Τύποι ιστότοπων (παραδείγματα)

Τύποι ιστότοπων για δημιουργία με παραδείγματαΕίτε είστε νέοι στην ανάπτυξη ιστού είτε είστε έμπειροι, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ή να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας, τους διαφορετικούς τύπους ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε.


Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να μάθετε την ανάπτυξη ιστού, το να γνωρίζετε τι είναι δυνατόν όταν πρόκειται για τον τύπο ιστότοπου που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι χρήσιμο. Θα ανακαλύψετε τι μπορείτε να πετύχετε.

Εάν είστε πεπειραμένοι, εξετάζοντας τον επόμενο τύπο ιστότοπου που θα δημιουργηθεί μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια έργα θέλετε να αποδεχτείτε, τι είδους εταιρεία θέλετε να εργαστείτε ή τον τύπο πελάτη που θέλετε να εξυπηρετήσετε στην επιχείρησή σας.

Βλέποντας παραδείγματα μπορεί να χρησιμεύσει και ως έμπνευση στη δουλειά σας. Μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε ποιοι ιστότοποι θέλετε να δημιουργήσετε, τι είδους ιστότοπος προτιμάτε να χτίζετε και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού.

Λοιπόν, ακολουθούν διάφοροι τύποι ιστότοπων για τη δημιουργία, πώς λειτουργούν και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν με ένα παράδειγμα για κάθε τύπο ιστότοπου.

Τύποι ιστότοπων προς κατασκευή: Μια προειδοποίηση

Οι τύποι ιστότοπων που αναφέρονται παρακάτω συνδυάζονται με παραδείγματα δημοφιλών ιστότοπων σε πραγματικό κόσμο.

Αν και αυτό δεν είναι καθόλου πλήρης λίστα, είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης με ορισμένους πόρους που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη δημιουργία τους.

Παρόλο που κάθε τύπος ιστότοπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί με μια ποικιλία διαφορετικών εργαλείων και προγραμμάτων, είναι όλα εξαιρετικά παραδείγματα για την απάντηση στην ερώτηση “Ποιοι είναι οι ιστότοποι που μπορώ να δημιουργήσω;”

Κάθε ένας από τους τύπους ιστότοπων που θα δημιουργηθούν θα περιλαμβάνει πόρους και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτού του τύπου ιστότοπου. Όμως, μόλις καταχωριστεί ένας πόρος, δεν θα επαναληφθεί εάν κάποιος άλλος ιστότοπος στη λίστα τον χρησιμοποιεί.

Έτσι, μη διστάσετε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τους αναφερόμενους πόρους όταν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε τη δημιουργία του δικού σας ιστότοπου.

1 – Ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων (Joe Coffee Company)

Παράδειγμα τύπου ιστότοπου για μικρές επιχειρήσεις. Ο ιστότοπος του Joe Coffee.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη ιστοτόπου από καταστήματα τούβλων και κονιαμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται πιο σχετικό. Τώρα, πρέπει επίσης να έχετε παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει γίνει κρίσιμο γιατί το Διαδίκτυο έχει γίνει αναγκαιότητα στη ζωή μας και όχι η καινοτομία που κάποτε ήταν δεκαετίες πριν.

Δεν βλέπουμε μόνο διασκεδαστικά βίντεο, αλλά πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας, επικοινωνούμε, οργανώνουμε τη ζωή μας, δουλεύουμε και ψωνίζουμε για τα περισσότερα πράγματα, από παντοπωλεία και έπιπλα μέχρι ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και οτιδήποτε άλλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν έναν ιστότοπο φιλικό προς τον χρήστη και να μπορούν να παρέχουν γρήγορα όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται ένας πελάτης.

Αυτές οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας, λεπτομέρειες τοποθεσίας με χάρτη και άλλες σχετικές λεπτομέρειες. Μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνει τη δυνατότητα κράτησης υπηρεσιών ή παραγγελίας μέσω διαδικτύου.

Για αυτούς τους τύπους ιστότοπων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους πόρους εάν διαθέτετε ιστότοπο WordPress:

2 – Ιστοσελίδες χαρτοφυλακίου (Στούντιο Signorella)

Ποιοι είναι οι ιστότοποι που σας βοηθούν να προσελκύσετε πελάτες; Ιστοσελίδες χαρτοφυλακίου. Αυτός ο ιστότοπος παραδείγματος είναι του Studio Signorella.

Ποιοι είναι οι ιστότοποι που πρέπει να δημιουργήσετε εάν θέλετε να παρουσιάσετε την εργασία σας; Είναι ο τύπος ιστότοπου χαρτοφυλακίου. Εμφανίζουν εικόνες των έργων ή της τέχνης σας σε μια συλλογή φωτογραφιών.

Οι εικόνες δεν χρειάζεται να τακτοποιηθούν σε ένα πλέγμα, αλλά είναι συχνά, όπως συμβαίνει. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια εικόνα, όχι μόνο την βλέπει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά με περισσότερες πτυχές της εργασίας σας σε αυτό το συγκεκριμένο έργο.

Ένας ιστότοπος χαρτοφυλακίου είναι ένας ιδανικός ιστότοπος για δημιουργία, εάν θέλετε να μπορείτε να κατευθύνετε πιθανούς εργοδότες ή πελάτες σε παραδείγματα της εργασίας σας, ώστε να μπορείτε να προσληφθείτε γρήγορα.

Συχνά περιλαμβάνεται επίσης μια σελίδα “επαφή” ή “πρόσληψη”, οπότε υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί σας για πιθανή εργασία.

Ακολουθούν οι πόροι που χρησιμοποιεί αυτό το παράδειγμα καθώς και τι μπορεί να χρειαστείτε για να δημιουργήσετε αυτόν τον τύπο ιστότοπου:

3 – Μη κερδοσκοπικοί ιστότοποι (Ινστιτούτο Jane Goodall)

Ένας ιστότοπος για δημιουργία είναι για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το παράδειγμα είναι του Ινστιτούτου Jane Goodall.

Οι μη κερδοσκοπικοί τύποι ιστότοπων στοχεύουν στην παροχή τόσο πληροφοριών για φιλανθρωπικούς σκοπούς όσο και ως τρόπου δωρεάς από άτομα. Ενώ θα μπορούσατε απλώς να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να καλέσετε τους ανθρώπους, αυτό είναι μάλλον ντεμοντέ.

Σήμερα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μη κερδοσκοπικό ιστότοπο για μια φιλανθρωπική οργάνωση που δέχεται δωρεές απευθείας στον ιστότοπό τους.

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που αναζητά έναν τύπο ιστότοπου για δημιουργία, ο μη κερδοσκοπικός τύπος ιστότοπου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις συχνά αναζητούν βοήθεια για τη δημιουργία ενός ιστότοπου, δεδομένου ότι συνήθως έχουν αυστηρό προϋπολογισμό και δεν μπορούν να προσλάβουν μια μεγάλη εταιρεία.

Ένας καλός μη κερδοσκοπικός τύπος ιστότοπου έχει ένα άψογο αντίγραφο πωλήσεων. Θα πρέπει πραγματικά να προσελκύσει τους χρήστες να κάνουν δωρεές. Η διαδικασία πρέπει επίσης να είναι απλή.

Το παραπάνω παράδειγμα έχει ένα καλάθι αγορών και σύστημα πληρωμής για να δέχεται δωρεές στο διαδίκτυο, καθώς και τα παρακάτω εργαλεία, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αυτούς τους τύπους ιστότοπων:

4 – Ιστοσελίδες ιστολογίου (Ματ Μόλενγκ)

Άλλοι τύποι ιστότοπων που πρέπει να δημιουργηθούν είναι ιστολόγια. Αυτό το παράδειγμα είναι του ιστολογίου του Matt Mullenweg.

Η λέξη “blog” είναι η σύντομη φόρμα για το “weblog”. Είναι ένα ψηφιακό περιοδικό. Ξεκίνησε ως τάση για άτομα, αλλά μεγάλωσε καθώς οι επιχειρήσεις άρχισαν να τα χρησιμοποιούν για να ενημερώσουν τους πελάτες, καθώς και να προσφέρουν πολύτιμο και ενημερωτικό περιεχόμενο.

Αυτοί οι τύποι ιστότοπων μπορούν απλώς να προσφέρουν υλικό ανάγνωσης. Ωστόσο, μπορούν επίσης να πουλήσουν προϊόντα όπως ένα βιβλίο γραμμένο από τον συγγραφέα του ιστολογίου ή τον διαφημιστικό χώρο.

Η διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός κανονικού ιστότοπου είναι ότι ένα ιστολόγιο είναι ένας ιστότοπος για δημιουργία, εάν θέλετε μόνο να δημοσιεύσετε άρθρα ιστολογίου. Ο τυπικός ιστότοπος έχει άλλες δυνατότητες και στοιχεία όπως οι άλλοι τύποι ιστότοπων σε αυτήν τη λίστα.

Είναι ο τύπος του ιστότοπου που πρέπει να δημιουργηθεί εάν θέλετε να μοιράζεστε γρήγορα ενημερώσεις ζωής σε φίλους και συγγενείς.

Ή, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο που να χρονολογεί το συγκεκριμένο ταξίδι σας. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό για να κερδίσουν μεγάλο αριθμό. Στη συνέχεια, μπορούν να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο και να βγάλουν λεφτά κάνοντας κάτι που τους αρέσει ή που θα είχαν ήδη κάνει.

Η ρύθμιση ενός ιστολογίου είναι πολύ απλή. Αυτό ισχύει για το παραπάνω παράδειγμα και τους πόρους που χρησιμοποιούνται:

5 – Προσωπικοί ιστότοποι (Τζέιν Φόντα)

Άλλοι τύποι ιστότοπων περιλαμβάνουν προσωπικούς ιστότοπους όπως αυτό το παράδειγμα του ιστότοπου της Jane Fonda.

Ποιοι είναι οι ιστότοποι για δημόσια πρόσωπα και επιρροές; Είναι οι προσωπικοί ιστότοποι, οι οποίοι τοποθετούν το ομώνυμο όνομα του ιστότοπου μπροστά και στο κέντρο.

Αυτός είναι ένας τύπος ιστότοπου για δημιουργία, εάν θέλετε να εμφανίσετε ένα άτομο ως επωνυμία. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας προσωπικής ιστοσελίδας είναι ο τίτλος, που είναι το πρόσωπο στο οποίο είναι ο ιστότοπος.

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν συμβάσεις για το τι μπορούν να περιλαμβάνουν αυτοί οι τύποι ιστότοπων. Σε γενικές γραμμές, το θέμα που καλύπτεται είναι ένα θέμα που εκφράζεται πραγματικά και με τον τόνο, το στυλ και την άποψη της προσωπικότητας.

Ένας προσωπικός ιστότοπος είναι, όπως λέει και το όνομα, προσωπικός. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε να δημοσιεύσετε μόνο αναρτήσεις ιστολογίου ή να επεκτείνετε και να πουλήσετε εμπορεύματα, να δημιουργήσετε μια κοινότητα και πολλά άλλα.

Ο προσωπικός ιστότοπος της Jane Fonda έχει εγκατεστημένους τους ακόλουθους πόρους και εργαλεία που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα εάν αποφασίσετε ότι πρόκειται για έναν από τους ιστότοπους που θα δημιουργηθεί για το επόμενο έργο σας:

6 – Ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου (Ο Ripley’s πιστεύει ή όχι!)

Το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Ripley's Believe It or Not.

Με ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να πουλάτε προϊόντα και υπηρεσίες διαδικτυακά. Αυτοί οι τύποι ιστότοπων περιέχουν στοιχεία όπως σελίδες προϊόντων με κουμπιά που είτε οδηγούν απευθείας στη σελίδα ολοκλήρωσης πληρωμής για τη διεκπεραίωση της πληρωμής, είτε αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα εικονικό καλάθι αγορών.

Τα αντικείμενα συλλέγονται εκεί έως ότου ο αγοραστής είναι έτοιμος να αγοράσει και να παραγγείλει.

Είναι ο τύπος των ιστότοπων που πρέπει να δημιουργηθούν εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα στο πλάι ή θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

Δεν χρειάζεται καν να κοστίσει πολύ για τη ρύθμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικονομικά αποδοτικές ή δωρεάν πλατφόρμες και λογισμικό όπως το WordPress και το WooCommerce, Squarespace ή το Wix για να αναφέρουμε μερικά μόνο.

Υπάρχει πολύ πιο διαθέσιμο λογισμικό σε υψηλότερες τιμές, αλλά μπορείτε σίγουρα να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς αυτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα προσθέσετε αργότερα καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

Ακολουθούν άλλοι πόροι και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Ripley’s Believe It or Not, το οποίο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν αυτός είναι ένας από τους τύπους ιστότοπων που θέλετε να δημιουργήσετε:

7 – Ειδικοί ιστότοποι (Newlyn)

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Newlyn.

Αυτοί οι τύποι ιστότοπων που θα δημιουργηθούν αφορούν συγκεκριμένα θέματα. Ο ιστότοπος του Newlyn, για παράδειγμα, επικεντρώνεται σε υπηρεσίες τυπογραφίας για επιχειρήσεις.

Οι εξειδικευμένοι ιστότοποι είναι ο ιδανικός τύπος ιστότοπου για δημιουργία, εάν θέλετε να μηδενίσετε το κοινό σας ή εάν έχετε κοινό με συγκεκριμένο ενδιαφέρον.

Η δημιουργία ενός εξειδικευμένου ιστότοπου για αυτούς τους σκοπούς μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς και πελάτες ή πελάτες, επειδή μπορείτε να δομήσετε τον ιστότοπο για να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός ιστότοπου που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, κάτι που είναι δύσκολο επειδή όλοι είναι διαφορετικοί. Έτσι, μπορεί να είναι δύσκολο να απευθυνθείτε σε όλους.

Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε αυτούς τους τύπους ιστότοπων είναι ενημερωμένος για εσάς και τι θα λειτουργήσει για τη θέση σας. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδυάσετε στοιχεία από άλλους τύπους ιστότοπων.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μετατρέψετε τον εξειδικευμένο ιστότοπό σας σε διαδικτυακό κατάστημα, ή σε φόρουμ ή wiki επίσης.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι που χρησιμοποιεί ο ιστότοπος Newlyn που μπορεί να σας φανεί χρήσιμος για τη δημιουργία αυτού του τύπου ιστότοπου:

8 – Ιστοσελίδες χαρτοφυλακίου (Πλούτωνα τηλεόραση)

Ένα παράδειγμα ιστότοπου ψυχαγωγίας: Pluto TV.

Όταν πρόκειται να απαντήσετε στην ερώτηση, “Ποιοι είναι οι ιστότοποι που θα χτιστούν στη συνέχεια;” Οι επιλογές που συχνά παραβλέπονται είναι τύποι ιστότοπων ψυχαγωγίας.

Στο παραπάνω παράδειγμα, Pluto TV, μπορείτε να μεταδώσετε ζωντανή τηλεόραση σε απευθείας σύνδεση και δωρεάν. Υπάρχουν άλλοι τύποι ιστότοπων για δημιουργία ψυχαγωγικών σκοπών. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για να μοιράζεστε μουσική, ebook, βίντεο και vlog, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι διασκεδαστικό.

Εμπνευστείτε από άλλους τύπους ιστότοπων και συνδυάστε την ψυχαγωγία με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα μέλη, το wiki και τους ιστότοπους φόρουμ.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο συνδρομής όπως το Netflix που πουλά συνδρομές επί πληρωμή στον ιστότοπό τους για ροή βίντεο. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο, αλλά αυτό έχει επίσης ένα wiki και ένα φόρουμ, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν και να συζητήσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές και ταινίες.

Ειλικρινά, μπορείτε να δημιουργήσετε όποιο τύπο ιστότοπου χρειάζεστε για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ακολουθούν οι πόροι και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί το Pluto TV και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να δημιουργήσετε αυτούς τους τύπους ιστότοπων:

9 – Ιστοσελίδες περιοδικών και ειδήσεων (Ο Νέος Υόρκης)

Ο ιστότοπος της Νέας Υόρκης.

Υπάρχουν επίσης περιοδικά ή ειδησεογραφικοί τύποι ιστότοπων για την κατασκευή του επόμενου έργου σας. Σε αντίθεση με τα ιστολόγια, εστιάζουν στη δημοσιογραφία και όχι στα προσωπικά ενδιαφέροντα.

Με αυτούς τους τύπους ιστότοπων θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα νέο κατάστημα ειδήσεων στο διαδίκτυο, μια ψηφιακή μόδα ή ένα περιοδικό ειδικού ενδιαφέροντος, όπως για διαφορετικούς κλάδους ή χόμπι..

Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε αυτούς τους τύπους ιστότοπων με μια premium συνδρομή. Οι επισκέπτες θα μπορούσαν να πληρώσουν για να εγγραφούν για να διαβάσουν περισσότερα από λίγα άρθρα την ημέρα ή για να μπορούν να διαβάσουν περισσότερες από μερικές παραγράφους κάθε άρθρου.

Αυτοί οι τύποι ιστότοπων προς κατασκευή συνήθως έχουν επίσης μια καθαρή, ελάχιστη δομή και διάταξη, ώστε τα στοιχεία σελίδας να μπορούν να επισημάνουν σωστά τα δημοσιευμένα άρθρα. Με αυτόν τον τρόπο, στοιχεία όπως το φόντο δεν ξεπερνούν το περιεχόμενο για να αυξήσουν την αφοσίωση των χρηστών.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι και εργαλεία που χρησιμοποιεί το παραπάνω παράδειγμα, The New Yorker. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε για αυτούς τους τύπους ιστότοπων για τη δημιουργία:

10 – Ιστοσελίδες φόρουμ (Φόρουμ υποστήριξης WordPress.org)

Το φόρουμ υποστήριξης του WordPress.org.

Οι τύποι ιστότοπων του φόρουμ παρέχουν έναν οργανωμένο τρόπο δημοσίευσης συζητήσεων για δημόσια θέματα. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν και να συνεισφέρουν σε συζητήσεις, και ενδεχομένως ακόμη και για να δουν περισσότερα θέματα.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν τύπο ιστότοπου φόρουμ για να συζητήσετε οτιδήποτε, από χόμπι, συμβουλές και δημοφιλή πολιτισμό έως ακαδημαϊκά θέματα και οτιδήποτε άλλο.

Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα φόρουμ όπως στο παραπάνω παράδειγμα για να προσφέρετε έναν τρόπο στους χρήστες να αλληλοβοηθούνται σε τεχνικά ζητήματα με τους ιστότοπούς τους.

Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ένα φόρουμ με αυτόν τον τρόπο για να προσφέρουν υποστήριξη αυτοεξυπηρέτησης για τους πελάτες τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επικοινωνούν συχνά με την εξυπηρέτηση πελατών, γεγονός που μειώνει το κόστος υποστήριξης καθώς και το συνολικό ποσό των εισιτηρίων υποστήριξης.

Τα φόρουμ είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός τύπου ιστότοπου για το επόμενο έργο σας, εάν χρειάζεστε έναν απλό και οργανωμένο τρόπο που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε ανοιχτές συζητήσεις στο κοινό. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα φόρουμ που απαιτεί να συνδεθείτε για να δείτε συζητήσεις.

Εδώ είναι οι πόροι το Φόρουμ υποστήριξης WordPress.org χρήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα δικό σας φόρουμ εάν χρησιμοποιείτε επίσης WordPress:

11 – Ιστοσελίδες Wiki (Fandom)

Ένα παράδειγμα ιστότοπου Wiki που ονομάζεται Fandom.

Οι ιστότοποι Wiki είναι ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες όπου οι πληροφορίες υποβάλλονται από χρήστες και δημοσιεύονται.

Ιστότοποι όπως η Wikipedia είναι wikis που στοχεύουν στη δημιουργία ελεύθερα προσβάσιμων γνώσεων σχετικά με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Από την άλλη πλευρά, μερικά wiki όπως το παραπάνω παράδειγμα, Fandom, εστιάζονται σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα όπως η λαϊκή κουλτούρα.

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το θέμα για το wiki. Πολλές επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν επίσης με παρόμοιο τρόπο με τα φόρουμ. Χρησιμοποιούν wiki για να δημοσιεύσουν χρήσιμη τεκμηρίωση που απαντά σε κοινές ερωτήσεις υποστήριξης.

Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κόστους των υπηρεσιών υποστήριξης πελατών καθώς και του συνολικού αριθμού εισιτηρίων υποστήριξης που υποβάλλουν οι χρήστες.

Όμως, δεν χρειάζεται να είστε επιχείρηση για να έχετε wikis στη λίστα των τύπων ιστότοπων που θα δημιουργήσετε στο μέλλον. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αν είστε δημόσιο πρόσωπο ή επιρροή και θέλετε έναν τρόπο να προσελκύσετε τους θαυμαστές σας, για παράδειγμα.

Ακολουθούν οι πόροι που χρησιμοποιεί το Fandom που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εάν τα wiki είναι ένας τύπος ιστότοπου για δημιουργία για τους σκοπούς σας:

12 – Ιστότοποι μελών (Skillcrush)

Ο ιστότοπος Skillcrush.

Ένας ιστότοπος ιδιότητας μέλους είναι ένας άλλος από τους τύπους ιστότοπων που πρέπει να δημιουργηθούν για ένα πιθανό επερχόμενο έργο. Με έναν ιστότοπο μέλους, το επιλεγμένο περιεχόμενο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Οι χρήστες πρέπει να εγγραφούν για να δουν ιδιωτικό περιεχόμενο.

Οι ιστότοποι μελών μπορούν να προσφέρουν δωρεάν και premium εγγραφές ή και τα δύο. Υπάρχουν και πολλές άλλες πιθανές επιλογές.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσφέρετε απεριόριστη ή πεπερασμένη πρόσβαση στο ιδιωτικό περιεχόμενο μετά από μία πληρωμή ή μπορείτε να προσφέρετε επαναλαμβανόμενες συνδρομές που ανανεώνονται αυτόματα.

Με το τελευταίο, μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε συνδρομές που ανανεώνονται με οποιαδήποτε συχνότητα, όπως ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια.

Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο συνδρομής όπου το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο ταυτόχρονα, αλλά κυκλοφορεί σε επιλεγμένα διαστήματα. Αυτό είναι γνωστό ως στάγδην τύπος περιεχομένου ιστότοπου και ιστότοπου μέλους.

Ακολουθούν τα εργαλεία και οι πόροι που χρησιμοποιεί το παραπάνω παράδειγμα που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε αυτόν τον τύπο ιστότοπου:

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τους τύπους ιστότοπων που πρέπει να δημιουργηθούν. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και σας έδωσε κάποια έμπνευση για το πώς να δημιουργήσετε αυτούς τους τύπους ιστότοπων για εσάς.

Τι τύπους ιστότοπων ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε; Αναρωτιέστε ακόμα, “Ποιοι είναι οι ιστότοποι που θα χτίσω για το επόμενο έργο μου;” Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map