Τρόπος εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress


Τρόπος εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστούΗ εξεύρεση τρόπων εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει.


Όπου φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας επηρεάζει πολλά πράγματα – ασφάλεια, ταχύτητα ιστότοπου και αντίγραφα ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για τις ανάγκες σας.

Εάν ο τρέχων πάροχός σας δεν τις πληροί πλέον, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Πώς μετακινείτε τον ιστότοπό σας από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο; Αυτό ακριβώς θα συζητήσουμε σε αυτήν την κριτική.

Ετοιμος? Τότε ας ξεκινήσουμε!

Γρήγορη σημείωση: Μερικοί από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας WordPress προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες μετεγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσουν για όλα όσα χρειάζονται για να αλλάξουν web host για εσάς. Αξίζει να επικοινωνήσετε με τον νέο σας πάροχο πριν περάσετε τις παρακάτω διαδικασίες.

Contents

Συγκεντρώστε τους πόρους σας

Για να κάνετε εναλλαγή από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο, θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Πρόσβαση και στους δύο λογαριασμούς φιλοξενίας – Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους λογαριασμούς φιλοξενίας σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και για τα δύο, τώρα είναι η ώρα να μάθετε.
 • Πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας – Η μετάβαση από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο απαιτεί πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας. Αυτό συμβαίνει συχνά στην περιοχή διαχείρισης του λογαριασμού φιλοξενίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να φτάσετε εκεί.
 • Πελάτης FTP – Σε κάθε περίπτωση που συζητάμε παρακάτω, απαιτείται μεταφορά δεδομένων από ή σε διακομιστή FTP. Για αυτό, χρειάζεστε έναν πελάτη FTP. Μια μεγάλη δωρεάν επιλογή είναι FileZilla, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε πελάτη της επιλογής σας.
 • Επεξεργαστής κειμένου – Χρειάζεστε επίσης έναν επεξεργαστή κώδικα για να τροποποιήσετε σημαντικά αρχεία. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι Μπλοκ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ++ (είναι επίσης δωρεάν), αλλά μπορείτε να πάτε με ό, τι θέλετε.

Έχετε τα πάντα μαζί; Εντυπωσιακά, ας δούμε αμέσως πώς να αλλάζουμε οικοδεσπότες ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μετακίνηση του ιστότοπού σας από έναν κεντρικό υπολογιστή σε άλλο με μη αυτόματο τρόπο

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας το διακόπτη χειροκίνητα. Αν ψάχνετε για μια λύση που χρησιμοποιεί μια προσθήκη WordPress, απλά μετακινηθείτε προς τα κάτω.

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων του ιστότοπού σας. Αυτό πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο, οπότε ας ξεκινήσουμε με αυτό. Το πρώτο βήμα είναι η σύνδεση στον διακομιστή FTP. Απλώς ενεργοποιήστε τον πελάτη FTP για τον οποίο μιλήσαμε, εισάγετε τα διαπιστευτήριά σας και συνδεθείτε.

Μετά από αυτό, βρείτε τον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας στο WordPress (εάν δεν είναι η σελίδα προορισμού από προεπιλογή) και επισημάνετε όλα τα αρχεία.

πώς να αλλάζετε κεντρικούς υπολογιστές ιστού - μεταφορά αρχείων wordpress με filezilla

Λάβετε υπόψη ότι ο ιστότοπός σας ενδέχεται να περιέχει αρχεία που δεν είναι ορατά από προεπιλογή (όπως .htaccess). Επομένως, βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης FTP εμφανίζει και αυτά τα αρχεία. Στο FileZilla, θα βρείτε αυτήν την επιλογή κάτω Διακομιστής> Αναγκαστική εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Μόλις επισημάνετε όλα τα αρχεία, αντιγράψτε τα σε έναν κατάλογο στον υπολογιστή σας. Ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος, ώστε να προχωρήσουμε στο δεύτερο βήμα.

2. Εξαγωγή της βάσης δεδομένων

Η βάση δεδομένων είναι το δεύτερο μέρος του ιστότοπού σας. Ο τρόπος με τον οποίο αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό διαφέρει από host σε host. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγετε στο phpMyAdmin:

κύριο πάνελ phpmyadmin

Επιλέξτε τη βάση δεδομένων που θέλετε να εξαγάγετε από τα αριστερά. Εάν δεν γνωρίζετε ποιο είναι αυτό, απλώς ελέγξτε το wp-config.php αρχείο του τρέχοντος ιστότοπού σας όπου λέει:

καθορισμός ('DB_NAME', 'database_name_here');

Αυτό θα σας πει το όνομα της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας.

Μετά από αυτό, μεταβείτε στο Εξαγωγή αυτί.

εξαγωγή βάσης δεδομένων για εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού

Επιλέγω Εθιμο υπό Μέθοδος εξαγωγής. Στο μενού, κάντε τις ακόλουθες επιλογές:

 • Μορφή – Αφήνω ως SQL.
 • Πίνακες – Σημειώστε όλους τους πίνακες που θέλετε να εξαγάγετε. Συνήθως, είναι όλα. Απενεργοποιήστε οποιαδήποτε αν έχετε έναν καλό λόγο για αυτό (π.χ. εάν φιλοξενείτε βάσεις δεδομένων για αρκετούς ιστότοπους με διαφορετικά προθέματα).
 • Παραγωγή – Σετ Συμπίεση προς την φερμουάρ ή φερμουάρ για να κάνετε τη λήψη πιο γρήγορη.
 • Επιλογές ειδικής μορφής – Αφήστε όλα όπως είναι.
 • Επιλογές δημιουργίας αντικειμένων – Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Προσθήκη DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Επιλογές δημιουργίας δεδομένων – Αφήστε όλα όπως είναι.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο Πηγαίνω στον πάτο. Αυτό θα οδηγήσει σε λήψη αρχείου. Αποθηκεύστε τη συμπιεσμένη βάση δεδομένων στον υπολογιστή σας και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή

Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα νέο σπίτι για τη βάση δεδομένων που μόλις εξαγάγατε. Μεταβείτε στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Βρείτε την ενότητα που ασχολείται με βάσεις δεδομένων MySQL.

Δημιουργήστε τα ακόλουθα:

 1. Μια νέα βάση δεδομένων
 2. Ένας χρήστης βάσης δεδομένων με πλήρη δικαιώματα σε αυτήν τη βάση δεδομένων
 3. Ένας κωδικός χρήστη ασφαλούς βάσης δεδομένων

Σημειώστε και τα τρία, θα τα χρειαστείτε σύντομα. Επίσης, μάθετε το όνομα του διακομιστή MySQL. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα είναι localhost αλλά επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας σας για να είστε σίγουροι.

4. Επεξεργασία Config.php

Μέχρι τώρα, τα αρχεία του ιστότοπού σας θα έπρεπε να έχουν τελειώσει τη λήψη. Σε αυτήν την περίπτωση, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στον κατάλογο όπου τα αποθηκεύσατε και να βρείτε ένα αρχείο που ονομάζεται wp-config.php.

Είναι ένα σημαντικό αρχείο συστήματος που, μεταξύ άλλων, ελέγχει την επικοινωνία μεταξύ του συστήματος αρχείων του ιστότοπού σας και της βάσης δεδομένων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του υπάρχοντος αρχείου και να το αποθηκεύσετε κάπου ασφαλές. Μετά από αυτό, ανοίξτε το πρωτότυπο με το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και βρείτε την ακόλουθη ενότητα:

καθορισμός ('DB_NAME', 'database_name_here');

/ ** Όνομα χρήστη βάσης δεδομένων MySQL * /
καθορισμός ('DB_USER', 'username_here');

/ ** Κωδικός πρόσβασης βάσης δεδομένων MySQL * /
καθορισμός ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** Όνομα κεντρικού υπολογιστή MySQL * /
καθορισμός ('DB_HOST', 'localhost');

Αντικαταστήστε όπου λέει βάση δεδομένων_ όνομα_εδώ, όνομα χρήστη_εδώ και password_here με το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε νωρίτερα. Σημειώστε, ότι στην περίπτωσή σας δεν θα πει στην πραγματικότητα βάση δεδομένων_ όνομα_εδώ κ.λπ., αλλά θα περιέχει τις πληροφορίες του τρέχοντος κεντρικού υπολογιστή σας. Αυτά θα είναι στην ίδια θέση.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τις πληροφορίες του διακομιστή MySQL στη θέση του localhost (ή αφήστε το σαν να χρησιμοποιεί ο πάροχος φιλοξενίας σας localhost για αυτήν τη ρύθμιση). Όταν τελειώσετε, αποθηκεύστε το αρχείο.

5. Μεταφορτώστε τα αρχεία σας στο νέο κεντρικό υπολογιστή

Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία σε αντίστροφη κατεύθυνση. Το πρώτο βήμα είναι να ανεβάσετε τα αρχεία σας στο διακομιστή στον νέο σας πάροχο φιλοξενίας. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε και να κάνουμε άλλα πράγματα ενώ τρέχει.

Μέχρι τώρα, γνωρίζετε το τρυπάνι. Ενεργοποιήστε τον πελάτη FTP και αυτή τη φορά συνδεθείτε στον νέο διακομιστή. Μια γρήγορη προειδοποίηση: Συνήθως θα χρησιμοποιούσατε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου για να συνδεθείτε μέσω FTP. Σε αυτήν την περίπτωση, ο τομέας εξακολουθεί να δείχνει στον παλιό σας διακομιστή, οπότε δεν θα λειτουργήσει.

Υπάρχει μια λύση, η οποία χρησιμοποιεί αντ ‘αυτού τη διεύθυνση IP του νέου σας διακομιστή. Συνήθως μπορείτε να το βρείτε στον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Εάν όχι, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη – θα πρέπει να μπορούν να σας βοηθήσουν.

Όταν τελειώσετε, βρείτε τα αρχεία που κατεβάσατε νωρίτερα και ανεβάστε τα (συμπεριλαμβανομένων των τροποποιημένων config.php αρχείο) στον ριζικό κατάλογο. Μόλις εκτελεστεί η μεταφόρτωση, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

6. Εισαγάγετε τη βάση δεδομένων

Εν τω μεταξύ, μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο για την εισαγωγή της βάσης δεδομένων. Για αυτό, συνδεθείτε στο εργαλείο διαχείρισης βάσης δεδομένων στον νέο σας διακομιστή. Θα υποθέσουμε ότι είναι ξανά phpMyAdmin.

Επιλέξτε τη βάση δεδομένων που δημιουργήσατε νωρίτερα από τη λίστα και επιλέξτε Εισαγωγή στο επάνω μέρος της οθόνης.

εισαγωγή βάσης δεδομένων για εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού

Κάντε κλικ στο Ξεφυλλίζω και επιλέξτε το αρχείο που εξάγατε νωρίτερα. Μετά από αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Πηγαίνω. Η εισαγωγή θα ξεκινήσει.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση εξαρτάται από το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας. Όταν ολοκληρωθεί, θα λάβετε ένα μήνυμα επιτυχίας.

Προαιρετικά: Αντικαταστήστε την παλιά διεύθυνση URL στη βάση δεδομένων

Εάν δεν μετακινείτε μόνο τον ιστότοπό σας σε έναν νέο οικοδεσπότη Ιστού αλλά και αλλάζετε τη διεύθυνση URL σας, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αντικαταστήσετε τις αναφορές στην παλιά σας διεύθυνση URL στη βάση δεδομένων με τη νέα. Εάν δεν το κάνετε, όλα τα πράγματα θα πάνε στραβά!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό. Το πιο εύκολο που βρήκα είναι το Αναζήτηση Αντικατάσταση σεναρίου DB. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν (σε αντάλλαγμα για τη διεύθυνση email σας). Απλώς ανεβάστε τον στον κατάλογο του ιστότοπού σας (σε έναν μυστικό φάκελο) και πλοηγηθείτε εκεί χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας.

αναζήτηση αντικαταστήστε τη βοήθεια σεναρίου βάσης δεδομένων για εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού

Απλά εισαγάγετε την παλιά και τη νέα διεύθυνση URL στα πεδία στην κορυφή. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει συνήθως να παραμένουν ως έχουν. Χρησιμοποιήστε το στεγνός τρέξιμο κουμπί για να δοκιμάσετε τα πάντα. Όταν όλα φαίνονται καλά, κάντε το live.

Σημαντικό: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσετε το σενάριο στον διακομιστή μόλις τελειώσετε. Είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημιά στον ιστότοπό σας αν κάποιος άλλος τον βρει.

Εάν το σενάριο δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε επίσης αντικαταστήστε τη διεύθυνση URL μέσω εντολών SQL.

7. Αλλάξτε τον διακομιστή DNS

Όταν τελειώσετε με όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τη διεύθυνση URL στον νέο διακομιστή. Αυτό σημαίνει αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή DNS.

Η διαδικασία εξαρτάται από το πού είναι εγγεγραμμένος ο τομέας σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε εγγραφεί στον παλιό σας πάροχο φιλοξενίας, η καλύτερη ιδέα είναι να μεταφέρετε ολόκληρο τον τομέα στον νέο πάροχο. Μιλήστε με την υποστήριξη για το πώς να το κάνετε αυτό.

Εάν το έχετε αγοράσει από έναν καταχωρητή τομέα όπως το Domain.com, πρέπει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις διακομιστή ονομάτων σας. Θα χρειαστείτε τις διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή. Συνήθως μοιάζουν κάπως έτσι:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Θα πρέπει να τα συνδέσετε με τον τομέα σας. Όπως αναφέρθηκε, η διαδικασία θα είναι ελαφρώς διαφορετική ανάλογα με το πού την αγοράσατε. Ακολουθούν οδηγίες για μερικές από τις πιο συχνές περιπτώσεις:

Μιλήστε με όποιον είναι υπεύθυνο εάν χρειάζεστε βοήθεια. Μόλις τελειώσετε, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Τι είναι το DNS μου για να δούμε αν έχει τελειώσει.

Μέχρι τότε, φροντίστε να μην κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας. Ενδέχεται να τροποποιήσετε τον παλιό ιστότοπο αντί για τη νέα τοποθεσία.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να μετεγκατασταθεί χωρίς διακοπή λειτουργίας. Επειδή και οι δύο ιστότοποί σας έχουν το ίδιο περιεχόμενο, οι επισκέπτες δεν θα παρατηρήσουν την αλλαγή.

8. Καθαρισμός

Μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή DNS, μπορείτε να επιστρέψετε στον παλιό κεντρικό υπολογιστή σας και να διαγράψετε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας. Ίσως θέλετε να περιμένετε έως και μια εβδομάδα πριν το κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά.

Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να διατηρείτε τα τοπικά σας αντίγραφα (συμπεριλαμβανομένου του πρωτότυπου wp-config.php) περίπου. Ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη μετεγκατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είστε χαρούμενοι που τους έχετε ακόμα.

Τρόπος εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστού μέσω προσθήκης WordPress

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συντομευτούν πολύ χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο. Σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε τμήματα της διαδικασίας. Ενώ υπάρχουν άλλες επιλογές εκεί έξω, συνιστώ ανεπιφύλακτα το Προσθήκη πρόσθετου. Είναι δωρεάν και κάνει τη διαδικασία ένα αεράκι.

1. Εγκαταστήστε το Duplicator

Φυσικά, το πρώτο βήμα είναι η εγκατάσταση της προσθήκης. Αυτό απαιτεί τα συνηθισμένα βήματα. Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Πληκτρολογήστε το όνομα της προσθήκης στο πλαίσιο αναζήτησης για να το βρείτε και κάντε κλικ Εγκατάσταση τώρα μόλις εμφανιστεί στη λίστα.

εγκαταστήστε το αντίγραφο για εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού

Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του ιστότοπού σας, πατήστε το Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη.

2. Εξαγάγετε τον υπάρχοντα ιστότοπο

Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί το Duplicator, θα βρείτε ένα νέο στοιχείο μενού με το όνομά του στην περιοχή διαχειριστή του WordPress. Κάνοντας κλικ σε αυτό σας φέρνει σε αυτό:

προβολή προσθηκών στο wordpress

Το πρόσθετο αποθηκεύει το λεγόμενο πακέτα. Αυτές είναι συμπιεσμένες εκδόσεις του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων σας. Εφόσον δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη, η λίστα είναι κενή. Ώρα να το αλλάξετε. Κάντε κλικ Δημιουργία νέου στην επάνω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε.

εξαγωγή ιστότοπου με ρύθμιση αναπαραγωγής

Στην επόμενη οθόνη, έχετε πολλές επιλογές.

 • Αποθήκευση – Μπορείτε να διαμορφώσετε πού να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας. Λάβετε υπόψη ότι αν δεν έχετε την Pro έκδοση του Duplicator, η μόνη σας επιλογή είναι ο δικός σας διακομιστής, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να κάνετε εδώ.
 • Αρχείο – Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να αποκλείσετε τη μετεγκατάσταση τόσο αρχείων όσο και τμημάτων της βάσης δεδομένων. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν έχετε βάσιμους λόγους.
 • Πρόγραμμα εγκατάστασης – Μπορείτε να συμπληρώσετε τις πληροφορίες βάσης δεδομένων του νέου σας περιβάλλοντος διακομιστή. Αυτό είναι επίσης μέρος της μεταγενέστερης ρύθμισης, ώστε να μπορείτε να το αγνοήσετε προς το παρόν.

Πιθανότατα, απλά θα κάνετε κλικ Επόμενο. Η προσθήκη θα πραγματοποιήσει έπειτα έναν έλεγχο συστήματος για να δει εάν έχει όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Μπορείτε να δείτε τα ευρήματα μόλις ολοκληρωθούν.

Η σάρωση διπλότυπου ολοκληρώθηκε

Εάν όλα είναι καλά, ξεκινήστε τη διαδικασία κατασκευής κάνοντας κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, επομένως μην κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Όταν τελειώσει, θα δείτε αυτό:

ολοκληρώθηκε η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε συσκευή αναπαραγωγής

Κατεβάστε τόσο το πρόγραμμα εγκατάστασης όσο και το αρχείο κάνοντας κλικ στα κουμπιά ξεχωριστά ή με το σύνδεσμο λήψης με ένα κλικ. Μπράβο!

3. Ανεβάστε τα αρχεία μέσω FTP

Το επόμενο βήμα είναι η μεταφόρτωση αυτών των αρχείων στο διακομιστή. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση IP και όχι τον τομέα για να συνδεθείτε μέσω FTP.

Μόλις συνδεθείτε, βεβαιωθείτε ότι ανεβάζετε τόσο το αρχείο εγκατάστασης όσο και το αρχείο. Τοποθετήστε τα στον ριζικό κατάλογο και βεβαιωθείτε ότι είναι άδειο εκ των προτέρων.

4. Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων MySQL

Με τη μέθοδο προσθήκης, θα χρειαστείτε επίσης μια βάση δεδομένων MySQL για τον νέο σας ιστότοπο. Το συζητήσαμε λεπτομερώς νωρίτερα. Κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε για να καταλήξετε σε μια νέα βάση δεδομένων, ένα όνομα χρήστη με πλήρη δικαιώματα για τη βάση δεδομένων και τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων. Φροντίστε να σημειώσετε τον διακομιστή MySQL που σας παρέχει ο κεντρικός υπολογιστής για τον ιστότοπό σας.

5. Συνδεθείτε στον νέο ιστότοπο

Για το επόμενο βήμα, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε πρόβλημα. Για να αναπτύξετε τον ιστότοπο, πρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του διακομιστή σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτό συμβαίνει συνήθως πληκτρολογώντας το όνομα τομέα.

Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο τομέα όπως προηγουμένως, δεν οδηγεί ακόμη στο νέο σας διακομιστή. Φυσικά, θα μπορούσατε να το αλλάξετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό θα α) χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συμβεί πραγματικά και β) θα σημαίνει διακοπή λειτουργίας για τον ιστότοπό σας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος, ο οποίος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας Οικοδεσπότες αρχείο. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε τοπικά ονόματα τομέων σε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία στον νέο διακομιστή μέσω του παλιού τομέα χωρίς να αλλάξετε τίποτα για τους επισκέπτες σας.

(Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό τομέα στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς αυτό το βήμα.)

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι η διεύθυνση IP του νέου σας διακομιστή. Ο πάροχός σας πρέπει να εμφανίσει αυτές τις πληροφορίες για εσάς. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, ρωτήστε!

Μετά από αυτό, πρέπει να ανοίξετε το δικό σας Οικοδεσπότες αρχείο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό σε διαφορετικές πλατφόρμες:

 • Παράθυρα – Ανοίξτε το μενού της γραμμής εργασιών, αναζητήστε το “σημειωματάριο”. Κάντε δεξί κλικ στο αποτέλεσμα και επιλέξτε “εκτέλεση ως διαχειριστής”. Μόλις εκτελεστεί, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για να το ανοίξετε c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ host. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει αναζήτηση για “Όλα τα αρχεία” για να δείτε το εν λόγω αρχείο.
 • Mac OS – Ανοίξτε το τερματικό και εισαγάγετε την εντολή sudo nano / etc / hosts. Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
 • Linux – Για Linux μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο με το Mac OS.

Μόλις έχετε πρόσβαση στο αρχείο, πρέπει να εισαγάγετε τόσο τη διεύθυνση IP που βρήκατε νωρίτερα όσο και το όνομα τομέα. Θα καταλήξει να μοιάζει με αυτό:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Σημείωση: ο χώρος μεταξύ της διεύθυνσης IP και του τομέα είναι μια καρτέλα. Επίσης, φροντίστε να αντικαταστήσετε τη διεύθυνση με την πραγματική διεύθυνση του διακομιστή σας και yoursite.com με τον πραγματικό σας τομέα. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον νέο διακομιστή χρησιμοποιώντας το υπάρχον όνομα τομέα σας.

Σημαντικό: Μόλις ολοκληρώσετε τη μετεγκατάσταση, φροντίστε να αλλάξετε τη δική σας Οικοδεσπότες αρχείο πίσω στην αρχική του κατάσταση!

6. Εκτελέστε τη διαδικασία μετεγκατάστασης

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης με σοβαρότητα. Μεταβείτε στο http://yoursite.com/installer.php (εισαγάγετε τον πραγματικό τομέα σας), αυτό θα σας οδηγήσει σε αυτήν την οθόνη:

βήμα ανάπτυξης του duplicator

Βεβαιωθείτε ότι ο εγκαταστάτης σας δίνει ένα Πέρασμα για αρχειοθέτηση και επικύρωση, επιλέξτε το πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων και κάντε κλικ στο Επόμενο στον πάτο. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης.

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κεντρικό υπολογιστή της βάσης δεδομένων, το όνομα, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

βήμα 2 ανάπτυξης του duplicator

Θα πρέπει να έχετε εκείνα στο χέρι από πριν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βάση δεδομένων δοκιμής κουμπί για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν. Στη συνέχεια κάντε κλικ Επόμενο πάλι. Η προσθήκη θα εισαγάγει τη βάση δεδομένων.

Στο επόμενο βήμα, έχετε την ευκαιρία να αντικαταστήσετε τις αναφορές του παλιού σας URL με το νέο. Βεβαιωθείτε ότι η σωστή διεύθυνση URL βρίσκεται στο πεδίο! Στη συνέχεια, το Duplicator θα ολοκληρώσει τη διαδικασία.

βήμα ανάπτυξης του duplicator

Η τελική οθόνη σάς δίνει έναν σύνδεσμο για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και να αναφέρετε εάν όλα πήγαν καλά. Φροντίστε να συνδεθείτε και να ελέγξετε αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Επίσης, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του Duplicator για να καθαρίσετε τον εαυτό σας.

πώς να αλλάξετε τον καθαρισμό των κεντρικών υπολογιστών ιστού μετά τη μετεγκατάσταση

7. Ενημερώστε τον διακομιστή ονομάτων DNS

Με αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να αλλάξετε τον τομέα σας από τον παλιό σας διακομιστή στον νέο.

Έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό λεπτομερώς παραπάνω, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν την ενότητα. Λάβετε τις διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων από τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή και συνδέστε τις στον τομέα σας. Στη συνέχεια, περιμένετε έως ότου περάσουν οι αλλαγές πριν πραγματοποιήσετε αλλαγές στον ιστότοπό σας.

Μετά από αυτό, τελειώσατε – συγχαρητήρια! Μόλις μάθατε πώς να αλλάζετε οικοδεσπότες Ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Τέλεια σάλτσα!

Εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού για ιστότοπους WordPress με λίγα λόγια

Η εναλλαγή του ιστότοπού σας WordPress από έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού σε έναν άλλο μπορεί να είναι μια εκφοβιστική εργασία, ειδικά για τους πρώτους. Λάβετε υπόψη ότι όπως όλα τα άλλα αφορούν εκτελείτε τον δικό σας ιστότοπο, γίνεται λιγότερο δύσκολο όταν το σπάσεις σε βήματα.

Εάν ακολουθήσατε τα παραπάνω, θα πρέπει τώρα να έχετε μεταφέρει με επιτυχία τον ιστότοπό σας στον νέο πάροχο φιλοξενίας. Όποια διαδικασία κι αν αποφασίσατε, ας συνοψίσουμε γρήγορα τα βασικά βήματα:

 1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπού σας
 2. Προετοιμάστε το νέο περιβάλλον φιλοξενίας για το διακόπτη
 3. Εισαγάγετε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων σας στο νέο κεντρικό υπολογιστή
 4. Αλλάξτε το διακομιστή ονομάτων του τομέα σας

Αυτό είναι βασικά. Συγχαρητήρια και πάλι που το καταφέρατε πολύ καλά!

Έχετε ερωτήσεις ή πρόσθετες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστού; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map