Πώς να γίνετε προγραμματιστής ιστού


γίνετε προγραμματιστής ιστού


Ορισμένες δεξιότητες αυξάνονται σε ζήτηση. Δεξιότητες που μπορούν να εγγυηθούν σχεδόν τις δουλειές και τις ευκαιρίες σας για τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.

Μία από αυτές τις δεξιότητες είναι η ανάπτυξη διαδικτύου.

Αναρωτιέστε πώς να γίνετε προγραμματιστής Ιστού?

Αντίθετα με μια δημοφιλή πεποίθηση, δεν χρειάζεστε ένα φανταχτερό πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών για να γίνετε προγραμματιστής ιστού και να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό ιστότοπο.

Στην πραγματικότητα, εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να γίνετε προγραμματιστής ιστού πολύ πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε (αλλά θα χρειαστεί ακόμα σκληρή δουλειά!).

Ετοιμος? Πάμε…

Τι / Ποιος είναι προγραμματιστής Ιστού?

Ακολουθεί η απλή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση: Δημιουργούν και συντηρούν ιστότοπους.

Με άλλα λόγια – δημιουργούν κυριολεκτικά πώς βιώνετε τον Ιστό. Οι ιστότοποι που θέλουν οι χρήστες να απολαμβάνουν την εμπειρία τους χρειάζονται σπουδαίους προγραμματιστές ιστού – και συνήθως είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν κάποια σοβαρά μετρητά για να αποκτήσουν αυτούς τους υπέροχους προγραμματιστές ιστού.

Ευθύνες ενός προγραμματιστή ιστού:

 1. Γράψτε ιστοσελίδες με συνδυασμό γλωσσών σήμανσης.
 2. Δημιουργήστε ποιοτικά πρότυπα και πρωτότυπα.
 3. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο WordPress από το μηδέν.
 4. Κατανόηση HTML και CMS.
 5. Κατανοήστε UI και UX.
 6. Αναπτύξτε λειτουργικούς και ελκυστικούς ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Ιστό.
 7. Παρέχετε συντήρηση και βελτιώσεις ιστότοπου.

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες απαιτήσεις, αλλά οι ευθύνες και τα καθήκοντά σας θα ποικίλλουν ανάλογα με τη συναυλία ανάπτυξης ιστού καθώς και την ειδικότητά σας για την ανάπτυξη ιστού.

Μιλώντας για ειδικότητες ανάπτυξης ιστού, υπάρχουν 3 που πρέπει να γνωρίζετε:

 1. Ανάπτυξη frontend. Το “frontend” αναφέρεται σε “πράγματα” σε έναν ιστότοπο με τον οποίο βλέπετε και αλληλεπιδράτε, π.χ. μενού, αναπτυσσόμενα μενού κ.λπ..
 2. Ανάπτυξη backend. Το «backend» είναι σαν το τμήμα του παγόβουνου κάτω από την επιφάνεια. Χωρίς αυτόν, ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το backend ασχολείται με διακομιστές, εφαρμογές, βάσεις δεδομένων κ.λπ..
 3. Πλήρης στοίβα ανάπτυξη. Αυτός είναι ο συνδυασμός ανάπτυξης backend και frontend.

Γιατί πρέπει να γίνετε προγραμματιστής Ιστού?

Η ανάπτυξη ιστού είναι μια βιομηχανία που δεν θα εξαφανιστεί σύντομα.

Στην πραγματικότητα, το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ έχει προβλέψει α Αύξηση 13% στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας για ανάπτυξη ιστοσελίδων έως το 2028.

Με απλά λόγια – εάν μπορείτε να αναπτύξετε αυτήν την ικανότητα, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε εργασία για το προβλέψιμο μέλλον.

Εδώ είναι ΠΕΝΤΕ μεγάλα πλεονεκτήματα / οφέλη από την ανάπτυξη ιστοσελίδων:

 1. Μπορείτε να εργαστείτε από απόσταση. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να δουλεύεις από οπουδήποτε στον κόσμο, στο δικό σου χρόνο; Ως προγραμματιστής ιστού, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να εργάζεστε από απόσταση. Ίσως μπορείτε τελικά να εκπληρώσετε αυτό το όνειρο να ταξιδέψετε στον κόσμο, εξοικονομώντας χρήματα ταυτόχρονα.
 2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας για να δημιουργήσετε τους δικούς σας ιστότοπους και εφαρμογές ιστού. Θέλετε να δημιουργήσετε έναν κερδοφόρο ιστότοπο ή εφαρμογή; Με αυτήν την ικανότητα, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά χρήματα για να το φτιάξετε. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας για ένα κλάσμα της τιμής.
 3. Μπορείτε να εργαστείτε ανεξάρτητα. Δεν χρειάζεται πλέον να εργάζεστε κάτω από την ομπρέλα ενός αφεντικού, αν δεν θέλετε. Μπορείτε να κάνετε freelance ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση πολύ πιο εύκολα όταν γνωρίζετε για την ανάπτυξη ιστού.
 4. Μπείτε στην κερδοφόρα βιομηχανία τεχνολογίας. Η ανάπτυξη Ιστού είναι βασικά το εισιτήριό σας για τη βιομηχανία τεχνολογίας. Οι περισσότερες νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας έχουν κάποια ανάγκη για προγραμματιστές ιστού, οπότε αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος σας για να μπείτε στην πόρτα.  
 5. Μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα πράγματα! Το διασκεδαστικό είναι ότι μπορείτε να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε. Αντί να κοιτάζετε ιστότοπους και να σκέφτεστε, «Ουάου, αυτό φαίνεται υπέροχο. Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω κάτι τέτοιο, “τώρα θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας φοβερό ιστότοπο.

Τι νομίζετε; Όλα αυτά σας ενθουσιάζουν για την ιδέα να γίνετε προγραμματιστής ιστού; Εάν ναι, βρίσκεστε στο σωστό μέρος – επειδή πρόκειται να μάθετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε ένα!

Πώς να γίνετε προγραμματιστής ιστού

1. Μάθετε τα βασικά HTML, CSS και Javascript

Γλώσσα σήμανσης υπερκειμένου

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα όλης της ανάπτυξης ιστοτόπων με τα οποία θα εργάζεστε καθημερινά εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ιστότοπους για τα προς το ζην.

 • Η HTML υπαγορεύει τη δομή
 • Το CSS θα το κάνει να φαίνεται όμορφο
 • Η Javascript θα το κάνει να λειτουργεί

Ας συζητήσουμε κάθε ένα από αυτά και πώς μπορείτε να τα μάθετε.

HTML

Το HTML σημαίνει Hypertext Markup Language. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά κάθε ιστοτόπου και μία από τις λεγόμενες γλώσσες frontend.

Με λίγα λόγια – παρέχει το βασικό σκελετό μιας ιστοσελίδας, κυρίως μέσω μιας σειράς ετικετών.

Μια ετικέτα είναι ο κώδικας HTML που ελέγχει την εμφάνιση του περιεχομένου του εγγράφου HTML.

Ακολουθούν ορισμένες κοινές ετικέτες HTML με τις οποίες πρέπει να εξοικειωθείτε:

 • – Αυτή η ετικέτα εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος ενός εγγράφου HTML. Υποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι γραμμένο σε HTML5.
 • – Η ετικέτα τίτλου είναι ο τίτλος της σελίδας. Αυτό είναι χρήσιμο τόσο για τις μηχανές αναζήτησης (όταν πραγματοποιούν σάρωση και ευρετήριο σελίδων) όσο και για χρήστες (εμφανίζεται στη γραμμή τίτλου του προγράμματος περιήγησης) δηλώνοντας ρητά το κύριο θέμα κάθε σελίδας
 • – Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη σελίδα, συμπεριλαμβανομένων ετικετών τίτλου, μεταδεδομένων και συνδέσμων σε σενάρια και φύλλα στυλ.
 • – Αυτό περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων όσων θα βλέπουν και θα διαβάζουν.

Σημείωση: Όλες οι ετικέτες ξεκινούν όπως ““Και τελειώνει σαν”“. Το “/” υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ετικέτα δεν χρησιμοποιείται πλέον μετά. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την τελική ετικέτα. Διαφορετικά, ολόκληρο το έγγραφο θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ετικέτα.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι για την εκμάθηση HTML:

 • Οδηγός για αρχάριους HTML
 • Φύλλο εξαπάτησης HTML

CSS

Το CSS σημαίνει Cascading Style Sheets.

Βάζει το στυλ πίσω από τη δομή HTML. Βασικά, χωρίς CSS, HTML και κατά συνέπεια, ολόκληρη η ιστοσελίδα θα φαίνεται βαρετή.

Δείτε πώς συνδυάζονται: Μέσα στον κώδικα HTML, αναφέρετε ένα φύλλο στυλ CSS.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πώς φαίνεται το CSS σε δράση:

Παράδειγμα CSS

Εδώ είναι ένας εξαιρετικός πόρος για την εκμάθηση CSS: Φύλλο εξαπάτησης CSS

Javascript

Το Javascript είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε στοιχεία σε ιστοσελίδες. Ενισχύει χαρακτηριστικά όπως διαδραστικούς χάρτες, 2D / 3D γραφικά και πολλά άλλα.

Εδώ είναι ένας εξαιρετικός πόρος που θα σας βοηθήσει να μάθετε Javascript: Javascript Cheat Sheet

2. Μάθετε τα βασικά του WordPress

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου

Για να γίνετε προγραμματιστής ιστού, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το WordPress. Σε τελική ανάλυση – 58% όλων των ιστότοπων υποστηρίζονται από αυτό το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε βασικό οικοδεσπότης Ιστού.

Μόλις δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress, είναι αρκετά εύκολο για τους πελάτες σας να προσθέσουν περιεχόμενο μόνοι τους (ακόμα κι αν δεν έχουν εμπειρία ανάπτυξης ιστού).

Έχω πολλούς οδηγούς WordPress σε αυτόν τον ιστότοπο. Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

 • Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress
 • Πώς να φτιάξετε ένα WordPress Blog
 • Πώς να προσαρμόσετε το WordPress

3. Γνωρίστε UI και UX 

Η διεπαφή χρήστη (διεπαφή χρήστη) και η UX (εμπειρία χρήστη) είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές δεν είναι ειδικοί στο σχεδιασμό – αυτά είναι δύο διαφορετικά πεδία. Δεν θα χρειαστεί να είσαι ροκ σταρ.

Είναι ακόμη σημαντικό να σημειωθεί ότι μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί ένας ιστότοπος. Αυτό θα κρατήσει περισσότερους χρήστες στον ιστότοπο, θα τους βοηθήσει να βρουν αυτό που ψάχνουν και τελικά να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Για να μάθετε τα δομικά στοιχεία των δεξιοτήτων σχεδιασμού, σας συνιστούμε να μάθετε το Adobe Creative Suite. Το Photoshop θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα βυθιστείτε, καθώς είναι η λύση για τους πιο σοβαρούς σχεδιαστές. Εάν δεν σας αρέσει το Adobe, μπορείτε επίσης να κάνετε μια βουτιά Σκίτσο, που είναι ένα ανερχόμενο αστέρι μεταξύ των σχεδιαστών.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι για την κατανόηση και την εκμάθηση UI και UX:

4. Μάθετε SQL και PHP (προαιρετικά)

Θα συνδυάσουμε αυτά τα δύο μαζί, επειδή είναι σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το SQL είναι μια τεχνολογία βάσης δεδομένων (δείτε το φύλλο εξαπάτησης SQL) που αποθηκεύει πληροφορίες. Η PHP είναι μια γλώσσα «scripting» που τοποθετεί ή τραβά υλικό από μια βάση δεδομένων (βλ. Φύλλο εξαπάτησης PHP).

Σκεφτείτε για παράδειγμα το WordPress.

Χρησιμοποιεί το MySQL για να αποθηκεύει και να διαχειρίζεται πληροφορίες (αναρτήσεις ιστολογίου, περιεχόμενο σελίδας, σχόλια, πληροφορίες χρήστη κ.λπ.) σε μια βάση δεδομένων «πίνακα». Η PHP είναι αυτό που κάνει έναν ιστότοπο WordPress δυναμικό, αλληλεπιδρά με όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία και ενημερώνοντας σωστά τη βάση δεδομένων καθώς πηγαίνετε.

Η εκμάθηση περισσότερων για το πώς συνεργάζονται η SQL και η PHP μπορούν να σας βοηθήσουν να κυριαρχήσετε στην ανάπτυξη ιστότοπων WordPress, η οποία κυριολεκτικά αναζητούν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) άτομα καθημερινά σε θέσεις εργασίας και πίνακες έργων στο Διαδίκτυο.

Πρόσθετοι πόροι για την εκμάθηση PHP και SQL:

Δεν είναι εύκολο. Δεν θα τα καταφέρετε όλα αυτά μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το να γίνεις εξοικειωμένος και έπειτα καλός σε αυτά τα σετ δεξιοτήτων σημαίνει ότι θα έχεις πάντα μια κερδοφόρα καριέρα μπροστά σου.

5. Μάθετε τα βασικά του SEO

SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Αυτό αναφέρεται στη διαδικασία βελτίωσης της κατάταξης ενός ιστότοπου σε μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google. Είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες στην διαδικτυακή επιχείρηση.

Ίσως σκέφτεστε: “Αν είμαι προγραμματιστής, γιατί πρέπει να ανησυχώ για το πόσο καλά κατατάσσεται ένας ιστότοπος στις μηχανές αναζήτησης; Δεν είναι αυτή η δουλειά των bloggers και των δημιουργών περιεχομένου; “

Ναι, μεγάλο μέρος του SEO ενός ιστότοπου έχει να κάνει με το περιεχόμενο. Αλλά η πραγματική δομή και ο κώδικας του ιστότοπου διαδραματίζουν επίσης ρόλο.

Για παράδειγμα, οι ετικέτες τίτλου (HTML) είναι εξαιρετικά σημαντικές για το SEO. Λένε στις μηχανές αναζήτησης τι είναι πραγματικά σημαντικό σε έναν ιστότοπο.

Τώρα, πρέπει να είστε ειδικός SEO; Με τίποτα. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε τα βασικά του SEO και να έχετε κατά νου το SEO ενώ δημιουργείτε κάθε ιστότοπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε στον ιστότοπο πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και θα κάνετε τον πελάτη ανάπτυξης ιστού σας πολύ πιο ευτυχισμένος.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές SEO για προγραμματιστές ιστού:

 • Βελτιστοποιήστε τις μετα-ετικέτες σας. Στη σελίδα αναζήτησης, η μετα-ετικέτα ενημερώνει τα προγράμματα περιήγησης για τον ιστότοπό σας – όσο καλύτερα είναι, τόσο πιθανότερο είναι να κάνουν κλικ στον ιστότοπο.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες επικεφαλίδας είναι σε συγκεκριμένη σειρά. Το H1 πρέπει να είναι η κύρια επικεφαλίδα και, στη συνέχεια, θα πρέπει να κατεβείτε μέσω κεφαλίδων χαμηλότερου επιπέδου μέσω της σελίδας (δηλαδή, H2, H3, H4 και ούτω καθεξής). Αυτό διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να περιηγηθούν στον ιστότοπο.
 • Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα τίτλου σας περιγράφει σωστά την ιστοσελίδα. Ο τίτλος πρέπει να υπογραμμίζει τι αφορά η σελίδα.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι για να μάθετε τα βασικά του SEO:

Αφιερώστε τουλάχιστον 3-5 ώρες διαβάζοντας πόρους και μάθετε τα βασικά. Αυτό θα σας προετοιμάσει να αναπτύξετε ιστότοπους με γνώμονα το SEO.

6. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται

Όταν δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο (ο οποίος θα είναι καλή ιδέα εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες) – πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται.

Ανταπόκριση σημαίνει ότι τα στοιχεία του ιστότοπου προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα έχει καλή εμφάνιση είτε ο επισκέπτης βρίσκεται σε φορητό υπολογιστή είτε σε κινητή συσκευή.

Το 2018, ο σχεδιασμός απόκρισης ήταν κρίσιμος. Όλοι οι πελάτες σας θα το περιμένουν – οδηγήστε στο παράδειγμα και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται.

***

Εντάξει, οπότε μόλις ακολουθήσετε αυτά τα 6 βήματα, θα έχετε μια βασική κατανόηση της ανάπτυξης ιστού. Θα ξέρετε πώς να το κάνετε (τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο).

Αφιερώστε χρόνο με αυτά τα βήματα – η ζήτηση για προγραμματιστές ιστού δεν θα μειωθεί σύντομα, επομένως έχετε χρόνο να μάθετε.

Αλλά εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα: Μόλις αισθανθείτε ότι έχετε αυτήν τη βασική κατανόηση, πώς βρίσκετε πραγματικά πελάτες ανάπτυξης ιστοσελίδων?

Είστε τυχεροί – αυτό θα μιλήσουμε στη συνέχεια!

Πώς να βρείτε τον πρώτο πελάτη ανάπτυξης ιστού (ή να γίνετε FREELANCER)


Ακριβώς επειδή έχετε την ικανότητα δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα σας δώσουν απλά χρήματα. Πρέπει να κάνετε λίγη δουλειά και να πουλήσετε τον εαυτό σας. Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στα σωστά μέρη για να πάρετε ευκαιρίες.

Τώρα, ως προγραμματιστής ιστού, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να 1) προσπαθήσετε να προσλάβετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης, επιτόπου με μια εταιρεία ή 2) να ακολουθήσετε τη διαδρομή της ελεύθερης απασχόλησης και να αναζητήσετε διαδικτυακές συναυλίες.

Συνιστούμε την ελεύθερη εξόρυξη. Αν και δεν προσφέρει τον ίδιο εγγυημένο μισθό που κάνει μια εργασία πλήρους απασχόλησης, υπάρχουν 3 τεράστια οφέλη:

 • Ελευθερία: Δεν χρειάζεται πλέον ρολόι και ρολόι. Ίσως εξακολουθείτε να εργάζεστε τις ίδιες ώρες (ή περισσότερες), αλλά το πρόγραμμα, η τοποθεσία και οι συνθήκες διαβίωσής σας εξαρτώνται πλήρως. (Επιπλέον – χωρίς μετακίνηση, που σας εξοικονομεί ώρες κάθε εβδομάδα!)
 • Χρήματα: Μόλις γίνετε καλός ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχετε μια καλύτερη ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερα χρήματα (από το να περιμένετε μια μικρή αύξηση 3% κάθε χρόνο).
 • Το κύρος: Με την πάροδο του χρόνου, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική δουλειά και μάρκα στο σημείο που τελικά σας εγγυάται μια σταθερή εισροή νέων πελατών (χωρίς καν να χρειάζεται να τους αναζητήσετε!).

Στην επόμενη ενότητα, θα επικεντρωθούμε στο πώς να αποκτήσετε την πρώτη σας ανεξάρτητη συναυλία ως προγραμματιστής ιστού.

1. Μπείτε στο Job Boards

Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν δουλειές για να βρουν τις πρώτες τους συναυλίες ανάπτυξης ιστοσελίδων. Αυτά μπορεί να είναι υπέροχα για τη συγκέντρωση εμπειρίας, αλλά μάλλον δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ως μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Η ποιότητα των πελατών μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένη. Μερικά μπορεί να είναι υπέροχα. Άλλοι λιγότερο έτσι …

Πολλές φορές προσελκύουν άτομα που δεν έχουν εμπειρία με την πρόσληψη, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όταν προσπαθείτε να εργαστείτε μαζί τους. Πολύ συχνά, οι πίνακες εργασίας θα προσελκύσουν επίσης άτομα με μη ρεαλιστικά χρονικά πλαίσια και προϋπολογισμούς.

Η υπερβολική εξάρτηση από πίνακες εργασίας (για πολύ καιρό) δεν θα σας δώσει την ευκαιρία (ή τον ελεύθερο χρόνο) να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη δική σας επωνυμία. Η προσέλκυση “εισερχόμενης” προσοχής στην εργασία σας θα σας προσδώσει τελικά τους καλύτερους (και τους υψηλότερους) πελάτες στο τέλος της ημέρας.

Αλλά όπως είπαμε, δεν είναι κακή επιλογή να ξεκινήσετε και να αποκτήσετε εμπειρία.

Απλώς καταλάβετε ότι κάθε συναυλία που παίρνετε σε έναν πίνακα εργασίας (ενώ μπορεί να μην πληρώνει πολύ καλά) θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπειρία και να αποκτήσετε περισσότερη μελλοντική εργασία.

Είναι επίσης πολύ εύκολο να ξεκινήσετε με πίνακες εργασίας…

Ακολουθεί μια εικόνα των αποτελεσμάτων από μια γρήγορη αναζήτηση στο UpWork:

(Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τόνοι ευκαιριών εργασίας για προγραμματιστές ιστού!)

Εργασίες ανάπτυξης Ιστού

Ακολουθούν ορισμένοι πίνακες εργασίας όπου μπορείτε να βρείτε συναυλίες ανάπτυξης ιστοσελίδων:

2. Συγκεντρώστε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου

Για να διευκολύνετε την απόκτηση περισσότερων πελατών (και για να σας βρουν πελάτες), θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου. Εδώ θα επιδείξετε τα πιο πρόσφατα έργα σας, θα δείξετε μαρτυρίες από ευχαριστημένους πελάτες, θα δώσετε στους πιθανούς πελάτες έναν εύκολο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας και θα δείξετε επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης ιστού.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη δημιουργία του ιστότοπου χαρτοφυλακίου ανάπτυξης ιστού:

 • Χρησιμοποιήστε μαρτυρίες από προηγούμενους και τρέχοντες πελάτες. Αυτό θα εξασφαλίσει στους επισκέπτες ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά και ότι άλλοι ήταν ευτυχείς να συνεργαστούν μαζί σας. (Κάνε τη συνήθεια να κάνεις μαρτυρίες όποτε ολοκληρώνεις ένα έργο.)
 • Εμποτίστε την προσωπικότητά σας. Τι είναι υπέροχο να δουλεύεις μαζί σου και τι σε κάνει να ξεχωρίζεις; Όταν εισάγετε προσωπικότητα στον ιστότοπο του χαρτοφυλακίου σας, θα ξεχωρίζετε αυτόματα τον εαυτό σας.
 • Συμπεριλάβετε τα σωστά στοιχεία. Γτο όνομά μας, η σύντομη έκδοση της ιστορίας σας για το πώς / γιατί γίνετε προγραμματιστής ιστού, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, την πρόσφατη εργασία σας και τις δεξιότητές σας.
 • Απαντήστε στο “Τι είναι αυτό για μένα;” ερώτηση. Βασικά, ενημερώστε τους για το κύριο πλεονέκτημα της συνεργασίας μαζί σας, δηλαδή τι θα αποκτήσουν οι πελάτες από τη συνεργασία μαζί σας.

Πάνω απ ‘όλα – πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας χαρτοφυλακίου φαίνεται υπέροχος! Θέλετε δυνητικούς πελάτες να το δουν και να σκεφτούν: «Ουάου! Θέλω κάτι τέτοιο και για τον ιστότοπό μου! ” Με αυτόν τον τρόπο, θα ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο να συνεργαστούν μαζί σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα εξαιρετικών ιστότοπων χαρτοφυλακίου προγραμματιστών ιστού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έμπνευση:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Μιλώντας για την εντυπωσιακή προσωπικότητα, αυτός ο προγραμματιστής το κάνει πολύ καλά στον ιστότοπό του. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα και θα δείτε τι εννοώ!)
 • Pierre.io

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον ιστότοπο χαρτοφυλακίου ανάπτυξης ιστού:

3. Ξεκινήστε τη δικτύωση

Μην ξοδεύετε απλώς όλο τον χρόνο σας καθαρίζοντας διαδικτυακούς πίνακες εργασίας. Αν θέλετε να πάρετε υπέροχες ευκαιρίες, πρέπει να βγείτε και στον πραγματικό κόσμο.

Κάντε ένα σημείο να παρακολουθείτε τουλάχιστον 2-3 σχετικές εκδηλώσεις δικτύωσης κάθε μήνα. Υποθέτοντας ότι ζείτε σε μια ή δύο ώρες από μια μεγάλη πόλη, δεν θα ήταν δύσκολο να βρείτε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ξεκινήστε αναζητώντας συναντήσεις στις Meetup.com και Eventbrite. Μόνο σε αυτές τις δύο πλατφόρμες θα πρέπει να βρείτε τόνους σχετικών εκδηλώσεων.

Στόχος για εκδηλώσεις που προσελκύουν επιχειρηματίες, καθώς αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πιο πιθανό να θέλουν να δημιουργήσουν έναν νέο ιστότοπο. Καθώς συνδέεστε και συνδέεστε σε δίκτυο με περισσότερα από αυτά τα άτομα (και αφήστε το να γίνει γνωστό ότι είστε προγραμματιστής ιστού), θα εκθέσετε τον εαυτό σας σε περισσότερες και καλύτερες συναυλίες από αυτές που θα βρείτε στους πίνακες εργασίας. Θα αρχίσετε επίσης να αναπτύσσετε την προσωπική σας επωνυμία.

Ακολουθεί ένας άλλος εξαιρετικός πόρος που θα σας βοηθήσει να βρείτε εκδηλώσεις:

Πώς να βρείτε εκδηλώσεις δικτύωσης που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε

Τα οφέλη ενός προγραμματιστή Ιστού πλήρους απασχόλησης

Μιλήσαμε πολύ για το freelancing ως web developer. Ωστόσο, η εργασία με πλήρη απασχόληση σε μια εταιρεία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα:

 • Συνεργάζεστε με άλλους προγραμματιστές – Αυτό σας δίνει το πλεονέκτημα μιας κοινής εμπειρίας, ειδικά αν είστε εντελώς νέος. Η συνεργασία με άλλους επιτρέπει να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί σας, κάτι που είναι πολύτιμο.
 • Η υποστήριξη πελατών είναι οργανωμένη – όταν εργάζεστε σε μια εταιρεία, δεν είστε υποχρεωμένοι να εργάζεστε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της εταιρείας γνωρίζουν πότε να επικοινωνήσουν και περιμένουν να ολοκληρωθεί η εργασία σας.
 • Πολύ πιο εστιασμένος φόρτος εργασίας – Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες σήμερα εργάζονται σε διαφορετικά έργα ταυτόχρονα. Αυτό διαιρεί την εστίασή τους που μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ποιότητα. Ως προγραμματιστής πλήρους απασχόλησης, είναι πιο πιθανό να εργαστείτε σε ένα έργο που απαιτεί την πλήρη προσοχή σας.

συμπέρασμα

Η αγορά εργασίας γίνεται πιο σκληρή. Οι πιο παραδοσιακές δουλειές καταργούνται καθημερινά. Λοιπόν, γιατί να μην μάθετε μια ικανότητα που θα σας κρατήσει απασχολημένους (και πιθανώς πλούσιους) για το προβλέψιμο μέλλον?

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ανάπτυξης ιστού. Το μεγάλο μέρος είναι: δεν χρειάζεστε έναν φανταχτερό ακριβό βαθμό για να μπείτε στο πεδίο. Απλώς ακολουθώντας τα βήματα που παραθέτουμε εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδρομή για να γίνετε προγραμματιστής ιστού.

Επίσης, υπάρχουν πολλές επιλογές λογισμικού Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Ανάπτυξης (IDE) που κάνουν τη ζωή ενός προγραμματιστή πολύ πιο εύκολη.

Για να ανακεφαλαιώσετε, ακολουθούν τα βασικά βήματα για να γίνετε προγραμματιστής ιστού:

 1. Μάθετε τα βασικά HTML, CSS και Javascript
 2. Πηγαίνετε στο WordPress Tutorials
 3. Μάθετε τα βασικά του UI και του UX
 4. Μάθετε SQL και PHP
 5. Μάθετε τα βασικά του SEO
 6. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται

Και εδώ είναι τα βασικά βήματα για να βρείτε την πρώτη σας συναυλία ανάπτυξης ιστού:

 1. Μπείτε στο Job Boards
 2. Τοποθετήστε μαζί έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου
 3. Ξεκινήστε τη δικτύωση

Τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση και να δείξετε στον κόσμο ποιος θαυμάσιος προγραμματιστής ιστού μπορεί να είστε!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις στο δρόμο, μη διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω ή Στείλτε μας email και ενημερώστε μας. Θα υποστηρίξουμε όλη αυτή τη διαδικασία!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map