10+ WordPress приставки за оптимизиране на производителността на изображението

Уебсайт без изображения е добре. Знаеш ли, скучно. Уебсайт с не-оптимизирана изображенията са пълно плъзгане и това ще изяде ценната ви честотна лента, ще забави почти всичко и ще съсипе потребителското изживяване (UX).


Всеки собственик на уебсайт трябва да се стреми да предоставя най-доброто потребителско изживяване на своите посетители по всяко време. Използването на тежки изображения, които отнемат възрасти, не е начинът, по който предоставяте рационално потребителско изживяване. И ако имате тежки изображения на сайта си, вероятно не сте оптимизирали същото за търсачките. Губите UX и SEO точки вляво, вдясно и в центъра, а вашият онлайн бизнес носи основната тежест за всичко това.

Днешната публикация ще ви покаже как да оптимизирате вашите изображения за най-добра ефективност на сайта и SEO цели. Искам да кажа, какъв е смисълът да имаш супер бърз уебсайт, който има скапани изображения SEO? Освен това ще откриете полезни приставки за оптимизиране на изображения, които ще подобрят ефективността на любимия ви WordPress сайт. Насладете се на публикацията и споделете своите мисли (или нещо друго наистина) в коментарите. Винаги се радваме на това ��

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Как да оптимизирате изображения за WordPress (преди качване)

Преди да разгледаме плъгините за оптимизиране на изображението в WordPress, нека да извлечем няколко неща от пътя. Оптимизирането на WordPress изображения за най-добра производителност и SEO надхвърля само плъгини. Например, трябва да гарантирате:

 • Изображенията ви са кръстени по подходящ начин (Страхотно за SEO)
 • Изображенията са с подходящ размер (Защо да качвате огромен файл, когато по-малък може да направи трика?)
 • Размазвате изображенията си (намалява размера на вашите файлове с изображения)
 • Ти Добави н и заглавие атрибути към вашите изображения (страхотно за SEO)

Име на изображенията по подходящ начин

Трябва да назовете вашите изображения като маркетинг – или с SEO. Причините тук са доста прости: Правилно назованите изображения ще се появят в резултатите от търсенето с Google Images, което ви дава огромен тласък в трафика. Освен това, правилно наречените изображения са по-лесни за проследяване и намиране. За SEO: Ако работите с ключови думи, би било чудесно да включите ключова дума в заглавието на вашето изображение.

Не качвайте изображения, които изглеждат като PHOTO101.jpg или нещо подобно, наименувайте всички свои изображения по подходящ начин. Технически погледнато, именуването на вашите изображения правилно няма никакъв ефект върху производителността на сайта, но е добре за SEO.

Използване на изображения с правилни размери

Ако качвате безумно големи изображения и по-късно ги преоразмерявате с помощта на HTML, вярвам, че губите време и забавяте вашия WordPress сайт по едно и също време. Ако искате например да покажете изображение с размери 300 x 300, уверете се, че изображението е с размери 300 x 300 преди качването.

Ако можете да направите изображението по-малко и да го преразмерите на 300 x 300 с помощта на HTML, без да нарушавате качеството, толкова по-добре. Просто не правете вашите изображения по-големи, отколкото наистина ви трябват.

Размазващи изображения

Размазването ще намали значително размера на вашите изображения. Процесът включва събличане на вашите изображения на безплатни данни, като gps координати, вид на използваната камера и дата на създаване наред с други.

Използване на спрайтове

Sprites, доста известна CSS техника, ви позволява да използвате едно изображение за постигане на различни дизайни във вашия уебсайт. За разлика от зареждането на няколко изображения (което отнема време), Sprites ще заредят едно изображение, спестявайки ви много секунди в времето за зареждане на страницата.

Винаги добавяйте атрибута ALT към Вашите изображения

Добавяне на н атрибутът на вашите изображения не прави уеб сайта ви WordPress по-бърз, но определено е добър за вашата SEO кампания. Паяците в търсачките не виждат вашите изображения по същия начин, както правят човешките читатели. Те разчитат на информация, прикрепена към вашето изображение (например заглавие на изображението и съдържанието на н атрибут) за класифициране и в крайна сметка класиране на изображението.

Докато н атрибут трябва да се използва за задържане на алтернативен текст за изображение (ако изображението не се зареди по една или друга причина, алтернативният текст е показан на негово място), можете да използвате този атрибут за SEO цели. Можете да хвърлите ключова дума или фраза от ключови думи в алтернативния текст и да гледате как вашето SEO извисява.

Десет (10) Приставки за оптимизация на изображения за WordPress

С тази първа част извън пътя, може би трябва да спра да разкривам тайните на SEO търговията и да премина към по-сочната част на този пост; Добавки за оптимизация на изображението в WordPress!

EWWW оптимизатор на изображения WordPress Plugin

EWWW Image Optimizer Оптимизация на изображения WordPress Plugin

С над триста хиляди (300k) изтегляния и превъзходна оценка от 4,8 / 5,0 звезди, EWWW Image Optimizer е плъгин за оптимизиране на изображения, който ще спаси вашия уебсайт WordPress. Програмиран да се стартира автоматично, можете да използвате EWWW Image Optimizer, за да оптимизирате изображенията, когато ги качвате на вашия сайт, както и предварително качените изображения

Освен това, можете лесно да конвертирате изображения във формати с по-малък размер. Плъгинът използва инструментите за изображения gifsicle, jpegtran, pngquant, pngout и optipng, за да оптимизира вашите изображения, без да губи качество. Предимствата на използването на EWWW Image Optimizer включват:

 • По-бързи резервни копия
 • Уеб страниците се зареждат по-бързо
 • По-малко използване на честотна лента
 • Плъгинът е супер бърз и лесен за инсталиране и използване (Изпробвах го сам)
 • По-добра PNG оптимизация
 • И т.н.

CW Image Optimizer WordPress Plugin

CW Image Optimizer за оптимизация на изображения WordPress Plugin

Търсите ефективен и сигурен плъгин за оптимизиране на изображения? CW Image Optimizer е вашият отговор. CW Image Optimizer използва инструмента за изображения на Littleutils за Linux, за да намали размера на вашите файлове с изображения, от своя страна подобрявайки работата на вашия WordPress сайт.

Освен това, Jacob Allred – авторът – иска да знаете, докато плъгинът е базиран на WP Smush.it, няма нужда да се занимавате с политиката за поверителност на Smush.it и TOS (условия за обслужване), тъй като вашите изображения никога няма да напуснат сървъра ви , Инсталирането на Linux littleutils може да бъде малко предизвикателство за начинаещи WordPress, но с впечатляваща оценка от 4.4 / 5.0 и над двадесет хиляди (20k) изтегляния, CW Image Optimizer си струва да проверите.

WP Smush.it Plugin за WordPress

WP Smush.it Plugin за оптимизация на изображения

Управляван и поддържан от WPMU DEV, WP Smush.it ви позволява да оптимизирате изображенията, като ги компресирате поотделно в Медийна библиотека или в насипно състояние от средства меню в WordPress администратор (табло за управление). WP Smush.it интегрира WordPress с API на Smush.it, което е платформата, която позволява на този плъгин за оптимизиране на изображения да:

 • Създайте допълнителни данни от JPEG
 • Оптимизирайте JPEG компресията
 • Преобразувайте GIF в PNG
 • Съблечете неупотребявани цветове от индексирани изображения

WP Smush.it оптимизира вашите изображения автоматично зад кулисите. Плъгинът може да оптимизира изображенията, докато ги добавите към вашия блог, и можете да оптимизирате съществуващите изображения само с няколко кликвания. WP Smush.it е изтеглен над 800k пъти, има рейтинг 4.1 / 5.0 и можете да очаквате страхотна поддръжка и повече функции от професионалния екип на WPMU DEV.

Мързелив товар WordPress Plugin

Мързелив товар за оптимизация на изображението WordPress Plugin

Доста име за плъгин, който предоставя страхотна оптимизация на изображения за по-добра производителност на сайта. Най-добрата част е, че Lazy Load работи на открито, което означава, че не е необходимо да конфигурирате отнемащи време опции. Плъгинът, който се гордее с над осемдесет хиляди (80k) изтегляния и рейтинг от 4,5 / 5,0, работи автоматично и използва jQuery.sonar за зареждане на изображения само когато са видими за потребителя. Вашите изображения ще се появяват едно след друго, докато потребителят превърта страницата надолу.

Lazy Load е страхотен резултат от комбинираните усилия на Джейк Голдман от 10up LLC, Automattic и TechCrunch. Lazy Load е чудесно отражение на силата на jQuery.sonar и чудесен плъгин за оптимизиране на изображения за WordPress.

SEO приятелски изображения WordPress Plugin

SEO приятелски изображения Оптимизация на изображения WordPress Plugin

Ако изоставате със своя SEO SEO, вие сте на път да откриете защо SEO Friendly Images е приставката за оптимизиране на изображението в WordPress, която ви е необходима. Също категоризиран като WordPress SEO плъгин, SEO Friendly Images автоматично добавя н и заглавие атрибути на вашите изображения. Просто задайте вашия н и заглавие опции лесно и вашата работа е свършена!

Както видяхме по-рано н атрибут е супер важен за оптимизация на търсачките. Най- заглавие атрибутът съдържа текста (подсказка), който се появява, когато мишката върху изображение. SEO Friendly Images е разработен от Владимир Преловац (известен автор на WordPress плъгини на други популярни плъгини като Smart YouTube Pro и Тест драйв) има рейтинг 4.0 / 5.0 и над един милион (1м) изтегляния.

Plugin Hammy WordPress

Добавка за оптимизация на изображения на Hammy

Искате да осигурите оптимизирано изживяване на изображението на множество устройства, особено на мобилни телефони? Ако казахте да, Хами ще ви заинтересува. Вместо да намалява размера на вашите изображения, Хами грабва изображения от вашите публикации и страници и генерира няколко по-малки изображения. Когато читател стигне до вашия уебсайт, Хами автоматично сервира най-подходящото изображение. Това предоставя на вашите мобилни потребители по-добро изживяване.

Плъгинът разчита на jQuery, но ако последният не е наличен, Хами ще се върне към първоначалното изображение. Това може да представлява проблем и може би това е единствената причина, поради която приставката има рейтинг от 3,8 / 5,0 и около седемнайсет хиляди (16,9 k) изтегляния. Хами също така хваща метаданните н и заглавие атрибути от оригиналното изображение, което е голям плюс. За съжаление, плъгинът не поддържа персонализирани типове публикации и отнема доста конфигурация за работа.

Plugin за безплатни WordPress

WordPress Plugin за оптимизация на изображението Imsanity

Омръзна ли ви да качвате сътрудници (или потребители) imsanely огромни снимки? Е, не е нужно да мащабирате изображенията ръчно повече, защото сега имате Imsanity. Можете лесно да конфигурирате макс с, височина и качество на изображението, които помагат на Imsanity да поддържа всички качени изображения в проверка. Плъгинът мащабира големи изображения до предварително конфигурирания размер и след това замества оригиналите. Плъгинът се предлага с опция за групово преоразмеряване, която се грижи за качените по-рано изображения. Корабите Imsanity с други характеристики, които не са споменати по-горе и имат рейтинг 4.9 / 5.0.

Prizm Image WordPress Plugin

Prizm оптимизация на изображения WordPress Plugin

Според Accusoft, автора, тази приставка за оптимизиране на изображението в WordPress ви позволява да “… намалите размера на вашите изображения с до 70% …”, без да губите разделителна способност и визуално качество. Само с четири хиляди (4k) изтегляния и рейтинг от 3,5 / 5,0 можем да твърдим, че плъгинът за оптимизация на изображенията Prizm стига до там стъпка по стъпка или по-скоро изображение по изображение.

Prizm Image ви помага да оптимизирате JPEG компресията, да оптимизирате PNG и GIF файлове, да премахнете метаданни от JPEG файлове и много други. За да използвате приставката, трябва да се регистрирате за безплатен акаунт на Prizm Image. Ако питате мен, този плъгин за оптимизиране на изображения изглежда страхотно, но малкото изтегляния и по-малко от четири звезди оценката му дава лоша вибрация.

PB Plugin – отзивчиви изображения на PB

PB Plugin за оптимизация на изображения с отзивчиви изображения

Бих искал да кажа, че отзивчивият уеб дизайн е бъдещето, но той е точно тук с нас, в настоящето. Ако не го знаете вече, отзивчивият дизайн ви позволява да създавате уебсайтове, които изглеждат страхотно на всички устройства, независимо от ширината на екрана.

За да постигнете най-добър резултат, вашето текстово съдържание, както и изображенията, трябва да са отзивчиви. Тук влизат PB отзивчивите изображения. Плъгинът преформатира вашите изображения според стандартните CSS медийни заявки, предлагайки ви голяма гъвкавост. Можете да персонализирате вашите медийни заявки за изображение, за публикация или за оформление. PB Respovable Images е разработена от Jacob Dunn и Phenomblue и има рейтинг от 4,5 / 5,0.

Media File Renamer WordPress Plugin

Media File Renamer оптимизация на изображението WordPress Plugin

Вероятно сте забелязали грешно етикетиран файл с изображения на вашия уебсайт WordPress поне веднъж в миналото. Преименуването на файла ръчно означава, че трябва да редактирате и всички препратки към това изображение. Ако ме питате, това звучи тромаво, особено ако използвате голям уебсайт.

Ами ако можете да получите плъгин за оптимизиране на изображение на WordPress, който се грижи за тежкото повдигане за вас? Е, познайте какво, Media File Renamer е точно този плъгин. Този плъгин ви помага да преименувате вашите изображения, без да счупите пот. На всичкото отгоре, Media File Renamer актуализира автоматично всички референции (връзки в публикации и страници, src и т.н.), което улеснява работата ви. Можете дори да преименувате групово всички свои файлове наведнъж. Само помислете какво би означавало това за вашите имидж SEO усилия.

ShortPixel

ShotPixel Оптимизатор на изображения

ShortPixel е плъгин за компресия на изображение, който просто работи: инсталирайте го и след това забравете за него. С над 20 000 активни инсталации според WordPress това е популярен избор за онези, които са наясно с важността да имат оптимизирани изображения на своя сайт.

Важен фактор за SEO е да има сайт, който се зарежда бързо, а изображенията като цяло са най-големият ресурс на всеки даден сайт. Мощните алгоритми на ShortPixel гарантират, че изображенията (JPEG, PNG и GIF) и PDF файловете са преоразмерени и оптимизирани правилно. Това води до по-бързи уебсайтове, които Google обича! Да не говорим за неговото по-добро потребителско изживяване за посетителите.

ShortPixel не само може да преоразмерява и компресира по-старите изображения / PDF файлове на вашия сайт, но също така автоматично прави същото за всяко ново изображение, което добавяте на вашия сайт. По този начин просто трябва да инсталирате приставката, да я конфигурирате и след това да забравите за нея. Той просто ще направи своята магия на заден план, докато работите върху другите си неща на вашия сайт.

За вас …

Вече имате много възможности за избор на приставки за оптимизиране на изображението в WordPress. Изберете един, който напълно отговаря на вашите нужди. Ако желаете да експериментирате, можете да изпробвате две приставки наведнъж, но няма полза – един плъгин за оптимизиране на изображения трябва да е достатъчен.

Кой плъгин за оптимизиране на изображения използвате за подобряване на производителността на вашия уебсайт WordPress? Моля, споделете с нас в секцията за коментари по-долу. Адиос амиго!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map