Εκμάθηση PrestaShop

Εκμάθηση Prestashop για αρχάριους


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Από το WooCommerce μέσω του Shopify, οι επίδοξοι διαδικτυακοί πωλητές έχουν στη διάθεσή τους πολλά εργαλεία για να ξεκινήσουν. Σε αυτό το σεμινάριο PrestaShop, θα γνωρίσετε ένα ακόμη.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, PrestaShop είναι ένα λογισμικό που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον διακομιστή σας για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ παρόμοιο με το Magento, το οποίο είναι μια άλλη αυτο-φιλοξενούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο ακόλουθο σεμινάριο, θα εμβαθύνουμε στο θέμα του PrestaShop. Θα μιλήσουμε για το τι είναι, πώς να το εγκαταστήσετε και να το ρυθμίσετε, καθώς και πώς να ξεκινήσετε την κατασκευή ενός διαδικτυακού καταστήματος με το PrestaShop βήμα προς βήμα.

Είσαι έτοιμος? Τότε ας ξεκινήσουμε.

Contents

Τι είναι το PrestaShop?

Πριν μιλήσουμε για το πώς να χρησιμοποιήσετε το PrestaShop, ας καλύψουμε πρώτα τι είναι. Όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι μια λύση λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

αρχική σελίδα prestashop

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε από ιδιωτική εταιρεία αλλά είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών που επενδύουν το χρόνο, τις δεξιότητές τους και την ενέργειά τους για τη βελτίωση του PrestaShop. Αυτό το μοντέλο λειτούργησε επίσης καλά για το WordPress και άλλα CMS ανοιχτού κώδικα.

Περισσότερο από 260.000 καταστήματα εμπιστεύονται το PrestaShop.

στατιστικά στοιχεία χρήσης του prestashop

Το λογισμικό διαθέτει όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος:

 • Διαχείριση προϊόντων, αποθεμάτων, παραγγελιών και πελατών
 • Πληρωμή, αποστολή, φόροι και άλλες νομικές απαιτήσεις
 • Επιλογές μάρκετινγκ όπως SEO, κουπόνια, ειδικές προσφορές, μάρκετινγκ μέσω email
 • Λεπτομερείς αναφορές για όλα τα μέρη του διαδικτυακού σας καταστήματος
 • Τρόποι επέκτασης, διεθνοποίησης και προσαρμογής του καταστήματός σας

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι αν και το PrestaShop είναι δωρεάν, εξακολουθούν να υπάρχουν έξοδα. Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε φιλοξενία και έναν τομέα. ο Απαιτήσεις συστήματος είναι αρκετά φυσιολογικά, οπότε δεν χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο. Το PrestaShop έχει λίγες μόνο ανάγκες διαμόρφωσης που πρέπει να μπορούν να φιλοξενήσουν οι περισσότεροι οικοδεσπότες.

Επομένως, για να πάρετε μια ιδέα για το κόστος, μπορείτε να δείτε τη λίστα των παρόχων φιλοξενίας WordPress ως παράδειγμα. Επίσης, δείτε ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο εγγραφής ενός τομέα. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε θέματα και προσθήκες. Θα το συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε δυσκολίες, το PrestaShop προσφέρει πολλή υποστήριξη με τη μορφή τεκμηρίωση, έγγραφα προγραμματιστή, φόρουμ, και περισσότερο.

Ρύθμιση και εγκατάσταση PrestaShop

Εντάξει, τώρα που ξέρουμε τι μιλάμε, ας δούμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθατε αρχικά σε αυτό το σεμινάριο PrestaShop.

Όπως αναφέρθηκε, χρειάζεστε φιλοξενία και έναν τομέα για να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Εναλλακτικά, για να δοκιμάσετε το PrestaShop, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα τοπικό περιβάλλον και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

1. Λήψη και αποσυσκευασία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος με το PrestaShop είναι η λήψη του λογισμικού. Για αυτό, μεταβείτε στο επίσημη σελίδα λήψης.

σελίδα λήψης prestashop

Εδώ, πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας, να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, να πατήσετε το μεγάλο ροζ κουμπί. Αυτό θα ξεκινήσει τη λήψη.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα έχετε ένα αρχείο zip που πρέπει να αποσυσκευάσετε. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν τρία αντικείμενα: ένα index.php αρχείο, ένα άλλο αρχείο που ονομάζεται Install_Prestashop.html, και ένα αρχείο zip. Θα επανέλθουμε σε αυτά σύντομα.

2. Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων. Όπως και άλλες λύσεις λογισμικού όπως το Joomla, το Drupal και το WordPress, ένας ιστότοπος PrestaShop αποτελείται από δύο μέρη: το σύστημα αρχείων και μια βάση δεδομένων. Το τελευταίο περιέχει όλα τα σημαντικά δεδομένα όπως περιεχόμενο, κείμενο, χρήστες και σχέσεις περιεχομένου. Το ίδιο το λογισμικό PrestaShop φιλοξενεί τις εικόνες σας και τα αρχεία που απαιτούνται για την εμφάνιση του περιεχομένου που αντλείται από τη βάση δεδομένων.

Ο τρόπος δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων εξαρτάται από τον πάροχο φιλοξενίας. Πολλοί χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα όπως phpMyAdmin. Εάν ο παροχέας σας χρησιμοποιεί cPanel, διάβασε αυτό.

phpMyAdmin

Θα χρειαστείτε τέσσερα πράγματα:

 1. Το όνομα της βάσης δεδομένων
 2. Ένα όνομα χρήστη για αυτήν τη βάση δεδομένων με πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
 3. Το όνομα κεντρικού υπολογιστή για το πού βρίσκεται η βάση δεδομένων (συχνά είναι localhost)
 4. Ο κωδικός πρόσβασης για αυτό το όνομα χρήστη

Γράψτε τα κάπου, θα τα χρησιμοποιήσουμε σύντομα.

3. Ανεβάστε τα αρχεία και ξεκινήστε την εγκατάσταση του PrestaShop

Μόλις έχετε μια βάση δεδομένων, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε τα αρχεία στον διακομιστή σας και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Για αυτό, συνδεθείτε στον πάροχο φιλοξενίας μέσω FTP, για παράδειγμα, με έναν πελάτη όπως FileZilla.

Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε έναν χρήστη FTP, έναν κωδικό πρόσβασης και μια διεύθυνση διακομιστή. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FileZilla σε αυτό φροντιστήριο. Μόλις συνδεθείτε, βρείτε τα ληφθέντα και αποσυμπιεσμένα αρχεία και ξεκινήστε τη μεταφόρτωση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.

Όταν τελειώσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση μεταβαίνοντας στον τομέα που δείχνει στον διακομιστή στον οποίο μόλις ανεβάσατε τα αρχεία. Αυτό θα το ξεκινήσει αυτόματα.

ξεκινήστε την εγκατάσταση

Περιμένετε μέχρι να αποσυνδεθούν τα αρχεία PrestaShop.

4. Ολοκληρώστε τη ρύθμιση

Μετά από αυτό, θα βρεθείτε σε αυτήν την οθόνη.

οδηγός εγκατάστασης prestashop

Αυτή είναι η αρχή ενός οδηγού εγκατάστασης που σας καθοδηγεί στην εγκατάσταση του PrestaShop.

Εδώ είναι τα βήματα και τι πρέπει να κάνετε σε καθένα:

 1. Επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε από το αναπτυσσόμενο μενού και πατήστε το Επόμενο κουμπί.
 2. Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης και μετά πατήστε Επόμενο ξανά για να συνεχίσω.
 3. Το PrestaShop θα εκτελέσει ένα σύντομο διαγνωστικό για να δει εάν το περιβάλλον του διακομιστή σας είναι κατάλληλο. Διορθώστε τυχόν προειδοποιήσεις που βλέπετε εδώ. Ανανεώστε εάν είναι απαραίτητο για να προχωρήσετε.
 4. Εισαγάγετε τις πληροφορίες του καταστήματός σας, δηλαδή το όνομα του καταστήματος, την κατηγορία (το ονομάζουν κύρια δραστηριότητα) και τη χώρα και τη ζώνη ώρας στην οποία θα λειτουργήσετε. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό διαχειριστή εισάγοντας το όνομα και το επώνυμό σας καθώς και τη διεύθυνση email (αυτό είναι επίσης το όνομα χρήστη σας!). Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης – δύο φορές – και προχωρήστε.
 5. Εδώ, πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση διακομιστή βάσης δεδομένων, το όνομα της βάσης δεδομένων, τη σύνδεση και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πρόθεμα πίνακα και ίσως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε κάτι διαφορετικό από το τυπικό ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ_, π.χ. xyz_. Ελέγξτε αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Όταν φτάσετε τόσο μακριά, φτάνετε στην πραγματική εγκατάσταση. Εδώ, το PrestaShop θα αποσυσκευάσει τα αρχεία, θα συμπληρώσει τη βάση δεδομένων και θα δημιουργήσει ό, τι χρειάζεται για να εκτελεστεί.

εγκατάσταση prestashop

Όταν τελειώσει, θα λάβετε αυτό το μήνυμα επιτυχίας.

ολοκληρωμένη εγκατάσταση

Όπως αναφέρει, το τελευταίο βήμα είναι να διαγράψετε το εγκαθιστώ ντοσιέ. Μπορείτε να το κάνετε μέσω FTP όπως και πριν, βρίσκεται στον κύριο κατάλογο PrestaShop.

5. Συνδεθείτε και ελέγξτε το κατάστημά σας για πρώτη φορά

Στην οθόνη επιτυχίας, θα βρείτε επίσης δύο κουμπιά που θα σας μεταφέρουν στο πίσω μέρος και στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας. Όταν κάνετε κλικ Ανακαλύψτε το κατάστημά σας στα δεξιά ή εισαγάγετε τον τομέα που δείχνει στον διακομιστή στον οποίο μόλις εγκαταστήσατε το PrestaShop, θα σας οδηγήσει στο μπροστινό μέρος του ολοκαίνουργιου καταστήματός σας.

κατάστημα δειγμάτων prestashop

Όπως μπορείτε να δείτε, έχει ήδη ένα σχέδιο και κάποιο εικονικό περιεχόμενο που χρησιμεύει ως παράδειγμα ενός τελικού καταστήματος. Τακτοποιημένα, σωστά?

Όταν επιστρέψετε και κάνετε κλικ Διαχειριστείτε το κατάστημά σας, θα σας μεταφέρει στη σελίδα σύνδεσης.

σελίδα σύνδεσης prestashop

Σπουδαίος: Για λόγους ασφαλείας, το PrestaShop δημιουργεί μια τυχαία διεύθυνση για την περιοχή διαχειριστή, κάτι σαν http://yourdomain.com/admin345kjnkna. Επομένως, φροντίστε να το προσθέσετε σελιδοδείκτη ή να το σημειώσετε κάπου για να μπορείτε να το βρείτε αργότερα!

Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια που δημιουργήσατε κατά την εγκατάσταση (θυμηθείτε ότι η διεύθυνση email σας είναι το όνομα χρήστη) και πατήστε Σύνδεση. Αυτό σας οδηγεί στον κύριο πίνακα ελέγχου διαχειριστή PrestaShop. Κλείστε το αναδυόμενο παράθυρο ενσωμάτωσης, θα καλύψουμε τα επόμενα βήματα μαζί.

Συγχαρητήρια, εγκαταστήσατε με επιτυχία το PrestaShop!

Γνωρίστε τον Πίνακα ελέγχου PrestaShop

Όταν τελειώσετε με την εγκατάσταση, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ο κύριος πίνακας εργαλείων.

ταμπλό prestashop

Ας δούμε τι έχει να προσφέρει.

Η επάνω γραμμή θα φαίνεται οικεία στους χρήστες του WordPress. Δείτε τι περιέχει:

 • Ένα αναπτυσσόμενο αναπτυσσόμενο μενού γρήγορης πρόσβασης που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε σημαντικές ενέργειες και τμήματα του καταστήματός σας
 • Ένα πεδίο αναζήτησης για αναζήτηση σε ολόκληρο το κατάστημά σας
 • Το κουμπί που λέει Δείτε το κατάστημά μου σας μεταφέρει απευθείας στο μπροστινό άκρο του καταστήματός σας στο Web
 • Ένα κουμπί ειδοποίησης που, όταν κάνετε κλικ, σας δείχνει τις πιο πρόσφατες παραγγελίες, νέους πελάτες και μηνύματα
 • Το εικονίδιο με το μικρό τρόπαιο δείχνει τα επιτεύγματά σας στη δημιουργία του διαδικτυακού σας καταστήματος
 • Τέλος, το τελευταίο εικονίδιο σάς παρέχει πρόσβαση στην επεξεργασία του προφίλ σας και σε χρήσιμους πόρους

Στην αριστερή πλευρά, έχετε πρόσβαση σε άλλα μέρη του καταστήματός σας. Θα μιλήσουμε για αυτά λεπτομερέστερα παρακάτω.

Το κύριο μέρος της οθόνης περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του καταστήματός σας και τον τρόπο βελτίωσής του. Μπορείτε να προσαρμόσετε όλα τα στατιστικά στοιχεία που βλέπετε αλλάζοντας το χρονικό πλαίσιο στην κορυφή στην τρέχουσα ή την τελευταία ημέρα, μήνα ή έτος. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρονικό πλαίσιο και να το συγκρίνετε με ένα άλλο όπως στο Google Analytics. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επίδειξης στην επάνω δεξιά γωνία, θα συμπληρώσει όλα τα στατιστικά στοιχεία με εικονικούς αριθμούς, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι χρησιμεύουν.

λειτουργία επίδειξης ταμπλό

Τα περισσότερα από τα στοιχεία είναι αρκετά αυτονόητα. Σας ενημερώνουν εάν ο ιστότοπός σας είναι ενημερωμένος, ο αριθμός των επισκεπτών, τα καλάθια αγορών, οι παραγγελίες, οι πωλήσεις, τα κορυφαία προϊόντα και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τα καταστήματα. Υπό Πρόβλεψη, μπορείτε να ορίσετε στόχους για εσάς και το PrestaShop θα σας πει πόσο κοντά θα φτάσετε σε αυτούς.

Το σύμβολο του μικρού γραναζιού στην επάνω δεξιά γωνία επιτρέπει την πραγματοποίηση προσαρμογών στον τρόπο εμφάνισης περιεχομένου. Μόλις μάθετε για τις ενότητες, μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία όπως αυτό στον πίνακα ελέγχου σας.

Εάν κάποιο από αυτά είναι ασαφές, το μεγάλο βοήθεια Το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία περιγράφει λεπτομερώς τα πάντα στην οθόνη. Το βρίσκετε σχεδόν σε κάθε οθόνη του PrestaShop, οπότε αν κολλήσετε, εδώ μπορείτε να απευθυνθείτε.

Δημιουργήστε ένα προϊόν

Φυσικά, κατά τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, η δημιουργία και η διαχείριση προϊόντων είναι ένα από τα πιο κεντρικά ζητήματα. Στο PrestaShop, θα βρείτε τη λειτουργικότητα για αυτό κάτω Κατάλογος> Προϊόντα. Όταν το κάνετε κλικ, μεταβείτε στην παρακάτω οθόνη.

κατάλογος προϊόντων

Εδώ, θα βρείτε μια λίστα με όλα τα προϊόντα στον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε, να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε, να αντιγράψετε και να τα διαγράψετε από εδώ.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο προϊόν, κάντε κλικ στο κουμπί με το ίδιο όνομα επάνω δεξιά ή πατήστε Ctrl + P. Αυτό θα σας οδηγήσει στην ακόλουθη οθόνη.

δημιουργήστε νέο προϊόν

1. Βασικές ρυθμίσεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να συμπεριλάβετε ένα όνομα για το προϊόν σας στην κορυφή. Ακριβώς δίπλα από αυτό, έχετε ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε εάν πρόκειται για φυσικό προϊόν, πακέτο προϊόντων (συνδυασμός τουλάχιστον δύο προϊόντων που υπάρχουν ήδη) ή εικονικό προϊόν.

Κάτω από αυτό, θα βρείτε τις βασικές ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στο πεδίο στην κορυφή όπου αναφέρεται Αποθέστε εικόνες εδώ για να ανεβάσετε εικόνες προϊόντων. Όταν έχετε πολλά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιο θα είναι το εξώφυλλο. Κάντε κλικ σε αυτά για να προσθέσετε μια λεζάντα.

Στη συνέχεια, θα βρείτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στον οποίο μπορείτε να προσθέσετε μια περίληψη προϊόντος (η οποία θα εμφανίζεται στη σελίδα καταστήματος) και μια μεγαλύτερη περιγραφή που θα είναι ορατή για όσους βλέπουν το ίδιο το προϊόν.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες, επωνυμίες και σχετικά προϊόντα. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να έχετε δημιουργήσει ήδη κάποια από τα άλλα μενού για να μπορείτε να τα επιλέξετε εδώ.

Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν πολλές επιλογές για σημαντικά δεδομένα:

 • Συνδυασμοί – Εδώ, καθορίζετε εάν πρόκειται για ένα απλό προϊόν ή για ένα προϊόν όπου μπορείτε να επιλέξετε πράγματα όπως μέγεθος, βάρος, χρώμα κ.λπ. Εάν το τελευταίο, μπορείτε να το διαμορφώσετε κάτω από το Συνδυασμοί καρτέλα που θα εμφανιστεί όταν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.
 • Αναφορά – Αυτός είναι ο κωδικός αναφοράς για αυτό το προϊόν, ο οποίος είναι σημαντικός για τη διαχείριση αποθεμάτων.
 • Τιμή – Προσδιορίστε την τιμή με και χωρίς φόρους καθώς και τον φορολογικό συντελεστή. Περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ρύθμισής τους αργότερα.
 • Κατηγορίες – Όπως και οι αναρτήσεις ιστολογίου, η εκχώρηση κατηγοριών σε προϊόντα τους καθιστά ευκολότερο να φιλτράρουν και να βρίσκουν. Επιλέξτε από αυτά που έχετε ήδη στον ιστότοπό σας ή δημιουργήστε νέα.

2. Ποσότητες

πίνακας ποσοτήτων

Σε αυτήν την καρτέλα, ελέγχετε το απόθεμα αυτού του προϊόντος και τις παραγγελίες:

 • Διαθέσιμη ποσότητα και ελάχιστη ποσότητα ανά αγορά
 • Τοποθεσία αποθεμάτων, σε ποιο σημείο το επίπεδο των αποθεμάτων θεωρείται χαμηλό και αν θα σας ενημερώσει όταν φτάσει εκεί
 • Αποδοχή / απαγόρευση παραγγελιών, διαμόρφωση των αγορών που βλέπουν όταν το προϊόν είναι εντός και εκτός αποθέματος και πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

3. Αποστολή

πάνελ αποστολής

Δεν αποτελεί έκπληξη το σημείο όπου ασχολείστε με όλα όσα σχετίζονται με την αποστολή του προϊόντος:

 • Διαστάσεις προϊόντος και βάρος για τον υπολογισμό του κόστους αποστολής
 • Χρόνος παράδοσης (για προϊόντα εντός και εκτός αποθεμάτων)
 • Πρόσθετα έξοδα αποστολής, εάν υπάρχουν
 • Διαθέσιμοι πάροχοι για αυτό το προϊόν όπως έχουν διαμορφωθεί στις ρυθμίσεις σας

4. Τιμολόγηση

πίνακα τιμών

Σε αυτήν την οθόνη, κάνετε προσαρμογές σε πράγματα που έχουν σχέση με την τιμολόγηση του προϊόντος:

 • Τιμή με ή χωρίς φόρο, εφαρμοστέος φορολογικός κανόνας και εάν το προϊόν πωλείται
 • Τιμή μονάδας, εάν απαιτείται από τους νόμους της τοποθεσίας σας
 • Τιμή κόστους, που σημαίνει αυτό που πληρώσατε για να βοηθήσετε το PrestaShop να προσδιορίσει το περιθώριο και το κέρδος σας
 • Συγκεκριμένες τιμές για διαφορετικές ομάδες πελατών, νομίσματα, χώρες, ημερομηνίες και άλλα, καθώς και πώς να σταθμίσετε αυτές τις ιδιότητες

5. SEO

seo πάνελ

Το PrestaShop έρχεται με αρκετά συμπαγείς ενσωματωμένες δυνατότητες SEO. Εδώ, μπορείτε να ελέγχετε μεγάλο μέρος της εμφάνισης του προϊόντος στην Αναζήτηση Google, όπως τίτλο SEO, μετα-περιγραφή και μόνιμος σύνδεσμος. Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε ανακατευθύνσεις σελίδων.

6. Επιλογές

πίνακα επιλογών

Τέλος, αυτή η οθόνη σας επιτρέπει να προσθέσετε επιπλέον επιλογές και πληροφορίες στο προϊόν σας:

 • Ορατότητα προϊόντος (κατάλογος προϊόντων, αναζήτηση, παντού, κανένα από τα παραπάνω)
 • Είτε είναι διαθέσιμο για παραγγελία και εάν περιορίζεται μόνο στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα
 • Ετικέτες για να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν αυτό που θέλουν πιο εύκολα
 • Κατάσταση (καινούργια, μεταχειρισμένα, ανακαινισμένα) και αν θα μεταφερθούν αυτές οι πληροφορίες
 • Πρόσθετες πληροφορίες όπως αριθμός ISBN, γραμμωτός κώδικας
 • Δυνατότητα προσαρμογής προϊόντος, όπως με προσαρμοσμένο κείμενο ή εικόνα
 • Αρχεία που ανήκουν σε αυτό το άρθρο, όπως εγχειρίδιο, οδηγίες ή άλλα

7. Δημοσιεύστε το προϊόν

Όταν συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πατήσετε Σώσει στην κάτω γραμμή της οθόνης.

δημοσίευση προϊόντος

Με αυτόν τον τρόπο, είστε βέβαιοι ότι αυτό που εισαγάγατε δεν θα εξαφανιστεί. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της εμφάνισης του προϊόντος με το αντίστοιχο κουμπί. Όταν το κάνετε, το PrestaShop θα σας πει ήδη εάν κάτι δεν είναι σωστό και πρέπει να διορθωθεί.

Όταν όλα είναι καλά και είστε ικανοποιημένοι, στείλτε το προϊόν στο κατάστημά σας αλλάζοντας το Εκτός σύνδεσης κουμπί προς Σε σύνδεση (Το αντίστροφο είναι επίσης πώς καταργείτε τη δημοσίευση προϊόντων). Και εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα:

ολοκληρωμένο προϊόν

Δεν ήταν τόσο δύσκολο τώρα, ήταν?

Άλλες επιλογές καταλόγου προϊόντων

Εδώ είναι οι άλλες επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο Κατάλογος ενότητα και τι μπορείτε να κάνετε εκεί:

 • Κατηγορίες – Δημιουργήστε και διαχειριστείτε κατηγορίες προϊόντων για να οργανώσετε καλύτερα τα προϊόντα σας
 • Παρακολούθηση – Σας δείχνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα σας, όπως κενές κατηγορίες και προϊόντα με πληροφορίες που λείπουν
 • Γνωρίσματα – Εδώ διαχειρίζεστε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του προϊόντος, όπως χρώμα, μέγεθος, βάρος κ.λπ..
 • Μάρκες και προμηθευτές – Οι επωνυμίες επιτρέπουν στους επισκέπτες να φιλτράρουν από τους αγαπημένους τους κατασκευαστές προϊόντων και μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις διευθύνσεις των προμηθευτών σας εδώ
 • Αρχεία – Αποθηκεύστε σημαντικά αρχεία που ενδέχεται να θέλουν να διαβάσουν οι πελάτες σας πριν από την αγορά, όπως τεκμηρίωση
 • Εκπτώσεις – Δημιουργήστε κανόνες για εκπτώσεις, κουπόνια ή πιο συγκεκριμένες εκπτώσεις
 • Αποθέματα – Εδώ διαχειρίζεστε πόσα από κάθε στοιχείο έχετε στη διάθεσή σας και πότε θα λάβετε μια προειδοποίηση για χαμηλά αποθέματα

Προσαρμόστε το σχέδιό σας

Φυσικά, μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της δημιουργίας του δικού σας καταστήματος είναι ο σχεδιασμός του. Επομένως, θα το καλύψουμε λεπτομερώς.

1. Ελέγξτε το θέμα και το λογότυπο

Η πρώτη μας στάση είναι Σχεδιασμός> Θέμα και λογότυπο.

μενού θέματος και λογότυπου

Εδώ, θα παρατηρήσετε τις επιλογές στην κορυφή για να ορίσετε ένα λογότυπο για την αρχική σελίδα, τα email των πελατών σας και τα τιμολόγια. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα favicon (το μικρό εικονίδιο που θα εμφανίζεται στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης). Είναι τόσο εύκολο όσο το κλικ Ξεφυλλίζω ή Επιλέξτε αρχεία, μεταφόρτωση και μετά αποθήκευση μετά. Σημειώστε τη σύσταση μεγέθους στην επάνω αριστερή γωνία.

Κάτω από αυτό, βλέπετε το τρέχον θέμα σας και βρείτε κουμπιά για να επισκεφτείτε τον κατάλογο θεμάτων και να τροποποιήσετε τις διατάξεις σελίδας. Θα το φτάσουμε σύντομα.

Τέλος, στο κάτω μέρος, βλέπετε θέματα διαθέσιμα στην αγορά PrestaShop στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από εδώ.

2. Εγκαταστήστε και αλλάξτε το θέμα σας

Εάν θέλετε να αλλάξετε το θέμα του καταστήματός σας PrestaShop, μπορείτε να βρείτε μερικά θέματα Σχεδιασμός> Κατάλογος θεμάτων. Ωστόσο, για να τα πάρετε, πρέπει να πάτε στο θεματική αγορά, οπότε ίσως να το κάνετε και άμεσα.

κατάστημα προτύπων prestashop

Εδώ, μπορείτε να φιλτράρετε θέματα σύμφωνα με την έκδοση PrestaShop, την κατηγορία καταστήματος, τη γλώσσα και πολλά άλλα. Δυστυχώς, η επίσημη αγορά δεν περιέχει δωρεάν θέματα και οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 60 και 300 $.

Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν θέματα εκεί έξω, για παράδειγμα, στο Πρότυπο τέρας όπου μπορείτε να πάρετε μερικά για την τιμή ενός κοινωνικού μεριδίου. Το PrestaShop φόρουμ έχουν επίσης μερικές συλλογές δωρεάν θεμάτων.

Μόλις εγκαταστήσετε ένα θέμα (ή / και το αγοράσετε), επιστρέψτε στο κατάστημά σας, κάντε κλικ στο +Προσθήκη νέου θέματος στην κορυφή.

Στη συνέχεια, έχετε τρεις τρόπους για να αποκτήσετε το θέμα σας στον ιστότοπό σας:

 • Ανεβάστε το ως αρχείο zip
 • Εισαγάγετε το απευθείας από τη διεύθυνση URL του
 • FTP στο θέματα φάκελο στην εγκατάσταση του PrestaShop και επιλέξτε τον από το αναπτυσσόμενο μενού

εγκαταστήστε νέο θέμα

Μόλις μεταφορτωθεί, εμφανίζεται στη λίστα θεμάτων κάτω Θέμα & λογότυπο.

νέο διαθέσιμο θέμα

Ένα κλικ στο Χρησιμοποιήστε αυτό το θέμα (τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στο νέο θέμα και επιβεβαιώστε) το ενεργοποιεί. Μετά από αυτό, όταν βλέπετε το κατάστημά σας, μπορείτε να δείτε ότι το περιεχόμενο είναι το ίδιο, ωστόσο, ο σχεδιασμός έχει αλλάξει.

νέο ενεργό θέμα

3. Επιλέξτε Διατάξεις σελίδας

Ένα μάλλον απλό κουμπί με μια σημαντική λειτουργία είναι το Επιλέξτε διατάξεις κουμπί κάτω από τη λίστα θεμάτων σας. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, μεταβαίνετε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε τη διάταξη κάθε σελίδας στον ιστότοπό σας μέσω του αναπτυσσόμενου μενού. Αυτό που είναι διαθέσιμο εξαρτάται από το τι έχει να προσφέρει το θέμα σας.

επιλέξτε διατάξεις

Για παράδειγμα, το θέμα που μόλις εγκαταστήσαμε σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ διατάξεων πλήρους πλάτους, τριών στηλών ή δύο στηλών. Επομένως, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη διάταξη μίας από τις σελίδες σας, εδώ μπορείτε να την αλλάξετε.

4. Αλλάξτε τη διαμόρφωση της αρχικής σελίδας

Στην κορυφή του Θέμα & λογότυπο, θα βρείτε μια καρτέλα που ονομάζεται Διαμόρφωση αρχικής σελίδας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, εδώ μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην αρχική σας σελίδα. Οι οριζόντιες ράβδοι αντιπροσωπεύουν τις διάφορες ενότητες που είναι ενεργές εκεί. Όταν κάνετε κλικ σε ένα, αυτό τονίζει επίσης το σχηματικό στα αριστερά.

διαμόρφωση αρχικής σελίδας

Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να απενεργοποιήσετε το ρυθμιστικό, απλώς κάντε κλικ σε αυτό, μετά το μικρό βέλος και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο. Αυτό θα το αφαιρέσει επίσης από το μπροστινό άκρο του καταστήματός σας.

απενεργοποιήστε τις ενότητες στη διαμόρφωση της αρχικής σελίδας

Για ορισμένες θέσεις, όπως Οικιακά προϊόντα, προτείνει επίσης ορισμένα μπλοκ που μπορείτε να εγκαταστήσετε απευθείας από αυτήν τη σελίδα.

διαθέσιμες μονάδες για εγκατάσταση σε διαμόρφωση αρχικής σελίδας

Επιπλέον, το μενού σας παρέχει συνδέσμους προς άλλα μέρη του παρασκηνίου όπου μπορείτε να κάνετε περισσότερες αλλαγές. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε λειτουργικές μονάδες στην αρχική σελίδα ή να αλλάξετε τη σειρά τους, πρέπει να το κάνετε στο Ενότητες Ενότητα. Περισσότερα για αυτό τώρα.

5. Εργασία με Ενότητες

Ας στρέψουμε την προσοχή μας Σχεδιασμός> Θέσεις. Μην ανησυχείτε αν φαίνεται λίγο τεχνικό στην αρχή, θα το ξεπεράσετε γρήγορα. Αυτό που βλέπετε εδώ είναι όλα τα άγκιστρα στο θέμα σας και οι ενότητες που συνδέονται με αυτά.

μενού θέσεων

Οι γάντζοι είναι καθορισμένες τοποθεσίες στο θέμα σας (τόσο στο front-end όσο και στο back-end) και οι ενότητες μπορούν να είναι πράγματα όπως widget, στατιστικά στοιχεία, λίστες συνδέσμων, φόρμες συνδρομής, ρυθμιστικά εικόνας, κοινωνικά κουμπιά και άλλα. Για παράδειγμα, στο οθόνη γάντζο, θα βρείτε μια ενότητα που ονομάζεται Προσαρμοσμένα μπλοκ κειμένου.

γάντζος στο σπίτι

Όπως πιθανώς μπορείτε να μαντέψετε, αυτό είναι το Lorem ipsum γεμάτο μπλοκ στην αρχική σελίδα.

προσαρμοσμένο μπλοκ κειμένου στο μπροστινό μέρος

Η σύντομη περιγραφή του γάντζου σας λέει επίσης τη θέση του στο θέμα. Κατά συνέπεια, εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές σε αυτό το μπλοκ, εδώ είναι που το κάνετε.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα πάνω και κάτω βέλη ή να κάνετε κλικ στον αριθμό θέσης για μεταφορά και απόθεση της μονάδας σε διαφορετική θέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση όπου εμφανίζεται το μπλοκ. Οι αλλαγές αποθηκεύονται αυτόματα, οπότε είναι άμεσα ορατές και στην πρώτη σελίδα.

Για να απαλλαγείτε εντελώς από τις ενότητες, κάντε κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος και επιλέξτε Ξεκρεμώ.άγκιστρο μονάδα από γάντζο

Εναλλακτικά, επιλέξτε τα πλαίσια στα αριστερά πολλών ενοτήτων και κάντε κλικ στο Ξεκλειδώστε την επιλογή κουμπί που εμφανίζεται.

άγκιστρα αρκετές ενότητες

Σε κάθε περίπτωση, το μπλοκ δεν θα είναι πλέον εκεί.

6. Ενότητες μεταμόσχευσης

Εάν θέλετε να το επαναφέρετε, πρέπει να συνδέσετε ξανά τη μονάδα στο άγκιστρο. Αυτό ονομάζεται «μεταμόσχευση» στο PrestaShop και έχει τη δική του σελίδα. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσω του Μεταμοσχεύστε μια ενότητα κουμπί πάνω δεξιά στο Θέσεις οθόνη.

μενού μονάδας μεταμόσχευσης

Η αναπτυσσόμενη λίστα στην κορυφή εμφανίζει τις διαθέσιμες ενότητες στον ιστότοπό σας. Μόλις επιλέξετε αυτό που θέλετε, το Μεταμόσχευση σε Η λίστα γίνεται ενεργή και σας δίνει όλα τα μέρη στα οποία μπορείτε να την επισυνάψετε. Υπό Εξαιρέσεις, μπορείτε να ορίσετε πού δεν πρέπει να εμφανίζεται αυτή η συγκεκριμένη ενότητα. Αυτό δεν είναι πραγματικά εφαρμόσιμο σε αυτήν την περίπτωση, αλλά έχει νόημα για άλλες ενότητες. Πληκτρολογήστε μια λίστα με κόμματα ή επιλέξτε από την παρακάτω λίστα (χρησιμοποιήστε Ctrl και Μετατόπιση για επιλογή πολλαπλών).

διαμόρφωση μονάδας μεταμόσχευσης

Αποθηκεύστε τις επιλογές σας στο κάτω μέρος όταν είστε ικανοποιημένοι. Μετά από αυτό, το προσαρμοσμένο μπλοκ κειμένου θα πρέπει να επιστρέψει. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές αργότερα, μπορείτε πάντα να κάνετε κλικ στο Επεξεργασία κουμπί της ενότητας στο Θέσεις οθόνη για να επιστρέψετε σε αυτό το μενού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα άγκιστρα και τις ενότητες στην ενότητα βοήθειας ή στο τεκμηρίωση.

7. Τροποποιήστε το μενού σας

Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλετε να κάνετε αλλαγές όχι στην παρουσία ή τη θέση των ενοτήτων αλλά στο περιεχόμενό τους, όπως το κύριο μενού; Όταν κάνετε κύλιση στο κάτω μέρος του Θέσεις μενού, μπορείτε να δείτε ότι είναι προσαρτημένο στο κορυφή άγκιστρο.

κύρια μονάδα μενού στο άγκιστρο displaytop

Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές σε αυτό που εμφανίζεται, πρέπει να απευθυνθείτε Ενότητες> Διαχείριση μονάδων. Εδώ, θα βρείτε όλες τις διαθέσιμες ενότητες στον ιστότοπό σας ενεργές και ανενεργές.

διαχειριστής ενότητας

Για να βρείτε την κύρια μονάδα μενού, αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω Κατάσταση προς την Ενεργοποιημένες ενότητες. Στη συνέχεια, αναζητήστε το Κυρίως μενού υπό Σχεδιασμός & πλοήγηση (ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ Δείτε περισσότερα στον πάτο).

κύριο μενού στο διαχειριστή λειτουργικών μονάδων

Θα μπορούσατε επίσης να το βρείτε χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν κάνετε κλικ στο Διαμορφώστε, θα σας πάει εδώ:

διαμόρφωση της κύριας ενότητας μενού

Στα αριστερά, βλέπετε τι υπάρχει ήδη στο μενού, στα δεξιά οι διαθέσιμες σελίδες στο κατάστημά σας. Χρησιμοποιήστε το Αφαιρώ και Προσθήκη κουμπιά για να απαλλαγείτε από τα στοιχεία του μενού ή να προσθέσετε περισσότερα στο μενού. Σημειώστε οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που υπάρχουν ήδη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους στα αριστερά για να αλλάξετε τη σειρά τους. Για να προσθέσετε προσαρμοσμένους συνδέσμους, χρησιμοποιήστε τη φόρμα στο κάτω μέρος.

Όταν τελειώσετε, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε για να δείτε τις αλλαγές στο κατάστημά σας. Σημειώστε ότι διαφορετικές ενότητες θα έχουν διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης. Επομένως, αυτή η οθόνη δεν θα φαίνεται πάντα ίδια.

8. Τροποποίηση σελίδων

Η επόμενη στάση μας είναι Σχεδιασμός> Σελίδες.

μενού σελίδων

Εδώ, θέλουμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο του Σχετικά με εμάς σελίδα. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι οι λεγόμενες κατηγορίες σελίδων. Αυτά σας επιτρέπουν να ομαδοποιήσετε σελίδες ανά θέμα για καλύτερη οργάνωση. Αυτό θα τους μετακινήσει επίσης στην ίδια κατηγορία στα ψωμιά.

Προς το παρόν, απλά θέλουμε να μετακινηθούμε προς τα κάτω στο Σχετικά με εμάς σελίδα και κάντε κλικ στο σύμβολο “στυλό” στα δεξιά για να το επεξεργαστείτε. Αυτό θα μας οδηγήσει στην ακόλουθη σελίδα:

επεξεργασία σελίδας

Οι ρυθμίσεις εδώ είναι αρκετά απλές. Στην κορυφή, μπορείτε να αλλάξετε την κατηγορία στην οποία θέλετε να εμφανίζεται αυτή η σελίδα. Κάτω από αυτό, μπορείτε να τροποποιήσετε τον τίτλο της σελίδας, να καθορίσετε έναν μετα-τίτλο, περιγραφή και λέξεις-κλειδιά (το τελευταίο δεν είναι πραγματικά απαραίτητο). Ορίστε τον μόνιμο σύνδεσμο κάτω από το Φιλική διεύθυνση URL. Η προεπισκόπηση θα σας δείξει πώς θα μοιάζει η σελίδα στις μηχανές αναζήτησης.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε το περιεχόμενο της σελίδας στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τον κλασικό επεξεργαστή WordPress ή έναν κανονικό επεξεργαστή κειμένου, θα πρέπει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μορφοποίηση, να ορίσετε επικεφαλίδες, να συμπεριλάβετε εικόνες, να συνδέσετε με άλλες σελίδες, να ενσωματώσετε βίντεο και άλλα.

Αποθήκευση και προεπισκόπηση στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, εμφανίστε τη σελίδα στο κατάστημά σας, αλλάζοντας το Εκτεθειμένος κουμπί προς Ναί. Όταν βάζετε το κατάστημα στο διαδίκτυο, ίσως θέλετε επίσης να το ορίσετε Ευρετηρίαση από μηχανές αναζήτησης προς την Ναί. Φυσικά, αν έχει νόημα, μπορείτε επίσης να κρατήσετε τη σελίδα εκτός του ευρετηρίου αναζήτησης.

Εκτός από αυτό, τελειώσατε. Αποθηκεύστε τυχόν αλλαγές που έχετε κάνει για να τις δείτε στο front-end. Η δημιουργία νέων σελίδων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Άλλες ρυθμίσεις σχεδίασης

Τι άλλο κάνει το Σχέδιο τμήμα πρέπει να προσφέρει; Ας το ξεπεράσουμε γρήγορα:

 • Θέμα email – Το PrestaShop στέλνει τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες (π.χ. επιβεβαίωση παραγγελίας). Εδώ, μπορείτε να ελέγξετε τη σχεδίαση και άλλες πτυχές αυτών των μηνυμάτων.
 • Ρυθμίσεις εικόνας – Σε αυτό το πλαίσιο, ορίζετε τα μεγέθη που δημιουργεί το PrestaShop των εικόνων που ανεβάζετε στο κατάστημά σας.
 • Widget συνδέσμου – Δημιουργήστε περιεχόμενο για το λίστα συνδέσμων μονάδα μέτρησης.

Ρύθμιση πύλης πληρωμής

Μόλις δημιουργήσετε τα προϊόντα σας και σχεδιάσετε το κατάστημά σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια πύλη πληρωμής. Μπορείτε να το κάνετε κάτω Πληρωμή> Τρόποι πληρωμής.

μενού πύλες πληρωμής

Στην κορυφή, θα βρείτε τους τρόπους πληρωμής που είναι ήδη διαθέσιμοι στους πελάτες σας. Ακολουθούν ορισμένες ενότητες που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να προσθέσετε περισσότερα στο κατάστημά σας. Υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμα στο αγορά.

Ένα κλικ στο Διαμορφώστε ξεκινά την εγκατάσταση. Λάβετε υπόψη ότι πολλές από τις επιλογές ηλεκτρονικής πληρωμής σάς επιτρέπουν να τις εκτελείτε σε δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να μπορείτε να τις δοκιμάσετε χωρίς πραγματική πληρωμή.

διαμόρφωση πύλης πληρωμής

Διαλέξτε ό, τι έχει νόημα για εσάς και διαμορφώστε το. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι πύλες πληρωμής είναι αυτόματα διαθέσιμες στους επισκέπτες, δεν χρειάζεται να συνδέσετε αυτές τις ενότητες οπουδήποτε. Ωστόσο, εάν θέλετε να καταργήσετε πύλες πληρωμής που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, πρέπει να το κάνετε στο Διαχειριστής ενότητας.

Εντοπισμός και φόροι

Ένα από τα τελικά βήματα μπορεί να είναι να εντοπίσετε και να μεταφράσετε το κατάστημά σας για διεθνείς πελάτες. Το PrestaShop το κάνει πολύ εύκολο και μπορείτε να βρείτε τις επιλογές κάτω από το Διεθνής> Εντοπισμός πίνακας.

μενού εντοπισμού

Εδώ, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την προεπιλεγμένη γλώσσα, τη χώρα, το νόμισμα, τη ζώνη ώρας, τις μονάδες κ.λπ..

Το δροσερό: Το PrestaShop έρχεται με πολλά από αυτά που έχουν ήδη ρυθμιστεί εκ των προτέρων. Αντί να εισαγάγετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να κάνετε λήψη των λεγόμενων πακέτα εντοπισμού. Απλώς επιλέξτε ποια χώρα θέλετε να εντοπίσετε το κατάστημά σας και ποια μέρη πρέπει να προσαρμόσετε (πολιτείες, φόροι, νόμισμα, γλώσσα, μονάδες). Τότε, χτύπησε Εισαγωγή.

Στη συνέχεια, θα τα πάρετε όλα στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να το προσφέρετε σε πελάτες. Επιπλέον, το PrestaShop περιλαμβάνει αυτόματα μια αλλαγή γλώσσας και νομίσματος στο κατάστημά σας εάν υπάρχουν περισσότερα.

εναλλαγή νομισμάτων και γλωσσών στο prestashop

Επιπλέον, θα βρείτε την επιλογή να συμπεριλάβετε μεταφράσεις για τις σελίδες και τα προϊόντα σας στο παρασκήνιο.

Εκτός από τα παραπάνω, θα βρείτε τρεις άλλες καρτέλες στο Εντοπισμός πίνακας:

 • Γλώσσες – Οι γλώσσες που είναι εγκατεστημένες στον ιστότοπό σας. Διαγράψτε αυτά που δεν χρειάζεστε πια και επεξεργαστείτε τη μορφή ημερομηνίας και άλλες ιδιότητες γλώσσας.
 • Νομίσματα – Ίδιο με τις γλώσσες αλλά για τα νομίσματα. Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης ζωντανών συναλλαγματικών ισοτιμιών.
 • Γεωγραφική τοποθεσία – Αυτό σας επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση στο κατάστημά σας ή σε μέρη του, ανάλογα με την τοποθεσία του επισκέπτη.

Άλλα μενού εντοπισμού

Εδώ είναι τι άλλο το Διεθνές η ενότητα περιέχει:

 • Τοποθεσίες – Εδώ, καθορίζετε γεωγραφικές τοποθεσίες στις οποίες πουλάτε και στέλνετε ή που οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ως τοποθεσία τους κατά την εγγραφή τους. Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου διαμορφώνετε τις ρυθμίσεις φόρου, το νόμισμα και τις σημαντικές ρυθμίσεις αποστολής ανάλογα με την τοποθεσία του πελάτη.
 • Φόροι – Αυτό το μενού περιλαμβάνει όλους τους φόρους που αποθηκεύονται στο κατάστημά σας. Εσείς ελέγχετε ποιος φορολογικός συντελεστής ισχύει για τη γεωγραφική περιοχή, το ποσοστό και πολλά άλλα. Το PrestaShop το εισάγει αυτόματα από πακέτα εντοπισμού, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε χειροκίνητες αλλαγές.
 • Μεταφράσεις – Το PrestaShop και τα συστατικά του έρχονται σε πολλές γλώσσες, αλλά δεν είναι όλα πλήρη. Εάν κάτι δεν είναι σωστό, σε αυτό το μενού, μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε σχεδόν όλες τις μεταφράσεις. Είναι ένα σχετικά περίπλοκο θέμα, οπότε ελέγξτε τα έγγραφα του χρήστη.

Διαμόρφωση ρυθμίσεων

Το PrestaShop προσφέρει ένα πλήθος ρυθμίσεων που βρίσκονται στο Παράμετροι αγορών και Προηγμένες παράμετροι. Υπάρχουν πάρα πολλοί για να τα ξεπεράσουν ένα προς ένα, οπότε εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση.

Παράμετροι αγορών

 • Γενικός – SSL και άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας, στρογγυλοποίηση αριθμών, ρυθμίσεις οθόνης, πολυκαταστήματα, κύρια κατηγορία καταστημάτων και τρόποι ρύθμισης του καταστήματός σας σε λειτουργία συντήρησης
 • Ρυθμίσεις παραγγελίας – Τι βλέπουν οι πελάτες στο ταμείο και αν είναι δυνατή η ολοκλήρωση των ταμείων επισκέπτη, ελάχιστες επιλογές αγοράς και δώρου, μηνύματα κατάστασης παραγγελίας
 • Ρυθμίσεις προϊόντος – Δυνατότητα απενεργοποίησης καλαθιών αγορών, ρυθμίσεων για νέα προϊόντα και περιγραφών προϊόντων, επιλογές εμφάνισης σελίδας προϊόντος, διαχείριση αποθεμάτων και εκτός αποθεμάτων, σελιδοποίηση
 • Οι πελάτες – Τι πληροφορίες να ζητήσετε και να δείξετε σε πελάτες, ομάδες πελατών (π.χ. για εκπτώσεις), τίτλους που μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι οι πελάτες (π.χ. Mr./Mrs)
 • Επικοινωνία – Στοιχεία επικοινωνίας για εμφάνιση στο Επικοινωνήστε μαζί μας τοποθεσίες σελίδων και καταστημάτων
 • Κυκλοφορία & SEO – Επεξεργαστείτε τον μόνιμο σύνδεσμο των σελίδων στον ιστότοπό σας, ρυθμίστε μετα-περιγραφές, τίτλο SEO και άλλες μετα-πληροφορίες, αλλάξτε τη δομή διευθύνσεων URL, διαμορφώστε το robots.txt, τις μηχανές αναζήτησης που γνωρίζει η εγκατάσταση του PrestaShop και δείτε ιστότοπους που παραπέμπουν επισκέπτες σε εσάς
 • Αναζήτηση – Ρυθμίσεις για τη βελτίωση της αναζήτησης στον ιστότοπό σας, για παράδειγμα, ψευδώνυμα λέξεων και ετικετών με ορθογραφικά λάθη που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας
 • Εμπειρογνωμοσύνη εμπόρων – Λειτουργία Gamification που σας δίνει κονκάρδες και άλλες ανταμοιβές για την ολοκλήρωση ορισμένων τμημάτων δημιουργίας του ιστότοπού σας

Προηγμένες παράμετροι

 • Πληροφορίες – Συλλέχθηκαν δεδομένα για το κατάστημά σας, όπως πληροφορίες διακομιστή και βάσης δεδομένων
 • Εκτέλεση – Τρόποι βελτίωσης της απόδοσης του καταστήματος, εκκαθάριση προσωρινής μνήμης, ενεργοποίησης της λειτουργίας εντοπισμού σφαλμάτων, συμπίεσης, προσωρινής αποθήκευσης και άλλων
 • Διαχείριση – Ενημέρωση ενότητας και ρυθμίσεις cookie, όριο μεταφόρτωσης και ειδοποιήσεις
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – Λίστα email που αποστέλλονται από την εγκατάσταση του PrestaShop, ρυθμίσεις για την αποστολή email και τη δοκιμή τους
 • Εισαγωγή – Εισαγωγή δεδομένων σε μορφή CSV
 • Ομάδα – Διαμορφώστε ποιος έχει πρόσβαση στο κατάστημά σας, ποιο ρόλο έχει και ποια δικαιώματα συνεπάγεται
 • Βάση δεδομένων – Ασχολείται με την υποκείμενη βάση δεδομένων και σας επιτρέπει να εκτελείτε ερωτήματα SQL, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων από το PrestaShop
 • Κούτσουρα – Όλα όσα συμβαίνουν στο κατάστημά σας (όπως ενέργειες χρήστη) καταγράφονται εδώ
 • Υπηρεσία Ιστού – Δημιουργήστε κλειδιά API για να συνδέσετε το PrestaShop με λογισμικό τρίτων

Ξεκινήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το PrestaShop

Το PrestaShop είναι μια ισχυρή σουίτα ηλεκτρονικού εμπορίου. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα με προηγμένες δυνατότητες. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας και να ξεκινήσετε την πώληση σε χρόνο μηδέν.

Ενώ οι ρυθμίσεις είναι πολύ περίπλοκες, έχει μια διεπαφή φιλική για αρχάριους και είναι κατάλληλη για μη τεχνικούς χρήστες. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβουμε ποιο μέρος της διεπαφής διαχειριστή κάνει τι.

Ο αριθμός των δυνατοτήτων που προσφέρει η δωρεάν έκδοση είναι μια θετική έκπληξη. Άλλες λύσεις χρεώνουν χρήματα για πολλά από αυτά, με το PrestaShop, παίρνετε αμέσως από το κουτί.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, για προηγμένα σχέδια και χαρακτηριστικά, οι τιμές είναι λίγο ακριβές. Επομένως, πρέπει να καταλάβετε εκ των προτέρων τι χρειάζεστε και πόσο θα κοστίσει. Μετά από αυτό, έχετε μια ισχυρή και πλούσια σε χαρακτηριστικά λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας δυνατότητα PrestaShop; Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις παραπάνω πληροφορίες; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map