Πολιτική επιστροφής χρημάτων SiteGround & Εγγύηση επιστροφής χρημάτων (Οδηγός 2020): Πώς να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας στο SiteGround Hosting;

Contents

Τι είναι η Πολιτική επιστροφής χρημάτων του SiteGround?


Το SiteGround προσφέρει στους πελάτες φιλοξενίας του μια Πολιτική Επιστροφής Χρημάτων που αποτελεί εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών (με όλα τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας τους) και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών (με όλα τα προγράμματα φιλοξενίας cloud). Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων του SiteGround σάς προσφέρει πλήρη ηρεμία με τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία ιστοσελίδων που σας προσφέρονται καθώς λειτουργεί ως αποκλειστική θεραπεία και ασφαλιστική κάλυψη διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες τους ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

Η Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων του SiteGround καλύπτει τις αρχικές παραγγελίες για τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας και τις υπηρεσίες φιλοξενίας cloud. Επίσης, καλύπτει τις περισσότερες από τις πρόσθετες δυνατότητες που προσφέρουν στους πελάτες τους. Για το αρχική περίοδος (όταν είναι ο λογαριασμός φιλοξενίας με το SiteGround δημιουργήθηκε και ενεργοποιήθηκε), θα εκδώσουν τους πελάτες τους α πλήρη επιστροφή στους λογαριασμούς Shared Hosting και την ακύρωση υπηρεσιών (εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ενεργοποίησης του λογαριασμού φιλοξενίας). Επίσης, το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς Cloud Hosting του SiteGround, οι οποίοι πρέπει να ακυρωθούν εντός 14 ημερών από την ενεργοποίηση του λογαριασμού φιλοξενίας για να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Εξαιρέσεις, Όροι και Προϋποθέσεις που ισχύουν για την Πολιτική επιστροφής χρημάτων του SiteGround

Ακολουθούν οι ακόλουθοι όροι και προϋποθέσεις, εξαιρέσεις και βασικά σημεία που ισχύουν για την Εγγύηση επιστροφής χρημάτων του SiteGround:

1. Το SiteGround εφαρμόζει το ίδια επιλογή πληρωμής για την έκδοση επιστροφής χρημάτων (χρησιμοποιείται από τον πελάτη του). Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καθυστέρηση στη διαδικασία πληρωμής επιστροφής χρημάτων του SiteGround.
2. Αιτήματα ακύρωσης λογαριασμού φιλοξενίας θα πρέπει να δημοσιεύονται μέσω Περιοχή χρήστη του SiteGround.
3. Αρχικές παραγγελίες για υπηρεσίες που σχετίζονται με φιλοξενία ιστοσελίδων καλύπτονται μόνο μέσα 30 μέρες από την ημέρα που το SiteGround ενεργοποιεί την υπηρεσία σας. Ενώ, παραγγελίες φιλοξενίας ανανέωσης δεν καλύπτονται από την πολιτική επιστροφής χρημάτων.
 4. Αποτυχία του πελάτη να διατηρήσει ο λογαριασμός φιλοξενίας του στο συμμόρφωση με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του SiteGround μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αναστολή υπηρεσίας, περιορισμοί χρήσης ή μη επιστρέψιμη καταγγελία λογαριασμού.
 5. Το ποσό που περιλαμβάνεται στο Πορτοφόλι SiteGround είναι πάλι μη επιστρέψιμη. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αγορά υπηρεσιών ή ανανεώσεων που σχετίζονται με φιλοξενία ιστοσελίδων. Το SiteGround μπορεί να επιστρέψει κάποια προπληρωμένα τέλη ως πίστωση στον πελάτη του μέσω του πορτοφολιού του και το διαθέσιμο ποσό στο πορτοφόλι θα λήξει σε ένα χρόνο.
 6. Πακέτα μεταπωλητών πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων μόνο εάν ακυρώσετε εντελώς το πακέτο μεταπωλητή που αγοράσατε και, επομένως, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων του SiteGround δεν ισχύει για μεμονωμένος τερματισμός λογαριασμού.
 7. Η SiteGround ενδέχεται να αρνηθεί τη μεταφορά της ιστοσελίδας του πελάτη της, εάν η διαδικασία μεταφοράς ιστότοπου χρειάζεται συγκεκριμένη διαμόρφωση από την πλευρά της που δεν είναι συμβατή με τους διακομιστές τους ή εάν συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι από το συνηθισμένο για την πραγματοποίησή του. Σε αυτήν την περίπτωση, το SiteGround θα το κάνει επιστροφή χρημάτων για τα έξοδα μεταφοράς ιστότοπου εάν είναι αδυναμία μεταφοράς της ιστοσελίδας του πελάτη του.
 8. Καταβλητέα τέλη Ονομα τομέα συμπεριλαμβανομένου του Προστασία απορρήτου τομέα (Προστασία αναγνωριστικού τομέα) από τον πελάτη είναι δεν επιστρέφεται και ενδέχεται να οφείλονται κατά τη διαδικασία ακύρωσης του λογαριασμού φιλοξενίας (ακόμα κι αν παραιτηθεί αρχικά λόγω κάποιων ειδικών προσφορών SiteGround που πραγματοποιούνται εκείνη την περίοδο).
 9. Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων δεν καλύπτει Αποκλειστικά προγράμματα φιλοξενίας διακομιστών (τώρα διακόπηκε), πληρωμένη υπηρεσία υποστήριξης ή οποιοδήποτε άλλο υπηρεσίες τρίτων.

Πώς μπορώ να ακυρώσω τον λογαριασμό φιλοξενίας SiteGround και να λάβω επιστροφή χρημάτων με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων των 30 ημερών?

Τα αιτήματα ακύρωσης λογαριασμού υποβάλλονται σε επεξεργασία από την ομάδα υποστήριξης του SiteGround απευθείας μέσω της περιοχής χρήστη σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε το δικό μας Οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με την ακύρωση λογαριασμού φιλοξενίας του SiteGround και την Πολιτική επιστροφής χρημάτων παρακάτω:

�� Βήμα 1: Συνδεθείτε στην περιοχή χρήστη του SiteGround και κάντε κλικ στην καρτέλα Χρέωση

�� Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ακύρωση υπηρεσιών στην Πλοήγηση χρέωσης

Το SiteGround σύντομα διαγράψτε τα αρχεία του λογαριασμού φιλοξενίας ιστού των πελατών τους από τον διακομιστή τους εντός μίας εβδομάδας από την ακύρωση του λογαριασμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας συνιστούσα να πάρετε ένα δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του λογαριασμού φιλοξενίας SiteGround και κρατήστε ένα αντίγραφο μαζί σας προτού δώσετε την τελική σας επιβεβαίωση ώστε να εξαλείψετε τον κίνδυνο απώλειας των αρχείων σας.

�� Βήμα 3: Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στη συνδρομή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια με ακύρωση

Θα μεταβείτε σε μια σελίδα που εμφανίζει τις υπηρεσίες που παραγγείλατε με τον λογαριασμό σας στο SiteGround (η συνδρομή σας ή η λίστα συνδρομών). Εάν έχετε εγγραφεί σε πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία ιστοσελίδων, θα εμφανίζονται όλες σε αυτήν τη σελίδα (το ένα κάτω από το άλλο). Πρέπει απλώς να επιλέξετε την συνδρομητική υπηρεσία που θέλετε να ακυρώσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συνεχίστε με την Ακύρωση κουμπί.

�� Βήμα 4: Στη σελίδα Αίτηση ακύρωσης Επιλέξτε τα απαιτούμενα πεδία που αναφέρονται παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια με ακύρωση

Πρέπει τώρα να αναφέρετε πότε θέλετε να ακυρώσετε τις υπηρεσίες σας. Εάν δεν έχετε ακόμη ολοκληρώσει τον όρο εγγύησης επιστροφής χρημάτων του SiteGround, μπορείτε να επιλέξετε Κατά τη λήξη επιλογή, ώστε να χρησιμοποιήσετε την περίοδο χρέωσης σε εκκρεμότητα για να επιστρέψετε την αξία των χρημάτων σας.

Ωστόσο, επέλεξα να πάω με το Αμέσως επιλογή (ασφαλέστερη και ταχύτερη με ελάχιστη καθυστέρηση). Μόλις ορίσετε κάποια από αυτές τις επιλογές, θα εμφανιστεί ένα άλλο πλαίσιο κάτω από το οποίο θα σας ρωτάει για τον πραγματικό λόγο ακύρωσης του λογαριασμού φιλοξενίας. Μόλις ορίσετε αυτές τις επιλογές, πρέπει να κάνετε κλικ Συνεχίστε με την Ακύρωση κουμπί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ακριβώς κάτω από το Συνεχίστε με την Ακύρωση κουμπί που μπορείτε να βρείτε Βοήθεια SiteGround όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε Ειδικοί υποστήριξης SiteGround (μέσω Ζωντανή συζήτηση ή Κλήση) εάν χρειάζεστε βοήθεια και δεν είστε σίγουροι για τη συνέχιση!

�� Βήμα 5: Επιβεβαίωση αιτήματος ακύρωσης λογαριασμού SiteGround κάνοντας κλικ στο κουμπί Προχωρήστε με ακύρωση

Ναι, ήταν λίγο ενοχλητικό όταν μου ζήτησαν να επιβεβαιώσω εκ νέου εάν ήθελα να ακυρώσω τον λογαριασμό μου ή όχι. Απλώς κάντε κλικ στο Συνεχίστε με την Ακύρωση κουμπί εδώ επίσης!

�� Βήμα 6: Επιβεβαίωση αιτήματος ακύρωσης λογαριασμού SiteGround κάνοντας κλικ στο κουμπί Συνέχεια με ακύρωση

Τέλος, θα φτάσετε στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας ακύρωσης του λογαριασμού σας στο SiteGround όπου μπορείτε πλέον να δείτε το συνολικό ποσό το οποίο θα σας επιστραφεί. Επίσης, θα μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να επιστραφεί στο δικό σας Πορτοφόλι SiteGround (ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα αγοραστικός ή ανανέωση Άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία ιστοσελίδων του SiteGround) ή θέλετε να επιστρέψετε τα χρήματά σας σε οποιοδήποτε μέθοδος πληρωμής είχατε χρησιμοποιήσει προηγουμένως.

Θυμάμαι! Αυτήν τη στιγμή βρίσκεστε στο σημείο όπου δεν θέλετε να επιστρέψετε στο SiteGround. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι το δικό σας ποσό αποζημίωσης είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε και επίσης πρέπει να επιλέξετε το Επιστροφή χρημάτων επιλογή κάτω Επιλέξτε μια μέθοδο αντιστάθμισης. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου που λέει “Κατανοώ ότι η επιβεβαίωση της ακύρωσης θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απενεργοποίηση των υπηρεσιών που αναφέρονται παραπάνω” και μπορείτε τώρα να κάνετε κλικ στο Επιβεβαίωση ακύρωσης κουμπί.

Βήμα 7: Λήψη επιβεβαίωσης ακύρωσης λογαριασμού από το SiteGround

Τώρα, ένα μήνυμα επιβεβαίωσης από το SiteGround θα εμφανιστεί στην οθόνη σας και θα λάβετε ένα Email επιβεβαίωσης επισης!

Μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο για να ανανεώσετε τον ακυρωμένο λογαριασμό σας (προαιρετικός) στο Μήνυμα επιβεβαίωσης περιοχής χρήστη SiteGround καθώς και τους επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ GOODBYE!!!

Πώς να ανανεώσετε τον ακυρωμένο λογαριασμό σας στο SiteGround Hosting μετά τη διαδικασία ακύρωσης λογαριασμού (προαιρετικό βήμα)

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ξανά τον ακυρωμένο λογαριασμό σας με το SiteGround, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο Οι λογαριασμοί μου. Από εκεί, το επόμενο βήμα σας θα ήταν να κάνετε κλικ στο πράσινο χρώμα Ανανεώνω κουμπί και επιστρέφετε.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να τερματίσω τον λογαριασμό φιλοξενίας ιστού μου μετά την ακύρωση του SiteGround; Είναι άμεση ή χρειάζεται χρόνος?

Αυτό εξαρτάται πραγματικά από το αν τα αιτήματα των πελατών του SiteGround για άμεση ακύρωση λογαριασμού φιλοξενίας ή επιλέγουν την ακύρωση λογαριασμού κατά τη λήξη.

�� 1. Εάν επιλέξετε την επιλογή Άμεση ακύρωση τώρα του SiteGround:

Εάν επιλέξετε το Αμέσως επιλογή, ο λογαριασμός φιλοξενίας του SiteGround θα τεθεί σε αναστολή αμέσως μόλις λάβετε την επιβεβαίωση στο αίτημά σας για ακύρωση. Ωστόσο, το SiteGround εξακολουθεί να διατηρεί ένα αντίγραφο του λογαριασμού φιλοξενίας σας για ένα το πολύ 7 ημερών. Ο λογαριασμός φιλοξενίας σας θα τερματιστεί μετά από αυτήν την περίοδο και θα διαγραφεί και το αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το SiteGround δεν θα διατηρεί κανένα αντίγραφο του αρχείου σας στους διακομιστές του μετά τον τερματισμό του λογαριασμού.

�� 2. Εάν ζητήσετε ακύρωση του SiteGround κατά τη λήξη:

Εάν επιλέξετε το Ακύρωση κατά τη λήξη επιλογή, θα λάβετε τον λογαριασμό φιλοξενίας SiteGround ανασταλεί εντός 24 ωρών μετά την ημερομηνία λήξης. Ένα αντίγραφο του λογαριασμού φιλοξενίας σας θα διατηρηθεί στους διακομιστές SiteGround ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση για ένα το πολύ 7 ημερών και θα διαγραφεί αμέσως μετά τον τερματισμό του λογαριασμού.

Διαδικασία αυτόματης ακύρωσης λογαριασμού SiteGround & Πολιτική επιστροφής χρημάτων

Η διαδικασία ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων του λογαριασμού φιλοξενίας του SiteGround είναι εντελώς αυτοματοποιημένη, βολική και η απλούστερη που έχω περάσει, παρά τον αριθμό των βημάτων. Ολόκληρη η διαδικασία ακύρωσης του SiteGround θα σας μεταφέρει 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα την υπηρεσία φιλοξενίας SiteGround για την δίκαιη και διαφανή πολιτική επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Ελπίζω ότι ο οδηγός μας θα συνεχίσει Πολιτική εγγύησης και επιστροφής χρημάτων SiteGround MoneyBack (Επισκόπηση 2020) ήταν χρήσιμο για σένα. Σας προτείνω επίσης να διαβάσετε τους Όρους Χρήσης τους πριν εγγραφείτε ή μπορείτε ακόμη και να συνομιλήσετε με την Ομάδα Υποστήριξης 24/7 του SiteGround για να λάβετε πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ακύρωσης λογαριασμού και την πολιτική επιστροφής χρημάτων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map