Λίστα ελέγχου εκκίνησης ιστότοπου

Λίστα ελέγχου έναρξης δωρεάν ιστότοπουΗ δημιουργία μιας ιστοσελίδας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη με όλους τους κατασκευαστές ιστότοπων και το λογισμικό IDE που διατίθενται σήμερα. Ωστόσο, έναρξη ένας ιστότοπος με ισχυρή βάση και χωρίς λόξυγκας είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Για να ξεκινήσει ο ιστότοπός σας, πρέπει να φροντίσετε τα στοιχεία πέρα ​​από τη δημιουργία μερικών σελίδων και τη σύνταξη αντιγράφου.


Πολλοί κάτοχοι ιστότοπων δημιουργούν γρήγορα έναν νέο ιστότοπο και στη συνέχεια περνούν πολύ χρόνο φροντίζοντας να εγκαταστήσουν ένα πιστοποιητικό SSL, να γράψουν περιεχόμενο και να δημιουργήσουν αναλυτικά στοιχεία.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτά είναι όλα τα στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπίσετε πριν την κυκλοφορία του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που έχει σημασία – να αυξήσετε το κοινό σας και να δημοσιεύσετε το καλύτερο περιεχόμενο που μπορείτε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε μια λίστα ελέγχου 17 σημείων για σχεδόν κάθε στοιχείο που θα πρέπει να χειριστείτε πριν από την ημέρα έναρξης.

Ας ετοιμαστούμε για την κυκλοφορία του ιστότοπού σας!

Έλεγχος εκκίνησης ιστότοπου 17 βημάτων

 1. Έλεγχος του SSL σας (HTTPS)
 2. Ενημέρωση του συστήματος CMS στην πιο πρόσφατη έκδοση
 3. Ρύθμιση αντιγράφων ασφαλείας
 4. Ενσωμάτωση αναλυτικών στοιχείων
 5. Βεβαιωθείτε ότι έχουν προστεθεί όλες οι σελίδες
 6. Δοκιμή της πλοήγησης και των συνδέσμων του ιστότοπού σας
 7. Διόρθωση περιεχομένου και αντίγραφο
 8. Διασφάλιση της πρόσβασης στον ιστότοπο
 9. Έλεγχος του ιστότοπού σας σε κινητές συσκευές
 10. Δοκιμή του ιστότοπού σας σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης
 11. Έλεγχος χάρτη ιστότοπου
 12. Δημιουργία robots.txt
 13. Προσθήκη μεταδεδομένων και τίτλων
 14. Χρήση σήμανσης σχήματος
 15. Διαμόρφωση δομής μόνιμου συνδέσμου ιστότοπου
 16. Λαμβάνοντας υπόψη την ενσωμάτωση AMP
 17. Δημιουργία προφίλ κοινωνικών μέσων για τον ιστότοπό σας

Contents

1. Βεβαιωθείτε ότι το πιστοποιητικό SSL σας λειτουργεί (HTTPS)

Τα πιστοποιητικά Secure Sockets Layer (SSL) επικυρώνουν την ταυτότητα του ιστότοπού σας και σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε HTTPS για ασφαλή μεταφορά δεδομένων. Είναι σημαντικό για τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου ειδικότερα, αν και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψετε αυτό το βήμα ανεξάρτητα από τη θέση σας, ειδικά επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιστοποιητικό SSL δωρεάν.

Πολλοί καλοί οικοδεσπότες Ιστού θα φροντίσουν να δημιουργήσουν ένα πιστοποιητικό SSL για εσάς.

Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως Ας κρυπτογραφήσουμε για να δημιουργήσετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό και να το ρυθμίσετε χειροκίνητα.

Το πιστοποιητικό Lets Encrypt.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι ιστότοποι απαιτούν διαφορετικούς τύπους πιστοποιητικών, οπότε ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσετε ένα. Και στις δύο περιπτώσεις, θα θέλατε να ανακτήσετε το πιστοποιητικό σας από την αρχή.

Ενεργοποίηση επισκεψιμότητας HTTPS

Μόλις τεθεί σε ισχύ το πιστοποιητικό SSL, μπορείτε να επαναδρομολογήσετε όλη την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας μέσω του HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS.) Ως εκ τούτου, διασφαλίζετε την ασφάλεια όλων των δεδομένων που πηγαίνουν μπρος-πίσω από τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης θα εμφανίζουν εάν ο ιστότοπός σας είναι ενεργοποιημένος με HTTPS:

Ένα παράδειγμα κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Εάν δεν διαμορφώσετε τον ιστότοπό σας για χρήση HTTPS, οι επισκέπτες θα λάβουν μια προειδοποίηση όταν προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν, κάτι που είναι τρομερό για τις επιχειρήσεις και τα επίπεδα επισκεψιμότητας:

Μια μη ασφαλής προειδοποίηση σύνδεσης.

Για να αποφύγετε αυτήν τη μεγάλη, προβληματική προειδοποίηση, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε Οδηγίες της Google για την ενεργοποίηση του HTTPS. Εάν είστε χρήστης του WordPress, γράψαμε επίσης έναν οδηγό σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης του ιστότοπού σας σε HTTPS, τον οποίο θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά.

2. Ενημερώστε το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) στην πιο πρόσφατη έκδοση

Η χρήση ενός CMS μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Αυτός ο τύπος λογισμικού σάς παρέχει συνήθως ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για τη δημιουργία, την ενημέρωση και τη διαχείριση των σελίδων σας, ακόμη και αν δεν έχετε γνώσεις ανάπτυξης ιστού.

Ωστόσο, όπως και άλλο λογισμικό, θα πρέπει να ενημερώσετε το CMS για να διασφαλίσετε ότι παραμένει σταθερό και σας παρέχει τις πιο πρόσφατες δυνατότητές του. Για ένα πραγματικό παράδειγμα, δείτε το WordPress. Αυτό το CMS κυκλοφορεί ενημερώσεις συχνά και περιλαμβάνει νέες δυνατότητες κάθε λίγους μήνες.

Πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας, θέλετε να ελέγξετε ξανά ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του CMS και εάν λειτουργεί καλά με τον ιστότοπό σας. Αυτό θα διασφαλίσει πρακτικά ότι δεν θα αντιμετωπίσετε δυσάρεστες εκπλήξεις την ημέρα κυκλοφορίας και μετά.

Τα περισσότερα CMS θα σας ενημερώσουν πότε πρέπει να ενημερώσετε το λογισμικό, επομένως η ενημέρωση με τις τελευταίες κυκλοφορίες δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Ακόμα και μετά τη δημοσίευση του ιστότοπού σας, σας συνιστούμε να ενημερώνετε πάντα το CMS σας κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα έκδοση, επομένως προσέξτε τις ειδοποιήσεις.

3. Ρυθμίστε μια εφεδρική λύση

Με λίγα λόγια, τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να είναι σωτήρια. Θα πρέπει να έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας, το οποίο μπορείτε να επαναφέρετε εάν το χειρότερο συμβεί στον ιστότοπό σας. Σκεφτείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας ως την τελευταία λύση. Δεν εμποδίζει τίποτα, αλλά γίνεται ανεκτίμητο όταν κάτι πάει στραβά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Μπορείτε να αντιγράψετε και να κατεβάσετε αρχεία με μη αυτόματο τρόπο, να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους ή να το κάνετε μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας.

Ένα παράδειγμα λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φιλοξενίας ιστού.

Για σιγουριά, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν οικοδεσπότη Ιστού που προσφέρει μια εφεδρική λύση από προεπιλογή. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαμόρφωση οτιδήποτε και αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας με μερικά κλικ. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να έχουμε μια λύση τρίτου μέρους, προκειμένου να έχουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός ιστότοπου ως επιπλέον προστασία.

4. Ενσωματώστε μια λύση του Analytics

Η ανάλυση ιστότοπων σάς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει την κυκλοφορία, τη συμπεριφορά, τα δημογραφικά δεδομένα και πολλά άλλα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε χωρίς αναλυτικά στοιχεία, συνήθως πετάτε τυφλά. Ίσως γνωρίζετε εάν ο ιστότοπός σας έχει επισκεψιμότητα, αλλά δεν θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν οι επισκέπτες σας και από πού προέρχονται.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, ανατρέξτε στα αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπού σας. Εάν το ποσοστό που βλέπετε είναι πολύ υψηλό, μπορείτε να συμπεράνετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το UX ή την απόδοση του ιστότοπού σας και να προβείτε σε ενέργειες προτού επιδεινωθεί.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες αναλυτικών στοιχείων για να διαλέξετε, αλλά είμαστε μεγάλοι θαυμαστές Google Analytics. Όχι μόνο είναι δωρεάν, αλλά ρίχνει επίσης πολλά δεδομένα στο πρόσωπό σας.

Μια ματιά στο Google Analytics.

Παρόλο που η υπερβολική χρήση δεδομένων θα μπορούσε να είναι εκφοβιστική, δεν είναι κακό πρόβλημα. Η ενσωμάτωση του Google Analytics στον ιστότοπό σας είναι απλή, επομένως σας συνιστούμε να το κάνετε από την αρχή.

Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι οι νέοι ιστότοποι συχνά δεν έχουν πολλή κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα έως ότου το εργαλείο ανάλυσης αρχίσει να συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες. Ακόμα κι έτσι, είναι καλύτερο να το ξεκινήσετε και να το τρέχετε από την αρχή, οπότε δεν χρειάζεται να παίξετε αργότερα.

5. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες που χρειάζεστε είναι στη θέση τους

Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο με ημιτελείς σελίδες, οι επισκέπτες πιθανότατα πιστεύουν ότι είναι είτε εγκαταλειμμένοι είτε ελλιπείς. Ούτε είναι μια εξαιρετική εμφάνιση για οποιονδήποτε ιστότοπο και μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο εμπιστοσύνης των χρηστών και την εμφάνιση του επαγγελματισμού.

Ένα κοινό πρόβλημα με τη δημιουργία ιστότοπων είναι ότι στην αρχή συχνά σκεφτόμαστε πολύ φιλόδοξα. Αντί να σκεφτόμαστε τις βασικές σελίδες που χρειάζεται ο ιστότοπός σας από το ξεκίνημα, καταλήγετε να εξετάζετε δεκάδες επιλογές για να πραγματοποιήσετε το ιδανικό στο μυαλό σας. Αυτό το επίπεδο φιλοδοξίας είναι μεγάλο, αλλά μπορεί (και συχνά καθυστερεί) την έναρξη του ιστότοπού σας.

Η συμβουλή μας είναι να επιστρέψετε στον πίνακα σχεδίασης και να περιγράψετε ποιες σελίδες είναι κρίσιμες για τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Παραμείνετε σε αυτούς για την κυκλοφορία σας και βεβαιωθείτε ότι είναι όλοι έτοιμοι για το κοινό. Μόλις ο ιστότοπός σας είναι ζωντανός, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε να τον επεκτείνετε.

Μια άλλη πτυχή που μπορεί να κάνει έναν ιστότοπο να μοιάζει με ημιδιατροφή είναι η παρουσία σπασμένων συνδέσμων. Θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε έναν σπασμένο εξωτερικό σύνδεσμο ή δύο, αλλά αν συναντήσουμε ένα μενού πλοήγησης με λάθη, μπορεί να είναι ένας διαχωριστής διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, εκτός εάν ο αριθμός σελίδων του ιστότοπού σας είναι μικρός, ο έλεγχος κάθε συνδέσμου με το χέρι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρος. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που κάντε τον έλεγχο σύνδεσης για σενα:

Χρήση σπασμένου ελεγκτή συνδέσμων.

Αφήστε τον ελεγκτή συνδέσμων να κάνει τη δουλειά του και διορθώστε τυχόν σπασμένους συνδέσμους στο περιεχόμενό σας, οι οποίοι θα διαρκέσουν μόνο λίγα λεπτά.

7. Επανεξετάστε το περιεχόμενό σας και το αντίγραφο

Για το πρώτο στοιχείο, ας παραμείνουμε στα βασικά. Κανείς δεν θέλει να επισκεφτεί έναν ιστότοπο γεμάτο με τυπογραφικά λάθη ή με αντίγραφο που να φαίνεται σαν να το έγραψε μια μηχανή. Προτού δημοσιευτεί ο ιστότοπός σας, πρέπει να πάρετε μια χτενισμένη με λεπτή οδοντωτή και να βεβαιωθείτε ότι έχετε πιάσει πτυχές όπως:

 • Λάθη γραμματικής και ορθογραφίας
 • Ανακολουθίες με το αντίγραφό σας
 • Περιττό περιεχόμενο

Εάν χρειάζεστε λίγη βοήθεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο διαδίκτυο εργαλεία ελέγχου γραμματικής, όπως η γραμματική για να σας βοηθήσουμε να εξαλείψετε τα συνηθισμένα σφάλματα:

Χρήση του προγράμματος επεξεργασίας γραμματικής.

Ακόμα και τα καλύτερα εργαλεία ελέγχου γραμματικής δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την κακή γραφή. Εάν πιστεύετε ότι το αντίγραφο είναι αδύναμο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξαναγράψετε τα βασικά κομμάτια πριν από την κυκλοφορία. Διαφορετικά, ο ιστότοπός σας θα φαίνεται μη επαγγελματικός.

8. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος

Ένας εξαιρετικός ιστότοπος δεν αφορά μόνο το στυλ ή την ουσία, αλλά πρέπει επίσης να προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία χρήστη (UX). Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να αλληλεπιδράσετε, να διαβάσετε και να πλοηγηθείτε. Έχουμε ήδη καλύψει πολλά από αυτά τα βήματα στα προηγούμενα σημεία. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές οδηγίες προσβασιμότητας που θέλετε να ακολουθήσετε, όπως:

 • Διασφάλιση ότι οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο
 • Προσθήκη κειμένου alt στις εικόνες σας
 • Χρησιμοποιώντας σωστά τις κεφαλίδες
 • Βεβαιωθείτε ότι οι φόρμες σας λειτουργούν

Όλα αυτά τα μικρά τσιμπήματα συνδυάζονται για έναν εξαιρετικά προσβάσιμο ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το 100 τοις εκατό των επισκεπτών σας μπορούν να απολαύσουν τον ιστότοπό σας και παρέχετε μια καλύτερη εμπειρία σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες.

9. Ελέγξτε τον ιστότοπό σας σε φορητές συσκευές

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αλληλεπιδρά με τον Ιστό κυρίως μέσω κινητών συσκευών. Ωστόσο, δεν έχουν δημιουργηθεί όλοι οι ιστότοποι λαμβάνοντας υπόψη τις φορητές συσκευές. Ορισμένα ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο ιστότοπός σας περιλαμβάνουν:

 • Είναι δύσκολο να αλληλεπιδράσετε (π.χ. κείμενο που είναι πολύ μεγάλο ή μικρό, στοιχεία με δυνατότητα κλικ κ.λπ.)
 • Χρήση μέσων που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για μικρά μεγέθη οθόνης

Με λίγα λόγια, θέλετε τον ιστότοπό σας να είστε φιλικοί προς κινητά από την πρώτη μέρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το δοκιμάσετε είναι να αρπάξετε μια κινητή συσκευή σας, να ελέγξετε αν η πλοήγηση είναι απλή και να αλληλεπιδράσετε με τον ιστότοπο για να ξεριζώσετε τυχόν προβλήματα:

Δοκιμή ενός ιστότοπου που ανταποκρίνεται.

Υπάρχει επίσης πληθώρα εργαλείων και υπηρεσιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε την ετοιμότητα του ιστότοπού σας για κινητά. Για παράδειγμα, η Google προσφέρει ένα Δοκιμή φιλική προς κινητά μπορείτε να τρέξετε στον ιστότοπό σας δωρεάν. Το τεστ δημιουργεί μια λεπτομερή αναφορά που σας λέει τι κάνετε σωστά, λάθος και πώς να το διορθώσετε. Είναι τέλειο να μετρήσετε γρήγορα την καταλληλότητά σας σε μικρές οθόνες.

10. Ελέγξτε για προβλήματα με διαφορετικά προγράμματα περιήγησης

Πιθανότατα συναντήσατε έναν ιστότοπο που λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά όχι σε έναν άλλο (ειδικά αν είστε παιδί της δεκαετίας του ’90.) Περιττό να πω, δεν θέλετε να συμβεί αυτό με τα δικα σου ιστότοπο, επομένως είναι σημαντικό να τον δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας διαφορετικά προγράμματα περιήγησης πριν από την κυκλοφορία.

Υπάρχουν εκατοντάδες των προγραμμάτων περιήγησης που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα πέντε μεγάλα. Αυτά είναι τα Chrome, Safari, Internet Explorer / Edge, Firefox και Opera. Είναι αρκετά εύκολο να εγκαταστήσετε όλα αυτά και δοκιμάστε τον ιστότοπό σας με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν θέλετε να καταβάλλετε επιπλέον προσπάθειες, υπάρχουν επίσης διαδικτυακές υπηρεσίες που σας παρέχουν πολλές άλλες σκοτεινές επιλογές προγράμματος περιήγησης για να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, ορισμένες γρήγορες εσωτερικές δοκιμές με τις μεγάλες πέντε θα πρέπει να είναι αρκετές για τις περισσότερες περιπτώσεις.

11. Ελέγξτε τον Χάρτη ιστοτόπου XML

Οι χάρτες ιστότοπου XML είναι αρχεία που περιλαμβάνουν όλες τις διευθύνσεις URL που πρέπει να ευρετηριάσουν οι μηχανές αναζήτησης στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτες ιστότοπου για να διασφαλίσετε ότι η Google δεν θα χάσει βασικές σελίδες, επομένως θα εμφανίζονται στα SERP όπως θα περιμένατε:

Ένα παράδειγμα χάρτη ιστότοπου XML.

Με άλλα λόγια, οι χάρτες ιστότοπου είναι απλές συλλογές διευθύνσεων URL. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μια διαδικτυακή υπηρεσία ανιχνεύστε τον ιστότοπό σας και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου αυτόματα. Μόλις είναι έτοιμο, μπορείτε να το υποβάλετε σε μηχανές αναζήτησης.

12. Δημιουργήστε ένα robots.txt Αρχείο

Αν και δεν είναι εντελώς τα ίδια, robots.txt Τα αρχεία είναι παρόμοια με ορισμένους τρόπους με τους χάρτες ιστότοπου. Αυτό το αρχείο ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης για τις σελίδες που πρέπει και δεν πρέπει να ανιχνεύσουν. Με αυτό το αρχείο, μπορείτε επίσης να πείτε στα προγράμματα ανίχνευσης πώς να χειρίζονται εξωτερικούς συνδέσμους, να αποκλείουν συγκεκριμένους παράγοντες και άλλα. Εδώ είναι πώς ένα robots.txt φαίνεται το αρχείο:

Ένα παράδειγμα αρχείου robots.txt.

Αυτοί οι τύποι αρχείων μπορεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκοι, γι ‘αυτό σας προτείνουμε ανατρέξτε στις οδηγίες της Google σχετικά με το τι πρέπει να συμπεριλάβετε και πώς να μορφοποιήσετε τη δική σας.

13. Προσθέστε μεταδεδομένα σε όλες τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας

Για τα άγνωστα, τα μεταδεδομένα είναι η συλλογή πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για να προσδιορίσουν εάν το περιεχόμενό σας είναι σχετικό. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων μεταδεδομένων που μπορείτε να προσθέσετε στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας, αλλά τα δύο βασικά είναι:

 1. Ετικέτες τίτλου: Αυτός είναι ο τίτλος που εμφανίζεται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs)
 2. Μετα περιγραφές: Αυτές είναι οι σύντομες περιγραφές κάτω από τις ετικέτες τίτλου σας.

Ο στόχος είναι η δημιουργία συνδυασμών τίτλου και μετα-περιγραφής που προσελκύουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας όταν εμφανίζεται σε SERPs.

Ένα παράδειγμα σελίδας SERPs.

Θυμηθείτε, πρέπει να προσθέσετε μεταδεδομένα σε όλες τις σελίδες του ιστότοπού σας. Το ίδιο ισχύει και για κάθε νέο περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Όσο περισσότερα μεταδεδομένα είναι «επί τόπου», τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της οργανικής επισκεψιμότητας να φτάσει στο δρόμο σας.

14. Χρησιμοποιήστε σήμανση σχήματος όποτε είναι δυνατόν

Υπάρχουν πολύ περισσότερα δεδομένα που μπορείτε να προσθέσετε στις σελίδες σας για να δώσετε στις μηχανές αναζήτησης μια ακόμη καλύτερη ιδέα για το είδος του περιεχομένου που αντιμετωπίζουν. Για παράδειγμα, Σήμανση σχήματος είναι ένας τύπος κώδικα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στις σελίδες σας, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στη δραματική βελτίωση της αναλογίας κλικ / εμφανίσεων (CTR) εντός SERPs.

Χρησιμοποιώντας το σχήμα, οι σελίδες σας μπορούν να εμφανίζονται ως πλούσια αποσπάσματα. Αυτά είναι αποτελέσματα που προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμφραζόμενα που ενδέχεται να ενδιαφέρονται οι χρήστες. Για παράδειγμα, εάν δημοσιεύσετε μια συνταγή στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σήμανση σχήματος για να δημιουργήσετε ένα απόσπασμα που εμφανίζει μια φωτογραφία, πληροφορίες θερμίδων, χρόνο μαγειρέματος και πολλά άλλα:Δύο συνταγές μηλόπιτα.

Υπάρχουν εκατοντάδες είδη στοιχείων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τη σήμανση Schema, οπότε αξίζει να εξοικειωθείτε με τον κωδικό πριν από την κυκλοφορία. Θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ μιας αργής εκκίνησης και μιας επιτυχημένης.

Σε κάποιο σημείο, έχετε πιθανώς αντιμετωπίσει ιστότοπους που χρησιμοποιούν σύνθετες δομές διευθύνσεων URL, όπως yourwebsite.com/public/2018/post=3463452

Μια γρήγορη ματιά μπορεί να σας πει τι είδους περιεχόμενο αντιμετωπίζετε, αλλά πέρα ​​από αυτό, η διεύθυνση URL δεν σας λέει πολλά. Το πιο σημαντικό, τέτοιες διευθύνσεις URL μπορεί να είναι λίγο δύσκολες και αξέχαστες. Στην ιδανική περίπτωση, θα πήγατε με έναν μόνιμο σύνδεσμο όπως yourwebsite.com/blog/classic-carbonara-recipe

Όχι μόνο μια «όμορφη» δομή διευθύνσεων URL είναι πιο αξέχαστη, αλλά δίνει επίσης στους επισκέπτες περισσότερες πληροφορίες. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να υιοθετήσετε μια δομή μόνιμου συνδέσμου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να σβήσετε το δρόμο μόλις δημοσιεύσετε ήδη μια ευρεία βιβλιοθήκη περιεχομένου.

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες ρυθμίσεις WordPress, η αλλαγή της δομής μόνιμου συνδέσμου είναι απλή. Στην πραγματικότητα, το WordPress έχει ένα πλήρες άρθρο σχετικά με το θέμα, και θα πρέπει να μπορείτε να το επιτύχετε μέσα σε λίγα λεπτά.

16. Εξετάστε το AMP Integration

Οι σελίδες Accelerated Mobile Pages (AMP) της Google είναι ένα πλαίσιο που επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση του ιστού μέσω ενός συνόλου οδηγιών που πιστεύουν ότι κάνει για “καλύτερους” ιστότοπους. Όπως θα περιμένατε από το όνομα, υπάρχει μεγάλη έμφαση σε μικρότερες οθόνες, αν και μπορείτε να προβάλετε αυτές τις σελίδες σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Υπήρξε πολλή διαμάχη γύρω από το έργο από την έναρξή του, καθώς μπορεί να επηρεάσει το στυλ και την εμπειρία για πολλούς ιστότοπους. Αντίθετα, η χρήση του AMP θα μπορούσε να καθαρίσει τις σελίδες σας στα SERPs, εμφανίζονται πάνω από το οργανικό περιεχόμενο.

Παρόλα αυτά, το AMP δεν είναι ιδανικό για όλους τους τύπους ιστότοπων, επομένως θέλετε να εξετάσετε προσεκτικά εάν θα το χρησιμοποιήσετε ή όχι. Αν μιλάμε για ιστολόγια ή σελίδες περιεχομένου με μεγάλο κείμενο, το AMP μπορεί να είναι πολύ κατάλληλο. Συνολικά, δεν είναι απαίτηση (σε αντίθεση με τα περισσότερα στοιχεία αυτής της λίστας ελέγχου), αλλά αξίζει να εξεταστεί εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

17. Δημιουργήστε προφίλ κοινωνικών μέσων για τον ιστότοπό σας

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι ιστότοποι έχουν επίσης μια υγιή παρουσία στα κοινωνικά μέσα. Με άλλα λόγια, έχουν ενεργά προφίλ που δημοσιεύουν συχνά νέο περιεχόμενο, αλληλεπιδρούν με τους ακόλουθους και δημιουργούν κάποια «buzz».

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την παρουσία κοινωνικών μέσων του ιστότοπού σας είναι από την πρώτη μέρα. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε, θέλετε να μάθετε ποιες πλατφόρμες είναι οι πιο κατάλληλες για το περιεχόμενό σας.

Πάρτε για παράδειγμα ένα εστιατόριο. Ίσως δεν θέλετε λογαριασμό Twitter, αλλά η παρουσία στο Instagram είναι σίγουρα μια καλή ιδέα.

Μια τροφή Instagram που σχετίζεται με τα τρόφιμα.

Η εστίαση στις πλατφόρμες όπου είναι πιθανό να είναι το κοινό σας θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ακόμα κι έτσι, οι οπαδοί της οικοδόμησης μπορεί να χρειαστούν λίγη ώρα. Παρόλο που μπορεί να μην δείτε μεγάλο όφελος από την αρχή, θα αποδώσει μακροπρόθεσμα, καθώς μπορείτε να κατευθύνετε αυτούς τους χρήστες στον ιστότοπό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map