Το InMotion σας επιτρέπει να κατέχετε τον ιστότοπό σας;

Σας επιτρέπει το InMotion να κατέχετε τον ιστότοπό σας?

Για πολλούς από εμάς, ειδικά για αρχάριους ιστότοπων, το ζήτημα της ιδιοκτησίας του ιστότοπου μπορεί να φαίνεται παράλογο. Πολλοί από εμάς θα σκεφτόμασταν ότι επειδή ξοδέψατε σημαντικά χρηματικά ποσά και επειδή πληρώσατε για τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του ιστότοπου, είστε ο κάτοχος του ιστότοπού σας και θα ερωτηθείτε ποιος κατέχει τον ιστότοπο ακούγεται γελοίο. Ωστόσο, είστε πραγματικά ο ιδιοκτήτης του ιστότοπού σας; Μπορείτε να πείτε αμέσως ναι σε αυτήν την ερώτηση, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Εκτός αν το συμβόλαιο αναφέρει ρητά ότι είστε ιδιοκτήτης του ιστότοπού σας, τεχνικά, δεν είστε ποτέ ο ιδιοκτήτης του.


Για καλύτερη κατανόηση σχετικά με αυτήν τη συζήτηση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πρώτα την έννοια του όρου «δικός». Από τεχνικής απόψεως, η ιδιοκτησία τομέα μοιάζει με το να είστε ο κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου του σπιτιού σας, τον οποίο δεν έχετε στην κατοχή σας, αλλά το εκμισθώνετε από την εταιρεία.
Ωστόσο, αυτή η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολη καθώς δεν επιτρέπουν σε όλες τις εταιρείες φιλοξενίας να κατέχετε τον ιστότοπό σας. Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών / Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου της InMotion, Μέρος 4.ai, ο «Πελάτης είναι ο κάτοχος ή έγκυρος κάτοχος άδειας χρήσης του Περιεχομένου Πελάτη και κάθε στοιχείου αυτού και ο Πελάτης έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες, συγκαταθέσεις, άδειες, παραιτήσεις και εκδόσεις για τη χρήση του Περιεχομένου Πελάτη και κάθε στοιχείου αυτού, συμπεριλαμβανομένων χωρίς περιορισμό, όλων των εμπορικών σημάτων, λογότυπων, ονομάτων και ομοιότητας που περιέχονται σε αυτό, χωρίς καμία υποχρέωση από την Εταιρεία να πληρώσει οποιαδήποτε αμοιβή, υπολείμματα, πληρωμές συντεχνιών ή οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση οποιουδήποτε είδους σε οποιοδήποτε Πρόσωπο ή οντότητα; ” (www.inmotionhosting.com/terms-of-service). Αυτή η διάταξη σημαίνει ότι ο πελάτης κατέχει ολόκληρο το περιεχόμενο του ιστότοπου, αλλά όχι τον ίδιο τον ιστότοπο, καθώς εκμισθώνεται μόνο στον πελάτη.

Γιατί δεν μπορώ να κατέχω στον ιστότοπό μου?

Με απλά λόγια, δεν μπορείτε να είστε κάτοχος του ιστότοπού σας όσο ο ιστότοπός σας αποτελείται πραγματικά από πολλά μέρη, μερικά από τα οποία σας ανήκουν και ενώ άλλα απλώς μισθώνετε από τον πάροχο φιλοξενίας. Εδώ είναι ένας απλός οδηγός για το τι σας ανήκει και απλά μισθώνετε.

 •  Δεν διαθέτετε τον διακομιστή ιστού.
 •  Ο διακομιστής ιστού είναι ο υπολογιστής που εκτελεί την πλατφόρμα διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας. Συνήθως, το κέντρο δεδομένων διαθέτει τον διακομιστή ιστού και τον εκμισθώνει. Είναι προφανές ότι δεν έχετε τον ιστότοπό σας εκτός εάν αγοράσετε έναν για εσάς.
 •  Δεν διαθέτετε την πλατφόρμα διακομιστή Web.
 •  Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν τα Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + και Microsoft SQL Server.
 •  Δεν διαθέτετε το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) όπως το WordPress, το Joomla και το Drupal.
 •  Μπορείτε να έχετε το δικό σας CMS εάν συντάξετε έναν πηγαίο κώδικα και ότι τον γράψατε μόνοι σας. Ο κάτοχος του CMS είναι ο δημιουργός του και έχετε άδεια μόνο να το χρησιμοποιήσετε.
 •  Δεν διαθέτετε το λογισμικό βάσης δεδομένων όπως το MySQL.
 •  Η μη κατοχή του λογισμικού βάσης δεδομένων σημαίνει επίσης ότι δεν σας ανήκει και η πραγματική βάση δεδομένων, αλλά έχετε τα δεδομένα και το περιεχόμενο του ιστότοπου που είναι αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων, αρκεί να το συντάξετε.
 •  Συνήθως, δεν είστε ο κύριος πηγαίος κώδικας του ιστότοπου, εκτός εάν τον έχετε ο ίδιος.
 •  Ο πηγαίος κώδικας είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στη γλώσσα της πλατφόρμας διακομιστή Web που περιέχει τις συνδέσεις με άλλο λογισμικό και χρησιμοποιείται επίσης για επικοινωνία με εξωτερικούς διακομιστές συστήματος. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του σεναρίου HTML / CSS / Java για να λειτουργεί το πρόγραμμα περιήγησης στην οθόνη σας.
 •  Δεν διαθέτετε το πρόγραμμα περιήγησης, έχετε άδεια μόνο να το χρησιμοποιήσετε.
 •  Το πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν έχετε το όνομα τομέα σας.
 •  Τώρα αυτό μπορεί να εκπλήξει, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε το όνομα τομέα, παρόλο που είστε ο κάτοχος του ονόματος τομέα. Το μισθώνετε μόνο.

Τι έχω να αποκτήσω τότε?

Το να είστε ο «κάτοχος» του ιστότοπού σας σημαίνει απλώς ότι έχετε τα εξής:

 •  Είστε ο κάτοχος των γλωσσών σεναρίου HTML / CSS / Java, των δομικών στοιχείων του ιστότοπού σας και των γλωσσών που κατανοούν τα προγράμματα περιήγησης.
 •  Έχετε τον οπτικό σχεδιασμό του ιστότοπού σας.
 •  Αυτό περιλαμβάνει τη διάταξη και τα γραφικά στοιχεία όπως χρώματα, τυπογραφία, φωτογραφία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της διεπαφής χρήστη, το ευανάγνωστο περιεχόμενο του ιστότοπου και τις εικόνες και τα βίντεο που περιέχει.
 •  Έχετε το Περιεχόμενο Κειμένου του ιστότοπού σας.
 •  Αυτό περιλαμβάνει όλα τα αναγνώσιμα, μορφοποιημένα, ικανά να αντιγραφούν και να επικολληθούν, καθώς και να ευρετηριαστούν στο κείμενο της ιστοσελίδας της μηχανής αναζήτησης που μπορεί να αποδοθεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε ο συγγραφέας του Περιεχομένου κειμένου για να το κάνετε δικό σας.
 •  Έχετε τις φωτογραφίες του ιστότοπού σας.
 •  Αυτή η προϋπόθεση ισχύει, εάν και μόνο εάν τραβήξατε τις φωτογραφίες μόνοι σας, διαφορετικά, εάν την αντιγράψατε από κάπου, η φωτογραφία έχει άδεια μόνο για εσάς.

Τι πρέπει να καταλάβω σχετικά με τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας του ιστότοπου?

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι δεν είστε ο κάτοχος του ιστότοπού σας. Μπορεί να ακούγεται γελοίο ότι αφού ξοδέψατε χρόνο και χρήμα για τον ιστότοπό σας, θα ενημερωθείτε ότι δεν σας ανήκουν πραγματικά.
Τα παρακάτω είναι τα σημαντικά γεγονότα που πρέπει να κατανοήσετε σχετικά με τη νομική πραγματικότητα της ιδιοκτησίας του ιστότοπού σας. Πρώτον, πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε ποτέ να έχετε νόμιμα την πλατφόρμα διακομιστή ιστού, το όνομα τομέα σας, την πλατφόρμα ιστού, το λογισμικό βάσης δεδομένων, το CMS και ακόμη και τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του ιστότοπού σας. Δεύτερον, δεν θα μπορούσατε ποτέ να αποκτήσετε τον διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας και ότι σας έχει παραχωρηθεί μόνο η άδεια χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας του δημιουργού του ιστότοπου και της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του. Ωστόσο, κατέχετε νόμιμα τα περιεχόμενα του ιστότοπού σας, εάν και μόνο εάν, έχετε συντάξει μόνοι σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map