Όλα σχετικά με τις βάσεις δεδομένων MySQL

Τι είναι μια βάση δεδομένων MySQL?

Το MySQL είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα που διανέμεται και υποστηρίζεται από την Oracle Corporation. Τεχνικά, οι βάσεις δεδομένων είναι καλά δομημένες συλλογές δεδομένων που κυμαίνονται από τα πιο βασικά έως τα πιο περίπλοκα δεδομένα, όπως από μια απλή λίστα ονομάτων έως μια συλλογή τεράστιων όγκων πληροφοριών για μια μεγάλη εταιρεία. Για να έχετε ευκολία και οργάνωση στη συλλογή και ανάκτηση δεδομένων, χρειάζεστε ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό της MySQL είναι ότι πρόκειται για σχεσιακή βάση δεδομένων. Οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων είναι εκείνες που αποθηκεύουν δεδομένα σε ξεχωριστούς πίνακες αντί να τα τοποθετούν όλα σε έναν μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων γίνεται αποτελεσματική καθώς τα αρχεία οργανώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις αποθήκευσης. Στην πραγματικότητα, ο όρος SQL σημαίνει “Structure Query Language” και έκτοτε έχει γίνει η πιο κοινή τυποποιημένη γλώσσα πρόσβασης δεδομένων.

Ένα άλλο καλό πράγμα με τη MySQL είναι ότι είναι το Open Source που σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ακόμη και να το τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Και ως Ανοιχτός Κώδικας, παρέχεται δωρεάν, ώστε ο καθένας να μπορεί να το κατεβάσει απλώς από το Διαδίκτυο χωρίς να φοβάται να πληρώσει για αυτό. Και επιπλέον, ο διακομιστής MySQL είναι γνωστός για την ταχύτητα, την αξιοπιστία, την επεκτασιμότητα και τον εύκολο στη χρήση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το να είναι ελεύθερο φέρνει πολλά μειονεκτήματα, αλλά ο διακομιστής του λειτουργεί άνετα γρήγορα σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

Πώς να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL?

Πολλές εφαρμογές, όπως λογισμικό για ηλεκτρονικό εμπόριο, εφαρμογές CMS και φόρουμ χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων MySQL για εκτέλεση. Για να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων MySQL, πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία τριών βημάτων. το πρώτο είναι η δημιουργία ενός χρήστη βάσης δεδομένων και κωδικού πρόσβασης, η δεύτερη διαδικασία εκχωρεί δικαιώματα σε έναν χρήστη για πρόσβαση στη βάση δεδομένων και το τρίτο, την πραγματική δημιουργία της βάσης δεδομένων.

Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά με τη χρήση του Οδηγού βάσεων δεδομένων MySQL που βρίσκεται στο cPanel, η εργασία της δημιουργίας βάσεων δεδομένων γίνεται γρήγορη, απλή και εύκολη. Πρέπει να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα:

 • Αρχικά, πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel σας και να κάνετε κλικ στον Οδηγό βάσεων δεδομένων MySQL που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «Βάσεις δεδομένων».
 • Στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα της βάσης δεδομένων σας στο “Βήμα 1”.
 • Στο “Βήμα 2”, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων.
 • Στη συνέχεια, στο “Βήμα 3”, πρέπει να εκχωρήσετε στον χρήστη σας τα δικαιώματα στη βάση δεδομένων σας. Μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο “Όλα τα δικαιώματα”, εκτός εάν ζητηθεί διαφορετικά από έναν προγραμματιστή.
 • Το “Βήμα 4” είναι στην πραγματικότητα μια σύνοψη όλων των εργασιών που μόλις ολοκληρώθηκαν. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το όνομα της βάσης δεδομένων και ο χρήστης της βάσης δεδομένων χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη cPanel ως πρόθεμα. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετες βάσεις δεδομένων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω.

Τρόπος εξαγωγής μιας βάσης δεδομένων MySQL στο phpMyAdmin?

Μερικές φορές, μπορεί να βρείτε την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας, είτε ως μέτρο ασφαλείας είτε για να μεταφέρετε τη βάση δεδομένων σας σε άλλον διακομιστή. Μπορείτε εύκολα να εξαγάγετε τη βάση δεδομένων σας χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin, ένα εργαλείο που μπορεί να βρεθεί στο cPanel σας. Για εξαγωγή, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Όλα ξεκινούν με το cPanel σας, οπότε πρώτα απ ‘όλα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο cPanel.
 • Κάτω από την επικεφαλίδα Βάσεις δεδομένων, κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων που θέλετε να εξαγάγετε από τη λίστα στο αριστερό μενού. Μπορείτε να το επιλέξετε κάνοντας κλικ πάνω του.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Εξαγωγή που μπορείτε να βρείτε στο μενού στο επάνω μέρος της σελίδας.
 • Κάτω από την επικεφαλίδα “Εξαγωγή”, ελέγξτε παρακάτω το “Προβολή dump (σχήμα) βάσης δεδομένων” και βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί όλοι οι πίνακες καθώς και η επιλογή SQL.
 • Στη συνέχεια, στην ενότητα “Δομή”, ενεργοποιήστε την επιλογή “Προσθήκη DROPTABLE / VIEW.PROCEDURE / FUNCTION” και βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το “Save as file” που βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά της σελίδας. Λάβετε υπόψη ότι εάν η βάση δεδομένων σας είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε να επιλέξετε είτε “zipped” είτε “gzipped” για πολύ πιο γρήγορη λήψη.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” κάτω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση όταν σας ζητηθεί. Αυτή η ενέργεια ξεκινά τη διαδικασία λήψης στον τοπικό υπολογιστή σας. Για πολλαπλές βάσεις δεδομένων, απλώς επαναλάβετε το βήμα 3 – 7.

Τρόπος εισαγωγής σε μια βάση δεδομένων MySQL στο phpMyAdmin?

Ενώ υπάρχει ανάγκη εξαγωγής μιας βάσης δεδομένων, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε έναν από έναν άλλο διακομιστή στον διακομιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το phpMyAdmin. Ωστόσο, για να το εισαγάγετε, πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων που συνήθως λαμβάνει την επέκταση “.sql” αν και .zip και tar.gz είναι επίσης αποδεκτά. Για να εισαγάγετε ένα αρχείο, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Και πάλι, πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel σας.
 • Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin που θα βρεθεί κάτω από τις “Βάσεις δεδομένων” της αρχικής οθόνης cPanel.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων από την οποία θέλετε να εισαγάγετε μεταξύ της λίστας στο αριστερό μενού.
 • Στο επάνω μενού, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή.
 • Στη συνέχεια, κάτω από το “Αρχείο προς εισαγωγή”, κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση” και, στη συνέχεια, βρείτε το αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εισαγωγής. Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή, θα πρέπει να δείτε ένα πράσινο σημάδι επιλογής κάτω από τις καρτέλες και μια ειδοποίηση που θα πρέπει να λέει κάτι τέτοιο, “Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία,… ..”
 • Εάν πρέπει να εισαγάγετε περισσότερες ή πολλές βάσεις δεδομένων, πρέπει να επαναλάβετε και να ολοκληρώσετε το βήμα 3 – 7 για κάθε βάση δεδομένων που θέλετε να εισαγάγετε.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map