cPanel Αυξημένη τιμή- Όταν το cPanel αποφάσισε να σοκάρει την κοινότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων


cPanel

Ο πιο χρησιμοποιούμενος και πιο δημοφιλής πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, η cPanel Inc. συγκλόνισε τη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων στις 27 Ιουνίου 2019. Το σοκ προήλθε από την αύξηση των τελών άδειας χρήσης τους. Η αλλαγή δεν περιορίστηκε μόνο στο τέλος άδειας χρήσης, αλλά ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο είχε υποστεί μια αλλαγή. Και οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πολύ μπερδεμένοι σχετικά με αυτές τις αλλαγές και την αύξηση των τιμών του cPanel. Ενημερώστε μας για το παλιό μοντέλο τιμολόγησης και το νέο, ώστε να είστε σε θέση να κατανοήσετε ξεκάθαρα όλες τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί και ποιος είναι ο αντίκτυπος σε εσάς.

cPanel Old Pricing v / s cPanel Νέα τιμολόγηση

Έτσι φαινόταν η τιμολόγηση του cPanel πριν από την αλλαγή της τιμολόγησης.

Αύξηση τιμής cPanel

Όπως μπορείτε να δείτε, πριν από την αύξηση των τιμών, ήταν απλώς αφιερωμένο στο cPanel VPS και στο cPanel. Και μόλις λάβετε την άδεια, δεν υπήρχαν περιορισμοί στον αριθμό των χρηστών ή στον λογαριασμό email κ.λπ..

Κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει το cPanel VPS ή Dedicated άδεια για 20 $ και 45 $ αντίστοιχα, για απεριόριστους λογαριασμούς.

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων, ειδικά εκείνοι που προσέφεραν φιλοξενία μεταπωλητών συνήθως είχαν απεριόριστο αριθμό λογαριασμών. Αλλά αυτό άλλαξε σε σχέση με τη νέα τιμολόγηση.

Η παρακάτω εικόνα περιγράφει τη νέα τιμολόγηση της άδειας cPanel. Και μπορείτε να δείτε, με το όνομα κάθε προγράμματος, υπάρχει ένα όριο που αναφέρεται σε έναν αριθμό λογαριασμών cPanel κάτω από αυτό το πρόγραμμα. Μόλις ο διακομιστής υπερβεί αυτό το όριο, κάθε λογαριασμός cPanel που δημιουργείται μετά τη διέλευση του αναφερόμενου ορίου χρεώνεται 0,02 $ ανά λογαριασμό.

Ενημέρωση αύξησης τιμής cPanel

Εάν αγοράσετε επίπεδο διαχειριστή, θα πρέπει να πληρώνετε 20 $ μηνιαίως και θα επιτρέπεται να έχετε 5 λογαριασμούς cPanel στον διακομιστή σας.
Εάν εσείς αλλά ο προγραμματιστής, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε 30 λογαριασμούς cPanel στον διακομιστή σας και θα πρέπει να πληρώνετε 30 $ μηνιαίως.

Εάν αγοράσετε το πρόγραμμα Premier, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε 100 λογαριασμούς cPanel στον διακομιστή σας και η μηνιαία τιμή καθορίζεται στα 45 $ για αυτό το πακέτο.

Τι γίνεται όμως αν έχετε περισσότερους από 100 λογαριασμούς στον διακομιστή σας; Θα πρέπει να πληρώσετε 0,2 $ για κάθε προστιθέμενο λογαριασμό αφού ξεπεράσετε το όριο.

Κάναμε τα μαθηματικά. Και εδώ καταλάβαμε.

Εάν έχετε 150 λογαριασμούς, τότε θα πρέπει να πληρώνετε 45 $ + 10 $ = 50 $ μηνιαίως. Εάν έχετε 200 λογαριασμούς, πρέπει να πληρώνετε 45 $ + 20 $ = 65 $ κάθε μήνα. Και αν έχετε 300 λογαριασμούς, ο μηνιαίος λογαριασμός cPanel θα σας κοστίσει 45 $ + 40 $ = 85 $.

Και παρόλο που ακόμη και οι οικοδεσπότες μικρής κλίμακας επηρεάζονται επίσης από αυτήν την αύξηση των τιμών, ο αντίκτυπός τους δεν θα είναι πολύ σοβαρός. Φανταστείτε ότι ένας πάροχος φιλοξενίας μεταπωλητών έχει ρίξει χιλιάδες λογαριασμούς cPanel σε έναν διακομιστή. Θα πρέπει να πληρώνουν 0,2 $ μηνιαίως για κάθε λογαριασμό μετά την υπέρβαση του ορίου των 100 λογαριασμών.

Αυτό έχει δημιουργήσει πολλές σκέψεις να κάνουμε. Οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα πρέπει είτε να αλλάξουν την τιμολόγηση των σχεδίων που προσφέρουν είτε να μεταβούν σε μια εναλλακτική λύση του cPanel.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις του cPanel?

Ενώ υπάρχουν πολλοί δωρεάν και πληρωμένοι πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, το cPanel υπήρξε ο βασιλιάς. Μόνο ένας άλλος πίνακας ελέγχου που μπορεί να αντέξει λίγο στο cPanel είναι ο Plesk. Και αν δεν γνωρίζετε, τόσο το cPanel όσο και το Plesk ανήκουν στην ίδια εταιρεία που ονομάζεται Oakley. Ενώ η Plesk έχει ήδη δει αύξηση των τιμών, δεν είναι το cPanel, του οποίου οι τιμές έχουν αυξηθεί.

Ακολουθούν μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις του cPanel

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Ενημέρωση: Αναθεωρημένη τιμολόγηση cPanel (μετά από τεράστια αντίδραση από την κοινότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων)

Η κίνηση της cPanel να αυξήσει μαζικά την τιμολόγηση της άδειας της επικρίθηκε έντονα από την κοινότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων, σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε σαφώς ως απληστία. Και πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων είχαν ήδη αρχίσει να ρίχνουν το cPanel από το γατάκι τους. Και η ζέστη της αντίδρασης έχει κάνει την ομάδα του cPanel να ξανασκεφτεί το τιμολόγιο.

Και σίγουρα, ήρθε η ώρα για τους ανταγωνιστές της cPanel να χτυπήσουν χρυσό σε αυτήν την κατάσταση. Αλλά η cPanel έβλεπε γρήγορα το γεγονός ότι η αύξηση της τιμής θα έχει μεγαλύτερη ζημιά από το κέρδος. Ως εκ τούτου, έχουν επινοήσει μια αναθεωρημένη τιμολόγηση για την άδεια cPanel.

Η ακόλουθη τιμολόγηση αφορά τους Συνεργάτες

cPanel τιμολόγηση για συνεργάτες

Και σε περίπτωση που υπερβείτε το όριο των 250 λογαριασμών, θα χρεωθείτε επιπλέον $ 5 μηνιαίων τελών άδειας για κάθε επιπλέον 50 λογαριασμούς.

Εάν δεν είστε συνεργάτης και θέλετε να συνεχίσετε ως άμεσος πελάτης, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι άδειες Solo δεν μπορούν να μετατραπούν σε προγράμματα διαχειριστή.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα συνεργατών καθώς έχουν καταστήσει πολύ εύκολη τη διαδικασία για να γίνετε Συνεργάτης και έχουν επίσης μειώσει τις προϋποθέσεις για να γίνετε συνεργάτης εάν ανήκετε σε αναπτυσσόμενη κομητεία.

Ενώ αυτό φαίνεται σαν ένα μέτρο για να σκουπίσουμε τα πάντα κάτω από το χαλί, η κοινότητα φιλοξενίας ιστοσελίδων εξακολουθεί να διαιρείται όταν πρόκειται για την αποδοχή των αναθεωρήσεων τιμών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map