WordPress εναντίον Joomla εναντίον Drupal

Σύγκριση CMSΕάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα CMS στην αγορά.


Ένα CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου) σάς βοηθά να δημιουργείτε, να διαχειρίζεστε και να τροποποιείτε τα περιεχόμενα του ιστότοπού σας χωρίς να χρειάζεστε δεξιότητες κωδικοποίησης HTML ή CSS.

Η εύχρηστη φύση των σύγχρονων πλατφορμών CMS σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον εαυτό του έναν υπέροχο ιστότοπο μόνοι του. Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής ιστού, σχεδιαστής ή να έχετε προηγούμενη εμπειρία με την κατασκευή ιστότοπων.

Σε αυτήν την ανάρτηση, εξετάζουμε τρεις από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες πλατφόρμες CMS που έρχονται το 2020, συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και σας βοηθάμε να επιλέξετε.

Τα τρία καλύτερα CMS που εξετάζουμε είναι:

 • WordPress
 • Τζούμλα
 • Drupal

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά:

1. Σύγκριση κόστους και εξόδων για το καλύτερο CMS

Μιλώντας για το κόστος που συνεπάγεται η χρήση οποιουδήποτε από αυτά τα CMS γίνεται πολύ δύσκολο πολύ γρήγορα. Εδώ είναι η συμφωνία:

 • καθένα από αυτά τα τρία καλύτερα CMS είναι 100% δωρεάν από μόνο του – μπορείτε να κάνετε λήψη είτε απευθείας από τους επίσημους ιστότοπους με μερικά μόνο κλικ, αλλά:
 • υπάρχουν και άλλα δευτερεύοντα κόστη που πρέπει να αναλάβετε

Αυτά τα δευτερεύοντα κόστη περιλαμβάνουν κυρίως δύο πράγματα: όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων.

 • Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στον Ιστό. Το όνομα τομέα αυτού του ιστότοπου είναι ιστοσελίδεςetup.org. Η αγορά και η διατήρηση ενός διαδικτυακού τομέα κοστίζει περίπου 15 $ ετησίως.
 • Μια εγκατάσταση φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι εκεί που βρίσκεται ο ιστότοπός σας και από όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες σας. Η καλή φιλοξενία ξεκινά από ~ $ 3 το μήνα. Ακολουθούν οι προτάσεις φιλοξενίας.

Η κατασκευή του ιστότοπού σας σε οποιοδήποτε από τα τρία καλύτερα CMS μας θα κοστίζει το ίδιο όσον αφορά το όνομα τομέα και τη φιλοξενία.

Ακόμη ένα πράγμα…

Ενώ οι πλατφόρμες CMS είναι δωρεάν για λήψη, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες θα θέλουν να επεκτείνουν τα εγγενή σύνολα δυνατοτήτων του CMS τους με επιπλέον λειτουργικές μονάδες ή / και σχέδια.

Θα βρεις:

 • WordPress διαθέσιμα πρόσθετα για $ 0- $ 200
 • Τζούμλα προσθήκες: 0 $ – 70 $
 • Drupal προσθήκες: $ 0- $ 100

Το ίδιο ισχύει και για θέματα – πακέτα με δυνατότητα εγκατάστασης. Θα βρεις:

 • WordPress θέματα διαθέσιμα για $ 0- $ 250
 • Τζούμλα θέματα: $ 0- $ 200
 • Drupal θέματα: $ 0- $ 80

Και τα τρία από τα καλύτερα CMS έχουν πρόσθετα περίπου στο ίδιο εύρος τιμών. Τελικά, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετα εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό.

Στο τέλος, εάν σκοπεύετε να λάβετε μόνο το ελάχιστο, ο λογαριασμός σας θα είναι:

 • 15 $ (όνομα τομέα) + $ 3 * 12 (φιλοξενία) = ~ 51 $ ετησίως

2. Απαιτείται επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης

Στο τέλος της ημέρας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα καλύτερα CMS μας από αυτήν τη σειρά χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Τούτου λεχθέντος, τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προσδοκίες σας και το πόσο προηγμένο είναι ένας ιστότοπος που θέλετε να δημιουργήσετε.

WordPress είναι αναμφισβήτητα το πιο εύκολο στη χρήση. Η επέκταση της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας και η εύρεση και προσαρμογή των σχεδίων είναι πολύ πιο προσιτή.

Επιπλέον, πολλές εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν τώρα αυτό που ονομάζεται “διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress”, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τεχνική εγκατάσταση του διακομιστή ή ακόμη και για να εγκαταστήσετε μόνοι σας το WordPress. Η εταιρεία φιλοξενίας θα χειριστεί όλα αυτά.

Όσον αφορά την προσαρμογή, το WordPress διαθέτει μια φιλική διεπαφή για τροποποίηση της εμφάνισης του ιστότοπού σας, αλλαγή των χρωμάτων, φόντων και άλλων οπτικών στοιχείων.

Καλύτερη επίδειξη CMS: Εργαλείο προσαρμογής WordPress

Τζούμλα και Drupal είναι πιο επικεντρωμένοι στους προγραμματιστές και περιμένετε να είστε αρκετά άνετοι όταν εργάζεστε με HTML και PHP – δηλαδή, αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πιο προσαρμοσμένο και προσαρμοσμένο ιστότοπο.

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά ευπροσάρμοστα πρόσθετα για κανένα από τα CMS και αυτά που δεν είναι τόσο εξευγενισμένα όσο τα αντίστοιχα για το WordPress.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να περιμένετε είτε να προσλάβετε κάποιον είτε να μάθετε τις εσωτερικές λειτουργίες είτε του Joomla είτε του Drupal εάν θέλετε να καταλήξετε σε έναν ιστότοπο με προσαρμοσμένη εμφάνιση.

Καλύτερη επίδειξη CMS: joomla δημιουργώντας μια νέα ανάρτηση

Όλα αυτά εξαρτώνται από το μέγεθος της κοινότητας – υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται σε προϊόντα και πρόσθετα που σχετίζονται με το WordPress από ό, τι εργάζονται στο Joomla ή το Drupal. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να λάβετε μια δυνατότητα για τον ιστότοπό σας που δεν είναι διαθέσιμη μέσω μιας προσθήκης, θα πρέπει να δημιουργήσετε τη δυνατότητα αυτή μόνοι σας.

3. Δημοτικότητα του καλύτερου CMS

Ο διαγωνισμός δημοτικότητας είναι στην πραγματικότητα ένας μη διαγωνισμός. Το WordPress παίρνει αυτό το στρογγυλό χέρι κάτω. Ρίξε μια ματιά στο αυτό το γράφημα – παρουσιάζει τη χρήση συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου στον Ιστό:

Καλύτερο CMS: Δημοτικότητα στο WordPress

Δείτε αυτές τις δύο μικρές προδιαγραφές στη γωνία; Έτσι είναι τόσο δημοφιλή τα Joomla και Drupal.

Εδώ είναι οι αριθμοί σε ακατέργαστο:

 • WordPress χρησιμοποιείται περισσότερο από το 35% του συνόλου του ιστού. Διαβάστε: περισσότεροι από ένας στους τρεις ιστότοπους εκτελούνται στο WordPress
 • Τζούμλα 2,7%
 • Drupal 1,7%

Παραδείγματα ιστότοπων που εκτελούνται στο WordPress:

Ο λευκός Οίκος

Λευκός Οίκος

Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον

Ουάσιγκτο

Ιστολόγιο PlayStation

ps4

Παραδείγματα ιστότοπων που εκτελούνται στο Joomla:

RogerFederer.com

Ρότζερ Φέντερερ

Περιφερειακό Κέντρο Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών

unric

καλώδιο

καλώδιο

Παραδείγματα ιστότοπων που εκτελούνται στο Drupal:

ΝΑΣΑ

nasa

πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Χάρβαρντ

Τέσλα

Τέσλα

4. Επιλογή σχεδίων

Η ποιότητα του σχεδιασμού είναι ένας τεράστιος παράγοντας στην επιλογή του CMS σας. Όλοι θέλουμε οι ιστότοποί μας να φαίνονται ωραίοι και να μην βλέπουν.

Πρώτον, ας μιλήσουμε έξω από το κουτί – που σημαίνει, πόσο καλή εμφάνιση του CMS στην προεπιλεγμένη ρύθμιση αμέσως μετά την εγκατάσταση.

Εδώ είναι το WordPress:

Καλύτερο CMS: Σχεδιασμός WordPress

Τζούμλα:

Καλύτερο CMS: σχεδιασμός joomla

Drupal:

Καλύτερο CMS: drupal design

Τόσο η Joomla όσο και η Drupal φαίνονται λίγο αρχαϊκά αν με ρωτήσετε. Το WordPress διαθέτει μοντέρνο και βελτιστοποιημένο σχεδιασμό.

Απορρίπτοντας την προεπιλεγμένη σχεδίαση, οι περισσότεροι χρήστες θα θέλουν να αλλάξουν σε ένα μοναδικό. Εδώ μπαίνουν τα θέματα / πρότυπα.

Υπάρχουν χιλιάδες θέματα διαθέσιμα για WordPress. Και δωρεάν και πληρωμένα. Αρχικά, μπορείτε να μεταβείτε στον επίσημο κατάλογο θεμάτων στο WordPress.org. Υπάρχουν περίπου 10.000 δωρεάν θέματα διαθέσιμα εκεί. Στη συνέχεια, θα βρείτε επίσης χιλιάδες άλλα δωρεάν θέματα σε ολόκληρο τον ιστό.

Στη συνέχεια, ελάτε σε θέματα επί πληρωμή. Υπάρχουν πολλά ποιοτικά θεματικά σπίτια που θα σας πουλήσουν βελτιστοποιημένα και όμορφα θέματα για $ 10- $ 250.

Συνολικά, σίγουρα δεν θα έχετε καμία έλλειψη επιλογών σχεδιασμού με το WordPress.

θεματικότερο

Η επιλογή και για τα δύο Drupal και Τζούμλα είναι πολύ μικρότερο. Το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν καθόλου δωρεάν θέματα που φαίνονται καλά. Μιλάμε στη σειρά εκατοντάδες σε σύγκριση με χιλιάδες για WordPress.

Τούτου λεχθέντος, τα θέματα επί πληρωμή φαίνονται καλά και προσφέρουν μια καλή ποικιλία σχεδιασμού και λειτουργικότητας. Υπάρχουν πολύ λιγότεροι από αυτούς έναντι του WordPress.

5. Επιλογές προσαρμογής

Κάθε ένα από τα καλύτερα CMS προσφέρει το δικό του σπιν για την εγκατάσταση νέων δυνατοτήτων στον ιστότοπό σας:

 • Το WordPress καλεί όλα τα νέα πρόσθετα προσθήκες
 • Η Joomla τους καλεί επεκτάσεις
 • Ο Drupal τους καλεί ενότητες

Η ιδέα πίσω από αυτά είναι βασικά η ίδια – για να σας επιτρέψει να επεκτείνετε το προεπιλεγμένο εύρος χαρακτηριστικών που συνοδεύει το CMS.

Ας μιλήσουμε πρώτα τους αριθμούς:

 • Θα βρείτε περισσότερες από 50.000 προσθήκες για WordPress διαθέσιμο στο επίσημος κατάλογος μόνος. Υπάρχουν χιλιάδες ακόμη διαθέσιμα από τρίτους προγραμματιστές.
 • Υπάρχουν περίπου 8.000 επεκτάσεις διαθέσιμες για Τζούμλα στο επίσημος κατάλογος, και μερικές εκατοντάδες ακόμη σε ολόκληρο τον Ιστό.
 • Υπάρχουν περίπου 44.000 ενότητες διαθέσιμες για Drupal στο επίσημος κατάλογος, αλλά μόνο μια χούφτα αλλού στον Ιστό.

Το WordPress προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό προσθηκών και αυτές οι προσθήκες είναι οι πιο προσανατολισμένες στο χρήστη. Δηλαδή, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τον τελικό χρήστη του ιστότοπου, παρέχουν μια εκλεπτυσμένη διεπαφή χρήστη και εύχρηστους πίνακες ελέγχου. Μπορείτε επίσης να περιμένετε με ασφάλεια ότι εάν χρειάζεστε μια νέα δυνατότητα για τον ιστότοπό σας στο WordPress, υπάρχει πιθανώς ήδη μια προσθήκη για αυτό.

Το Joomla προσφέρει επίσης έναν καλό κατάλογο επεκτάσεων, αν και πολύ μικρότερος από αυτόν του WordPress ». Θα εξακολουθείτε να βρίσκετε επεκτάσεις για τον χειρισμό όλων των πιο σημαντικών πτυχών του ιστότοπού σας, όπως γκαλερί, SEO, analytics, φόρμες επικοινωνίας και άλλα.

Οι μονάδες Drupal είναι πολύ πιο επικεντρωμένες στον προγραμματιστή. Θα βρείτε διάφορες λύσεις για να επεκτείνετε τα API, να δημιουργήσετε επιπλέον διακριτικά για προγραμματιστές, να κάνετε πιο προηγμένη διαχείριση χρηστών κ.ο.κ..

Συνολικά, θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε περαιτέρω τους εσωτερικούς μηχανισμούς του Drupal εάν εργάζεστε σε ένα πιο σοβαρό έργο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν τόσες ενότητες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες. Ακόμη και η αναζήτηση στον κατάλογο της ενότητας για κάτι τόσο απλό όσο η “φόρμα επικοινωνίας” δεν παράγει αισιόδοξα αποτελέσματα.

6. Ασφάλεια και ενημερώσεις

Μπορείτε να περιμένετε μια νέα έκδοση έκδοσης WordPress περίπου κάθε 50-60 ημέρες. Πολλές από αυτές τις ενημερώσεις είναι μικρές και απλώς διορθώνουν μικρά σφάλματα και προβλήματα εδώ και εκεί. Μεγαλύτερες εκδόσεις WordPress βγαίνουν μερικές φορές το χρόνο.

Οι μικρές ενημερώσεις του Joomla βγαίνουν λίγο πιο συχνά, περίπου κάθε 10-40 ημέρες, αλλά οι μεγαλύτερες εμφανίζονται μόνο μία φορά το χρόνο ή ακόμη λιγότερο συχνά. Η έκδοση 3 του Joomla είναι εδώ για επτά χρόνια, για παράδειγμα.

Το Drupal λειτουργεί με ένα καθορισμένο πρόγραμμα κυκλοφορίας, παρέχοντας μία ενημέρωση σφαλμάτων και μία ενημέρωση ασφαλείας το μήνα. Μεγαλύτερες ενημερώσεις – σημαντικές εκδόσεις – έρχονται περίπου δύο φορές το χρόνο. Αυτό που προσθέτει τη σύγχυση με το Drupal είναι ότι επί του παρόντος υπάρχουν δύο εκδόσεις που φαίνεται να εκτελούνται ταυτόχρονα – οι Drupal 7 και 8.

Τώρα ας μιλήσουμε ασφάλεια. Πρώτον, οι αριθμοί. Εδώ είναι το ετήσιο Αναφορά τάσης ιστοτόπων από τον Sucuri – εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου:

παραβιάσεις ιστοτόπων

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό δεν φαίνεται καλό για το WordPress. Περίπου το 90% όλων των μολυσμένων ιστότοπων CMS εκτελούνται στο WordPress.

Αυτή η χαμηλή βαθμολογία του WordPress οφείλεται σε μερικούς παράγοντες. Πρώτον, είναι απλώς το πιο δημοφιλές CMS στον ιστό. Θα λάβει φυσικά ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας χάραξης.

Επίσης, δεδομένου ότι πολλοί ιστότοποι εκτελούνται στο WordPress, η εισβολή στο WordPress αποφέρει υψηλότερη απόδοση επένδυσης για τους επιτιθέμενους – η επένδυση στη δημιουργία εκμετάλλευσης για το WordPress μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση σε χιλιάδες ιστότοπους έναντι πολύ μικρότερου αριθμού για το Joomla ή το Drupal.

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο το Drupal όσο και το Joomla έχουν χακαριστεί αναλογικά σε λιγότερο από το WordPress – ακόμη και όταν λάβουμε υπόψη τα επίπεδα δημοτικότητας και των τριών CMS. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια είναι ένα από τα κύρια σημεία πώλησης της Drupal’s. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλα ιδρύματα εμπιστεύτηκαν την Drupal κυρίως λόγω της έντονης εστίασης στην ασφάλεια των ιστότοπων.

7. Υποστήριξη και κοινότητα

Και τα τρία από τα καλύτερα CMS μας προσφέρουν τρόπους για να λάβετε βοήθεια εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια εργασία:

Όσον αφορά την ποιότητα όλων αυτών των εγγράφων, οι προσφορές του Joomla και του Drupal φαίνεται να έρχονται στην κορυφή. Ενώ το WordPress διαθέτει μια αξιοπρεπή ενότητα τεκμηρίωσης και οδηγούς χρήστη, πιθανότατα θα βρείτε πιο σε βάθος σεμινάρια και πληροφορίες αλλού στον ιστό (όπως στον ιστότοπό μας, για παράδειγμα).

Τα επίσημα φόρουμ υποστήριξης είναι όλα παρόμοια και με τα δύο CMS.

Τέλος, εάν χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε κάποια πιο περίπλοκα πράγματα ή ακόμα και να εργαστείτε σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε προγραμματιστές WordPress από τους προγραμματιστές Joomla ή Drupal.

Για παράδειγμα, αν πάτε Freelancer.com (ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για την πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών) και αναζητώντας κάθε CMS, θα λάβετε αυτά τα αποτελέσματα:

 • “WordPress” – πάνω από 68.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που προσφέρουν εργασία που σχετίζεται με το WordPress
 • “Joomla” – περίπου 10.000
 • “Drupal” – περίπου 5.200

freelancer.com

Για να ολοκληρώσετε:

Πότε να χρησιμοποιήσετε το WordPress?

Το WordPress είναι ένα υπέροχο CMS παντού αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να βεβαιωθείτε ότι θα φαίνεται σωστά και να διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε.

Είναι η πιο εύκολη πλατφόρμα για χρήση αν είστε αρχάριος και επίσης που προσφέρει τα καλύτερα σχέδια και τη μεγαλύτερη επιλογή από αυτά.

Επιπλέον, αν θέλετε ποτέ να επεκτείνετε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να επιλέξετε από χιλιάδες προσθήκες που μπορούν να χειριστούν σχεδόν κάθε νέα δυνατότητα που μπορείτε να σκεφτείτε.

 • Διαβάστε αυτό για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε με το WordPress

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Drupal?

Το Drupal μπορεί να είναι η λύση σας εάν ο ιστότοπος που θέλετε να δημιουργήσετε θα έχει πολλή προσαρμοσμένη λειτουργικότητα και θα απαιτεί ταυτόχρονα ασφάλεια πρώτης κατηγορίας.

Το Drupal απευθύνεται περισσότερο σε προγραμματιστές και όχι σε χρήστες DIY που εργάζονται στους ιστότοπούς τους τα απογεύματα.

Επίσης, πιθανότατα θα απαιτήσετε πολλή προσαρμοσμένη εργασία και κωδικοποίηση για να επιτύχετε το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα με το Drupal.

 • Διαβάστε αυτό για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε με το Drupal

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Joomla?

Το Joomla σας συναντά στη μέση μεταξύ του WordPress και του Drupal. Από τη μία πλευρά, παρέχει πολλές δυνατότητες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, αλλά επίσης αναμένει να προσαρμόσετε τον κώδικα των μη τυπικών στοιχείων.

Το Joomla διαθέτει ένα πιο προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης χρηστών, το οποίο μπορεί να είναι βολικό εάν η διαχείριση του ιστότοπού σας προορίζεται από πολλά άτομα. Το ίδιο ισχύει και για την πολύγλωσση υποστήριξη. Με το Joomla, μπορείτε να ρυθμίσετε πολύγλωσσους ιστότοπους απευθείας, ενώ για να το κάνετε αυτό με το WordPress απαιτείται ξεχωριστή προσθήκη.

Τούτου λεχθέντος, θα εξακολουθείτε να βρίσκετε την καμπύλη μάθησης του Joomla να είναι αρκετά απότομη. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν το μόνο πράγμα που θέλετε τώρα είναι απλά ένας “ιστότοπος εργασίας”.

 • Διαβάστε αυτό για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε με το Joomla
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map