Εκμάθηση βάσης δεδομένων InMotion MySQL

Τι είναι μια βάση δεδομένων MySQL?

Η βάση δεδομένων MySQL είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται και προσφέρεται από τις περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εξ ορισμού, μια βάση δεδομένων είναι μια καλά δομημένη συλλογή δεδομένων που κυμαίνεται από το πιο βασικό έως το πιο περίπλοκο, όπως από μια απλή λίστα ονομάτων έως μια συλλογή τεράστιων ποσοτήτων πληροφοριών. Ακριβώς όπως μια φυσική τράπεζα δεδομένων, οι βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ευκολία και οργάνωση στη συλλογή και ανάκτηση δεδομένων.


Οι βάσεις δεδομένων MySQL είναι σχεσιακές βάσεις δεδομένων που σημαίνουν ότι αποθηκεύουν δεδομένα σε δεδομένα αποθήκευσης σε ξεχωριστούς πίνακες και όχι απλώς τα τοποθετούν όλα σε έναν μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου βάσης δεδομένων είναι ότι η αποθήκευση και η ανάκτηση δεδομένων είναι πολύ αποτελεσματικά καθώς τα αρχεία οργανώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις αποθήκευσης. Στην πραγματικότητα, ο όρος SQL σημαίνει “Structure Query Language” και έκτοτε έχει γίνει η πιο περιζήτητη γλώσσα πρόσβασης δεδομένων.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια βάση δεδομένων MySQL?

Η εκτέλεση πολλών εφαρμογών όπως το λογισμικό για το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι εφαρμογές CMS και τα φόρουμ απαιτούν συχνά μια βάση δεδομένων MySQL. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργήσετε ένα στο σύστημά σας.
Η δημιουργία βάσης δεδομένων MySQL είναι μια διαδικασία τριών βημάτων. το πρώτο είναι η δημιουργία ενός χρήστη βάσης δεδομένων και κωδικού πρόσβασης, η δεύτερη διαδικασία εκχωρεί δικαιώματα σε έναν χρήστη για πρόσβαση στη βάση δεδομένων και το τρίτο, την πραγματική δημιουργία της βάσης δεδομένων. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά με τη χρήση του Οδηγού βάσεων δεδομένων MySQL που βρίσκεται στο cPanel, η εργασία της δημιουργίας βάσεων δεδομένων γίνεται γρήγορη, απλή και εύκολη. Απλώς ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

 •  Πρώτα, πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel σας.
 •  Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον “Οδηγό βάσεων δεδομένων MySQL” που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο “Βάσεις δεδομένων”.
 •  Στη συνέχεια, δίπλα στη «Νέα βάση δεδομένων», πρέπει να εισαγάγετε το όνομα της βάσης δεδομένων σας.
 •  Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο βήμα”.
 •  Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη σας δίπλα στην καρτέλα “Όνομα χρήστη”.
 •  Στη συνέχεια, πρέπει επίσης να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης δίπλα στην καρτέλα “Κωδικός πρόσβασης”. Πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δύο φορές και μετά να κάνετε κλικ στο «Δημιουργία χρήστη».
 •  Στη συνέχεια, πρέπει να εκχωρήσετε στον χρήστη σας τα δικαιώματα στη βάση δεδομένων σας. Μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο “Όλα τα δικαιώματα”, εκτός εάν ζητηθεί διαφορετικά από έναν προγραμματιστή.
 •  Αφού ορίσετε τα δικαιώματα, πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα “Επόμενο βήμα” που θα ολοκληρώσει ουσιαστικά τη διαδικασία εγκατάστασης. Παρατηρήστε ότι το όνομα της βάσης δεδομένων και ο χρήστης της βάσης δεδομένων χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη cPanel ως πρόθεμα. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε πρόσθετες βάσεις δεδομένων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω.

Μπορώ να εξαγάγω μια βάση δεδομένων MySQL στο phpMyAdmin?

Υπάρχουν στιγμές που βρίσκετε την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας, είτε ως μέτρο ασφαλείας είτε ως απαίτηση κατά τη διαδικασία μεταφοράς του ιστότοπού σας σε άλλον διακομιστή. Στην πραγματικότητα, τα αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων γίνονται εύκολα μέσω της εξαγωγής τους χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin, ένα εργαλείο που μπορεί να βρεθεί στο cPanel σας. Για εξαγωγή, απλώς κάντε τα ακόλουθα βήματα:

 •  Συνδεθείτε στο cPanel σας.
 •  Κάτω από την επικεφαλίδα “Βάσεις δεδομένων”, κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων που θέλετε να εξαγάγετε από τη λίστα στο αριστερό μενού κάνοντας κλικ σε αυτήν.
 •  Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Εξαγωγή” που μπορείτε να βρείτε στο μενού στο πάνω μέρος της σελίδας.
 •  Κάτω από την επικεφαλίδα “Εξαγωγή”, ελέγξτε παρακάτω το “Προβολή dump (σχήμα) βάσης δεδομένων” και βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί όλοι οι πίνακες καθώς και η επιλογή SQL.
 •  Στη συνέχεια, στην ενότητα “Δομή”, ενεργοποιήστε την επιλογή “Προσθήκη DROPTABLE / ΠΡΟΒΟΛΗ / ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ” και βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το “Αποθήκευση ως αρχείο” που βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά της σελίδας. Λάβετε υπόψη ότι εάν η βάση δεδομένων σας είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε να επιλέξετε είτε “zipped” είτε “gzipped” για πολύ πιο γρήγορη λήψη.
 •  Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” κάτω δεξιά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” όταν σας ζητηθεί. Αυτή η ενέργεια ξεκινά τη διαδικασία λήψης στον τοπικό υπολογιστή σας.

Τρόπος εισαγωγής σε μια βάση δεδομένων MySQL στο phpMyAdmin?

Ενώ υπάρχει ανάγκη εξαγωγής μιας βάσης δεδομένων, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε έναν από έναν άλλο διακομιστή στον διακομιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το phpMyAdmin. Ωστόσο, για να το εισαγάγετε, πρέπει να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας βάσης δεδομένων που συνήθως λαμβάνει την επέκταση “.sql” αν και .zip και tar.gz είναι επίσης αποδεκτά. Για να εισαγάγετε ένα αρχείο, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 •  Συνδεθείτε στο cPanel σας.
 •  Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin που θα βρεθεί κάτω από τις “Βάσεις δεδομένων” της αρχικής οθόνης του cPanel.
 •  Στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων από την οποία θέλετε να εισαγάγετε μεταξύ της λίστας στο αριστερό μενού.
 •  Στο επάνω μενού, κάντε κλικ στην καρτέλα “Εισαγωγή”.
 •  Στη συνέχεια, κάτω από το “Αρχείο προς εισαγωγή”, κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση” και, στη συνέχεια, βρείτε το αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας.
 •  Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εισαγωγής. Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή, θα πρέπει να δείτε ένα πράσινο σημάδι επιλογής κάτω από τις καρτέλες και μια ειδοποίηση που θα πρέπει να λέει κάτι τέτοιο, “Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map