Φιλοξενία Ιστού έναντι τομέα (Εξηγείται)


Φιλοξενία Ιστού και Ονόματα Τομέων (Εξηγείται)


Τα ονόματα τομέα και η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι δύο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες. Σκεφτείτε ένα όνομα τομέα ως διεύθυνση οδού που βοηθά τους χρήστες να βρουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στην τοποθεσία του ιστότοπού σας.

Εκτός από την ψηφιακή του διεύθυνση, ο ιστότοπός σας θα έχει αρχεία και κώδικα που θα καταλαμβάνουν χώρο και θα πρέπει να αποθηκευτούν. Φιλοξενία Ιστού είναι ο πραγματικός χώρος σε έναν υπολογιστή (διακομιστής) όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων HTML, εγγράφων και πολυμέσων.

Εάν θεωρείτε τον ιστότοπό σας ως σπίτι και το όνομα τομέα σας ως διεύθυνση, η φιλοξενία ιστοσελίδων θα ήταν η πραγματική ιδιοκτησία.

Τώρα που έχουμε καλύψει τα βασικά, απλά και απλά, μπορούμε να βρούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 • >>> Θέλω να μάθω περισσότερα για τους τομείς
 • >>> Θέλω να μάθω περισσότερα για το web hosting

Συνήθεις ερωτήσεις τομέα:

Κοινές ερωτήσεις τομέα1. Τι είναι το όνομα τομέα?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα όνομα τομέα είναι απλώς το όνομά σας στο Διαδίκτυο ή αυτό που οι άνθρωποι πληκτρολογούν στη γραμμή URL του προγράμματος περιήγησης όταν θέλουν να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας. Παραδείγματα αυτού θα ήταν το Google.com, το Hotmail.com ή το Facebook.com.

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς να αποκτήσετε πρώτα ένα όνομα τομέα. Αλλά αν αναρωτιέστε πώς ακριβώς το κάνετε αυτό, είναι απλό – αγοράζετε ένα από έναν καταχωρητή τομέα.

Μόλις αγοράσετε έναν συγκεκριμένο τομέα, γίνεται ιδιοκτησία σας και κανένας άλλος στο Διαδίκτυο δεν θα έχει τον ίδιο τομέα με τον δικό σας. Αυτή η μοναδική σειρά χαρακτήρων θα παρέχει στον ιστότοπό σας μια ξεχωριστή ταυτότητα.

2. Πόσο κοστίζει ένα όνομα τομέα για αγορά και ανανέωση?

Το κόστος ενός ονόματος τομέα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο καταχωρητής τομέα που επιλέγετε και αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα νέο όνομα τομέα ή να αγοράσετε ένα παλιό.

Οι παλαιότεροι τομείς, ειδικά εκείνοι που έχουν ένα όνομα μιας λέξης όπως το Insurance.com, είναι ακριβοί και η διαδικασία λήψης τους είναι περίπλοκη. Αλλά αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο όνομα τομέα, θα κοστίζει περίπου 10-15 $ ετησίως.

Κάθε καταχωρητής έχει το δικό του τυπικό τέλος ανανέωσης. Λάβετε υπόψη ότι η ανανέωση του ονόματος τομέα εξαρτάται από τον καταχωρητή τομέα που επιλέγετε, τον TLD (τομέα ανώτατου επιπέδου) που επιλέγετε και τη διάρκεια της ανανέωσής σας.

Συνήθως, όσο μεγαλύτερο είναι το συμβόλαιό σας, τόσο φθηνότερη είναι η μηνιαία τιμή που θα λάβετε.

3. Ποια είναι τα κύρια TLD για τομείς?

Ο τομέας ανωτάτου επιπέδου (TLD) είναι απλώς το τελευταίο τμήμα ενός ονόματος τομέα ή το σύντομο τμήμα που ακολουθεί την τελεία. Τα TLD ονομάζονται επίσης επιθήματα τομέα.

ο Internet Corporation για εκχωρημένα ονόματα και αριθμούς (ICANN) είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση ονομάτων τομέα και διευθύνσεων IP στο Διαδίκτυο. Το ICANN κατηγοριοποιεί τα TLD ως εξής:

 • Γενικοί τομείς ανώτατου επιπέδου (gTLD)
 • Τομείς ανωτάτου επιπέδου κωδικού χώρας (ccTLD)
 • Τομείς ανώτερου επιπέδου με χορηγία (sTLD)
 • Τομείς ανωτάτου επιπέδου υποδομής (iTLD)

Τα πιο δημοφιλή TLD είναι συνήθως γενικοί τομείς.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή TLD είναι:

 • .com – Εμπορική
 • .οργ – Εμπορική
 • .καθαρά – Εμπορική
 • .gov – κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
 • .mil – Στρατιωτικός
 • .edu – Εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπως πανεπιστήμια

4. Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς καταχωρητές τομέα?

Προς το παρόν, οι πιο αξιόπιστοι καταχωρητές ονόματος τομέα είναι:

Κατά την επιλογή των καταχωρητών ονομάτων τομέα σας, προσέξτε τα εξής:

 • Τιμολόγηση: Κάθε καταχωρητής τομέα προσφέρει διαφορετικά τέλη τιμολόγησης και τέλη ανανέωσης. Ορισμένα από αυτά έχουν επίσης κρυφές χρεώσεις, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τους όρους υπηρεσίας τους.
 • Μεταφορές τομέα: Οι καταχωρητές τομέα επιτρέπουν συνήθως στους πελάτες να μεταφέρουν εύκολα τα ονόματά τους χωρίς να πληρώνουν επιπλέον χρέωση. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες κάνουν σκόπιμα αυτήν τη διαδικασία πιο περίπλοκη ή χρεώνουν επιπλέον χρέωση. Ελέγχετε πάντα την πολιτική μεταφοράς τομέα πριν επιλέξετε τον καταχωρητή τομέα σας.
 • Πολιτικές λήξης τομέα: Τα ονόματα τομέα έχουν ημερομηνία λήξης. Εάν δεν ανανεώσετε το όνομα τομέα σας εγκαίρως, θα λήξει, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το καταχωρήσει ως δικό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν καταχωρητή ονόματος τομέα που προσφέρει αυτόματες ανανεώσεις ή παρέχει στους πελάτες μια περίοδο χάριτος για να ανανεώσουν το όνομα τομέα τους ακόμη και μετά τη λήξη της.
 • Υπηρεσίες πρόσθετων: Να ελέγχετε πάντα ποιες άλλες υπηρεσίες παρέχει ο καταχωρητής ονομάτων τομέα σας. Ίσως να μην χρειάζεστε αυτές τις υπηρεσίες τώρα, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν φιλοξενία email, μάρκετινγκ ιστότοπων, μάρκετινγκ email κ.λπ..

5. Μπορώ να αγοράσω ένα όνομα τομέα χωρίς φιλοξενία?

Με λίγα λόγια, η απάντηση είναι «όχι».

Τα άτομα θα κατευθύνονται στον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο μόνο εάν έχετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα αρχεία του ιστότοπού σας. Η απόκτηση ενός ονόματος domain χωρίς την αγορά ενός web host είναι βασικά άχρηστη. Για να κόψετε μια μακρά ιστορία, χρειάζεστε τόσο ένα όνομα τομέα όσο και έναν λογαριασμό φιλοξενίας για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Αλλά αν η ερώτησή σας είναι “Μπορώ να αγοράσω ένα όνομα τομέα από μία εταιρεία και να το χρησιμοποιήσω με άλλη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων;”, η απάντηση είναι “ναι”.

Μπορείτε να καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας σε έναν πάροχο και να αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας με άλλη υπηρεσία.

6. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το όνομα τομέα μου με οποιονδήποτε κεντρικό υπολογιστή?

Ναι μπορείς. Είναι δυνατό να αγοράσετε ένα όνομα τομέα από μία εταιρεία και να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εταιρεία για φιλοξενία ιστοσελίδων. Έχετε δύο επιλογές: μπορείτε να αποκτήσετε ένα όνομα domain και web hosting ως πακέτο 2-σε-1 στον ίδιο πάροχο ή να αγοράσετε τις δύο υπηρεσίες ξεχωριστά.

Για πολλούς ανθρώπους, η εγγραφή ενός ονόματος domain και η ρύθμιση της φιλοξενίας για τον ιστότοπό τους χρησιμοποιώντας την ίδια φιλοξενία είναι ο ευκολότερος τρόπος να πάτε. Ορισμένοι, ωστόσο, θεωρούν ότι η διατήρηση του ονόματος domain και της φιλοξενίας τους χωράει καλύτερα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία φιλοξενίας ιστού και θέλετε να μετακινηθείτε σε άλλη, πιθανότατα θα θέλατε επίσης να μεταφέρετε το όνομα τομέα σας, το οποίο μπορεί να είναι χρονοβόρο.

7. Πώς μπορώ να συνδέσω τον τομέα μου σε έναν κεντρικό υπολογιστή Ιστού?

Η σύνδεση του ονόματος domain σας στον οικοδεσπότη Ιστού σας είναι ευκολότερη από όσο νομίζετε. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα – Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας εάν δεν διαθέτετε όνομα τομέα.
 2. Εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων – Για να τοποθετήσετε το όνομα τομέα σας σε διακομιστή φιλοξενίας, θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού.
 3. Βρείτε τις ρυθμίσεις DNS (διακομιστής ονομάτων τομέα) του κεντρικού υπολογιστή σας – Οι οικοδεσπότες Ιστού θα σας στείλουν ένα email καλωσορίσματος με τις διευθύνσεις διακομιστή DNS ή ονόματος τομέα, που θα μοιάζουν με αυτό: ns1.example.com ή ns359.example.com.
 4. Αποθηκεύστε το διακομιστή ονομάτων σας στους καταχωρητές σας – Συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του καταχωρητή σας, βρείτε τις “Ρυθμίσεις DNS” ή “Περιοχή ρύθμισης ονομάτων τομέα” και αντιγράψτε-επικολλήστε τις διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων τομέα στις Ρυθμίσεις DNS (συνήθως NS1 και NS2)
 5. Περιμένετε για τη μετάδοση DNS – Θα πρέπει να περιμένετε να ενημερωθούν οι ρυθμίσεις DNS. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 48-72 ώρες. Μόλις τελειώσετε, έχετε συνδέσει με επιτυχία το όνομα τομέα σας σε έναν κεντρικό υπολογιστή Ιστού.

Συνήθεις ερωτήσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων:

Συνήθεις ερωτήσεις για φιλοξενία ιστοσελίδων1. Τι είναι το Web Hosting και γιατί το χρειάζομαι?

Χωρίς να αγοράσετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε πλήρως τον νέο σας ιστότοπο. Βασικά, η καταχώριση ενός ονόματος domain χωρίς τη λήψη υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό – ο ιστότοπός σας δεν θα είναι πλήρης.

Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων πωλούν ή ενοικιάζουν χώρο στους διακομιστές τους, όπου μπορείτε να αποθηκεύετε αρχεία ιστότοπου, όπως αρχεία HTML και CSS, έγγραφα, βίντεο και εικόνες. Αυτά είναι όλα τα αρχεία που καταλαμβάνουν χώρο και πρέπει να αποθηκευτούν.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο στον υπολογιστή του, αλλά αν δεν έχει ανεβάσει τα αρχεία του ιστότοπού του σε έναν διακομιστή φιλοξενίας, κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον ιστότοπό του. Όταν οι άνθρωποι πληκτρολογούν το όνομα τομέα σας στη διεύθυνση URL του προγράμματος περιήγησής τους, θα κατευθύνονται στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν τα αρχεία του ιστότοπού σας είναι αποθηκευμένα σε διακομιστή φιλοξενίας ιστοσελίδων.

2. Πόσο κοστίζει η αγορά και η ανανέωση του Web Hosting?

Οι τιμές φιλοξενίας Ιστού εξαρτώνται από τον τύπο της υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων που χρειάζεται ο ιστότοπός σας. Η κοινή χρήση φιλοξενίας ιστού είναι συνήθως η φθηνότερη επιλογή επειδή ο ιστότοπός σας είναι αποθηκευμένος σε διακομιστή που φιλοξενεί και άλλους ιστότοπους. Οι τιμές για κοινόχρηστη φιλοξενία κυμαίνονται συνήθως από 3 $ έως 10 $ ανά μήνα.

Οι αποκλειστικοί διακομιστές κοστίζουν ένα μπράτσο, αλλά παρέχουν στους πελάτες βελτιωμένη ασφάλεια και εξασφαλίζουν αποτελεσματική κατανομή φορτίου. Εάν θέλετε μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερο έλεγχο στον ιστότοπό σας, αλλά δεν είστε έτοιμοι να πληρώσετε για έναν αποκλειστικό διακομιστή, σκεφτείτε τη φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS). Οι τιμές για φιλοξενία VPS κυμαίνονται από 29 $ έως 69 $ ανά μήνα.

Να θυμάστε ότι το αρχικό σας κόστος κατά την πρώτη αγορά μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστού δεν θα παραμείνει το ίδιο όταν πρέπει να ανανεώσετε τη σύμβασή σας.

3. Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι Web Hosting?

Όλες οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού έχουν ένα κοινό κοινό – λειτουργούν ως χώρος αποθήκευσης για τον ιστότοπό σας – αλλά δεν είναι όλα τα ίδια.

Διαφέρουν ως προς την χωρητικότητα αποθήκευσης, τον έλεγχο, την ταχύτητα του διακομιστή και την αξιοπιστία, καθώς και το επίπεδο των τεχνικών γνώσεων που απαιτούν για τη διαμόρφωσή τους. Είναι σημαντικό να μάθετε τα σχοινιά και να μάθετε τι είδους υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων χρειάζεται ο ιστότοπός σας.

 • Κοινή φιλοξενία: Αυτή είναι η τέλεια λύση για φιλοξενία ιστοσελίδων σε επίπεδο εισόδου Η κοινή φιλοξενία διατίθεται με χαμηλό κόστος, επειδή ο ιστότοπός σας θα αποθηκευτεί στον ίδιο διακομιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους. Όλοι οι ιστότοποι μοιράζονται τους ίδιους πόρους διακομιστή, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης RAM (μνήμη τυχαίας πρόσβασης) και της CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας).
 • Φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS): Μια λύση φιλοξενίας VPS είναι ιδανική για προχωρημένους χρήστες που χρειάζονται αποκλειστικούς πόρους, συγκεκριμένο λογισμικό και εγκαταστάσεις πακέτων. Ένα πρόγραμμα φιλοξενίας VPS τοποθετεί πολλούς ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή, αλλά κάθε ιστότοπος έχει τον δικό του χώρο στο διακομιστή. Η φιλοξενία VPS παρέχει στους κατόχους ιστότοπων καλύτερη απόδοση και σταθερότητα.
 • Αφιερωμένη φιλοξενία διακομιστή: Η αποκλειστική φιλοξενία σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ο μόνος τομέας που φιλοξενείται στον διακομιστή. Η αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών παρέχει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων πρόσβαση root και domain και τους επιτρέπει να ελέγχουν τα πάντα, από την ασφάλεια έως τα λειτουργικά συστήματα. Αυτή είναι η πιο ακριβή λύση φιλοξενίας ιστότοπων και είναι κατάλληλη για σύνθετους ιστότοπους που λαμβάνουν πολλή κίνηση.
 • Φιλοξενία cloud: Φιλοξενία cloud επιτρέπει σε πολλούς υπολογιστές να συνεργάζονται, να εκτελούν εφαρμογές και να χρησιμοποιούν συνδυασμένους πόρους υπολογιστών. Το Cloud hosting είναι σε θέση να χειριστεί μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας και παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια και προστασία.
 • Διαχειριζόμενη φιλοξενία: Η διαχειριζόμενη φιλοξενία παρέχει στους χρήστες την καθημερινή διαχείριση υλικού και λειτουργικών συστημάτων. Οι εταιρείες που παρέχουν διαχειριζόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας προσφέρουν υπηρεσίες όπως συντήρηση, διαμόρφωση, παρακολούθηση, αντικατάσταση υλικού, ενημερώσεις και τεχνική υποστήριξη.
 • Τοποθεσία: Το Colocation δίνει στους πελάτες την ευκαιρία να νοικιάσουν χώρο σε ένα κέντρο συγκατοίκησης. Σε αυτούς τους τύπους κέντρων, οι χρήστες νοικιάζουν χώρο σε ράφια και ντουλάπια και το κέντρο παρέχει στον ιστότοπό του συστήματα ισχύος, εύρους ζώνης και ψύξης.

4. Υπάρχουν δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού?

Λοιπόν, αυτό που λάμπει δεν είναι χρυσό. Ναι, υπάρχουν δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού – οι πιο δημοφιλείς μεταξύ τους είναι οικοδεσπότες όπως το 000webhost, Δωρεάν, SitesGoogle και Βραβείο Space – αλλά πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε δύο φορές πριν χρησιμοποιήσετε ένα.

Εάν έχετε οικονομικό προϋπολογισμό, μπορεί να είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να προτείνουμε να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο. Οι δωρεάν οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν περιορισμένη χωρητικότητα αποθήκευσης, εύρος ζώνης και ταχύτητα διακομιστή. Είναι ασταθείς και συνήθως δεν διαθέτουν βασικές δυνατότητες όπως λογαριασμούς email και εγκαταστάσεις ιστότοπων.

Δίνουν στους πελάτες αναξιόπιστους διακομιστές που θα καταστρέψουν την πιθανότητα επιτυχίας του ιστότοπού σας στον σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό διαδικτυακό χώρο. Εκτός από αυτό, οι ελεύθεροι οικοδεσπότες Ιστού είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τεράστιες παραβιάσεις ασφάλειας. Έτσι, αντί να επιλέξετε έναν δωρεάν οικοδεσπότη, κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και βάλτε τον ιστότοπό σας σε ασφαλή χέρια.

Να θυμάστε πάντα ότι το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

5. Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς καλές υπηρεσίες Web Hosting?

Ο διαδικτυακός χώρος είναι γεμάτος με διαφορετικές λύσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων και η επιλογή της σωστής μπορεί να είναι ένα εκφοβιστικό έργο.

Αυτό που μπορούμε να προτείνουμε είναι να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε πάντοτε τους όρους παροχής υπηρεσιών ενός οικοδεσπότη, επειδή οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι συχνά όλες εμφανείς και όχι. Επομένως, ελέγξτε τα πάντα δύο φορές. Ένας αξιόπιστος οικοδεσπότης Ιστού πρέπει να είναι σε θέση να σημειώσει όλα αυτά τα πλαίσια:

 • Ποσό αποθηκευτικού χώρου
 • Εύρος ζώνης / μεταφορά δεδομένων
 • Ώρα
 • Υποστήριξη πελατών
 • Χαρακτηριστικά του πίνακα ελέγχου
 • Οικοδομικά εργαλεία
 • Διαφανή τιμολόγηση
 • Βάση δεδομένων SQL
 • Στατιστικά και εργαλεία παρακολούθησης
 • Προεγκατεστημένες εφαρμογές
 • Χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Απόρρητο και ασφάλεια
 • Δωρεάν μπόνους

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς καλές λύσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων που καταφέρνουν να παρέχουν στους πελάτες όλες τις πιο σημαντικές ανάγκες:

 • Μπλε Χοστ
 • SiteGround
 • Hostinger
 • Πάμε μπαμπά
 • Φιλοξενία Α2
 • Dreamhost

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με ονόματα τομέα ή φιλοξενία ιστού που δεν περιλαμβάνονται εδώ; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map