10 безплатни приставки за WordPress за управление на редакционен работен процес

10 страхотни приставки за WordPress за управление на редакционен работен процес

Всички знаем, че управлението на работния процес на многоавторски сайт или блог на WordPress може да бъде трудно и отнема много време. Необходима е огромна работа за последователно планиране, управление и ефективно разпространение на вашето съдържание. Наблюдаването на целия този процес може да бъде причина за много разкъсване на косата и безсънни нощи. За щастие това вече не е необходимо за вас.


Светът на невероятни WordPress плъгини чакат да подадат ръка, като всеки от тях решава определено парче от пъзела за редакционен работен процес. Събрахме своя избор от десет основни инструмента, за да ви помогнем да структурирате работата си в трите основни компонента на създаването на съдържание: планиране, управление и дистрибуция.

Нека запретнем ръкави, сбогуваме се с кошмара на безкрайните имейл прикачени файлове и неорганизирани файлове и започнем да пускаме WordPress на работа!

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Предварително публикуване на контролен списък

Предварително публикуване на приставката за контролен лист за публикации

Използвате ли контролни списъци, за да създавате последователно най-доброто съдържание? Дано отговорът е да! Е, сега имате начин лесно да ги споделяте с други писатели от вашия екип, като използвате приставката за предварително публикуване на контролния списък.

Този плъгин ви позволява да създавате и управлявате контролни списъци за вашите публикации, страници и персонализирани типове публикации. Създаването на вашия списък е лесно. Просто отворете Настройки> Предварително публикуване на контролен списък и използвайте полето „Добавяне на нов елемент“ за вашите списъци. Можете дори да го направите необходима част от работния процес, за да бъде попълнен контролния списък преди публикуването (или вместо това можете просто да активирате предупреждение). Използвайте силата на контролните списъци, за да задоволите търсенето на вашата читателска аудитория за възможно най-високо качество на съдържанието.

2. Yoast SEO

Yoast SEO плъгин

Няма смисъл да пускате страхотно съдържание, ако никой няма да го чете. Необходимо е да оптимизирате съдържанието си за търсачките, за да се класирате за правилните ключови думи и да насочите подходящ трафик към страниците си. Не се заблуждавайте – SEO наистина може да направи или счупи сайт.

Yoast SEO ви помага да оптимизирате всички съответни аспекти на SEO SEO, за да класирате и посещавате сайта си по-често. Също толкова важно е да се фокусира върху това да ви помогне да пишете по-добро съдържание, като гарантира, че ключовата дума за фокус се използва в статия или публикация. Ние дори имаме лесен за употреба Yoast SEO ръководство, за да ви помогнем да започнете.

Yoast SEO е възхвален като най-добрият SEO плъгин както от SEO експерти, така и от новаци и има над един милион активни инсталации, така че вие ​​сте в добра компания с този!

3. Редактор на роли на потребителя

Потребителски редактор на роли

Ако управлявате блог или сайт с много потребители, от решаващо значение е да имате контрол върху управлението на потребителските възможности и да можете да възлагате конкретни роли. Разбира се, WordPress ви дава възможност да ограничите ролите на общо ниво с опциите Administrator, Editor, Author, Contributor и Follower / Viewer извън полето. Какво обаче, ако искате да зададете по-конкретни или персонализирани роли?

Плъгинът User Role Editor ви позволява (като администратор) да възлагате конкретни роли на всеки потребител, който има достъп до вашия сайт. Изберете опции, за които потребителите имат достъп до конкретна страница или публикация, кой може да изтегля плъгини, кой може да направи промени в дизайна на вашия сайт и множество други персонализирани роли и възможности. Инсталирането на този плъгин ви дава строг контрол върху организирането на вашите потребители и по-точното адаптиране на работния процес.

4. Редактиране на потока

Редактирайте Plugin за WordPress Flow

Edit Flow е най-добрата приставка за управление на редакционния ви работен процес. Той осигурява всичко необходимо за организиране и сътрудничество с редакционен екип. В допълнение към съвременния визуален календар, Edit Flow се предлага с мощна функция, наречена Персонализирани статуси – етикети на състоянието, които ви помагат да проследявате по-лесно ключовите етапи на работния си процес.

Допълнителни функции като Коментари и метаданни допълнително улесняват по-добрата комуникация и синхронизация във вашия фантастично зает редакционен екип.

5. Работен процес на Oasis

Приставка за работен поток Oasis

Искате опростена версия на Edit Flow? Oasis Workflow е отговорът. Той има всички ключови компоненти, от които се нуждаете, за да автоматизирате и създадете сложен работен процес, като използвате прост потребителски интерфейс.

Той предлага три персонализирани статуса, възможности за възлагане и преназначаване, напомняне за дата и имейл напомняния и много други. Премиум версията на приставката ви позволява да създавате множество работни процеси с цени, започващи от $ 49. Не се заблуждавайте обаче от простотата на безплатната версия Може да ви помогне да разплетете дори и най-забързаните работни процеси.

6. Редакционен календар

Редакторски календар WordPress Plugin

Повечето оптимизирани редакционни работни процеси имат общ ключов компонент: подробен и добре поддържан редакционен календар. Създаването на редакционен календар е лесно смилаем визуален преглед на голямата ви стратегия за съдържание с идеи, задания и срокове за съдържание, всички ясно маркирани.

Приставката за редакционен календар е прост визуален календар, който може да получи дори най-разпръснатите от нас организирани и на върха на работния ни процес. Тази приставка ви предоставя общ преглед на всички ваши публикации (от множество автори), техните състояния и кога те ще бъдат публикувани. Може да се използва за всички видове публикации. Инсталирайте го днес и сте на път да усъвършенствате значително стратегията си за съдържание.

7. CoSchedule

CoSchedule Безплатен плъгин за WordPress

И накрая, всичко в едно социален редакционен календар за WordPress! Плъгинът CoSchedule е визуален редакционен календар за социални медии, който може да планира както вашите социални медии, така и блог публикации, като същевременно ускорява работния ви процес. Тя ви позволява да поставите на опашка съобщенията си в социалните медии, за да бъдат автоматично изпращани с публикувани публикации. Интуитивният интерфейс за плъзгане и пускане на приставката прави визуализирането и автоматизирането на вашия социален редакционен работен процес лесно и забавно.

8. Jetpack

JetPack Plugin

Не би ли било невероятно да можете да споделяте страхотното си съдържание в социалните канали и да общувате със социалните потребители направо от WordPress? Плъгинът Jetpack за WordPress е там, за да ви помогне да направите точно това – и много повече – всичко това от комфорта на WordPress бекенда.

Jetpack е пълен с инструменти и функции, насочени към генериране на трафик и социална ефективност. Инструментът за популяризиране например ви позволява автоматично да разпространявате нови публикации в избраните от вас социални медийни мрежи. Можете също да измервате ефективността на публикациите си от платформата. Инсталирайте Jetpack и започнете да оптимизирате споделянето си още днес.

9. Google Site Kit

Google Site Kit за WordPress

Една от най-важните части на всяка стратегия за съдържание е аналитика, особено като се има предвид времето и парите, които инвестирате в маркетинг на вашето страхотно съдържание.

Google Analytics е безплатен и ви дава полезна представа за вашата аудитория, ключови показатели на сайта и цялостна маркетингова ефективност. След това можете да използвате тези знания, за да информирате и насочите цялостната си маркетингова стратегия за съдържание.

Безплатният плъгин за Google Site Kit осигурява подробни показатели за трафика, демографските данни и ключовите показатели, всички лесно достъпни във вашия табло за управление на WordPress. Няма повече да се губите в дълбините на Google Analytics. Ще имате цялата необходима информация (заедно с други услуги на Google като Adsense, PageSpeed ​​Insights и други), за да вземате решения точно там, където ви е необходима..

10. UpdraftPlus

Добавка за архивиране на UpdraftPlus WordPress

Представете си, че се събуждате, за да намерите години страхотно съдържание, което просто изчезна един ден. Това е мисъл, която изпълва ужасите на редакторите. Уверете се, че редовно архивирате WordPress на вашия сайт и редовно защитавате ценното съдържание с UpdraftPlus (или друг плъгин) като част от работния процес. Този безплатен плъгин е специално създаден, за да предпази от сривове на сайта и да улесни миграцията на данни. Научете повече за функциите на този плъгин в нашия преглед на UpdraftPlus.

Целунете се сбогом, че се притеснявате за това, че сайтът ви ще се издигне в пламък и използвайте това спокойствие, за да започнете да се фокусирате върху страхотното съдържание, което ще споделяте утре с помощта на всички страхотни приставки на WordPress в нашия списък.


Честното управление на редакционния работен процес не би трябвало да е борба. Струва си да отделите време за проучване на опции като тези, които посочихме по-горе. Оправете процесите си правилно и ще се чувствате сигурни и развълнувани от сайта си като цяло и ще се радвате на страхотното съдържание, за което сте сигурни, че сега е на линия.

Инсталирайки някои или всички приставки в нашия списък, ще извървите дълъг път към автоматизиране, оптимизиране и оптимизиране на редакционния си работен процес. Това ви освобождава да се съсредоточите върху последователното създаване на възможно най-доброто съдържание с екип от щастливи, продуктивни писатели, които ви подкрепят.

Ще се радваме да чуем какво мислите за нашия списък и ако имате някакви предложения, които сме пропуснали. Споделете своите съвети и мисли в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map