Πώς να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce για τη δημιουργία διαδικτυακού καταστήματος


Ξεκινώντας το ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce και το WordPressΣε αυτό το σεμινάριο, θα σας διδάξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό κατάστημα WooCommerce + WordPress όπου μπορείτε να παραθέσετε και να πουλήσετε φυσικά προϊόντα.


Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που είναι απλό και απλό. Με μια πρόταση, το WooCommerce είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας WordPress σε ένα πλήρως λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

 • Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα – όπως το WordPress.
 • Είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό εμπόριο plugin για WordPress εκεί έξω.
 • Μπορείς ρυθμίστε το και διαμορφώστε το μόνοι σας.
 • ο η ρύθμιση είναι γρήγορη. Συνήθως, είναι μόνο θέμα μιας ώρας.
 • Λειτουργεί με οποιοδήποτε σχέδιο / θέμα έχετε αυτήν τη στιγμή στον ιστότοπό σας στο WordPress – δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την τρέχουσα σχεδίαση του ιστότοπού σας.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με την παραπάνω λίστα, αλλά αντίθετα, ας πούμε ότι το WooCommerce σας δίνει απλώς ό, τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής ποιότητας με το WordPress.

Contents

Τι μπορείτε να πουλήσετε με το WordPress + WooCommerce?

 • ψηφιακά προϊόντα (π.χ. λογισμικό, λήψεις, ηλεκτρονικά βιβλία),
 • φυσικά προϊόντα,
 • Υπηρεσίες,
 • κρατήσεις (π.χ. για ραντεβού ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει κράτηση),
 • συνδρομές,
 • προϊόντα άλλων ατόμων – ως συνεργάτης,
 • προσαρμογές (π.χ. πρόσθετες προσαρμογές πάνω από τις καταχωρίσεις προϊόντων σας) και άλλα.

Με άλλα λόγια – μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με τον ιστότοπό σας.

Θα διακινδυνεύαμε ακόμη και να πούμε ότι το WooCommerce σάς επιτρέπει να πουλάτε Οτιδήποτε που μπορεί να του ανατεθεί μια τιμή. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει (αν έχετε ήδη καταφέρει να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο WordPress, θα μπορείτε επίσης να χειριστείτε το WooCommerce).

Πώς να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με WordPress και WooCommerce

Σημείωση: Ο στόχος αυτού του μέρους του οδηγού είναι να σας δείξει την απλούστερη μέθοδο δημιουργίας ενός λειτουργικού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το κατάστημά σας online το συντομότερο δυνατό. Γι ‘αυτό θα επικεντρωθούμε μόνο στα βασικά πράγματα και θα παραλείψουμε τις πιο προηγμένες πτυχές.

ΒΗΜΑ 1. Αποκτήστε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων

Για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή οποιονδήποτε άλλο τύπο ιστότοπου, θα χρειαστείτε δύο πράγματα:

 • Ονομα τομέα είναι η μοναδική διεύθυνση του καταστήματός σας στον ιστό. Κάτι όπως ΤΟ YOURSTORE.com
 • Φιλοξενία Ιστού είναι βασικά ένας απομακρυσμένος υπολογιστής που αποθηκεύει τον ιστότοπό σας και στη συνέχεια τον εξυπηρετεί σε όποιον θέλει να τον επισκεφτεί. (πιο αναλυτική εξήγηση)

Πλήρης αποκάλυψη: Κερδίζουμε προμήθεια κάθε φορά που καταλήγετε να αγοράζετε το Bluehost. Αυτό μας βοηθά να τρέξουμε το WebsiteSetup ως επιχείρηση. Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί πάροχοι φιλοξενίας / τομέα, συνήθως λαμβάνουμε και τα δύο από το Bluehost.com. Προσφέρουν προσιτή φιλοξενία ιστοσελίδων (συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν domain name για ένα χρόνο) και αξιοπιστία. Είναι επίσης ένας από τους λίγους προτεινόμενους (επίσημους) παρόχους φιλοξενίας από το WordPress.org. Κόστος? Ξεκινώντας από 2,75 $ / μήνα.

Αρχικά, πρέπει απλώς να μεταβείτε στο Bluehost.com, και κάντε κλικ στο κουμπί “έναρξη”.

Εγγραφείτε στο Bluehost

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για το κατάστημά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη φθηνότερη επιλογή, με την ένδειξη “βασική”:

επιλέξτε bluehost
Εάν χρησιμοποιείτε τους συνδέσμους παραπομπής, μπορείτε να λάβετε το Bluehost με 2,75 $ / μήνα.

Το επόμενο βήμα είναι όλα σχετικά με την επιλογή ενός ονόματος domain για το νέο σας ηλεκτρονικό κατάστημα.

domain bluehost

Αυτό απαιτεί κάποια ανταλλαγή απόψεων. Γενικά, θέλετε το όνομα τομέα σας να είναι μοναδικός, εύκολο να το θυμάστε και συναρπαστικός. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει μια επιχειρηματική οντότητα για το κατάστημά σας, ίσως πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως το όνομα τομέα σας.

Μόλις κάνετε την επιλογή του τομέα σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση και να πληρώσετε το αρχικό τέλος φιλοξενίας.

Εξαιρετική! Μόλις αποκτήσατε ένα όνομα τομέα και ένα σχέδιο φιλοξενίας για να το ακολουθήσετε.

ΒΗΜΑ 2. Εγκατάσταση του WordPress (ΔΩΡΕΑΝ)

Το επόμενο βήμα σηματοδοτεί επισήμως την έναρξη της περιπέτειας σας με το WordPress – πρόκειται να εγκαταστήσετε το WordPress στον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στον πίνακα χρηστών του Bluehost (το Bluehost θα σας στείλει έναν σύνδεσμο στο email επιβεβαίωσης) – συνήθως διαθέσιμο στη διεύθυνση my.bluehost.com.

Μόλις φτάσετε εκεί, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε ένα εικονίδιο με την ένδειξη “Εγκατάσταση WordPress”:

επιλέξτε wordpress

Κάντε κλικ σε αυτό και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Θα περάσετε όλη τη διαδικασία βήμα προς βήμα, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε!

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την επιλογή ενός τομέα και την εγκατάσταση ενός καθαρού αντιγράφου του WordPress, προχωρήστε και επισκεφθείτε αυτόν τον οδηγό (μεταβείτε στα βήματα 2).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει έναν κενό ιστότοπο WordPress.

 • Μπορείτε να το δείτε μεταβαίνοντας στο κύριο όνομα τομέα σας (π.χ.., ΤΟ YOURSTORE.com)
 • Μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης μεταβαίνοντας στο YOURSTORE.com/wp-admin

Τώρα ήρθε η ώρα να μετατρέψετε αυτόν τον κενό ιστότοπο WordPress σε ένα πλήρως λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας την εξαιρετική προσθήκη WooCommerce.

ΒΗΜΑ 3. Εγκαταστήστε το WooCommerce Plugin (ΔΩΡΕΑΝ)

Όπως με όλα τα πρόσθετα του WordPress, η διασκέδαση ξεκινά μεταβαίνοντας στο δικό σας Πίνακας ελέγχου / προσθήκες WordPress / Προσθήκη νέου. Μόλις φτάσετε εκεί, πληκτρολογήστε “woocommerce” στο πεδίο αναζήτησης. Θα δείτε το WooCommerce ως το πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης:

εγκατάσταση woocommerce

Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση τώρα” δίπλα στην προσθήκη.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το κείμενο στο κουμπί θα αλλάξει σε “Ενεργοποίηση”. Προχωρήστε και κάντε κλικ σε αυτό.

woocommerce ενεργοποίηση

Σε αυτό το στάδιο, θα δείτε τον οδηγό εκκίνησης / ρύθμισης στην οθόνη του WooCommerce. Αυτό το πράγμα κάνει τη διαδικασία πανεύκολη και σας καθοδηγεί από τα πάντα. Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο “Ας πάμε!”

οδηγός woocommerce 1

Δημιουργήστε τις βασικές σελίδες καταστήματος

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ένα ιδιαιτερος είδος ιστότοπου και χρειάζονται κάποια ιδιαιτερος σελίδες για να λειτουργούν σωστά. Το πρώτο βήμα στον οδηγό WooCommerce είναι η δημιουργία αυτών των σελίδων για εσάς:

 • “Κατάστημα” – εδώ θα εμφανίζονται τα προϊόντα σας.
 • “Καλάθι” – Αυτό είναι το καλάθι αγορών όπου οι πελάτες σας μπορούν να προσαρμόσουν την παραγγελία τους πριν προχωρήσουν στο ταμείο.
 • “Ολοκλήρωση παραγγελίας” – αυτό είναι όπου οι πελάτες επιλέγουν τη μέθοδο αποστολής / παράδοσης και πληρώνουν για ό, τι έχουν αγοράσει.
 • “Ο λογαριασμός μου” – ένα είδος σελίδας προφίλ για εγγεγραμμένους πελάτες (θα μπορούν να βλέπουν τις προηγούμενες παραγγελίες τους εκεί και να διαχειρίζονται άλλες λεπτομέρειες).

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε σε αυτό το στάδιο του οδηγού WooCommerce είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια”. Το WooCommerce θα δημιουργήσει αυτές τις σελίδες για εσάς.

Ρυθμίστε το Locale

Οι τοπικές ρυθμίσεις είναι ένα πραγματικά σημαντικό μέρος της εγκατάστασης του καταστήματός σας. Αυτές οι λίγες παράμετροι καθορίζουν την προέλευση, το νόμισμα και τις προτιμώμενες μονάδες της επιχείρησής σας:

οδηγός woocommerce 2

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Συνέχεια”.

Κατανοήστε το φόρο επί των πωλήσεων

Ο φόρος είναι μακράν το λιγότερο συναρπαστικό μέρος της λειτουργίας ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά είναι επίσης κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, δυστυχώς.

Θα χαρείτε να δείτε ότι το WooCommerce σας βοηθάει και με αυτό το μέρος.

Αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε εάν πρόκειται να μεταφέρετε φυσικά αγαθά ή όχι. Εάν επιλέξετε το πλαίσιο, το WooCommerce θα προκαθορίσει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή στις ρυθμίσεις.

αποστολή οδηγού woocommerce

Στη συνέχεια, φόρος! Το WooCommerce διαθέτει μια πολύ τακτοποιημένη ενότητα φόρου, το καλύτερο πράγμα είναι ότι σας βοηθά να υπολογίσετε τους φορολογικούς συντελεστές με βάση την τοποθεσία του καταστήματός σας (το έχετε ορίσει στο προηγούμενο βήμα).

Εάν πρόκειται να χρεώσετε τον φόρο επί των πωλήσεων (στις περισσότερες περιπτώσεις είστε), απλώς επιλέξτε το κύριο πλαίσιο φόρου. Μόλις το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί ένα νέο σετ κουτιών και θα σας ενημερώσει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

εναλλαγή φόρου woocommerce

Σημείωση: Παρόλο που το WooCommerce θα συμπληρώσει τις φορολογικές ρυθμίσεις για εσάς, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά με τις τοπικές αρχές ποιοι είναι οι πραγματικοί ισχύοντες φορολογικοί κανόνες, ειδικά εάν δεν είστε στις ΗΠΑ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των φόρων επί των πωλήσεων της WooCommerce, διάβασε αυτό. Μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα αργότερα, οπότε μην ανησυχείτε αν δεν είστε σίγουροι για τους κανόνες αυτήν τη στιγμή.

Κάντε κλικ στο “Συνέχεια”.

Επιλογή τρόπου πληρωμής (συνιστάται το PayPal)

Η δυνατότητα αποδοχής διαδικτυακών πληρωμών βρίσκεται στον πυρήνα οποιουδήποτε καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, το WooCommerce προσφέρει πολλά από την άποψη των διαθέσιμων λύσεων.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε:

πληρωμές οδηγού woocommerce

Δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πληρωμής βρίσκονται στην κορυφή – PayPal και Stripe – συνιστάται ιδιαίτερα να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας και στα δύο. Απλώς κάντε κλικ στα αντίστοιχα πλαίσια ελέγχου.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλους τρόπους πληρωμής που φαίνεται να έχουν νόημα. Θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες διαθέσιμες επιλογές αργότερα στον πίνακα ρυθμίσεων του WooCommerce.

Σημείωση: Για να λειτουργούν οι διαδικτυακές πληρωμές, πρέπει να εγγραφείτε είτε με το PayPal είτε με το Stripe ξεχωριστά. Οι ρυθμίσεις στο WooCommerce προορίζονται μόνο για την ενσωμάτωση των υπαρχόντων λογαριασμών PayPal και Stripe με τον νέο σας ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Και πάλι, κάντε κλικ στο “Συνέχεια” όταν τελειώσετε.

Το επόμενο βήμα είναι απλώς μια οθόνη επιβεβαίωσης ότι όλα πήγαν καλά. Σε αυτό το στάδιο, η βασική ρύθμιση του ιστότοπού σας ολοκληρώθηκε – μόλις δημιουργήσατε ένα κενό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με το WooCommerce!

Το επόμενο βήμα είναι η προσθήκη προϊόντων:

ΒΗΜΑ 4. Προσθέστε το πρώτο σας προϊόν

Για να μπορέσετε να καλέσετε το κατάστημά σας σε λειτουργία, χρειάζεστε ορισμένα προϊόντα στη βάση δεδομένων (ή υπηρεσίες, ή λήψεις ή ό, τι είναι αυτό που θέλετε να πουλήσετε).

Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με τα προϊόντα, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και μετά Προϊόντα / Προσθήκη προϊόντος:

προσθήκη προϊόντος

Αυτό που θα δείτε είναι μια κλασική οθόνη επεξεργασίας περιεχομένου WordPress:

προσθήκη προϊόντος woocommerce

 1. Ονομασία προϊόντος.
 2. Το κύριο περιγραφή προϊόντος. Αυτό το μεγάλο πεδίο σάς επιτρέπει να εισαγάγετε όσες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν θέλετε. Εφόσον πρόκειται για WordPress, μπορείτε να βάλετε όχι μόνο απλό κείμενο, αλλά και εικόνες, στήλες, επικεφαλίδες, ακόμη και βίντεο και άλλα μέσα. Βασικά, ό, τι θεωρείτε κατάλληλο!
 3. Το κεντρικό ενότητα δεδομένων προϊόντος. Αυτό είναι όπου μπορείτε να ορίσετε τον τύπο του προϊόντος που προσθέτετε και αν είναι φυσικό, α με δυνατότητα λήψης ή a εικονικό προϊόν (οι υπηρεσίες θεωρούνται επίσης εικονικά προϊόντα). Ως μέρος αυτής της κεντρικής ενότητας, λαμβάνετε επίσης καρτέλες για διάφορες παραμέτρους του προϊόντος:
  1. Γενικός. Εδώ μπορείτε να ορίσετε την τιμολόγηση και τους φόρους.
  2. Καταγραφή εμπορευμάτων. Το WooCommerce σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα επίπεδα των αποθεμάτων.
  3. Αποστολή. Ορίστε το βάρος, τις διαστάσεις και το κόστος αποστολής.
  4. Συνδεδεμένα προϊόντα. Ιδανικό για ρύθμιση upsell, cross-sales κ.λπ. (Σκεφτείτε, «Πελάτες που αγόρασαν Αυτό αγόρασε επίσης ότι.”)
  5. Γνωρίσματα. Ορίστε προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά προϊόντος. Π.χ., αν πουλάτε πουκάμισα, μπορείτε να ορίσετε εναλλακτικά χρώματα εδώ.
  6. Προχωρημένος. Επιπρόσθετες ρυθμίσεις. Δεν είναι απαραίτητο.
 4. Σύντομη περιγραφή. Αυτό είναι το κείμενο που εμφανίζεται στη σελίδα προϊόντος με το όνομα. Λειτουργεί καλύτερα ως μια σύντομη περίληψη του προϊόντος.
 5. κατηγορίες προϊόντων. Ομαδοποιήστε παρόμοια προϊόντα μαζί. Π.χ. «καπέλα». Λειτουργεί ακριβώς όπως οι τυπικές κατηγορίες WordPress.
 6. Ετικέτες προϊόντος. Ένας επιπλέον τρόπος για να σας βοηθήσει να οργανώσετε τη βάση δεδομένων των προϊόντων σας. Λειτουργεί ακριβώς όπως οι τυπικές ετικέτες WordPress.
 7. Εικόνα προϊόντος. Η κύρια εικόνα του προϊόντος.
 8. Συλλογή προϊόντων. Πρόσθετες εικόνες προϊόντων για να δείξουν την απροσδόκητη τους.

Την πρώτη φορά που θα επισκεφτείτε αυτό το πλαίσιο, το WooCommerce θα εμφανίσει μερικές εύχρηστες συμβουλές εργαλείων για να εξηγήσει ποιος είναι ο σκοπός κάθε πεδίου:

woocommerce προσθέστε συμβουλές εργαλείων προϊόντος

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση όλων των παραπάνω, κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί Δημοσίευσης – μόλις προστέθηκε το πρώτο σας προϊόν!

Αφού προσθέσετε μια χούφτα αγαθά στη βάση δεδομένων σας, η ενότητα προϊόντων στον πίνακα ελέγχου θα πρέπει να έχει την εξής μορφή:

προϊόντα woocommerce

ΒΗΜΑ 5. Επιλέξτε ένα θέμα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα (ΔΩΡΕΑΝ)

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο καλύψαμε πρώτα πώς να προσθέσουμε προϊόντα στο κατάστημά σας, προτού συζητήσουμε την οπτική εμφάνιση ολόκληρου του αντικειμένου.

Ειλικρινά, χωρίς προϊόντα στη βάση δεδομένων, δεν θα μπορείτε να δείτε τις μεμονωμένες σελίδες του καταστήματος σε οποιαδήποτε αντιπροσωπευτική μορφή. Δεν θα μπορούσατε να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται σωστά.

Τώρα που έχετε προσθέσει τα περισσότερα από τα προϊόντα σας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα είναι σωστά από καθαρά οπτική άποψη.

WooCommerce εναντίον του τρέχοντος θέματος

Από προεπιλογή, το WooCommerce λειτουργεί με οποιοδήποτε θέμα WordPress. Αυτά είναι υπέροχα νέα, ειδικά αν έχετε ήδη επιλέξει το σχέδιό σας και θέλετε να τηρήσετε αυτό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε με ειδικά θέματα βελτιστοποιημένα στο WooCommerce. Αυτά τα θέματα έρχονται με προκαθορισμένα στυλ που κάνουν όλα τα στοιχεία του WooCommerce να φαίνονται υπέροχα.

Ακολουθεί η πρότασή μας:

επιλογή θέματος

Το επίσημο θέμα WooCommerce – και αυτό που είναι πιθανότερο να λειτουργεί σωστά – ονομάζεται Βιτρίνα. Η προεπιλεγμένη έκδοση ειναι δωρεάν, και θα πρέπει να είναι αρκετό για να ξεκινήσετε.

βιτρίνα

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το ενότητα ηλεκτρονικού εμπορίου στο ThemeForest – ο μεγαλύτερος κατάλογος κορυφαίων θεμάτων WordPress στον Ιστό.

θεματικότερο

Ανεξάρτητα από το αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε το τρέχον θέμα σας ή έχετε επιλέξει κάτι νέο και βελτιστοποιημένο στο WooCommerce, αυτό που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια είναι να βεβαιωθείτε ότι οι μεμονωμένες σελίδες του καταστήματος φαίνονται καλές. Ας το κάνουμε τώρα:

Οι Κανόνες Σχεδιασμού Καταστήματος Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ας συζητήσουμε μερικές σημαντικές πτυχές προτού μπουν στο nitty-gritty.

Κυρίως – τι κάνει το σχέδιο καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου καλό (διαβάστε: κερδοφόρο)? Εδώ είναι οι πιο σημαντικές παράμετροι:

 • Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ξεκάθαρο και να μην προκαλεί σύγχυση. Ένας επισκέπτης που μπερδεύεται δεν θα αγοράσει τίποτα.
 • Το κεντρικό μπλοκ περιεχομένου πρέπει να τραβήξει την προσοχή του επισκέπτη αμέσως μόλις έρθει στον ιστότοπο. Αυτό το κεντρικό μπλοκ είναι το σημείο όπου θα εμφανίζονται τα προϊόντα.
 • Ρυθμιζόμενες πλαϊνές μπάρες. Πρέπει να είστε σε θέση να επιλέξετε πόσες πλευρικές γραμμές χρειάζεστε και επίσης να απενεργοποιήσετε την πλευρική γραμμή συνολικά για ορισμένες σελίδες (περισσότερα σχετικά με αυτό αργότερα).
 • Αποκριτική και βελτιστοποιημένη για κινητά. Η έρευνα δείχνει [2] ότι περίπου το 80% των ατόμων στο Διαδίκτυο διαθέτουν smartphone. Σύμφωνα με άλλη έρευνα [3], Το 61% των επισκεπτών σας από κινητές συσκευές θα φύγει αμέσως και θα μεταβεί στους ανταγωνιστές σας εάν έχουν απογοητευτική εμπειρία περιήγησης σε κινητές συσκευές. Με άλλα λόγια – είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για κινητά.
 • Καλή δομή πλοήγησης. Θέλετε καθαρά μενού που είναι εύκολα κατανοητά – έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να βρουν τη σελίδα που αναζητούν.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, μπορείτε να κάνετε με τις μεμονωμένες σελίδες του καταστήματος:

Η σελίδα του καταστήματός σας

Εδώ βρίσκεται η κύρια λίστα των προϊόντων σας. Εάν έχετε περάσει από τον οδηγό εγκατάστασης του WooCommerce, μπορείτε να βρείτε αυτήν τη σελίδα στη διεύθυνση ΤΟ ΔΙΚΟΜΕΝΟ ΣΑΣ / κατάστημα

Αυτή είναι μια τυπική σελίδα WordPress – μπορείτε να την επεξεργαστείτε μέσω Πίνακας ελέγχου / σελίδες WordPress.

Τα πράγματα που αξίζει να κάνετε:

 • Προσθέστε κάποιο αντίγραφο που θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες σας να κάνουν αγορές μαζί σας.
 • Αποφασίστε εάν θέλετε να έχετε την πλευρική γραμμή στη σελίδα. Αυτό γίνεται μέσω των προτύπων σελίδων του θέματος. Για παράδειγμα, το Storefront μου επιτρέπει να πάω πλήρες πλάτος, το οποίο θα κάνουμε:

πλήρες πλάτος

Το κύριο χαρακτηριστικό της σελίδας Shop είναι ακριβώς κάτω από το τυπικό περιεχόμενο, διαθέτει ένα προσαρμοσμένο μέρος όπου εμφανίζει τις καταχωρίσεις προϊόντων σας. Έτσι φαίνεται στο θέμα του Storefront:

σελίδα καταστήματος woocommerce

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ωραίες εικόνες προϊόντων είναι το κλειδί, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρετε σωστά! Με άλλα λόγια – μάλλον θα πρέπει να δουλεύετε περισσότερο στις εικόνες του προϊόντος σας παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Το WooCommerce σας επιτρέπει επίσης να προβάλλετε τα προϊόντα σας με εναλλακτικούς τρόπους σε αυτήν τη σελίδα. Όταν πας το ταμπλό WordPress / WooCommerce / Ρυθμίσεις / Προϊόντα και μετά το Απεικόνιση Ενότητα:

εμφάνιση προϊόντων woocommerce

… Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίζονται μεμονωμένα προϊόντα ή κατηγορίες προϊόντων στη σελίδα Shop. Επιλέξτε ό, τι είναι πιο λογικό για εσάς και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.

Μεμονωμένες σελίδες προϊόντων

Για να τα δείτε, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε λίστα προϊόντων από τη σελίδα Shop.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα θέμα ποιότητας, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε δυσκολίες σε αυτήν τη συγκεκριμένη σελίδα. Βασικά, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσαρμόσετε την ποσότητα του κειμένου που χρησιμοποιείτε για μεμονωμένες περιγραφές προϊόντων, για να βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν οπτικά και ότι δεν υπάρχουν κενά σημεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στον αγοραστή.

Ακολουθεί το παράδειγμά μας με το θέμα του Storefront (χωρίς επιπλέον προσαρμογή):

λίστα προϊόντων woocommerce

Καλάθι αγορών

Μια άλλη κρίσιμη σελίδα που μπορεί να προσαρμοστεί Πίνακας ελέγχου / Σελίδες.

Το μόνο που θα συνιστούσαμε είναι να ακολουθήσετε τη διάταξη πλήρους πλάτους. Δεν θέλετε να δώσετε στον αγοραστή πάρα πολλές επιλογές σε αυτήν τη σελίδα, εκτός από το να προχωρήσετε στο ταμείο.

καλάθι woocommerce

ολοκλήρωση παραγγελίας

Το Ταμείο είναι ίσως η πιο σημαντική σελίδα όλων αυτών. Εκεί οι αγοραστές σας μπορούν να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους και να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές.

Στην πραγματικότητα δεν σας ενθαρρύνουμε να κάνετε αλλαγές σε αυτήν τη σελίδα εκτός από μία:

Η σελίδα του Checkout πρέπει απολύτως να έχει πλήρες πλάτος. Ο μόνος αποδεκτός τρόπος από τη σελίδα για τον αγοραστή θα πρέπει να είναι η οριστικοποίηση της παραγγελίας του και να μην αποσπούν την προσοχή από τα διαθέσιμα πράγματα στην πλαϊνή γραμμή.

Μπορείτε να το κάνετε μέσω Πίνακας ελέγχου / Σελίδες (απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία που περάσατε με τη σελίδα Shop).

Εκτός από αυτό, η προεπιλεγμένη εμφάνιση της σελίδας Checkout είναι εξαιρετική:

πληρωμή woocommerce

Σε αυτό το στάδιο, τελειώσατε βασικά με την προσαρμογή του σχεδιασμού του καταστήματός σας, ας δούμε τώρα τις δυνατότητες επέκτασης της λειτουργικότητας του καταστήματος.

ΒΗΜΑ 6. Επέκταση του WooCommerce – Πώς?

Ένα ακόμη πράγμα που κάνει το WooCommerce μια τόσο εντυπωσιακή λύση ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ότι υπάρχουν δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες επεκτάσεις και πρόσθετα.

Ας απαριθμήσουμε μερικά από τα πιο χρήσιμα:

Επεκτάσεις WooCommerce

Ας ξεκινήσουμε με τις επεκτάσεις – τα επίσημα πρόσθετα που έχουν εγκριθεί από την ομάδα του WooCommerce.

Για να δείτε τι είναι διαθέσιμο, μπορείτε να μεταβείτε αυτή η σελίδα.

Αυτός ο κατάλογος είναι πραγματικά εντυπωσιακός και τεράστιος. Δεν θέλουμε να αισθάνεστε εκφοβισμένοι από αυτό. Σίγουρα δεν χρειάζεστε όλες αυτές τις επεκτάσεις. Αντιμετωπίστε τη λίστα ως μπουφέ – διαλέξτε ό, τι φαίνεται δροσερό.

Μερικές από τις πιο άξιες αναφορές:

 • Πύλες πληρωμής. Αυτές οι επεκτάσεις σάς επιτρέπουν να αποδεχτείτε περισσότερους τρόπους πληρωμής πάνω από το τυπικό PayPal. Γενικά, όσο περισσότερες μέθοδοι πληρωμής μπορείτε να αποδεχτείτε (αυτές οι πύλες πληρώνονται συχνά), τόσο το καλύτερο.
 • Επεκτάσεις αποστολής. Αυτά θα είναι πρακτικά αν θέλετε να ενσωματώσετε αυτόματα το κατάστημά σας με τις επίσημες τιμές αποστολής από εταιρείες όπως η UPS ή η FedEx.
 • Επεκτάσεις λογιστικής. Ενσωματώστε το κατάστημα WooCommerce με το λογιστικό εργαλείο της επιλογής σας.
 • Κρατήσεις WooCommerce. Επιτρέψτε στους πελάτες να κλείνουν ραντεβού για υπηρεσίες χωρίς να εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας.
 • Συνδρομές WooCommerce. Αφήστε τους πελάτες να εγγραφούν στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να πληρώνουν εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια χρέωση.
 • Αριθμός ΦΠΑ ΕΕ. Για όσους δραστηριοποιούνται εντός της ΕΕ.
 • TaxJar. Βάλτε το φόρο επί των πωλήσεων στο αυτόματο πιλότο.

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για νέες επεκτάσεις, μπορείτε να περιηγηθείτε στο δωρεάν κατηγορία. Υπάρχουν περισσότερα από αρκετά πράγματα εκεί για να σας κρατήσουν απασχολημένους.

Πρόσθετα που χρεώνουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Αφαιρώντας τις επεκτάσεις στην άκρη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες προσθήκες WordPress για να υπερφορτίσετε περαιτέρω το κατάστημά σας. Να τι πρέπει να λάβετε:

  • Yoast SEO. Βελτιώστε το SEO ολόκληρου του ιστότοπού σας.
  • Πρόσθετο Yoast WooCommerce SEO. Βελτιώστε το SEO των προϊόντων σας και άλλων περιοχών του καταστήματός σας ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • WooCommerce Πολύγλωσσο. Εκτελέστε έναν πλήρως πολύγλωσσο ιστότοπο WooCommerce.
  • Φόρμα επικοινωνίας 7. Αφήστε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί σας.
  • UpdraftPlus. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλου του περιεχομένου του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων σας και άλλων δεδομένων καταστήματος.
  • Κουμπιά κοινής χρήσης από το GetSocial. Αφήστε τους αγοραστές σας να μοιράζονται τα προϊόντα σας με τους φίλους και την οικογένειά τους μέσω των κοινωνικών μέσων.
  • MonsterInsights. Ενσωματώστε τον ιστότοπό σας με το Google Analytics.
  • Ασφάλεια iThemes. Προεπιλογές ασφαλείας για τον ιστότοπό σας.
  • Συνολική προσωρινή μνήμη W3. Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας μέσω της προσωρινής αποθήκευσης.

Δημιουργία διαδικτυακού καταστήματος με λίγα λόγια

Όπως μπορείτε να δείτε, ο βαθμός δυσκολίας όσον αφορά τη δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου με το WordPress δεν είναι υψηλός, αλλά θα σας πάρει ακόμη λίγο χρόνο για να περάσετε όλα τα παραπάνω βήματα – πιθανώς ένα ή δύο απόγευμα.

Αυτό είναι ακόμα απίστευτο, δεδομένου ότι, ας πούμε, πριν από πέντε χρόνια, θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή και να τους πληρώσετε στα $ 5.000 για να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο. Τώρα μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας!

Τέλος πάντων, για να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε όλες τις απαιτούμενες εργασίες, Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου διακοπής:

Πριν ξεκινήσεις

 • Λάβετε ένα όνομα τομέα, εγγραφείτε για φιλοξενία ιστού, εκτελέστε μια λειτουργική εγκατάσταση του WordPress.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο νέος σας κενός ιστότοπος WordPress λειτουργεί σωστά (δεν εμφανίζονται εμφανή σφάλματα κ.λπ.).

Εγκατάσταση του WooCommerce

 • Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την κύρια προσθήκη WooCommerce.
 • Μεταβείτε στον οδηγό εγκατάστασης του WooCommerce, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:
  • Δημιουργία των τεσσάρων απαιτούμενων σελίδων (Κατάστημα, Καλάθι, Ταμείο, Ο λογαριασμός μου).
  • Ρύθμιση των τοπικών καταστημάτων.
  • Ρύθμιση φόρου επί των πωλήσεων και αποστολής.
  • Επιλογή αρχικών μεθόδων πληρωμής.

Προϊόντα

 • Προσθέστε τα περισσότερα (ή όλα) από τα προϊόντα ή τις κατηγορίες προϊόντων σας στο κατάστημα.

Σχέδιο

 • Επιλέξτε το σωστό θέμα WordPress για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Πηγαίνετε είτε με το υπάρχον θέμα σας ή περιηγηθείτε σε άλλες δυνατότητες. Εξετάστε τους κανόνες σχεδιασμού καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου όταν το κάνετε.
 • Προσαρμόστε τη σελίδα του καταστήματός σας.
 • Προσαρμόστε μεμονωμένες σελίδες προϊόντων.
 • Προσαρμόστε τη σελίδα καλαθιού.
 • Προσαρμόστε τη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς.

Επεκτάσεις

 • Εγκαταστήστε τις πύλες πληρωμής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 • Εξετάστε μερικές από τις επεκτάσεις αποστολής.
 • Εξετάστε μια λογιστική επέκταση.
 • Περιηγηθείτε σε άλλα επεκτάσεις και το δωρεάν κατηγορία.

Πρόσθετα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε όλες τις προσθήκες που θα χρεώνουν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα:

 • Yoast SEO
 • Yoast WooCommerce SEO
 • WooCommerce Πολύγλωσσο
 • Φόρμα επικοινωνίας 7
 • UpdraftPlus
 • Κουμπιά κοινής χρήσης από το GetSocial
 • MonsterInsights
 • Ασφάλεια iThemes
 • Συνολική προσωρινή μνήμη W3.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map