Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPress

Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPressΗ εκμάθηση του τρόπου προσθήκης του Google Analytics στο WordPress είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της λειτουργίας του δικού σας ιστότοπου. Το λογισμικό μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι και δεν λειτουργεί στον ιστότοπό σας και σας επιτρέπει να λαμβάνετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του.


Σε αυτό το σεμινάριο, θα απαντήσουμε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το Google Analytics, όπως:

 • Τι είναι το Google Analytics και γιατί το χρειάζεστε?
 • Πώς να εγγραφείτε στο Google Analytics?
 • Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPress?
 • Πώς να εγκαταστήσετε το Google Analytics με μια προσθήκη WordPress?

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι το Google Analytics και γιατί το χρειάζεστε?

Πριν μπείτε στα τεχνικά θέματα, ας μιλήσουμε πρώτα για το αντικείμενο αυτής της ανάρτησης – Google Analytics. Εάν είστε εντελώς αρχάριος, ίσως να μην γνωρίζετε καν τι είναι και γιατί είναι καλή ιδέα να το συνδέσετε στον ιστότοπό σας WordPress. Ας το καλύψουμε πρώτα.

1. Το Google Analytics σάς βοηθά να γνωρίσετε το κοινό σας

Το Google Analytics είναι μια σουίτα αναλυτικών στοιχείων ιστού που σας βοηθά να κατανοήσετε και να αναλύσετε την επισκεψιμότητα στον ιστό. Είναι παρόν σε πάνω από 50 εκατομμύρια ιστότοπους σε όλο τον κόσμο.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι να προσθέσετε ένα κομμάτι κώδικα JavaScript στη σελίδα σας (περισσότερα σε αυτό παρακάτω) που επιτρέπει στο Google να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των επισκεπτών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, θα συλλέξει αυτές τις δραστηριότητες και θα τις παρουσιάσει με τη μορφή στατιστικών στοιχείων στο λογαριασμό σας στο Google Analytics.

Παράδειγμα Google Analytics

Εδώ μπορείτε να μάθετε από τα στατιστικά στοιχεία:

 • Ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας? – Γεωγραφικές και τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του κοινού σας και τις συσκευές που χρησιμοποιούν για πρόσβαση στον ιστότοπό σας.
 • Τι κάνουν οι επισκέπτες σας? – Μάθετε ποιες σελίδες βλέπουν, το ποσοστό εγκατάλειψης (δηλαδή το μερίδιο των επισκεπτών που αποχωρούν μετά από μία μόνο σελίδα), πόσο καιρό παραμένουν στον ιστότοπό σας και άλλα.
 • Πότε έρχονται? – Το Google Analytics σάς δείχνει επίσης πότε ακριβώς οι άνθρωποι έρχονται στον ιστότοπό σας ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα ή μήνα.
 • Πώς βρίσκουν τον ιστότοπό σας? – Λαμβάνετε επίσης πληροφορίες σχετικά με το αν το κοινό σας βρίσκει τον ιστότοπό σας σε μηχανές αναζήτησης (και ποιες από αυτές), κοινωνικά μέσα, συνδέσμους σε άλλους ιστότοπους ή εάν εισάγουν απευθείας τη διεύθυνση του ιστότοπού σας.
 • Πώς αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας? – Από το Google Analytics μπορείτε επίσης να καταλάβετε πώς αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με τον ιστότοπό σας στο WordPress, για παράδειγμα, τους συνδέσμους στους οποίους κάνουν κλικ. Εάν ορίσετε συγκεκριμένους στόχους (όπως τη μετατροπή επισκεπτών σε συνδρομητές email) μπορείτε επίσης να το παρακολουθείτε.

2. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας

Τι μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες; Πώς είναι αυτό χρήσιμο για εσάς; Η γνώση των παραπάνω σας επιτρέπει να κάνετε πολλά πράγματα.

 • Προσαρμόστε τον ιστότοπό σας για να εξυπηρετήσετε καλύτερα το κοινό σας. Για παράδειγμα, βελτιώνοντας τεχνικές πτυχές ή προσθέτοντας μια γλώσσα.
 • Βελτιστοποιήστε τις πηγές επισκεψιμότητας – επενδύστε περισσότερο σε αυτές που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά ή ενισχύστε τις προσπάθειές σας σε εκείνες που δεν το κάνουν.
 • Βελτιώστε το περιεχόμενο και τη στρατηγική περιεχομένου για να δώσετε στους επισκέπτες περισσότερα από αυτά που τους ενδιαφέρουν.
 • Παρακολουθήστε καμπάνιες μάρκετινγκ και δείτε αν λειτουργούν.
 • Βρείτε τις σελίδες με τη χειρότερη απόδοση και λάβετε μέτρα για να τις βελτιώσετε.

Με λίγα λόγια – τα αναλυτικά στοιχεία ιστού σάς επιτρέπουν να εξαλείψετε την εικασία και να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τον ιστότοπό σας με βάση γεγονότα και σκληρά δεδομένα αντί για ένταση. Το Google Analytics είναι εντελώς δωρεάν για χρήση, επομένως δεν συμβάλλει στο κόστος του ιστότοπου.

Βήμα 1. Εγγραφείτε με το Google Analytics

Για να μπορέσετε να συνδέσετε το λογισμικό στον ιστότοπό σας, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Θα το κάνουμε πρώτα πηγαίνοντας στο Αρχική σελίδα του Google Analytics.

Δημιουργία λογαριασμού αναλυτικών στοιχείων Google

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Google, απλώς χρησιμοποιήστε τον για να συνδεθείτε. Εάν όχι, κάντε κλικ στο κουμπί για να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο λογαριασμό. Όταν τελειώσετε με ένα από τα δύο, θα δείτε την παρακάτω οθόνη.

Ρύθμιση λογαριασμού Google Analytics

Ήδη δείχνει ήδη τη διαδικασία που θα περάσουμε. Κτύπημα Εγγραφείτε για να ξεκινήσετε. Στην επόμενη οθόνη, όταν δίνεται μια επιλογή μεταξύ μιας εφαρμογής για κινητά και ενός ιστότοπου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα δικτυακός τόπος. Μετά από αυτό, πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία σας.

Καθορίστε τα στοιχεία του λογαριασμού

Λάβετε υπόψη ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να περιέχει πολλούς ιστότοπους που παρακολουθείτε. Κατά συνέπεια, ένα κατάλληλο όνομα λογαριασμού μπορεί να είναι κάτι σαν Επιχειρηματικοί ιστότοποι. Η ιστοσελίδα Το όνομα, η διεύθυνση, η κατηγορία βιομηχανίας, η χώρα και η ζώνη ώρας πρέπει να είναι αυτονόητα. Υπό Ρυθμίσεις κοινής χρήσης δεδομένων, μπορείτε να επιλέξετε ό, τι θεωρείτε κατάλληλο.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Λήψη αναγνωριστικού παρακολούθησης να συνεχίσει. Ίσως χρειαστεί να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του Google Analytics στο επόμενο βήμα. Μετά από αυτό, θα δείτε τη σελίδα με τον κώδικα παρακολούθησης και το αναγνωριστικό παρακολούθησης.

Κωδικός και αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics

Προς το παρόν, αυτό είναι το μόνο που θέλαμε να πετύχουμε.

Στο επόμενο βήμα, θα προσθέσουμε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας στο WordPress. Για να το κάνετε αυτό, ίσως χρειαστείτε τον κωδικό ή το αναγνωριστικό παρακολούθησης, επομένως είναι λογικό να αφήσετε ανοιχτή την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Σε περίπτωση που το κλείσετε και πρέπει να φτάσετε εκεί αργότερα, μπορείτε πάντα να βρείτε τον κώδικα παρακολούθησης κάτω Διαχειριστής> Πληροφορίες παρακολούθησης> Κώδικας παρακολούθησης.

Βήμα 2. Μάθετε τα βασικά του Google Analytics

Προτού φτάσουμε στον τρόπο προσθήκης του κώδικα στον ιστότοπό σας, ας πάρουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην κύρια διεπαφή του Google Analytics. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον τύπο πληροφοριών που μπορείτε να βρείτε εκεί. Μπορείτε να φτάσετε εκεί κάνοντας κλικ στο Σπίτι κουμπί.

Λογαριασμός αναλυτικών στοιχείων Google

Στα δεξιά, θα βλέπετε πάντα τα στατιστικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας, ενώ στα αριστερά μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα κοιτάξετε. Το μέρος του προγράμματος όπου θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας είναι το Αναφορές αυτί. Θα βρείτε έναν αριθμό διαφορετικών ενοτήτων που, εάν κάνετε κλικ, περιέχουν άλλα υπομενού και περιέχουν τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Πραγματικός χρόνος – Σας δείχνει τι συμβαίνει στον ιστότοπό σας τη στιγμή της παρατήρησης. Πόσα άτομα επισκέπτονται αυτήν τη στιγμή, από πού προέρχονται, τι βλέπουν και πολλά άλλα.
 • Κοινό – Περιέχει πληροφορίες που σας βοηθούν να μάθετε περισσότερα για τους χρήστες σας, π.χ. τον αριθμό των επισκεπτών σε μια χρονική περίοδο, πόσο καιρό έμειναν κατά μέσο όρο και τα δημογραφικά καθώς και τις τεχνικές πληροφορίες σχετικά με αυτούς.
 • Απόκτηση – Σας δείχνει ποιες πηγές στέλνουν χρήστες στον ιστότοπό σας και πληροφορίες σχετικά με τα κανάλια μάρκετινγκ.
 • η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – Όλα σχετικά με το τι κάνουν οι χρήστες σας αφού έρθουν στον ιστότοπό σας, το περιεχόμενο που βλέπουν και άλλα.
 • Μετατροπή – Εάν έχετε ορίσει στόχους στο Google Analytics, εδώ μπορείτε να καταλάβετε πόσο καλά κάνετε στην επίτευξή τους.

Όλα καλά μέχρι τώρα; Στη συνέχεια, ας δούμε πώς να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας WordPress τώρα.

Βήμα 3. Προσθέστε το Google Analytics στο WordPress

Προκειμένου το Google Analytics να αρχίσει να παρακολουθεί τους επισκέπτες σας, ο παραπάνω κώδικας πρέπει να υπάρχει σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας στην οποία θέλετε να το κάνετε. Συνήθως, αυτά είναι όλα. Δείτε πώς μπορείτε να το επιτύχετε χειροκίνητα.

Επιλογή Α: Εισαγάγετε τον κωδικό σε header.php

Ένας από τους κύριους τρόπους για να προσθέσετε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας είναι να τον εισαγάγετε στην κεφαλίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα φορτώνεται σε κάθε σελίδα.

Χάρη στον τρόπο δημιουργίας του WordPress, αυτό είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί. Τα περισσότερα τυπικά θέματα έχουν ένα header.php αρχείο που είναι υπεύθυνο για την έξοδο της ενότητας κεφαλίδας τοποθεσίας. Έτσι, μπορείτε απλά να εισαγάγετε τον κώδικα του Google Analytics εδώ.

Ωστόσο, όταν κάνετε αλλαγές σε αρχεία θεμάτων, να γνωρίζετε ότι είναι πάντα καλύτερο να το κάνετε σε ένα θέμα παιδιού. Διαφορετικά, θα χαθούν όταν ενημερώσετε το κύριο θέμα σας. Τα παιδικά θέματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα γενικά και σίγουρα θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτά.

Μόλις δημιουργήσετε το θέμα του παιδιού σας, απλώς αντιγράψτε το header.php από το κύριο θέμα σε αυτό και αρχίστε να το επεξεργάζεστε. Στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα παρακολούθησης από το Google Analytics σε αυτόν ακριβώς πριν από το κλείσιμο υποστήριγμα.

Προσθέστε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics στο αρχείο κεφαλίδας WordPress

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός είναι τυλιγμένος

Αποθηκεύστε, ανεβάστε και από εκείνη τη στιγμή, το Google Analytics πρέπει να ξεκινήσει την παρακολούθηση.

Επιλογή Γ: Χρησιμοποιήστε μια προσαρμοσμένη προσθήκη

Μια τρίτη επιλογή για μη αυτόματη προσθήκη του κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας είναι η δημιουργία της δικής σας προσθήκης. Αυτό σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε κομμάτια από το WordPress. Επιπλέον, διασφαλίζει ότι ο κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics παραμένει στον ιστότοπό σας, ακόμη και αν αλλάξετε θέματα.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ μια προσθήκη, μην ανησυχείτε - είναι πολύ εύκολο! Προτού φτάσουμε σε μια απλή σημείωση: για να λειτουργήσει το παρακάτω, το ενεργό θέμα σας πρέπει να έχει το wp_head γάντζο μέσα header.php. Αυτό συνήθως εφαρμόζεται από προεπιλογή, αλλά αξίζει τον έλεγχο!

Μόλις τελειώσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο PHP. Πάρτε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της επιλογής σας, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο και αποθηκεύστε το ως κάτι παρόμοιο nick-google-analytics.php. Στη συνέχεια, προσθέστε τον παρακάτω κώδικα (υπόδειξη: είναι η ίδια λειτουργία όπως πριν συν μια κεφαλίδα που επιτρέπει στο WordPress να γνωρίζει ότι αυτό είναι ένα πρόσθετο).

  

Φροντίστε να αντικαταστήσετε το δείγμα κώδικα παρακολούθησης (τα πάντα μεταξύ τους ) με το δικό σας. Διαφορετικά, δεν θα λειτουργήσει. Επίσης, προσαρμόστε την κεφαλίδα σε ό, τι θέλετε.

Μόλις τελειώσετε, αποθηκεύστε το αρχείο και ανεβάστε το στο φάκελο προσθηκών του ιστότοπού σας (wp-content> προσθήκες). Μπορείτε επίσης να του δώσετε τον δικό του υποφάκελο αν θέλετε. Όταν τελειώσετε, ενεργοποιήστε το από το back-end του WordPress όπως οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο.

Ενεργοποίηση προσαρμοσμένης προσθήκης WordPress για τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics

Ενώ τα παραπάνω δεν είναι πολύ περίπλοκα, και ακόμη πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές διαθέσιμες προσθήκες. Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με ένα παράδειγμα τώρα και αργότερα θα εξετάσουμε μερικά ακόμη πρόσθετα που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Πώς να εγκαταστήσετε το Google Analytics με μια προσθήκη WordPress

Για αυτό το σεμινάριο, θα το χρησιμοποιήσουμε Google Analytics για WordPress από MonsterInsights. Είναι το πιο δημοφιλές πρόσθετο στον κατάλογο για αυτόν τον σκοπό με περισσότερες από δύο εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση και συνοδεύεται από μια λειτουργική μονάδα που τη βοηθάει να συμμορφώνεται με το GDPR (δυστυχώς, μόνο στην premium έκδοση).

Πάμε!

1. Εγκαταστήστε την προσθήκη

Φυσικά, όποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη στον ιστότοπό σας στο WordPress, το πρώτο βήμα είναι να το εγκαταστήσετε. Για αυτό, απλά πηγαίνετε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου. Αναζητήστε το με όνομα (ψάχνετε αναλυτικά στοιχεία google πρέπει να είναι αρκετό).

Προσθήκη Google Analytics WordPress

Όταν το βρείτε στη λίστα, πατήστε Εγκατάσταση τώρα για να ξεκινήσετε τη λήψη στον ιστότοπό σας. Ενεργοποιήστε όταν τελειώσει.

2. Συνδεθείτε στο Google Analytics

Όταν η προσθήκη είναι ενεργή, θα βρείτε ένα νέο στοιχείο μενού που ονομάζεται Πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας. Κάντε κλικ για να μεταβείτε στο Ρυθμίσεις μενού.

Έλεγχος ταυτότητας MonsterInsights με λογαριασμό Google Analytics

Κάντε κλικ στο Έλεγχος ταυτότητας με τον λογαριασμό σας Google. Αυτό θα σας ανακατευθύνει στη σελίδα του Google Analytics. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ή, εάν είστε ήδη, να επιλέξετε τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για παρακολούθηση.

Συνδεθείτε στον Λογαριασμό Google

Μόλις συνδεθείτε, το Google Analytics θα σας ζητήσει να δώσετε άδεια για την προσθήκη WordPress για πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Επιτρέψτε στην προσθήκη να προσθέσει το Google Analytics στο WordPress

Αυτό είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει, βεβαιωθείτε ότι το επιτρέπετε. Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε το προφίλ που θέλετε να παρακολουθήσετε. Επιλέξτε αυτό που δημιουργήσατε νωρίτερα και ολοκληρώστε τον έλεγχο ταυτότητας όταν το έχετε κάνει.

Αυτό είναι! Θα επιστρέψετε στον ιστότοπό σας. Σας είπαμε ότι θα ήταν εύκολο!

2.1 Εναλλακτική μέθοδος

Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας WordPress με αυτήν την προσθήκη. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τον κώδικα παρακολούθησης UA μη αυτόματα. Για αυτό, απλώς κάντε κλικ στο Κάντε κλικ εδώ για μη αυτόματο έλεγχο ταυτότητας.

Εισαγάγετε μη αυτόματα το αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics στο WordPress

Θα βρείτε τον κωδικό UA ως αναγνωριστικό παρακολούθησης στο λογαριασμό σας στο Google Analytics.

Αναγνωριστικό παρακολούθησης του Google Analytics

Αντιγράψτε και επικολλήστε το στο πεδίο στις ρυθμίσεις προσθηκών. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Ολοκληρώθηκε!

Απλώς να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές MonsterInsights στο back-end του WordPress με αυτόν τον τρόπο.

3. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις παρακολούθησης

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Παρακολούθηση στην καρτέλα στην κορυφή για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής από τους επισκέπτες σας.

Ρυθμίσεις παρακολούθησης MonsterInsights

Ας καλύψουμε το πιο σημαντικό γρήγορα:

 • Σύμπλεξη - Επιλογές που σας επιτρέπουν να αγνοήσετε τους χρήστες του ιστότοπου ανά ρόλο χρήστη και να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση συμβάντων (δηλαδή κλικ στους συνδέσμους)
 • δημογραφικά στοιχεία - Ενεργοποίηση δημογραφικών στοιχείων και αναφορών ενδιαφέροντος. Το πιο σημαντικό - είναι εκεί όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανωνυμοποίηση IP.
 • Άδειες - Ας ελέγξουμε ποιος στον ιστότοπό σας μπορεί να προβάλει τις αναφορές και να αλλάξει τις ρυθμίσεις, αν θέλετε η προσθήκη να ενημερώνεται αυτόματα, να παρακολουθείτε στατιστικά χρήσης και να εμφανίζονται ανακοινώσεις.

Υπάρχουν μερικά ακόμη δευτερεύοντα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε π.χ. χειρισμό συνδέσμων συνεργατών και πολλά άλλα. Δυστυχώς, η πλειονότητα των επιλογών αποτελούν μέρος της premium έκδοσης του πρόσθετου.

4. Ελέγξτε τις Αναφορές

Το εκπληκτικό πράγμα για το MonsterInsights δεν είναι μόνο ότι είναι εύκολο στη χρήση, αλλά και τραβά δεδομένα Google Analytics απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Μπορείτε να το δείτε κάτω Insights> Αναφορές.

Αναφορά MonsterInsights

Λάβετε υπόψη ότι η Google χρειάζεται λίγο χρόνο για να εμφανίσει δεδομένα. Επομένως, αυτό το τμήμα ενδέχεται να είναι κενό αυτήν τη στιγμή όπως στον λογαριασμό σας στο Google Analytics. Γενικά, χρειάζονται 12-24 ώρες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα δεδομένα, απλώς ελέγξτε ξανά αργότερα.

Συνοπτικά, το Google Analytics και το WordPress

Το Google Analytics είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση του ιστότοπού σας στο WordPress. Μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το κοινό σας, ώστε να μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε καλύτερα.

Στην παραπάνω ανάρτηση, μιλήσαμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτήν τη σουίτα αναλυτικών στοιχείων ιστού, συμπεριλαμβανομένων όσων πρέπει να σκεφτείτε όσον αφορά τους νόμους περί απορρήτου δεδομένων.

Πέρα από αυτό, όπως έχετε δει, η προσθήκη των αναλυτικών στοιχείων στον ιστότοπό σας δεν είναι περίπλοκη. Στην ουσία, πρέπει απλώς να εγγραφείτε και να προσθέσετε τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας.

Το τελευταίο μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα είτε προσθέτοντάς το σε αρχεία προτύπων, συμπεριλαμβανομένου του σε μια συνάρτηση είτε σε μια προσαρμοσμένη προσθήκη. Τα πρόσθετα προσφέρουν έναν ακόμη πιο βολικό τρόπο όπως έχετε δει. Υπάρχουν επίσης πολλές διαφορετικές επιλογές για αυτό.

Μέχρι τώρα, είστε έτοιμοι να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να κάνετε τον ιστότοπό σας ακόμη πιο επιτυχημένο!

Έχετε σκέψεις για το Google Analytics και το WordPress; Εάν ναι, μοιραστείτε το στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map