Χρήση ασφάλειας SSL στο WebHostingHub Hosting

Τι πρέπει να ξέρω για το SSL?

Το SSL σημαίνει Secure Sockets Layer. Τεχνικά, είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του πελάτη και ενός διακομιστή. ίσως μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης και ενός διακομιστή ιστού ή μεταξύ ενός προγράμματος-πελάτη αλληλογραφίας και ενός διακομιστή αλληλογραφίας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, διαπιστευτήρια σύνδεσης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Ίσως θέλετε να ρωτήσετε γιατί αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κρυπτογραφηθούν. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα δεδομένα μεταδίδονται μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή σε μορφή απλού κειμένου, αφήνοντας την ημερομηνία ευάλωτη στην τεχνική υποκλοπή. Οι ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα άτομα και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για δικό τους σκοπό. Για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από πιθανό κλέφτη, είναι απαραίτητο να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας.


Συγκεκριμένα, είναι ένα πρωτόκολλο ασφαλείας που καθορίζει μεταβλητές της κρυπτογράφησης τόσο για τα δεδομένα που μεταδίδονται όσο και για τη σύνδεση. Χρησιμοποιεί ένα κρυπτογραφικό σύστημα που χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά κλειδιά για την κρυπτογράφηση δεδομένων. το ένα είναι το δημόσιο κλειδί που είναι γνωστό σε όλους και το άλλο ένα μυστικό κλειδί ή ένα ιδιωτικό κλειδί που είναι γνωστό μόνο στον παραλήπτη του μηνύματος.

Πώς λειτουργεί ένα πιστοποιητικό SSL?

Ένα πιστοποιητικό SSL λειτουργεί με ένα ζευγάρι κλειδιών: ένα ιδιωτικό κλειδί και ένα δημόσιο κλειδί, τα οποία συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη σύνδεση. Το ίδιο πιστοποιητικό περιέχει επίσης την ταυτότητα του κατόχου της ιστοσελίδας, που ονομάζεται κατάλληλα θέμα. Παρόλο που οι πάροχοι φιλοξενίας υποστηρίζουν σχεδόν πάντα SSL, τα πιστοποιητικά SSL δεν παρέχονται αυτόματα με το πακέτο φιλοξενίας σας. Για να έχετε ένα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα Αίτημα Υπογραφής Πιστοποιητικού ή CSR στον διακομιστή web του παρόχου φιλοξενίας. Αυτό το αίτημα επιτρέπει στον κεντρικό υπολογιστή να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό κλειδί και ένα αρχείο δεδομένων που πρέπει να στείλετε στην Αρχή έκδοσης πιστοποιητικών ή στην ΑΠ (ονομάζεται επίσης χρήστης πιστοποιητικού CSR). Στη συνέχεια, η ΑΠ θα χρησιμοποιήσει το αρχείο δεδομένων CSR για τη δημιουργία του δημόσιου κλειδιού που θα πρέπει να ταιριάζει με το ιδιωτικό σας κλειδί.

Αφού ολοκληρωθεί αυτό, θα λάβετε το πιστοποιητικό SSL που πρέπει να εγκαταστήσετε στον διακομιστή σας. Επίσης, για να αποδείξετε την αξιοπιστία του πιστοποιητικού SSL, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ζευγάρι ενδιάμεσων πιστοποιητικών που είναι συνδεδεμένο με το πιστοποιητικό ρίζας της CA σας.

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ ενός Dedicated και Shared SSL Certificate?

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιλογής χρήσης ενός αποκλειστικού πιστοποιητικού SSL και ενός κοινόχρηστου πιστοποιητικού SSL. Τα ακόλουθα είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο:

 •  Αποκλειστικό πιστοποιητικό SSL
 •  Το πιστοποιητικό SSL προορίζεται αποκλειστικά για έναν ιστότοπο ή για έναν συγκεκριμένο τομέα.
 •  Η διεύθυνση URL καθορίζεται από τον κάτοχο του ιστότοπου.
 •  Ισχύει πρόσθετο κόστος για την αγορά ασφαλούς πιστοποιητικού και διεύθυνσης IP ·
 •  Φαίνεται πιο επαγγελματικός στους επισκέπτες του διαδικτύου. και
 •  Βοηθά στην απόκρυψη της ταυτότητας του παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 •  Κοινόχρηστα πιστοποιητικά SSL
 •  Εγκατεστημένο στον διακομιστή φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 •  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν σε αυτόν τον διακομιστή.
 •  Δεν έχετε κανέναν έλεγχο επί του ονόματος τομέα.
 •  Είναι δωρεάν;

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL μου?

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους απόκτησης και χρήσης πιστοποιητικού SSL είναι μέσω της χρήσης ενός κοινόχρηστου πιστοποιητικού SSL. Αυτή η μέθοδος συνιστάται και υποστηρίζεται από το WebHostingHub. Ένα κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL είναι ένα πιστοποιητικό SSL που είναι εγκατεστημένο στον διακομιστή φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η εγκατάσταση στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί σε αυτόν τον διακομιστή μπορούν να χρησιμοποιούν το SSL ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, τα κοινόχρηστα πιστοποιητικά SSL έχουν ορισμένους περιορισμούς. Ο κύριος περιορισμός του είναι ότι ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί τη διεύθυνση URL του διακομιστή ιστού αντί της διεύθυνσης URL του ιστότοπού του, κάτι που συχνά οδηγεί σε δυσπιστία για τη διεύθυνση URL, καθώς δεν ταιριάζει με τον ιστότοπο του χρήστη που προστατεύεται. Αυτός ο περιορισμός όμως επισκιάζεται συχνά από το γεγονός ότι τα κοινόχρηστα πιστοποιητικά SSL παρέχονται δωρεάν και είναι ήδη εγκατεστημένο στον διακομιστή.

Για να διαμορφώσετε το λογισμικό σας σε κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 •  Πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου OpenCart, εάν χρησιμοποιείτε το OpenCart.
 •  Μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα και στη συνέχεια Ρυθμίσεις.
 •  Αναζητήστε την καρτέλα Διακομιστής και επιλέξτε την κάνοντας κλικ.
 •  Πρέπει να ελέγξετε το κουμπί επιλογής για να χρησιμοποιήσετε το SSL.
 •  Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο cPanel και μεταβείτε στη Διαχείριση αρχείων.
 • Πρέπει να μεταβείτε στην εγκατάσταση του OpenCart και να μεταβείτε στο φάκελο “Διαχειριστής”.
 •  Στο φάκελο Διαχειριστής, ανοίξτε το αρχείο διαμόρφωσης.
 •  Πρέπει να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις HTTPS στο αρχείο για να αντικατοπτρίζει τη διαδρομή URL SSL. Βασικά, πρέπει να προσθέσετε ένα γράμμα “s” μετά το http για να το κάνετε https: //.
 •  Μετά την επεξεργασία, πρέπει να αποθηκεύσετε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στην επιλογή Αποθήκευση όταν σας ζητηθεί.
 •  Στη συνέχεια, για να βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση είναι σωστή, θα πρέπει να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας αφού αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map