Εκμάθηση ιστοτόπου Joomla


φροντιστήριο joomla


Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το Joomla για να δημιουργήσετε τη δική σας παρουσία στο διαδίκτυο, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Στη συνέχεια, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε.

Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας δείξει πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό στο διακομιστή σας και να σας δώσει μια επισκόπηση της βασικής λειτουργικότητας. Στο τέλος, θέλουμε να νιώθετε ικανοί να ξεκινήσετε την εξερεύνηση μόνοι σας και να δημιουργήσετε τον ιστότοπο Joomla των ονείρων σας.

Ενώ το Joomla είναι πιο περίπλοκο από το WordPress, είναι πολύ πιο φιλικό προς τους αρχάριους από το Drupal (μπορείτε πραγματικά να βρείτε μια σύγκριση των τριών εδώ). Έτσι, αν ακολουθήσετε το σεμινάριο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας εντός 3 ωρών ή λιγότερο.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο Joomla (πίνακας περιεχομένων):

 1. Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα και βρείτε την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων
 2. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το Joomla
 3. Εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία του Joomla
 4. Επιλέξτε ένα πρότυπο για τον ιστότοπό σας
 5. Εγκαταστήστε το πρότυπο Joomla
 6. Προσαρμόστε το σχέδιο
 7. Χρησιμοποιήστε τις μονάδες Joomla
 8. Αντιστοιχίστε τις μονάδες σε θέσεις
 9. Δημιουργήστε νέες σελίδες
 10. Αντιστοίχιση σελίδων στο μενού πλοήγησης Joomla
 11. Προσθήκη ενότητας ιστολογίου
 12. Εγκατάσταση επεκτάσεων

Συνολικός χρόνος για τη δημιουργία ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας το Drupal: ~ 2-3 ώρες
Επιπεδο ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ: Αρχάριος / Ενδιάμεσος

1. Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα και βρείτε την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Εάν έχετε ήδη όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων, προχωρήστε στο βήμα 2.

Για να μπορέσετε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας στο Joomla, θα χρειαστείτε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού.

Εάν δεν γνωρίζετε καν από πού να ξεκινήσετε σε αυτό το θέμα, διαβάστε την ανάρτησή μας σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός ονόματος domain. Σε περίπτωση που χρειάζεστε απλώς μια ανανέωση, επιλέξτε έναν τομέα ιστότοπου που είναι απλός, ώστε να είναι εύκολο να το θυμάστε.

Εκτός από ένα όνομα τομέα, θα χρειαστείτε επίσης μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστού.

Πλήρης αποκάλυψη: Το WebsiteSetup κερδίζει προμήθεια εάν αγοράσετε το Bluehost μέσω των συνδέσμων παραπομπής σε αυτόν τον οδηγό. Αυτό μας βοηθά να διατηρούμε τα πάντα ενημερωμένα. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Μπορείτε να λάβετε όνομα domain και web hosting από την Bluehost (προσφέρουν επίσης δωρεάν domain για τον πρώτο χρόνο).

φιλοξενία joomla

Έχουν μια γρήγορη εγκατάσταση για το Joomla, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε το χρόνο σας για λήψη, μεταφόρτωση και εγκατάσταση του χειροκίνητα μέσω FTP.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο web host, βεβαιωθείτε ότι πληροί τις απαιτήσεις συστήματος Joomla, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

2. Εγκαταστήστε και ρυθμίστε το Joomla

Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης και ρύθμισης του Joomla.

Εγκατάσταση του Joomla χρησιμοποιώντας γρήγορη εγκατάσταση του Bluehost (βήμα προς βήμα)

Μη αυτόματη εγκατάσταση του Joomla σε οποιονδήποτε κεντρικό υπολογιστή Ιστού (βήμα προς βήμα)

3. Εξοικειωθείτε με τα βασικά στοιχεία του Joomla

Το επόμενο βήμα για να μάθετε πώς να χτίζετε έναν ιστότοπο με το Joomla είναι να έχετε τα ρουλεμάν σας. Θα χρησιμοποιήσουμε πολλά από τα μενού που μπορείτε να δείτε στον πίνακα ελέγχου παρακάτω, ωστόσο, βοηθά να έχετε μια πανοραμική θέα για να ξεκινήσετε.

Προφανώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα δύο μπλε κουτιά επιλέγοντας ή απομακρύνοντας το Joomla συλλέγοντας στατιστικά δεδομένα και στη συνέχεια διαβάζοντας (και κρύβοντας) τα μηνύματα μετά την εγκατάσταση.

Στα αριστερά, θα βρείτε συντομεύσεις σε μέρη που χρησιμοποιούνται συχνά στην περιοχή διαχειριστή, όπως δημιουργία νέων άρθρων, αλλαγή της δομής του μενού ή εγκατάσταση επεκτάσεων. Στα δεξιά, υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ιστότοπού σας.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό μέρος είναι η γραμμή εργασιών στην κορυφή. Εδώ, θα βρείτε τις ίδιες επιλογές όπως στον πίνακα ελέγχου και μετά μερικές. Αυτό περιέχουν τα διάφορα μενού:

πρώτη φορά στον πίνακα ελέγχου joomla

 • Σύστημα – Πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου, ρυθμίσεις τοποθεσίας, στοιχεία περιεχομένου σε εκκρεμότητα ή κλειδωμένο, η επιλογή εκκαθάρισης προσωρινής μνήμης και προβολής πληροφοριών συστήματος (ιστότοπος, διακομιστής και περιβάλλον).
 • Χρήστες – Διαχείριση χρηστών, ομάδων χρηστών και επιπέδων πρόσβασης, προσθήκη σημειώσεων για χρήστες, αντιμετώπιση αιτημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο, προβολή αρχείων καταγραφής χρηστών και μαζικής αποστολής email σε όλους στον ιστότοπό σας.
 • Μενού – Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό περιέχει όλες τις επιλογές σχετικά με τη δημιουργία και τη διαχείριση των μενού.
 • Περιεχόμενο – Προσθέστε άρθρα και ταξινομίες, εκχωρήστε επιλεγμένο περιεχόμενο και διαχειριστείτε τα αρχεία πολυμέσων του ιστότοπού σας.
 • Συστατικά – Δημιουργήστε και διαχειριστείτε πανό ιστότοπου, επαφές, ενημερώσεις ιστότοπων, ιδιωτικά μηνύματα, πολύγλωσσες ενώσεις και ροές ειδήσεων. Παρέχει επίσης πρόσβαση σε μηνύματα μετά την εγκατάσταση (τα καλύψαμε ήδη), σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ανακατευθύνσεις (αν και χρειάζεστε μια προσθήκη για αυτό), να δείτε όρους αναζήτησης ιστότοπου, να χρησιμοποιήσετε την έξυπνη αναζήτηση (και πάλι, αυτό χρειάζεται μια προσθήκη) και να διαχειριστείτε ετικέτες.
 • Επεκτάσεις – Σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε, να ενημερώσετε, να διαχειριστείτε, να διαμορφώσετε, να βρείτε και να αντιμετωπίσετε επεκτάσεις. Σε αυτό το μενού, μπορείτε επίσης να δείτε την κατάσταση της βάσης δεδομένων σας και να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας.
 • Βοήθεια – Άμεση πρόσβαση σε σημαντικά θέματα βοήθειας στο επίσημη τεκμηρίωση.

Όλα ξεκάθαρα μέχρι τώρα; Τότε ας προχωρήσουμε.

4. Επιλέξτε ένα πρότυπο για τον ιστότοπό σας

Όπως και άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που εμφανίζονται σε αυτόν τον ιστότοπο, το Joomla προσφέρει έναν τρόπο αλλαγής του σχεδιασμού του ιστότοπού σας χωρίς κωδικοποίηση. Εδώ, καλούνται τα εργαλεία για να το κάνουν Πρότυπα. Η εμφάνιση, η λειτουργία και η αίσθηση ολόκληρου του ιστότοπού σας εξαρτώνται πλήρως από αυτά. Επομένως, μην υποτιμάτε την απόφαση κατά την επιλογή μιας!

Υπάρχουν δωρεάν και premium (επί πληρωμή) πρότυπα Joomla. Ωστόσο, η εύρεση ενός μπορεί να είναι δύσκολη. Δυστυχώς, το CMS δεν διαθέτει κεντρικό κατάλογο για αυτό. Επομένως, πρέπει να κοιτάξετε γύρω από τα καταστήματα για να τα βρείτε. Πολλοί από εκείνους που πωλούν premium θέματα προσφέρουν επίσης δωρεάν εκδόσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ακολουθούν μερικά μέρη για να ξεκινήσετε:

Φυσικά, υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ενός θέματος. Το πρώτο είναι προφανώς το δικό σας γούστο. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 • Υποστήριξη – Είναι υπέροχο να συμπεριλαμβάνεται τεχνική υποστήριξη, καθώς αυτά τα άτομα μπορούν να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα για εσάς.
 • Ενημερώσεις – Το Joomla ενημερώνει συνεχώς το σύστημά τους. Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος προτύπων ενημερώνει συχνά τα πρότυπά τους για να βεβαιωθείτε ότι θα λειτουργεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.
 • Τεκμηρίωση – Κατά καιρούς, θα πρέπει να ελέγχετε ορισμένες λειτουργίες για να μάθετε πώς λειτουργούν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείτε να το κάνετε.
 • Απόκριση και συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης – Αυτό σημαίνει ότι το πρότυπό σας θα πρέπει να φαίνεται υπέροχο σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης, καθώς και σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή.
 • Προσαρμογή – Ελέγξτε ποιες δυνατότητες προτύπου μπορείτε να προσαρμόσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, αναζητήστε πρότυπα που έχουν πολλές θέσεις μονάδας (περισσότερα σε αυτό σύντομα).

5. Εγκαταστήστε το πρότυπο Joomla

Η εγκατάσταση ενός προτύπου στο Joomla είναι πολύ εύκολη κατ ‘αρχήν. Μόλις κάνετε μια επιλογή, συνήθως τη λαμβάνετε με τη μορφή αρχείου zip. Αυτό μπορείτε απλά να ανεβάσετε κάτω Επεκτάσεις> Εγκατάσταση.

ανεβάστε επεκτάσεις joomla

Μεταφέρετε και αποθέστε το στο πεδίο ή κάντε κλικ στο Ή αναζήτηση για αρχείο για να το βρείτε στον σκληρό σας δίσκο. Επιλέξτε το και το Joomla πρέπει να κάνει τα υπόλοιπα μόνο του. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το πρότυπο μέσω της διεύθυνσης URL του, εάν γνωρίζετε πού βρίσκεται το πακέτο.

Μετά από αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε το πρότυπο και το κάνετε κάτω Επεκτάσεις> Πρότυπο> Στυλ. Εδώ, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι στα δεξιά του ονόματος προτύπου για να το ορίσετε ως προεπιλογή για ολόκληρο τον ιστότοπο.

ορίστε το πρότυπο joomla ως προεπιλογή

Λάβετε υπόψη ότι, κατά τη λήψη του προτύπου σας, ενδέχεται να λάβετε επιπλέον αρχεία όπως Γρήγορη εκίνηση, Ρυθμίσεις, και επέκταση. Η πρώτη είναι μια πλήρης έκδοση του Joomla συμπεριλαμβανομένου του προτύπου. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο σας σχέδιο είναι ήδη έτοιμο να ξεκινήσει όταν ο ιστότοπός σας έχει ρυθμιστεί, συχνά περιλαμβάνει περιεχόμενο επίδειξης. Το τελευταίο μπορεί να έχει νόημα να συμπεριληφθεί έτσι ώστε όλα να έχουν ρυθμιστεί όπως στο demo και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανταλλάξετε το περιεχόμενο. Τα άλλα δύο αρχεία που αναφέρονται σε πράγματα που μπορεί να έχετε δει στον ιστότοπο επίδειξης προτύπων, όπως ρυθμιστικά κ.λπ..

6. Προσαρμόστε το σχέδιο

Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο με το Joomla, ένας από τους κύριους στόχους είναι να δημιουργήσετε το σχέδιο που θέλετε. Για να γίνει αυτό, τα περισσότερα πρότυπα συνοδεύονται από τουλάχιστον μερικές επιλογές προσαρμογής και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας κλικ στο όνομα του προτύπου στη λίστα.

Επιλογές προσαρμογής προτύπου joomla

Εδώ, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές σε πράγματα όπως χρώματα, γραμματοσειρές, λογότυπα, μεγέθη και πολλά άλλα. Ορισμένα πρότυπα έρχονται επίσης με τη δική τους σελίδα ρυθμίσεων όπου σας επιτρέπουν να ελέγχετε πολύ περισσότερο και να κάνετε προεπισκόπηση των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Και στις δύο περιπτώσεις, μην ξεχάσετε να δείτε τι έχει να προσφέρει το πρότυπό σας και να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές που έχετε κάνει!

7. Χρησιμοποιήστε τις μονάδες Joomla

Αυτήν τη στιγμή, ακόμη και αν φαίνεται καλύτερα, ο ιστότοπός σας είναι ακόμα αρκετά άδειος. Ώρα να το αλλάξετε. Από εδώ, θα εξετάσουμε τον τρόπο δημιουργίας περιεχομένου στο Joomla.

Δυστυχώς, πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα από τα πιο περίπλοκα θέματα, που είναι ενότητες. Αυτές είναι μικρές ενότητες περιεχομένου που μπορούν να εμφανιστούν σε πολλά μέρη μιας σελίδας. Λειτουργούν σαν δομικά στοιχεία από τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχέδια. Ωστόσο, η χρήση τους απαιτεί λίγη συνήθεια. Ας το δοκιμάσουμε στην αρχική σελίδα.

Για να δημιουργήσετε μια σελίδα από το μηδέν, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε ενεργοποιώντας τη λειτουργία προεπισκόπησης για τις θέσεις της μονάδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πού ακριβώς στη σελίδα σας μπορείτε να προσθέσετε ενότητες και τα ονόματα των θέσεων.

Προεπισκόπηση θέσης λειτουργικής μονάδας joomla

Για να δείτε κάτι παραπάνω, μεταβείτε στο Σύστημα> Καθολική διαμόρφωση> Πρότυπα.

ενεργοποίηση προεπισκόπησης θέσης λειτουργικής μονάδας joomla

Εδώ, ορίστε Προεπισκόπηση θέσεων ενότητας προς την Ενεργοποιήθηκε, αποθήκευσε και κλείσε. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στη λίστα προτύπων και κάντε κλικ στο Προεπισκόπηση κουμπί (το εικονίδιο του ματιού). Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις της μονάδας όπως φαίνεται παραπάνω.

Γρήγορη σημείωση: Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την προεπισκόπηση όταν ολοκληρώσετε την εκχώρηση λειτουργικών μονάδων.

8. Εκχωρήστε τις μονάδες σε θέσεις

Εντάξει, τώρα που γνωρίζετε πού μπορούν να πάνε οι ενότητες σας, πώς τις εκχωρείτε σε αυτές τις θέσεις; Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω Επεκτάσεις> Ενότητες.

λίστα ενοτήτων joomla

Εδώ, μπορείτε να δείτε όλα όσα είναι ενεργά στον ιστότοπό σας καθώς και τις θέσεις, τις σελίδες, τους χρήστες και τις γλώσσες στις οποίες έχουν ανατεθεί. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, αυτές δεν είναι οι μόνες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Υπό Νέος στην επάνω αριστερή γωνία, θα βρείτε πολλά άλλα μπλοκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

joomla πρόσθετες ενότητες

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να συμπεριλάβετε στην αρχική σελίδα κάποιο κείμενο σχετικά με εσάς και τον ιστότοπό σας. Το πρώτο πράγμα που θα κάνατε είναι να ελέγξετε πού θα πάει στη σελίδα. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι θέση-2. Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στο μενού ενοτήτων, θα δημιουργήσετε ένα νέο και θα επιλέξετε Εθιμο ως ο τύπος. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας μπλοκ περιεχομένου χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας WYSIWYG (αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε).

δημιουργήστε προσαρμοσμένη ενότητα joomla

Πρόκειται απλώς για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας για τη δημιουργία και τη μορφοποίηση περιεχομένου που σας επιτρέπει να δείτε τι κάνετε. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να ξεπεράσουμε όλες τις επιλογές σε αυτήν την οθόνη. Ωστόσο, εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έναν επεξεργαστή κειμένου, όλα θα φαίνονται πολύ οικεία. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια για να λάβετε μια περιγραφή του τι κάνει. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να μπορείτε να καταλάβετε γρήγορα πώς να γράφετε και να μορφοποιείτε κείμενο, να εισάγετε επικεφαλίδες, εικόνες και άλλα μέσα και οτιδήποτε άλλο έχει να προσφέρει.

προσαρμοσμένη ενότητα joomla με περιεχόμενο

Όταν τελειώσετε, βεβαιωθείτε ότι όταν αποθηκεύετε, Κατάσταση στα δεξιά έχει οριστεί σε Που δημοσιεύθηκε και ότι επιλέγετε τη σωστή τοποθεσία προτύπου κάτω Θέση (προσέξτε ότι επιλέγετε το ενεργό θέμα σας!). Τότε, πηγαίνετε στο Ανάθεση μενού (στην καρτέλα κάτω από τον τίτλο) και χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε τις σελίδες στις οποίες θέλετε να εμφανίζεται αυτή η ενότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι Μόνο στις επιλεγμένες σελίδες και μετά Σπίτι.

ανάθεση μενού μονάδας joomla

Αποθηκεύστε και θα πρέπει να το δείτε στην αρχική σας σελίδα (και μόνο εκεί).

δημιουργήστε ιστότοπο με προσαρμοσμένη ενότητα joomla στην αρχική σελίδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να εισαγάγετε άλλα πράγματα σε σελίδες όπως αναρτήσεις ιστολογίου (περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω), πανό, μενού, εικόνες και iframe. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέες ενότητες μέσω επεκτάσεων (περισσότερες από αυτές παρακάτω).

9. Δημιουργήστε νέες σελίδες

Τώρα για κάτι πιο εύκολο: σελίδες. Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο με το Joomla, πιθανότατα θα δημιουργήσετε πολλά από αυτά. Ωστόσο, μόλις κατακτήσετε τα παραπάνω, αυτό το μέρος θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε για τις σελίδες στο Joomla είναι ότι τις δημιουργείτε σε ένα μέρος και τις κάνετε να εμφανίζονται σε άλλο. Αυτό είναι ένα γενικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε ότι οτιδήποτε δημιουργείτε στο Joomla δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στον ιστότοπό σας.

Στο Joomla, οι σελίδες καλούνται απλά άρθρα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο στην αρχή όταν προέρχεται από φόντο ιστολογίου, αλλά μην το αφήσετε να σας κρατήσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε άρθρα μέσω Περιεχόμενο> Άρθρα> Προσθήκη νέου άρθρου. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση στον πίνακα ελέγχου. Και οι δύο θα σας οδηγήσουν σε μια πολύ παρόμοια οθόνη επεξεργασίας που χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν.

joomla δημιουργήστε νέο άρθρο

Δημιουργήστε και μορφοποιήστε το περιεχόμενο με τον ίδιο τρόπο όπως νωρίτερα. Όταν τελειώσετε, κάτω Ψευδώνυμο μπορείτε να προσδιορίσετε έναν μόνιμο σύνδεσμο (που σημαίνει URL σελίδας). Συχνά έχει νόημα να βάλετε μια λέξη-κλειδί εδώ αντί να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τίτλο με το άρθρο. Υπό Κατάσταση βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σε Δημοσιεύω πριν από την αποθήκευση.

Για να επιτρέψετε στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στη νέα σας σελίδα, είναι καιρός να την αντιστοιχίσετε σε ένα μενού. Μπορείτε να το κάνετε με τον ακόλουθο τρόπο: Κάτω Μενού, βρείτε αυτό με το εικονίδιο σπιτιού που του έχει ανατεθεί. Αυτή είναι η τρέχουσα ενεργή σας.

μενού μενού joomla

Για να αντιστοιχίσετε έναν νέο σύνδεσμο σε αυτόν, τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του και επιλέξτε Προσθήκη νέου στοιχείου μενού. Κάτι τέτοιο θα σας οδηγήσει στην παρακάτω οθόνη.

joomla δημιουργήστε νέο στοιχείο μενού

Υπό Τύπος στοιχείου μενού, επιλέγω Άρθρο> Ενιαίο άρθρο. Τότε, κάτω Επιλέξτε άρθρο, μπορείτε να επιλέξετε το υπάρχον περιεχόμενο στον ιστότοπό σας μέσω Επιλέγω και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στον τίτλο αυτού που θέλετε να αντιστοιχίσετε.

εκχώρηση σελίδας joomla στο μενού

Τώρα πρέπει να εισαγάγετε μόνο ένα Τίτλος μενού στην κορυφή (που είναι το κείμενο που θα εμφανιστεί στο μενού) και βεβαιωθείτε ότι το μενού για να το αντιστοιχίσετε είναι επιλεγμένο στα δεξιά. Όταν αποθηκεύετε και κλείνετε τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο στα αριστερά για να μεταφέρετε τα στοιχεία μενού και να αλλάξετε τη σειρά τους.

joomla αλλαγή σειράς στοιχείων μενού

Όταν είστε ικανοποιημένοι και επιστρέψετε στον ιστότοπό σας, το νέο αντικείμενο θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί.

νέο στοιχείο μενού στη σελίδα

11. Προσθέστε μια ενότητα ιστολογίου

Ωστόσο, δεν μπορείτε μόνο να δημιουργήσετε σελίδες, αλλά και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις ιστολογίου στο Joomla. Λειτουργεί βασικά με τον ίδιο τρόπο μόνο που θα αντιστοιχίσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας σε μια κατηγορία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να το δημιουργήσετε.

Μπορείτε να το κάνετε κάτω Περιεχόμενο> Κατηγορίες> Προσθήκη νέας κατηγορίας. Θα σας οδηγήσει στον ίδιο συντάκτη με πριν. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εισαγάγετε μόνο ένα όνομα στην κορυφή (π.χ.. Ιστολόγιοκαι μετά αποθηκεύστε και κλείστε.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αντιστοιχίσετε την κατηγορία στο μενού σας με τον ίδιο τρόπο που κάνατε με τη σελίδα στο παρελθόν. Μόνο αυτή τη φορά, κάτω Τύπος στοιχείου μενού, επιλέγω Άρθρα> Κατηγορία Blog.

δημιουργία blog κατηγορίας joomla

Αφού το κάνετε, φροντίστε να επιλέξετε το δικό σας Ιστολόγιο κατηγορία κάτω Επιλέξτε μια κατηγορία. Στη συνέχεια, φροντίστε να ελέγξετε ότι έχει αντιστοιχιστεί στο σωστό μενού και να του δώσετε έναν τίτλο μενού που έχει νόημα. Αποθηκεύστε και κλείστε για να το αποκτήσετε στον ιστότοπό σας. Από τώρα και στο εξής, κάθε άρθρο που εκχωρείτε στο δικό σας Ιστολόγιο η κατηγορία θα εμφανιστεί με τη μορφή μιας ανάρτησης ιστολογίου κάτω από αυτό το στοιχείο μενού.

12. Εγκαταστήστε επεκτάσεις

Το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλουμε να μιλήσουμε είναι οι επεκτάσεις. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να προσφέρετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες στον ιστότοπό σας. Τα βρίσκετε στο επίσημος κατάλογος επέκτασης Joomla.

Κατάλογος επέκτασης joomla

Απλώς εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες ή τη σύνθετη αναζήτηση για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ωστόσο, με σχεδόν 8.000 διαθέσιμες επεκτάσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μια επιλογή. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με άρθρα όπως:

Μόλις ξέρετε τι να εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας, έχετε πολλούς τρόπους να το κάνετε. Τα βρίσκεις όλα κάτω Επεκτάσεις> Εγκατάσταση. Όταν βρίσκεστε εκεί για πρώτη φορά, στην κορυφή θα βρείτε την επιλογή να ρυθμίσετε το εγκατάσταση από τον Ιστό επιλογή. Όταν το κάνετε, σας δίνει πρόσβαση σε όλα στον κατάλογο επέκτασης Joomla απευθείας από το πίσω μέρος σας.

εγκαταστήστε την επέκταση joomla από το πίσω μέρος

Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επέκταση και μετά πατήστε το Εγκαθιστώ κουμπί (δύο φορές) για αυτόματη φόρτωση στον ιστότοπό σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς για κάποιο λόγο, μπορείτε απλώς να κατεβάσετε την επέκταση ή να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL όπου βρίσκεται. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μεταφόρτωση αρχείου πακέτου και Εγκατάσταση από το URL καρτέλες για να το αποκτήσετε στον ιστότοπό σας.

Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τμήματα της επέκτασης κάτω Επεκτάσεις> Διαχείριση.

διαχείριση επεκτάσεων joomla

Από εδώ, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε και να απεγκαταστήσετε την επέκταση που δεν χρειάζεστε πλέον. Δυστυχώς, είναι λίγο συγκεχυμένο και γεμάτο, οπότε ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε την επέκτασή σας με το όνομα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map