Αντιμετώπιση προβλημάτων WordPress (101)

Αντιμετώπιση προβλημάτων WordPressΌσον αφορά την υποστήριξη του WordPress, οι χρήστες έχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουν:


 • Το WordPress Codex (DIY)
 • Το φόρουμ υποστήριξης του WordPress (επανδρωμένο από διαχειριστές του WordPress.org και άλλους χρήστες του WordPress)
 • Υποστήριξη προσθηκών και θεμάτων (παρέχονται από τους προγραμματιστές)
 • Υποστήριξη φιλοξενίας Ιστού (διαθεσιμότητα και τύπος υποστήριξης διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα φιλοξενίας)

Χωρίς μια άμεση γραμμή επικοινωνίας ή υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο που παρέχεται από το WordPress, αυτό μπορεί να κάνει την επίλυση των σφαλμάτων WordPress απογοητευτική. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι τα περισσότερα σφάλματα που προκύπτουν είναι αρκετά κοινά.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε την αντιμετώπιση προβλημάτων του WordPress όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

15 κοινά σφάλματα WordPress και πώς να τα διορθώσετε:

 1. Η λευκή οθόνη του θανάτου
 2. Εσωτερικό Σφάλμα Διακομιστή
 3. Σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων
 4. Κακή πύλη ή χρονικό όριο πύλης
 5. Πάρα πολλά αιτήματα
 6. Ο χρόνος σύνδεσης έληξε / το όριο εξαντλήθηκε
 7. Η σελίδα δεν βρέθηκε
 8. Συντακτικό λάθος
 9. Μη διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση
 10. Η αυτόματη ενημέρωση απέτυχε
 11. Πάρα πολλές ανακατευθύνσεις
 12. Μικτό περιεχόμενο
 13. Αποτυχία εγγραφής στο δίσκο
 14. Οι αλλαγές δεν εμφανίζονται
 15. Η σύνδεση απέτυχε

Contents

Ένας οδηγός για την αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων σφαλμάτων WordPress

Παρόλο που υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά στο WordPress, δεν είναι πολύ δύσκολο να περιορίσετε τις αιτίες αν γνωρίζετε τι είδους σφάλμα έχει συμβεί.

Σφάλμα # 1: Η λευκή οθόνη του θανάτου

Η λευκή οθόνη του θανάτου είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Θα προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress ή, χειρότερα, ο ιστότοπός σας στο WordPress και η οθόνη θα είναι κενές.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν τη λευκή οθόνη θανάτου, από τα συγκρουόμενα πρόσθετα έως τα όρια μνήμης (αν και, συχνότερα από ό, τι συνήθως, είναι ένα σφάλμα προσθήκης ή θέματος). Εάν δεν υπάρχει μήνυμα σφάλματος που να δείχνει πού βρίσκεται το πρόβλημα, ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σημείωση: Παρόλο που αυτή είναι η ροή εργασίας για τη διόρθωση της λευκής οθόνης του θανάτου, είναι χρήσιμο για την επιδιόρθωση άλλων σφαλμάτων WordPress. Κάθε φορά που αναφερόμαστε παρακάτω στην επιδιόρθωση της Λευκής Οθόνης του Θανάτου, αυτή είναι η διαδικασία στην οποία αναφερόμαστε.

Βήμα 1: Απενεργοποίηση όλων των προσθηκών

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress και ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας, κάντε τα εξής:

Μεταβείτε στα Πρόσθετα> Εγκατεστημένα πρόσθετα:

Εγκατεστημένα πρόσθετα

Επιλογή όλων των προσθηκών:

Ελέγξτε όλες τις προσθήκες

Από το μενού Μαζικές ενέργειες, επιλέξτε “Απενεργοποίηση”:

Μαζική απενεργοποίηση

Οι προσθήκες σας πρέπει τώρα να απενεργοποιηθούν:

Απενεργοποιημένες προσθήκες

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress, θα πρέπει να το κάνετε από τον πίνακα ελέγχου.

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού:

Πίνακας ελέγχου BlueHost

Εντοπίστε τον πίνακα ελέγχου σας.

Αυτό που ψάχνετε είναι είτε Διαχειριστής αρχείων είτε FTP. Και οι δύο θα σας δώσουν πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας.

Αρχείο Bluehost FTP

Βρείτε το φάκελο wp-content στη ρίζα του ιστότοπού σας:

φάκελος wp-content

Ανοίξτε το και εντοπίστε το φάκελο προσθηκών σας:

Φάκελος προσθηκών

Μετονομάστε το φάκελο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από “προσθήκες”. Αυτό θα απενεργοποιήσει όλες τις προσθήκες στον ιστότοπό σας.

Βήμα 2: Ελέγξτε τον ιστότοπό σας

Με τις προσθήκες σας απενεργοποιημένες, ήρθε η ώρα να δείτε εάν αποκατασταθεί η πρόσβασή σας.

Εάν δεν είχατε πρόσβαση στον διαχειριστή στο παρελθόν, μεταβείτε εκεί τώρα:

Σύνδεση WordPress

Εάν ήταν μόνο ο ιστότοπός σας που έδειχνε τη λευκή οθόνη του θανάτου, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του ιστότοπού σας στην επάνω αριστερή γωνία του διαχειριστή του WordPress και κάντε κλικ στην επιλογή “Επίσκεψη ιστότοπου”:

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο από το μενού

Ανάλογα με το τι βλέπετε, θα έχετε δύο επιλογές για τα επόμενα βήματα:

 • Εάν έχετε πρόσβαση: Βρείτε την προβληματική προσθήκη.
 • Εάν δεν έχετε πρόσβαση: Δοκιμάστε ένα νέο θέμα.

Θα ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα στη συνέχεια.

Βήμα 3: Βρείτε την προβληματική προσθήκη (Επιλογή 1)

Εάν έχετε ξανά πρόσβαση, γνωρίζετε ότι το πρόβλημα ήταν πιθανότατα μια προσθήκη. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πρόσθετα σας έρχεται σε διένεξη με:

 • Το θέμα σας
 • Ένα άλλο πρόσθετο

Τώρα πρέπει να ανακαλύψετε ποια προσθήκη είναι λάθος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις προσθήκες σας κάθε φορά.

Ξεκινήστε με την κορυφή της λίστας σας. Ενεργοποιήστε την πρώτη προσθήκη:

Ενεργοποίηση προσθήκης

Εάν αυτή η προσθήκη είναι η αιτία, τότε θα πρέπει να χάσετε την πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress ή στον ιστότοπό σας ξανά. (Μπορείτε να το επαναφέρετε ξανά απενεργοποιώντας την προσθήκη.)

Εάν δεν βλέπετε τη λευκή οθόνη του θανάτου, απενεργοποιήστε αυτήν την προσθήκη και δοκιμάστε την επόμενη. Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα έως ότου εντοπίσετε την προβληματική προσθήκη.

Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει ότι η προσθήκη έρχεται σε διένεξη με το θέμα σας. Εάν δεν εμφανιστεί ξανά η οθόνη σφάλματος μετά την απενεργοποίηση κάθε προσθήκης ένα προς ένα, τότε το πρόβλημα ενδέχεται να είναι μεταξύ δύο προσθηκών. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά δύο κάθε φορά για να τα εντοπίσετε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι συνηθισμένο. Συνήθως είναι ένα σενάριο σε διένεξη σε μια προσθήκη και θέμα που ρίχνει το σφάλμα.

Μόλις εντοπίσετε το προβληματικό δίδυμο, προχωρήστε και ενεργοποιήστε ξανά όλες τις άλλες προσθήκες στον ιστότοπό σας.

Θα θέλατε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή προσθηκών για να αναφέρετε το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στιγμιότυπα οθόνης του σφάλματος και μπορείτε να περιγράψετε λεπτομερώς γιατί συνέβη και πώς μπορέσατε να το επιβεβαιώσετε.

Βήμα 3: Δοκιμάστε ένα νέο θέμα (Επιλογή 2)

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε τη λευκή οθόνη του θανάτου μετά την απενεργοποίηση όλων των προσθηκών σας, τότε το θέμα σας μπορεί να είναι ο ένοχος.

Για να το επιβεβαιώσετε, πρέπει να απενεργοποιήσετε το θέμα σας.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress και ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας, κάντε τα εξής:

Μεταβείτε στην Εμφάνιση> Θέματα:

Μενού θεμάτων εμφάνισης

Για να απενεργοποιήσετε το θέμα σας, πρέπει να ενεργοποιήσετε ένα διαφορετικό.

Είτε είναι ήδη εγκατεστημένο είτε όχι, ενεργοποιήστε το πιο πρόσφατο προεπιλεγμένο θέμα WordPress:

Ενεργοποίηση προεπιλεγμένου θέματος

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή του WordPress, κάντε το ίδιο που κάνατε με τις προσθήκες σας από τον πίνακα ελέγχου.

Και πάλι, βρείτε το φάκελο wp-content στη ρίζα του ιστότοπού σας. Αυτή τη φορά, θα θελήσετε να αναζητήσετε το φάκελο θεμάτων μέσα σε αυτόν:

Φάκελος θεμάτων

Μετονομάστε το φάκελο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από “θέματα”. Αυτό θα απενεργοποιήσει το θέμα σας και θα ενεργοποιήσει αυτόματα το προεπιλεγμένο θέμα WordPress.

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπό σας για να δείτε αν η λευκή οθόνη του θανάτου έχει φύγει. Εάν είναι, τότε γνωρίζετε ότι το ζήτημα είναι μια σύγκρουση μεταξύ του θέματος και του πυρήνα.

Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή θεμάτων με στιγμιότυπα οθόνης του σφάλματος και περιγραφή των βημάτων που κάνατε για να επιβεβαιώσετε το πρόβλημα.

Βήμα 4: Εκτελέστε το Debug

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το πρόβλημα στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, εάν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο και εξακολουθείτε να βλέπετε τη λευκή οθόνη του θανάτου, υπάρχει ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Επιστρέψτε στον διαχειριστή αρχείων ή στο FTP. Μεταβείτε στον ριζικό κατάλογο και αναζητήστε το αρχείο wp-config.php:

αρχείο wp-config

Ανοίξτε το αρχείο για επεξεργασία.

Προς το κάτω μέρος, θα δείτε την ακόλουθη συμβολοσειρά:

καθορισμός ('WP_DEBUG', false);
καθορισμός ('WP_DEBUG_LOG', false);
καθορισμός ('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

Αυτό που λέει είναι ότι:

 • Η δυνατότητα εντοπισμού σφαλμάτων είναι απενεργοποιημένη.
 • Εάν παρουσιαστεί σφάλμα, δεν θα δημιουργηθεί αρχείο καταγραφής στο backend.
 • Εάν προκύψει σφάλμα, δεν θα εμφανιστεί κωδικός σφάλματος στο frontend.

Ωστόσο, εάν έχετε κολλήσει, είναι χρήσιμο να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ώστε να μπορείτε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σφάλμα. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις δύο κορυφαίες τιμές σε αληθής:

καθορισμός ('WP_DEBUG', true);
καθορισμός ('WP_DEBUG_LOG', true);
καθορισμός ('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

Διατηρήστε την οθόνη ως ψευδής. Δεν θέλετε οι χάκερ να έχουν καμία εικόνα για το τι συμβαίνει στο πίσω μέρος του ζωντανού σας ιστότοπου, οπότε κρατήστε τους κωδικούς πάντα κρυμμένους από αυτούς.

Αποθηκεύστε το αρχείο σας μόλις ολοκληρώσετε την ενεργοποίηση του εντοπισμού σφαλμάτων (αλλά αφήστε τον πίνακα ελέγχου ανοιχτό). Στη συνέχεια, επιστρέψτε στον ιστότοπό σας.

Όταν δείτε ξανά τη λευκή οθόνη του θανάτου, επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου σας και αναζητήστε το φάκελο περιεχομένου wp (τον ίδιο με τον οποίο βρίσκονται το θέμα και οι προσθήκες σας). Θα υπάρχει τώρα ένα αρχείο κειμένου που ονομάζεται debug_log.

Αποσφαλμάτωση αρχείου

Ανοίξτε το και ελέγξτε το μήνυμα σφάλματος. Αναζητήστε τη σημερινή ημερομηνία και ώρα. Πρέπει να υπάρχει μια γραμμή που να δείχνει ποιο αρχείο στον κατάλογό σας και ποια γραμμή σε αυτό το αρχείο περιέχει το σφάλμα.

Εάν το σφάλμα βρίσκεται σε ένα από τα αρχεία θέματος ή προσθηκών σας, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του κωδικού σφάλματος και στείλτε τον στον προγραμματιστή για να διορθώσει το πρόβλημα (όπως πιθανότατα παρουσιάστηκε σε μια πρόσφατη ενημέρωση).

Εάν πρόκειται για πρόβλημα σε άλλο αρχείο, εναπόκειται σε εσάς να το επιδιορθώσετε. Εάν δεν το κάνετε άνετα, επικοινωνήστε με έναν προγραμματιστή που μπορεί να σας βοηθήσει.

Μόλις επιδιορθωθεί το πρόβλημα και η λευκή οθόνη του θανάτου εξαφανιστεί, επιστρέψτε στο wp-config.php και απενεργοποιήστε το σφάλμα.

Σφάλμα # 2: Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή (κωδικός σφάλματος 500)

Δεν είναι πάντα 100% σαφές τι προκάλεσε ακριβώς το σφάλμα εσωτερικού διακομιστή 500. Ωστόσο, όπως και η λευκή οθόνη του θανάτου, υπάρχει κάτι λάθος στον κώδικά σας.

Βήμα 1: Αντικαταστήστε το αρχείο .htaccess

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το αρχείο .htaccess. Περιστασιακά, καταστραφεί και αναγκάζει τον ιστότοπό σας να αντικατασταθεί από μια σελίδα “Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή”.

Ανεξάρτητα από το αν το αρχείο έχει καταστραφεί, θα πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα. Δεν θα προκληθεί ζημιά στον ιστότοπό σας εάν αντικαταστήσετε το υπάρχον αρχείο .htaccess.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου και ανοίξτε τον διαχειριστή αρχείων ή τον διαχειριστή FTP. Πριν εισέλθετε στον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας, επιλέξτε “Εμφάνιση κρυφών αρχείων” (εάν το έχετε):

Ρυθμίσεις διαχείρισης αρχείων

Εάν ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε κοινόχρηστη φιλοξενία, το αρχείο ενδέχεται να είναι κρυφό. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε τα ακόλουθα στο τέλος της διεύθυνσης URL του διαχειριστή αρχείων: “& showhidden = 1”.

Αρχείο htaccess

Μετονομάστε το αρχείο .htaccess για να το απενεργοποιήσετε.

Μεταβείτε στον ιστότοπό σας και δείτε εάν με αυτόν τον τρόπο καταργήθηκε το σφάλμα εσωτερικού διακομιστή. Αν το έκανε, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουργιο αρχείο.

Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι:

Μενού Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων

Κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών” στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο.

Εάν το σφάλμα δεν εξαφανίστηκε, δοκιμάστε αυτήν την λύση.

Ανοίξτε το νέο αρχείο .htaccess και προσθέστε τα εξής:

# ΑΡΧΙΚΗ WordPress
Ενεργοποίηση επανεγγραφής
Επανάληψη βάσης /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -Στ
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
Ξαναγράψτε τον κανόνα. /index.php [L]
# ΤΕΛΟΣ WordPress

Εάν αυτό δεν καταργήσει τη διαφθορά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Η λευκή οθόνη του θανάτου διορθώνεται

Εκτελέστε τη λευκή οθόνη των βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων θανάτου.

Εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει μετά από αυτό, δοκιμάστε το επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Αύξηση του ορίου μνήμης

Αυτό δεν είναι πιθανό να προκαλέσει, καθώς συνήθως θα βλέπετε ένα μήνυμα που σχετίζεται με την εξάντληση της μνήμης, εάν συμβαίνει αυτό. Ωστόσο, δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε, καθώς είναι μια γρήγορη λύση.

Εκτελέστε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων του ορίου μνήμης αύξησης.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει, αυτό το τελευταίο βήμα πρέπει να κάνει το κόλπο:

Βήμα 4: Αντικαταστήστε τους φακέλους wp-admin και wp-include

Μια ενημέρωση ενδέχεται να έχει καταστρέψει ακούσια τον κώδικα στους φακέλους σας wp-admin ή wp-include.

Για να τα αντικαταστήσετε, θα πρέπει να ανακτήσετε ένα νέο αντίγραφο του WordPress.

Παω σε WordPress.org, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη WordPress” και κατεβάστε τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας.

Αποκτήστε φρέσκα αρχεία WordPress

Αποσυμπιέστε το φάκελο και εντοπίστε τους φακέλους wp-admin και wp-include.

Επιστρέψτε στον διαχειριστή αρχείων σας. Πραγματοποιήστε λήψη ενός αντιγράφου του wp-admin και του wp-περιλαμβάνει φακέλους που υπάρχουν ήδη (είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα αντίγραφο για κάθε περίπτωση).

Φάκελοι cPanel

Κάντε κλικ στο «Μεταφόρτωση». Στη συνέχεια, ανεβάστε ξανά κάθε φάκελο κάθε φορά. Αυτό πρέπει να το κάνετε μόνο για wp-admin και wp-include.

Μεταφόρτωση αρχείων

Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στον ιστότοπό σας. Το σφάλμα πρέπει να εξαφανιστεί. Εάν δεν είναι, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία φιλοξενίας ιστού σας για βοήθεια.

Σφάλμα # 3: Σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων

Όταν βλέπετε αυτό το μήνυμα σφάλματος, αυτό σημαίνει ότι κάτι εμποδίζει τον ιστότοπό σας WordPress να συνδεθεί με τη βάση δεδομένων MySQL ή MariaDB.

Βήμα 1: Ελέγξτε το αρχείο wp-config.php

Το αρχείο wp-config.php περιέχει τις πιο σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του ιστότοπού σας – συμπεριλάβετε τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων σας. Ελέγξτε αυτό πρώτα πριν δοκιμάσετε άλλες διορθώσεις.

Μεταβείτε στον διαχειριστή αρχείων ή στο FTP και μεταβείτε στο αρχείο wp-config.php. Ανοίξτε το για επεξεργασία.

Θα πρέπει να βρείτε μια ενότητα αφιερωμένη στις ρυθμίσεις της βάσης δεδομένων σας. Θα μοιάζει με αυτό:

/ ** Όνομα της βάσης δεδομένων για WordPress * /
καθορισμός ('DB_NAME', 'database_name');

/ ** Όνομα χρήστη βάσης δεδομένων * /
καθορισμός ('DB_USER', 'database_username');

/ ** Κωδικός πρόσβασης βάσης δεδομένων * /
καθορισμός ('DB_PASSWORD', 'databaseasepw');

/ ** Όνομα κεντρικού υπολογιστή * /
καθορισμός ('DB_HOST', 'database_hostname');

/ ** Charset βάσης δεδομένων * /
καθορισμός ('DB_CHARSET', 'utf8');

/ ** Τύπος συλλογής βάσης δεδομένων * /
καθορισμός ('DB_COLLATE', '');

Εάν κάποιο από αυτά τα δεδομένα λείπει ή φαίνεται λανθασμένο, πραγματοποιήστε τις τροποποιήσεις σας (αφού αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο του wp-config.php στην επιφάνεια εργασίας σας).

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και επιστρέψτε στον ιστότοπο για να δείτε αν εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η σύνδεση στη βάση δεδομένων.

Βήμα 2: Επικοινωνήστε με την υποστήριξη του web host σας

Εάν δεν υπάρχει σαφής διακοπή στη σύνδεση βάσης δεδομένων WordPress στο τέλος, τότε ήρθε η ώρα να μιλήσετε με τον οικοδεσπότη ιστού σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η σύνδεση της βάσης δεδομένων μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο:

 • Διακοπή διακομιστή
 • Υπέρβαση ορίων προγράμματος (αν και θα έπρεπε να σας ενημερώσουν εάν συμβαίνει αυτό)
 • Παραβίαση ασφαλείας

Μόλις μάθετε τη βασική αιτία, εργαστείτε γρήγορα για να την επιδιορθώσετε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απλώς ενεργοποίηση ενός ETA όταν οι διακομιστές θα επανέλθουν στο διαδίκτυο. Δεν μπορείτε να αφήσετε τον ιστότοπό σας να παραμείνει εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό.

Σφάλμα # 4: Bad Gateway (κωδικός σφάλματος 502) ή Gateway Timeout (κωδικός σφάλματος 504)

Αυτοί οι κωδικοί σφάλματος σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι λάθος σε επίπεδο διακομιστή. Παρόλο που ενδέχεται να μην έχετε άμεσο έλεγχο του διακομιστή, αυτά τα σφάλματα μπορεί μερικές φορές να είναι προσωρινά, επομένως είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν επικοινωνήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Βήμα 1: Ανανέωση του ιστότοπου

Κάντε κλικ στο κουμπί “Ανανέωση” στη γραμμή του προγράμματος περιήγησής σας:

Ανανέωση ιστότοπου

Ίσως προσπαθήσατε να φορτώσετε τον ιστότοπό σας όταν ο διακομιστής ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας ή δυσλειτουργία.

Βήμα 2: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

Εάν η ανανέωση δεν λειτουργεί, το πρόβλημα ενδέχεται να σχετίζεται με την προσωρινή αποθήκευση. Για να αποκτήσετε τον ιστότοπό σας “αποσύνδεση”, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας.

Αναζητήστε μια επιλογή για εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησής σας. Στο Chrome, η ρύθμιση μοιάζει με αυτήν:

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

Ελέγξτε τη ρύθμιση για προσωρινά αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία:

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Chrome

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εκκαθάριση δεδομένων”. Μόλις ολοκληρωθεί, φορτώστε ξανά τον ιστότοπό σας και δείτε εάν αυτός κατάργησε τον κωδικό σφάλματος.

Βήμα 3: Η επιδιόρθωση της λευκής οθόνης του θανάτου

Μια πρόσφατη ενημέρωση προσθήκης ή θέματος ενδέχεται να φταίει αν οι παραπάνω δύο ενημερώσεις κώδικα δεν λειτουργούν.

Εκτελέστε τη λευκή οθόνη των βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων θανάτου.

Βήμα 4: Επικοινωνήστε με τον κεντρικό υπολογιστή σας ή τον παροχέα CDN

Εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν έχει λειτουργήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη ή τον πάροχο CDN.

Όταν έρθετε σε επαφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα στιγμιότυπο οθόνης του σφάλματος και λεπτομέρειες σχετικά με τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσουν το DNS, το CDN ή το τείχος προστασίας για να απαλλαγούμε από το σφάλμα.

Σφάλμα # 5: Πάρα πολλά αιτήματα (κωδικός σφάλματος 429)

Αυτό το σφάλμα συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει προσθήκη ή σενάριο θέματος που στέλνει πάρα πολλά αιτήματα στον διακομιστή σας.

Βήμα 1: Η επιδιόρθωση της λευκής οθόνης του θανάτου

Εκτελέστε τη λευκή οθόνη των βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων θανάτου.

Εάν δεν μπορείτε να καταργήσετε το σφάλμα με αυτήν τη διαδικασία, επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας σας. Θα πρέπει να μπορούν να σας πουν ποια ενσωμάτωση τρίτου μέρους λειτουργεί στο overdrive.

Εάν υπάρχει τρόπος να διαμορφώσετε ξανά τις ρυθμίσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα, κάντε το. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρείτε ένα εργαλείο αντικατάστασης.

Σφάλμα # 6: Έληξε το χρονικό όριο σύνδεσης / Εξαντλήθηκε το όριο

Με αυτό το σφάλμα, δεν πρόκειται να χάσετε την πρόσβαση στον ιστότοπό σας ή στην περιοχή διαχειριστή. Αυτό σημαίνει, αντίθετα, ότι μια ενέργεια που προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε στο WordPress – για παράδειγμα, εγκατάσταση ενός νέου θέματος – εξαντλεί τα όρια του διακομιστή σας.

Βήμα 1: Αύξηση ορίου μνήμης

Μεταβείτε στη διαχείριση αρχείων και ανοίξτε το αρχείο wp-config.php.

Στο κάτω μέρος του αρχείου, αναζητήστε μια συμβολοσειρά που μοιάζει με αυτήν:

καθορισμός ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Είναι το bit “64M” που πρέπει να ενημερωθεί. Για να δώσετε στον διακομιστή σας περισσότερη μνήμη για την επεξεργασία του αιτήματός σας, αυξήστε το όριο στα 256M:

καθορισμός ('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Προσπαθήστε να εκτελέσετε ξανά το αίτημά σας μέσω του WordPress. Εάν δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτό:

Βήμα 2: Αύξηση του μέγιστου χρόνου εκτέλεσης

Ίσως το χρονικό διάστημα για την επεξεργασία ενός αιτήματος να έχει υπερβεί τον προεπιλεγμένο μέγιστο χρόνο εκτέλεσης.

Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό το όριο (όπως να σταματήσετε τους hackers να βομβαρδίζουν τον διακομιστή σας με τα ίδια αιτήματα ξανά και ξανά). Ωστόσο, μπορείτε να το προσαρμόσετε προσωρινά ώστε να επιτρέπεται η διεκπεραίωση του αιτήματός σας.

Από τον διαχειριστή αρχείων ή το FTP, εντοπίστε το αρχείο .htaccess. Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε το αρχείο .htaccess, ελέγξτε τα βήματα από την εσωτερική διόρθωση σφαλμάτων διακομιστή.

Μέσα στο αρχείο, μεταβείτε στο κάτω μέρος. Θα δείτε μια γραμμή που μοιάζει με αυτήν:

# ΤΕΛΟΣ WORDPRESS

Ακριβώς πάνω από αυτό, τοποθετήστε τα ακόλουθα:

php_value max_execution_time 300

Από προεπιλογή, ο μέγιστος χρόνος εκτέλεσης είναι συνήθως 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Αυτό θα χτυπήσει έως και 300 δευτερόλεπτα.

Δοκιμάστε ξανά το αίτημά σας. Εάν λειτουργεί, θυμηθείτε να επιστρέψετε στο αρχείο .htaccess και είτε να αφαιρέσετε τη γραμμή εντελώς είτε να την ξαναγράψετε, ώστε να λέει:

php_value max_execution_time 60

Εάν αυτή η επιδιόρθωση δεν λειτούργησε, ενημερώστε 300 έως 600 και επαναλάβετε. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μια προσθήκη ή θέμα που ενημερώθηκε πρόσφατα.

Βήμα 3: Η επιδιόρθωση της λευκής οθόνης του θανάτου

Εκτελέστε τη λευκή οθόνη των βημάτων αντιμετώπισης προβλημάτων θανάτου.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Σφάλμα # 7: Η σελίδα δεν βρέθηκε (κωδικός σφάλματος 404)

Δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα στον ιστό εάν μια σελίδα δεν υπάρχει πλέον στην αρχική της διεύθυνση URL και δεν έχει ρυθμιστεί ανακατεύθυνση. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που ενδέχεται να δείτε αυτό το σφάλμα ακόμη και όταν υπάρχει μια σελίδα στη διεύθυνση που έχει πληκτρολογηθεί.

Βήμα 1: Επαληθεύστε την ορθογραφία της διεύθυνσης URL

Για να είστε ασφαλείς, ελέγξτε ξανά την ορθογραφία της διεύθυνσης URL που εισαγάγατε στη γραμμή διευθύνσεων. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα.

Βήμα 2: Επιδιόρθωση μόνιμων συνδέσμων

Εάν οποιαδήποτε στιγμή αλλάξατε τη δομή μόνιμου συνδέσμου, μια προηγούμενη ρύθμιση μπορεί να έχει κολλήσει στο πίσω μέρος. Για να το αποσυνδέσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι.

Μενού Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων

Αλλάξτε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων στην προεπιλεγμένη ρύθμιση “Απλό”:

Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μόνιμου συνδέσμου

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Επιστρέψτε στη δομή των μόνιμων συνδέσμων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εξοικονομήστε για άλλη μια φορά.

Ελέγξτε τη σελίδα για να δείτε αν το σφάλμα 404 εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν είναι, τότε προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Αντικαταστήστε το αρχείο .htaccess

Εκτελέστε την κατεστραμμένη επιδιόρθωση αρχείου .htaccess.

Αυτό πρέπει να απαλλαγεί από το σφάλμα.

Σφάλμα # 8: Σφάλμα σύνταξης

Θα δείτε αυτό το σφάλμα αμέσως μετά την επεξεργασία ενός αρχείου στο πίσω μέρος του ιστότοπού σας.

Όταν βλέπετε “σφάλμα σύνταξης”, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παραβίαση των σωστών πρακτικών κωδικοποίησης.

Για παράδειγμα, αυτό είναι ένα συντακτικό σφάλμα επειδή λείπει το τελικό ερωτηματικό (;):

καθορισμός ("WP_MEMORY_LIMIT", "64M")

Αυτό είναι επίσης ένα συντακτικό σφάλμα, επειδή τα ευθεία εισαγωγικά γράφονται ως σγουρά εισαγωγικά:

καθορισμός («WP_MEMORY_LIMIT», «64M») ·

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε ένα “απροσδόκητο σφάλμα”. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έχει ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένη μορφοποίηση.

Βήμα 1: Διορθώστε τον κώδικα

Αυτοί οι τύποι σφαλμάτων είναι πιο σαφείς από τα περισσότερα λάθη σε αυτήν τη λίστα. Όταν βλέπετε ένα, θα πρέπει να σας πει όχι μόνο σε ποιο αρχείο περιέχει το σφάλμα, αλλά και σε ποια γραμμή εμφανίστηκε το σφάλμα. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη την επιθεώρηση του κώδικα για χαμένους ή εσφαλμένους χαρακτήρες.

Μόλις βρείτε το πρόβλημα, επιδιορθώστε το και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Επισκεφτείτε ξανά τον ιστότοπό σας για να επιβεβαιώσετε ότι το σφάλμα έχει εξαφανιστεί.

Σφάλμα # 9: Μη διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο θα δείτε αυτό το μήνυμα: Το WordPress έχει θέσει τον ιστότοπό σας σε λειτουργία συντήρησης ενώ πραγματοποιείται ενημέρωση. Θα μπορούσε να είναι:

 • Μια ενημέρωση που μόλις προωθήσατε.
 • Μια αυτόματη ενημέρωση που έγινε από το WordPress μόλις τώρα.
 • Μια προηγούμενη ενημέρωση που έβαλε τον ιστότοπό σας κολλημένο σε λειτουργία συντήρησης.

Βήμα 1: Δώστε του ένα λεπτό

Πριν κάνετε κάτι, απλώς δώστε το ένα λεπτό. Ακόμα κι αν δεν προωθήσατε με μη αυτόματο τρόπο μια ενημέρωση, το WordPress μπορεί να λειτουργεί σε ένα στο παρασκήνιο.

Εάν περάσει το λεπτό και το προγραμματισμένο μήνυμα συντήρησης δεν έχει φύγει, κάντε το επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Απενεργοποίηση λειτουργίας συντήρησης

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου και τον διαχειριστή αρχείων. Μεταβείτε στη ρίζα του ιστότοπού σας και αναζητήστε ένα αρχείο που ονομάζεται .maintenance.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης, απλώς κάντε κλικ στο αρχείο και διαγράψτε το. Αυτό θα επαναφέρει τον ιστότοπό σας.

Σφάλμα # 10: Η αυτόματη ενημέρωση απέτυχε

Από προεπιλογή, το WordPress έχει ρυθμίσει μικρές ενημερώσεις για αυτόματη εκτέλεση (κυρίως εκείνες που αφορούν τη γενική συντήρηση και ασφάλεια). Μπορεί επίσης να έχετε προγραμματίσει να εκτελούνται οι δικές σας αυτόματες ενημερώσεις.

Ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, ενδέχεται να υπάρχουν στιγμές που η ενημέρωση δεν ολοκληρώνεται. Θα μπορούσε απλώς να είναι κακός συγχρονισμός (όπως εάν ο διακομιστής ήταν εκτός λειτουργίας εκείνη τη στιγμή) ή μια δυσλειτουργία στο σύστημα.

Βήμα 1: Μη αυτόματη ενημέρωση

Η λύση για αυτό είναι απλή.

Θα δείτε έναν αριθμό δεικτών στο WordPress που σας ενημερώνουν πού περιμένουν οι ενημερώσεις σας:

Ενημερώσεις WordPress

Ακολουθήστε τους και εκδώστε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο.

Σφάλμα # 11: Πάρα πολλές ανακατευθύνσεις

Συνήθως, μια ανακατεύθυνση είναι σκόπιμη. Ενημερώνετε το όνομα τομέα σας ή μετακινείτε τον ιστότοπό σας από HTTP σε HTTPS. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιείτε μια ανακατεύθυνση 301 για να διασφαλίσετε ότι η επισκεψιμότητα φτάνει στον σωστό προορισμό, ακόμη και αν οι επισκέπτες σας πληκτρολογήσουν την παλιά διεύθυνση URL.

Ωστόσο, εάν βλέπετε ένα σφάλμα που λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλές ανακατευθύνσεις, αυτό συνήθως σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας έχουν κολλήσει σε ένα βρόχο ανακατεύθυνσης με πουθενά να προσγειωθούν.

Αυτό συμβαίνει όταν οι διευθύνσεις του ιστότοπού σας και του WordPress είναι διαφορετικές.

Βήμα 1: Ενημέρωση ρυθμίσεων WordPress

Το πρώτο μέρος για να ελέγξετε αυτήν την ασυμφωνία είναι οι ρυθμίσεις του WordPress. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά:

Γενικό μενού ρυθμίσεων

Οι διευθύνσεις για το WordPress και τον ιστότοπο πρέπει να αντιστοιχούν:

Γενικές διευθύνσεις διευθύνσεων

Εάν δεν το διορθώσετε, διορθώστε το URL με λάθος μορφοποίηση και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Εάν αυτό δεν διορθώσει το σφάλμα, ελέγξτε τα δεδομένα του ιστότοπού σας σε επίπεδο διακομιστή.

Βήμα 2: Ενημερώστε το αρχείο wp-config.php

Το αρχείο wp-config.php περιέχει πολλά δεδομένα σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος τομέα του.

Συνδεθείτε στο διαχειριστή αρχείων ή στο FTP και ανοίξτε το αρχείο wp-config.php. Αναζητήστε μια συμβολοσειρά κώδικα που μοιάζει με αυτό:

καθορισμός ('WP_HOME', 'http: //faux-agency.local');

καθορισμός («WP_SITEURL», «http: //faux-agency.local»);

Αντικαταστήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου δοκιμής με τις δικές σας διευθύνσεις WordPress και ιστότοπων. Και πάλι, αυτές οι δύο τιμές πρέπει να είναι ίδιες.

Θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με τον τρόπο διαμόρφωσής τους σε επίπεδο διακομιστή. Έτσι, εάν ο τομέας είναι καταχωρημένος ως https: //www.faux-agency.local, τότε οι τιμές HTTPS και WWW πρέπει να υπάρχουν εδώ.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και επιστρέψτε στον ιστότοπό σας. Το σφάλμα πρέπει να εξαφανιστεί.

Σφάλμα # 12: Μικτό περιεχόμενο

Ένα άλλο σφάλμα που προκύπτει από τη μορφοποίηση της διεύθυνσης ιστού σας είναι το σφάλμα μικτού περιεχομένου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι:

 • Ο ιστότοπός σας έχει εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL και εκτελείται πλέον μέσω HTTPS.
 • Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία (όπως αρχεία εικόνας), σελίδες ή σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν HTTP.

Οι ιστότοποι πρέπει να είναι όλοι HTTPS ή όλοι HTTP. Για να αφαιρέσετε αυτό το σφάλμα, πρέπει να μετακινήσετε το μη ασφαλές περιεχόμενό σας στην ασφαλή διεύθυνση ιστού.

Αντί να λάβετε μέτρα για την επισκευή αυτού, επιλέξτε την επιλογή που σας ταιριάζει:

Επιλογή 1: Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο επιθεώρησης

Ανοίξτε τον ιστότοπό σας και κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην οθόνη. Επιλέξτε “Επιθεώρηση” από τις επιλογές:

Επιθεωρήστε τον ιστότοπο

Αναζητήστε τον πίνακα κονσόλας. Εάν υπάρχει τέτοιο σφάλμα μικτού περιεχομένου σε αυτήν τη σελίδα, θα το βρείτε εδώ:

Επιθεωρήστε την Κονσόλα

Θα σας πει ακριβώς ποιο μέρος της σελίδας περιέχει το περιεχόμενο HTTP. Στη συνέχεια, μπορείτε να το επιδιορθώσετε επιδιορθώνοντας τον λανθασμένο σύνδεσμο ή ανεβάζοντας ξανά το αρχείο.

Επιλογή 2: Χρησιμοποιήστε την προσθήκη SSL Insecure Content Fixer

Εγκαταστήστε το Πρόσθετο SSL Insecure Content Fixer για να σας βοηθήσω.

Μη ασφαλές περιεχόμενο επιδιόρθωσης SSL

Ξεκινήστε με τη ρύθμιση “Απλή” και δείτε αν αυτό επιδιορθώνει το πρόβλημα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, προχωρήστε στις επόμενες ρυθμίσεις έως ότου βρείτε αυτό που επιλύει το πρόβλημα του μικτού περιεχομένου.

Επιλογή 3: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Web Hosting για Βοήθεια

Επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας ιστού σας εάν είστε σε απώλεια για το πού ζει το σφάλμα μικτού περιεχομένου.

Σφάλμα # 13: Αποτυχία εγγραφής σε δίσκο

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις εικόνες στον ιστότοπό σας, αυτό είναι πιθανό το σφάλμα που θα δείτε.

Θα εμφανιστεί όταν ένα αρχείο αποτύχει να φορτώσει. Θα εμφανιστεί επίσης όταν τα αρχεία πολυμέσων σας φαίνονται σαν να έχουν εξαφανιστεί από το φάκελο “Πολυμέσα” καθώς και στον ιστότοπό σας. Θα υπάρχουν κενές θέσεις κράτησης θέσης για αυτούς, αλλά το περιεχόμενο δεν θα εμφανίζεται.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια μεταφόρτωσης μη αποδεκτών τύπων αρχείων. Αυτό το σφάλμα έχει να κάνει με τα δικαιώματα αρχείων που δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά στο backend. Μια ενημέρωση από τον οικοδεσπότη Ιστού σας ή μια προσθήκη θα μπορούσε να τους βλάψει.

Βήμα 1: Ενημέρωση δικαιωμάτων στο φάκελο wp-content

Μεταβείτε στο FTP και εντοπίστε το φάκελο wp-content. Ανοίξτε το και αναζητήστε το φάκελο μεταφορτώσεων. Κάντε δεξί κλικ πάνω του. Επιλέξτε “Αλλαγή δικαιωμάτων” (μπορεί επίσης να ονομαστεί “Άδειες αρχείων” ή απλώς “Άδειες”).

Μεταφορτώσεις αλλαγών δικαιωμάτων

Εάν δεν βλέπετε μια οθόνη που μοιάζει με αυτήν, θα πρέπει να ζητήσετε από τον οικοδεσπότη ιστού σας είτε να ενημερώσει την πρόσβαση στα δικαιώματα αρχείων είτε να σας βοηθήσει.

Εάν βλέπετε μια οθόνη όπως αυτή, ενημερώστε την “Τιμή δικαιωμάτων” στο 744. Επιλέξτε το πλαίσιο “Αναδρομική” παρακάτω και εφαρμόστε την μόνο σε καταλόγους. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο μεταφορτώσεων για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά, ορίστε την “Τιμή δικαιωμάτων” σε 644. Επιλέξτε “Αναδρομική”, αλλά εφαρμόστε την μόνο σε αρχεία. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας και θα πρέπει να δείτε ότι τα αρχεία πολυμέσων σας είναι ανέπαφα (ή ότι μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία πολυμέσων χωρίς αποτυχία).

Σφάλμα # 14: Οι αλλαγές δεν εμφανίζονται

Δεν πρόκειται για σφάλμα που θα συνοδεύεται από μήνυμα ή λευκή οθόνη. Αυτό είναι ένα σφάλμα που θα δείτε με τα δικά σας μάτια μετά την ενημέρωση, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν εμφανίζεται στον ζωντανό ιστότοπο.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα προσωρινής αποθήκευσης.

Βήμα 1: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σελίδας

Εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης WordPress, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη.

Οι περισσότερες προσθήκες WordPress θα τοποθετήσουν ένα κουμπί “Purge Cache” ή “Clear Cache” στη γραμμή μενού διαχειριστή στην κορυφή του WordPress ως εξής:

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό θα καθαρίσει την προσωρινή μνήμη της σελίδας για όλους τους χρήστες και τους επισκέπτες. Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας και δείτε αν αυτό βοήθησε. Εάν όχι, δοκιμάστε το επόμενο βήμα:

Βήμα 2: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι το πρόβλημα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, εντοπίστε τις Ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας:

Ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης

Από εκεί, εντοπίστε τη ρύθμιση που σας επιτρέπει να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης ή την προσωρινή μνήμη:

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

Στη συνέχεια, εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας:

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Chrome

Όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας ολοκληρωθεί, θα επιστρέψετε στη σελίδα Ρυθμίσεις. Τώρα μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό σας για να επιβεβαιώσετε ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Σφάλμα # 15: Η σύνδεση απέτυχε

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο διαχειριστή του WordPress. Καθένα έχει ξεχωριστή επιδιόρθωση.

Επιλογή 1: Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

Εάν το πρόβλημα είναι ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;” σύνδεσμος κάτω από τη φόρμα σύνδεσης:

Εχασες τον κωδικό σου

Εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή το όνομα χρήστη σας στη φόρμα ανάκτησης:

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασής σας

Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Επιλογή 2: Ενημέρωση διαπιστευτηρίων σύνδεσης στο phpMyAdmin

Εάν το πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε χάσει ή ξεχάσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το phpMyAdmin για να τα επαναφέρετε χειροκίνητα.

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και αναζητήστε το phpMyAdmin.

Εργαλεία βάσης δεδομένων cPanel

Αυτή είναι η κονσόλα phpMyAdmin:

Κονσόλα phpMyAdmin

Αναπτύξτε τη βάση δεδομένων σας στον αριστερό πίνακα. Αναζητήστε τον πίνακα wp_users. Κάντε κλικ σε αυτό ή επιλέξτε “Αναζήτηση” για να ανοίξετε τη λίστα των χρηστών του WordPress.

Δεδομένα χρήστη phpMyAdmin

Για να επεξεργαστείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για τον εαυτό σας (ή οποιονδήποτε άλλον δεν μπορεί να συνδεθεί), κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” στα αριστερά των στοιχείων σύνδεσής τους.

phpMyAdmin Επεξεργασία διαπιστευτηρίων

Επεξεργαστείτε τον κωδικό πρόσβασης – βεβαιωθείτε ότι είναι ένας ισχυρός συνδυασμός κεφαλαίων, πεζών, αριθμών και συμβόλων. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη σύνδεσης του WordPress και να δοκιμάσετε ξανά. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας ιστού για βοήθεια.

Τύλιξε

Προφανώς, ελπίζετε ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ κανένα από αυτά τα σφάλματα όταν εργάζεστε με το WordPress. Αλλά δυσλειτουργίες και σφάλματα μπορεί να προέρχονται από διάφορα μέρη – τον διακομιστή ιστού σας, τα πρόσθετα ή το θέμα που έχετε εγκαταστήσει, τον πυρήνα του WordPress και μερικές φορές ακόμη και από εσάς.

Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας δεν είναι εκτός σύνδεσης, αυτά τα μηνύματα σφάλματος, οι κενές οθόνες και το περιεχόμενο που λείπει είναι εκτός λειτουργίας για τους επισκέπτες σας. Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα WordPress το δεύτερο που εντοπίζονται.

Ένα τελευταίο πράγμα: μην ξεχάσετε να εκτελείτε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αντιγράφων ασφαλείας στο παρασκήνιο. Στην περίπτωση που ένα από αυτά τα σφάλματα δεν μπορεί να επιλυθεί καθαρά (όπως σε περίπτωση παραβίασης ασφάλειας), ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορεί πραγματικά να αποθηκεύσει την απόκρυψή σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map