Φύλλο εξαπάτησης PHP

PHP-Cheat-Sheet-PDFΤο φύλλο εξαπάτησης της PHP στοχεύει να βοηθήσει όποιον προσπαθεί να αποκτήσει γνώσεις ή να βελτιώσει τις γνώσεις του για την PHP. Η γλώσσα προγραμματισμού είναι από τις πιο δημοφιλείς στην ανάπτυξη ιστού. Βρίσκεται στην καρδιά του WordPress, του πιο δημοφιλούς CMS στον κόσμο, και αποτελεί επίσης τη βάση άλλων πλατφορμών όπως το Joomla και το Drupal. (Μη χάσετε τη σύγκριση των τριών.)


Εκτός από αυτό, η PHP είναι ένας Ανοιχτός Κώδικας και επομένως ελεύθερος στη χρήση. Από την ίδρυσή του το 1995, είχε αρκετές κυκλοφορίες. Η τελευταία έκδοση, PHP 7.2, κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017.

Η PHP είναι μια γλώσσα από διακομιστή, που σημαίνει ότι εκτελείται στον διακομιστή, όχι στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη (σε αντίθεση με, για παράδειγμα, τη JavaScript). Τα σενάρια PHP παράγουν HTML το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στο πρόγραμμα περιήγησης για ερμηνεία. Κατά συνέπεια, ο χρήστης δεν βλέπει τον ίδιο τον κώδικα αλλά μόνο το αποτέλεσμα.

φύλλο εξαπάτησης php
Από GgiaEsquema-proxy-internet.svg: Randomicc [CC BY-SA 3.0], από το Wikimedia Commons

Η γλώσσα προγραμματισμού είναι σχετικά εύκολη στην εκμάθηση για αρχάριους, αλλά προσφέρει επίσης πολλές προηγμένες δυνατότητες για βετεράνους προγραμματιστές.

Για το λόγο αυτό, το ακόλουθο φύλλο εξαπάτησης PHP είναι κατάλληλο για εσάς ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας. Καλύπτει τις πιο σημαντικές έννοιες και λειτουργίες της PHP και λειτουργεί ως ένας γρήγορος οδηγός αναφοράς για όσους χρησιμοποιούν PHP για ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Έχουμε πολλά να καλύψουμε, οπότε ας δούμε αμέσως. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, έχουμε επίσης cheat φύλλα για HTML, CSS και jQuery, καθώς και την προαναφερθείσα JavaScript.

Contents

Φύλλο εξαπάτησης PHP

 • Λήψη συνδέσμου

PHP Cheat Sheet – Τα βασικά

Ξεκινάμε με τα βασικά – πώς να δηλώνουμε την PHP σε ένα αρχείο, να γράφουμε σχόλια και να εξάγουμε δεδομένα.

Συμπερίληψη PHP σε αρχείο

Τα αρχεία PHP τελειώνουν σε .php. Εκτός από την ίδια την PHP, μπορούν να περιέχουν κείμενο, HTML, CSS και JavaScript. Για να αναγνωρίσει ένα πρόγραμμα περιήγησης PHP, πρέπει να το τυλίξετε σε αγκύλες: και ?>. Κατά συνέπεια, μπορείτε να εκτελέσετε PHP σε μια σελίδα:

Σύνταξη σχολίων

Όπως πολλές άλλες γλώσσες, η PHP έχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέτει σχόλια. Αυτό είναι σημαντικό για τον σχολιασμό του κωδικού σας για αναγνώστες από τον άνθρωπο, αλλά με τρόπο που το πρόγραμμα περιήγησης δεν προσπαθεί να τον εκτελέσει. Στην PHP, έχετε πολλούς τρόπους για αυτό:

 • // - Δηλώνει σχόλια που καλύπτουν μόνο μία γραμμή
 • # - Ένας άλλος τρόπος δημιουργίας σχολίων μίας γραμμής
 • / *...* / - Τα πάντα / * και * / δεν εκτελείται, λειτουργεί επίσης σε πολλές γραμμές

Ένα κοινό παράδειγμα χρήσης σχολίων είναι οι κεφαλίδες θέματος WordPress:

/ *
Όνομα θέματος: Είκοσι δεκαεπτά
URI θέματος: https://wordpress.org/themes/twentyseventeen/
Συγγραφέας: η ομάδα του WordPress
Συγγραφέας URI: https://wordpress.org/
Περιγραφή: Το Twenty Seventeen ζωντανεύει τον ιστότοπό σας με βίντεο κεφαλίδας και συναρπαστικές επιλεγμένες εικόνες. Με έμφαση σε επιχειρηματικούς ιστότοπους, διαθέτει πολλές ενότητες στην πρώτη σελίδα, καθώς και widgets, μενού πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης, ένα λογότυπο και πολλά άλλα. Εξατομικεύστε το ασύμμετρο πλέγμα του με προσαρμοσμένο συνδυασμό χρωμάτων και προβάλλετε το περιεχόμενο πολυμέσων σας με μορφές δημοσιεύσεων. Το προεπιλεγμένο θέμα μας για το 2017 λειτουργεί εξαιρετικά σε πολλές γλώσσες, για οποιαδήποτε ικανότητα και σε οποιαδήποτε συσκευή.
Έκδοση: 1.5
Άδεια χρήσης: GNU General Public License v2 ή μεταγενέστερη έκδοση
URI άδειας: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Τομέας κειμένου: είκοσι δεκαέξι
Ετικέτες: μία στήλη, δύο στήλες, δεξιά πλευρική γραμμή, ευέλικτη κεφαλίδα, έτοιμη για προσβασιμότητα, προσαρμοσμένα χρώματα, προσαρμοσμένη κεφαλίδα, προσαρμοσμένο μενού, προσαρμοσμένο λογότυπο, στυλ επεξεργαστή, επιλεγμένες εικόνες, υποσέλιδο-widget, post-formats, rtl-language-support, sticky-post, theme-options, threaded-comments, μετάφραση-έτοιμο

Αυτό το θέμα, όπως το WordPress, έχει άδεια χρήσης από την GPL.
Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε κάτι δροσερό, να διασκεδάσετε και να μοιραστείτε όσα έχετε μάθει με άλλους.
* /

Εξαγωγή δεδομένων

Στην PHP, τα δεδομένα συνήθως εξάγονται χρησιμοποιώντας ηχώ ή Τυπώνω. Για παράδειγμα, ο τίτλος αυτής της ανάρτησης ιστολογίου μπορεί να εμφανίζεται σε μια σελίδα όπως αυτή:

Φύλλο εξαπάτησης PHP";

?>

Οι δύο εντολές ηχώ και Τυπώνω είναι σχεδόν το ίδιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι η πρώτη δεν έχει τιμή επιστροφής και μπορεί να λάβει αρκετές παραμέτρους, ενώ η δεύτερη έχει τιμή επιστροφής 1 και μπορεί να πάρει μόνο ένα όρισμα.

Μια σημαντική σημείωση: Όπως όλες οι άλλες εντολές PHP, λειτουργίες ηχώ και Τυπώνω δεν είναι πεζά. Αυτό σημαίνει ότι όταν γράφετε ΗΧΩ, Ηχώ, ηχώ ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή, θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Καθώς θα μάθετε περισσότερα, αυτό δεν ισχύει για όλα.

Γράφοντας συναρτήσεις PHP

Οι λειτουργίες είναι συντομεύσεις για κομμάτια κώδικα που χρησιμοποιούνται συνήθως. Διευκολύνουν τον προγραμματισμό επειδή δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσετε μεγάλα αποσπάσματα κώδικα. Αντ 'αυτού, τις δημιουργείτε μία φορά και χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις όταν τις χρειάζεστε.

Είναι δυνατό να δημιουργήσετε τις δικές σας λειτουργίες PHP, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές ενσωματωμένες στη γλώσσα προγραμματισμού. Μεγάλο μέρος αυτού του φύλλου εξαπάτησης PHP είναι αφιερωμένο σε αυτό.

Η βασική σύνταξη για τη δημιουργία μιας συνάρτησης:

συνάρτηση NameOfTheFunction () {

// τοποθετήστε τον κωδικό PHP εδώ

}

Γρήγορη εξήγηση: το πρώτο μέρος είναι η συνάρτηση ενός ονόματος (υπενθύμιση: τα ονόματα των λειτουργιών δεν είναι πεζά). Μετά από αυτό, τα πάντα ανάμεσα στα σγουρά τιράντες είναι αυτό που κάνει η λειτουργία όταν καλείται.

Μεταβλητές και σταθερές

Ομοίως με τις περισσότερες άλλες γλώσσες προγραμματισμού, η PHP σάς επιτρέπει να εργάζεστε με μεταβλητές και σταθερές. Αυτά είναι κομμάτια κώδικα που αποθηκεύουν διαφορετικά είδη πληροφοριών.

Καθορισμός μεταβλητών

Για να κάνετε οτιδήποτε με μεταβλητές, πρέπει πρώτα να τις ορίσετε. Στην PHP, δηλώνετε μια μεταβλητή χρησιμοποιώντας το $ υπογράψτε και εκχωρήστε την αξία του χρησιμοποιώντας =. Ένα τυπικό παράδειγμα:

Μερικά σημαντικά σημεία:

 • Οι μεταβλητές πρέπει να ξεκινούν με γράμμα ή υπογράμμιση (_) και μπορεί να αποτελείται μόνο από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες
 • Οι μεταβλητές PHP είναι διάκριση πεζών-κεφαλαίων, αυτό σημαίνει $ myVar και $ myvar δεν είναι το ίδιο πράγμα
 • Εάν η μεταβλητή σας αποτελείται από περισσότερες από μία λέξεις, γράψτε την $ my_variable ή $ myVariable

Τύποι δεδομένων

Οι μεταβλητές μπορούν να λάβουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων:

 • Ακέραιοι - Οι ακέραιοι αριθμοί είναι μη δεκαδικοί αριθμοί μεταξύ -2.147.483.648 και, 147.483.647. Πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα ψηφίο και κανένα δεκαδικό σημείο. Μπορεί να είναι δεκαδικό, δεκαεξαδικό ή οκταδικό.
 • Πλωτήρες - Αυτό είναι το όνομα για αριθμούς με δεκαδικό σημείο ή σε εκθετική μορφή.
 • Χορδές - Αυτό σημαίνει απλώς κείμενο, θα το συζητήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.
 • Δυαδικές τιμές - Σημασία αληθινών / ψευδών δηλώσεων.
 • Πίνακες - Οι πίνακες είναι μεταβλητές που αποθηκεύουν πολλές τιμές. Θα μιλήσουμε για αυτά λεπτομερέστερα παρακάτω.
 • Αντικείμενα - Τα αντικείμενα αποθηκεύουν δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους.
 • Πόροι - Αυτές είναι αναφορές σε λειτουργίες και πόρους εκτός της PHP.
 • ΜΗΔΕΝΙΚΟ - Μια μεταβλητή που είναι NULL δεν έχει καμία τιμή.

Δεν χρειάζεται να δηλώσετε μεταβλητές PHP με συγκεκριμένο τρόπο. Παίρνουν αυτόματα τον τύπο δεδομένων που περιέχουν.

Μεταβλητό εύρος

Οι μεταβλητές μπορούν να είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά πεδία, που σημαίνει το τμήμα ενός σεναρίου στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές. Αυτό μπορεί να είναι παγκόσμια, τοπικός και στατικός.

Κάθε μεταβλητή που δηλώνεται εκτός μιας συνάρτησης είναι διαθέσιμη παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσεγγιστεί και εκτός μιας λειτουργίας.

Εάν δηλώσετε μια μεταβλητή μέσα σε μια συνάρτηση, θα έχει τοπικό εύρος. Η συνέπεια είναι ότι είναι δυνατή η πρόσβαση μόνο σε αυτήν τη συνάρτηση.

Ένας τρόπος γύρω από αυτό είναι να προετοιμάσετε μια τοπική μεταβλητή με παγκόσμια. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται μέρος του παγκόσμιου πεδίου.

συνάρτηση myFunction () {
παγκόσμια $ a, $ b;
$ b = $ α - $ b;
}

Και στις δύο περιπτώσεις, η μεταβλητή γίνεται μέρος του $ GLOBALS μεταβλητή που αναφέρεται παρακάτω.

Τέλος, μπορείτε επίσης να προσθέσετε στατικός μπροστά από μια τοπική μεταβλητή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα διαγραφεί μετά την εκτέλεση της λειτουργίας του και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Προκαθορισμένες μεταβλητές

Η PHP έρχεται επίσης με έναν αριθμό προεπιλεγμένων μεταβλητών που ονομάζονται superglobals. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής.

 • $ GLOBALS - Χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε καθολικές μεταβλητές από οπουδήποτε μέσα σε ένα σενάριο PHP
 • $ _SERVER - Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες κεφαλίδων, διαδρομών και σεναρίων
 • $ _ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ - Μπορεί να συλλέξει δεδομένα που στάλθηκαν στη διεύθυνση URL ή υποβλήθηκαν σε φόρμα HTML
 • $ _POST - Χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων από μια φόρμα HTML και για τη μεταβίβαση μεταβλητών
 • $ _REQUEST - Συλλέγει επίσης δεδομένα μετά την υποβολή μιας φόρμας HTML

Λειτουργίες χειρισμού μεταβλητών

Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλές συναρτήσεις για εργασία με μεταβλητές:

 • boolval - Χρησιμοποιείται για την ανάκτηση της δυαδικής τιμής μιας μεταβλητής
 • debug_zval_dump - Εξάγει μια παράσταση συμβολοσειράς μιας εσωτερικής τιμής zend
 • αδειάζω - Ελέγχει εάν μια μεταβλητή είναι κενή ή όχι
 • floatval - Λάβετε την τιμή float μιας μεταβλητής (διπλό είναι μια άλλη δυνατότητα)
 • get_defined_vars - Επιστρέφει έναν πίνακα όλων των καθορισμένων μεταβλητών
 • get_resource_type - Επιστρέφει τον τύπο πόρου
 • gettype - Ανακτά τον τύπο μεταβλητής
 • import_request_variables - Εισαγωγή μεταβλητών GET / POST / Cookie στο παγκόσμιο πεδίο
 • ενδιάμεσο - Βρείτε την ακέραια τιμή μιας μεταβλητής
 • είναι_array - Ελέγχει εάν μια μεταβλητή είναι ένας πίνακας
 • is_bool - Ανακαλύπτει εάν μια μεταβλητή είναι δυαδική
 • είναι_κατασκευασμένο - Επαληθεύστε εάν μπορείτε να καλέσετε τα περιεχόμενα μιας μεταβλητής ως συνάρτηση
 • είναι μετρήσιμο - Ελέγξτε εάν τα περιεχόμενα μιας μεταβλητής είναι μετρήσιμα
 • is_float - Μάθετε αν ο τύπος μιας μεταβλητής είναι float, εναλλακτικές λύσεις: είναι διπλό και είναι αληθινό
 • είναι_int - Ελέγξτε εάν ο τύπος μιας μεταβλητής είναι ακέραιος, is_integer και είναι μακρύ λειτουργεί επίσης
 • είναι_αναγνώσιμο - Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο μιας μεταβλητής είναι μια επαναλαμβανόμενη τιμή
 • is_null - Ελέγχει εάν η τιμή μιας μεταβλητής είναι NULL
 • είναι_numeric - Μάθετε αν μια μεταβλητή είναι αριθμός ή αριθμητική συμβολοσειρά
 • is_object - Καθορίζει εάν μια μεταβλητή είναι αντικείμενο
 • is_resource - Ελέγξτε εάν μια μεταβλητή είναι πόρος
 • is_scalar - Ελέγχει εάν μια μεταβλητή είναι βαθμιαία
 • is_string - Μάθετε αν ο τύπος μιας μεταβλητής είναι μια συμβολοσειρά
 • έκδοση - Προσδιορίστε εάν μια μεταβλητή έχει οριστεί και δεν είναι NULL
 • print_r - Παρέχει αναγνώσιμες από τον άνθρωπο πληροφορίες σχετικά με μια μεταβλητή
 • σειριοποιώ - Δημιουργεί μια αναπαράσταση μιας αξίας που είναι αξιοποιήσιμη
 • τύπος - Ορίζει τον τύπο μιας μεταβλητής
 • στροφές - Ανακτά την τιμή συμβολοσειράς μιας μεταβλητής
 • αποστειρωθείτε - Δημιουργεί μια τιμή PHP από μια αποθηκευμένη παράσταση
 • ξεπερασμένος - Δεν ρυθμίζει μια μεταβλητή
 • var_dump - Απορρίπτει πληροφορίες σχετικά με μια μεταβλητή
 • var_export - Εξάγει ή επιστρέφει μια παράσταση συμβολοσειράς μιας μεταβλητής που μπορεί να αναλυθεί

Σταθερές

Εκτός από τις μεταβλητές, μπορείτε επίσης να ορίσετε σταθερές που αποθηκεύουν επίσης τιμές. Σε αντίθεση με τις μεταβλητές, η τιμή τους δεν μπορεί να αλλάξει, είναι κλειδωμένη.

Στην PHP μπορείτε να ορίσετε μια σταθερά:

καθορισμός (όνομα, τιμή, true / false)

Το πρώτο είναι το όνομα, το δεύτερο η τιμή της σταθεράς και η τρίτη παράμετρος εάν το όνομά της πρέπει να είναι πεζά (η προεπιλογή είναι ψευδής).

Οι σταθερές είναι χρήσιμες δεδομένου ότι σας επιτρέπουν να αλλάξετε την τιμή για ένα ολόκληρο σενάριο σε ένα μέρος αντί να πρέπει να αντικαταστήσετε κάθε παρουσία του. Είναι επίσης παγκόσμιας φύσης, που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε.

Εκτός από τις σταθερές που καθορίζονται από το χρήστη, υπάρχει επίσης ένας αριθμός προεπιλεγμένων σταθερών PHP:

 • __ΓΡΑΜΜΗ__ - Δηλώνει τον αριθμό της τρέχουσας γραμμής σε ένα αρχείο
 • __ΑΡΧΕΙΟ__ - Είναι η πλήρης διαδρομή και το όνομα αρχείου του αρχείου
 • __DIR__ - Ο κατάλογος του αρχείου
 • __ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ__ - Όνομα της συνάρτησης
 • __ΤΑΞΗ__ - Όνομα κλάσης, περιλαμβάνει το χώρο ονομάτων στο οποίο δηλώθηκε
 • __ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ__ - Το χαρακτηριστικό όνομα, περιλαμβάνει επίσης το χώρο ονομάτων
 • __ΜΕΘΟΔΟΣ__ - Το όνομα της μεθόδου τάξης
 • __NAMESPACE__ - Όνομα του τρέχοντος χώρου ονομάτων

Πίνακες PHP - Ομαδοποιημένες τιμές

Οι πίνακες είναι ένας τρόπος οργάνωσης αρκετών τιμών σε μία μόνο μεταβλητή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί. Ενώ οι συναρτήσεις αφορούν τμήματα κώδικα, οι πίνακες αφορούν τις τιμές - ένα σύμβολο κράτησης θέσης για μεγαλύτερα κομμάτια πληροφοριών.

Στην PHP υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συστοιχιών:

 • Ευρετήριο πίνακες - Πίνακες με αριθμητικό ευρετήριο
 • Συσχετιστικοί πίνακες - Πίνακες όπου ονομάζονται τα πλήκτρα
 • Πολυδιάστατες συστοιχίες - Πίνακες που περιέχουν έναν ή περισσότερους άλλους πίνακες

Κηρύσσοντας μια σειρά στο PHP

Οι πίνακες στο PHP δημιουργούνται με το πίνακας() λειτουργία.

Τα πλήκτρα συστοιχίας μπορεί να είναι συμβολοσειρές ή ακέραιοι.

Λειτουργίες συστοιχίας

Η PHP προσφέρει πολλές προεπιλεγμένες λειτουργίες για εργασία με συστοιχίες:

 • array_change_key_case - Αλλάζει όλα τα πλήκτρα σε έναν πίνακα σε κεφαλαία ή πεζά
 • array_chunk - Χωρίζει μια σειρά σε κομμάτια
 • στήλη πίνακα - Ανακτά τις τιμές από μία στήλη σε έναν πίνακα
 • array_combine - Συγχώνευση των πλήκτρων από έναν πίνακα και των τιμών από έναν άλλο σε νέο πίνακα
 • συστοιχίες_καθορισμένες τιμές - Μετράει όλες τις τιμές σε έναν πίνακα
 • array_diff - Συγκρίνει πίνακες, επιστρέφει τη διαφορά (μόνο τιμές)
 • array_diff_assoc - Συγκρίνει πίνακες, επιστρέφει τη διαφορά (τιμές και πλήκτρα)
 • array_diff_key - Συγκρίνει πίνακες, επιστρέφει τη διαφορά (μόνο πλήκτρα)
 • array_diff_uassoc - Συγκρίνει πίνακες (πλήκτρα και τιμές) μέσω μιας λειτουργίας κλήσης χρήστη
 • array_diff_ukey - Συγκρίνει συστοιχίες (μόνο πλήκτρα) μέσω μιας λειτουργίας κλήσης χρήστη
 • Συμπλήρωση πίνακα - Συμπληρώνει έναν πίνακα με τιμές
 • array_fill_keys - Συμπληρώνει έναν πίνακα με τιμές, καθορίζοντας πλήκτρα
 • φίλτρο συστοιχίας - Φιλτράρει τα στοιχεία ενός πίνακα μέσω μιας συνάρτησης επανάκλησης
 • array_flip - Ανταλλάσσει όλα τα πλήκτρα σε έναν πίνακα με τις σχετικές τιμές
 • array_intersect - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες τους (μόνο τιμές)
 • array_intersect_assoc - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες τους (κλειδιά και τιμές)
 • array_intersect_key - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες τους (μόνο κλειδιά)
 • array_intersect_uassoc - Σύγκριση συστοιχιών μέσω μιας λειτουργίας επιστροφής κλήσης που καθορίζεται από το χρήστη (κλειδιά και τιμές)
 • array_intersect_ukey - Συγκρίνετε πίνακες μέσω μιας λειτουργίας επιστροφής κλήσης που καθορίζεται από το χρήστη (μόνο για πλήκτρα)
 • array_key_exists - Ελέγχει εάν υπάρχει ένα καθορισμένο κλειδί σε έναν πίνακα, εναλλακτικό: key_exists
 • πλήκτρα_κλειδιών - Επιστρέφει όλα τα πλήκτρα ή ένα υποσύνολο κλειδιών σε έναν πίνακα
 • χάρτης συστοιχίας - Εφαρμόζει μια επιστροφή κλήσης στα στοιχεία ενός δεδομένου πίνακα
 • array_merge - Συγχώνευση μιας ή περισσότερων συστοιχιών
 • array_merge_recursive - Συγχωνεύστε μια ή περισσότερες συστοιχίες αναδρομικά
 • array_multisort - Είδη πολλαπλών ή πολυδιάστατων συστοιχιών
 • array_pad - Εισάγει έναν καθορισμένο αριθμό στοιχείων (με καθορισμένη τιμή) σε έναν πίνακα
 • array_pop - Διαγράφει ένα στοιχείο από το τέλος ενός πίνακα
 • array_product - Υπολογίστε το προϊόν όλων των τιμών σε έναν πίνακα
 • array_push - Σπρώξτε ένα ή περισσότερα στοιχεία στο τέλος του πίνακα
 • array_rand - Επιλέξτε μία ή περισσότερες τυχαίες καταχωρήσεις από έναν πίνακα
 • μείωση_τάξης - Μειώστε τον πίνακα σε μία συμβολοσειρά χρησιμοποιώντας μια λειτουργία που καθορίζεται από το χρήστη
 • array_replace - Αντικαθιστά στοιχεία στην πρώτη συστοιχία με τιμές από τις ακόλουθες συστοιχίες
 • array_replace_recursive - Αντικαθιστά αναδρομικά στοιχεία από μεταγενέστερες συστοιχίες στον πρώτο πίνακα
 • συστοιχία_αναστροφής - Επιστρέφει έναν πίνακα με αντίστροφη σειρά
 • αναζήτηση συστοιχίας - Αναζήτηση στον πίνακα για μια δεδομένη τιμή και επιστρέφει το πρώτο κλειδί εάν είναι επιτυχές
 • μετατόπιση συστοιχίας - Αλλάζει ένα στοιχείο από την αρχή ενός πίνακα
 • array_slice - Εξάγει ένα κομμάτι ενός πίνακα
 • array_splice - Αφαιρεί ένα τμήμα του πίνακα και το αντικαθιστά
 • array_sum - Υπολογίστε το άθροισμα των τιμών σε έναν πίνακα
 • array_udiff - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τη διαφορά χρησιμοποιώντας μια λειτουργία χρήστη (μόνο τιμές)
 • array_udiff_assoc - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τη διαφορά χρησιμοποιώντας την προεπιλογή και τη λειτουργία χρήστη (κλειδιά και τιμές)
 • array_udiff_uassoc - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τη διαφορά χρησιμοποιώντας δύο λειτουργίες χρήστη (τιμές και πλήκτρα)
 • array_uintersect - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες μέσω της λειτουργίας χρήστη (μόνο τιμές)
 • array_uintersect_assoc - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες μέσω μιας προεπιλεγμένης λειτουργίας χρήστη (κλειδιά και τιμές)
 • array_uintersect_uassoc - Συγκρίνετε πίνακες και επιστρέψτε τους αγώνες μέσω δύο λειτουργιών χρήστη (κλειδιά και τιμές)
 • array_unique - Αφαιρεί διπλές τιμές από έναν πίνακα
 • array_unshift - Προσθέτει ένα ή περισσότερα στοιχεία στην αρχή ενός πίνακα
 • τιμές_ευθείας - Επιστρέφει όλες τις τιμές ενός πίνακα
 • Περίπατος συστοιχίας - Εφαρμόζει μια λειτουργία χρήστη σε κάθε στοιχείο ενός πίνακα
 • array_walk_recursive - Εφαρμόζει αναδρομικά μια λειτουργία χρήστη σε κάθε στοιχείο ενός πίνακα
 • οπλοστάσιο - Ταξινόμηση ενός συσχετισμένου πίνακα σε φθίνουσα σειρά σύμφωνα με την τιμή
 • άστρο - Ταξινόμηση ενός συσχετιστικού πίνακα σε αύξουσα σειρά σύμφωνα με την τιμή
 • συμπαγής - Δημιουργήστε έναν πίνακα που περιέχει μεταβλητές και τις τιμές τους
 • μετρώ - Μετρήστε όλα τα στοιχεία σε έναν πίνακα, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μέγεθος του
 • ρεύμα - Επιστρέφει το τρέχον στοιχείο σε έναν πίνακα, μια εναλλακτική είναι θέση
 • καθε - Επιστρέψτε το τρέχον ζεύγος κλειδιών και τιμών από έναν πίνακα
 • τέλος - Ρυθμίστε τον εσωτερικό δείκτη στο τελευταίο στοιχείο ενός πίνακα
 • εκχύλισμα - Εισαγωγή μεταβλητών από έναν πίνακα στον τρέχοντα πίνακα συμβόλων
 • σε_συρμή - Ελέγχει εάν υπάρχει μια τιμή σε έναν πίνακα
 • κλειδί - Ανακτά ένα κλειδί από έναν πίνακα
 • Κρσόρτ - Ταξινόμηση ενός συσχετιζόμενου πίνακα ανά κλειδί με αντίστροφη σειρά
 • Κορτ - Ταξινόμηση ενός συσχετιζόμενου πίνακα ανά κλειδί
 • λίστα - Εκχωρεί μεταβλητές σαν να ήταν πίνακας
 • natcasesort - Ταξινόμηση ενός πίνακα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο «φυσικής τάξης» ανεξάρτητα από την περίπτωση
 • natsort - Ταξινόμηση ενός πίνακα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο «φυσικής τάξης»
 • Επόμενο - Προώθηση του εσωτερικού δείκτη ενός πίνακα
 • προηγ - Μετακινήστε τον δείκτη του εσωτερικού πίνακα προς τα πίσω
 • εύρος - Δημιουργεί έναν πίνακα από μια σειρά στοιχείων
 • επαναφορά - Ορίστε τον δείκτη εσωτερικού πίνακα στο πρώτο του στοιχείο
 • ταξινόμηση - Ταξινόμηση πίνακα σε αντίστροφη σειρά
 • ανάμιξη - Ανακατέψτε έναν πίνακα
 • είδος - Ταξινόμηση ενός ευρετηρίου πίνακα σε αύξουσα σειρά
 • uasort - Ταξινόμηση ενός πίνακα με μια λειτουργία σύγκρισης που καθορίζεται από το χρήστη
 • uksort - Τακτοποιήστε έναν πίνακα με πλήκτρα χρησιμοποιώντας μια λειτουργία σύγκρισης που καθορίζεται από το χρήστη
 • usort - Κατηγοριοποιήστε έναν πίνακα με τιμές χρησιμοποιώντας μια λειτουργία σύγκρισης που ορίζεται από τον χρήστη

Χορδές PHP

Στον προγραμματισμό, ομιλία χορδές δεν είναι τίποτα περισσότερο από κείμενο. Όπως έχουμε διευθετήσει νωρίτερα, είναι επίσης μια έγκυρη τιμή για τις μεταβλητές.

Ορισμός συμβολοσειρών

Στην PHP υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον ορισμό των συμβολοσειρών:

 • Μεμονωμένα εισαγωγικά - Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος. Απλώς τυλίξτε το κείμενό σας " οι δείκτες και η PHP θα το χειριστούν ως συμβολοσειρά.
 • Διπλά εισαγωγικά - Ως εναλλακτική λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ". Όταν το κάνετε, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τους χαρακτήρες διαφυγής παρακάτω για την εμφάνιση ειδικών χαρακτήρων.
 • κληρονομικός - Ξεκινήστε μια συμβολοσειρά με <<< και ένα αναγνωριστικό, μετά βάλτε τη συμβολοσειρά σε μια νέα γραμμή. Κλείστε το σε άλλη γραμμή επαναλαμβάνοντας το αναγνωριστικό. κληρονομικός συμπεριφέρεται σαν συμβολοσειρές με διπλή αναφορά.
 • τώρα - Είναι τι κληρονομικός είναι για συμβολοσειρές με διπλή αναφορά αλλά για μεμονωμένα εισαγωγικά. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και εξαλείφει την ανάγκη για χαρακτήρες διαφυγής.

Σημείωση: Οι συμβολοσειρές μπορούν να περιέχουν μεταβλητές, πίνακες και αντικείμενα.

Χαρακτήρες διαφυγής

 • \ n - ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
 • \ r - Επιστροφή μεταφοράς
 • \ τ - Οριζόντια καρτέλα
 • \ ν - Κάθετη καρτέλα
 • \μι - Αποδράστε
 • \φά - Ροή φόρμας
 • \\ - Αντίστροφη κάθετο
 • $ - Σύμβολο δολλαρίου
 • / ' - Ενιαίο απόσπασμα
 • \ " - Διπλό απόσπασμα
 • \ [0-7] {1,3} - Χαρακτήρας στην οκταδική σημειογραφία
 • \ x [0-9A-Fa-f] {1,2} - Χαρακτήρας σε δεκαεξαδική σημειογραφία
 • \ u {[0-9A-Fa-f] +} - Συμβολοσειρά ως αναπαράσταση UTF-8

Λειτουργίες συμβολοσειράς

 • addcslashes () - Επιστρέφει μια συμβολοσειρά με ανάστροφη κάθετο μπροστά από καθορισμένους χαρακτήρες
 • πρόσθετες βλεφαρίδες () - Επιστρέφει μια συμβολοσειρά με ανάστροφη κάθετο μπροστά από χαρακτήρες που πρέπει να ξεφύγουν
 • bin2hex () - Μετατρέπει μια συμβολοσειρά χαρακτήρων ASCII σε δεκαεξαδικές τιμές
 • μπριζόλα() - Αφαιρεί κενό διάστημα ή άλλους χαρακτήρες από το δεξί άκρο μιας συμβολοσειράς
 • ΧΡ () - Επιστρέφει έναν χαρακτήρα από μια καθορισμένη τιμή ASCII
 • chunk_split () - Χωρίζει μια συμβολοσειρά σε μια σειρά μικρότερων κομματιών
 • convert_cyr_string () - Μετατρέπει μια συμβολοσειρά από ένα σύνολο κυριλλικών χαρακτήρων σε μια άλλη
 • convert_uudecode () - Αποκωδικοποιεί μια συμβολοσειρά uuencoded
 • μετατροπή_uuencode () - Κωδικοποιεί μια συμβολοσειρά χρησιμοποιώντας το uuencode
 • μέτρηση_χαρτών () - Επιστρέφει πληροφορίες σχετικά με τους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά
 • crc32 () - Υπολογίζει ένα CRC 32-bit για μια συμβολοσειρά
 • κρύπτη() - Επιστρέφει μια κατακερματισμένη συμβολοσειρά
 • ηχώ() - Εξάγει μία ή περισσότερες χορδές
 • εκραγεί() - Διασπά μια συμβολοσειρά σε έναν πίνακα
 • fprintf () - Γράφει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά σε μια καθορισμένη ροή εξόδου
 • get_html_translation_table () - Επιστρέφει τον πίνακα μετάφρασης που χρησιμοποιείται από το htmlspecialchars () και htmlentities ()
 • hebrev () - Μετατρέπει το εβραϊκό κείμενο σε οπτικό κείμενο
 • hebrevc () - Μετατρέπει το εβραϊκό κείμενο σε οπτικό κείμενο και εφαρμόζει αλλαγές γραμμής HTML
 • hex2bin () - Μεταφράστε δεκαεξαδικές τιμές σε χαρακτήρες ASCII
 • html_entity_decode () - Μετατρέπει τις οντότητες HTML σε χαρακτήρες
 • htmlentities () - Μετατρέπει χαρακτήρες σε οντότητες HTML
 • htmlspecialchars_decode () - Μετατρέπει ειδικές οντότητες HTML σε χαρακτήρες
 • htmlspecialchars () - Αλλάζει προκαθορισμένους χαρακτήρες σε οντότητες HTML
 • παρεμποδίζω () - Ανακτά μια συμβολοσειρά από τα στοιχεία ενός πίνακα, όπως Συμμετοχή()
 • lcfirst () - Αλλάζει τον πρώτο χαρακτήρα μιας συμβολοσειράς σε πεζά
 • λεβενστίνη () - Υπολογίζει την απόσταση Levenshtein μεταξύ δύο χορδών
 • localeconv () - Επιστρέφει πληροφορίες σχετικά με την αριθμητική και νομισματική μορφοποίηση για τις τοπικές ρυθμίσεις
 • ltrim () - Αφαιρεί κενά ή άλλους χαρακτήρες από την αριστερή πλευρά μιας συμβολοσειράς
 • MD5 () - Υπολογίζει το κατακερματισμό MD5 μιας συμβολοσειράς και το επιστρέφει
 • md5_file () - Υπολογίζει τον κατακερματισμό MD5 ενός αρχείου
 • μεταφώνη () - Παρέχει το κλειδί μεταφώνου μιας συμβολοσειράς
 • μορφή_χρήματος () - Επιστρέφει μια συμβολοσειρά ως συμβολοσειρά νομίσματος
 • nl_langinfo () - Δίνει συγκεκριμένες τοπικές πληροφορίες
 • nl2br () - Εισάγει αλλαγές γραμμής HTML για κάθε νέα γραμμή σε μια συμβολοσειρά
 • number_format () - Μορφοποιεί έναν αριθμό συμπεριλαμβανομένων των ομαδοποιημένων χιλιάδων
 • ord () - Επιστρέφει την τιμή ASCII του πρώτου χαρακτήρα μιας συμβολοσειράς
 • parse_str () - Αναλύει μια συμβολοσειρά σε μεταβλητές
 • Τυπώνω() - Εξάγει μία ή περισσότερες χορδές
 • printf () - Εξάγει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά
 • quote_printable_decode () - Μετατρέπει μια συμβολοσειρά με δυνατότητα εκτύπωσης σε δυαδικό ψηφίο 8 bit
 • quote_printable_encode () - Μετάβαση από συμβολοσειρά 8-bit σε συμβολοσειρά με δυνατότητα εκτύπωσης
 • κουμέτα () - Επιστρέφει μια συμβολοσειρά με ανάστροφη κάθετο πριν από τους μεταχαρακτήρες
 • rtrim () - Αφαιρεί κενό διάστημα ή άλλους χαρακτήρες από τη δεξιά πλευρά μιας συμβολοσειράς
 • setlocale () - Ρυθμίζει τοπικές πληροφορίες
 • sha1 () - Υπολογίζει τον κατακερματισμό SHA-1 μιας συμβολοσειράς
 • sha1_file () - Κάνει το ίδιο για ένα αρχείο
 • παρόμοιο_ κείμενο () - Καθορίζει την ομοιότητα μεταξύ δύο χορδών
 • soundex () - Υπολογίζει το πλήκτρο soundex μιας συμβολοσειράς
 • σπριντ () - Επιστρέφει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά
 • sscanf () - Αναλύει την είσοδο από μια συμβολοσειρά σύμφωνα με μια καθορισμένη μορφή
 • str_getcsv () - Αναλύει μια συμβολοσειρά CSV σε έναν πίνακα
 • str_ireplace () - Αντικαθιστά τους καθορισμένους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά με καθορισμένες αντικαταστάσεις (χωρίς διάκριση πεζών-κεφαλαίων)
 • str_pad () - Πληρώνει μια συμβολοσειρά σε ένα καθορισμένο μήκος
 • str_repeat () - Επαναλαμβάνει μια συμβολοσειρά προκαθορισμένες φορές
 • str_replace () - Αντικαθιστά τους καθορισμένους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά (με διάκριση πεζών-κεφαλαίων)
 • str_rot13 () - Εκτελεί κωδικοποίηση ROT13 σε μια συμβολοσειρά
 • str_shuffle () - Τυχαία ανακατεύουμε τους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά
 • str_split () - Χωρίζει τις χορδές σε πίνακες
 • str_word_count () - Επιστρέφει τον αριθμό των λέξεων σε μια συμβολοσειρά
 • strcasecmp () - Σύγκριση δύο συμβολοσειρών χωρίς ευαισθητοποίηση
 • strcmp () - Συγκριτική δυαδική ασφαλής συμβολοσειρά
 • strcoll () - Συγκρίνει δύο χορδές με βάση τις τοπικές ρυθμίσεις
 • strcspn () - Επιστρέφει τον αριθμό των χαρακτήρων που βρέθηκαν σε μια συμβολοσειρά πριν από την εμφάνιση καθορισμένων χαρακτήρων
 • strip_tags () - Αφαιρεί τις ετικέτες HTML και PHP από μια συμβολοσειρά
 • λουρίδες () - Αντίθετο από addcslashes ()
 • λωρίδες () - Αντίθετο από πρόσθετες βλεφαρίδες ()
 • λωρίδες () - Βρίσκει τη θέση της πρώτης εμφάνισης ενός υποστρώματος μέσα σε μια συμβολοσειρά (δεν είναι ευαίσθητη σε πεζά)
 • stristr () - Έκδοση χωρίς κεφαλαία του strstr ()
 • strlen () - Επιστρέφει το μήκος μιας συμβολοσειράς
 • strnatcasecmp () - Σύγκριση δύο συμβολοσειρών χωρίς κεφαλαία χρησιμοποιώντας αλγόριθμο «φυσικής τάξης»
 • strnatcmp () - Το ίδιο με το προαναφερθέν αλλά ευαίσθητο σε πεζά
 • strncasecmp () - Σύγκριση συμβολοσειράς ενός καθορισμένου αριθμού χαρακτήρων (χωρίς κεφαλαία)
 • strncmp () - Το ίδιο με το παραπάνω αλλά με διάκριση πεζών-κεφαλαίων
 • strpbrk () - Αναζητά μια συμβολοσειρά για οποιονδήποτε αριθμό χαρακτήρων
 • ΣΤΡΟΣ () - Επιστρέφει τη θέση της πρώτης εμφάνισης μιας συμβολοσειράς σε μια συμβολοσειρά (διάκριση πεζών-κεφαλαίων)
 • strrchr () - Βρίσκει την τελευταία εμφάνιση μιας συμβολοσειράς σε μια άλλη συμβολοσειρά
 • στρεβ () - Αντιστρέφει μια συμβολοσειρά
 • στράππος () - Βρίσκει τη θέση της τελευταίας εμφάνισης του υποστρώματος μιας συμβολοσειράς (χωρίς κεφαλαία)
 • strrpos () - Το ίδιο με στράππος () αλλά είναι πεζά
 • strspn () - Ο αριθμός των χαρακτήρων σε μια συμβολοσειρά με μόνο χαρακτήρες από μια καθορισμένη λίστα
 • strstr () - Αναζήτηση με πεζά γράμματα για την πρώτη εμφάνιση μιας συμβολοσειράς μέσα σε μια άλλη συμβολοσειρά
 • strtok () - Χωρίζει μια συμβολοσειρά σε μικρότερα κομμάτια
 • strtolower () - Μετατρέπει όλους τους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά σε πεζά
 • strtoupper () - Ίδιο αλλά με κεφαλαία γράμματα
 • strtr () - Μεταφράζει ορισμένους χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά, εναλλακτική: strchr ()
 • υπόστρωμα () - Επιστρέφει ένα καθορισμένο μέρος μιας συμβολοσειράς
 • substr_compare () - Συγκρίνει δύο χορδές από μια καθορισμένη θέση εκκίνησης έως ένα ορισμένο μήκος, προαιρετικά με διάκριση πεζών-κεφαλαίων
 • substr_count () - Μετρά τον αριθμό των φορών που εμφανίζεται ένα substring μέσα σε μια συμβολοσειρά
 • substr_replace () - Αντικαθιστά ένα υπόστρωμα με κάτι άλλο
 • τακτοποίηση() - Αφαιρεί χώρο ή άλλους χαρακτήρες και από τις δύο πλευρές μιας συμβολοσειράς
 • ucfirst () - Μετατρέπει τον πρώτο χαρακτήρα μιας συμβολοσειράς σε κεφαλαία
 • ucwords () - Μετατρέπει τον πρώτο χαρακτήρα κάθε λέξης σε μια συμβολοσειρά σε κεφαλαία
 • vfprintf () - Γράφει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά σε μια καθορισμένη ροή εξόδου
 • vprintf () - Εξάγει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά
 • vsprintf () - Γράφει μια μορφοποιημένη συμβολοσειρά σε μια μεταβλητή
 • wordwrap () - Συντομεύει μια συμβολοσειρά σε έναν δεδομένο αριθμό χαρακτήρων

Χειριστές PHP

Οι χειριστές σάς επιτρέπουν να εκτελείτε λειτουργίες με τιμές, πίνακες και μεταβλητές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι.

Αριθμητικοί χειριστές

Οι τυπικοί μαθηματικοί τελεστές σας.

 • + - Πρόσθεση
 • - - Αφαίρεση
 • * - Πολλαπλασιασμός
 • / - Διαίρεση
 • % - Modulo (το υπόλοιπο της τιμής διαιρείται με άλλο)
 • ** - Εκτόνωση

Χειριστές ανάθεσης

Εκτός από τον τυπικό χειριστή ανάθεσης (=), έχετε επίσης τις ακόλουθες επιλογές:

 • += - a + = b είναι το ίδιο με a = a + b
 • -= - a - = b είναι το ίδιο με a = a - b
 • * = - a * = b είναι το ίδιο με a = a * b
 • / = - a / = b είναι το ίδιο με a = a / b
 • % = - a% = b είναι το ίδιο με a = a% b

Χειριστές σύγκρισης

 • == - Ίσο
 • === - Πανομοιότυπο
 • != - Όχι ίσο
 • <> - Όχι ίσο
 • !== - Δεν είναι πανομοιότυπο
 • < - Λιγότερο από
 • > - Μεγαλύτερος από
 • <= - Λιγότερο από ή ίσο με
 • > = - Μεγαλύτερο ή ίσο με
 • <=> - Λιγότερο από, ίσο ή μεγαλύτερο από

Λογικοί χειριστές

 • και - Και
 • ή - Ή
 • xor - Αποκλειστικό ή
 • ! - Δεν
 • && - Και
 • || - Ή

Τελεστές Bitwise

 • & - Και
 • | - Ή (συμπεριλαμβανομένων ή)
 • ^ - Xor (αποκλειστικό ή)
 • ~ - Δεν
 • << - Στρίψτε αριστερά
 • >> - Στρίψτε δεξιά

Τελεστής ελέγχου σφαλμάτων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το @ υπογράψει για να αποτρέψει τη δημιουργία μηνυμάτων σφάλματος από εκφράσεις. Αυτό είναι συχνά σημαντικό για λόγους ασφαλείας, για παράδειγμα, για τη διατήρηση της ασφάλειας των εμπιστευτικών πληροφοριών.

Τελεστής εκτέλεσης

Η PHP υποστηρίζει έναν χειριστή εκτέλεσης, που είναι " (backticks). Αυτά δεν είναι μεμονωμένα εισαγωγικά! Η PHP θα προσπαθήσει να εκτελέσει το περιεχόμενο των backticks ως εντολή κελύφους.

Χειριστές αύξησης / μείωσης

 • ++$ v - Αυξάνει μια μεταβλητή κατά μία και μετά την επιστρέφει
 • $ v++ - Επιστρέφει μια μεταβλητή και μετά την αυξάνει κατά μία
 • --$ v - Μειώνει τη μεταβλητή κατά μία, την επιστρέφει μετά
 • $ v-- - Επιστρέφει τη μεταβλητή και μετά μειώνει τη μία

Χειριστές συμβολοσειράς

 • . - Χρησιμοποιείται για τη συνένωση (μέσος συνδυασμός) ορισμάτων
 • .= - Χρησιμοποιήθηκε για να προσαρτήσετε το όρισμα στα δεξιά προς τα αριστερά

Βρόχοι στην PHP

Οι βρόχοι είναι πολύ συνηθισμένοι στον προγραμματισμό. Σας επιτρέπουν να διατρέχετε το ίδιο μπλοκ κώδικα υπό διαφορετικές συνθήκες. Η PHP έχει πολλά διαφορετικά.

Για βρόχο

Αυτός ο τύπος περνάει από ένα μπλοκ κώδικα έναν καθορισμένο αριθμό φορών:

για (αρχική τιμή μετρητή, τελική τιμή μετρητή, αύξηση κατά την οποία θα αυξηθεί) {
// ο κωδικός για εκτέλεση πηγαίνει εδώ
}

Βρόχος Foreach

Ένας βρόχος που χρησιμοποιεί για κάθε διατρέχει κάθε στοιχείο σε έναν πίνακα:

foreach ($ InsertYourArrayName ως τιμή $) {
// ο κωδικός για εκτέλεση πηγαίνει εδώ
}

Ενώ βρόχος

Βγαίνει μέσω ενός μπλοκ κώδικα εφόσον ισχύει μια συγκεκριμένη συνθήκη.

ενώ (όρος που πρέπει να ισχύει) {
// ο κωδικός για εκτέλεση πηγαίνει εδώ
}

Κάνε… ενώ το Loop

Ο τελικός βρόχος PHP εκτελεί ένα απόσπασμα κώδικα μία φορά και στη συνέχεια επαναλαμβάνει τον βρόχο αρκεί να ισχύει η δεδομένη συνθήκη.

κάνω {
// ο κώδικας για εκτέλεση πηγαίνει εδώ.
} ενώ (προϋπόθεση που πρέπει να ισχύει)

Δηλώσεις υπό όρους

Εάν / οι δηλώσεις είναι παρόμοιες με βρόχους. Είναι δηλώσεις για τον κώδικα εκτέλεσης μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Έχετε πολλές επιλογές:

Εάν δήλωση

Εκτελεί κώδικα εάν ισχύει μία συνθήκη.

εάν (συνθήκη) {
// κωδικός για εκτέλεση εάν πληρούται η συνθήκη
}

Εάν… άλλο

Εκτελεί ένα κομμάτι κώδικα εάν μια συνθήκη είναι αληθής και άλλη αν δεν είναι.

εάν (συνθήκη) {
// κωδικός για εκτέλεση εάν πληρούται η συνθήκη
} αλλιώς {
// κωδικός για εκτέλεση εάν δεν πληρούται η συνθήκη
}

Εάν… Elseif… Else

Εκτελεί διαφορετικά αποσπάσματα κώδικα για περισσότερες από δύο συνθήκες.

εάν (συνθήκη) {
// κωδικός για εκτέλεση εάν πληρούται η συνθήκη
} otherif (κατάσταση) {
// κωδικός για εκτέλεση εάν πληρούται αυτή η συνθήκη
} αλλιώς {
// κωδικός για εκτέλεση εάν δεν πληρούται καμία από τις προϋποθέσεις
}

Αλλαγή δήλωσης

Επιλέγει ένα από τα πολλά μπλοκ κώδικα για εκτέλεση.

διακόπτης (n) {
περίπτωση x:
κώδικα για εκτέλεση εάν n = x;
Διακοπή;
υπόθεση y:
κωδικός για εκτέλεση εάν n = y;
Διακοπή;
υπόθεση z:
κώδικα για εκτέλεση εάν n = z;
Διακοπή;

// προσθέστε περισσότερες περιπτώσεις όπως απαιτείται

Προκαθορισμένο:
κώδικα για εκτέλεση εάν το n δεν είναι κανένα από τα παραπάνω.
}

Εργασία με Φόρμες στην PHP

Η PHP χρησιμοποιείται συχνά για το χειρισμό φορμών ιστού. Συγκεκριμένα, τα προαναφερθέντα $ _ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ και $ _POST βοήθεια για τη συλλογή δεδομένων που αποστέλλονται μέσω μιας φόρμας. Και οι δύο μπορούν να πιάσουν τιμές από τα πεδία εισαγωγής, ωστόσο, η χρήση τους διαφέρει.

Χρησιμοποιώντας το GET vs POST

Το GET συλλέγει δεδομένα μέσω παραμέτρων URL. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ονόματα μεταβλητών και οι τιμές τους περιέχονται στη διεύθυνση της σελίδας.

Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη στις πληροφορίες. Λάβετε υπόψη ότι αυτό σημαίνει επίσης ότι οι πληροφορίες είναι ορατές σε όλους. Για το λόγο αυτό, το GET δεν είναι κατάλληλο για ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης. Περιορίζει επίσης την ποσότητα δεδομένων που μπορούν να σταλούν σε περίπου 2000 χαρακτήρες.

Το POST, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί τη μέθοδο HTTP POST για τη μετάδοση μεταβλητών. Αυτό καθιστά τα δεδομένα αόρατα σε τρίτους, καθώς αποστέλλονται στο σώμα HTTP. Δεν μπορείτε να το προσθέσετε σελιδοδείκτη.

Με το POST, δεν υπάρχουν όρια στο μέγεθος των πληροφοριών που μπορείτε να στείλετε. Εκτός από αυτό, έχει επίσης προηγμένη λειτουργικότητα και επομένως προτιμάται από τους προγραμματιστές.

Φόρμα ασφαλείας

Το πιο σημαντικό ζήτημα όσον αφορά τις φόρμες ιστού είναι η ασφάλεια. Εάν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, είναι ευάλωτα σε επιθέσεις cross-scripting. Οι χάκερς προσθέτουν σενάρια σε μη ασφαλείς φόρμες ιστού για να τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους σκοπό.

Η PHP προσφέρει επίσης εργαλεία για την αποτροπή αυτών των επιθέσεων, και συγκεκριμένα:

 • htmlspecialchars ()
 • τακτοποίηση()
 • λωρίδες ()

Θα παρατηρήσετε ότι έχουμε συναντήσει όλες αυτές τις λειτουργίες στην προηγούμενη ενότητα σχετικά με τις συμβολοσειρές. Όταν τα συμπεριλαμβάνετε στο σενάριο που συλλέγει τα δεδομένα της φόρμας, μπορείτε να απομακρύνετε αποτελεσματικά τα επιβλαβή σενάρια των χαρακτήρων που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, καθιστώντας τα άχρηστα.

Απαιτούμενα πεδία, μηνύματα σφάλματος και επικύρωση δεδομένων

Εκτός από αυτό, η PHP μπορεί να καθορίσει τα απαιτούμενα πεδία (δεν μπορείτε να υποβάλετε τη φόρμα χωρίς να τα συμπληρώσετε), να εμφανίσετε μηνύματα σφάλματος εάν λείπουν ορισμένες πληροφορίες και να επικυρώσετε δεδομένα. Έχουμε ήδη μιλήσει για τα απαραίτητα εργαλεία για να το πράξουμε.

Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να ορίσετε μεταβλητές για τα πεδία φόρμας και να χρησιμοποιήσετε το αδειάζω() λειτουργία για να ελέγξετε αν έχουν τιμές. Μετά από αυτό, δημιουργήστε μια απλή δήλωση εάν / αλλιώς για να στείλετε τα υποβληθέντα δεδομένα ή να αποστείλετε ένα μήνυμα σφάλματος.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την εγκυρότητα των υποβληθέντων δεδομένων. Για αυτό, η PHP προσφέρει έναν αριθμό φίλτρων όπως FILTER_VALIDATE_EMAIL για να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλεται έχει τη σωστή μορφή.

Φίλτρα PHP

Τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για την επικύρωση και το φιλτράρισμα δεδομένων που προέρχονται από ανασφαλείς πηγές. Όπως αναφέρθηκε, ένα κοινό παράδειγμα είναι η εισαγωγή χρηστών. Η PHP προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες φίλτρου και σταθερές για αυτό:

Λειτουργίες φίλτρου

 • filter_has_var () - Ελέγχει εάν υπάρχει μεταβλητή του καθορισμένου τύπου
 • filter_id () - Επιστρέφει το αναγνωριστικό που ανήκει σε ένα όνομα φίλτρου
 • filter_input () - Ανακτά μια καθορισμένη εξωτερική μεταβλητή με όνομα και προαιρετικά τη φιλτράρει
 • filter_input_array () - Τραβεί εξωτερικές μεταβλητές και προαιρετικά τις φιλτράρει
 • filter_list () - Επιστρέφει μια λίστα με όλα τα υποστηριζόμενα φίλτρα
 • filter_var_array () - Λαμβάνει πολλές μεταβλητές και προαιρετικά τις φιλτράρει
 • φίλτρο_var () - Φιλτράρει μια μεταβλητή με ένα καθορισμένο φίλτρο

Σταθερές φίλτρου

 • FILTER_VALIDATE_BOOLEAN - Επικυρώνει ένα boolean
 • FILTER_VALIDATE_EMAIL - Πιστοποιεί μια διεύθυνση e-mail
 • FILTER_VALIDATE_FLOAT - Επιβεβαιώνει ένα float
 • FILTER_VALIDATE_INT - Επαληθεύει έναν ακέραιο
 • FILTER_VALIDATE_IP - Επικυρώνει μια διεύθυνση IP
 • FILTER_VALIDATE_REGEXP - Επιβεβαιώνει μια κανονική έκφραση
 • FILTER_VALIDATE_URL - Επικυρώνει μια διεύθυνση URL
 • FILTER_SANITIZE_EMAIL - Καταργεί όλους τους παράνομους χαρακτήρες από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • FILTER_SANITIZE_ENCODED - Αφαιρεί / κωδικοποιεί ειδικούς χαρακτήρες
 • FILTER_SANITIZE_MAGIC_QUOTES - Ισχύει πρόσθετες βλεφαρίδες ()
 • FILTER_SANITIZE_NUMBER_FLOAT - Καταργεί όλους τους χαρακτήρες, εκτός από τα ψηφία, + - και., EE
 • FILTER_SANITIZE_NUMBER_INT - Απαλλαγεί από όλους τους χαρακτήρες εκτός από ψηφία και + -
 • FILTER_SANITIZE_SPECIAL_CHARS - Αφαιρεί ειδικούς χαρακτήρες
 • FILTER_SANITIZE_FULL_SPECIAL_CHARS - Μετατρέπει ειδικούς χαρακτήρες σε οντότητες HTML
 • FILTER_SANITIZE_STRING - Αφαιρεί ετικέτες / ειδικούς χαρακτήρες από μια συμβολοσειρά, εναλλακτική: FILTER_SANITIZE_STRIPPED
 • FILTER_SANITIZE_URL - Μεταφέρει όλους τους παράνομους χαρακτήρες από μια διεύθυνση URL
 • FILTER_UNSAFE_RAW - Μην κάνετε τίποτα, προαιρετικά απογυμνώστε / κωδικοποιήστε ειδικούς χαρακτήρες
 • FILTER_CALLBACK - Καλέστε μια λειτουργία που καθορίζεται από το χρήστη για να φιλτράρετε δεδομένα

Λειτουργίες HTTP σε PHP

Η PHP έχει επίσης τη δυνατότητα χειρισμού δεδομένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης από τον διακομιστή ιστού.

Λειτουργίες HTTP

 • επί κεφαλής() - Στέλνει μια αρχική κεφαλίδα HTTP στο πρόγραμμα περιήγησης
 • λίστα κεφαλίδων () - Μια λίστα με κεφαλίδες απόκρισης έτοιμες για αποστολή (ή έχουν ήδη αποσταλεί)
 • κεφαλίδες_αποστολή () - Ελέγχει εάν και πού έχουν σταλεί οι κεφαλίδες HTTP
 • setcookie () - Ορίζει ένα cookie που θα σταλεί μαζί με τις υπόλοιπες κεφαλίδες HTTP
 • setrawcookie () - Ορίζει ένα cookie (χωρίς κωδικοποίηση διεύθυνσης URL) για αποστολή

Εργασία με τη MySQL

Πολλές πλατφόρμες που βασίζονται σε PHP λειτουργούν με βάση δεδομένων MySQL στο παρασκήνιο. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες που σας επιτρέπουν να εργαστείτε μαζί τους.

Λειτουργίες MySQL

 • mysqli_affected_rows () - Ο αριθμός των σειρών που επηρεάστηκαν στην προηγούμενη λειτουργία MySQL
 • mysqli_autocommit () - Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις τροποποιήσεις βάσης δεδομένων αυτόματης εκτέλεσης
 • mysqli_change_user () - Αλλάζει τον χρήστη της καθορισμένης σύνδεσης βάσης δεδομένων
 • mysqli_character_set_name () - Το προεπιλεγμένο σύνολο χαρακτήρων για τη σύνδεση βάσης δεδομένων
 • mysqli_close () - Κλείνει μια ανοιχτή σύνδεση βάσης δεδομένων
 • mysqli_commit () - Αναλαμβάνει την τρέχουσα συναλλαγή
 • mysqli_connect_errno () - Ο κωδικός σφάλματος από το τελευταίο σφάλμα σύνδεσης
 • mysqli_connect_error () - Η περιγραφή σφάλματος από το τελευταίο σφάλμα σύνδεσης
 • mysqli_connect () - Ανοίγει μια νέα σύνδεση στο διακομιστή MySQL
 • mysqli_data_seek () - Μετακινεί το δείκτη αποτελεσμάτων σε μια αυθαίρετη σειρά στο σύνολο αποτελεσμάτων
 • mysqli_debug () - Εκτελεί εργασίες εντοπισμού σφαλμάτων
 • mysqli_dump_debug_info () - Απορρίπτει τις πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων σε ένα αρχείο καταγραφής
 • mysqli_errno () - Ο τελευταίος κωδικός σφάλματος για την πιο πρόσφατη κλήση λειτουργίας
 • mysqli_error_list () - Μια λίστα σφαλμάτων για την πιο πρόσφατη κλήση λειτουργίας
 • mysqli_error () - Η τελευταία περιγραφή σφάλματος για την πιο πρόσφατη κλήση λειτουργίας
 • mysqli_fetch_all () - Ανακτά όλες τις σειρές αποτελεσμάτων ως πίνακα
 • mysqli_fetch_array () - Ανακτά μια σειρά αποτελεσμάτων ως συσχετιστικός, αριθμητικός πίνακας ή και τα δύο
 • mysqli_fetch_assoc () - Ανακτά μια σειρά αποτελεσμάτων ως συσχετιστικός πίνακας
 • mysqli_fetch_field_direct () - Μεταδεδομένα για ένα μόνο πεδίο ως αντικείμενο
 • mysqli_fetch_field () - Το επόμενο πεδίο στο αποτέλεσμα ορίστηκε ως αντικείμενο
 • mysqli_fetch_fields () - Ένας πίνακας αντικειμένων που αντιπροσωπεύουν τα πεδία σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων
 • mysqli_fetch_l μήκη () - Τα μήκη των στηλών της τρέχουσας σειράς στο σύνολο αποτελεσμάτων
 • mysqli_fetch_object () - Η τρέχουσα σειρά ενός αποτελέσματος ορίζεται ως αντικείμενο
 • mysqli_fetch_row () - Ανακτά μια σειρά από ένα σύνολο αποτελεσμάτων και την επιστρέφει ως απαριθμημένος πίνακας
 • mysqli_field_count () - Ο αριθμός στηλών για το πιο πρόσφατο ερώτημα
 • mysqli_field_seek () - Ρυθμίζει το δρομέα πεδίου στη δεδομένη μετατόπιση πεδίου
 • mysqli_field_tell () - Η θέση του δρομέα πεδίου
 • mysqli_free_result () - Απελευθερώνει τη μνήμη που σχετίζεται με ένα αποτέλεσμα
 • mysqli_get_charset () - Ένα αντικείμενο σύνολο χαρακτήρων
 • mysqli_get_client_info () - Η έκδοση βιβλιοθήκης πελατών MySQL
 • mysqli_get_client_stats () - Επιστρέφει στατιστικά στοιχεία ανά διεργασία πελάτη
 • mysqli_get_client_version () - Η έκδοση βιβλιοθήκης πελατών MySQL ως ακέραιος
 • mysqli_get_connection_stats () - Στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση πελάτη
 • mysqli_get_host_info () - Το όνομα κεντρικού υπολογιστή διακομιστή MySQL και ο τύπος σύνδεσης
 • mysqli_get_proto_info () - Η έκδοση πρωτοκόλλου MySQL
 • mysqli_get_server_info () - Επιστρέφει την έκδοση του διακομιστή MySQL
 • mysqli_get_server_version () - Η έκδοση διακομιστή MySQL ως ακέραιος
 • mysqli_info () - Επιστρέφει πληροφορίες σχετικά με το πιο πρόσφατα εκτελεσθέν ερώτημα
 • mysqli_init () - Αρχικοποιεί το MySQLi και επιστρέφει έναν πόρο για χρήση με mysqli_real_connect ()
 • mysqli_insert_id () - Επιστρέφει το αναγνωριστικό που δημιουργήθηκε αυτόματα στο τελευταίο ερώτημα
 • mysqli_kill () - Ζητά από τον διακομιστή να σκοτώσει ένα νήμα MySQL
 • mysqli_more_results () - Ελέγχει εάν υπάρχουν περισσότερα αποτελέσματα από ένα multi-query
 • mysqli_multi_query () - Εκτελεί ένα ή περισσότερα ερωτήματα στη βάση δεδομένων
 • mysqli_next_result () - Ετοιμάζει το επόμενο σύνολο αποτελεσμάτων από mysqli_multi_query ()
 • mysqli_num_fields () - Ο αριθμός των πεδίων σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων
 • mysqli_num_rows () - Ο αριθμός σειρών σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων
 • mysqli_options () - Ορίζει επιπλέον επιλογές σύνδεσης και επηρεάζει τη συμπεριφορά για μια σύνδεση
 • mysqli_ping () - Ping μια σύνδεση διακομιστή ή προσπαθεί να επανασυνδεθεί εάν έχει πέσει
 • mysqli_prepare () - Ετοιμάζει μια δήλωση SQL για εκτέλεση
 • mysqli_query () - Εκτελεί ερώτημα στη βάση δεδομένων
 • mysqli_real_connect () - Ανοίγει μια νέα σύνδεση στο διακομιστή MySQL
 • mysqli_real_escape_string () - Διαφυλάσσει ειδικούς χαρακτήρες σε μια συμβολοσειρά για χρήση σε μια δήλωση SQL
 • mysqli_real_query () - Εκτελεί ένα ερώτημα SQL
 • mysqli_reap_async_query () - Επιστρέφει το αποτέλεσμα από το ερώτημα async
 • mysqli_refresh () - Ανανεώνει πίνακες ή κρυφές μνήμες ή επαναφέρει τις πληροφορίες του διακομιστή αναπαραγωγής
 • mysqli_rollback () - Επιστρέφει την τρέχουσα συναλλαγή για τη βάση δεδομένων
 • mysqli_select_db () - Αλλάζει την προεπιλεγμένη βάση δεδομένων για τη σύνδεση
 • mysqli_set_charset () - Ορίζει το προεπιλεγμένο σύνολο χαρακτήρων πελάτη
 • mysqli_set_local_infile_default () - Ορίζει ένα χειριστή καθορισμένο από τον χρήστη για την εντολή LOAD LOCAL INFILE
 • mysqli_set_local_infile_handler () - Ορίζει μια συνάρτηση επανάκλησης για την εντολή LOAD DATA LOCAL INFILE
 • mysqli_sqlstate () - Επιστρέφει τον κωδικό σφάλματος SQLSTATE για την τελευταία λειτουργία MySQL
 • mysqli_ssl_set () - Δημιουργεί ασφαλείς συνδέσεις χρησιμοποιώντας SSL
 • mysqli_stat () - Η τρέχουσα κατάσταση συστήματος
 • mysqli_stmt_init () - Αρχίζει μια δήλωση και επιστρέφει ένα αντικείμενο για χρήση με mysqli_stmt_prepare ()
 • mysqli_store_result () - Μεταφέρει ένα σύνολο αποτελεσμάτων από το τελευταίο ερώτημα
 • mysqli_thread_id () - Το αναγνωριστικό νήματος για την τρέχουσα σύνδεση
 • mysqli_thread_safe () - Επιστρέφει εάν η βιβλιοθήκη πελατών έχει μεταγλωττιστεί ως ασφαλής για νήματα
 • mysqli_use_result () - Ξεκινά την ανάκτηση ενός συνόλου αποτελεσμάτων από το τελευταίο ερώτημα που εκτελέστηκε χρησιμοποιώντας το mysqli_real_query ()
 • mysqli_warning_count () - Ο αριθμός των προειδοποιήσεων από το τελευταίο ερώτημα στη σύνδεση

Ημερομηνία και ώρα

Φυσικά, οι λειτουργίες PHP για ημερομηνία και ώρα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα φύλλο εξαπάτησης PHP.

Λειτουργίες ημερομηνίας / ώρας

 • ημερομηνία ελέγχου () - Ελέγχει την εγκυρότητα μιας Γρηγοριανής ημερομηνίας
 • ημερομηνία_προσθήκη () - Προσθέτει έναν αριθμό ημερών, μηνών, ετών, ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων σε ένα αντικείμενο ημερομηνίας
 • date_create_from_format () - Επιστρέφει ένα μορφοποιημένο αντικείμενο DateTime
 • date_create () - Δημιουργεί ένα νέο αντικείμενο DateTime
 • date_date_set () - Ορίζει μια νέα ημερομηνία
 • date_default_timezone_get () - Επιστρέφει την προεπιλεγμένη ζώνη ώρας που χρησιμοποιείται από όλες τις λειτουργίες
 • date_default_timezone_set () - Ορίζει την προεπιλεγμένη ζώνη ώρας
 • date_diff () - Υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ δύο ημερομηνιών
 • μορφή ημερομηνίας() - Επιστρέφει μια ημερομηνία μορφοποιημένη σύμφωνα με μια συγκεκριμένη μορφή
 • date_get_last_errors () - Επιστρέφει προειδοποιήσεις ή σφάλματα που βρέθηκαν σε μια συμβολοσειρά ημερομηνίας
 • date_interval_create_from_date_string () - Ρυθμίζει ένα DateInterval από σχετικά μέρη μιας συμβολοσειράς
 • date_interval_format () - Μορφοποιεί ένα διάστημα
 • date_isodate_set () - Ορίζει μια ημερομηνία σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 8601
 • date_modify () - Τροποποιεί τη χρονική σήμανση
 • date_offset_get () - Επιστρέφει την μετατόπιση της ζώνης ώρας
 • date_parse_from_format () - Επιστρέφει έναν πίνακα με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μια καθορισμένη ημερομηνία, σύμφωνα με μια καθορισμένη μορφή
 • date_parse () - Επιστρέφει έναν πίνακα με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μια καθορισμένη ημερομηνία
 • date_sub () - Αφαιρεί ημέρες, μήνες, χρόνια, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα από μια ημερομηνία
 • date_sun_info () - Επιστρέφει έναν πίνακα που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την έναρξη / λήξη του ηλιοβασιλέματος / της ανατολής και του λυκόφατος για μια καθορισμένη ημέρα και τοποθεσία
 • date_sunrise () - Η ώρα ανατολής για μια καθορισμένη ημέρα και τοποθεσία
 • date_sunset () - Η ώρα ηλιοβασιλέματος για μια καθορισμένη ημέρα και τοποθεσία
 • date_time_set () - Ρυθμίζει την ώρα
 • date_timestamp_get () - Επιστρέφει τη χρονική σήμανση Unix
 • date_timestamp_set () - Ορίζει την ημερομηνία και την ώρα με βάση τη χρονική σήμανση Unix
 • date_timezone_get () - Επιστρέφει τη ζώνη ώρας ενός δεδομένου αντικειμένου DateTime
 • date_timezone_set () - Ορίζει τη ζώνη ώρας για ένα αντικείμενο DateTime
 • ημερομηνία() - Διαμορφώνει μια τοπική ημερομηνία και ώρα
 • getdate () - Πληροφορίες ημερομηνίας / ώρας μιας χρονικής σφραγίδας ή της τρέχουσας τοπικής ημερομηνίας / ώρας
 • gettimeofday () - Η τρέχουσα ώρα
 • gmdate () - Μορφοποιεί μια ημερομηνία και ώρα GMT / UTC
 • gmmktime () - Η χρονική σήμανση Unix για μια ημερομηνία GMT
 • gmstrftime () - Διαμορφώνει μια ημερομηνία και ώρα GMT / UTC σύμφωνα με τις τοπικές ρυθμίσεις
 • αναφέρω () - Διαμορφώνει μια τοπική ώρα / ημερομηνία ως ακέραιο
 • Τοπική ώρα() - Η τοπική ώρα
 • μικροχρόνος () - Η τρέχουσα χρονική σήμανση Unix με μικροδευτερόλεπτα
 • mktime () - Η χρονική σήμανση Unix για μια ημερομηνία
 • strftime () - Διαμορφώνει μια τοπική ώρα και / ή ημερομηνία σύμφωνα με τις ρυθμίσεις τοπικών ρυθμίσεων
 • strptime () - Αναλύει μια ώρα / ημερομηνία που δημιουργήθηκε με strftime ()
 • strtotime () - Μετατρέπει ένα αγγλικό κείμενο DateTime σε χρονική σήμανση Unix
 • χρόνος() - Η τρέχουσα ώρα ως χρονική σήμανση Unix
 • timezone_abbreviations_list () - Επιστρέφει έναν πίνακα που περιέχει dst, offset και το όνομα της ζώνης ώρας
 • timezone_identifiers_list () - Ένας ευρετηριασμένος πίνακας με όλα τα αναγνωριστικά ζώνης ώρας
 • timezone_location_get () - Πληροφορίες τοποθεσίας για μια καθορισμένη ζώνη ώρας
 • timezone_name_from_abbr () - Επιστρέφει το όνομα της ζώνης ώρας από μια συντομογραφία
 • timezone_name_get () - Το όνομα της ζώνης ώρας
 • timezone_offset_get () - Η ζώνη ώρας αντισταθμίστηκε από GMT
 • ώρα ζώνης (άνοιγμα) - Δημιουργεί ένα νέο αντικείμενο DateTimeZone
 • timezone_transitions_get () - Επιστρέφει όλες τις μεταβάσεις για τη ζώνη ώρας
 • timezone_version_get () - Επιστρέφει την έκδοση του timezonedb

Μορφοποίηση ημερομηνίας και ώρας

 • ρε - 01 έως 31
 • ι - 1 έως 31
 • ρε - Δευ έως Κυρ
 • μεγάλο - Κυριακή έως Σάββατο
 • Ν - 1 (για Δευ) έως 7 (για Σάβ)
 • β - 0 (για Κυρ) έως 6 (για Σάββατο)
 • Μ - Μήνες, 01 έως 12
 • ν - Μήνες, 1 έως 12
 • φά - Ιανουάριος έως Δεκέμβριος
 • Μ - Ιαν έως Δεκ
 • Γ - Τέσσερα ψηφία το έτος (π.χ. 2018)
 • ε - Δύο ψηφία το χρόνο (π.χ. 18)
 • μεγάλο - Καθορίζει εάν είναι ένα έτος άλματος (1 ή 0)
 • ένα - είμαι και μμ
 • ΕΝΑ - ΠΜ και ΜΜ
 • σολ - Ώρες 1 έως 12
 • η - Ώρες 01 έως 12
 • σολ - Ώρες 0 έως 23
 • Η - Ώρες 00 έως 23
 • Εγώ - Λεπτά 00 έως 59
 • μικρό - Δευτερόλεπτα 00 έως 59

Σφάλματα PHP

Τέλος, για τις στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε ομαλά και πρέπει να μάθετε πού βρίσκεται το πρόβλημα, η PHP προσφέρει επίσης λειτουργικότητα για σφάλματα.

Λειτουργίες σφάλματος

 • debug_backtrace () - Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία backtrace
 • debug_print_backtrace () - Εκτυπώνει ένα backtrace
 • σφάλμα_get_last () - Παίρνει το τελευταίο σφάλμα που προέκυψε
 • αρχείο καταγραφής σφαλμάτων() - Στέλνει ένα μήνυμα σφάλματος στο αρχείο καταγραφής του διακομιστή ιστού, σε ένα αρχείο ή σε έναν λογαριασμό αλληλογραφίας
 • αναφορά_ σφάλματος () - Καθορίζει ποια σφάλματα PHP αναφέρονται
 • restore_error_handler () - Επιστρέφει στην προηγούμενη λειτουργία χειρισμού σφαλμάτων
 • restore_exception_handler () - Επιστρέφει στον προηγούμενο χειριστή εξαιρέσεων
 • set_error_handler () - Ρυθμίζει μια συνάρτηση που καθορίζεται από το χρήστη για να χειριστεί σφάλματα σεναρίου
 • set_exception_handler () - Ορίζει μια λειτουργία εξαίρεσης χειριστή που ορίζεται από το χρήστη
 • trigger_error () - Δημιουργεί ένα μήνυμα σφάλματος σε επίπεδο χρήστη, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε user_error ()

Σταθερές σφάλματος

 • E_ERROR - Θανατηφόρα σφάλματα χρόνου εκτέλεσης που προκαλούν τη διακοπή του σεναρίου και δεν μπορούν να ανακτηθούν από
 • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Μη θανατηφόρα σφάλματα χρόνου εκτέλεσης, η εκτέλεση του σεναρίου συνεχίζεται
 • E_PARSE - Τα σφάλματα ανάλυσης χρόνου μεταγλώττισης, θα πρέπει να δημιουργούνται μόνο από το πρόγραμμα ανάλυσης
 • E_NOTICE - Ειδοποιήσεις χρόνου εκτέλεσης που υποδηλώνουν πιθανό σφάλμα
 • E_CORE_ERROR - Θανατηφόρα σφάλματα κατά την προετοιμασία της PHP, όπως ένα E_ERROR στον πυρήνα της PHP
 • E_CORE_WARNING - Μη θανατηφόρα σφάλματα κατά την εκκίνηση της PHP, παρόμοια με αυτήν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ αλλά στον πυρήνα της PHP
 • E_COMPILE_ERROR - Θανατηφόρα σφάλματα χρόνου μεταγλώττισης που δημιουργήθηκαν από το Zend Scripting Engine
 • E_COMPILE_WARNING - Μη θανατηφόρα σφάλματα μεταγλώττισης του Zend Scripting Engine
 • E_USER_ERROR - Θανατηφόρο σφάλμα που δημιουργείται από τον χρήστη, που ορίζεται από τον προγραμματιστή που χρησιμοποιεί trigger_error ()
 • E_USER_WARNING - Μη θανατηφόρα προειδοποίηση που δημιουργείται από τον χρήστη
 • E_USER_NOTICE - Ειδοποίηση που δημιουργείται από τον χρήστη από trigger_error ()
 • E_STRICT - Προτάσεις από την PHP για τη βελτίωση του κώδικα σας (πρέπει να ενεργοποιηθεί)
 • E_RECOVERABLE_ERROR - Θανατηφόρο ανεπανόρθωτο σφάλμα που εντοπίστηκε από μια λαβή καθορισμένη από το χρήστη
 •  Ε_ ΑΠΟΣΤΑΣΗ - Ενεργοποιήστε αυτό για να λαμβάνετε προειδοποιήσεις σχετικά με έναν κωδικό που δεν είναι ανθεκτικό στο μέλλον
 • E_USER_DEPRECATED - Προειδοποίηση που δημιουργείται από τον χρήστη για κωδικό που έχει καταργηθεί
 • E_ALL - Όλα τα λάθη και οι προειδοποιήσεις εκτός E_STRICT

συμπέρασμα

Η γνώση του PHP είναι καλή ιδέα για όσους ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και την ανάπτυξη ιστοσελίδων. Ειδικά αν θέλετε να εμβαθύνετε στις τεχνικές πτυχές της δημιουργίας του δικού σας ιστότοπου.

Το φύλλο εξαπάτησης PHP παραπάνω σας παρέχει μια επισκόπηση ορισμένων κεντρικών τμημάτων της PHP. Σημειώστε το ως αναφορά ή χρησιμοποιήστε το ως εφαλτήριο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη γλώσσα προγραμματισμού. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι το βρήκατε έναν χρήσιμο πόρο.

Εάν έχετε οποιαδήποτε προσθήκη στο φύλλο εξαπάτησης PHP, μην διστάσετε να μας ενημερώσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map