9 καλύτερες «εύκολες» πλατφόρμες και ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου (2020)

Αναθεωρήθηκαν οι καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίουΗ επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.


Η αγορά είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η επιλογή σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διαδικτυακή επιχείρησή σας, έτσι είναι είναι σημαντικό να του δώσουμε αρκετή σκέψη πριν εγγραφείτε.

Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, συγκρίναμε τους 9 πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Στο τέλος, ελπίζουμε ότι είστε έτοιμοι να λάβετε μια απόφαση σχετικά με το ποια πλατφόρμα είναι η κατάλληλη για εσάς.

Contents

Τι είναι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια?

Το πρώτο ερώτημα είναι, τι είναι η «πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου»?

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να διευθύνετε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο. Σας δίνει τα εργαλεία για τη δημιουργία και τη διαχείριση του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων και καθημερινών λειτουργιών. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούν λειτουργίες μεταφοράς και απόθεσης.

Εδώ είναι τα καλά νέα – δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής ιστού για να δημιουργήσετε ένα όμορφο διαδικτυακό κατάστημα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τη χρήση πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά εδώ είναι οι πιο σημαντικοί:

 • Εύκολο (για αρχάριους) – Στο παρελθόν, αν θέλατε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, έπρεπε να δημιουργήσετε μόνοι σας τη λειτουργικότητα. Αργότερα υπήρχαν καλάθια αγορών, αλλά έπρεπε ακόμη να έχετε δεξιότητες προγραμματιστή για να τα ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας. Τώρα έχουμε προσθήκες. Με τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, έχετε τα πάντα με το ένα χέρι και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως.
 • Φτηνός – Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι εξαιρετικά ακριβές, μερικές από αυτές δεν κοστίζουν ούτε τίποτα. Ενώ έχετε σίγουρα έξοδα κατά τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, είναι πολύ λιγότερο από το να αναπτύξετε τη δική σας λύση από το μηδέν. Επιπλέον, όσο περισσότερο πληρώνετε, τόσο περισσότερη από την επιχείρησή σας μπορείτε συνήθως να παραδώσετε σε τεχνικές λύσεις.
 • Μια λύση ταιριάζει σε όλους – Ειδικά όταν πηγαίνετε με μια φιλοξενούμενη λύση, μπορείτε να αφήσετε περισσότερα μέρη της λειτουργίας του ιστότοπού σας. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη φιλοξενία ιστού, την ασφάλεια, τις ενημερώσεις και τα παρόμοια. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επικεντρωθείτε απλά στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.
 • Διατίθεται υποστήριξη πελατών – Επιπλέον, με μια εμπορική λύση, επωφελείστε από τη δομή υποστήριξης. Οι λύσεις ανοιχτού κώδικα, όπως το WordPress, συχνά βασίζονται στην κοινότητα και επομένως εξαρτάστε από αυτήν την κοινότητα για να παράσχετε υποστήριξη. Αν και αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει πολύ καλά – εάν χρειάζεστε απεγνωσμένα βοήθεια στις 3 π.μ. την Κυριακή, είναι ωραίο να έχετε εγγύηση ότι θα είναι εκεί.

9 καλύτερες επιλογές πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Εντάξει, τώρα που έχετε καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ήρθε η ώρα να μιλήσετε για το τι υπάρχει εκεί έξω. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, τη δομή των τιμών τους και ποιες είναι οι πιο κατάλληλες για.

Πλήρης αποκάλυψη: Κερδίζουμε προμήθεια κάθε φορά που καταλήγετε να αγοράζετε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω των συνδέσμων παραπομπής σε αυτήν την κριτική. Αυτό μας βοηθά να τρέξουμε το WebsiteSetup ως επιχείρηση. Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

1. Wix Stores – Απλό, όμορφο, προσιτό

Αναθεώρηση Wix

Το Wix είναι αρχικά ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ιστότοπους μέσω μεταφοράς και απόθεσης. Επιπλέον, διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πλεονεκτήματα της χρήσης των καταστημάτων Wix

Όπως το Shopify, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι απλή στη χρήση και γρήγορη ρύθμιση. Δεν απαιτείται κωδικοποίηση, μπορείτε κυριολεκτικά να σύρετε περιεχόμενο οπουδήποτε στον ιστότοπό σας με το φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα επεξεργασίας.

wix διεπαφή χρήστη καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι έχουν πάνω από 500 πρότυπα ειδικά κατασκευασμένα για διαδικτυακά καταστήματα και παρέχουν ακόμη και εικόνες αποθεμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Φυσικά, το Wix προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο καλάθι αγορών με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές στην επίσημη αγορά εφαρμογών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιστότοπού σας.

Επίσης, η υπηρεσία φιλοξενείται πλήρως, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το μέρος.

Μειονεκτήματα της χρήσης των καταστημάτων Wix

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Wix δεν είναι μια καθαρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι πρώτα απ ‘όλα ένας δημιουργός ιστοσελίδων που είναι επίσης ικανός να πουλάει πράγματα. Επομένως, οι δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι λίγο βασικές.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε το πρότυπο του ιστότοπού σας μόλις δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας, κάτι που αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα.

Τιμολόγηση

Το Wix βασίζεται σε συνδρομές και προσφέρει διαφορετικά πακέτα. Τα πληρωμένα πακέτα ηλεκτρονικού εμπορίου τους είναι 23- 49 $ / μήνα. Το φθηνότερο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκινά από 17 $ / μήνα.

Τιμολόγηση και σχέδια Wix

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμά τους για να δοκιμάσετε το drive την πλατφόρμα, αλλά έχει πραγματικά περιορισμένες δυνατότητες και καμία επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου.

2. SiteBuilder – Καλύτερο για αρχάριους

Αναθεώρηση Sitebuilder

Το SiteBuilder είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που έχουμε ελέγξει μέχρι στιγμής. Τώρα έχουμε διερευνήσει τις επιλογές του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες φαίνονται αρκετά αξιοπρεπείς. Είναι παρόμοιο με το Wix – πρέπει να έχετε το υψηλότερο σχέδιο για να ξεκινήσετε με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του SiteBuilder

Είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Όπως εγώ-δεν έχω δει ποτέ-ένας-ιστότοπος-διεπαφή-πριν εύκολο.

Εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου ιστότοπου

Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης είναι διαισθητική, απλή και περιεκτική. Το SiteBuilder διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε – τομέα, φιλοξενία, εργαλεία ανάλυσης, SEO και επαρκή εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Έρχεται με απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο αποθήκευσης.

Η υποστήριξή τους είναι πραγματικά φιλική και εξυπηρετική. Συνδεθήκαμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ο πράκτορας υποστήριξής τους αφιέρωσε χρόνο για να απαντήσει σε σε βάθος ερωτήσεις σχετικά με τα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Επομένως, ακόμη και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα (κάτι που είναι πολύ αμφίβολο λαμβάνοντας υπόψη το πόσο απλό είναι το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων τους), θα λάβετε βοήθεια σε χρόνο μηδέν (από τις 7 π.μ. έως τις 5 μ.μ. ώρα Αριζόνα).

Μειονεκτήματα της χρήσης του SiteBuilder

Παρόλο που το SiteBuilder διαθέτει εκατοντάδες πρότυπα, μόνο περίπου 100 είναι κατάλληλα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ομοίως με το Wix, οι επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να περιοριστούν για προχωρημένους χρήστες. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου προηγμένα εργαλεία μάρκετινγκ, επιλογές πληρωμής και πρόσθετα υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Τιμολόγηση

Το SiteBuilder έχει 3 κύρια σχέδια που όλοι έχουν δοκιμαστική έκπτωση 60% για 1 έτος (μετά από ανανέωση σε κανονική τιμή). Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πρέπει να ακολουθήσετε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τιμολόγηση και προγράμματα Sitebuilder

Λέγεται συχνά ότι παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Παρόλο που το SiteBuilder είναι κάπως περιορισμένο, σίγουρα θα έχετε πολύ περισσότερα από ό, τι πληρώνετε – οι επιλογές τους είναι πολύ φιλικές προς τους αρχάριους αλλά ταυτόχρονα αρκετά περιεκτικές ώστε να χειρίζονται την επαγγελματική ποιότητα του ιστότοπου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε SiteBuilder eCommerce για 14 ημέρες με εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

3. BigCommerce – Καλύτερο για μικρές επιχειρήσεις

Λογότυπο BigCommerceΤο BigCommerce παρέχει μια φιλοξενούμενη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο ως πλήρης πλατφόρμα SaaS όσο και ως καλάθι αγορών για άλλους τύπους ιστότοπων. Είναι πιθανώς πιο παρόμοιο με το Shopify. Οι δύο αναφέρονται συχνά στην ίδια αναπνοή.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του BigCommerce

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης καταστημάτων. Προσφέρει μεγάλο αριθμό εργαλεία και χαρακτηριστικά, π.χ. προσφορές, απεριόριστες παραλλαγές προϊόντων, επιλογές χειρισμού επιστροφών, κουπονιών και εκπτώσεων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι ευέλικτες επιλογές αποστολής που επιτρέπουν ζωντανές προσφορές και υπολογισμό τιμών.

κριτική bigcommerce

Επιπλέον, το BigCommerce ενσωματώνεται στα Amazon, eBay και κοινωνικά δίκτυα. Αυτό σας επιτρέπει να πουλάτε σε πολλά διαφορετικά κανάλια πωλήσεων. Έχει επίσης πολλά εργαλεία μάρκετινγκ με πολύ λεπτομερή στοιχεία ελέγχου, όπως ο πλήρης έλεγχος της μορφής URL.

Πολλαπλά API βοηθούν στο να είναι προσαρμόσιμο και ευέλικτο. Το BigCommeerce διαθέτει επίσης ένα μεγάλο κατάστημα εφαρμογών με επεκτάσεις για κάθε είδους ανάγκες, όπως μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτοματοποίηση και προώθηση προϊόντων. Παίρνετε επίσης περισσότερες από 40 επιλογές επεξεργασίας πληρωμών χωρίς χρεώσεις συναλλαγής!

πύλες πληρωμής bigcommerce καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Τα πλεονεκτήματα στρογγυλοποιούνται από το πλήθος των πρότυπα για να διαλέξετε, τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τον δικό σας ιστότοπο και ένα μεγάλο σύστημα υποστήριξης που σας βοηθά να βελτιώσετε τις προσπάθειές σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μειονεκτήματα της χρήσης του BigCommerce

Παραδοσιακά, το BigCommerce έχει μείνει πίσω στις προσφορές προτύπων του. Ενώ έχουν φτάσει, οι χρήστες λαμβάνουν μόνο επτά δωρεάν πρότυπα για να διαλέξετε. Τα premium θέματα μπορεί επίσης να είναι λίγο ακριβά. Δυστυχώς, η προσαρμογή του σχεδιασμού δεν είναι πάντα η πιο φιλική προς τον χρήστη.

Το BigCommerce δεν διαθέτει εγγενείς δυνατότητες POS όπως σε άλλες λύσεις και συνοδεύεται από όριο πωλήσεων στο πρόγραμμά σας. Είναι σχετικά ακριβό να αποκτήσετε προηγμένες λειτουργίες, όπως μια εγκαταλελειμμένη προφύλαξη καλαθιού.

Τιμολόγηση

Σχέδια BigCommerce κόστος μεταξύ 29,95 $ και 249,95 $. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε υψηλότερα σχέδια πληρώνοντας ετησίως. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για μια επιχείρηση, αλλά πρέπει να ρωτήσετε σχετικά. Επιπλέον, τα θέματα κοστίζουν μεταξύ 145 και 235 $.

τιμολόγηση μεγάλου εμπορίου

Ενώ όλα τα σχέδια σάς προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε, με υψηλότερες επιλογές έχετε περισσότερες επιλογές, όπως προηγμένη τμηματοποίηση πελατών και φιλτράρισμα προϊόντων.

Η έλλειψη χρεώσεων συναλλαγής καθιστά το BigCommerce πιο ελκυστικό από άλλες επιλογές αυτής της λίστας. Χρησιμοποιήστε τη δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών για να μάθετε αν είναι κατάλληλο για εσάς.

4. Shopify – καλύτερο για καταστήματα μπουτίκ

Κριτική Shopify

Το Shopify έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι μια πλήρως εξοπλισμένη φιλοξενούμενη λύση με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Έχουμε επίσης ένα πλήρες άρθρο σχετικά με αυτό, εάν οι παρακάτω πληροφορίες δεν είναι αρκετές για εσάς.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Shopify

Η πλατφόρμα εμπορίου είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και γρήγορη εγκατάσταση. Απλώς εγγραφείτε με τη διεύθυνση email σας και μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε το κατάστημά σας και να πουλάτε αμέσως. Η διαισθητική διεπαφή διευκολύνει επίσης τη δημιουργία προϊόντων και περιλαμβάνει λειτουργίες SEO, όπως ετικέτες τίτλου και μετα-περιγραφές.

προσθέστε προϊόντα στο shopify

Το Shopify προσφέρει δεκάδες δωρεάν κομψά θέματα βελτιστοποιημένα για κινητά. Περισσότερα είναι διαθέσιμα κατά την αγορά. Δεν απαιτείται κωδικοποίηση για την προσαρμογή τους, απλώς χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να κάνετε αλλαγές.

Shopify θεματικό κατάστημα

Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει κορυφαία υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email, ζωντανής συνομιλίας και Twitter που είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο. Αυτό είναι εκτός από τη λεπτομερή τεκμηρίωση και διαδικτυακά φόρουμ όπου μπορείτε να λάβετε βοήθεια από άλλους χρήστες.

Το Shopify υποστηρίζει επίσης πολλές πύλες πληρωμής τρίτων και διαθέτει μεγάλο αγορά εφαρμογών με περισσότερες από χίλιες προσφορές για προσθήκη λειτουργικότητας στον ιστότοπό σας με λίγα κλικ.

Τέλος, προσφέρουν επιπλέον κανάλια πωλήσεων παρέχοντάς σας το λογισμικό και το υλικό για πώληση σε φυσικές τοποθεσίες καταστημάτων, κοινωνικές πωλήσεις και ενοποίηση με αγορές όπως το Amazon.

Μειονεκτήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Shopify είναι ότι το κόστος μπορεί εύκολα να χιονοστιβάδας. Εκτός από το βασικό τέλος, πληρώνετε για πολλά πρόσθετα, θέματα και δυνατότητες. Ορισμένες είναι εφάπαξ πληρωμές, μερικές μηνιαίες, μερικές ετησίως. Επιπλέον, υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής εάν δεν χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο σύστημα πληρωμών. Αυτό μπορεί να γίνει λίγο περίπλοκο και δύσκολο να προγραμματιστεί.

Ένα άλλο μειονέκτημα όσον αφορά την προσαρμογή του ιστότοπού σας είναι ότι το Shopify χρησιμοποιεί τη δική του γλώσσα σήμανσης που ονομάζεται “Υγρό”. Βασίζεται στο Ruby on Rails και δυσκολεύει να κάνετε αλλαγές χρησιμοποιώντας τον κωδικό σας.

Τιμολόγηση

Το Shopify προσφέρει διαφορετικές επίπεδα τιμολόγησης με πρόσθετες δυνατότητες ανάλογα με το σχέδιο στο οποίο βρίσκεστε.

αγοράστε τις καλύτερες τιμές πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου

Υπάρχει επίσης το Shopify Lite. Σας επιτρέπει να πουλάτε σε κοινωνικά δίκτυα και να ενσωματώνετε προϊόντα στον δικό σας ιστότοπο για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του καλαθιού αγορών. Αυτό το πρόγραμμα κοστίζει $ 9 / μήνα, κάτι που είναι αρκετά δίκαιο.

Εκτός αυτού, υπάρχει το Shopify Plus για εταιρικούς πελάτες. Θα πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με τις τιμές, αλλά οι φήμες λένε ότι ξεκινά από 1.200 $ / μήνα.

Όπως αναφέρθηκε, εκτός από τη βασική τιμή, πληρώνετε για εφαρμογές και πρόσθετες λειτουργίες. Αυτά εκτείνονται πραγματικά σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, οπότε φροντίστε να κάνετε έρευνα εκ των προτέρων!

Επίσης, μην ξεχνάτε τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών και συναλλαγών όταν χρησιμοποιείτε τρίτους παρόχους πληρωμών. Αυτά διαφέρουν ανάλογα με το σχέδιό σας.

Το Shopify προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών για να ρίξετε μια ματιά κάτω από την κουκούλα πριν το κάνετε.

5. Διάχυση

λογότυπο volusion

Αυτή η λύση είναι μια άλλη επιλογή που φιλοξενείται μέσω cloud για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος. Έχει περάσει από το 1999 και έχει επεξεργαστεί περισσότερες από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Volusion

Το Volusion είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης με επεξεργασία στη σελίδα. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη αναζήτηση ιστότοπου, πολλά αποκριτικά θέματα (11 από αυτά δωρεάν) και τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τη δική σας.

Εκτός από αυτό, διαθέτει συμπαγή εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου και διαχείρισης προϊόντων όπως περιγραφές προϊόντων εμπλουτισμένου κειμένου, επιλογές φυσικής ολοκλήρωσης, επιλογές συνδρομής, προγράμματα αφοσίωσης και πολλά άλλα. Συνδυάζεται επίσης με πολλούς παρόχους πληρωμών και δεν συνοδεύεται από τέλη συναλλαγής.

Οι επιλογές μάρκετινγκ περιλαμβάνουν λειτουργίες SEO, κοινωνικές πωλήσεις, ενσωματώσεις αγοράς για το Amazon και eBay, μεταξύ άλλων. Σημειώστε ότι ορισμένα από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο σε υψηλότερα πακέτα.

Οι χρήστες λαμβάνουν επίσης 24/7 υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας και τηλεφώνου (το τελευταίο έρχεται με υψηλότερο σχέδιο). Αυτό είναι επιπλέον μιας ολοκληρωμένης βάσης γνώσεων με άρθρα, οδηγούς και άλλα.

Μειονεκτήματα της χρήσης Volusion

Δυστυχώς, το Volusion’s δομή τιμολόγησης είναι λίγο συγκεχυμένο, επειδή έχουν ένα καθορισμένο όριο εύρους ζώνης. Εάν τελειώσετε, θα πρέπει να πληρώσετε για επιπλέον κίνηση. Αυτό μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό μπροστά λίγο δύσκολο, ειδικά επειδή το προεπιλεγμένο εύρος ζώνης τους είναι σχετικά χαμηλό.

Πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για SSL, το οποίο είναι απαραίτητο για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα. Άλλοι ανταγωνιστές το παρέχουν δωρεάν. Τα premium πρότυπα για το Volusion είναι λίγο ακριβά.

Επίσης, η πλατφόρμα δεν προσφέρει δυνατότητες blogging. Μπορείτε να συμπεριλάβετε συνδέσμους προς άλλους ιστοτόπους ιστολογίων στο μενού. Αυτό είναι πραγματικά ένα μειονέκτημα σε έναν ψηφιακό κόσμο που τρέχει στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Τιμολόγηση

Η λειτουργία του καταστήματός σας στο Volusion θα σας κοστίσει μεταξύ 29 και 299 $ ανά μήνα. Παίρνετε έκπτωση 10% όταν πληρώνετε ετησίως. Πρέπει να καλέσετε την υπηρεσία για να αλλάξετε σε ετήσιο πρόγραμμα. Σε πιο ακριβά σχέδια, έχετε περισσότερα προϊόντα, εύρος ζώνης, καλύτερη υποστήριξη και πρόσθετες δυνατότητες.

κόστος διάχυσης

Όπως αναφέρθηκε, κάθε πρόγραμμα έχει όριο εύρους ζώνης (1, 3, 10 ή 35 GB). Οποιαδήποτε κίνηση πέραν αυτού θα σας κοστίσει 7 $ / GB. Αυτό μπορεί να μαζέψει αρκετά γρήγορα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε τα τέλη συναλλαγής του επεξεργαστή πληρωμών σας.

Υπάρχει επίσης η επένδυση σε πιστοποιητικό SSL. Αυτά που προσφέρονται απευθείας από την Volusion κυμαίνονται μεταξύ 149 και 995 $. Φυσικά, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το δικό σας δωρεάν. Επιπλέον, εάν πρόκειται για ένα premium θέμα, θα πρέπει να προϋπολογισμό 180 $ για αυτό.

Χρησιμοποιήστε τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να δείτε το Volusion.

6. Squarespace

Λογότυπο Squarespace

Παρόμοια με το Wix, το Squarespace είναι επίσης ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που λειτουργεί με drag and drop. Ξεκίνησαν με έμφαση στη δημιουργία οπτικά ελκυστικών ιστότοπων. Αργά, ο ιστότοπος δίνει περισσότερη ενέργεια στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιτρέπει στους χρήστες του να πωλούν πράγματα στο διαδίκτυο. Μέχρι τώρα αρχίζουν να είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Squarespace

Η υπηρεσία έχει μια απλή και διαισθητική διεπαφή χρήστη και είναι πολύ φιλική προς τους αρχάριους.

Επεξεργασία περιεχομένου Squarespace

Τα πρότυπα ιστότοπου που προσφέρουν είναι κομψά, όμορφα, γυαλισμένα και όλα διαθέτουν δυνατότητες απόκρισης για κινητά. Η έμφαση στη σχεδίαση καθιστά επίσης το Squarespace ιδιαίτερα κατάλληλο για την πώληση προϊόντων που απαιτούν εικόνες υψηλής ποιότητας.

Πρότυπα Squarespace

Εκτός αυτού, έχετε όλες τις τυπικές επιλογές όπως παραλλαγές προϊόντων, διαχείριση αποθέματος, απεριόριστα προϊόντα, κουπόνια, αποστολή, έργα. Η πλατφόρμα ενσωματώνεται επίσης στο Shipstation.com για εκπλήρωση και έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Παρέχουν πολλά σημεία δεδομένων για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας και των μετατροπών, συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων, εσόδων, πηγών επισκεψιμότητας και άλλων. Εργαλεία μάρκετινγκ περιλαμβάνουν ρυθμίσεις SEO, κοινωνικά μέσα, blogging και εγκαταλειμμένη ανάκτηση αγοράς. Το SSL είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα.

Μειονεκτήματα της χρήσης του Squarespace

Από την πλευρά των μειονεκτημάτων, το Squarespace είναι κάπως περιορισμένο στα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, έχει περιορισμένες επιλογές πληρωμής (μόνο Apple Pay και PayPal) και δεν διαθέτει σημαντικές επιλογές για πιο σύνθετα καταστήματα και μεγάλο αριθμό προϊόντων ή παραλλαγών.

Επιπλέον, δεν υπάρχει αγορά για εφαρμογές που να προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες. Η δυνατότητά σας να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας μέσω κώδικα και σήμανσης είναι επίσης πολύ περιορισμένη. Η πλατφόρμα ενσωματώνεται με λίγα μόνο εργαλεία και υπηρεσίες τρίτων.

Τιμολόγηση

κόστος squarespace

Πληρώνετε για το Squarespace κάθε μήνα. Για να ξεκινήσετε την πώληση, πρέπει να είστε τουλάχιστον στο Επιχειρηματικό πρόγραμμα, το οποίο είναι 18 $ / μήνα εάν χρεώνεται ετησίως, διαφορετικά 26 $ / μήνα. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια χρέωση συναλλαγής 3% σε κάθε πώληση.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να παραιτηθείτε από το τελευταίο εάν λάβετε μέρος σε ένα από τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου ($ 26- $ 46 / μήνα). Λάβετε επίσης πρόσθετες δυνατότητες για τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, όπως εκτύπωση ετικετών, λογιστική και αυτόματη ανάκτηση εγκαταλελειμμένων καλαθιών.

7. Ματζέντο

λογότυπο ματζέντο

Το Magento είναι ένα είδος της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου του WordPress. Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στους δικούς σας διακομιστές. Ταυτόχρονα, προσφέρει επίσης μια φιλοξενούμενη έκδοση cloud, όπως WordPress.com και WordPress.org.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Magento

Ως αυτο-φιλοξενούμενη λύση, το Magento σας δίνει πολύ έλεγχο. Με τεχνικές γνώσεις, μπορείτε να αλλάξετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε από άποψη λειτουργικότητας και σχεδιασμού, καθώς και να επιλέξετε το δικό σας περιβάλλον διακομιστή.

Εάν το τελευταίο δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, η έκδοση cloud μπορεί να είναι περισσότερο για εσάς. Για αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα πωλήσεων για να λάβετε μια επίδειξη.

Όποιον τρόπο κι αν πάτε, επωφελείστε από τη μεγάλη λίστα λειτουργιών και επιλογών του Magento. Οι συνδρομές μέλους, οι επαναλαμβανόμενες πληρωμές, οι εκπτώσεις, η δυνατότητα προσαρμογής του περιεχομένου ανά χρήστη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Μπορείτε να επεκτείνετε τον ιστότοπό σας μέσω του αγορά. Υπάρχουν πρόσθετα και θέματα για κάθε είδους σκοπούς, από την υποστήριξη πελατών έως το μάρκετινγκ έως τη ναυτιλία και τη βελτιστοποίηση ιστότοπων.

Ματζέντο αγορά

Η πλατφόρμα είναι ισχυρή από την άποψη των πολύγλωσσων ιστότοπων. Μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς ιστότοπους για διαφορετικές γλώσσες. Έχει επίσης μια ισχυρή κοινότητα πίσω της που βελτιώνει συνεχώς την πλατφόρμα και αναπτύσσει νέα θέματα και προσθήκες. Αυτό σημαίνει επίσης πολλά υποστήριξη και διαθέσιμες συμβουλές από ειδικούς.

Μειονεκτήματα της χρήσης Magento

Για την Έκδοση Κοινότητας, ισχύουν όλα τα μειονεκτήματα των πλατφορμών που φιλοξενούνται από τον εαυτό σας. Να είστε προετοιμασμένοι να φροντίζετε για ενημερώσεις, ασφάλεια και οτιδήποτε άλλο για να βεβαιωθείτε ότι το κατάστημά σας λειτουργεί σωστά.

Ενώ το Magento έχει πολλά χαρακτηριστικά, κατά συνέπεια μπορεί να είναι λίγο πεινασμένο για πόρους. Αυτό θα απαιτήσει να επενδύσετε χρόνο και χρήμα για βελτιστοποίηση.

Εκτός αυτού, η πλατφόρμα είναι γραμμένη σε PHP, οπότε αν θέλετε να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές, πρέπει να έχετε τις απαραίτητες μπριζόλες ή να προσλάβετε κάποιον για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε να επενδύσετε στην ανάπτυξη.

Εάν επιλέγετε την έκδοση Cloud, λάβετε υπόψη ότι έχει σχεδιαστεί για εταιρικούς πελάτες και τιμολογείται ανάλογα. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Τιμολόγηση

Η Magento Community Edition είναι η πρώτη δωρεάν πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σε αυτήν τη λίστα. Αυτό είναι σωστό, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να πληρώσετε μια δεκάρα.

Όπως πολλές άλλες αυτο-φιλοξενούμενες λύσεις, συνοδεύεται από κόστος ανεξάρτητα, ειδικά για τη φιλοξενία. Τα πρόσθετα premium ή τα πρότυπα και οι περιστασιακές εργασίες ανάπτυξης μπορούν επίσης να είναι παράγοντες.

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με πολλά από τα παραπάνω, υπάρχει επίσης η φιλοξενούμενη έκδοση. Όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είναι φθηνό. Ο αριθμός που βρήκαμε ήταν 18.000 $ / έτος για την αδειοδότηση.

8. OpenCart

λογότυπο opencart

Συνεχίζουμε το θέμα των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα. Το OpenCart είναι διαθέσιμο για λήψη και εγκατάσταση στον δικό σας διακομιστή. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης μια έκδοση cloud της λύσης της.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του OpenCart

Αυτή η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το κατάστημά σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε απεριόριστα προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων τόσο για ψηφιακά όσο και για φυσικά αγαθά. Έρχεται με κριτικές προϊόντων και αξιολογήσεις από την πύλη και υποστηρίζει πολλαπλά νομίσματα.

Ο πίνακας ελέγχου σας παρέχει μια επισκόπηση κάθε σημαντικού σημείου δεδομένων του καταστήματός σας και μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε και να ελέγξετε πολλά καταστήματα από μία διεπαφή.

Πίνακας ελέγχου διεπαφής διαχειριστή

Εκτός από αυτό, η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη με χιλιάδες θέματα και επεκτάσεις προσθηκών. Ενσωματώνεται επίσης με εκατοντάδες πύλες πληρωμής.

Ως αυτο-φιλοξενούμενη λύση, συνοδεύεται από όλα τα πλεονεκτήματα της διαχείρισης του ιστότοπού σας στον δικό σας διακομιστή. Ένα μεγάλο δίκτυο υποστήριξης μέσω ενός αποκλειστικού κοινότητα και η τεκμηρίωση σας βοηθάει.

Εάν επιλέξετε την έκδοση cloud, μπορείτε να ξεκινήσετε σε λίγα λεπτά. Παίρνετε επίσης πρόσβαση σε ξεχωριστό κατάστημα θέματος και προσθηκών και έχετε φροντίσει για όλες τις ανάγκες φιλοξενίας, ασφάλειας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μειονεκτήματα της χρήσης του OpenCart

Όταν έχετε τα πλεονεκτήματα της φιλοξενίας του ιστότοπού σας, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τα μειονεκτήματα. Το OpenCart δεν είναι πάντα εύκολο να προσαρμοστεί και η προσθήκη νέων ενοτήτων μπορεί να είναι δαπανηρή.

Εκτός από αυτό, τα εγγενή χαρακτηριστικά του μάρκετινγκ είναι αρκετά περιορισμένα. Για παράδειγμα, οι προεπιλεγμένες δυνατότητες SEO δεν είναι πολύ καλές.

Η πλατφόρμα δεν είναι πάντα γνωστή ως η γρηγορότερη λύση, οπότε η αυτο-φιλοξενούμενη λύση μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για κλιμάκωση σε μεγάλες διαστάσεις.

Τιμολόγηση

Το ίδιο το φιλοξενούμενο λογισμικό είναι δωρεάν. Λάβετε υπόψη ότι συνοδεύεται από το συνηθισμένο περιφερειακό κόστος. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν δαπάνες για επεκτάσεις και θέματα που προσθέτουν περίπου 100 $ κατά μέσο όρο στον προϋπολογισμό σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την έκδοση που φιλοξενείται στο cloud, η οποία κοστίζει μεταξύ 30 $ και 200 ​​$ το μήνα – το ήμισυ εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων. Περιλαμβάνει επίσης δωρεάν πιστοποιητικό SSL.

9. Καλάθι Zen

λογότυπο καλαθιού zen

Ο επόμενος υποψήφιος μας είναι στην ίδια κατηγορία με τους δύο τελευταίους. Είναι ανοιχτού κώδικα και αυτο-φιλοξενείται.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Zen Cart

Επειδή διαθέτει άδεια GPL και βρίσκεται στον δικό σας διακομιστή, το Zen Cart είναι επίσης πλήρως προσαρμόσιμο. Όπως και άλλες λύσεις, μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές θέλετε ακόμα και εκτός διαθέσιμες επεκτάσεις. Η λύση έχει επίσης καλή φήμη όσον αφορά την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα.

Εκτός αυτού, προσφέρει πολλές επιλογές διαμόρφωσης για προϊόντα, όπως κουπόνια, δωροεπιταγές και πολλές εικόνες προϊόντων. Στο τμήμα μάρκετινγκ, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ενσωματωμένες δυνατότητες SEO και τη δυνατότητα αποστολής email HTML από μέσα στην πλατφόρμα.

ΕΝΑ ισχυρή κοινότητα χρηστών ολοκληρώνει τα οφέλη του Zen Cart.

Μειονεκτήματα της χρήσης του Zen Cart

Ένα σοβαρό μειονέκτημα αυτής της λύσης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι το ξεπερασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τουλάχιστον τη γραμματοσειρά του ιστότοπού σας. Το λιγότερο από το διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη θα κάνει τη φροντίδα του ιστότοπού σας λίγο τρομακτικό.

Το Zen Cart μπορεί να είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να αναβαθμιστεί. Δεν υπάρχει επίσης ειδική υποστήριξη, οπότε οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους. Το οικοσύστημά του είναι αρκετά μικρό, επομένως είναι δύσκολο να βρεθούν επεκτάσεις και πρότυπα. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου διατίθεται μόνο με λίγες επιλογές πληρωμής.

Τιμολόγηση

Όπως και άλλα παραδείγματα σε αυτήν τη λίστα, το ίδιο το λογισμικό είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να διαθέσετε προϋπολογισμό για την εκτέλεση και συντήρηση της αρχιτεκτονικής, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστοποιητικού SSL. Ειδικά εάν δεν έχετε δεξιότητες ανάπτυξης ιστού, μπορείτε να περιμένετε να προσλάβετε βοήθεια και να χρειαστείτε προϋπολογισμό για αυτήν. Οι επεκτάσεις και τα θέματα μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος του λογαριασμού.

Διαθέσιμοι τύποι πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου

Όταν αναζητάτε την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς, έχετε διαφορετικούς τύπους για να διαλέξετε. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι διάκρισης των πλατφορμών, μία από τις κύριες διαφορές είναι ο τύπος φιλοξενίας τους.

 • Μόνος-φιλοξενούμενος – Αυτό σημαίνει ότι κατεβάζετε ένα λογισμικό και το εγκαθιστάτε στον δικό σας διακομιστή. Αυτό σας δίνει πολύ έλεγχο στον ιστότοπό σας. Σας δίνει επίσης όλη την ευθύνη να το διατηρείτε ασφαλές, να ενημερώνεστε και να κάνετε αλλαγές χειροκίνητα. Οι λύσεις ανοικτού κώδικα ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν συχνά αυτό το μοντέλο.
 • Φιλοξενείται – Μια εναλλακτική λύση είναι η χρήση λογισμικού που φιλοξενείται από κάποιον άλλο. Οι λύσεις SaaS (Software as a Service) είναι τα πιο τυπικά εδώ. Το όφελος: λιγότερη τεχνική επιβάρυνση, γρήγορη εκκίνηση, περισσότερη αρχικότητα. Τις περισσότερες φορές επίσης περισσότερο κόστος.
 • Μικτός – Αρκετές από τις παρακάτω επιλογές προσφέρουν τη δυνατότητα συμπερίληψης των καλαθιών αγορών τους σε άλλες πλατφόρμες (π.χ. WordPress). Αυτό ονομάζεται επίσης Commerce as a Service (CaaS) και μπορεί να είναι μια βιώσιμη και φθηνότερη επιλογή.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφοροποίησης των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλά από αυτά εξαρτώνται από τις προσωπικές σας ανάγκες. Ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη:

 • Δικαστικά έξοδα
 • Επεκτασιμότητα
 • Ευκολία στη χρήση
 • Προσαρμογές
 • Συντήρηση
 • Επιλογές εμπορίου
 • Κινητές δυνατότητες
 • Εμπορία
 • Υποστήριξη

Είναι καλή ιδέα να ξεκαθαρίζετε για εσάς τι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Αυτό θα διευκολύνει πολύ τον αποκλεισμό αυτών των επιλογών που δεν ταιριάζουν στο εισιτήριο.

Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς?

Οι αυτόνομες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να είναι μια εξαιρετική λύση για την έναρξη ενός διαδικτυακού καταστήματος. Προσφέρουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και εξειδικευμένη λειτουργικότητα για να κάνουν την πώληση στο διαδίκτυο επιτυχημένη.

Ωστόσο, η επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες για να ληφθούν υπόψη και πολλές προσφορές στην αγορά. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιες είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σας, το κάνετε πιο πιθανό να βρείτε μια καλή εφαρμογή από τα 3 κορυφαία παραπάνω. Σας προτείνουμε Wix, SiteBuilderBigCommerce, και Shopify.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε στην απόφασή σας. Εάν ναι, τι γίνεται με τον κωδικό έκπτωσης για το κατάστημα που ανοίξατε πρόσφατα; Χωρίς πίεση.

Ποια είναι η προσωπική σας επιλογή για την καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και γιατί; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map