Ιστολόγιο εναντίον ιστοτόπου – Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

Ιστολόγιο vs ΙστοσελίδαΥπάρχουν δύο ερωτήσεις που μας υποβάλλονται πολύ συχνά. Και οι δύο περιστρέφονται γύρω από το θέμα του blogging: “Blog εναντίον ιστότοπου – ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;” και “Πρέπει να έχω ένα blog ή έναν ιστότοπο;”


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αγωνίζονται με αυτά τα πράγματα. Ολόκληρο το αίνιγμα ιστολογίου έναντι ιστοτόπου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση εάν δεν έχετε πειραματιστεί ποτέ με το θέμα στο παρελθόν.

Σε αυτόν τον σύντομο πόρο, θα σας δείξουμε ακριβώς ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ιστολογίων και ιστοτόπων, πώς να αποφασίσετε ποιο θα χρειαστείτε, ποιο είναι το κόστος και πώς να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο μόνοι σας και χωρίς προβλήματα..

Ιστολόγιο έναντι ιστοτόπου – Ποια είναι η διαφορά?

Εντάξει, αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικό, αλλά ας ξεκινήσουμε με την ακόλουθη δήλωση:

Ένα blog είναι ένας ιστότοπος.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο:

Ιστολόγιο vs Ιστοσελίδα

Υπό αυτό το πρίσμα, ένα blog είναι ένα τύπου δικτυακός τόπος.

Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, ας ξεκινήσουμε στο επίκεντρο του ζητήματος:

Τι είναι ένας ιστότοπος?

Εάν μεταβείτε στο Chrome ή στο Safari και εισαγάγετε οποιαδήποτε διεύθυνση ιστού – όπως ιστοσελίδεςetup.org – θα καταλήξεις σε έναν ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, πλοήγηση οπουδήποτε καθόλου από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας θα σας προσγειώσει κάποιο είδος ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι το Google είναι επίσης ιστότοπος, όπως και το Facebook και το YouTube.

Οι ιστότοποι αναγνωρίζονται από τα ονόματα τομέα τους – διευθύνσεις ιστού. Όπως μπορείτε να δείτε, η διεύθυνση αυτού του ιστότοπου είναι ιστοσελίδεςetup.org. Η διεύθυνση του Facebook είναι facebook.com, και ούτω καθεξής.

Εντάξει, λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου έναντι ενός ιστότοπου, συγκεκριμένα?

Το παραπάνω γράφημα μας λέει ότι τα ιστολόγια είναι ένα υποσύνολο ιστότοπων. Αυτό είναι κάπως σαν αυτοκίνητα έναντι αγωνιστικών αυτοκινήτων. Δηλαδή, όλοι έχουν τέσσερις τροχούς και έναν κινητήρα, αλλά ο σκοπός ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι πολύ πιο συγκεκριμένος.

Τι είναι ένα blog?

Ένα ιστολόγιο είναι ένας τύπος ιστότοπου όπου η κύρια εστίαση είναι η προβολή μεμονωμένων άρθρων ιστολογίου (που ονομάζονται αναρτήσεις ιστολογίου) με την εμφάνισή τους στην αρχική σελίδα του ιστολογίου με αντίστροφη χρονολογική σειρά (νεότερο πρώτα).

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται περίπλοκο στην αρχή, η ιδέα είναι πολύ απλή στην πράξη. Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι όποιος επισκέπτεται ένα ιστολόγιο, βλέπει την πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου στην κορυφή της αρχικής σελίδας.

Εδώ φαίνεται συνήθως αυτό:

παράδειγμα ιστολογίου

Το άτομο που εκτελεί το ιστολόγιο – είτε είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης είτε άτομο – μπορεί να μοιραστεί ιστορίες / νέα / άρθρα που είναι τα πιο συναφή σε μια δεδομένη στιγμή.

Με αυτά τα λόγια, τα ιστολόγια βασίζονται κυρίως σε κείμενο. Δηλαδή, η εστίαση είναι γραπτός άρθρα περισσότερο από ό, τι στα γραφικά – όπως εικόνες κ.λπ..

Τα ιστολόγια λειτουργούν επίσης με αυτό που ονομάζεται CMS (Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου). Αυτό είναι απλώς ένα φανταχτερό όνομα για ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε στο MS Word ή στα Έγγραφα Google. Αυτό το CMS διευκολύνει τη διαχείριση του περιεχομένου σας, καθώς δεν χρειάζεστε καμία γνώση σχετικά με την ανάπτυξη ιστού ή τον προγραμματισμό για την αποτελεσματική διαχείριση του ιστολογίου.

Από την άλλη πλευρά, αν κοιτάξουμε έναν γενικό ιστότοπο, δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση. Οι ιστότοποι μπορούν να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους με οποιονδήποτε τρόπο. Το περιεχόμενο μπορεί επίσης να είναι οτιδήποτε, από σελίδες μόνο κειμένου έως εικόνες, βίντεο, προϊόντα σε ηλεκτρονικό κατάστημα και ούτω καθεξής. Οι ιστότοποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν CMS. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν στατικά έγγραφα μόνο HTML που έχουν δημιουργηθεί από έναν προγραμματιστή ιστού.

Με αυτά τα λόγια, ας απαντήσουμε στα εξής:

«Πώς να αποφασίσω αν χρειάζομαι ένα Blog εναντίον ιστότοπου;»

Προτού σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτήν την ερώτηση, ας ξεκινήσουμε κάπου αλλού.

Το 2019, πραγματικά δεν χρειάζεται να σκεφτείτε το “blog εναντίον ιστότοπου” ως ειτε ή.

Τα σύγχρονα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας μας επιτρέπουν έχουν και τα δύο Την ίδια στιγμή. Ο τρόπος για να το αποκτήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό ιστότοπο CMS, ο οποίος θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο ως μέρος του ιστότοπού σας. Έτσι, στο τέλος της ημέρας, αυτό που παίρνετε είναι ένας λειτουργικός ιστότοπος με ενσωματωμένη λειτουργικότητα ιστολογίου.

Για παράδειγμα, το πιο ισχυρό και δημοφιλές τέτοιο CMS ονομάζεται WordPress και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή.

 • Το WordPress είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και εύκολο στη χρήση, ακόμη και για αρχάριους.
 • Είναι μια μηχανή blog από τη φύση της. Το WordPress ξεκίνησε τη ζωή του ως blog CMS. Ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε πολύ περισσότερα με τα χρόνια.
 • Το WordPress μπορεί να τροφοδοτήσει πολλούς τύπους ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των ιστολογίων.
 • Τη στιγμή της σύνταξης, το WordPress τροφοδοτεί περισσότερο από το 30% του συνόλου του ιστού. Ναι, αυτό είναι σωστό, περίπου ένας στους τρεις ιστότοπους στον ιστό εκτελείται στο WordPress!

Απλώς για να ανακεφαλαιώσω; μην το θεωρείτε ότι πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο. Αντ ‘αυτού, δημιουργήστε τον ιστότοπό σας στο WordPress και, στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θέλετε να συμπεριλάβετε ένα στοιχείο ιστολογίου αργότερα. Είναι μια πιο ανθεκτική στο μέλλον λύση από οτιδήποτε άλλο.

Εναλλακτικά, εδώ είναι μερικοί άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων, αν είστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα χρειαστείτε ούτως ή άλλως ένα blog.

“Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ιστολόγιο / ιστότοπο για επιχειρήσεις;”

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θέλετε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, τότε το ζήτημα του ιστολογίου έναντι του ιστοτόπου γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο.

Όπως μας δείχνει η εμπειρία, τα ιστολόγια αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά ως εργαλεία για τις επιχειρήσεις.

 • Αναφορές Hubspot ότι οι εταιρείες με ιστολόγια λαμβάνουν 55% περισσότερους επισκέπτες από εταιρείες με απλούς ιστότοπους.
 • Το να έχετε ένα blog σας δίνει ορισμένα συγκεκριμένα οφέλη. Αρχηγός τους μηχανές αναζήτησης όπως το Google αγαπούν απλά τα ιστολόγια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα ιστολόγιο, εξ ορισμού, θα είναι πάντα πιο ενημερωμένο από τους στατικούς ιστότοπους και θα έχει πάντα λίγο νέο περιεχόμενο για προβολή στους χρήστες. Η Google απολαμβάνει κάτι τέτοιο πάρα πολύ!
 • Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση στο ιστολόγιό σας, η μηχανή του ιστότοπού σας – το WordPress – θα κάνει αυτόματα ping στο Google και θα τους καλέσει να έρθουν και να ευρετηριάσουν το νέο σας περιεχόμενο. Οι στατικοί ιστότοποι δεν σας δίνουν αυτό το μπόνους.
 • Η ύπαρξη ιστολογίου διευκολύνει επίσης την προώθηση της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, εάν έχετε μόνο έναν στατικό ιστότοπο, τότε τι ακριβώς μπορείτε να μοιραστείτε με τους οπαδούς σας στο κοινωνικό; Η ίδια ιστοσελίδα που περιέχει την περιγραφή της επιχείρησής σας, ξανά και ξανά; Οι άνθρωποι θα βαρεθούν πολύ σύντομα. Συγκριτικά, οι νέες αναρτήσεις ιστολογίου είναι ιδανικές για κοινή χρήση με τους ανθρώπους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο είναι πάντα νέο, οι οπαδοί σας θα είναι πιο πιθανό να το ελέγξουν.

Το μόνο μειονέκτημα στα ιστολόγια είναι ότι κάποιος πρέπει να γράφει όλο αυτό το νέο νέο περιεχόμενο για το ιστολόγιό σας. Επομένως, ένα ιστολόγιο απαιτεί κάποια συνεχή επένδυση χρόνου – θα πρέπει να στοχεύσετε στη δημοσίευση μιας νέας ανάρτησης ιστολογίου τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, επομένως να το γνωρίζετε. Οι στατικοί ιστότοποι, από την άλλη πλευρά, είναι συχνά μια μοναδική προσπάθεια, κάτι που μπορεί να είναι το πλεονέκτημά τους όταν μιλάμε για ιστολόγιο έναντι ιστότοπου.

“Μπορώ να κερδίσω χρήματα με ένα ιστολόγιο / ιστότοπο;”

Σε μία λέξη, Ναί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας. Συγκεντρώσαμε ακόμη και μια λίστα με 33 τέτοιους τρόπους εδώ.

Σας ενθαρρύνουμε να δείτε αυτό το άρθρο για μερικές αναλυτικές πληροφορίες, αλλά γενικά, οι πιο απλές μέθοδοι για να κερδίσετε χρήματα από τον ιστότοπό σας είναι:

 • πώληση διαφημιστικού χώρου στον ιστότοπο / ιστολόγιο (συνήθως μέσω του AdSense)
 • δέχεστε δωρεές
 • μάρκετινγκ συνεργατών – προωθήστε τα προϊόντα άλλων ατόμων με προμήθεια
 • πωλήστε τα δικά σας προϊόντα

Μιλώντας για την πώληση προϊόντων:

“Μπορώ να πουλήσω στο ιστολόγιο ή στον ιστότοπό μου;”

Όπως είπαμε νωρίτερα, το πιο δημοφιλές CMS – WordPress – έχει κάνει το όνομά του για να μπορεί να τρέξει οποιοδήποτε είδος ιστολογίου ή ιστοτόπου που μπορεί να φανταστεί κανείς, και αυτό περιλαμβάνει και διαδικτυακά καταστήματα!

Γι ‘αυτό να απαντήσω γρήγορα, Ναί, μπορείτε να πουλήσετε στο blog ή στον ιστότοπό σας.

 • Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, μπορείτε να ξεκινήσετε την πώληση προϊόντων αφού εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο πρόσθετο που ονομάζεται WooCommerce. Θα μετατρέψει το ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας σε ένα ολοκληρωμένο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.
 • Εάν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, όπως το Wix ή το Squarespace τότε θα λάβετε μια ηλεκτρονική μονάδα καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Μπορώ σιδημιουργείτε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο από μόνοι μου; “

Και πάλι, η απάντηση είναι Ναί.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα blog ή έναν ιστότοπο, και δεν χρειάζεστε καν γνώσεις ή δεξιότητες ειδικών για να το ξεπεράσετε.

Εξηγούμε τα πάντα εδώ, βήμα προς βήμα:

 • Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο – οδηγός για αρχάριους
 • Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο – από κενό καμβά σε έναν ιστότοπο εργασίας

“Τι κοστίζει η κατασκευή ενός ιστολογίου έναντι ιστότοπου;”

Το κόστος θα εξαρτηθεί από τον ιστότοπο ή τη μηχανή / πλατφόρμα ιστολογίου που θα χρησιμοποιήσετε.

Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με το WordPress, θα χρειαστεί να αποκτήσετε έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού και ένα όνομα τομέα για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας.

 • Με απλά λόγια, η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ο τόπος όπου βρίσκεται ο ιστότοπος ή το ιστολόγιό σας.
 • Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στον Ιστό.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται εκφοβιστικό εάν δεν έχετε δουλέψει ακόμα με τη φιλοξενία ή τους τομείς, αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τα αντιμετωπίσετε μόλις φτάσετε σε αυτό.

Για παράδειγμα, η αγορά ενός προγράμματος φιλοξενίας για WordPress από μια εταιρεία όπως η Bluehost είναι τόσο απλή όσο μπορεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό φιλοξενίας και να πληρώσετε το τιμολόγιο (ξεκινά από 2,95 $ / μήνα).

Στο πλαίσιο της προσφοράς, λαμβάνετε δωρεάν ένα όνομα τομέα και το Bluehost θα φροντίσει επίσης να εγκαταστήσει τα πάντα – και στη συνέχεια να σας παραδώσει έναν λειτουργικό ιστότοπο WordPress. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το διαμορφώσετε επιλέγοντας ένα θέμα WordPress και κάνοντας τον ιστότοπό σας να μοιάζει με τον τρόπο που θέλετε.

 • Ακολουθεί ο οδηγός για αρχάριους για την προσαρμογή του WordPress.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη πλατφόρμα, όπως το Squarespace ή το Wix αντί του WordPress, θα ακολουθήσετε επίσης μια παρόμοια διαδικασία βάσει εγγραφής. Στο τέλος αυτού, θα βρείτε έναν κενό ιστότοπο που μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω. Αυτή η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο πιο δαπανηρή, ωστόσο:

 • Το Squarespace ξεκινά από 12 $ / μήνα προσωπικά και 18 $ / μήνα
 • Το Wix ξεκινά από 13 $ / μήνα προσωπικά και 23- $ 49 / μήνα επιχείρηση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το WordPress θα είναι πολύ φθηνότερο συνολικά.

Ακολουθεί μια πιο εις βάθος ματιά στο πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος.

«Τι γίνεται με την αύξηση της ιστοσελίδας μου στο μέλλον;»

Η ανάπτυξη είναι πιθανότατα στο μυαλό σας, ειδικά αν πρόκειται να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας για επαγγελματικούς σκοπούς.

Τα καλά νέα είναι ότι οι κορυφαίες πλατφόρμες ιστοτόπων και ιστολογίων δεν εμποδίζουν την ανάπτυξή σας με κανέναν τρόπο.

Για παράδειγμα, το WordPress χρησιμοποιείται από μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες στον Ιστό, συμπεριλαμβανομένων γιγάντων όπως BBC, Ενσύρματο, και ακόμα Beyonce. Με απλά λόγια, εάν είναι σε θέση να τα εξυπηρετήσει, τότε θα μπορεί να εξυπηρετεί και την επιχείρησή σας.

Το μόνο πράγμα που ίσως θέλετε να κάνετε μόλις αρχίσετε να προσελκύετε περισσότερους επισκέπτες είναι η αύξηση των προδιαγραφών φιλοξενίας ιστού σας σε υψηλότερο επίπεδο – απλώς για να βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές μπορούν να διαχειριστούν όλη την κίνηση.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να προσθέσετε όσες σελίδες θέλετε, όσες αναρτήσεις ιστολογίου θέλετε και όσα προϊόντα θέλετε, και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα φόρουμ στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε την αφοσίωση των επισκεπτών και να ενθαρρύνετε την κοινοτική δραστηριότητα.

Τι έπεται?

Ελπίζουμε ότι αυτό ήταν χρήσιμο και ότι το θέμα ενός ιστολογίου εναντίον ιστοτόπου δεν αποτελεί πλέον μυστήριο για εσάς. Η ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας είναι ζωτικής σημασίας εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, αλλά και ένα δροσερό χόμπι να έχετε ως άτομο.

Και πάλι, για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας με ιστολόγια ή / και ιστότοπους, μη διστάσετε να διαβάσετε αυτούς τους οδηγούς:

 • Πως να ξεκινήστε ένα blog – οδηγός για αρχάριους
 • Πως να δημιουργήστε έναν ιστότοπο – από κενό καμβά σε έναν ιστότοπο εργασίας
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map