Πώς να προσαρμόσετε το WordPress (101)

Οδηγός προσαρμογής WordPress για αρχάριουςΈχετε αγοράσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού και ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Και με ένα κλικ, έχετε εγκαταστήσει το WordPress στον διακομιστή σας.


Αυτό είναι το εύκολο μέρος. Τώρα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε και να προσαρμόζετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Σε αυτόν τον οδηγό για την προσαρμογή του WordPress, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε την προεπιλεγμένη εγκατάσταση του WordPress και να την προσαρμόσετε. Θα μάθετε πώς να:

 1. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις WordPress.
 2. Προσθήκη νέων χρηστών.
 3. Επιλέξτε και προσαρμόστε ένα θέμα.
 4. Ρυθμίστε βασικά πρόσθετα.
 5. Ενσωμάτωση SEO.
 6. Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας.
 7. Δημιουργήστε μια φόρμα επικοινωνίας.
 8. Προσθέστε widget.
 9. Ρυθμίστε το μενού.
 10. Συνδεθείτε στο Google.

Contents

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την προσαρμογή του WordPress

Μέχρι το τέλος αυτού του σεμιναρίου 10 βημάτων, θα έχετε δημιουργήσει έναν βασικό αλλά πλήρως προσαρμοσμένο ιστότοπο WordPress και έτοιμο να ξεκινήσετε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα ιστότοπο WordPress, ακολουθήστε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό εδώ.

Βήμα 1: Διαμόρφωση ρυθμίσεων WordPress

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά σημεία όπου θα βρείτε τις ρυθμίσεις του WordPress.

Το πρώτο σετ θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ίδιου του WordPress. Το δεύτερο θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

Προσαρμογή επιλογών οθόνης

Την πρώτη φορά που μπαίνετε μέσα στο WordPress, αυτό θα δείτε:

Νέα εγκατάσταση του WordPress

Αυτός είναι ο πίνακας εργαλείων του WordPress. Και κάπως αποσπά την προσοχή με όλα αυτά τα γραφικά που φράζουν την οθόνη, σωστά?

Έτσι, το πρώτο σετ ρυθμίσεων που μπορείτε να προσαρμόσετε είναι Επιλογές οθόνης, τις οποίες θα βρείτε εδώ:

Προσαρμογή επιλογών οθόνης WordPress

Κάντε κλικ στο “Επιλογές οθόνης” για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις:

Επεξεργασία επιλογών οθόνης

Τα επιλεγμένα πλαίσια είναι αυτά που εμφανίζονται ως γραφικά στοιχεία στον πίνακα ελέγχου σας.

Δραστηριότητα σας παρέχει ένα γρήγορο στιγμιότυπο νέου περιεχομένου που δημοσιεύεται στον ιστότοπό σας.

Με μια ματιά σας δείχνει πόσες σελίδες και αναρτήσεις έχετε δημοσιεύσει καθώς και σχόλια που έχετε λάβει.

Γρήγορο πρόχειρο είναι ένας τρόπος να σημειώσετε σκέψεις ή σημειώσεις για μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, αλλά δεν θα σας προχωρήσει πολύ περισσότερο από αυτό.

καλως ΗΡΘΑΤΕ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υπερβολικά απλοποιημένη λίστα ελέγχου για χρήστες για πρώτη φορά.

Εκδηλώσεις και ειδήσεις στο WordPress δεν είναι πραγματικά χρήσιμο αν δεν είστε προγραμματιστής που εργάζεται στον χώρο του WordPress.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα γραφικά στοιχεία, απλώς αφήστε τα επιλεγμένα. Μπορείτε να αποεπιλέξετε τα υπόλοιπα πλαίσια για να τα εξαφανίσετε από την προβολή.

Αφαιρέστε τα κουτιά ταμπλό

Μόλις επιλέξετε ποια πλαίσια θέλετε να διατηρήσετε, μη διστάσετε να τα μεταφέρετε και να τα αφήσετε. Μπορείτε να τα στοίβατε κάθετα (όπως στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης) ή να χρησιμοποιήσετε και τις δύο στήλες:

Προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου WordPress

Η προβολή του πίνακα ελέγχου είναι δική σας για προσαρμογή.

Σημείωση: Καθώς αρχίζετε να προσθέτετε προσθήκες στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να εμφανίζονται νέα πλαίσια στον πίνακα ελέγχου σας. Εάν τα βρείτε χρήσιμα, φυλάξτε τα όπου βρίσκονται. Εάν θέλετε να τα καταργήσετε ως περισπασμό, αποκρύψτε τα με τον ίδιο τρόπο που αποκρύψατε τα προεπιλεγμένα πλαίσια.

Προσαρμογή ρυθμίσεων WordPress

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ιστότοπού σας στο WordPress, εντοπίστε το μενού Ρυθμίσεις στην πλευρική γραμμή:

Μενού ρυθμίσεων WordPress

Ακόμα κι αν ίσως δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σε κάθε κατηγορία, είναι πάντα καλή ιδέα να περάσετε από κάθε μια για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τελειώσει το δικό σας και έχετε περάσει.

Ξεκινήστε με τις Γενικές ρυθμίσεις:

Γενικές Ρυθμίσεις

Δώστε προσοχή στα ακόλουθα:

Εάν δεν έχετε λογότυπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τίτλο ιστότοπου. Αυτό θα εμφανιστεί στην κορυφή του ιστότοπου σε περίπτωση απουσίας του. Αυτό είναι επίσης το όνομα που θα δείτε στην επάνω αριστερή γωνία του διαχειριστή WordPress.

Βεβαιωθείτε ότι το WordPress και οι διευθύνσεις ιστότοπου ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς και το όνομα τομέα που αγοράσατε. Εάν ένα από αυτά είναι λανθασμένο, μπορεί να προκαλέσει σφάλματα.

Μέχρι να αρχίσετε να γράφετε και να κατηγοριοποιείτε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας, μπορείτε να παραλείψετε τις Ρυθμίσεις γραφής.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις ανάγνωσης στη συνέχεια:

Ρυθμίσεις ανάγνωσης

Μόλις δημιουργήσετε το περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας, επιστρέψτε σε αυτές τις ρυθμίσεις και ενημερώστε “Εμφανίζεται η αρχική σας σελίδα” (υπάρχουν οδηγίες σχετικά με αυτό παρακάτω). Διαφορετικά, η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι να κάνετε το ιστολόγιό σας να τροφοδοτεί την αρχική σελίδα.

Προς το παρόν, εστιάστε στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις.

“Για κάθε ανάρτηση σε μια ροή, συμπεριλαμβάνεται” πρέπει να οριστεί σε “Περίληψη”. Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους επισκέπτες που θέλουν να μετακινηθούν γρήγορα στα θέματα του ιστολογίου στη ροή σας, αλλά και για την επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας.

Πριν αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι η “Ορατότητα μηχανών αναζήτησης” παραμένει μη επιλεγμένη. Θέλετε σίγουρα το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να βρουν τον ιστότοπό σας και να τον ευρετηριάσουν.

Αν σκοπεύετε να κάνετε blogging, η επόμενη στάση σας είναι οι Ρυθμίσεις συζήτησης:

Ρυθμίσεις συζήτησης

Μπορείτε να προσαρμόσετε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σελίδας, όσο θέλετε. Εάν θέλετε οι αναγνώστες ιστολογίου να μπορούν να σχολιάζουν το περιεχόμενό σας, διαμορφώστε τις ρυθμίσεις ανάλογα.

Ωστόσο, υπάρχει μια ρύθμιση που πρέπει να διορθώσετε εδώ για λόγους ασφαλείας.

Στην ενότητα “Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανάρτησης”, καταργήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνδέσμου από άλλα ιστολόγια (pingbacks και trackbacks) σε νέες αναρτήσεις”.

Με λίγα λόγια, τα pingbacks και τα trackbacks είναι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στη ροή εποπτείας σχολίων κάθε φορά που κάποιος συνδέεται με το ιστολόγιό σας.

Δεν υπάρχει πραγματική αξία για να δείτε pingbacks ή trackbacks. Επιπλέον, είναι ένας γνωστός κίνδυνος ασφάλειας, επομένως είναι καλύτερο να τους απενεργοποιήσετε και να εμποδίσετε τους εισβολείς και τους ανεπιθύμητους να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας με αυτόν τον τρόπο.

Εάν αποφασίσετε ποτέ ότι θέλετε να προσαρμόσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος εικόνας του WordPress, μπορείτε να το κάνετε στις Ρυθμίσεις πολυμέσων. Ίσως δεν αξίζει να κάνουμε αυτήν τη στιγμή.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Permalink.

Ο μόνιμος σύνδεσμος είναι η δομή των διευθύνσεων της ιστοσελίδας σας. Το WordPress σας δίνει μια σειρά από επιλογές για να διαλέξετε:

Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων

Από προεπιλογή, το “Όνομα ανάρτησης” είναι ο τρόπος δομής των συνδέσμων σας – και είναι μια καλή επιλογή. Διατηρεί τις διευθύνσεις URL σας απλώς δομημένες και εύκολη στην επιστροφή επισκεπτών για ανάκληση.

Αλλά εξαρτάται από εσάς. Εάν έχει νόημα να δομήσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας έως την ημερομηνία δημοσίευσης, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε μία από αυτές τις επιλογές. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ πιθανό να υπερπλέξει τα πράγματα.

Οι ρυθμίσεις απορρήτου προστέθηκαν πρόσφατα μόνο στις Ρυθμίσεις WordPress:

Ρυθμίσεις απορρήτου

Υπό το πρίσμα του GDPR και του εκτεταμένου αποτελέσματος που είχε στους ιστότοπους του WordPress σε όλο τον κόσμο, το απόρρητο έχει καταστεί σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ανάπτυξης ιστότοπων.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να εφαρμόσετε αυστηρά πρότυπα απορρήτου στον ιστότοπό σας. Αρχικά, επιλέξτε μια σελίδα Πολιτικής απορρήτου (στην οποία το WordPress θα δημιουργήσει αυτόματα για εσάς) στην οποία μπορούν να αναφέρουν οι επισκέπτες, εάν έχουν ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Βήμα 2: Προσθήκη νέων χρηστών

Με τις ρυθμίσεις του WordPress εκτός λειτουργίας, θα πρέπει τώρα να στρέψετε την προσοχή σας στο μενού Χρήστες.

Χρήστες του WordPress

Εδώ θα δημιουργήσετε νέους χρήστες καθώς θα επεξεργαστείτε τα προφίλ των τρεχόντων χρηστών, τα δικαιώματα πρόσβασης και τις πληροφορίες σύνδεσης – συμπεριλαμβανομένων των δικών σας.

Προσθέστε έναν χρήστη

Για να προσθέσετε έναν νέο χρήστη, κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου χρήστη” και συμπληρώστε τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

Προσθήκη νέου χρήστη WordPress

Τα μόνα πεδία που απαιτούνται είναι το Όνομα χρήστη (βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ποτέ “διαχειριστής”) και Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει τον ρόλο του χρήστη πριν τους προσθέσετε στο σύστημα:

Προσαρμογή ρόλου χρήστη

Αυτό θα υπαγορεύσει πόσο μεγάλο μέρος του backend διαχειριστή WordPress μπορεί να δει και τι είδους στοιχεία ελέγχου επεξεργασίας (εάν υπάρχουν) έχουν.

Επεξεργασία προφίλ χρήστη

Ακόμα κι αν είστε το μόνο άτομο που εργάζεται σε αυτόν τον ιστότοπο, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε το προφίλ χρήστη σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο.

Αυτό θα δείτε κατά την επεξεργασία του δικού σας προφίλ:

Επεξεργασία προφίλ χρήστη

Το μόνο πράγμα που ίσως θέλετε να προσαρμόσετε σε αυτήν την ενότητα είναι ο συνδυασμός χρωμάτων της περιοχής διαχειριστή του WordPress. Διαφορετικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω και αρχίστε να συμπληρώνετε τα στοιχεία του προφίλ σας.

Προφίλ χρήστη WordPress

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο ζήτημα αυτήν τη στιγμή, αλλά αν αποφασίσετε να κάνετε blog, εδώ θα αντληθούν οι βιογραφικές σας πληροφορίες (και το ίδιο για άλλους χρήστες).

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι η ενότητα Διαχείριση λογαριασμού:

Διαχείριση λογαριασμού χρήστη

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας (κάτι που είναι καλό να κάνετε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο), κάντε το εδώ.

Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι το WordPress σάς βοηθά να δημιουργήσετε ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης (και θα ενθαρρύνει και τους άλλους χρήστες σας να το κάνουν):

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης WordPress

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης εδώ – με ή χωρίς το εργαλείο – που περιλαμβάνει πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Βήμα 3: Προσαρμόστε το θέμα σας

Προτού μπορέσετε να προσαρμόσετε ένα θέμα, πρέπει πρώτα να βρείτε το σωστό για τον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες για να διαλέξετε, οπότε αφήστε αυτόν τον οδηγό για τα 25+ καλύτερα και πιο δημοφιλή θέματα WordPress να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την εστίασή σας.

Μόλις επιλέξετε ένα θέμα, μεταβείτε στο μενού Εμφάνιση> Θέματα.

Θέματα WordPress

Από προεπιλογή, το WordPress θα έχει εγκαταστήσει αυτόματα τα δικά του θέματα στο σύστημά σας. Για να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό θέμα, πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσετε.

Εγκαταστήστε ένα δωρεάν θέμα

Εάν έχετε ένα δωρεάν θέμα από το αποθετήριο WordPress όπως OceanWP, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου” και αναζητήστε το όνομα του θέματός σας:

Προσθήκη νέου θέματος

Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την κάρτα θέματος και κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση”. Το μπλε κουμπί “Εγκατάσταση” θα αλλάξει σε μπλε κουμπί “Ενεργοποίηση”. Κάντε κλικ σε αυτό όταν το δείτε.

Αυτό θα αντικαταστήσει το προεπιλεγμένο θέμα WordPress με το δικό σας.

Εγκαταστήστε ένα θέμα Premium

Εάν έχετε ένα premium θέμα, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε τα αρχεία του θέματος. Αν τα έχετε πάρει από τρίτο πάροχο ή από θεματική αγορά όπως ThemeForest, θα τα βρείτε στον λογαριασμό σας:

ThemeForest Λήψη αρχείων

Κατεβάστε τα αρχεία και μετά επιστρέψτε στο WordPress.

Κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου” για να προσθέσετε το θέμα σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Μεταφόρτωση θέματος” στο επάνω μέρος της οθόνης:

Προσθήκη θέματος Premium

Θα εμφανιστεί ένα πρόγραμμα μεταφόρτωσης αρχείων και μπορείτε να αφήσετε τα αρχεία WordPress σε αυτό:

Μεταφόρτωση θέματος WordPress

Ο μεταφορτωτής θα εγκαταστήσει αυτόματα και θα ενεργοποιήσει το θέμα για εσάς.

Προσαρμόστε το θέμα σας

Με το θέμα που έχετε εγκαταστήσει τώρα, ήρθε η ώρα να το προσαρμόσετε. Κάτω από το μενού Εμφάνιση, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή. Αυτό θα ξεκινήσει το WordPress Customizer:

Εργαλείο προσαρμογής WordPress

Ενώ αυτό το εργαλείο θα φαίνεται διαφορετικό από θέμα σε θέμα, η διάταξη θα είναι πάντα η ίδια. Οι επιλογές προσαρμογής του WordPress θα βρίσκονται στα αριστερά και η προεπισκόπηση στα δεξιά.

Ας δούμε τις βασικές ενότητες προσαρμογής που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ:

Ταυτότητα ιστότοπου
Εάν έχετε ήδη ενημερώσει τον Τίτλο του ιστότοπού σας (ή το Tagline) στις Γενικές ρυθμίσεις, δεν χρειάζεται να το κάνετε ξανά. Θυμηθείτε: αυτά θα εμφανίζονται στον ιστότοπο μόνο εάν δεν προσθέσετε λογότυπο.

Ταυτότητα ιστότοπου

Αποεπιλέγοντας το πλαίσιο εδώ, θα αφήσετε χώρο για το λογότυπο (το οποίο θα προσθέσουμε σύντομα).

Τώρα, το εικονίδιο ιστότοπου δεν είναι το λογότυπό σας. Είναι το αναγνωρίσιμο σύμβολο – συνήθως ένα μικρότερο λογότυπο – που εμφανίζεται στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε εδώ τα εικονίδια ιστότοπου για το WebsiteSetup.org, το WordPress.org και το Google:

Εικονίδια ιστότοπου

Παρατηρήστε πώς κάθε ένα από τα εικονίδια διευκολύνει την εύρεση της ακριβούς σελίδας στην οποία θέλετε να επιστρέψετε; Μόλις σχεδιαστεί το λογότυπό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ξεχωριστό εικονίδιο ιστότοπου για να ταιριάζει με αυτό. Στη συνέχεια, ανεβάστε το εδώ.

Λογότυπο
Αυτό θα το βρείτε στην ενότητα “Κεφαλίδα”:

Προσαρμογή λογότυπου

Για να προσθέσετε το λογότυπό σας, κάντε κλικ στο “Επιλογή λογότυπου” και ανεβάστε το από τη συσκευή σας.

Βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο έχει διαφανές φόντο (που σημαίνει ότι πρέπει να είναι PNG ή WebP). Με αυτόν τον τρόπο, δεν έχει σημασία ποιο χρώμα φόντου εμφανίζεται.

Εάν το λογότυπο είναι πολύ ψηλό για χώρο, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε ανάλογα το πλάτος. Δεν θέλετε να είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει υπερβολικός λευκός χώρος γύρω από το μενού πλοήγησης στα δεξιά.

Χρωματιστά
Πολλές από τις αποφάσεις σχετικά με τα χρώματα θα καθοριστούν από το θέμα και τα πρότυπα που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε μερικά από τα καθολικά χρώματα εδώ.

Προσαρμογή χρωμάτων

Το χρώμα κεφαλίδας, για παράδειγμα, μπορεί να ενημερωθεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι διαφορετικό από το προεπιλεγμένο λευκό. Ίσως αξίζει επίσης να προσαρμόσετε το Κύριο χρώμα που χρησιμοποιείται για συνδέσμους και κουμπιά σε ένα επώνυμο χρώμα.

Παγκόσμια
Ενδέχεται να βρείτε άλλες καθολικές ρυθμίσεις που θέλετε να προσαρμόσετε:

Γενικές ρυθμίσεις

Εάν έχετε ήδη ρυθμίσει την επωνυμία σας – λογότυπο, παλέτα χρωμάτων, γραμματοσειρές κ.λπ. – μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις εδώ. Εάν όχι, μπορείτε να τα αφήσετε να είναι και να αφήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του θέματος να παραμείνουν ως έχουν.

Εάν το θέμα σας παρέχει πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις, απλώς γνωρίζετε ότι δεν είναι οι βασικές επιλογές χρώματος ή γραμματοσειράς που θα κάνετε. Μπορείτε να αλλάξετε τα μεγέθη των γραμματοσειρών, τις προεπιλεγμένες διατάξεις σελίδων, τα χρώματα των θεματικών στοιχείων σας και ούτω καθεξής.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει ή όχι να αλλάξετε τίποτα, δώστε τουλάχιστον σε αυτές τις ρυθμίσεις μια ματιά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τις βάσεις σας.

Όσον αφορά άλλες ρυθμίσεις που ενδέχεται να συναντήσετε στο Customizer, θα αντιμετωπίσετε τις περισσότερες από αυτές στα επόμενα βήματα. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν δεν έχουμε αγγίξει τα πάντα. Θα σας δώσουμε συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής τους αργότερα.

Προσαρμόστε το Premium θέμα σας

Για όλα τα θέματα – δωρεάν ή επί πληρωμή – θα χρησιμοποιήσετε το WordPress Customizer για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, εάν έχετε θέμα freemium ή premium, θα έχετε επιπλέον ρυθμίσεις για διαμόρφωση.

Κοιτάξτε στην πλαϊνή γραμμή του WordPress και δείτε αν υπάρχει νέο στοιχείο μενού για το θέμα σας. Εάν υπάρχει, θα βρείτε τις ρυθμίσεις σας εκεί.

Για παράδειγμα, αυτός είναι ο κύριος πίνακας για το Μη κωδικοποιημένο θέμα:

Μη κωδικοποιημένες ρυθμίσεις

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για προσαρμογή. Ωστόσο, το θέμα ζητά από τους χρήστες να εγκαταστήσουν έναν αριθμό πρόσθετων που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει το θέμα όπως προορίζεται.

Με το Χωρίς θέμα Astra, εμφανίζεται μια νέα καρτέλα μενού στην Εμφάνιση:

Επιλογές Astra

Οι δωρεάν ρυθμίσεις θα σας μεταφέρουν απλά στο WordPress Customizer. Ωστόσο, εάν κάνετε αναβάθμιση σε επαγγελματίες, θα ανοίξετε ακόμη περισσότερες επιλογές προσαρμογής, όπως μπορείτε να δείτε από αυτήν τη λίστα.

Συμπέρασμα: Το WordPress θα σας δώσει ορισμένες ρυθμίσεις προσαρμογής θέματος από προεπιλογή. Ανάλογα με το θέμα που επιλέγετε, μπορεί να έχετε περισσότερα να εργαστείτε.

Ωστόσο, μην το ιδρώνετε. Μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε τις σελίδες σας, θα έχετε μια ιδέα για το εάν απαιτείται ή όχι επιπλέον τροποποίηση θεμάτων και μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε αυτό το μενού.

Βήμα 4: Ρύθμιση βασικών προσθηκών

Ενώ μπορείτε να προσθέσετε όσα πρόσθετα WordPress χρειάζεστε στον ιστότοπό σας, θα θέλετε να ασκήσετε αυτοσυγκράτηση σε αυτό.

Βρείτε τα βασικά σας

Οι προσθήκες είναι ιδανικές για την επέκταση της λειτουργικότητας ενός ιστότοπου χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κώδικα, αλλά μπορούν να ασκήσουν αδικαιολόγητη πίεση στον διακομιστή φιλοξενίας σας.

Έτσι, για να ξεκινήσετε, εστιάστε στη ρύθμιση μόνο των βασικών. Μπορείτε να προσθέσετε άλλες προσθήκες WordPress αργότερα, όπως απαιτείται.

Ασφάλεια
Για να προστατέψετε την οθόνη εισόδου του WordPress από επιθέσεις με βίαιες δυνάμεις και από τον ίδιο τον ιστότοπο από το σπίτι για ανεπιθύμητο περιεχόμενο και κακόβουλο λογισμικό, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός πρόσθετου ασφαλείας όπως Wordfence.

Προσωρινή αποθήκευση
Οι ιστότοποι του WordPress έχουν την τάση να γίνονται αργοί και αργοί αν δεν προσθέσετε κρυφή μνήμη σε αυτούς. Όλη η προσωρινή αποθήκευση είναι μια διαδικασία με την οποία ο διακομιστής ιστού σας μεταφέρει αποτελεσματικότερα τον ιστότοπό σας στα προγράμματα περιήγησης των επισκεπτών. Τι είναι ωραίο για τις περισσότερες προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης του WordPress Συνολική προσωρινή μνήμη W3, Ωστόσο, είναι ότι έρχονται με άλλες ρυθμίσεις βελτιστοποίησης απόδοσης, όπως συμπίεση Gzip και ελαχιστοποίηση αρχείων.

Όλα αυτά τα πράγματα έχουν σκοπό να κάνουν τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα.

Βελτιστοποίηση εικόνας
Ένα άλλο πράγμα που χρειάζεται κάθε ιστότοπος είναι ένα πρόσθετο συμπίεσης εικόνας Σμίσε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από εικόνες υψηλής ανάλυσης για να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας ή να επιδείξετε τα προϊόντα σας χωρίς να ανησυχείτε για τα μεγάλα μεγέθη αρχείων που επιβραδύνουν τα πάντα (κάτι που μπορεί να συμβεί χωρίς αυτήν την προσθήκη).

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
Το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σας πρέπει να περιλαμβάνει δωρεάν ιστότοπους. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να αποθηκεύετε ένα επιπλέον σύνολο αντιγράφων ασφαλείας κάπου αλλού, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στα πρωτότυπα. Επιπλέον, με ένα εφεδρικό πρόσθετο όπως UpdraftPlus, Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε και να προγραμματίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας να πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο.

Δημιουργία σελίδων
Αν και αυτό είναι προαιρετικό, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εργαστείτε πιο γρήγορα με μια προσθήκη δημιουργίας σελίδας μεταφοράς και απόθεσης από ό, τι με το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ που σας παρέχει το WordPress. Υπάρχουν πολλά από αυτά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων που λειτουργεί καλύτερα για τους σκοπούς σας.

Εγκαταστήστε τις δωρεάν προσθήκες WordPress

Μόλις έχετε μια λίστα με τα απαραίτητα πρόσθετα που χρειάζεστε, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε τα.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Προσθήκη> Προσθήκη νέου:

WordPress Προσθήκη νέων προσθηκών

Αυτό είναι το δωρεάν αποθετήριο WordPress. Για να βρείτε την προσθήκη που αναζητάτε, απλώς πληκτρολογήστε το όνομά της στο πλαίσιο αναζήτησης.

Εγκατάσταση προσθήκης

Κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα” για την προσθήκη που θέλετε να προσθέσετε. Το κουμπί θα αλλάξει σε μπλε κουμπί “Ενεργοποίηση”. Κάντε κλικ για να προσθέσετε την προσθήκη και τη λειτουργικότητά της στον ιστότοπό σας.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα έως ότου εγκαταστήσετε όλες τις απαραίτητες προσθήκες σας.

Εγκαταστήστε τα Premium Plugins σας

Εάν έχετε αγοράσει μια προσθήκη premium από τρίτο πάροχο ή marketplace, είναι η ίδια διαδικασία με την εγκατάσταση ενός θέματος premium.

Μεταβείτε στις Προσθήκη> Προσθήκη νέου. Κάντε κλικ στην επιλογή “Μεταφόρτωση προσθήκης”.

Μεταφόρτωση προσθήκης

Στη συνέχεια, ανεβάστε τα ληφθέντα αρχεία. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα εγκαταστήσει αυτόματα και θα ενεργοποιήσει το πρόσθετο για εσάς.

Προσαρμόστε τις προσθήκες WordPress

Αφού εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress, συνήθως θα λάβετε μια ερώτηση που θα σας ρωτά αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, όπως αυτή η εισαγωγή από Elementor:

Elementor Ξεκινώντας

Παρόλο που οι περισσότερες προσθήκες του WordPress έρχονται προκαθορισμένες, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε κάθε μια από τις πρόσφατα εγκατεστημένες προσθήκες σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις που θέλετε να προσαρμόσετε.

Για να εντοπίσετε τις ρυθμίσεις της νέας προσθήκης σας, απλώς κοιτάξτε την πλευρική γραμμή σας. Θα πρέπει να δείτε ένα νέο στοιχείο μενού για καθένα από αυτά.

Νέα μενού προσθηκών

Τα ονόματα των μενού ενδέχεται να μην ταιριάζουν πάντα με τις προσθήκες (όπως το “Performance” είναι το μενού για την προσθήκη W3 Total Cache). Και ορισμένα από τα μενού μπορεί να μην είναι στο ανώτερο επίπεδο όπως τα παραπάνω παραδείγματα.

Για παράδειγμα, το μενού του UpdraftPlus κρύβεται κάτω από τις Ρυθμίσεις:

Μενού UpdraftPlus

Εάν δυσκολευτείτε ποτέ να βρείτε το μενού ρυθμίσεων προσθηκών, μεταβείτε στην κύρια σελίδα προσθηκών σας και κάντε κλικ στα κουμπιά Ρυθμίσεις εκεί:

Ρυθμίσεις προσθηκών

Οι ρυθμίσεις θα διαφέρουν από προσθήκη σε προσθήκη, επομένως δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πολλά. Και πάλι, απλώς αφιερώστε το χρόνο σας ακολουθώντας τις διαδικασίες ρύθμισης που σας δίνονται έτσι από το Smush:

Ρύθμιση Smush

Επίσης, δώστε προσοχή σε τυχόν συστάσεις που έχει υποβάλει ο προγραμματιστής προσθήκης στη σελίδα ρυθμίσεων. Αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες για τη διασφάλιση της σωστής προσαρμογής και βελτιστοποίησης της προσθήκης σας.

Βήμα 5: Ενσωμάτωση SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανακαλύψω τις περιπλοκές του πώς να βελτιστοποιήσετε πλήρως έναν ιστότοπο σήμερα.

Ωστόσο, αυτό που θέλω να σας δείξω είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε ένα εργαλείο SEO στο WordPress που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με αυτό.

Εγκαταστήστε την προσθήκη SEO

Το plugin που χρειάζεστε καλείται Yoast SEO.

Yoast SEO Plugin

Αυτό είναι ο κορυφαία και κατεβασμένη προσθήκη SEO στο WordPress. Και αν θέλετε να σας διευκολύνει η βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης, αυτό είναι το καλύτερο πρόσθετο για να το κάνετε.

Ρύθμιση και προσαρμογή του Yoast SEO

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη, εντοπίστε το νέο μενού SEO στην πλευρική γραμμή:

Ρυθμίσεις Yoast SEO

Αυτό θα ανοίξει τον πίνακα ελέγχου Yoast. Θα χρειαστείτε περίπου πέντε έως δέκα λεπτά για να εκτελέσετε την προσαρμογή ρυθμίσεων, αλλά ο οδηγός διαμόρφωσης θα επιταχύνει τα πράγματα.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται για να ξεκινήσει η διαδικασία.

περιβάλλον
Yoast SEO Wizard

Επιλέξτε την επιλογή Α.

Χρειάζεται περίπου 1 εβδομάδα στην Google για την ευρετηρίαση ενός ιστότοπου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εμφάνιση του ιστότοπού σας στην αναζήτηση πριν ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτήν τη διαδικασία για να ολοκληρωθεί ούτως ή άλλως.

Τύπος ιστότοπου
Yoast - Τύπος ιστότοπου

Επιλέξτε τι είδους ιστότοπο θα δημιουργείτε. Το Yoast θα ενημερώσει τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να μπορούν να εμφανίζουν τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας σε άτομα που αναζητούν αυτό το είδος περιεχομένου.

Οργανισμός ή άτομο
Yoast - Τύπος οργανισμού

Φροντίστε να συμπληρώσετε αυτήν τη σελίδα. Μόλις αρχίσετε να δημιουργείτε αναγνωρισιμότητα για το όνομα (επωνυμία), θέλετε τα άτομα να μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση των στοιχείων σας όταν σας αναζητούν στην αναζήτηση.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να εμφανίζονται τα στοιχεία σας στο γράφημα γνώσεων όταν συμβαίνει αυτό:

Αναζήτηση Google - Γράφημα γνώσεων

Ορατότητα μηχανών αναζήτησης
Yoast - Ορατότητα

Εκτός αν έχετε ιδιωτικό περιεχόμενο που δεν θέλετε να βρίσκουν άτομα στον ιστό, αφήστε όλες αυτές τις τιμές ορισμένες ως “Ναι”.

Πολλοί συγγραφείς
Yoast - Συγγραφείς

Για ιστολόγια με πολλούς συνεισφέροντες συντάκτες, είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, ώστε τα άτομα που αναζητούν αυτά τα άτομα να βρουν τις σελίδες αρχειοθέτησής τους στην αναζήτηση και, στη συνέχεια, στον ιστότοπό σας. Εάν γράφετε μόνο ιστολόγια, διατηρήστε αυτήν την τιμή ως “Όχι”.

Ρυθμίσεις τίτλου
Yoast - Τίτλος

Γενικά, όταν μια ιστοσελίδα εμφανίζεται στην αναζήτηση, εμφανίζει τον τίτλο της σελίδας (ή ανάρτηση) και τον ιστότοπο ή το όνομα της επιχείρησης μετά από αυτήν. Για παράδειγμα:

Διαχωριστικά τίτλου αναζήτησης

Αλλά αντί να έχετε τους τίτλους σας να τρέχουν στην επωνυμία, μπορείτε να κάνετε το Yoast να τοποθετεί αυτόματα ένα διαχωριστικό μεταξύ αυτών των βασικών δεδομένων. Η παύλα (-) και ο σωλήνας (|) είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις παρεχόμενες επιλογές.

Άλλες ρυθμίσεις Yoast

Ο οδηγός διαμόρφωσης θα φροντίσει για το μεγαλύτερο μέρος της εγκατάστασης που χρειάζεστε για αυτήν την προσθήκη.

Τούτου λεχθέντος, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε γύρω από τα υπομενού Search Appearance and Social. Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω τον τρόπο εμφάνισης των σελίδων και των συνδέσμων σας εκτός του ιστότοπού σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο στην προσαρμογή αυτών των λεπτομερειών κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα σελίδα στο WordPress.

Χρησιμοποιήστε την προσθήκη SEO

Γιατί είχατε ρυθμίσει την προσθήκη SEO προτού έχετε περιεχόμενο για βελτιστοποίηση; Για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Καθώς προχωράτε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Yoast κάθε φορά που δημιουργείτε νέο περιεχόμενο.

Κάτω από κάθε ιστοσελίδα ή ανάρτηση ιστολογίου που δημιουργείτε, θα βρείτε το widget Yoast SEO:

Yoast SEO Widget

Εδώ θα προσθέσετε τα δεδομένα αναζήτησής σας (όλα τα πράγματα που θα βλέπουν οι χρήστες όταν θα σας βρουν στον ιστό).

Προσαρμόστε το Yoast SEO

Φροντίστε να δημιουργείτε πάντα ένα προσαρμοσμένο:

 • Εστίαση λέξης-κλειδιού – το κύριο θέμα και τη λέξη-κλειδί για την ανάρτηση
 • Γυμνοσάλιαγκας – τον συγκεκριμένο σύνδεσμο προς τη σελίδα
 • Μετα-περιγραφή – τη σύντομη περιγραφή που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο της σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Όταν τελειώσετε, το Yoast θα «σκοράρει» πόσο καλά έχετε βελτιστοποιήσει τη σελίδα για SEO.

Θα βρείτε συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στην καρτέλα SEO:

Yoast SEO Συμβουλές

Θα βρείτε συμβουλές για το πώς να κάνετε τη σελίδα σας πιο ευανάγνωστη στην καρτέλα Αναγνωσιμότητα:

Αναγνωσιμότητα Yoast

Εάν κάτι επισημαίνεται με κόκκινη ή πορτοκαλί κουκκίδα, κάντε τις προτεινόμενες αλλαγές όσο καλύτερα μπορείτε. Αυτές οι προτάσεις βοηθούν πραγματικά τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση στην αναζήτηση (και να κάνει τους επισκέπτες περισσότερο να αφιερώνουν χρόνο διαβάζοντας το περιεχόμενό σας).

Βήμα 6: Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας

Οι περισσότεροι ιστότοποι περιλαμβάνουν το ίδιο βασικό σύνολο σελίδων:

 • Σπίτι: Η σελίδα που χαιρετά τους επισκέπτες σας.
 • Σχετικά με: Η σελίδα που λέει την ιστορία της εταιρείας σας.
 • Υπηρεσίες / Προϊόντα: Η σελίδα που εισάγει τους επισκέπτες στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μία σελίδες ανάλογα με το τι πουλάτε και το περιεχόμενο που υπάρχει).
 • Επικοινωνία: Η σελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίζουν πώς να έρχονται σε επαφή.
 • Πολιτική απορρήτου: Η σελίδα που εξηγεί τι είδους δεδομένα συλλέγει ο ιστότοπός σας και τι κάνετε με αυτόν.

Υπάρχουν και άλλες σελίδες που ίσως θέλετε να δημιουργήσετε επίσης. Για παράδειγμα:

 • Χαρτοφυλάκιο: Η σελίδα που δείχνει δείγματα της εργασίας σας.
 • Ιστολόγιο: Η ροή ειδήσεων όπου εμφανίζονται όλες οι αναρτήσεις ιστολογίου ή τα άρθρα σας.
 • Τιμολόγηση: Η σελίδα όπου παρέχετε τιμές για τις υπηρεσίες σας και ίσως ακόμη και επιλογές “Αγορά τώρα”.

Ανεξάρτητα από τις σελίδες που χρειάζεστε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να τις δημιουργήσετε και να τις προσαρμόσετε:

Δημιουργήστε μια νέα σελίδα

Μεταβείτε στο μενού “Σελίδες”.

Προσθήκη νέων σελίδων

Από προεπιλογή, το WordPress θα δημιουργήσει μια Δείγμα σελίδας και μια σελίδα απορρήτου για εσάς. Μπορείτε να διαγράψετε τη σελίδα δείγματος. Κρατήστε πατημένο τη σελίδα απορρήτου, καθώς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο και να το δημοσιεύσετε μόλις τελειώσετε με όλα τα άλλα.

Για να δημιουργήσετε την πρώτη σας σελίδα (συνήθως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με την αρχική σελίδα), κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέου”.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας σε λειτουργία συντήρησης, που εμποδίζει τους άλλους να δουν τον ημιτελή ιστότοπό σας.

Αυτός είναι ο επεξεργαστής μπλοκ WordPress και οι σχετικές ρυθμίσεις του:

Νέα σελίδα WordPress

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τις ιστοσελίδες σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων. Η προσθήκη περιεχομένου στη σελίδα είναι η ίδια με κάθε επιλογή.

Ονομάστε τη σελίδα
Αρχικά, δώστε στη σελίδα σας ένα όνομα.

Όνομα σελίδας WordPress

Κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση πρόχειρου” έτσι ώστε η διεύθυνση URL της σελίδας σας να δημιουργείται αυτόματα. (Θα σας δείξω πώς να διορθώσετε την αρχική σελίδα, έτσι ώστε να μην συνδέεται με γυμνοσάλιαγκα σε λίγο.)

Δημιουργήστε το σχέδιο και τη διάταξη
Έχετε την επιλογή εδώ: δημιουργήστε το σχέδιο και τη διάταξη της σελίδας σας από το μηδέν ή χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο.

Για να το φτιάξετε από το μηδέν, προσθέστε κάθε στοιχείο ένα προς ένα με ένα μπλοκ. Αυτός όμως δεν είναι ο πιο αποδοτικός χρόνος για τη δημιουργία ενός ιστότοπου, οπότε μάλλον θα πρέπει να εξερευνήσετε τις επιλογές προτύπου σας προτού ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή.

Ελέγξτε το θέμα του WordPress για να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσει. Μερικά από αυτά συνοδεύονται από προκαταρκτικά πρότυπα σελίδων που μπορείτε να εισαγάγετε στον ιστότοπο.

Εάν το θέμα σας δεν είναι καμία βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη δημιουργίας σελίδων για να προσθέσετε πλήρη σελίδα ή να αποκλείσετε πρότυπα για να συμπληρώσετε τα κενά.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε το Elementor και αυτό βλέπετε όταν ανοίγετε τη νέα σας σελίδα:

Παράδειγμα αρχικής σελίδας Elementor

Για να αντικαταστήσετε τη σελίδα με ένα πρότυπο, κάντε κλικ στο φάκελο για πρόσβαση στα πρότυπά σας:

Πρότυπα φακέλων Elementor

Βρείτε το πρότυπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο “Εισαγωγή” για να το προσθέσετε στη σελίδα:

Εισαγωγή προτύπου Elementor

Δείτε πώς φαίνεται αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα όταν το προσθέτετε στη σελίδα:

Πρότυπο σελίδας Elementor

Προσαρμόστε τη διάταξη
Ας υποθέσουμε ότι σας αρέσει το πρότυπο που έχετε εισαγάγει, αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι με το πώς βρίσκεται στη σελίδα.

Στο παραπάνω παράδειγμα, για παράδειγμα, θέλετε να απαλλαγείτε από το banner τίτλου “Αρχική σελίδα” καθώς και από την πλευρική γραμμή. Δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό στην πραγματική σελίδα, καθώς δεν είναι στοιχεία που μπορείτε να μεταφέρετε στη θέση τους.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε το widget Ρυθμίσεις (το εικονίδιο με το γρανάζι) στο πρόγραμμα επεξεργασίας στα αριστερά:

Ρυθμίσεις σελίδας Elementor

Όταν κάνετε κλικ στο “Απόκρυψη τίτλου”, θα πρέπει να αφαιρέσει τη γραμμή τίτλου από την κορυφή της σελίδας. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να αποκρύψετε αυτήν τη γραμμή σε κάθε σελίδα του ιστότοπου, είναι καλύτερο να διαμορφώσετε αυτήν τη ρύθμιση από το θέμα Customizer. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να το ορίσετε μόνο μία φορά.

Για καλύτερη χρήση του χώρου στη σελίδα, το Elementor, ειδικότερα, σας παρέχει επιλογές όπως “Πλήρες πλάτος” και “Καμβάς” για να επεκτείνετε το σχέδιο. Παίξτε με αυτές τις ρυθμίσεις για να βρείτε τη διάταξη και το σχεδιασμό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Και πάλι, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο Customizer για να τροποποιήσετε οποιαδήποτε από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θέματος με τις οποίες δεν είστε ικανοποιημένοι.

Προσαρμόστε το περιεχόμενο
Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη σχεδίαση της σελίδας σας, μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο. Αυτό περιλαμβάνει όλο το κείμενο καθώς και τις εικόνες.

Για να το κάνετε αυτό σε οποιονδήποτε επεξεργαστή – πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ WordPress ή πρόσθετο δημιουργίας σελίδων – απλώς κάντε κλικ στο μπλοκ που θέλετε να προσαρμόσετε και να το ενημερώσετε.

Επεξεργασία περιεχομένου WordPress

Καθώς προσαρμόζετε το περιεχόμενό σας στο πρόγραμμα επεξεργασίας, θα αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές στην προεπισκόπηση του ιστότοπού σας σε πραγματικό χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για την ενημέρωση μέσων.

Επεξεργασία WordPress Media

Είτε ανταλλάσσετε μια εικόνα ή ένα βίντεο μόνοι σας είτε προσθέτετε κάτι νέο, θα έχετε την επιλογή να ανεβάσετε πολυμέσα από τη συσκευή σας ή να επιλέξετε από κάτι ήδη στη βιβλιοθήκη σας.

Εισαγωγή μέσων

Προσθήκη νέου περιεχομένου
Εάν αισθάνεστε ότι λείπει κάτι από το πρότυπό σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τα δικά σας μπλοκ σε προκατασκευασμένα σχέδια.

Σε μια προσθήκη δημιουργίας σελίδων, αναζητήστε ένα σύμβολο συν στο τμήμα της σελίδας όπου θέλετε να προσθέσετε ένα νέο μπλοκ:

Προσθήκη νέου μπλοκ

Στη συνέχεια, βρείτε τον τύπο μπλοκ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σύρετε και αποθέστε τον στο νέο χώρο:

Μεταφορά και απόθεση Block

Το WordPress Editor λειτουργεί παρόμοια:

Μπλοκ επεξεργαστή WordPress

Βρείτε το σύμβολο συν για να προσθέσετε ένα νέο μπλοκ ή επιλέξτε ένα από το μενού “Μπλοκ” πάνω αριστερά. Κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε να προσθέσετε και μετά ξεκινήστε να προσαρμόζετε.

Ενημερώστε τις ρυθμίσεις σελίδας
Έχετε ήδη δει το widget Yoast στο κάτω μέρος της σελίδας. Βεβαιωθείτε ότι εάν έχετε ενεργοποιήσει αυτό το πρόσθετο ότι διαμορφώσετε αυτές τις ρυθμίσεις πριν δημοσιεύσετε τη σελίδα σας.

Επίσης, φροντίστε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις “Έγγραφο” της σελίδας σας εδώ:

Ρυθμίσεις εγγράφου WordPress

Μπορείτε να επεξεργαστείτε:

 • Ο μόνιμος σύνδεσμος (ο σύνδεσμος για συγκεκριμένη σελίδα)
 • Η επιλεγμένη εικόνα (κάθε σελίδα θα πρέπει να έχει μία, ώστε οι περιλήψεις ροής ιστολογίων και οι προωθήσεις κοινωνικών μέσων να έχουν εικόνα και περιγραφή)
 • Κατηγορίες και ετικέτες (μόνο για αναρτήσεις ιστολογίου)

Όταν ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση όλων των σχετικών λεπτομερειών, κάντε κλικ στο κουμπί “Προεπισκόπηση” για να ελέγξετε τον ιστότοπό σας σε ένα νέο παράθυρο προγράμματος περιήγησης.

Προεπισκόπηση WordPress

Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να δείτε την ιστοσελίδα σας σε πραγματικό χρόνο προτού τη δημοσιεύσετε (ή τυχόν αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει σε μια υπάρχουσα σελίδα).

Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημοσίευση” και η ιστοσελίδα σας θα δημοσιευτεί.

Σημείωση: η σελίδα δεν θα προστεθεί στο μενού σας ακόμα. Θα το φροντίσετε πριν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ξεπλύνετε και επαναλάβετε
Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι ιστοσελίδες σας. Όταν δημοσιεύονται, μπορείτε να προχωρήσετε.

Ορίστε την αρχική σελίδα
Ενα τελευταίο πράγμα:

Θέλετε να βρίσκεται η αρχική σας σελίδα https://yourdomainname.com. Όχι σε κάτι σαν https://yourdomainname.com/home.

Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ανάγνωση.

Στην ενότητα “Εμφανίζεται η αρχική σας σελίδα”, επιλέξτε “Μια στατική σελίδα”:

Ρυθμίσεις ανάγνωσης - Ορισμός αρχικής σελίδας

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε την αρχική σελίδα (και τη σελίδα ιστολογίου, εάν τη δημιουργήσατε) από τη λίστα δημοσιευμένων σελίδων.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Αυτό θα ορίσει την αρχική σας σελίδα ως την πρώτη σελίδα του ιστότοπού σας και θα αρχίσει να συμπληρώνει το ιστολόγιο με τυχόν αναρτήσεις που γράφετε.

Βήμα 7: Δημιουργήστε μια φόρμα επικοινωνίας

Με τις βασικές σελίδες σας στη θέση τους, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας, ώστε οι επισκέπτες και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να μπορούν να επικοινωνήσουν.

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας από την αρχή έως το τέλος χρησιμοποιώντας το Επικοινωνήστε με την προσθήκη φόρμας 7. Εάν υπάρχει διαφορετική φόρμα επαφής με την οποία κοιτάτε, μεταβείτε στο κάτω μέρος της ανάρτησης για προτάσεις.

Όσον αφορά τις βέλτιστες πρακτικές για την προσθήκη μιας προσαρμοσμένης φόρμας επικοινωνίας στο WordPress, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Μην το κρύψετε.
Τοποθετήστε τη φόρμα σε μια εύχρηστη τοποθεσία. Η σελίδα επαφών σας, σίγουρα, χρειάζεται μία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα στην πλαϊνή γραμμή του ιστολογίου σας ή στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας.

Συμπεριλάβετε μόνο πεδία που χρειάζεστε.
Με όλους τόσο καλά προσαρμοσμένους στα ζητήματα απορρήτου στον ιστό αυτές τις μέρες, δεν θέλετε να ζητάτε πληροφορίες που δεν σχετίζονται με τους σκοπούς σας.

Μην ξεχνάτε τα μηνύματα παρακολούθησης.
Αφού συμπληρωθεί η φόρμα επικοινωνίας, δύο άτομα θα λάβουν επακόλουθα μηνύματα.

Το άτομο που συμπλήρωσε τη φόρμα θα λάβει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Συνήθως, εμφανίζεται στη θέση της φόρμας μετά την υποβολή της.

Από προεπιλογή, η φόρμα σας θα στείλει προ-γραπτά μηνύματα στον χρήστη:

Μηνύματα φόρμας επικοινωνίας

Μη διστάσετε να δώσετε αυτό το προσωπικό άγγιγμα προσαρμόζοντας τα μηνύματά σας.

Μην ξεχάσετε το μήνυμα που λαμβάνετε ως συνέχεια. Η δική σας θα εμφανίζεται ως email:

Email φόρμας επικοινωνίας

Μια γραμμή θέματος όπως το “Όνομα τομέα σας” [Γραμμή θέματος χρήστη] “” δεν είναι υπέροχη και ενδέχεται να στείλει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της φόρμας επικοινωνίας απευθείας σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Εάν θέλετε να λαμβάνετε αυτές τις υποβολές φόρμας επικοινωνίας χωρίς αποτυχία, προσαρμόστε τις λεπτομέρειες στη γραμμή θέματος, καθώς και στο σώμα του μηνύματος.

Αφού ενσωματώσετε τη φόρμα επικοινωνίας, επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας και συμπληρώστε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως προορίζεται – ειδικά εάν έχετε ορίσει τα απαιτούμενα πεδία. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα μηνύματα παρακολούθησης στον ιστότοπο και στα εισερχόμενά σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά.

Βήμα 8: Προσθήκη Widgets

Όταν επεξεργαστήκατε τις ρυθμίσεις Customizer νωρίτερα, ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει ότι υπήρχε μια ενότητα για “Footer” ή “Widgets”.

Τότε, σας ζητήσαμε να τα αφήσετε μόνοι. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει νόημα να συμπληρώσετε αυτά τα μικρά τμήματα περιεχομένου έως ότου συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα κομμάτια του ιστότοπού σας.

Όσο για τα widgets, σκεφτείτε τα ως μπλοκ για διάφορες ενότητες του ιστότοπού σας. Κυρίως, τα widget πηγαίνουν στο υποσέλιδο, στην πλευρική γραμμή και μερικές φορές στην αρχική σελίδα.

Παρόλο που θα μπορούσατε να επιστρέψετε στην Προσαρμογή για να διαμορφώσετε το υποσέλιδο, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κάνετε όλη τη δουλειά στην ενότητα Εμφάνιση> Widgets:

Widgets WordPress

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα widget σας ταυτόχρονα. Επιπλέον, έχετε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το είδος των χώρων widget που μπορείτε να συμπληρώσετε στον ιστότοπό σας (αυτό θα διαφέρει από θέμα σε θέμα, παρεμπιπτόντως).

Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχουν τα διαθέσιμα widget σας:

Widgets

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχουν οι διαθέσιμες τοποθετήσεις widget:

Τοποθετήσεις Widget

Το θέμα σας ενδέχεται να έχει ήδη συμπληρώσει ορισμένα από αυτά τα widget με περιεχόμενο (συνήθως, αυτό ισχύει για το υποσέλιδο).

Ελέγξτε οποιοδήποτε από τα widget που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Εάν είστε ευχαριστημένοι, κρατήστε τους εκεί που βρίσκονται.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται – όπως μετακίνηση μιας λίστας πρόσφατων αναρτήσεων πάνω από τη γραμμή αναζήτησης – απλώς σύρετε και αποθέστε το μπλοκ widget στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται.

Και αν θέλετε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του widget, κάντε κλικ στο μπλοκ:

Επεξεργασία Widget

Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε τον τίτλο που εμφανίζεται πάνω από τη λίστα Πρόσφατες δημοσιεύσεις. Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε πόσες αναρτήσεις θα εμφανίζονται κάθε φορά. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε την ημερομηνία δημοσίευσης.

Τώρα, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε κανένα από αυτά τα widget εάν δεν θέλετε. Ωστόσο, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτόν τον επιπλέον χώρο που σας παρέχει το WordPress, φροντίστε να συμπληρώσετε όλα τα widget σας προτού προχωρήσετε.

Βήμα 9: Ρύθμιση του μενού

Τώρα που όλο το περιεχόμενό σας είναι στη θέση του, πρέπει απλώς να δημιουργήσετε ένα μενού πλοήγησης για να το επιδείξετε.

Αυτό θα το βρείτε στην ενότητα Εμφάνιση> Μενού:

Μενού WordPress

Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να δημιουργήσετε όσα μενού χρειάζεται ο ιστότοπός σας. Για τους περισσότερους από εσάς, θα χρειαστείτε μόνο ένα.

Ονομάστε το μενού

Δεν χρειάζεται να το περιπλέξετε υπερβολικά, καθώς είστε ο μόνος που θα δει το όνομα του μενού. Απλώς καλέστε το σαν “Κύριο μενού”.

Δημιουργία μενού

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Δημιουργία μενού”.

Επιλέξτε το μενού τοποθέτησης

Στη συνέχεια, υποδείξτε πού θέλετε να πάει το μενού.

Τοποθέτηση μενού

Εάν δημιουργήσετε ένα μενού για το υποσέλιδο (το οποίο είναι σπάνιο) ή ένα διαφορετικό για το κινητό (το οποίο ενδέχεται να αποφασίσετε να κάνετε στη γραμμή), θα το διαμορφώσετε εδώ. Προς το παρόν, απλώς επιλέξτε “Κύριο”.

Διατηρήστε την επιλογή “Αυτόματη προσθήκη νέων σελίδων ανώτερου επιπέδου σε αυτό το μενού”. Ακόμα κι αν αυτοματοποιήσετε αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να επιστρέψετε σε αυτήν τη σελίδα για να ενημερώσετε την παραγγελία. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να τοποθετήσετε μια σελίδα στο μενού όταν μπορείτε να επιλέξετε το σωστό σημείο για αυτήν.

Προσθήκη σελίδων στο μενού

Για να προσθέσετε τις σελίδες σας στο μενού, κάντε κλικ στα πλαίσια ελέγχου δίπλα τους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο μενού”.

Προσθήκη σελίδων στο μενού

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερα από μόνο σελίδες. Εάν έχετε αναρτήσεις ιστολογίου, κατηγορίες, προϊόντα ή άλλους συνδέσμους που θέλετε να προσθέσετε, κάντε το εδώ.

Οι σελίδες σας θα προσγειωθούν εδώ:

Προσαρμογή δομής μενού

Για να αλλάξετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται, σύρετε και αποθέστε τα στη θέση τους:

Σύρετε απόθεση μενού

Εάν θέλετε οι σελίδες σας σε όλες να εμφανίζονται στο ανώτερο επίπεδο της πλοήγησής σας, βεβαιωθείτε ότι είναι αριστερή στοίχιση. Για να δημιουργήσετε δευτερεύουσες σελίδες για σελίδες ανώτερου επιπέδου, αποθέστε τις κάτω με μια εσοχή όπως αυτή:

Σύρετε το υπομενού

Προσαρμογή μενού και σελίδων

Μόλις οι σελίδες σας είναι στη θέση τους, ανοίξτε κάθε μία και βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρυθμίσεις έχουν προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας.

Προσαρμογή μενού

Μπορείς:

 • Αλλάξτε το όνομα της σελίδας.
 • Απενεργοποιήστε τον σύνδεσμο εάν δεν θέλετε να υπάρχει δυνατότητα κλικ στο ανώτερο επίπεδο.
 • Ενεργοποιήστε ένα megamenu εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο μενού με πολλά επίπεδα κάτω από ένα όνομα σελίδας.

Ως επί το πλείστον, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι είναι εδώ σε περίπτωση που το κάνετε. Εδώ μπορείτε επίσης να καταργήσετε σελίδες από το μενού σας.

Βήμα 10: Συνδεθείτε στο Google

Μόλις ο ιστότοπός σας έχει δημιουργηθεί και προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας, υπάρχει ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε: συνδέστε τον με το Google.

Ρύθμιση του Google Analytics

Με ή χωρίς σύνδεση με Google Analytics, Το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα εξακολουθούν να μπορούν να ανιχνεύουν και να ευρετηριάζουν τον ιστότοπό σας. Αυτό που κερδίζετε, λοιπόν, είναι η δυνατότητα να δείτε τι είδους δεδομένα έχει συλλέξει η Google από τον ιστότοπό σας σχετικά με την επισκεψιμότητα και την απόδοση.

Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google Analytics και στη συνέχεια να τον συνδέσετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ενός plugin WordPress ή μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα με κώδικα.

Μόλις το Google Analytics είναι έτοιμο να ξεκινήσει, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα μοτίβα επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας και να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων σχετικά με το μέλλον του σχεδιασμού, του περιεχομένου, του σκοπού κ.λπ. του ιστότοπού σας..

Google Analytics

Αυτό δεν είναι το μόνο εργαλείο Google στον οποίο θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος ο ιστότοπός σας.

Ρύθμιση του Google Search Console

Το Google Analytics σάς παρέχει δεδομένα σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των επισκεπτών με τον ιστότοπό σας. Κονσόλα αναζήτησης Google, από την άλλη πλευρά, σας παρέχει δεδομένα σχετικά με το πώς οι επισκέπτες συναντούν τον ιστότοπό σας οπουδήποτε αλλού στον Ιστό.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο Google Analytics, η ρύθμιση του Search Console είναι εύκολη.
Το επόμενο βήμα σας είναι να συνδέσετε το Google Search Console.

Κονσόλα αναζήτησης Google

Μεταβείτε στον ιστότοπο του Search Console και κάντε κλικ στο “Έναρξη τώρα”. Θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία γρήγορης ρύθμισης και θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε την ιδιοκτησία του λογαριασμού σας χρησιμοποιώντας διάφορες επιλογές. Το Google Analytics είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε αυτό, οπότε ακολουθήστε αυτήν την επιλογή αν προτιμάτε.

Επαλήθευση για Webmasters Google

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε αυτήν τη σύνδεση από την πλευρά του Google Analytics. Θα βρείτε αυτήν τη ρύθμιση στην ενότητα Διαχειριστής> Ιδιότητα> Ρυθμίσεις ιδιοκτησίας:

Google Analytics - Google Search Console

Θα πρέπει να βλέπετε τον λογαριασμό σας στο Search Console ως επιλογή. Επιλέξτε το και συνδέστε το στο Google Analytics, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να αντλείτε ορισμένα από αυτά τα δεδομένα αναζήτησης στην αναφορά Απόκτησης:

Αναφορά απόκτησης του Google Analytics

Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να συνδεθείτε στο ίδιο το Google Search Console για να λάβετε βαθύτερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει με τον ιστότοπό σας στην αναζήτηση:

Πίνακας ελέγχου Google Search Console

Μπορείτε να μάθετε πράγματα όπως:

 • Πόσα κλικ και προβολές λαμβάνει ο ιστότοπός σας και κάθε μεμονωμένη σελίδα στο Google – σε αναζητήσεις ιστού, εικόνας και βίντεο.
 • Πόσα κλικ και προβολές προέρχονται από χρήστες σε επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet και κινητά.
 • Ποια είναι η μέση κατάταξη για τις σελίδες του ιστότοπού σας.
 • Ποια είναι τα κορυφαία ερωτήματα αναζήτησης για τον ιστότοπό σας.
 • Τι είδους θέματα χρηστικότητας, ασφάλειας ή ταχύτητας για κινητά έχει ο ιστότοπός σας (εάν υπάρχει).
 • Ποιοι ιστότοποι έχουν τους περισσότερους συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας.
 • Πόσο καλά χειρίζεστε την εσωτερική σύνδεση στον δικό σας ιστότοπο.

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε το Google Search Console, θα μπορείτε να βελτιώσετε τη στρατηγική βελτιστοποίησης αναζήτησης στο WordPress (και πέραν αυτού) για καλύτερη εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στείλτε τους χάρτες ιστοτόπου σας στο Google

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε με το Google Search Console είναι να ανεβάσετε τους χάρτες ιστοτόπου σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ WordPress και Google, λέγοντας στην Google πού να βρει το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Ένα από τα ωραία πράγματα σχετικά με τη χρήση του Yoast SEO plugin είναι ότι οι χάρτες ιστοτόπου XML δημιουργούνται αυτόματα. Μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο σε αυτά στην ενότητα Γενικά> Χαρακτηριστικά:

Χάρτες ιστοτόπου Yoast XML

Κάντε κλικ στο ερωτηματικό για να λάβετε το σύνδεσμο προς τους χάρτες ιστότοπού σας. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο Google Search Console.

Ανοίξτε την καρτέλα Χάρτες ιστοτόπου:

Προσθήκη χάρτη ιστότοπου

Για κάθε σύνδεσμο χάρτη ιστότοπου, έχετε από τον ιστότοπό σας στο WordPress, εισαγάγετέ τον στη γραμμή “Προσθήκη νέου χάρτη ιστότοπου”. Στη συνέχεια, το Google Search Console θα επεξεργαστεί τον χάρτη ιστότοπου και όλους τους συνδέσμους σελίδων που περιέχονται σε αυτόν. Την επόμενη φορά που τα bots της Google θα ανιχνεύσουν τον Ιστό, οι σελίδες του ιστότοπού σας θα παραληφθούν.

Δεδομένου ότι ο χάρτης ιστότοπού σας ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που προσθέτετε νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι η Google θα χάσει σημαντικές ενημερώσεις, καθώς έχει πλέον τον χάρτη ιστότοπού σας στο Search Console.

Τύλιξε

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με το WordPress είναι ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο το δημιουργείτε και της προσαρμογής. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά να προσαρμόσετε στο WordPress, από το θέμα σας έως τη διάταξη της πλοήγησης. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τον τρόπο και το πού σας παρουσιάζονται τα δεδομένα κίνησης Google.

Συμπέρασμα: αν πρόκειται να κάνετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το WordPress, εκμεταλλευτείτε ό, τι έχει να προσφέρει. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε με αυτό το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και ισχυρό ιστότοπο που πάντα θέλατε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map