Ο απόλυτος οδηγός για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου


Πώς λειτουργεί το web hosting?

Αρχικά όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο ή ένας προγραμματιστής ιστού το κάνει για εσάς, αποθηκεύεται μόνο στον υπολογιστή σας. Ο κόσμος δεν θα γνωρίζει τον ιστότοπό σας, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Έτσι, το Διαδίκτυο είναι η λύση. Εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να διατίθεται μέσω του Διαδικτύου, τότε πρέπει να τοποθετηθεί σε έναν ειδικό υπολογιστή που ονομάζεται διακομιστής. Ο ιστότοπός σας θα φιλοξενείται σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή που προσφέρεται από εταιρείες φιλοξενίας.

Ο διακομιστής και το κέντρο δεδομένων

Κέντρο δεδομένων

Ο διακομιστής είναι μια ειδική συσκευή ή ένας υπολογιστής που αποθηκεύει ιστότοπους στους οποίους περιηγείστε στο Διαδίκτυο για πρόσβαση. Ο διακομιστής συνδέεται βασικά με εταιρείες φιλοξενίας που τις νοικιάζουν για τον ιστότοπό σας.

Μπορούμε να συσχετίσουμε έναν διακομιστή με ένα διαμέρισμα. Είναι ένα διαμέρισμα όπου βρίσκονται τα αρχεία του ιστότοπου.

Το κέντρο δεδομένων μπορεί να είναι ένα δωμάτιο ή ένα ειδικό κτίριο που φιλοξενεί πολλούς διακομιστές, δρομολογητές, διακόπτες και τείχη προστασίας με σωστή εφεδρική τροφοδοσία και περιττές συνδέσεις επικοινωνίας δεδομένων.

Επιπλέον, ένα κέντρο δεδομένων μπορεί να είναι ιδιωτικό ή κοινόχρηστο. Δεδομένου ότι το κέντρο δεδομένων συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά, πρέπει να διαθέτει κλιματισμό και πυρόσβεση.

Ποιοι είναι οι τύποι web hosting?

Κοινή φιλοξενία Ιστού

Βασικά στοιχεία κοινής φιλοξενίας

Η κοινή φιλοξενία ιστού είναι ο βασικός τύπος φιλοξενίας όπου πολλοί κάτοχοι ιστότοπων μοιράζονται τους πόρους του διακομιστή. Κάθε ιστότοπος στον κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας θα μοιράζεται μια κοινή IP που είναι του διακομιστή.

Συνήθως, αυτός ο τύπος φιλοξενίας χρησιμοποιείται από αρχάριους που είναι νέοι στο περιβάλλον φιλοξενίας, Bloggers και μικρούς ιδιοκτήτες ιστότοπων. Αυτό είναι φθηνότερο από τους άλλους τύπους φιλοξενίας. Βασικά στοιχεία κοινής χρήσης Web Hosting για αρχάριους

Φιλοξενία Ιστού VPS (Virtual Private Server)

Φιλοξενία VPS

VPS Hosting, Σε αυτόν τον τύπο web hosting, ο διακομιστής είναι πραγματικά διαχωρισμένος και κάθε διαμέρισμα ενεργεί ως αποκλειστικός διακομιστής στον ιστότοπο που είναι αποθηκευμένος σε αυτά. Είναι μόνο σχεδόν ιδιωτικό. η πραγματικότητα είναι ότι ολόκληρος ο διακομιστής μοιράζεται μεταξύ των χρηστών. Μπορεί να έχετε πρόσβαση root στον χώρο σας στο διακομιστή, αλλά οι δραστηριότητες ορισμένων άλλων ιστότοπων μπορούν να επηρεάσουν ελαφρώς την απόδοση του ιστότοπού σας.

Αυτή η φιλοξενία έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται υψηλές αυξήσεις κίνησης και κίνησης. Το VPS συνιστάται για όσους χρειάζονται μεγαλύτερο έλεγχο από την πλευρά του διακομιστή και δεν μπορούν να επενδύσουν σε έναν αποκλειστικό διακομιστή.

Είναι λίγο ακριβό από το Shared web hosting αλλά είναι φθηνότερο από το Dedicated web hosting.

Αφιερωμένη φιλοξενία ιστοσελίδων

Αφιερωμένη φιλοξενία διακομιστή

Η αποκλειστική φιλοξενία ιστού είναι ένας τύπος όπου ένας διακομιστής ενοικιάζεται σε έναν χρήστη. Ο χρήστης θα έχει τη ριζική πρόσβαση στον διακομιστή. Εάν είστε αποκλειστικός χρήστης διακομιστή, τότε μόνο εσείς μπορείτε να αποθηκεύσετε τους ιστότοπους σας στο διακομιστή. Η απόδοση του ιστότοπού σας θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά χειρίζεστε το περιβάλλον φιλοξενίας. Η αποκλειστική φιλοξενία ιστοσελίδων προσφέρει μέγιστο έλεγχο και καλύτερη απόδοση διακομιστή. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή. ως εκ τούτου είναι αρκετά ακριβό.

Cloud web hosting

Φιλοξενία διακομιστή cloud

Ένα σύνολο διακομιστών συγκεντρώνεται και ονομάζεται Cloud. θα φιλοξενήσουν μια ομάδα ιστότοπων. Έτσι, πολλοί υπολογιστές συνεργάζονται για να χειριστούν την υψηλή επισκεψιμότητα και τις αυξήσεις για ιστότοπους. Οι ιστότοποι θα χρησιμοποιούν εικονικούς πόρους πολλών διακομιστών.

Το cloud hosting είναι αρκετά ακριβό, αλλά συνήθως διατίθεται με χρέωση ανά χρήση.

Τύποι Web Hosting – Πώς να επιλέξετε ένα Web Hosting Plan?

Ταξινόμηση της φιλοξενίας Ιστού βάσει του λειτουργικού συστήματος.

Με βάση το λειτουργικό σύστημα του διακομιστή, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι φιλοξενίας. Windows web hosting και Linux web hosting. Και οι δύο έχουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τους περιορισμούς τους.

Φιλοξενία Ιστού Linux

Το Linux είναι ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα και δεν χρειάζεται να πληρώνει τέλη αδειοδότησης για τη χρήση του Linux ως λειτουργικού συστήματος διακομιστών και ως εκ τούτου προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού Linux σε φθηνότερη τιμή. Η φιλοξενία ιστού Linux προτιμάται όταν η εφαρμογή ιστού σας χρησιμοποιεί πλαίσια όπως το WordPress ή το Joomla κ.λπ. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας χρησιμοποιείται για ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας PHP, MySQL και Apache. Επιπλέον, σας παρέχει περισσότερο έλεγχο και ευελιξία για τον έλεγχο του διακομιστή. Έχει έναν πολύ πιο εύκολο και καλύτερο πίνακα ελέγχου όπως το cPanel που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ιστότοπων και email.

Φιλοξενία Ιστού Windows

Πρόκειται για web hosting όπου ο διακομιστής χρησιμοποιεί τα Windows ως λειτουργικό σύστημα. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το λειτουργικό σύστημα Windows, τότε σίγουρα θα περάσετε καλά χρησιμοποιώντας το διακομιστή που βασίζεται στα Windows. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας προτιμάται για εφαρμογές ή ιστότοπους που βασίζονται σε Windows. Ας υποθέσουμε ότι εάν χρησιμοποιείτε το πλαίσιο .NET για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ιστού, τότε η φιλοξενία των Windows είναι η μόνη επιλογή για τη φιλοξενία της. Η Microsoft παρέχει πολλές ενημερώσεις για το λογισμικό διακομιστή των Windows. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει χώρος για σφάλματα και θα διορθωθούν γρήγορα εάν υπάρχουν.

Ποια είναι η πλατφόρμα του ιστότοπού σας ή η γλώσσα δέσμης ενεργειών; – Βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Πράγματα που έχουν σημασία κατά την επιλογή μιας καλής υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού

Είναι πάντα καλύτερο να γνωρίζετε τις απαιτήσεις σας πριν επιλέξετε το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού.

Όσον αφορά έναν πάροχο φιλοξενίας, είναι καλύτερο να κάνετε έρευνα σχετικά με αυτούς και να ελέγξετε για κάθε είδους κριτικές και, επίσης, μερικούς παράγοντες, όπως απόδοση διακομιστή, τιμή, δυνατότητες, υποστήριξη πελατών, τοποθεσίες διακομιστή και πολλά άλλα.

Θα πρέπει να ελέγξετε τη σύγκριση φιλοξενίας ιστοσελίδων ή να δείτε τις 10 καλύτερες επιλογές φιλοξενίας ιστοσελίδων για να μάθετε περισσότερα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φιλοξενίας και ονόματος τομέα?

Τι είναι η φιλοξενία?

Η φιλοξενία είναι βασικά μια υπηρεσία που παρέχεται για την αποθήκευση των ιστοτόπων σας σε μια συσκευή ή σε έναν ειδικό υπολογιστή που ονομάζεται διακομιστής, έτσι ώστε να διατίθεται στα άτομα που περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Τι είναι το όνομα τομέα?

Η αποθήκευση του ιστότοπού σας σε διακομιστή δεν είναι αρκετή. Πρέπει να υπάρχει ένα μοναδικό όνομα για την αναγνώρισή του. Αυτό το μοναδικό όνομα του ιστότοπού σας είναι γνωστό ως Όνομα τομέα. Συνήθως, οι πάροχοι φιλοξενίας θα παρέχουν αυτήν την υπηρεσία του ονόματος τομέα.

Το όνομα τομέα και η φιλοξενία συμβαδίζουν για έναν ιστότοπο. Και τα δύο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας ιστοσελίδας εάν είναι διαθέσιμη μέσω του Διαδικτύου. Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι η φιλοξενία είναι ένα μέρος όπου κατοικεί ένας ιστότοπος και το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση / το όνομα αυτού του μέρους. Οι καλύτεροι 10 πάροχοι εγγραφής τομέα του 2018

Πώς λειτουργεί το όνομα τομέα?

Ας πάρουμε ένα πραγματικό παράδειγμα για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ένα όνομα τομέα. Κάθε αντικείμενο που έχετε συναντήσει θα έχει ένα όνομα που θα μπορεί να αναγνωριστεί. Ξαφνικά θα αναγνωρίσετε άτομα που σας πλησιάζουν με το όνομά σας.

Ομοίως, ένας ιστότοπος πρέπει να έχει ένα όνομα για να ταυτοποιηθεί μέσω του Διαδικτύου. Ωστόσο, οι ιστότοποι έχουν τη δική τους διεύθυνση IP μέσω της οποίας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον αντίστοιχο ιστότοπο.

Το όνομα τομέα είναι για ανθρώπινη κατανόηση, αλλά δεν βοηθά το πρόγραμμα περιήγησης. Έτσι, το Διαδίκτυο διαθέτει διακομιστή DNS (Domain Name System) που λειτουργεί σαν τηλεφωνικός κατάλογος. Αυτός ο διακομιστής διαθέτει μια βάση δεδομένων που αποθηκεύει τα ονόματα του ιστότοπου και τις αντίστοιχες διευθύνσεις IP τους.

Όταν ζητάτε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το όνομα τομέα του στο πρόγραμμα περιήγησης, το DNS μετατρέπει το όνομα σε αντίστοιχη διεύθυνση IP του.

Τύποι ονόματος τομέα

TLD – Τομέας ανωτάτου επιπέδου

Αυτά τα ονόματα τομέα είναι του υψηλότερου επιπέδου στην ιεραρχία DNS. .com, .co κ.λπ. είναι οι επεκτάσεις τομέων ανώτατου επιπέδου.

ccTLD- κωδικός χώρας Κορυφαίο επίπεδο τομέα

Αυτά τα ονόματα τομέα έχουν συνήθως επέκταση δύο γραμμάτων και προορίζονται για συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες όπως η χώρα. Για παράδειγμα: .us, .uk, .in κ.λπ..

gTLD- γενικός τομέας ανώτατου επιπέδου

Αυτά μπορούν να εγγραφούν από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε. Οι κοινές επεκτάσεις αυτού του τύπου είναι .net, .org, .biz κ.λπ..

Πώς να καταχωρήσετε ένα όνομα τομέα?

 1. Σκεφτείτε ένα καλό όνομα που σχετίζεται με τον ιστότοπό σας
 2. Υπάρχουν πιθανότητες μη διαθεσιμότητας του ονόματος που θέλετε για τον ιστότοπό σας. Λοιπόν, είναι καλύτερο να έχετε κάποια εφεδρικά ονόματα.
 3. Προγραμματίστε έναν καλό και προσιτό καταχωρητή ονόματος τομέα για την κράτηση του ονόματος domain σας.
 4. Εάν το όνομα τομέα είναι διαθέσιμο τότε θα το αγοράσετε.
 5. Μετά την εγγραφή, αλλάξτε την εγγραφή DNS για να δείξετε το όνομα τομέα σας στο web hosting σας.

Τυλίγοντας

Αυτό λοιπόν έχουμε μόνο για τις απόλυτες οδηγίες για τη φιλοξενία ενός ιστότοπου. Ελπίζω να μάθετε κάτι νέο!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map