10+ най-добрите приставки за организиране на вашата WordPress Media Library

Най-добрите приставки за организиране на вашата медийна библиотека WordPress

Днешните уебсайтове имат тенденция да заемат място за показване на повече изображения и използване на по-малко текст. Голям брой мултимедийни файлове като аудио, видео и други мултимедийни елементи също са включени за укрепване на текстовото съдържание. Но тук е нещото Представете си, че ще качвате около 10 или 20 изображения на ден. Ако умножим това по десетки или стотици публикации, количеството файлове във вашата медийна библиотека е непреодолимо!


Честно казано, WordPress не предлага достатъчно инструменти, за да помогне за организирането на вашите медийни файлове. Точно тук влизат приставки за управление на медийни библиотеки на WordPress. Тези приставки улесняват живота ви при работа с файлове в медийната библиотека на WordPress. Можете да добавите функции, да изберете няколко файла и да създадете или изтриете папки за няколко секунди.

В тази публикация закръглихме 10+ удобни приставки, за да ви помогнем по-добре да управлявате вашата медийна библиотека на WordPress и да я поддържате чиста и организирана.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. FileBird – WordPress папки за медийни библиотеки

FileBird - WordPress Папки за медийни библиотеки

FileBird е толкова голям и надежден спасител, за да ви помогне да организирате по-добре вашата медийна библиотека WordPress само с няколко кликвания.

Този плъгин е супер лесен за използване и включва мощни функции. Най-забележимата функция е интелигентното контекстно меню, което ви позволява бързо да щракнете с десния бутон, за да създадете, редактирате или изтриете папки, за да организирате вашата медийна библиотека. Освен това, с помощта на интерфейс за плъзгане и пускане, преместването на файлове или качването на файлове директно от вашия работен плот вече е толкова лесно, колкото точка и щракване. Доста готин, нали?

Някои от основните функции включват:

 • Интелигентно контекстно меню
 • Интерфейс за влачене и пускане
 • Съвместимост на създателя на страници
 • Поддръжка на няколко езика

2. WP Media Folders

WP Media Folders

Време е да спрете търсенето на изображение чрез хиляди медийни файлове, точно както правите в браузъра на вашия настолен файл. С WP Media Folder ще можете да качвате и плъзгате пуснати медии в папки и подпапки.

WP Media Folder е толкова лесен за използване и плъгин за спестяване на време, който ви помага да управлявате и поръчвате файлове и изображения, като качвате единични или множество файлове директно в желаната от вас папка, създавате папки, подпапки и т.н. , Освен това този плъгин ви позволява да филтрирате медиите си по размер или тип или заглавие на файла и каквото и да е. Voila, дисплеят на библиотеката ви ще бъде чист и чист, след като следващия път отворите вашата медийна библиотека WordPress.

Списъкът с функции е добре да се провери:

 • Създайте галерия от папка за медии
 • Автоматично добавяне в галерията с нови медии от папка
 • Определете размера на изображението в галерията
 • Изберете размер на изображението
 • 4 теми: WordPress по подразбиране (подобрена), зидария, плъзгач, портфолио

3. Асистент на медийната библиотека

Асистент на медийната библиотека

Media Library Assistant е друг страхотен плъгин за медийна библиотека, който ви позволява да управлявате вашите медийни файлове. Плюс това може да се използва и за добавяне на не само изображения, но и други медийни файлове към вашите публикации.

Плъгинът ви позволява да добавяте слайдшоу, миниатюрни ленти и специални ефекти към новите си галерии, без да се сблъсквате с никакви проблеми. Също така е подобно на начина, по който използвате стандартната медийна библиотека по WordPress, няма нужда да се притеснявате от научаването на нов процес.

4. Организатор на медийни библиотеки

Организатор на медийни библиотеки

Името казва всичко. Media Library Organizer няма да ви подведе със своя лесен за използване потребителски интерфейс и мощни функции. Той помага да се категоризират и филтрират снимки, видеоклипове и други типове медии във вашата медийна библиотека WordPress.

Някои от други завладяващи и забележими функции на този плъгин включват:

 • Сортиране на файлове по дата или име
 • Работете с всички изгледи на медийната библиотека
 • Импортиране и експортиране на данни от библиотека или WordPress

5. Папки

Плъгин за папки

Вие търсите плъгин за управление на медийната библиотека WordPress, за да поддържате възможно най-добре организираните медии. Така че нека да направим снимка на следващата приставка, тя се нарича Папки. Плъгинът ви позволява бързо да организирате всичките си страници, публикации и медийни файлове в папки.

Folder е лесен за използване инструмент, който ви позволява да създавате подпапки за различно съдържание и да поддържате нещата в ред. Характерната особеност на папките е, че можете лесно да плъзгате и пускате файлове навсякъде и да променяте изгледа на дървото на папките, както искате. Допълнителните функции включват:

 • Групово изберете изображения и медийни файлове и ги плъзнете във всяка папка
 • Добавете и премахнете менюто на папки от страници, публикации и медии
 • Минимизирайте областта на папките, ако се нуждаете от допълнително място

6. Папка на медийната библиотека WordPress

WordPress Media Library Folder

Името обяснява почти всичко, с папките на медийната библиотека на WordPress можете да създавате папки в медийната библиотека, за да поддържате организираните си изображения или други файлове. Този плъгин е идеален в случай, че искате да добавите категории към вашите медийни файлове.

Характеристики с един поглед:

 • Добавете и създайте нови папки на библиотеката на WordPress Media
 • Премествайте, копирайте, преименувайте и изтривайте файлове и папки с интерфейс за плъзгане и пускане
 • Регенерирайте миниатюри
 • SEO изображения за задаване на ALT и TITLE атрибути при качване

7. Организирайте медийната библиотека от папки

Организирайте медийната библиотека от папки

Името на този плъгин е доста самообоснователно. Организиране на медийна библиотека по папки е вид допълнение към таблото за управление на WordPress, което ви позволява да създавате различни папки за съдържанието си. Освен това е много по-лесно да знаете къде точно да намерите медийни елементи, ако правите различни карти.

Освен това можете да използвате нови URL адреси, които създавате за папките си в съдържанието и това е много полезно за блогърите или собствениците на онлайн списания / списания. Допълнителните функции включват:

 • Организирайте файловете в указаната папка
 • Може да създава папки
 • Може да филтрира търсенето по папки

8. Категории медийни библиотеки

Категории медийни библиотеки

Този мощен плъгин за медийна библиотека дава възможност за използване на по-гъвкави категории в медийната библиотека на WordPress. Ще можете да промените, добавите или премахнете категорията на няколко елемента наведнъж.

Използвайки този плъгин, можете да организирате медийни категории чрез администратора по същия начин, както контролирате категориите за публикации. Той също така ви позволява да филтрирате медийни файлове в медийната си библиотека WordPress, като използвате персонализирана таксономия както в списъка, така и в мрежовите изгледи.

Характеристики с един поглед:

 • Променете категорията на няколко предмета наведнъж с групови действия
 • Категоризирайте опциите и управлението в Media Library
 • Филтрирайте по категории в медийната библиотека

9. Управление на WP Media Категории

WP Media Management Category Management

WP Media Category Management е безплатен и лесен за използване плъгин, който ще облекчи безпокойството ви, когато става въпрос за управление на медийни категории, включително групови действия.

Можете да организирате категории мултимедия чрез администратор, точно както контролирате категории за публикации. Плъгинът ви позволява също да сортирате медийни елементи във вашата медийна библиотека WordPress, използвайки таксономията както в изглед на списъци, така и в мрежата. Докато качвате медийни файлове, можете да изберете категория по подразбиране. Допълнителните жизнени характеристики включват:

 • Групово превключване на всяко задание за медиа таксономия от Media Library чрез администратор
 • Използвайте нов или съществуващ кратък код, за да филтрирате медиите в галерии в публикации
 • Използвайте категория по подразбиране, докато качвате

10. Активирайте замяна на медии

Активиране на заместване на медиите

Крайният член в днешния ни списък е от ShortPixel с безплатен, лек и супер лесен за използване плъгин, Enable Media Replace. Този плъгин ви позволява лесно да замените съществуващо изображение или файл във вашата медийна библиотека с ново. Няма нужда да изтривате стари файлове, да ги преименувате или да ги качвате отново от днес! Достатъчно лесно, нали?

Плъгинът работи доста добре в случай, че искате да замените или актуализирате повече снимки във вашата медийна библиотека. Вече не се чувствате досадни и раздразнени, когато изтриете файл и след това качвате нов с точно същото име всеки път, когато искате да актуализирате нещо. Такъв голям спестител на време!

11. Real Media Library

WordPress Real Media Library

Информация и DownloadView Демонстрацията

WP Real Media Library (RML) е много полезна приставка за WordPress за организиране на хиляди ваши медийни файлове в медийната библиотека. Тя ви позволява да създадете индивидуална и неограничена структура на папки в изгледа на медийната библиотека WordPress. Най-доброто от този плъгин е, че родната система за управление на медиите WordPress се използва за организиране на всички съществуващи мултимедийни файлове като изображения, аудио и PDF файлове.

Основният проблем на изгледа на медийната библиотека е, че трябва да търсите дълго време, за да намерите изображение. Не с WP RML! Просто плъзнете и пуснете вашите файлове в създадените папки и ги използвайте във всеки диалогов прозорец за избор на медия – например диалоговия прозорец „Featured Image“ в публикациите. С едно просто кликване в ясно проектирана лента с инструменти можете да създавате, преименувате, изтривате и пренареждате папките си.

Какво RML извежда в предния край на вашия уебсайт? RML ви позволява да създадете връзка между албум и галерия до нормалните папки. Това означава, че можете да показвате динамични галерии на папки на вашия уебсайт. Ако искате да използвате по-разширено използване на тази концепция за галерия на албуми, трябва да проверите съвместимостта с първокласния плъгин „Justified Image Grid” (JIG). Той играе ръка за ръка с галериите на JIG.


Изображения, видеоклипове и други медии заемат огромно пространство в уебсайта на WordPress. Поддържането на вашата WordPress медийна библиотека, организирана с папки, улеснява управлението на изображения. По този начин можете да избегнете качването на едни и същи изображения два пъти или да намерите и замените банери за вашата странична лента. Горепосочените медийни приставки абсолютно ще ви помогнат да управлявате по-добре вашата медийна библиотека WordPress и да я поддържате чиста и подредена. Те помагат за класифицирането и добавянето на таксономии, така че да можете да търсите и сортирате изображенията много по-лесно.

Използвате ли някой от тези приставки или други плъгини за управление на вашата медийна библиотека? Моля, споделете опита си в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map