Τύποι φιλοξενίας – Η διαφορά μεταξύ Shared VPS και Dedicated Web Hosting


Όλοι οι ιστότοποι λειτουργούν μέσω μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού, η οποία είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε άτομα και οργανισμούς να δημοσιοποιούν τους ιστότοπούς τους μέσω του World Wide Web. Ο οικοδεσπότης Ιστού είναι βασικά μια εταιρεία που ενοικιάζει χώρο σε έναν διακομιστή Ιστού για τους ιδιοκτήτες για να κάνουν τους ιστότοπους τους προσβάσιμους στο Διαδίκτυο. Αν και δεν διαθέτουν όλοι οι διακομιστές ιστού τους δικούς τους διακομιστές, πολλοί από αυτούς τους νοικιάζουν από μεγαλύτερες εταιρείες με πρόσβαση σε κέντρα δεδομένων ή συλλογές διακομιστών και με τη σειρά τους νοικιάζουν αυτούς τους διακομιστές σε άλλες εταιρείες ή άτομα. Υπάρχουν πολλά είδη web hosting. Αλλά θα συζητήσουμε τρία από αυτά εδώ: Κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού, φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) και ειδική φιλοξενία Ιστού.

Κοινόχρηστο Web Hosting

Κοινή φιλοξενία

Μια κοινή υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να συγκριθεί με τη διαμονή σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Ακριβώς όπως διαφορετικά άτομα και οικογένειες ζουν στα δικά τους διαμερίσματα σε ένα κτίριο, σε μια κοινή υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, πολλοί ιστότοποι βρίσκονται σε έναν διακομιστή ιστού. Είναι κατανοητό ότι αυτή είναι η πιο οικονομική μορφή φιλοξενίας. Είναι ιδανικό για απλούς ιστότοπους που δεν περιέχουν πάρα πολλές δυνατότητες και για εκείνους που δεν είναι πιθανό να έχουν πολλή κίνηση. Η διαχείριση μιας κοινής υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού γίνεται από έναν διαχειριστή συστήματος. Η καταλληλότητα αυτού εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν δεν θέλετε να χειριστείτε την τεχνική πλευρά του ιστότοπου, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν χρειάζεστε περισσότερο έλεγχο του ιστότοπού σας. Η διαχείριση διακομιστή, η εγκατάσταση λογισμικού διακομιστή, οι ενημερώσεις ασφαλείας και η τεχνική υποστήριξη πραγματοποιούνται από τον πάροχο υπηρεσιών. Μια κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί επίσης να είναι ακατάλληλη εάν χρειάζεστε εκτεταμένη ανάπτυξη λογισμικού εκτός αυτού που υποστηρίζει ο πάροχος φιλοξενίας. Έχει όρια χρήσης και πρέπει να διαθέτει εκτεταμένα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας. Ένα άλλο μειονέκτημα αυτής της υπηρεσίας είναι ότι επειδή πολλοί ιστότοποι μοιράζονται τον ίδιο διακομιστή, εάν ένας ιστότοπος εμπλέκεται σε οποιαδήποτε ανήθικη ενέργεια ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ολόκληρη η διεύθυνση IP μπορεί να γίνει μαύρη λίστα.

Αφιερωμένο Web Hosting

αποκλειστική φιλοξενία

Μια αποκλειστική υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να συγκριθεί με τη διαμονή σε ανεξάρτητη κατοικία. Πρόκειται για έναν τύπο υπηρεσίας στον οποίο ένας ολόκληρος διακομιστής καταλαμβάνεται από έναν μόνο ιστότοπο. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου έχει πλήρη έλεγχο του διακομιστή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εύρος ζώνης και στο χώρο του δίσκου. Σε μια κοινόχρηστη υπηρεσία φιλοξενίας ιστού, ένας διαχειριστής χειρίζεται τη ρύθμιση και την τεχνική λειτουργία του διακομιστή. Για έναν αποκλειστικό διακομιστή, υπάρχει μια σειρά τεχνικών δεξιοτήτων που πρέπει να είναι εκεί. Υπάρχει μια πρόσθετη ανάγκη για ρύθμιση, διαχείριση και διαχείριση του διακομιστή, ωστόσο, με νέα και πλήρως αφοσιωμένα προγράμματα φιλοξενίας μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει σε λίγο υψηλότερη τιμή. Επιπλέον, οι υπηρεσίες αποκλειστικής φιλοξενίας προσφέρουν υψηλή απόδοση, σταθερότητα email, ασφάλεια και έλεγχο. Μια τέτοια υπηρεσία είναι ιδανική για ιστότοπους που λαμβάνουν υψηλή κίνηση και χρησιμοποιούν εκτεταμένες δυνατότητες. Οι διαδικτυακές πύλες αγορών συνήθως χρησιμοποιούν αποκλειστική φιλοξενία ιστοσελίδων. Σε αντίθεση με τη χρήση μιας κοινής υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να μπείτε στη μαύρη λίστα χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, καθώς έχετε τον πλήρη έλεγχο του διακομιστή.

Φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS)

Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής

Το VPS Hosting είναι ένας τύπος φιλοξενίας που εμπίπτει μεταξύ κοινόχρηστου web hosting και αποκλειστικού web hosting. Μπορεί να συγκριθεί με το να ζεις σε μια συγκυριαρχία, όπου μοιράζεσαι τα πράγματα στο ακίνητο, αλλά είσαι τελικά υπεύθυνος για τη συντήρηση του ακινήτου σου στο συγκρότημα. Προσφέρει τη χρήση εκτεταμένου χώρου στο δίσκο και εύρους ζώνης. Μια τέτοια υπηρεσία φιλοξενίας χρησιμοποιείται ιδανικά από μια εταιρεία με πολλές εφαρμογές και ασφαλή δεδομένα. Όπως στην περίπτωση της αποκλειστικής φιλοξενίας ιστοσελίδων, η φιλοξενία VPS χρησιμοποιείται από ιστότοπους που αντιμετωπίζουν πολλή κίνηση. Ωστόσο, είναι φθηνότερο από τη χρήση μιας αποκλειστικής υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, καθώς ο διακομιστής εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες. Παρόλο που μπορείτε να διαμορφώσετε τον διακομιστή με όποιον τρόπο θέλετε, θα χρειαστείτε ακόμα έναν ειδικό διαχειριστή συστήματος για να φροντίσετε τον διακομιστή σας. Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει πώς κάθε υπηρεσία φιλοξενίας είναι διαφορετική από την άλλη:

Κοινόχρηστο Web HostingΑφιερωμένο Web HostingΦιλοξενία Ιστού VPS
Ένας διακομιστής είναι κοινόχρηστος από πολλούς ιστότοπους Προσφέρει περιορισμένο εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο. Είναι συγκριτικά φθηνό λόγω των κοινόχρηστων δαπανών. Δεν απαιτεί ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου να έχει πολύ τεχνική ικανότητα. Η υψηλή κίνηση μπορεί να επιβραδύνει τον διακομιστή Προσφέρει τον λιγότερο έλεγχο μεταξύ των τριών τύποι. Είναι το λιγότερο ασφαλές μεταξύ των τριών τύπων.Ένας διακομιστής είναι αφιερωμένος σε έναν μόνο ιστότοπο. Προσφέρει υψηλό εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο. Είναι αρκετά ακριβό λόγω χωρίς κοινόχρηστο κόστος. Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου θα πρέπει να έχει τεχνικές δεξιότητες καθώς έχει πλήρη έλεγχο του διακομιστή. Ο διακομιστής έχει σχεδιαστεί για χειρισμό υψηλής κυκλοφορίας. Προσφέρει υψηλό έλεγχο. Προσφέρει υψηλή ασφάλεια.Ένας διακομιστής κοινοποιείται σε πολλούς ιστότοπους. Προσφέρει υψηλό εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά είναι φθηνότερο από μια αποκλειστική υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Δεν απαιτεί ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου να έχει πολύ τεχνική ικανότητα αλλά απαιτεί διαχειριστή συστήματος. Ο διακομιστής έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται υψηλή κίνηση. Προσφέρει υψηλό έλεγχο. Προσφέρει υψηλή ασφάλεια.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map