Να προσλάβετε έναν προγραμματιστή Ιστού ή να το κάνετε μόνοι σας;

Μίσθωση-a-Web-Developer-ή-Do-it-Yourself-Guide


Εάν θέλετε να ξεκινήσετε έναν νέο ιστότοπο – είτε πρόκειται για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για προσωπικό έργο – υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • ΕΝΑ: Προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού και να τους χειριστούν την εργασία για εσάς
 • ΣΙ: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο μόνοι σας (τρομακτικό, το ξέρουμε!).

Όταν προσλαμβάνετε έναν προγραμματιστή ιστού, μπορείτε βασικά να ξεφορτώσετε όλες τις ιδέες / τα σχέδιά σας, να πληρώσετε 200 $ έως 3000 $ και απλώς περιμένετε το τελικό αποτέλεσμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πρόσληψης ενός προγραμματιστή ιστού έναντι της δημιουργίας ενός ιστότοπου (WordPress).

Σε περίπτωση που βιάζεστε, εδώ είναι (σχεδόν) όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε χωρίς να αναφερθείτε σε λεπτομέρειες:

Πρόσληψη ενός προγραμματιστή ιστού έναντι της δημιουργίας ενός ιστότοπου (WordPress) μόνοι σας
Πρόσληψη προγραμματιστή ιστούDIY
Απαιτείται προϋπολογισμός: 500 $ – 3000 $ για έναν βασικό ιστότοπο + 70 $ / έτος για τομέα και φιλοξενία.Απαιτείται προϋπολογισμός: 70 $ / έτος για τομέα και φιλοξενία + (προαιρετικά) 40 $ για ένα premium θέμα WordPress.
Δεν απαιτείται εμπειρία στο WordPress.Απαιτείται βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του WordPress.
Ο ιστότοπος μπορεί να βασιστεί σε ένα εντελώς προσαρμοσμένο σχέδιο.Ο ιστότοπος βασίζεται σε ένα έτοιμο θέμα WordPress.
Πρόσθετη λειτουργικότητα μπορεί να γίνει επί παραγγελία.Πρόσθετη λειτουργικότητα παρέχεται από τα πρόσθετα WordPress.
Ο προγραμματιστής μπορεί να δηλώσει ένα όνομα τομέα και να αγοράσει φιλοξενία για εσάς.Θα πρέπει να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα και να αγοράσετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων μόνοι σας.
Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου.Συνήθως καλό για τη δημιουργία βασικών ιστότοπων.
Απαιτεί λιγότερο χρόνο από την πλευρά σας.Απαιτεί πολύ χρόνο από την πλευρά σας.

Με αυτόν τον τρόπο, ακολουθεί μια πιο εις βάθος ανάλυση του θέματος:

(Αυτό που ακολουθεί είναι ένας βήμα προς βήμα οδηγός – δηλαδή ένας οδηγός για κάθε βήμα του τρόπου, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να λάβετε αυτήν την απόφαση με βάση τις απαιτήσεις σας και το επίπεδο εμπειρίας με τους ιστότοπους γενικά.)

1. Έχετε τον προϋπολογισμό?

Το νούμερο 1 πρόβλημα με τους προγραμματιστές ιστού είναι ότι τείνουν να είναι ακριβό.

Παρόλο που οι μέσοι όροι της αγοράς είναι πολύ μεγάλοι, μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια ότι η πρόσληψη ενός προγραμματιστή μπορεί να σας αποφέρει οτιδήποτε από 500 $ έως και 5.000 $ για έναν βασικό ιστότοπο.

Έτσι λειτουργεί η αγορά. Μιλάμε για άτομα που το κάνουν αυτό επαγγελματικά… ως εκ τούτου πρέπει να ζήσουν, ως εκ τούτου έχουν παιδιά να ταΐσουν, ως εκ τούτου έχουν λογαριασμούς για πληρωμή, κ.λπ..

Η πρώτη ερώτηση λοιπόν είναι:, έχετε τουλάχιστον 500 $ – 1000 $ ή περισσότερα για να ξοδέψετε στον ιστότοπό σας?

Εάν ναι, μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού. Εάν όχι… καλά, έχετε την απάντησή σας – χτίζετε μόνοι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μην ανησυχείτε – έχουμε έναν πολύ καλό οδηγό που θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στη διαδικασία.

2. Ξέρετε το WordPress?

Τώρα, δεν μιλάμε για προχωρημένους, αποκτήθηκε με την πάροδο των ετών γνώση εδώ.

Το μόνο που χρειάζεστε σε αυτό το σημείο είναι μια βασική κατανόηση του τρόπου εργασίας με το WordPress – δημοσιεύστε αναρτήσεις, σελίδες, εγκαταστήστε πρόσθετα, εγκαταστήστε θέματα.

Εάν αυτό είναι είτε “ναι” αμέσως ή είστε διατεθειμένοι να μάθετε καθώς προχωράτε, η δημιουργία ενός ιστότοπου WordPress θα πρέπει να είστε προσεκτικός. (Εδώ είναι η εισαγωγή μας στο WordPress για να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.)

Εάν δεν μπορείτε να ενοχληθείτε ή απλά δεν έχετε το χρόνο να επενδύσετε στην απόκτηση γνώσεων έτσι, τότε συγγνώμη! Παρόλο που το WordPress είναι σχετικά εύκολο να το μάθεις, δεν είναι walk-in-with-no-προετοιμασία Ανετα. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός προγραμματιστή.

3. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα θέμα WordPress ή να αποκτήσετε ένα πλήρως προσαρμοσμένο σχέδιο?

Υπάρχουν περισσότερα από 4.500 καλύτερα ευέλικτα θέματα διαθέσιμα στον επίσημο κατάλογο και πιθανώς 2-5 φορές αυτά στην αγορά premium.

Με όλη αυτή την αφθονία, η εύρεση ενός θέματος που είναι 99% ιδανικό για τις ανάγκες σας δεν είναι δύσκολο… χρονοβόρο – ναι, αλλά δύσκολο – όχι!

Προφανώς, δεν θα χρειαστείτε έναν προγραμματιστή για να σας βοηθήσει να αναζητήσετε θέματα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Μερικά κοινά μέρη για να δείτε, για παράδειγμα:

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε κάτι εντελώς προσαρμοσμένο, τότε το να κάνετε κάτι τέτοιο μόνοι σας είναι πραγματικά δύσκολο. Αυτό που μιλάμε εδώ είναι βασικά η δημιουργία ενός εντελώς νέου θέματος / σχεδίου WordPress από το μηδέν. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια.

Με λίγα λόγια – αν έχετε βρει ένα θέμα που σας αρέσει και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τα πράγματα μόνοι σας. Δεν απαιτείται προγραμματιστής.

4. Χρειάζεστε οποιαδήποτε προσαρμοσμένη λειτουργικότητα που δεν μπορείτε να βρείτε σε μια προσθήκη WordPress?

Τα θέματα WordPress είναι η μία πλευρά του φάσματος, ενώ τα WordPress plugins είναι η άλλη. Η αγορά προσθηκών είναι ίσως ακόμη και 10 φορές μεγαλύτερη.

Και αυτό είναι καλό! Με περισσότερα από 45.000 (!) Πρόσθετα στον επίσημο κατάλογο, η εύρεση ενός που παρέχει τη δυνατότητα που χρειάζεστε είναι σχεδόν βέβαιο. Ομοίως με το πώς λειτουργούν τα πράγματα για τα προϊόντα της Apple – “υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό!” – Υπάρχει διαθέσιμη μια προσθήκη WordPress για σχεδόν κάθε δυνατότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Μπορείτε να αναζητήσετε προσθήκες εδώ:

Εν ολίγοις, εάν μπορείτε να βρείτε όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε είτε στο ίδιο το WordPress είτε μέσω προσθηκών, πιθανώς δεν θα χρειαστείτε έναν προγραμματιστή για να εγκαταστήσετε τις προσθήκες για εσάς.

Σε μια σπάνια περίπτωση, 1 στις 1000, μπορεί να χρειαστείτε μια λειτουργία που δεν είναι διαθέσιμη μέσω μιας προσθήκης. Ίσως ψάχνετε κάτι εντελώς πρωτότυπο που είναι σημαντικό για τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Ή κάτι που έχει απλά έναν παράγοντα διαφοροποίησης σε σύγκριση με αυτό που έχει ο ανταγωνισμός σας στους ιστότοπούς του κ.λπ. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, χρειάζεστε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσετε αυτήν τη δυνατότητα για εσάς.

5. Είστε άνετα γύρω από τα ονόματα τομέα και τη φιλοξενία?

Τέλος, ας μιλήσουμε για τις πιο τεχνικές πτυχές κατά τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου – χρειάζεστε ένα όνομα τομέα και έναν λογαριασμό φιλοξενίας για να λειτουργήσετε τα πάντα.

Με κάθε ειλικρίνεια, το να παίρνεις το ένα ή το άλλο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο κάποιοι θα ήθελαν να πιστέψεις.

Αλλά πρώτα, για να βεβαιωθούμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα:

 • Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο. Το όνομα τομέα αυτού του ιστότοπου είναι ιστοσελίδεςetup.org. Για να αποκτήσετε ένα όνομα τομέα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε σε έναν καταχωρητή τομέα και να το αγοράσετε.
 • Ένας λογαριασμός φιλοξενίας – ή ένας διακομιστής ιστού – είναι ο τόπος αποθήκευσης του ιστότοπού σας (αυτό περιλαμβάνει όλα τα αρχεία και τα δεδομένα του ιστότοπού σας). Περισσότερα για το θέμα εδώ.

Όπως είπαμε, παρόλο που μπορεί να ακούγεται εκφοβιστικό, η απόκτηση ονόματος domain και η φιλοξενία δεν είναι δύσκολη. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε να πάτε με μια εταιρεία όπως το SiteGround (μία από τις εταιρείες μας με κριτική), μπορείτε να αποκτήσετε τόσο τον τομέα όσο και τη φιλοξενία όλων σε ένα μέρος.

Το SiteGround θα σας οδηγήσει στη διαδικασία εγγραφής με το χέρι. Στο τέλος αυτού, θα εμφανιστεί ένα καταχωρημένο όνομα τομέα, μια ρύθμιση λογαριασμού φιλοξενίας και ακόμη και μια καθαρή παρουσία του WordPress που είναι εγκατεστημένη σε αυτόν τον λογαριασμό φιλοξενίας. Συνιστάται!

(Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό.)

Αν όλα αυτά που λέμε εδώ δεν σας φαίνονται ιδιαίτερα δελεαστικά, τότε ίσως θέλετε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή που θα χειριστεί όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία και τον τομέα για εσάς.

Τελική ετυμηγορία: Πρόσληψη ενός προγραμματιστή Ιστού ή δημιουργία ενός ιστότοπου μόνοι σας?

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε να το συνοψίσουμε:

Ποιο από αυτά σας περιγράφει καλύτερα?

(ΕΝΑ)(ΣΙ)
 • Το μόνο που χρειάζομαι είναι «ένας βασικός ιστότοπος».
 • Είμαι εξοικειωμένος με το WordPress ή θα μάθω.
 • Βρήκα (ή θα βρω) ένα θέμα WordPress για τον ιστότοπό μου.
 • Θα χρησιμοποιήσω τις υπάρχουσες προσθήκες για πρόσθετη λειτουργικότητα.
 • Μπορώ να χειριστώ (ή είμαι πρόθυμος να προσπαθήσω) να δημιουργήσω ένα όνομα τομέα και να φιλοξενήσω τον εαυτό μου.
 • Έχω τον χρόνο που απαιτείται για να το ολοκληρώσω.
 • Έχω τουλάχιστον $ 500- $ 1000 για να δαπανήσω στον ιστότοπο.
 • Χρειάζομαι προσαρμοσμένη λειτουργικότητα. (Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή θα αυξηθεί περισσότερο…)
 • Χρειάζομαι ένα προσαρμοσμένο σχέδιο. (Σε αυτήν την περίπτωση προσθέστε άλλα $ 500 +.)
 • Δεν με νοιάζει για εγγραφές τομέα ή φιλοξενία.
 • Έχω λίγο χρόνο να εργαστώ στον ιστότοπό μου.
 • Εάν είστε (ΕΝΑ) τύπος ατόμου τότε μπορείτε προχωρήστε και φτιάξτε το πράγμα μόνοι σας. Ακολουθεί ένας οδηγός για να ξεκινήσετε.
 • Αν σας αρέσει περισσότερο (ΣΙ), προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστού.

Αυτό το συνοψίζει. Δεν υπάρχει πραγματικά ένα καθολικά καλύτερο μονοπάτι μεταξύ αυτών των δύο. Με βάση τις ανάγκες σας, το ένα θα είναι πάντα καλύτερο από το άλλο. Είναι θέμα να καταλάβουμε ποιες είναι οι προσδοκίες σας και πόσος χρόνος και χρήματα μπορείτε να επενδύσετε.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μόνοι σας, διαβάστε αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map