Web Designer εναντίον Web Developer

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Σχεδιαστή Ιστού και ενός Προγραμματιστή ΙστούΕίναι εύκολο για τους ανθρώπους να βλέπουν ιστότοπους σήμερα και να σκέφτονται: “Όλοι μπορούν να το δημιουργήσουν.” Χάρη σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, καθώς και προ-κωδικοποιημένα θέματα και προσθήκες, ορισμένοι μπορούν.


Αλλά το γεγονός είναι ότι απαιτεί έναν συνδυασμό ισχυρών δεξιοτήτων κωδικοποίησης και γνώσης σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός ιστότοπου από τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν, να αγοράσουν, να εγγραφούν και ούτω καθεξής..

Αυτό καθιστά απαραίτητους τους σχεδιαστές ιστοσελίδων και τους προγραμματιστές ιστοσελίδων αυτήν την ημέρα.

Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ιστότοπους για τα προς το ζην, τότε είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιοι από αυτούς τους ρόλους θέλετε να συμπληρώσετε. Θα διευκολύνει τη χάραξη της πορείας της καριέρας σας, την προπόνηση και την τοποθέτηση.

Για παράδειγμα:

 • Θα προτιμούσατε να γράψετε κώδικα που οδηγεί στο είδος της υψηλής απόδοσης λειτουργικότητας και καινοτόμων λειτουργιών που κάνουν τους ιστότοπους να πετύχουν?
 • Ή θα προτιμούσατε να σχεδιάσετε όμορφες και φιλικές προς το χρήστη διαδρομές που οδηγούν το κοινό-στόχο απευθείας στη λύση που αναζητούν?

Αυτά είναι τα είδη των πραγμάτων που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς σταθμίζετε τις επιλογές.

Σήμερα, θα εξετάσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ ενός σχεδιαστή ιστού και ενός προγραμματιστή ιστού και θα παρέχουμε απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το τι κάνει ο καθένας:

 1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τι κάνουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και του τι κάνουν οι προγραμματιστές ιστού?
 2. Υπάρχουν διαφορετικά είδη σχεδιαστών και προγραμματιστών?
 3. Τι σετ δεξιοτήτων πρέπει να έχουν οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές?
 4. Ποια εργαλεία χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές?
 5. Ποια είναι τα μέσα κέρδη για σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές ιστοσελίδων?
 6. Πού μπορείτε να μάθετε σχεδιασμό ιστοσελίδων και ανάπτυξη ιστοσελίδων?
 7. Αποφασίζοντας μεταξύ των δύο διαδρομών

Contents

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τι κάνουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και του τι κάνουν οι προγραμματιστές ιστοσελίδων?

Με απλά λόγια:

 • Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων αποφασίζουν τη συνολική εμφάνιση μιας ιστοσελίδας.
 • Οι προγραμματιστές Ιστού μετατρέπουν αυτό το όραμα σε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο.

Αλλά πιο συγκεκριμένα:

Τι κάνουν οι προγραμματιστές Ιστού?

Οι προγραμματιστές ιστού λαμβάνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί – τη δομή του ιστότοπου, τα πρότυπα σχεδίασης και τα πρωτότυπα, καθώς και το αντίγραφο – και το μετατρέπουν σε κώδικα.

Ενώ οι προγραμματιστές ιστού συνήθως δεν κάνουν καμία σχεδίαση, συχνά συνεργάζονται στενά με τους σχεδιαστές ιστοσελίδων καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αυτή η συνεργασία μπορεί να ξεκινήσει νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων, θέτοντας τον προγραμματιστή στη θέση του συμβούλου. Αφού ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων έχει αντιληφθεί πώς θέλουν να λειτουργούν και να λειτουργούν ένας ιστότοπος, ο προγραμματιστής αξιολογεί στη συνέχεια εάν αυτό που οραματίστηκε μπορεί τεχνικά και οικονομικά να προγραμματιστεί.

Οι προγραμματιστές και σχεδιαστές ιστοσελίδων συνεργάζονται επίσης αργότερα όταν οι σχεδιαστές παραδίδουν εγκεκριμένα από τον πελάτη σχέδια και επαναγραμμές (προδιαγραφές για τον τρόπο δημιουργίας σελίδας) για κωδικοποίηση.

Τι κάνουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων?

Όπως οι προγραμματιστές ιστού, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων δεν έχουν μια μοναδική εργασία ή περιοχή ενός ιστότοπου για τον οποίο είναι υπεύθυνοι.

Ναι, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό ψηφιακών διεπαφών που είναι και ελκυστικές και αποτελεσματικές για να οδηγούν τους επισκέπτες να κάνουν μετατροπή (π.χ. να αγοράσουν ή να εγγραφούν σε κάτι).

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού ιστοσελίδων τους μεταφέρει σε τομείς έρευνας και δοκιμών. Επομένως, συνήθως δεν αρκεί να γνωρίζουμε πώς να επιλέξουμε μια αισθητικά ευχάριστη παλέτα χρωμάτων.

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να είναι σε θέση να σχεδιάζουν εξατομικευμένες εμπειρίες που προσελκύουν τις ανάγκες και τα κίνητρα των τελικών χρηστών. Πρέπει επίσης να το εξισορροπήσουν με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι αποφάσεις σχεδιασμού τους επηρεάζουν την κωδικοποίηση ενός ιστότοπου.

Αυτό σημαίνει συχνά ότι περνάτε από μια εκτεταμένη διαδικασία έρευνας και προγραμματισμού πριν δεσμευτείτε στον τελικό σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη σχεδιαστών και προγραμματιστών Ιστού?

Ακριβώς όπως υπάρχουν διαφορετικά είδη ανθρώπων και επιχειρήσεων που χρειάζονται ιστότοπους, υπάρχουν διαφορετικά είδη προγραμματιστών και σχεδιαστών ιστοσελίδων για την κατασκευή τους.

Τι είδους προγραμματιστές Ιστού υπάρχουν?

Προγραμματιστές υποστήριξηςΠρογραμματιστές front-endΠρογραμματιστές πλήρους στοίβας
 • Χρησιμοποιήστε προηγμένες γλώσσες προγραμματισμού όπως PHP, Java και SQL
 • Υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της βάσης δεδομένων και του διακομιστή
 • Χειριστείτε όλες τις σύνθετες λειτουργίες σε έναν ιστότοπο
 • Υπεύθυνος για τη δοκιμή και τον εντοπισμό σφαλμάτων
 • Κωδικοποιήστε με γλώσσες όπως CSS, HTML και JavaScript
 • Υπεύθυνος για την κωδικοποίηση του ίδιου του ιστότοπου
 • Δημιουργήστε όλες τις λειτουργίες και λειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες
 • Μπορεί να ειδικεύεται στην ανάπτυξη CMS (π.χ. WordPress)
 • Κωδικός με βασικές και προηγμένες γλώσσες προγραμματισμού
 • Υπεύθυνος για την κωδικοποίηση όλων: εμπρός και πίσω μέρος ενός ιστότοπου

Τι είδους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι εκεί?

Σχεδιαστές ΙστούΣχεδιαστές UXΣχεδιαστές UIΣχεδιαστές UX / UI
 • Συχνά σχεδιάζουμε χρησιμοποιώντας συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress
 • Επικεντρωθείτε στο σχεδιασμό για μικρότερους ιστότοπους και πελάτες
 • Σχεδιασμός με λογισμικό επαγγελματικού σχεδιασμού
 • Επικεντρωθείτε στη σχεδίαση βάσει δεδομένων και στον άνθρωπο
 • Η διαδικασία περιλαμβάνει εκτεταμένη έρευνα, δοκιμή και επικύρωση για τη δημιουργία της ιδανικής εμπειρίας χρήστη
 • Σχεδιασμός με λογισμικό επαγγελματικού σχεδιασμού
 • Επικεντρωθείτε στο σχεδιασμό χρηστικότητας
 • Η διαδικασία περιλαμβάνει το σχεδιασμό μιας διεπαφής που είναι χωρίς τριβές και ενδέχεται να μετατραπεί καλά
 • Σχεδιασμός με λογισμικό επαγγελματικού σχεδιασμού
 • Εστίαση τόσο στην εμπειρία χρήστη όσο και στη διεπαφή χρήστη

Τι σετ δεξιοτήτων πρέπει να έχουν οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές?

Παρόλο που υπάρχει κάποια αλληλεπικάλυψη μεταξύ των διοικητικών ευθυνών που έχουν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και οι προγραμματιστές, τα σύνολα δεξιοτήτων για συγκεκριμένη εργασία διαφέρουν πολύ:

Τι δεξιότητες χρειάζονται οι προγραμματιστές Ιστού?

Οι προγραμματιστές ιστού κατέχουν την τεχνική πλευρά ενός ιστότοπου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι άπταιστα στον κώδικα.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, υπάρχουν διαφορετικά μέρη ενός ιστότοπου που οι προγραμματιστές ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό. Εξαιτίας αυτού, η ακόλουθη λίστα δεξιοτήτων δεν ισχύει για Ολοι που θέλει να γίνει προγραμματιστής ιστού.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποιο κομμάτι θέλετε να ακολουθήσετε, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το σωστό σύνολο δεξιοτήτων:

HTMLΜια βασική γλώσσα σήμανσης που επιτρέπει στους προγραμματιστές να στυλ κειμένου για προγράμματα περιήγησης ιστού (front-end).
CSSΜια βασική γλώσσα φύλλου στυλ που επιτρέπει στους προγραμματιστές να μορφοποιούν τα στοιχεία σε μια ιστοσελίδα (front-end).
JavaScriptΜια βασική γλώσσα δέσμης ενεργειών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετατρέπουν μια ιστοσελίδα από κάτι στατικό σε κάτι διαδραστικό (front-end).
PHPΜια προηγμένη γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή με την οποία εργάζονται οι προγραμματιστές μέσω μιας διεπαφής γραμμής εντολών (CLI) για τον κώδικα του πυρήνα ενός ιστότοπου (back-end).
Προεπεξεργαστές CSS όπως SASS ή LESSΈνα εργαλείο που κάνει την κωδικοποίηση με CSS πιο αποτελεσματική.
Πλαίσια JavaScript όπως το jQueryΈνα εργαλείο που απλοποιεί το τι πρέπει να κάνουν οι προγραμματιστές για την εκτέλεση κώδικα JavaScript.
Βιβλιοθήκες CSS και JavaScriptΠρο-κωδικοποιημένοι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να εξοικονομήσουν χρόνο γράφοντας κάθε στοιχείο ή αλληλεπίδραση από το μηδέν.
ΓκιτΜια πλατφόρμα ελέγχου έκδοσης που διευκολύνει τους προγραμματιστές να συνεργάζονται και να διαχειρίζονται διάφορες επαναλήψεις ενός ιστότοπου.

Πέρα από τις δεξιότητες προγραμματισμού, οι προγραμματιστές ιστοσελίδων θα επωφεληθούν επίσης από:

 • Καλή διαχείριση έργου και χρόνου
 • Σχεδιασμός ιστοσελίδων προσαρμοζόμενος σε συσκευές
 • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)
 • Επίλυση προβλημάτων (ιδιαίτερα χρήσιμο για εντοπισμό σφαλμάτων)
 • Δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας

Τι δεξιότητες χρειάζονται οι σχεδιαστές ιστοσελίδων?

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων κατέχουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διεπαφή μιας ιστοσελίδας. Τούτου λεχθέντος, τα σετ δεξιοτήτων τους πρέπει να ξεπερνούν τις βασικές έννοιες σχεδιασμού ή τη θεωρία χρωμάτων.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα από τα κομμάτια UX ή UI, θα χρειαστείτε ένα ευρύτερο σύνολο δεξιοτήτων. Γι ‘αυτό φροντίστε να καταλάβετε ποιος σχεδιαστής θέλετε να είστε έτσι ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το σωστό σετ δεξιοτήτων από το ξεκίνημα:

ΕπωνυμίαΑκόμα κι αν δεν αναπτύξετε επωνυμία (όπως λογότυπα) για πελάτες, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο να κατανοήσετε το “γιατί” πίσω από την επωνυμία μιας εταιρείας και πώς επηρεάζει το σχεδιασμό και τα μηνύματα.
Θεωρία χρωμάτωνΔεν αρκεί αισθητικά οι παλέτες χρωμάτων να είναι αισθητικά ευχάριστες. Τα χρώματα σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ψυχολογικά και πολιτιστικά και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Διάταξη / μορφήΚαθώς οι οθόνες μεγαλώνουν, η διάταξη ενός ιστότοπου έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία σχεδιασμού.
Αντιστοίχιση ταξιδιού χρήστηΟι σχεδιαστές ιστοσελίδων πρέπει να είναι σε θέση να απεικονίσουν τον στόχο που θα ακολουθήσουν οι πελάτες για να το αναπτύξουν (σχεδίαση UI / UX).
Ανάπτυξη διοχέτευσηςΌλα αυτά αφορούν την πρόθεση των χρηστών και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαφορετικές νοοτροπίες οδηγούν τους χρήστες να κάνουν διαφορετικές ενέργειες. Ο σχεδιασμός πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτές τις διαφορετικές διοχετεύσεις (σχέδιο UI / UX).
Σχεδιασμός συγκίνησηςΤο Empathy διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων – για σχεδιαστές όλων των τύπων. Χωρίς αυτό, θα σχεδιάζετε για λάθος πρόσωπο.
Ανταποκρίσιμος σχεδιασμόςΕνώ πλατφόρμες όπως το WordPress θα καταβάλουν λίγη δουλειά για εσάς, όπως και ένας προγραμματιστής ιστού, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς οι επιλογές σχεδίασής σας επηρεάζουν τους χρήστες σε διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης.
Σχεδιασμός αλληλεπίδρασηςΑυτό το τμήμα εστιάζει στον τρόπο αύξησης της δυνατότητας κλικ και της αφοσίωσης με βασικά στοιχεία ενός ιστότοπου.

Επιπλέον, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα επωφεληθούν από την κατοχή αυτών των δεξιοτήτων:

 • Καλή διαχείριση έργου και χρόνου
 • Βέλτιστες πρακτικές προσβασιμότητας στον Ιστό
 • Κωδικοποίηση HTML και CSS
 • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
 • Βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπής
 • Επικοινωνία πελάτη
 • Ομαδική συνεργασία

Τι εργαλεία χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές?

Επειδή οι προγραμματιστές ιστού και οι σχεδιαστές επικεντρώνονται σε εντελώς διαφορετικά μέρη ενός ιστότοπου, δεν υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη όσον αφορά τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Τι είδους εργαλεία χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές ιστού?

Εκτός από τη δυνατότητα χειρισμού γλωσσών κωδικοποίησης, οι προγραμματιστές ιστού θα πρέπει να έχουν την εξουσία των ακόλουθων εργαλείων:

Εργαλεία προγραμματιστή ιστούΠαραδείγματα
Ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE)Visual Studio

Ατομο

Πλατφόρμα ελέγχου έκδοσηςGitHub
Εργαλεία προγραμματιστή προγράμματος περιήγησηςChrome DevTools

FireTox DevTools

Φιλοξενία Ιστού, πίνακας ελέγχου και FTPΜπλε Χοστ
Σύστημα διαχείρισης περιεχομένουWordPress

Τζούμλα

Drupal

Εργαλεία δοκιμών ιστότοπουΦάρος

Σελήνιο

Pingdom

Εργαλείο παρακολούθησης και διαχείρισης προβλημάτωνΤζιρά

Τι είδους εργαλεία χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές ιστοσελίδων?

Εργαλεία σχεδιαστών ιστοσελίδωνΠαραδείγματα
Λογισμικό και εργαλεία σχεδιασμού ιστοσελίδωνPhotoshop

Σκίτσο

Πόροι φωτογραφίας αποθεμάτωνΑπεμπλοκή

iStock

Εργαλεία βελτιστοποίησης εικόνας (συμπίεση / αλλαγή μεγέθους)ResizeImage.net

TinyPNG

Εργαλεία καλωδίωσηςΜπαλσάμικ

MockFlow

Πρωτότυπο λογισμικόAdobe XD

InVision

Τι είδους εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιούν και οι δύο σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές?

Επειδή οι σχεδιαστές και οι προγραμματιστές συνεργάζονται στενά, είναι σημαντικό να μοιράζονται ένα συγκεκριμένο σύνολο εργαλείων για ευκολότερη επικοινωνία και μεταβιβάσεις. Για παράδειγμα:

Εργαλεία σχεδιαστών-προγραμματιστώνΠαραδείγματα
Εργαλείο συνεργασίας σχεδιαστών-προγραμματιστώνΦιγκμά

InVision

Λογισμικό διαχείρισης έργουΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τρέλλο

Λογισμικό ομαδικής συνομιλίαςSkype

Χαλαρότητα

Πόσο κερδίζουν κατά μέσο όρο οι Σχεδιαστές Ιστού και οι Προγραμματιστές Ιστού?

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το ποσό που μπορείτε να κερδίσετε ως σχεδιαστής ιστοσελίδων ή προγραμματιστής ιστοσελίδων. Όπως και τι είδους σχεδιαστής ή προγραμματιστής είστε, τι είδους εταιρείες εργάζεστε, καθώς και πόση εμπειρία έχετε.

ΠηγήΜισθός σχεδιαστών ιστοσελίδωνΜισθός προγραμματιστή ιστού
Γυάλινη πόρτα52,691 $68.524 $
Μισθολογικη κλιμακα49,707 $59,229 $
ZipRecruiter60,136 $74,678 $
Συνολικός μέσος μισθός54,178 $67,477 $

Σημείωση:

Παρόλο που φαίνεται ότι οι σχεδιαστές ιστοσελίδων κάνουν σημαντικά λιγότερα, λάβετε υπόψη ότι αυτοί είναι οι μέσοι όροι ιστός σχεδιαστές. Μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε περισσότερα αν ειδικευτείτε στο σχεδιασμό UX ή UI ή αν βρείτε μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα θέση.

Πού μπορείτε να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων και την ανάπτυξη ιστοσελίδων?

Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε εκπαίδευση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων ή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Επιλογή 1: Λάβετε πτυχίο ή πιστοποιητικό

Για προγραμματιστές Ιστού

Πολλοί προγραμματιστές ιστού εισέρχονται στον τομέα με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών ή στον προγραμματισμό.

Τα κορυφαία σχολεία τεχνολογίας όπως το Στάνφορντ και το MIT στις Η.Π.Α. παρέχουν πτυχίο για αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο προσιτές και βολικές επιλογές.

Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, για παράδειγμα, προσφέρει διαδικτυακά πιστοποιητικά στον προγραμματισμό υπολογιστών και στην ανάπτυξη εφαρμογών ιστού.

Το Πανεπιστήμιο Southern New Hampshire είναι ένα άλλο σχολείο που προσφέρει διαδικτυακά προγράμματα – για πτυχία όλων των επιπέδων – στην τεχνολογία πληροφοριών.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πού θέλετε να προπονηθείτε, ρίξτε μια ματιά Κουρσέρα. Μπορείτε να βρείτε πανεπιστημιακά μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας εκεί.

Για σχεδιαστές ιστοσελίδων

Ο βαθμός και το πρόγραμμα που επιλέγετε να εισαγάγετε όλα εξαρτώνται από το τι οραματίζεστε για την καριέρα σας. Για παράδειγμα:

Αν προτιμάτε να εστιάζετε αυστηρά στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, τότε ένα ινστιτούτο τέχνης αρέσει Η Ακαδημία του Πανεπιστημίου Τέχνης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ιστού ενώ γίνετε master του σχεδιασμού, θα διαπιστώσετε ότι πολλά σχολεία προσφέρουν συνδυασμένους τίτλους όπως τα ψηφιακά μέσα και το πρόγραμμα τεχνολογίας ιστού του Πανεπιστημίου του Maryland.

Υπάρχουν επίσης φθηνότερες και πιο βολικές επιλογές διαδικτυακού προγράμματος που σας επιτρέπουν να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία πτυχίων και πιστοποιητικών στους τομείς της σχεδίασης Ιστού ή της επιστήμης των υπολογιστών. Το Full Sail University και το Franklin University είναι μόνο μερικά από αυτά.

Επαγγελματική συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι μόνο ένα πτυχίο ή πιστοποιητικό δεν θα σας προσδώσει νέους πελάτες – για κανένα από αυτά τα πεδία. Θα χρειαστείτε έναν ισχυρό ιστότοπο χαρτοφυλακίου για να τους δείξετε, γι ‘αυτό επικεντρωθείτε στη δημιουργία του το συντομότερο δυνατό.

Επιλογή 2: Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Για προγραμματιστές Ιστού

Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε μόνοι σας και δεν χρειάζεστε ή θέλετε να σας προσλάβει κάποιο πρακτορείο, τότε ίσως να μην χρειαστείτε πτυχίο ή πιστοποιητικό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση ανάπτυξης ιστού χωρίς καμία απολύτως εκπαίδευση. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο διδάσκοντας τον εαυτό σας να κωδικοποιεί.

Υπάρχουν πολλοί δωρεάν πόροι στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να μάθετε να κωδικοποιείτε – μερικοί από τους οποίους προσφέρουν πιστοποιητικά όταν ολοκληρώνετε την εκπαίδευση.

Θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε σε ένα ιστολόγιο ή ιστότοπο που παράγει τακτικά συμβουλές και εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης ιστού. Μπορείτε να ξεκινήσετε με σελιδοδείκτη του ιστότοπου WebsiteSetup.org.

Υπάρχουν επίσης πιο επίσημες επιλογές, όπως η παρακολούθηση μαθημάτων (επί πληρωμή) μέσω ιστότοπων όπως το EdX και το Udemy.

Για σχεδιαστές ιστοσελίδων

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε για να γίνετε ένας ολοκληρωμένος σχεδιαστής ιστοσελίδων, οπότε καλύτερα να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη αλλά διαφορετική προσέγγιση.

Για αρχάριους, εγγραφείτε σε πλατφόρμες όπως το Dribbble και το Behance. Για να συμβαδίσετε με τον ανταγωνισμό, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το πώς σχεδιάζουν και τι είναι επί του παρόντος στην αιχμή του σχεδιασμού.

Δεύτερον, διαβάστε όλα τα σεμινάρια που παρέχονται από το λογισμικό σχεδιασμού που προτιμάτε. Το Photoshop και το Sketch έχουν ένα φανταστικό σετ μαθημάτων για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, εγγραφείτε σε ιστολόγια και κανάλια YouTube που ειδικεύονται σε συμβουλές και σεμινάρια σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το Smashing Magazine και το WebDesignerDepot δημοσιεύουν τακτικά νέο περιεχόμενο για σχεδιαστές σε όλα τα επίπεδα.

Όσο περισσότερο μπορείτε να παρακολουθείτε έναν ιστότοπο που σχεδιάζεται σε πραγματικό χρόνο (είτε σε βίντεο είτε με στιγμιότυπα οθόνης), τόσο καλύτερα θα μάθετε μόνοι σας την ικανότητα.

Υπάρχουν τόνοι δωρεάν πόρων στο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να μάθετε το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Απλά πρέπει να βρείτε τον πόρο που ταιριάζει καλύτερα με εσάς.

Και αν θέλετε να αποκτήσετε μια συγκεκριμένη δεξιότητα, μην ξεχάσετε να δείτε μαθήματα επί πληρωμή σε κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης όπως το Alison, το EdX ή το Skillshare.

Web Designer vs. Web Developer: Ποια είναι η σωστή διαδρομή για εσάς?

Λάβετε υπόψη ότι η κατάρτιση σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων δεν είναι γελοία, ειδικά αν θέλετε να κερδίσετε πέρα ​​από τον μέσο μισθό των συνομηλίκων σας.

Πριν επενδύσετε οποιαδήποτε στιγμή ή χρήματα σε οποιοδήποτε από τα δύο πεδία, μάθετε τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει.

Σας αρέσει η ιδέα να γράφετε κώδικα πίσω από τα παρασκήνια που να ενημερώνει για την καλή ή κακή απόδοση ενός ιστότοπου?

Ή θα προτιμούσατε να σχεδιάσετε την οπτική εμφάνιση ενός ιστότοπου και να διαμορφώσετε πιο ενεργά την εμπειρία του χρήστη?

Φυσικά, ενώ μιλάμε για αυτό ως θέμα ανάπτυξης ιστού έναντι σχεδιασμού ιστοσελίδων, η αλήθεια είναι:

Ούτε μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Είναι δύο μισά σε ένα σύνολο.

Ακόμα κι αν αποφασίσετε ότι ο σχεδιασμός ιστού είναι για εσάς ή το αντίστροφο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει να είστε προγραμματιστής ιστού, καθώς και ότι θα εργαστείτε μαζί για να αναπτύξετε άψογες λύσεις για πελάτες.

Έτσι, όσο καλύτερα καταλαβαίνετε πώς το δημιουργικό σας όραμα μεταφράζεται σε κώδικα ή το αντίστροφο, τόσο πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά μπορείτε να δημιουργήσετε ιστότοπους.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map