Κάθε φορά που αναζητάτε τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα συναντάτε πάντα τον όρο εύρος ζώνης. Είναι καλό να ακολουθήσετε το πιο ακριβό πρόγραμμα που έχει το υψηλότερο εύρος ζώνης (συνήθως απεριόριστο); Ή είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα τα νερά με ένα φτηνό σχέδιο με χαμηλότερο εύρος ζώνης; Πόσο εύρος ζώνης χρειάζεται πραγματικά ο ιστότοπός σας; Τι είναι το εύρος ζώνης, ούτως ή άλλως?
Contents
- 1 Τι είναι το εύρος ζώνης [με λίγα λόγια]
- 2 Εύρος ζώνης έναντι μεταφοράς δεδομένων
- 3 Πώς να γνωρίζετε το ιδανικό όριο εύρους ζώνης για τον ιστότοπό σας
- 4 Υπολογισμός τραχιάς εκτίμησης
- 5 Εισαγωγή στον βασικό διακομιστή στη σχέση χρήστη
- 6 ISP και η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο
- 7 Bits και Bytes
- 8 Host Web και ο διακομιστής σας
Τι είναι το εύρος ζώνης [με λίγα λόγια]
Είναι ασφαλές να πούμε ότι το εύρος ζώνης του ιστότοπού σας είναι η ταχύτητα μεταφόρτωσης του ιστότοπού σας. Πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η ταχύτητα λήψης. Ωστόσο, εάν δεν επιτρέπετε στους χρήστες να ανεβάζουν σημαντικά μεγέθη δεδομένων στον διακομιστή σας, αυτό μπορεί να αγνοηθεί, πράγμα που ισχύει για τους περισσότερους ιστότοπους.
Η ταχύτητα μεταφόρτωσης του ιστότοπού σας χρησιμοποιείται κάθε φορά που ένας χρήστης έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Και πάλι, όταν υπάρχουν πολλοί χρήστες που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας ταυτόχρονα, θα κοινοποιείται η ταχύτητα μεταφόρτωσης του ιστότοπού σας.
Ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και το εύρος ζώνης σας, ο χρόνος που απαιτείται για τους χρήστες να κατεβάσουν το αρχείο ή τις ιστοσελίδες στις οποίες έχουν πρόσβαση θα αλλάξει. Με απλά λόγια, εάν το εύρος ζώνης σας είναι πολύ χαμηλό και έχετε πολλούς επισκέπτες, ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας ή οι λήψεις αρχείων θα μειωθούν σημαντικά.
Εύρος ζώνης έναντι μεταφοράς δεδομένων
Οι περισσότεροι άνθρωποι συγχέουμε το εύρος ζώνης με το όριο μεταφοράς δεδομένων (συνήθως μηνιαίο όριο). Σε αντίθεση με το εύρος ζώνης, η μεταφορά δεδομένων μοιάζει με όριο δεδομένων για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω κινητού. Εάν το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σας έχει μηνιαίο όριο μεταφοράς δεδομένων, όποτε ο ιστότοπός σας ανεβάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος δεδομένων ή οι χρήστες σας κατεβάζουν ένα συγκεκριμένο ποσό δεδομένων, η υπηρεσία σας μπορεί να τεθεί σε αναστολή.
Σύμφωνα με τους απλούς, η μεταφορά δεδομένων αναφέρεται στον όγκο των δεδομένων που μπορεί να παρέχει ο ιστότοπός σας στους επισκέπτες σας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (συνήθως μετριέται μηνιαίως), ενώ το εύρος ζώνης αναφέρεται στην ταχύτητα του ιστότοπού σας να παρέχει δεδομένα ταυτόχρονα (συνήθως μετριέται σε δευτερόλεπτα ).
Πώς να γνωρίζετε το ιδανικό όριο εύρους ζώνης για τον ιστότοπό σας
Τώρα, καταλαβαίνετε ποιο είναι το όριο εύρους ζώνης και μεταφοράς δεδομένων. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ανταλλάσσουν μεταξύ τους χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι διαφορετικοί. Και το χειρότερο είναι ότι ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού έχουν εκμεταλλευτεί αυτήν την άγνοια.
Μετά από αυτό, το ερώτημα για το πόσο εύρος ζώνης χρειάζεται ο ιστότοπός σας παραμένει εντελώς αναπάντητο. Σίγουρα, μέχρι αυτό το σημείο, γνωρίζετε το γεγονός ότι η επιλογή χαμηλού εύρους ζώνης μπορεί να είναι καταστροφική για την εμπειρία χρήστη του επισκέπτη σας.
Και οι δύο παράγοντες μπορούν εύκολα να μειώσουν τον αριθμό των επισκεπτών σας.
Δυστυχώς, δεν μπορείτε να εντοπίσετε ακριβώς το ακριβές εύρος ζώνης που είναι ιδανικό για τον ιστότοπό σας. Ο αριθμός των επισκεπτών του ιστότοπού σας κυμαίνεται, οι ιστοσελίδες στις οποίες έχουν πρόσβαση ενδέχεται να διαφέρουν πάρα πολύ και οι ενημερώσεις που πραγματοποιούνται στον ιστότοπό σας που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του αρχείου κάθε σελίδας. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν εύκολα να αλλάξουν τις ανάγκες σας σε εύρος ζώνης.
Υπολογισμός τραχιάς εκτίμησης
Παρά την αδυναμία υπολογισμού του ακριβούς εύρους ζώνης για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να υπολογίσετε μια πρόχειρη εκτίμηση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, συγκεντρώνοντας τους υψηλότερους συνολικούς επισκέπτες σε ένα μήνα, τις υψηλότερες συνολικές προβολές σελίδας σε ένα μήνα και το μέγεθος αρχείου της αρχικής σελίδας σας.
Μπορείτε να επιλέξετε το μέσο μέγεθος των ιστοσελίδων σας, αλλά αυτό θα ήταν κουραστικό. Είναι πολύ πιο εύκολο και ακριβέστερο να υπολογίσετε το μέγεθος της αρχικής σας σελίδας, καθώς συνήθως είναι το μεγαλύτερο «αρχείο» στο οποίο η πρόσβαση του χρήστη σας και οι περισσότεροι χρήστες έχουν σχεδόν πάντα πρόσβαση σε μια αρχική σελίδα ούτως ή άλλως.
Επίσης, εάν θέλετε έναν απλό υπολογισμό, μπορείτε απλά να αγνοήσετε τον αριθμό των επισκεπτών. Αυτό που έχει σημασία είναι ο αριθμός των προβολών σελίδας που λαμβάνετε ανά μήνα.
Μπορείτε να εκτελέσετε πολλές μεθόδους για να γνωρίζετε τον αριθμό των επισκεπτών και τις προβολές σελίδων που έχετε ανά μήνα. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress ως το κύριο CMS του ιστότοπού σας (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου), μπορείτε να λάβετε τα στατιστικά στοιχεία που χρειάζεστε στον πίνακα ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ή προσθήκες τρίτων για να λάβετε αυτά τα στατιστικά στοιχεία.
Για να προσδιορίσετε το μέγεθος του αρχείου της αρχικής σας σελίδας, μπορείτε απλώς να αποθηκεύσετε την αρχική σας σελίδα στον υπολογιστή σας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης επιτρέπουν την αποθήκευση ιστοσελίδων ως πλήρη αρχεία ιστοσελίδων. Μόλις αποθηκεύσετε το αρχείο, θα χωριστεί σε αρχείο και φάκελο.
Το αρχείο θα είναι το αρχείο HTML για την αρχική σας σελίδα. Ο φάκελος θα περιέχει όλους τους πόρους όπως σενάρια, στυλ, εικόνες, ήχο, φλας, βίντεο (σε ορισμένες περιπτώσεις) και άλλο περιεχόμενο ιστού της αρχικής σας σελίδας.
Εάν ο υπολογιστής σας εκτελείται σε Windows, μπορείτε απλώς να επιλέξετε το αρχείο και το φάκελο. Μετά από αυτό, κάντε δεξί κλικ πάνω τους. Κάντε κλικ στο Properties. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου και εκεί θα δείτε το συνολικό μέγεθος της αρχικής σας σελίδας.
Μόλις λάβετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε, πολλαπλασιάστε όλα μαζί έτσι:
Συνολικές προβολές σελίδας * Μέγεθος αρχικής σελίδας = Εκτιμώμενη μεταφορά δεδομένων / Μήνας
Ακολουθούν ορισμένοι αριθμοί εάν ο ιστότοπός σας είναι δημοφιλής και μεγάλος:
Παράδειγμα
15.000 προβολές σελίδας * 1,5Mbytes = 22,500 Mbytes ή 22,5 Gbytes
Σε αυτό το παράδειγμα, ο ιστότοπός σας ανέβασε δεδομένα 22,5 Gbytes σε ένα μήνα. Αυτό είναι το μέγεθος μεταφοράς δεδομένων σας ανά μήνα. Εάν θέλετε να λάβετε την εκτιμώμενη χρήση εύρους ζώνης, διαιρέστε το με 30. Έτσι, 22,5 Gbytes διαιρούμενο με 30 ισούται με 0,75 Gbytes ή 750 Mbytes. Σε bits, αυτή η τιμή είναι ισοδύναμη με 6 Gbits ή 6.000 Mbits. Μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια αυτό το παράδειγμα ιστότοπου χρειάζεται σταθερό εύρος ζώνης 6 Gbits ανά ημέρα για να φιλοξενήσει όλους τους χρήστες του και να αποτρέψει την υποβάθμιση του χρόνου φόρτωσης σελίδας.
Φυσικά, αυτή είναι μια βέλτιστη εκτίμηση. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το εύρος ζώνης σας είναι αρκετό, η προσθήκη χωρητικότητας εύρους ζώνης 25% έως 100% θα προστατεύσει τον ιστότοπό σας.
Απλώς μια υποσημείωση
Εάν πιστεύετε ότι μια αρχική σελίδα 1,5 Mbytes δεν είναι ρεαλιστική, καθώς τα περισσότερα άρθρα σχετικά με τη μέτρηση εύρους ζώνης παρέχουν μέσο μέγεθος σελίδας 40 KB στα παραδείγματα τους, ξανασκεφτείτε το. Εάν δεν παρέχετε μια αρχική σελίδα ή μια ιστοσελίδα που περιέχει μόνο HTML, CSS και ορισμένα αρχεία JavaScript, τότε το μέσο μέγεθος της σελίδας σας θα είναι περίπου 25 έως 50 Kbytes.
Ωστόσο, εάν η σελίδα σας έχει ποιοτικές εικόνες και μικρογραφίες, μπορεί εύκολα να φτάσει τα 1 έως 2 Mbytes. Μόνο μια εικόνα υψηλής ανάλυσης (χωρίς συμπίεση) καρουζέλ ή banner στον ιστότοπο μπορεί να ανέρχεται σε 100 έως 250 Kbytes. Έχοντας δύο ή τρία από αυτά θα αυξήσει σίγουρα το μέσο μέγεθος της ιστοσελίδας σας ακόμη μεγαλύτερο.
Εισαγωγή στον βασικό διακομιστή στη σχέση χρήστη
Πριν μάθετε για το εύρος ζώνης, πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας οικοδεσπότης Ιστού είναι “υπολογιστήΠου φιλοξενεί τα αρχεία ή τις ιστοσελίδες σας στον Ιστό. Ο οικοδεσπότης Ιστού συνδέεται επίσης με τον Ιστό μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο, όπως και ο υπολογιστής σας.
Κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα σας, ο υπολογιστής του κατεβάζει πραγματικά τα αρχεία από τον κεντρικό υπολογιστή. Ο χρήστης καταναλώνει την ταχύτητα λήψης του. Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι ο οικοδεσπότης Ιστού θα παρέχει στον χρήστη τα αρχεία που χρειάζεται για να δει μια σελίδα, ο οικοδεσπότης Ιστού ανεβάζει τεχνικά αρχεία στον χρήστη.
Μπερδεύει; Μπορεί να είναι. Δοκιμάστε να διαβάσετε και να χωνέψετε την προηγούμενη παράγραφο για άλλη μια φορά.
ISP και η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο
Πρέπει τώρα να πάρετε την ιδέα. Ακριβώς όπως εσείς και άλλοι χρήστες του Διαδικτύου, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Providers) σας δίνουν ένα συγκεκριμένο εύρος ζώνης (ή ταχύτητα στο Διαδίκτυο). Για παράδειγμα, ενδέχεται να λαμβάνετε εύρος ζώνης (ταχύτητα λήψης) 3 Mbits / s από τον ISP σας (Σημείωση: Οι τιμές μειώνονται για να διευκολύνεται ο υπολογισμός αργότερα).
Bits και Bytes
Πληροφορίες
Σημειώστε ότι τα 3 Mbits / s διαφέρουν από τα 3 Mbytes / s. Εάν μετατρέψετε 3 Mbits / s σε Mbytes / s, θα λάβετε 0,375Mbytes / s, που είναι περίπου 375 Kbytes / s. Έτσι, όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου και χρησιμοποιείτε όλο το εύρος ζώνης, η ταχύτητα λήψης θα είναι 375 Kbytes / s ή 3 Mbits / s – όχι 3 Mbytes / s ή 3.000 Kbytes / s. Σημειώστε ότι κάθε byte περιέχει 8 bit – 1 Kbyte = 8 Kbits και 1 Mbyte = 8 Mbits.
Τέλος πάντων, εάν κάνετε λήψη δύο αρχείων ταυτόχρονα και ο υπολογιστής σας θα δώσει προτεραιότητα σε αυτές τις λήψεις και εξαντλήσει το εύρος ζώνης σας στα όριά του, κάθε αρχείο θα έχει ταχύτητα λήψης 187,5 Kbytes / s. Έτσι λειτουργεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο (σε βασικό επίπεδο).
Είστε μπερδεμένοι με τους όρους που χρησιμοποιούνται στις ταχύτητες του Διαδικτύου; Γιατί αυτό είναι πολύ συγκεχυμένο; Τακτική μάρκετινγκ. Είναι πιο εύκολο στην αγορά 3 Mbits / s από 0,375 Mbytes / s. Και αυτό οδηγεί σε μπερδεμένους καταναλωτές.
Host Web και ο διακομιστής σας
Οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας Ιστού κάνουν το ίδιο πράγμα με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Εκτός από την παροχή χώρου αποθήκευσης για τα αρχεία ιστού σας, παρέχουν επίσης ταχύτητα εύρους ζώνης (ταχύτητα μεταφόρτωσης σε αυτήν την περίπτωση) στον διακομιστή σας.
Για παράδειγμα, εάν έχετε επιλέξει μόνο πρόγραμμα εύρους ζώνης 3 Mbits για τον ιστότοπό σας και ένας χρήστης προσπαθήσει να κατεβάσει ένα μόνο αρχείο από εσάς, τι θα συμβεί; Αυτός ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει αυτό το αρχείο με ταχύτητα 375 Kbyte / s.
Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε επιλέξει μόνο πρόγραμμα εύρους ζώνης 3 Mbits για τον ιστότοπό σας και 10 χρήστες προσπαθούν να κατεβάσουν ένα μόνο αρχείο από εσάς, τι θα συμβεί; Όλοι οι χρήστες θα έχουν ταχύτητα λήψης 0,3 Mbits ή 37,5Kbytes. Αυτό είναι αρκετά αργό, σωστά; Αυτό συμβαίνει επειδή ο διακομιστής σας θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλους τους χρήστες που κάνουν λήψη από τον ιστότοπό σας.
Δεδομένου ότι έχετε μόνο χαμηλό εύρος ζώνης 3 Mbits, η ταχύτητα θα μειωθεί για κάθε χρήστη επειδή θα μοιράζεται το εύρος ζώνης που έχετε. Η ταχύτητα των 37,5 Kbytes, ωστόσο, είναι ακόμα καλή.
Ωστόσο, τι θα συμβεί εάν 100 χρήστες προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν λήψη από τον ιστότοπό σας; Όλα θα κατεβάσουν από εσάς με ταχύτητα 3,75 Kbytes. Και αυτό είναι πολύ αργό, ειδικά στα σημερινά πρότυπα ταχύτητας λήψης.
Ελέγξτε τη λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο.