Πώς να τοποθετήσετε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης

Πώς να τοποθετήσετε το WordPress στον οδηγό λειτουργίας συντήρησηςΑνεξάρτητα από το αν επαναπροσδιορίζετε τον ιστότοπό σας, προσπαθείτε να διορθώσετε ένα σφάλμα ή κάνετε μια ενημέρωση σε μια υπάρχουσα σελίδα, δεν θέλετε να ενοχληθεί η εμπειρία των επισκεπτών σας στο frontend. Ωστόσο, όταν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, αυτή είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα. Γι ‘αυτό πρέπει να μάθετε πώς να θέτετε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης. Αυτό όχι μόνο θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να εργαστείτε ειρηνικά πίσω από τα παρασκήνια, αλλά δίνει στους επισκέπτες σας κάποιες πληροφορίες για το τι συμβαίνει.


Αλλά πώς πηγαίνετε για την ενημέρωση ενός υπάρχοντος ιστότοπου ή ενός έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς οι επισκέπτες να τον αντιμετωπίσουν σε κατάσταση αναστάτωσης?

Σήμερα, θα μάθετε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βάλετε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε ειρηνικά πίσω από τα παρασκήνια.

Αλλά, πρώτα, ας δούμε πότε είναι καλύτερο να κλείσετε τον ιστότοπό σας με λειτουργία συντήρησης ή υπό κατασκευή.

Contents

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης?

Η λειτουργία συντήρησης είναι μια ρύθμιση που το WordPress εφαρμόζεται αυτόματα σε έναν ιστότοπο όταν εφαρμόζει μια ενημέρωση λογισμικού.

Έτσι, αντί να εμφανίζει τον ιστότοπό σας στους επισκέπτες ενώ πραγματοποιείται μια ενημέρωση και ενδεχομένως να τους εισαγάγει σε ένα μήνυμα σφάλματος, το WordPress απενεργοποιεί προσωρινά τον ιστότοπο και εμφανίζει ένα μήνυμα λειτουργίας συντήρησης:

Μήνυμα λειτουργίας συντήρησης WordPress

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το WordPress που έχει τη δύναμη να μεταφέρει προσωρινά τον ιστότοπό σας εκτός σύνδεσης με λειτουργία συντήρησης. Μπορείτε επίσης να το κάνετε.

Πολλές φορές κατά την ενημέρωση ενός ιστότοπου (ή ακόμη και την κατασκευή του για πρώτη φορά), δεν θα χρειαστείτε τη λειτουργία συντήρησης του WordPress. Προσθήκη νέας ανάρτησης ιστολογίου, ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας, επεξεργασία ενός παλιού συνδέσμου – αυτά είναι τα είδη των μικρών αλλαγών που δεν θα επηρεάσουν οι επισκέπτες.

Ωστόσο, όταν κάνετε εκτενέστερη εργασία στον ιστότοπό σας, σίγουρα θα θέλετε να το κάνετε εκτός σύνδεσης. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και να προγραμματίσετε τις ενημερώσεις σας σε μια στιγμή που πιστεύετε ότι οι επισκέπτες θα κοιμούνται, αλλά ακόμη και αυτή δεν είναι μια απίστευτη προσέγγιση.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης:

 • Επαναπροσδιορισμός ολόκληρου του ιστότοπου.
 • Προσθήκη νέων ή διαφορετικών λεπτομερειών σε μια δημοφιλή σελίδα.
 • Εγκατάσταση ενός πρόσθετου που θα προσθέσει μια νέα δυνατότητα ή λειτουργικότητα στον ιστότοπο.
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων σφάλματος ή σφάλματος.
 • Εκκαθάριση ενός παραμορφωμένου ιστότοπου μετά από παραβίαση ασφαλείας.
 • Ανακοινώνοντας την έναρξη μιας εταιρείας με το “σύντομα” για να δημιουργήσει buzz ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με άλλα λόγια, εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί κάποια σημαντική αναθεώρηση ή γνωρίζετε ότι η εμφάνιση του ιστότοπου θα απενεργοποιήσει τους επισκέπτες, ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης στο WordPress.

Πώς να τοποθετήσετε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ενημερώσετε έναν ιστότοπο είναι να κάνετε αλλαγές σε έναν διακομιστή σταδιοποίησης και στη συνέχεια να τις μετακινήσετε (κάτι που συνήθως μπορείτε να κάνετε μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας).

Ωστόσο, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ιστότοπο ή εμφανίζεται “σπασμένο” στους επισκέπτες, ο ζωντανός ιστότοπος θα πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από μια σελίδα λειτουργίας συντήρησης, ανεξάρτητα από το πού εργάζεστε.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το κάνετε αυτό:

 • ΕΝΑ) Βάλτε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης χρησιμοποιώντας κώδικα
 • σι) Τοποθετήστε τον ιστότοπο WordPress σε λειτουργία συντήρησης χρησιμοποιώντας το πρόσθετο
 • ντο) Τοποθετήστε τον ιστότοπο του WordPress σε λειτουργία συντήρησης χρησιμοποιώντας θέμα δημιουργίας θεμάτων / σελίδων

Επιλογή Α: Ενεργοποιήστε την προεπιλεγμένη λειτουργία συντήρησης με κωδικό

Για βραχυπρόθεσμο χρόνο διακοπής λειτουργίας (λιγότερο από μία ώρα περίπου), ίσως να μην θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ρύθμισης μιας σελίδας προσαρμοσμένης λειτουργίας συντήρησης.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα προεπιλεγμένης λειτουργίας συντήρησης του WordPress για να ενημερώσετε τους επισκέπτες ότι θα επιστρέψετε αμέσως.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο WordPress Theme Editor

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης, μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας θεμάτων στο WordPress. Θα το βρείτε στην ενότητα Εμφάνιση> Επεξεργαστής θεμάτων:

Πρόγραμμα επεξεργασίας θεμάτων WordPress

Εάν δεν το βλέπετε, ζητήστε πρόσβαση διαχειριστή στον ιστότοπο του WordPress από τον κάτοχο.

Βήμα 2: Ανοίξτε το αρχείο functions.php

Αναζητήστε το αρχείο που ονομάζεται Theme Functions or functions.php:

Αρχείο λειτουργιών θέματος

Κάντε κλικ σε αυτό για να το ανοίξετε στον επεξεργαστή κώδικα στα αριστερά.

Βήμα 3: Προσθήκη κώδικα λειτουργίας συντήρησης στο functions.php

Με το functions.php ανοιχτό στον επεξεργαστή, αντιγράψτε όλο τον κώδικα μέσα στο αρχείο και αποθηκεύστε ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σας.

Πρόγραμμα επεξεργασίας θεμάτων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο κάτω μέρος του αρχείου και προσθέστε το ακόλουθο απόσπασμα:

συνάρτηση wp_maintenance_mode () {
αν (! current_user_can ('edit_themes') ||! is_user_logged_in ()) {
wp_die ('

Υπό συντήρηση


Ιστοσελίδα υπό προγραμματισμένη συντήρηση. Ελέγξτε ξανά αργότερα. '); } } add_action ('get_header', 'wp_maintenance_mode');

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση και μήνυμα λειτουργίας συντήρησης WordPress.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε αυτό που λέει, αντικαταστήστε αυτό το κομμάτι με τη δική σας διατύπωση:

Υπό συντήρηση


Ιστοσελίδα υπό προγραμματισμένη συντήρηση. Ελέγξτε ξανά αργότερα.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με αυτά που λέει, κάντε κλικ στην επιλογή “Ενημέρωση αρχείου”.

Βήμα 4: Επιβεβαιώστε ότι η λειτουργία συντήρησης είναι ενεργή

Ως συνδεδεμένος χρήστης, δεν θα μπορείτε να δείτε τη λειτουργία συντήρησης όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Έτσι μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε και να κάνετε προεπισκόπηση των αλλαγών σας.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχει ενεργοποιηθεί.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να αποσυνδεθείτε από το WordPress και να επισκεφθείτε τον ιστότοπο είτε να το ανοίξετε σε ένα εντελώς νέο πρόγραμμα περιήγησης.

Κατάργηση λειτουργίας συντήρησης

Ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης είναι να αφαιρέσετε τον κωδικό που προσθέσατε στο αρχείο functions.php. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι το μόνο πράγμα που διαγράφετε.

Μόλις καταργήσετε το απόσπασμα, αποθηκεύστε το αρχείο για άλλη μια φορά. Και πάλι, αποσυνδεθείτε ή ανοίξτε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης για να επιβεβαιώσετε ότι η λειτουργία συντήρησης έχει φύγει.

Επιλογή Β: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης με μια προσθήκη WordPress

Για μεγαλύτερο χρόνο διακοπής λειτουργίας (όπως κατά την αναδιαμόρφωση ενός ιστότοπου ή την επιδιόρθωση ενός σφάλματος), πιθανότατα δεν θέλετε να αφήσετε το προεπιλεγμένο μήνυμα WordPress. Αυτή η βαρετή γκρι σελίδα και ένα σύντομο μήνυμα δεν θα κάνουν πολύ καλή εντύπωση στους επισκέπτες.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα plugin συντήρησης WordPress για να προσθέσετε κάτι πιο συναρπαστικό.

Αυτό όχι μόνο θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε μια σχεδιαζόμενη σελίδα εκεί, αλλά μπορείτε να κάνετε περισσότερα από το να πείτε “θα επιστρέψουμε”. Μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας, να παράσχετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα έρθει ή ακόμη και να ζητήσετε από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να αφήσουν τα στοιχεία τους μέσω μιας μικρής φόρμας επικοινωνίας.

Βήμα 1: Βρείτε ένα πρόσθετο συντήρησης WordPress

Μεταβείτε στο μενού προσθηκών και κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέου”.

Στη συνέχεια, στη γραμμή αναζήτησης επάνω δεξιά, πληκτρολογήστε “συντήρηση:

Αναζήτηση προσθηκών συντήρησης

Θα δείτε περισσότερες από χίλιες αντιστοιχίες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές, προτείνουμε μία από τις ακόλουθες προσθήκες:

Κάθε ένα από αυτά τα πρόσθετα διευκολύνει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης καθώς και την προσαρμογή της εμφάνισης της σελίδας.

Σημείωση: Πάντα θα υπάρχει μια ανταλλαγή όταν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν plugin WordPress για να δημιουργήσετε μια σελίδα συντήρησης.

Στην περίπτωση της προσθήκης Under Construction, δεν θα μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπό σας ή να προσαρμόσετε τα χρώματα, την τυπογραφία κ.λπ. Αλλά θα έχετε μια σελίδα συντήρησης σε λίγα λεπτά.

Εάν επρόκειτο να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο SeedProd, από την άλλη πλευρά, δεν θα έχετε προπαρασκευασμένα πρότυπα για χρήση. Όλα σχετικά με τη σελίδα θα πρέπει να δημιουργηθούν από το μηδέν. Αλλά θα μπορούσατε να προσθέσετε πράγματα όπως το λογότυπό σας, τα χρώματα της επωνυμίας σας κ.λπ..

Λοιπόν, μάθετε τι έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή.

Εάν πρέπει να βάλετε κάτι ενώ καθαρίζετε έναν παραβιασμένο ιστότοπο, η επιλογή γρήγορης εφαρμογής ενδέχεται να είναι η καλύτερη.

Εάν εργάζεστε σε μια πιο μακροπρόθεσμη επωνυμία, τότε το να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα θα ήταν πιο λογικό. Και, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι χρήσιμο να πληρώσετε για ένα premium πρόσθετο συντήρησης, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε γρήγορα και πλήρως τη σελίδα και τη λειτουργικότητά της.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το Maintenance Plugin

Αφού επιλέξετε την προσθήκη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε στον ιστότοπο. Για τους σκοπούς αυτού του παραδείγματος, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε υπό κατασκευή.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα”:

Εγκατάσταση τώρα προσθήκης

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το κουμπί θα γίνει μπλε και θα λέει “Ενεργοποίηση”. Κάντε κλικ ξανά.

Θα πρέπει να μεταφερθείτε αυτόματα στη σελίδα Ρυθμίσεις της προσθήκης. Εάν όχι, μεταβείτε στη λίστα προσθηκών σας και κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις” κάτω από το πρόσθετο συντήρησης:

Ρυθμίσεις προσθηκών

Πριν την ενεργοποιήσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο ρυθμίζοντας τη σελίδα λειτουργίας συντήρησης.

Βήμα 3: Σχεδιάστε τη σελίδα λειτουργίας συντήρησης

Ορισμένες προσθήκες συνοδεύονται από πρότυπα σελίδας λειτουργίας συντήρησης (παρόμοια με το θέμα WordPress ή με το πρόσθετο δημιουργίας σελίδων).

Άλλες προσθήκες απαιτούν από εσάς να κάνετε αναβάθμιση σε επαγγελματίες για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Υπό κατασκευή

Στην περίπτωση του Under Construction, ωστόσο, υπάρχουν μερικά δωρεάν βασικά πρότυπα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Όταν βρείτε αυτό που σας αρέσει, ενεργοποιήστε το.

Και αν η προσθήκη σας δεν συνοδεύεται από επιλογές προτύπου, αυτό είναι εντάξει. Θα πρέπει να έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τις εικόνες. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερη δουλειά.

Βήμα 4: Προσθήκη περιεχομένου στη σελίδα

Ξεκινώντας, η σελίδα λειτουργίας συντήρησης θα είναι πολύ απλή όσον αφορά το περιεχόμενο. Για παράδειγμα:

Προεπιλεγμένο πρότυπο υπό κατασκευή

Ωστόσο, η προσθήκη σας θα πρέπει να σας παρέχει πλήρη έλεγχο σε όλο το περιεχόμενο που εμφανίζεται στη σελίδα:

Υπό κατασκευή περιεχόμενο

Αυτά είναι τα στοιχεία περιεχομένου που πρέπει να προσαρμόσετε:

Τίτλος: Αυτός είναι ο τίτλος που θα δείξει η Google στους επισκέπτες όταν ο ιστότοπός σας εμφανίζεται στην αναζήτηση. Για παράδειγμα:

Όνομα ιστότοπου | Υπό κατασκευή

Ή:

Όνομα ιστότοπου | Ερχομαι συντομα

Περιγραφή: Αυτή είναι η περιγραφή που τοποθετεί το Google κάτω από τον τίτλο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Έτσι, εάν εισαγάγατε τον ιστότοπό σας ως “υπό κατασκευή” ή “σύντομα”, δώστε στους χρήστες μια γεύση για το τι θα έρθει. Για παράδειγμα:

Οικιακά είδη, έπιπλα και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ο ιστότοπος θα έρθει σύντομα. Στο μεταξύ, επισκεφθείτε μας στο κέντρο του Τορόντο!

Επικεφαλίδα: Αυτός είναι ο τίτλος ή ο τίτλος που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της σελίδας λειτουργίας συντήρησης.

Μπορείτε να το αφήσετε ως γενικό μήνυμα “Συγγνώμη, κάνουμε κάποια δουλειά” ή μπορείτε να το προσαρμόσετε. Για παράδειγμα:

Νέος ιστότοπος και προϊόντα που έρχονται τον Ιούνιο του 2020

Περιεχόμενο: Αυτό είναι το κύριο μέρος της σελίδας.

Συνήθως, είναι ένας γενικός τύπος μηνύματος “Ευχαριστώ για την αναμονή”. Και πάλι, μη διστάσετε να το προσαρμόσετε, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε τους επισκέπτες ακριβώς για το τι εργάζεστε και γιατί πρέπει να ενθουσιαστούν.

Κουτιά και αναδυόμενα παράθυρα Optin: Όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη και το Πρόσθετο MailOptin ενεργοποιημένη, μπορείτε να προσθέσετε μια φόρμα optin στη σελίδα συντήρησης.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς δεν αφήνει μόνο τους επισκέπτες να σκεφτούν άλλους ιστότοπους για να δοκιμάσουν ενώ ο δικός σας είναι εκτός λειτουργίας. Αντ ‘αυτού, τους παρέχετε μια γραμμή ζωής. Δεύτερον, ο ιστότοπος είναι ξανά διαθέσιμος, είστε εκεί στα εισερχόμενά τους μέσω email που τους ενημερώνουν να επιστρέψουν.

Θα εργαστούμε για τη ρύθμιση της φόρμας optin σας σε μερικά βήματα. Προς το παρόν, ας ολοκληρώσουμε τη συμπλήρωση του περιεχομένου της σελίδας.

Γραμματοσειρά περιεχομένου: Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στον ιστότοπό σας (είτε γραμματοσειρές που έχετε επιλέξει ή που συνοδεύουν το θέμα), ενημερώστε τις γραμματοσειρές εδώ επίσης.

Κουμπί σύνδεσης: Εάν έχετε άλλους χρήστες που χρειάζονται πρόσβαση στην περιοχή διαχειριστή του WordPress, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα μη εμφανές κουμπί “Σύνδεση” στη σελίδα.

Εικονίδια κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας: Η φόρμα optin δεν είναι ο μόνος τρόπος να μείνετε σε επαφή με τους επισκέπτες. Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει σελίδες κοινωνικών μέσων για τον ιστότοπο ή την επωνυμία, προσθέστε τις στη σελίδα.

Από προεπιλογή, θα έχετε την επιλογή να συμπληρώσετε συνδέσμους για Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube. Μπορείτε να επεκτείνετε αυτές τις επιλογές και να προσθέσετε άλλες όπως:

 • Vimeo
 • Pinterest
 • Ίνσταγκραμ
 • Συμπεριφορά
 • Ντρίμπλα

Μην το παρακάνετε όμως. Προσθέστε μόνο τους λογαριασμούς που σκοπεύετε να παρακολουθείτε και να χρησιμοποιείτε.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στα επιπλέον πεδία που παρέχονται. Για παράδειγμα:

 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Τηλεφωνικό νούμερο
 • Αριθμός WhatsApp

Και πάλι, συμπληρώστε μόνο τις σχετικές λεπτομέρειες. Αυτήν τη στιγμή θα είστε απασχολημένοι με τη δημιουργία ή την επιδιόρθωση του ιστότοπού σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αποσπάται η προσοχή σας από άτομα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας σε πάρα πολλά κανάλια.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Βήμα 5: Προεπισκόπηση των αλλαγών σας

Μόλις ολοκληρώσετε το σχέδιο και τα κομμάτια περιεχομένου, κάντε προεπισκόπηση της σελίδας που έχετε δημιουργήσει.

Θα βρείτε ένα κουμπί “Προεπισκόπηση” στο κάτω μέρος των σελίδων Κύρια, Σχεδιασμός, Περιεχόμενο και Πρόσβαση:

Λειτουργία προεπισκόπησης προεπισκόπησης

Κάντε κλικ σε αυτό και δείτε τη νέα σας σελίδα:

Νέα υπό κατασκευή σελίδα

Κάντε τις υπόλοιπες τροποποιήσεις στο σχεδιασμό και το κείμενο, όπως απαιτείται, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 6: Δημιουργήστε το Optin (προαιρετικό)

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επιλογή για τη σελίδα, μπορείτε να κάνετε αυτό το βήμα. Εάν δεν είναι απαραίτητο (ας πούμε, εάν ο ιστότοπος θα είναι εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες ή ημέρες), μεταβείτε στο τελικό βήμα.

Για να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα συντήρησης, ελέγξτε πρώτα την προσθήκη σας.

Για παράδειγμα, το Under Construction plugin λειτουργεί με το MailOptin. Άλλα πρόσθετα συντήρησης ενδέχεται να συνοδεύονται από τη δική τους ενσωμάτωση φόρμας επικοινωνίας, οπότε αναζητήστε οδηγίες σχετικά με το πού θα λάβετε τη φόρμα σας προτού εγκαταστήσετε κάτι νέο.

Προς το παρόν, ας δούμε την υποθετική κατάσταση της χρήσης του MailOption:

Πρόσθετο MailOptin

Στοιχεία επικοινωνίας μέσω email
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις προσθηκών, η μόνη σελίδα που πρέπει να ανησυχείτε είναι η σελίδα “Καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία της εταιρείας σας:

Ρυθμίσεις καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου MailOptin

Αυτές οι λεπτομέρειες διασφαλίζουν ότι οι συνδρομητές σας γνωρίζουν από πού προέρχονται τα μηνύματά σας, αντί να κατευθύνουν αμέσως τα email σας στο φάκελο spam. Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Ενσωμάτωση μάρκετινγκ μέσω email
Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ενσωματώσεις στο μενού MailOptin. Εδώ θα συνδέσετε το λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη φόρμα:

Ενσωματώσεις MailOptin

Το MailOptin ενοποιείται με όλους τους μεγάλους παρόχους μάρκετινγκ email, συμπεριλαμβανομένων των AWeber, Constant Contact, GetResponse, MailChimp και SendinBlue.

Βρείτε τον παροχέα σας στη λίστα και ακολουθήστε τις οδηγίες για την ενσωμάτωση των δύο εργαλείων. Στην περίπτωση του MailChimp, θα ήταν τόσο απλό όσο η προσθήκη ενός κλειδιού API.

Ενσωμάτωση MailOptin MailChimp

Με αυτήν τη ρύθμιση, οι δυνητικοί πελάτες που εισέρχονται μέσω της φόρμας μεταφέρονται αυτόματα στον πάροχο υπηρεσιών ενημερωτικών δελτίων. Αυτό διατηρεί αυτά τα δεδομένα εκτός του WordPress (που είναι καλό για την ασφάλεια) και διευκολύνει την αποστολή μηνυμάτων μάρκετινγκ υψηλής ποιότητας από μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιλογή Optin
Στη συνέχεια, στρέψτε την προσοχή σας στις καμπάνιες Optin.

Καμπάνιες MailOptin Optin

Κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου” για να δημιουργήσετε τη σελίδα συντήρησης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ονομάσετε το optin. Δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει στη σελίδα συντήρησής σας, ο τίτλος πρέπει να σχετίζεται με αυτό.

Ονομάστε το Optin

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο του κουτιού optin που θέλετε να εμφανίσετε.

Οι επιλογές σας είναι:

 • Lightbox: ένα τυπικό αναδυόμενο πλαίσιο
 • Στο post: ένα πλαίσιο που εμφανίζεται σύμφωνα με το περιεχόμενό σας
 • Πλευρική γραμμή / widget: ένα μικρό πλαίσιο που εμφανίζεται στην πλαϊνή γραμμή ή στην ενότητα widget (δεν σχετίζεται εδώ)
 • Γραμμή ειδοποιήσεων: μια κολλώδης γραμμή στο επάνω μέρος της σελίδας (διατίθεται μόνο σε premium)
 • Διαφάνεια: ένα κινούμενο αναδυόμενο πλαίσιο που συνήθως κολλά στη γωνία της σελίδας (διατίθεται μόνο σε premium)

Για τους σκοπούς μιας σελίδας συντήρησης, χρησιμοποιήστε την επιλογή μετά την αποστολή. Εάν προχωρήσετε premium, η γραμμή ειδοποιήσεων θα ήταν μια καλή εναλλακτική λύση.

Κάντε κλικ στον τύπο του optin που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Οι δωρεάν επιλογές θέματος θα ταξινομηθούν στην κορυφή. Επιλέξτε αυτό που λειτουργεί καλά με τη σελίδα συντήρησης που έχετε δημιουργήσει και σας αρέσει το στυλ:

Επιλογές MailOptin Optin

Προσαρμογή Optin
Όταν κάνετε κλικ στο “Επιλογή θέματος”, θα μεταφερθείτε στο WordPress Customizer:

Εξατομικευτής MailOptin WordPress

Αφιερώστε το χρόνο σας σε καθεμιά από τις ρυθμίσεις optin για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο και περιεχόμενο. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε το λογισμικό μάρκετινγκ email σας στη φόρμα (στην καρτέλα Ενσωμάτωση).

Όταν τελειώσετε, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και αλλάξτε την εναλλαγή επάνω αριστερά στη θέση “Ενεργό”.

Βγείτε από το Customizer χρησιμοποιώντας το “X” στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, επιστρέψτε για άλλη μια φορά στην προσθήκη Under Construction.

Συνδέστε το Optin
Στην καρτέλα Περιεχόμενο, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο “Optin Boxes & Popups”. Αλλάξτε τη ρύθμιση από “Απενεργοποίηση optins” στη νέα σας optin:

Προσθέστε το Optin στη συντήρηση

Αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Τώρα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της σελίδας συντήρησης με τη ζωντανή επιλογή. Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου εμφάνισής του εάν δημιουργήσατε μια συμμετοχή μετά την εμφάνιση για να εμφανίζεται στο κάτω μέρος του περιεχομένου:

Δείγμα σελίδας συντήρησης

Αυτή είναι η επάνω και η επικεφαλίδα για τη σελίδα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μία φορά και οι επισκέπτες θα το δουν:

Δείγμα σελίδας συντήρησης με Optin

Υπάρχει ένα σύντομο μήνυμα σχετικά με την κατάσταση του ιστότοπου και στη συνέχεια εμφανίζεται η επιλογή συμμετοχής μεταξύ αυτού και των συνδέσμων κοινωνικής δικτύωσης / επαφής.

Εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε προσαρμογές αφού δείτε πώς έχει εξελιχθεί η σελίδα, επιστρέψτε είτε στο plugin συντήρησης είτε στο plugin optin για προσαρμογή.

Βήμα 7: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης

Όταν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε, ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης.

Μεταβείτε στην καρτέλα Κύρια στην προσθήκη λειτουργίας συντήρησης. Αλλάξτε την εναλλαγή “Under Construction Mode” στην κατάσταση “On”.

Ενεργοποίηση υπό κατασκευή

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις άλλες ρυθμίσεις σε αυτήν τη σελίδα. Το μόνο που δεν μπορείτε να ελέγξετε είναι η ευρετηρίαση, καθώς είναι μια επαγγελματική λειτουργία.

Ωστόσο, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία συντήρησης σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, μπορείτε να την ορίσετε εδώ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics εάν θέλετε να παρακολουθείτε την κυκλοφορία στη σελίδα.

Ολοκληρώστε τη διαμόρφωση των ρυθμίσεών σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Αποθήκευση αλλαγών”. Η λειτουργία συντήρησης θα είναι πλέον διαθέσιμη στον ιστότοπό σας.

Απενεργοποίηση λειτουργίας συντήρησης

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης με ένα πρόσθετο, απλώς εναλλαγή του διακόπτη ενεργοποίησης στη θέση “Απενεργοποίηση”.

Επιλογή Γ: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης με το θέμα ή το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης στο WordPress. Και αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο θέματος ή δημιουργίας σελίδων που περιλαμβάνει τη ρύθμιση.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα σας δείξουμε πώς να το δημιουργήσετε Elementor.

Βήμα 1: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις λειτουργίας συντήρησης

Η προσθήκη δημιουργίας σελίδων Elementor έχει μια ρύθμιση λειτουργίας συντήρησης στην περιοχή Εργαλεία:

Λειτουργία συντήρησης Elementor

Αυτό που είναι ωραίο σε αυτήν τη λειτουργία είναι ότι διαμορφώνει αυτόματα τον ιστότοπό σας για να στέλνει τον σωστό κωδικό κατάστασης στις μηχανές αναζήτησης.

Πρόκειται για λειτουργία σύντομα:

Λειτουργία σύντομα

Όταν ενεργοποιηθεί, το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα δουν έναν κωδικό HTTP 200 και θα συνεχίσουν την ευρετηρίαση του ιστότοπου. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν δημιουργείται ένας ιστότοπος για πρώτη φορά και θέλετε να ξεκινήσετε την ευρετηρίασή του.

Αυτός είναι ο τρόπος συντήρησης:

λειτουργία συντήρησης

Η λειτουργία συντήρησης, από την άλλη πλευρά, στέλνει έναν κωδικό HTTP 503. Αυτό λέει στις μηχανές αναζήτησης να μην ευρετηριάσουν τον ιστότοπο αυτήν τη στιγμή. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν επιδιορθώνετε έναν παραβιασμένο ιστότοπο, σφάλμα ή εφαρμόζετε μια άλλη γρήγορη ενημέρωση.

Βήμα 2: Δημιουργήστε το Πρότυπο σελίδας συντήρησης

Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες, πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο σελίδας συντήρησης. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και το Elementor θα σας μεταφέρει στο σημείο που πρέπει να δημιουργήσετε το πρότυπο:

Δημιουργία προτύπου συντήρησης

Δώστε ένα όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημοσίευση”:

Προσθήκη νέου προτύπου

Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Επεξεργασία με Elementor” και μπείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας προτύπων:

Επεξεργασία με Elementor

Βήμα 3: Σχεδιάστε και προσθέστε περιεχόμενο στη σελίδα

Η ρύθμιση αυτής της σελίδας μοιάζει με τη δημιουργία οποιασδήποτε άλλης σελίδας με το Elementor. Ωστόσο, η κύρια διαφορά είναι ότι θέλετε να καταργήσετε οποιοδήποτε ίχνος της κεφαλίδας και του μενού.

Όταν ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτόν – γι ‘αυτό είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον πειρασμό της εξερεύνησης όλων μαζί.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία της γραμμής εργαλείων:

Ρυθμίσεις Elementor

Στη συνέχεια, προσαρμόστε αυτές τις δύο ρυθμίσεις:

Ρυθμίσεις σελίδας Elementor

Μπορείτε να αποκρύψετε τη γραμμή τίτλου αλλάζοντας τη ρύθμιση στο “Ναι”. Στη συνέχεια, αλλάξτε τη διάταξη σελίδας σε Elementor Canvas. Αυτό θα αφαιρέσει την κεφαλίδα και το υποσέλιδο.

Elementor καμβά

Για να προσθέσετε γρήγορα ένα πρότυπο Elementor στη σελίδα συντήρησης, εντοπίστε το εικονίδιο φακέλου Βιβλιοθήκη στην προεπισκόπηση.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και ανοίξτε τα πρότυπα σελίδων του Elementor. Κάντε μια αναζήτηση για “συντήρηση”:

Πρότυπα συντήρησης Elementor

Υπάρχουν δύο δωρεάν πρότυπα σελίδας συντήρησης και τέσσερα premium. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί “Εισαγωγή” για να το προσθέσετε στη σελίδα.

Προσαρμογή σελίδας λειτουργίας συντήρησης

Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε το σχεδιασμό και το περιεχόμενο της σελίδας. Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να δημιουργήσετε τη δική σας, ανοίξτε τη γραμμή Elementor Elements εδώ:

Στοιχεία Elementor

Σύρετε και αποθέστε τα στοιχεία σας από τα αριστερά στην κενή σελίδα στα δεξιά.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε κάτι 100% προσαρμοσμένο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που θέλετε να εμφανίζονται όπως το λογότυπό σας, τα κοινωνικά εικονίδια, τη μορφή δημιουργίας δυνητικών πελατών, κινούμενα σχέδια κ.λπ..

Βήμα 4: Προεπισκόπηση του προτύπου σελίδας συντήρησης

Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του προτύπου σελίδας συντήρησης, ρίξτε μια ματιά. Στο Elementor, μπορείτε να ανοίξετε μια προεπισκόπηση από το μάτι στο κάτω μέρος της γραμμής εργαλείων:

Elementor Eyeball

Δώστε στη σελίδα μια ματιά:

Δείγμα σελίδας συντήρησης Elementor

Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, προχωρήστε και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Εάν όχι, ενημερώστε το, κάντε προεπισκόπηση για άλλη μια φορά και αποθηκεύστε.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης με το Elementor

Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο μενού Elementor> Tools για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης.

Θα βρείτε το νέο πρότυπο σελίδας συντήρησης εδώ:

Λειτουργία συντήρησης εργαλείων Elementor

Επιλέξτε το από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε τη λειτουργία στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών”.

Όχι μόνο θα μπορείτε να βλέπετε τη νέα σελίδα συντήρησης στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, αλλά το Elementor θα σας υπενθυμίσει αυτήν την κατάσταση με την κόκκινη ειδοποίηση στη γραμμή διαχειριστή σας:

Η λειτουργία συντήρησης είναι ενεργοποιημένη

Απενεργοποίηση λειτουργίας συντήρησης

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης με το Elementor (ή το θέμα σας), απλώς επιστρέψτε στη σελίδα Εργαλεία και απενεργοποιήστε την. Μπορείτε επίσης να το κάνετε από τη φωτεινή κόκκινη καρτέλα στη γραμμή διαχειριστή.

Τύλιξε

Εκεί το έχετε: τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης WordPress για να ενημερώσετε τους επισκέπτες ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι διαθέσιμος αυτήν τη στιγμή. Ποια επιλογή θα διαλέξετε από το είδος της ενημέρωσης που κάνετε, πόσο καιρό θα διαρκέσει και από ποια ενέργεια θέλετε να ακολουθήσουν στο μεταξύ.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, αφήστε ένα σχόλιο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map