Shopify εναντίον WordPress (WooCommerce) για το ηλεκτρονικό εμπόριο;


Shopify εναντίον WordPress


“Θέλω να δημιουργήσω ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου … αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσω το Shopify ή το WordPress;”

Αυτή είναι πραγματικά μια αρκετά κοινή ερώτηση που έχουμε εδώ στο websiteetup.org. Στην πραγματικότητα, τα παίρνουμε περισσότερες από 2-3 φορές την ημέρα.

Λόγος? Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τα δικά τους καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά σχεδόν αμέσως αντιμετωπίζουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις:

Τι πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Θα πρέπει να πληρώσω οποιαδήποτε τέλη?

Μπορώ να πουλήσω ebook και λήψεις ή απλά φυσικά προϊόντα?

Μπορώ να κάνω «σταγόνα»?

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Shopify εναντίον WordPress?

και τα λοιπά…

Όπως με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η σύντομη απάντηση στο αν πρέπει να πάτε με το Shopify ή το WordPress είναι αυτή: Εξαρτάται…

Γνωρίζουμε ότι μισείτε αυτήν την απάντηση όσο κι εμείς, αλλά παραμείνετε – με τη σύντομη απάντηση, δεν μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στη χρήσιμη. Ας δούμε το θέμα και να δούμε όταν είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το Shopify μέσω WordPress, για ποιον θα είναι μια καλύτερη λύση, και γιατί θα θεωρούσατε ακόμη και το Shopify (ή το WordPress) στην πρώτη θέση.

Είναι το WordPress για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου?

Ήμασταν πάντα ένας άπληστος θαυμαστής του WordPress και η συμβουλή μας για κάθε φορά που κάποιος χρειαζόταν έναν ιστότοπο για οποιονδήποτε σκοπό – οποιοδήποτε σκοπό! – ήταν, “Hey, γιατί όχι το WordPress;”

Κοιτάζοντας τι είναι δυνατό με το Shopify και πόσο εύκολο είναι όλα, ακόμη και ξεκινήσαμε να έχουμε δεύτερη σκέψη.

Εννοούμε, το WordPress είναι σίγουρα φοβερό ως πλατφόρμα ιστότοπου. Μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει οτιδήποτε πετάτε και να κάνει τον ιστότοπό σας προσβάσιμο και διαθέσιμο για όλον τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα πολύ συγκεκριμένο είδος ζώου και είναι πολύ πολύ διαφορετικό από ένα τυπικό ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο ειδήσεων.

Το WordPress βασίζεται σε περιεχόμενο – περιεχόμενο που προορίζεται να καταναλωθεί δωρεάν, λίγο πολύ. Μπορείτε να δημοσιεύσετε αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο, εικόνες κ.λπ., αλλά η κύρια αρχή είναι ότι είναι όλα διαθέσιμα σε όποιον τυχαίνει να σκοντάψει τη διεύθυνση URL.

Η πραγματικότητα των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι διαφορετική.

Αυτό που προσφέρουν βρίσκεται πίσω από ένα paywall. Ολόκληρος ο ιστότοπος πρέπει να είναι προσεκτικός όταν χειρίζεται τα κρίσιμα δεδομένα του πελάτη (όπως πιστωτικές κάρτες, προσωπικές πληροφορίες). Πρέπει να είναι ασφαλές. Για να τα ολοκληρώσετε, πρέπει επίσης να είναι σε θέση να χειρίζεται τις εισερχόμενες παραγγελίες, να τις επεξεργάζεται και να βεβαιώνεται ότι τίποτα δεν πέφτει από τις ρωγμές στην πορεία.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλά πράγματα που διαφέρουν στα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση με τις τυπικές πλατφόρμες εκδόσεων.

Σε αυτό το σημείο, ακόμη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε το γεγονός ότι το WordPress δεν είναι τέλειο για τα πάντα. Μερικές φορές, χρειάζεστε απλώς μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη διαχείριση ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η κύρια διαφορά μεταξύ Shopify και WordPress

Σε μια πρόταση, η κύρια διαφορά μεταξύ του Shopify και του WordPress είναι αυτό Το Shopify είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο / υπηρεσία, ενώ το WordPress είναι αυτόνομο λογισμικό ότι πρέπει να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Shopify, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Shopify.com και να εγγραφείτε για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Μόλις τελειώσετε, χρειάζεται μόνο να κάνετε μια γρήγορη ρύθμιση και το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας λειτουργεί.

Η χρήση του WordPress ως πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου σας, από την άλλη πλευρά, απαιτεί πολύ περισσότερα βήματα:

 1. Πρώτον, πρέπει να αγοράσετε έναν τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού όπου μπορείτε να έχετε την προεπιλεγμένη έκδοση του WordPress.
 2. Πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα (σχέδιο) για τον ιστότοπό σας, καθώς και μια χούφτα πρόσθετα για τη φροντίδα του SEO, της ενσωμάτωσης των κοινωνικών μέσων κ.λπ..
 3. Μετά από αυτό, χρειάζεστε ένα πρόσθετο όπως το WooCommerce για να σας παρέχουμε όλες τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου (αυτές δεν είναι ενσωματωμένες στο WordPress).
 4. Τέλος, πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης του καταστήματός σας ηλεκτρονικού εμπορίου (λεπτομέρειες καταστήματος, ενσωματώσεις πύλης πληρωμής, προϊόντα κ.λπ.). Αυτά μπορούν να πάρουν λίγο καιρό.

Τέλος, με το Shopify, λαμβάνετε επίσης υποστήριξη, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την πλατφόρμα, μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης και (πιθανότατα) θα την λύσουν.

Με το WordPress, δεν υπάρχει καθόλου υποστήριξη.

Σκεφτείτε το έτσι, το Shopify είναι σαν να πηγαίνετε στο ΙΚΕΑ, να αγοράσετε ένα τραπέζι από το ράφι και στη συνέχεια να το συναρμολογήσετε στο σπίτι. Το WordPress είναι σαν να πηγαίνετε στο κατάστημα υλικού, να αγοράζετε σανίδες, καρφιά, κόλλα, εργαλεία και, στη συνέχεια, να επιστρέφετε στο σπίτι και να χτίζετε το τραπέζι μόνοι σας.

Πλήρης αποκάλυψη: Το WebsiteSetup κερδίζει προμήθεια εάν καταλήξετε να αγοράσετε shopify ή bluehost + woocommerce μέσω των συνδέσμων παραπομπής σε αυτήν τη σύγκριση. Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

Shopify – Τι είναι?ψωνίζω

Εδώ είναι τα γεγονότα:

 • Ένα ηλεκτρονικό εμπόριο all-in-one λύση / εργαλείο. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου από το μηδέν, χωρίς τη βοήθεια ενός σχεδιαστή ή προγραμματιστή.
 • Δεν απαιτούνται δεξιότητες κωδικοποίησης για τη χρήση του Shopify.
 • Είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή – από 29 $ έως 299 $ ανά μήνα.
 • Σας επιτρέπει να πουλάτε ό, τι επιθυμείτε (αγαθά, υπηρεσίες, προϊόντα, τόσο ψηφιακά όσο και φυσικά, καθώς και πτήσεις).
 • Χρησιμοποιήστε το εκτός σύνδεσης και διαδικτυακά (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά και να χρησιμοποιήσετε κάτι που ονομάζεται Σημείο πώλησης με το Shopify, το οποίο είναι το σύστημά τους για καταστήματα λιανικής που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το κατάστημά σας με την εγκατάσταση στο Shopify).
 • Περισσότερα από 100+ διαδικτυακά σχέδια καταστημάτων για να διαλέξετε (μερικά από αυτά έχουν πληρωθεί).
 • Κάθε νέος ιστότοπος λαμβάνει έναν προσαρμοσμένο υποτομέα δωρεάν – για παράδειγμα, το YOURSTORE.shopify.com.
 • Υπάρχει υποστήριξη 24/7.

WordPress (WooCommerce) – Τι είναι?WordPress

Πρώτα τα πράγματα πρώτα, το WordPress είναι πολλά πράγματα, αλλά για τους σκοπούς αυτού του πόρου, εστιάζουμε κυρίως στην πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου του φάσματος και παραλείπουμε ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων και των δυνατοτήτων του WordPress.

 • Ένας ιστότοπος all-in-one λογισμικό. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου, υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε να χειριστείτε την ελαφρώς τεχνική ρύθμιση – που περιλαμβάνει την εγκατάσταση του ίδιου του λογισμικού, την εγκατάσταση πρόσθετων, την εγκατάσταση ενός θέματος και, στη συνέχεια, την εγκατάσταση ενός πρόσθετου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον χειρισμό των λειτουργιών του καταστήματος.
 • Απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες δημιουργίας ιστοσελίδων. Ανάλογα με τις προσαρμογές που θέλετε να εκτελέσετε, ίσως χρειαστείτε επίσης δεξιότητες κωδικοποίησης ή σχεδίασης.
 • Το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να εγγραφείτε για έναν οικοδεσπότη Ιστού και να αγοράσετε ένα όνομα τομέα. Όταν όλα συγκεντρώνονται, μπορείτε να ξεκινήσετε με το WordPress για περίπου $ 5 / μήνα.
 • Εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης περιεχομένου.
 • Χιλιάδες θέματα / σχέδια για να διαλέξετε, δωρεάν και επί πληρωμή.
 • Εξαιρετικές δυνατότητες επέκτασης μέσω προσθηκών.
 • Δεν υπάρχει άμεση υποστήριξη, αλλά μια πολύ χρήσιμη κοινότητα υποστήριξης.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Shopify Over WordPress?

Το Shopify ξεχωρίζει σαν μια εξατομικευμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για όλους. Διά του οποίου Ολοι, εννοούμε άτομα που μπορεί να μην έχουν δεξιότητες δημιουργίας ιστοσελίδων ή κωδικοποίησης, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπέροχο ηλεκτρονικό κατάστημα μόνοι τους.

Το κύριο πλεονέκτημα της συνεργασίας με το Shopify είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε σε λίγα λεπτά και να αρχίσετε να εξυπηρετείτε τους πρώτους πελάτες σας σχεδόν αμέσως.

Ακόμη και αν παραμερίζετε τις δεξιότητες κωδικοποίησης και δημιουργίας ιστότοπων – τις οποίες δεν χρειάζεστε – δεν χρειάζεται επίσης να εξοικειωθείτε πλήρως με τις διάφορες πραγματικότητες της ίδιας της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Shopify σάς βοηθά να ορίσετε πράγματα όπως το απόθεμα, τους φόρους, τις ρυθμίσεις αποστολής και ούτω καθεξής. Με άλλα λόγια – λύνει κάθε τελευταία βαρετή πτυχή της επιχείρησης.

Δεύτερον, το Shopify είναι επίσης μια πραγματικά προσιτή λύση. Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε μόνο 9 $ το μήνα. Για αυτήν την τιμή, έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από αρκετές επιλογές ιστότοπου και επιλογές προσαρμογής.

ΕγώΣυνοπτική απάντηση στο “πότε να χρησιμοποιήσετε το Shopify;”:

 • Επιλογή α): Χρησιμοποιήστε το εάν δεν έχετε κανένα είδος ιστότοπου και θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα ένα ποιοτικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.
 • Επιλογή β): Χρησιμοποιήστε το εάν δεν έχετε δεξιότητες σχεδιασμού, κωδικοποίησης ή δημιουργίας ιστότοπων και δεν θέλετε να προσλάβετε κανέναν για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς.
 • Επιλογή γ): Χρησιμοποιήστε το εάν θέλετε να ενσωματώσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το κατάστημα εκτός σύνδεσης που βρίσκεται εκτός σύνδεσης.
 • Επιλογή δ): Χρησιμοποιήστε το εάν χρειάζεστε μια εξαιρετική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών… για κάθε περίπτωση.

Εάν κάποιο από τα παραπάνω σας περιγράφει, μεταβείτε στο Shopify.

Επίσης, δεν έχει σημασία αν θέλετε να πουλήσετε φυσικά προϊόντα, ψηφιακές λήψεις, υπηρεσίες ή ακόμη και να κάνετε dropship. Το Shopify μπορεί να χειριστεί τα πάντα. Ο αριθμός των προϊόντων που προσφέρετε δεν αποτελεί παράγοντα (είτε είναι 1 είτε 1000).

Πότε να χρησιμοποιείτε το WordPress Over Shopify?

Το WordPress είναι μια δύναμη. Είναι σχεδόν η τέλεια πλατφόρμα ιστότοπων, ικανή να εκτελεί όλους τους τύπους ιστότοπων.

Αλλά υπάρχει μια παγίδα. Ή, μάλλον, μερικά αλιεύματα.

 • Το WordPress είναι ένα κομμάτι λογισμικού = μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν, αλλά τότε πρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας σε έναν οικοδεσπότη Ιστού, να το διαμορφώσετε και τελικά να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο μαζί του.
 • Εκτός αυτού, το WordPress είναι κυρίως μια πλατφόρμα blogging. Δεν παρέχει καθόλου δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτά που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω προσθηκών. Όπως το δημοφιλές WooCommerce.
 • Εκτός από την προσθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου, χρειάζεστε πολλά άλλα πρόσθετα για να χειριστείτε ορισμένες τυπικές επιλογές όπως το SEO και τα κοινωνικά μέσα. Χρειάζεστε επίσης έναν όμορφο και επώνυμος theme (design) – για να κάνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να φαίνεται μοναδικό και πρωτότυπο.

Αυτό που σημαίνει όλα είναι ότι το WordPress είναι ίσως μια λύση για λίγο πιο έξυπνο χρήστη. Πρέπει να αισθάνεστε άνετα να επεξεργάζεστε αρχεία PHP με το χέρι, να συνδέεστε στον διακομιστή σας μέσω FTP και να περνάτε το απόγευμα σε κάποιο πλαίσιο ρυθμίσεων.

Τούτου λεχθέντος, τα προαναφερθέντα WooCommerce είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου. Σας δίνει όλες τις δυνατότητες που μπορεί να ζητήσετε, π.χ. κάρρα αγορών, κατάλογοι προϊόντων, διαδικτυακές πληρωμές, κουπόνια και ούτω καθεξής. Το πιο σημαντικό είναι ότι η προσθήκη είναι δωρεάν!

Μπορείς να βρεις εναλλακτικά καροτσάκια WordPress εδώ.

woocommerce

Εγώεν συντομία απάντηση στο “πότε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για το ηλεκτρονικό εμπόριο;”:

 • Επιλογή α): Χρησιμοποιήστε το εάν έχετε ήδη ιστότοπο WordPress και είστε εξοικειωμένοι με τη διεπαφή. Για παράδειγμα, το WooCommerce χρησιμοποιεί τον ίδιο οργανισμό πίνακα διαχείρισης για τα προϊόντα και τις παραγγελίες σας, επομένως δεν υπάρχει επιπλέον καμπύλη εκμάθησης.
 • Επιλογή β): Χρησιμοποιήστε το εάν διαθέτετε ήδη ιστότοπο WordPress και θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το κόστος χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε περισσότερα κεφάλαια σε μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.
 • Επιλογή γ): Χρησιμοποιήστε το αν θέλετε να πειραματιστείτε με τον πηγαίο κώδικα κατά καιρούς.
 • Επιλογή δ): Χρησιμοποιήστε το εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε χωρίς καμία γρήγορη αντίδραση πελατών.

Σχετικά με αυτό το τελευταίο μέρος: Αυτή τη στιγμή, μπορεί να πιστεύετε ότι η υποστήριξη πελατών δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Αλλά λάβετε υπόψη ότι είναι δική σας επιχείρηση για την οποία μιλάμε εδώ. Για παράδειγμα, εάν συμβεί κάτι που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας, η μη σύνδεση του διαδικτύου καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί και θα σημαίνει σοβαρή επίπτωση στα έσοδα της επιχείρησής σας. Επίσης, πολύ άγχος ενώ το αντιμετωπίζουμε.

Είναι εκείνες τις στιγμές που έχουμε την τάση να εκτιμούμε την υποστήριξη πελατών που λειτουργεί όλο το 24ωρο!

WordPress ή Shopify; Μια ακόμη πιο σύντομη απάντηση.

Εάν οι παραπάνω επιλογές δεν ικανοποιούν το γούστο σας, έχουμε μια ακόμη πιο σύντομη απάντηση για εσάς.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι είναι α τεράστιος υπεραπλούστευση. Σε πολλά σενάρια, προτιμάτε να ακολουθείτε μία από τις παραπάνω επιλογές. Αλλά αν θέλετε μια σύντομη απάντηση τότε εδώ είναι:

 • Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress, απλώς εγκαταστήστε το WooCommerce και ξεκινήστε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ως στοιχείο αυτού του υπάρχοντος ιστότοπου.
 • Εάν δεν έχετε ακόμη ιστότοπο, ξεκινήστε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας με το Shopify.

Τα κίνητρά μου για αυτό το θέμα είναι διπλά: Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Με απλά λόγια – εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο WordPress, τότε θα είναι πάντα πιο γρήγορο και φθηνότερο να προσθέσετε μόνο ένα στοιχείο ηλεκτρονικού εμπορίου σε αυτόν τον ιστότοπο αντί να δημιουργήσετε κάτι νέο. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε ακόμα ιστότοπο, τότε είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο να ακολουθήσετε την άλλη διαδρομή και να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με μια εξειδικευμένη πλατφόρμα όπως το Shopify. Αυτό είναι όλο!

Περαιτέρω ανάγνωση:

 1. Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Shopify
 2. Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το WordPress / WooCommerce
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map