Wix στο WordPress

Οδηγός μετεγκατάστασης Wix to WordPressΤο Wix είναι ένα εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας σελίδων, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο και να λειτουργεί γρήγορα χάρη στη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και τα πρότυπα του. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με προϋπολογισμό ή που τους αρέσει η ευκολία χρήσης επιλέγουν το Wix όταν πρόκειται για την κατασκευή του ιστότοπού τους.


Ενώ το Wix μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση για έναν βασικό ιστότοπο, δεν μπορεί να κλιμακωθεί με την επιχείρησή σας καθώς αρχίζει να μεγαλώνει. Ως εκ τούτου, κάποια στιγμή, θα πρέπει αναπόφευκτα να μεταναστεύσετε σε μια πιο ισχυρή πλατφόρμα.

Εάν θέλετε να απομακρυνθείτε από το Wix, δεν υπάρχει καλύτερη πλατφόρμα από το WordPress. Τροφοδοτεί περισσότερο από το 50% του Διαδικτύου και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας Wix σε WordPress, παρά το γεγονός ότι το Wix δεν σας επιτρέπει να εξάγετε τα δεδομένα σας εύκολα. Με λίγη δουλειά, μπορείτε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας από το Wix στο WordPress χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσετε ξανά.

Ας αρχίσουμε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε και να κάνετε πριν μετατρέψετε τον ιστότοπό σας Wix σε WordPress

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία μετεγκατάστασης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Wix δεν είναι μια πλατφόρμα εξοπλισμένη για τη διαχείριση της ανάπτυξης του ιστότοπού σας. Πέρα από αυτό, είναι μια φιλοξενούμενη λύση που σημαίνει ότι τα πάντα, από τον τομέα σας έως τη φιλοξενία σας έχουν χειριστεί από αυτούς.

Μόλις αποφασίσετε να μεταβείτε σε μια πλατφόρμα που φιλοξενείται αυτόματα, θα είστε υπεύθυνοι για την εύρεση της φιλοξενίας σας και για να βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα σας δεν λήγει.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το πρότυπο Wix δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί σε WordPress pixel by pixel. Ως εκ τούτου, ο ιστότοπός σας πιθανότατα θα φαίνεται διαφορετικός από ό, τι στο Wix.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά όμορφα θέματα για να διαλέξετε, τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή, οπότε είναι πιθανό να μπορείτε να βρείτε ένα θέμα με το οποίο θα ερωτευτείτε.

Έχοντας αυτό υπόψη, εδώ πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Βήμα 1: Αγορά φιλοξενίας

Μπλε Χοστ

Το πρώτο βήμα είναι να αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι φιλοξενίας εκεί έξω. από φθηνά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας έως πιο ακριβή διαχείριση φιλοξενίας WordPress.

Η κοινή χρήση φιλοξενίας WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε προγραμματιστή στην ομάδα σας που διαχειρίζεται τον ιστότοπό σας και φροντίζει για τις εργασίες συντήρησης που σχετίζονται με την κατοχή ιστότοπου.

Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση της ενημέρωσης του WordPress με τα πρόσθετα και τα θέματα που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας. Περιλαμβάνει επίσης τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για γρήγορη φόρτωση και εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών ασφάλειας. Με άλλα λόγια, τα κοινά σχέδια φιλοξενίας συνοδεύονται από μεγάλη ευθύνη από την πλευρά σας όσον αφορά τη συντήρηση του ιστότοπου.

Αλλά αν δεν θέλετε να ανησυχείτε για εργασίες συντήρησης, η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Με ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας, η εταιρεία φιλοξενίας θα χειριστεί τις τεχνικές πτυχές που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για γρήγορη φόρτωση, την ασφάλεια και την παρακολούθηση του ιστότοπού σας για την αποφυγή απόπειρων εισβολής.

Ορισμένα διαχειριζόμενα σχέδια φιλοξενίας θα εφαρμόσουν ακόμη και ενημερώσεις WordPress και προσθηκών για εσάς, οπότε το μόνο που έχετε να ανησυχείτε είναι η ενημέρωση του ιστότοπού σας με νέο περιεχόμενο και η λειτουργία της επιχείρησής σας.

Τι γίνεται με το όνομα τομέα μου?

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε χρησιμοποιήσει το δωρεάν πρόγραμμα Wix ή εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα του ιστότοπού σας ή του τομέα, θα πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα νέο όνομα τομέα.

Ενώ οι περισσότεροι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας θα σας προσφέρουν ένα δωρεάν όνομα τομέα κατά την εγγραφή σας για φιλοξενία, είναι καλύτερα να καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας σε έναν πάροχο όπως το Namecheap ή το Google Domains.

Εάν έχετε ήδη αγοράσει ένα όνομα τομέα με το Wix, μπορείτε να το διατηρήσετε και να το μεταφέρετε μόλις μετακινήσετε όλο το περιεχόμενό σας από τον ιστότοπό σας Wix.

Μεταφέρετε το όνομα τομέα σας

Μόλις αποκτήσετε τη νέα σας φιλοξενία, ήρθε η ώρα να μεταφέρετε το όνομα τομέα σας σε έναν νέο καταχωρητή ή την εταιρεία φιλοξενίας σας, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πάντα σε ένα μέρος.

Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Εάν αγοράσατε το όνομα τομέα σας από το Wix, ξεκινήστε με τη σύνδεση στον λογαριασμό σας Wix.
 2. Βρείτε το σύνδεσμο My Domains και επιλέξτε το όνομα τομέα σας.
 3. Στην καρτέλα Για προχωρημένους, κάντε κλικ στο Μεταφορά μακριά από το Wix.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή κωδικού.
 5. Μόλις ο κωδικός φτάσει στα εισερχόμενά σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία φιλοξενίας σας και δώστε τους τον κωδικό. Στη συνέχεια, θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς τομέα για εσάς και θα βεβαιωθούν ότι οδηγεί στον ιστότοπό σας στο WordPress.
 6. Διαφορετικά, εάν μεταφέρατε το όνομα τομέα σε ξεχωριστό καταχωρητή, θα πρέπει να τοποθετήσετε το όνομα τομέα σας για να χρησιμοποιήσετε το διακομιστή ονομάτων του κεντρικού υπολογιστή σας τροποποιώντας τις ρυθμίσεις DNS.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το WordPress

Τα περισσότερα προγράμματα φιλοξενίας WordPress, όπως αυτά που προσφέρονται από το BlueHost ή το Siteground, θα έχουν προεγκατεστημένο το WordPress. Τα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας WordPress περιλαμβάνουν επίσης προεγκατεστημένο το WordPress από προεπιλογή.

Αλλά αν το WordPress δεν είχε ρυθμιστεί από προεπιλογή, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε. Ευτυχώς, αυτό είναι εύκολο να γίνει, καθώς οι περισσότεροι οικοδεσπότες έχουν δυνατότητα εγκατάστασης WordPress με ένα κλικ, η οποία συνήθως μπορεί να βρεθεί μόλις συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Για να εγκαταστήσετε το WordPress, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη που θα σας ζητήσουν τον τίτλο του ιστότοπού σας, τον τομέα στον οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress και το επιθυμητό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Όταν συμπληρώσετε όλες αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Είναι καλή ιδέα να ρυθμίσετε τους μόνιμους συνδέσμους σας στο WordPress. Αυτό θα καθορίσει τη διεύθυνση URL για κάθε ανάρτηση ιστολογίου και σελίδα στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, το WordPress θα περιλαμβάνει την ημερομηνία στον μόνιμο σύνδεσμο, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε κάτι απλό www.yourwebsite.com/blog-post-title.

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι και επιλέξτε τη δομή μόνιμου συνδέσμου που θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.

Βήμα 3: Εγκατάσταση και προσαρμογή ενός θέματος WordPress

Από προεπιλογή, το WordPress θα διαθέτει προεγκατεστημένο θέμα. Ωστόσο, το προεπιλεγμένο θέμα, TwentyTwenty, είναι αρκετά barebones. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα στο επίσημο αποθετήριο θεμάτων WordPress.

Θέματα WordPress

Αν ψάχνετε για ένα θέμα παρόμοιο με το πρόγραμμα δημιουργίας drag and drop του Wix, η καλύτερη επιλογή σας είναι να εγκαταστήσετε μια προσθήκη δημιουργού σελίδων όπως το Elementor, το Beaver Builder ή το Divi. Αυτό θα σας δώσει τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και την ευελιξία σχεδιασμού που έχετε συνηθίσει. Ωστόσο, στην κορυφή του εργαλείου δημιουργίας σελίδων, θα χρειαστείτε επίσης ένα θέμα που είναι συμβατό με μια προσθήκη δημιουργού σελίδων. Μερικά θέματα που λειτουργούν με τους δημιουργούς σελίδων παραπάνω περιλαμβάνουν Astra, OceanWP και GeneratePress.

Για να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα θέματα, μεταβείτε στο Εμφάνιση> Θέματα και μετά αναζητήστε το. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση και ενεργοποίηση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε Εμφάνιση> Προσαρμογή για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας στο WordPress αλλάζοντας χρώματα, γραμματοσειρές και άλλα οπτικά στυλ.

Αφού προσαρμόσετε το θέμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής του ιστότοπού σας Wix σε WordPress.

Μετατροπή του ιστότοπού σας Wix σε WordPress

Τώρα που έχει ολοκληρωθεί η προ-εργασία, ήρθε η ώρα να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας Wix σε WordPress. Υπάρχουν τρεις επιλογές για να το κάνετε αυτό: μπορείτε να μετεγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο τον ιστότοπό σας Wix, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία με τη βοήθεια ενός πρόσθετου ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους. Ας δούμε κάθε μία από αυτές τις επιλογές, βήμα προς βήμα.

1. Πώς να μετατρέψετε χειροκίνητα τον ιστότοπό σας Wix σε WordPress

Η πρώτη λύση που θα καλύψουμε είναι η μη αυτόματη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας Wix στο WordPress. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει αντιγραφή και επικόλληση του περιεχομένου των σελίδων και των αναρτήσεων ιστολογίου σας από το Wix στο WordPress.

Εάν δεν έχετε πολύ περιεχόμενο (συνδυάζονται λιγότερες από δύο δωδεκάδες σελίδες και αναρτήσεις), αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, αφού βεβαιωθείτε ότι κάθε ανάρτηση και σελίδα στον ιστότοπό σας μεταφέρεται μαζί με όλες τις εικόνες σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στον πίνακα ελέγχου του WordPress, ανοίξτε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης και μεταβείτε στον ιστότοπό σας Wix.
 2. Ξεκινώντας από την αρχική σελίδα, επισημάνετε όλο το κείμενο και κάντε κλικ στο αντίγραφο.
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα με τον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβείτε στις Σελίδες. Κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.
 4. Μόλις φορτωθεί ο επεξεργαστής σελίδας, ονομάστε τη σελίδα με το όνομα της σελίδας από την οποία αντιγράφετε και επικολλήστε τα περιεχόμενα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg για να σχεδιάσετε τη σελίδα παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η αρχική σελίδα Wix ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα.
 5. Για να δείτε πώς φαίνεται η αρχική σας σελίδα και για να βεβαιωθείτε ότι η μορφοποίηση είναι σωστή, αποθηκεύστε ως πρόχειρο και, στη συνέχεια, προβάλετε τη σελίδα.
 6. Τέλος, δημοσιεύστε τη σελίδα.

Απλώς επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε σελίδα και δημοσιεύστε στον ιστότοπό σας Wix. Μπορείτε ακόμη και να επιταχύνετε αυτήν τη διαδικασία εγκαθιστώντας ένα plugin όπως Δημιουργία μαζικών σελίδων / αναρτήσεων και δημιουργήστε όλες τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας εκ των προτέρων και, στη συνέχεια, απλώς επεξεργαστείτε αυτές τις αναρτήσεις και σελίδες για να επικολλήσετε το περιεχόμενο.

Δημιουργός δημοσιεύσεων για μαζικές σελίδες

Ωστόσο, εάν ο ιστότοπός σας έχει πολύ περιεχόμενο, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ κουραστική και χρονοβόρα. Ως εκ τούτου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μία από τις επόμενες δύο επιλογές που περιγράφονται παρακάτω.

2. Πώς να κάνετε ημι-αυτοματοποίηση της διαδικασίας μετεγκατάστασης του Wix to WordPress

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, η χρήση μιας ημι-αυτοματοποιημένης μεθόδου για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας Wix μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Δεδομένου ότι το Wix είναι μια κλειστή πλατφόρμα, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος εξαγωγής του περιεχομένου σας από εκεί.

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το WordPress είναι ότι υποστηρίζει την εισαγωγή περιεχομένου από άλλες πλατφόρμες ως δημοσιεύσεις. Ευτυχώς, οι αναρτήσεις ιστολογίου Wix μπορούν να αποθηκευτούν ως τροφοδοσία RSS και συνεπώς να εισαχθούν στο WordPress.

Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μη αυτόματη μέθοδο για να μετακινήσετε το περιεχόμενο των σελίδων σας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Θα χρειαστεί επίσης να προσθέσετε μη αυτόματα εικόνες από τις αναρτήσεις ιστολογίου και τις σελίδες σας, καθώς η τροφοδοσία RSS δεν θα αποθηκεύει εικόνες.

Προσθήκη κουμπιού RSS στο Wix

 1. Για να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να αποθηκεύσετε τη ροή Wix RSS στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε ένα παλιό blog Wix, απλώς μεταβείτε στο www.yourdomainname.com/feed.xml. Κάντε δεξί κλικ στη σελίδα και επιλέξτε Αποθήκευση ως… στη συνέχεια αποθηκεύστε το αρχείο στον υπολογιστή σας.
 2. Εάν έχετε ένα νεότερο blog Wix, θα χρειαστεί να προσθέσετε ένα κουμπί RSS στο ιστολόγιό σας κάνοντας κλικ στο + υπογράψτε και επιλέγοντας το κουμπί RSS. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το Wix Website Editor για να δείτε αυτήν την επιλογή. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον ζωντανό ιστότοπό σας.
 3. Κάντε κλικ στη σελίδα του ιστολογίου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Κουμπί RSS.
 4. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη σελίδα και επιλέξτε Αποθήκευση ως… και αποθηκεύστε το αρχείο XML.
 5. Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας WordPress και μεταβείτε στη διεύθυνση Εργαλεία> Εισαγωγή.
 6. Εγκαταστήστε το WordPress RSS Importer και ενεργοποιήστε το.
 7. Μόλις εγκατασταθεί το RSS Importer, κάντε κλικ στο Εκτέλεση Εισαγωγέα.
 8. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση και εντοπίστε το αρχείο XML που αποθηκεύσατε από τον ιστότοπό σας Wix.
 9. Κάντε κλικ Εισαγωγή.
 10.  Μερικές φορές, ολόκληρη η ροή δεν θα εισαχθεί με την πρώτη δοκιμή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πόσες αναρτήσεις εισήχθησαν μεταβαίνοντας Δημοσιεύσεις> Όλες οι αναρτήσεις. Εάν λείπουν ορισμένες αναρτήσεις, επεξεργαστείτε το αρχείο XML με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο και αφαιρέστε τις αναρτήσεις που εισήχθησαν. Στη συνέχεια, εισαγάγετε ξανά το αρχείο XML.
 11.  Για να εισαγάγετε τις σελίδες σας, ακολουθήστε τη μη αυτόματη μέθοδο που περιγράφεται στην πρώτη επιλογή.
 12. Το τελευταίο βήμα είναι να εισαγάγετε τις εικόνες. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη όπως Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων. Αυτή η προσθήκη θα αναζητήσει διευθύνσεις URL εικόνας σε αναρτήσεις και θα φορτώσει αυτόματα και θα εισαγάγει εξωτερικές εικόνες στον κατάλογο μεταφόρτωσης του WordPress. Θα προσθέσει επίσης εικόνες στη βιβλιοθήκη πολυμέσων και θα αντικαταστήσει νέες διευθύνσεις URL εικόνας με παλιές διευθύνσεις URL.

Αυτόματη μεταφόρτωση εικόνων

Αυτή η διαδικασία είναι μια εξαιρετική λύση εάν έχετε περισσότερες από μερικές δεκάδες αναρτήσεις ιστολογίου για μετεγκατάσταση. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία εάν είχατε έναν αρκετά μεγάλο ιστότοπο με πολλές σελίδες καθώς και αναρτήσεις ιστολογίου. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την τρίτη επιλογή παρακάτω.

3. Χρήση υπηρεσίας τρίτου μέρους για τη μετεγκατάσταση του ιστότοπου Wix στο WordPress

Η τελευταία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους CMS2CMS για μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας Wix. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μια πληρωμένη υπηρεσία και η τιμή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αναρτήσεων και των σελίδων που έχετε στον υπάρχοντα ιστότοπό σας.

CMS2CMS

Η σελίδα τιμολόγησης αναφέρει ότι οι πλήρεις μετεγκαταστάσεις ξεκινούν από 9 $ και μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν μετεγκατάσταση επίδειξης για να δείτε πώς λειτουργεί η διαδικασία.

Επιλογή δωρεάν μετεγκατάστασης επίδειξης

Για να ξεκινήσετε με αυτήν τη διαδικασία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Αρχικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το CMS2CMS Connector Plugin. Παω σε Προσθήκες> Προσθήκη νέου και αναζητήστε το και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη.
 2. Μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε την προσθήκη, κάντε κλικ στο Πρόσθετα> Σύνδεση CMS2CMS.
 3. Δημιουργήστε το λογαριασμό σας με το CMS2CMS Connector.
 4. Μόλις δημιουργήσετε μια σύνδεση με τον ιστότοπο CMS2CMS, κάντε κλικ στο Προχωρώ.
 5. Επιλέγω Δωρεάν μετεγκατάσταση επίδειξης.
 6. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπό σας Wix και επαληθεύστε τη σύνδεση.
 7. Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπό σας στο WordPress και επαληθεύστε τη σύνδεση.
 8. Στην επόμενη σελίδα, επιβεβαιώστε τους τύπους CMS και αντιστοιχίστε τις ταξονομίες
 9. Επιλέξτε τις επιθυμητές επιπλέον επιλογές μετεγκατάστασης που περιλαμβάνουν μετεγκατάσταση των εικόνων σας, δημιουργία διευθύνσεων URL φιλικών προς SEO, λήψη προτάσεων σχεδίασης και ανακατευθύνσεων διευθύνσεων URL.
 10.  Κάντε κλικ Ξεκινήστε τη μετεγκατάσταση. Η επίδειξη μετεγκατάστασης θα μεταφέρει έως και δέκα σελίδες περιεχομένου με εικόνες που βρίσκονται σε αυτές τις σελίδες.
 11. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα μετεγκατάστασης, μπορείτε τώρα να προχωρήσετε στην πραγματική διαδικασία μετεγκατάστασης.

Επιβεβαίωση ταξινομιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το πακέτο δεν θα συνοδεύεται από υποστήριξη από την ομάδα CMS2CMS, αλλά μπορείτε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης αργότερα εάν διαπιστώσετε ότι η πραγματική μετεγκατάσταση δεν πήγε όπως αναμενόταν.

Η μετεγκατάσταση επίδειξης ολοκληρώθηκε

Εάν θέλετε μια πλήρη, πρακτική εμπειρία, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα premium πακέτα που ξεκινούν από $ 299 και περιλαμβάνουν μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού σελίδων, προσαρμοσμένη μετεγκατάσταση και μετεγκατάσταση του σχεδιασμού του ιστότοπού σας Wix.

Τι να κάνετε μετά τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού ακυρώσετε το πρόγραμμα Wix.

Ρύθμιση λείπουν λειτουργίες

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης είναι να ρυθμίσετε τυχόν ενσωματωμένες λειτουργίες που είχατε στον ιστότοπό σας Wix. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε φόρμα κράτησης ραντεβού ή φόρμες επικοινωνίας, φόρμες συνδρομής μέσω email, κουμπιά κοινής χρήσης και παρόμοια.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να βρείτε προσθήκες που διαθέτουν αυτήν τη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη φόρμας επικοινωνίας 7 στη σελίδα επαφής σας ή μια προσθήκη όπως η Amelia για κράτηση ραντεβού.

Για να εγκαταστήσετε μια νέα προσθήκη, μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου και, στη συνέχεια, αναζητήστε μια λειτουργία ή λειτουργία που θέλετε.

Αναζήτηση προσθηκών

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Περισσότερες λεπτομέρειες για να δείτε εάν η προσθήκη κάνει αυτό που θέλετε και να δείτε κριτικές για την προσθήκη. Στη συνέχεια, απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη.

Δημιουργήστε το μενού πλοήγησης

Το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας μπορούν εύκολα να μεταβούν από τη μία σελίδα στην άλλη. Θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα μενού πλοήγησης μεταβαίνοντας στο Εμφάνιση> Μενού. Πληκτρολογήστε το όνομα για το κύριο μενού και κάντε κλικ στο Δημιουργία μενού κουμπί.

Δημιουργία μενού

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τις σελίδες που θέλετε να προσθέσετε σε αυτό το μενού και να κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο μενού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη θέση του μενού από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αποθήκευση μενού κουμπί.

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας

Έχετε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία μετεγκατάστασης, οπότε αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει κάθε ανάρτηση και σελίδα και δοκιμάστε κάθε σύνδεσμο για να βεβαιωθείτε ότι πηγαίνει στη σωστή θέση.

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα plugin όπως Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων για να δείτε εάν τυχόν σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας χρειάζονται ενημέρωση.

Ακυρώστε το πρόγραμμα Wix

Το τελευταίο βήμα είναι να ακυρώσετε το πρόγραμμα Wix μόλις ολοκληρωθεί ο ιστότοπος και η μεταφορά τομέα. Θα πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας Wix και να μεταβείτε στις Συνδρομές. Από εδώ, ακυρώστε την πληρωμένη συνδρομή σας και μετά κλείστε τον λογαριασμό σας Wix.

Τελικές σκέψεις

Η μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας Wix στο WordPress δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά εάν προετοιμαστείτε σωστά και γνωρίζετε ποια βήματα εμπλέκονται στη διαδικασία, θα το βρείτε πολύ πιο εύκολο.

Εάν είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε μετεγκατάσταση από το Wix, αφιερώστε λίγο χρόνο και ακολουθήστε τα βήματα σε αυτό το άρθρο για να μετατρέψετε με επιτυχία τον ιστότοπό σας Wix σε WordPress. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχετε τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας και ο ιστότοπός σας θα μπορεί να κλιμακώσει και να υποστηρίξει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map