Можете да надстроите до Stop Spam Pro за допълнителни функции като: разпознаване на човешки спам и машинно обучение, защита на формата, фалшива превенция на регистрация на потребители на WordPress & WooCommerce, статистика за спам и други.

Бонус: Настройки за дискусия в WordPress за предотвратяване на спам

Настройките за контрол на коментарите в WordPress са достъпни под Настройки> Обсъждане. Моля, обърнете внимание, че това е ръчният метод за предотвратяване / борба със спама и обикновено е най-ефективен, когато имате няколко коментара всеки ден. Ако обаче имате над 1000 коментара на ден, е по-възможно да използвате антиспам приставка.

Нека обсъдим някои начини за използване на тези настройки по подразбиране на WordPress, за да предотвратите спама. Ще обсъдим един раздел наведнъж.

Настройки на статията по подразбиране

Настройки на статията ръчно-anitspam-01

Просто деактивирайте обратните и пингбакове, за да се спасите от половината от спам трафика. Разрешавайте само на хората да публикуват коментари за нови статии.

Други настройки на коментарите

други настройки за коментари

Почти винаги е необходимо авторът на коментара да въведе своето име / имейл, преди да коментира. WordPress активира това по подразбиране. Ако изисквате от потребители да влязат, преди да оставят коментари, това ще намали значително количество спам. Тази стъпка може да бъде изключване за няколко легални читатели, които искат да оставят коментар, но не искат да влязат. Затова трябва да внимателно анализирайте, преди да активирате тази функция.

Трябва да деактивирате коментарите за публикации, по-стари от 90 дни в доста активен блог. Ако обаче продължавате да актуализирате статии, не забравяйте да промените датата на публикуване, така че границата от 90 дни да не се припокрива. Дръжте нишките коментари по подразбиране или го увеличете, ако се налага.

Изпращайте ме по имейл всеки път

изпращайте ми имейл всеки път

Можете да използвате тази функция, ако не получите хиляди коментари на вашите публикации. Ще получавате известия по имейл за всеки изскачащ коментар и можете да го отбележите като спам веднага, като изрежете част от спам коментари.

Преди да се появи коментар

преди да се появи коментар

Позволяването на читателите, които преди това са оставили коментар, да оставят коментар отново, без да се изисква одобрение, ще ви помогнат да намалите законните коментари в опашката за модериране. Ще трябва да се съсредоточите само върху останалите потребители, повечето от които ще бъдат спам.

Модерация на коментарите

модериране на коментарите

Предлагам ви да използвате стойност 2. Това в идеалния случай позволява на гостуващите блогъри да оставят в коментара си най-много един изходящ линк (стръв за връзка). Изграждането на ефективен черен списък за модериране на коментари е много отнемащ време процес с еднакво изгодни изплащания. Можете обаче да използвате тази настройка като ефективен филтър за нецензурни лекции. Просто добавете нечестивите думи в списъка и всички такива коментари ще бъдат добавени в опашката за модериране.

Черен списък с коментари

черен списък с коментари

Черният списък с коментари е по-строга версия на Черния списък за модериране на коментари, където ако коментарът съдържа дума в черен списък, той се изпраща на опашката за спам, вместо на опашката за модериране. Ползата – спестява вашето време.


Обсъдихме много в тази публикация и се надяваме, че ще намерите полезна част от усилията ви за блокиране на спам. Кой е любимият ви начин за борба със спама? Знаете ли за страхотен плъгин за антиспам, който не сме посочили? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map