Εξετάζοντας την Ιστορία της Φιλοξενίας Ιστού

Εξετάζοντας την Ιστορία της Φιλοξενίας Ιστού

Η φιλοξενία Ιστού είναι μια υπηρεσία που παρέχει στους ανθρώπους έναν «χώρο» στο απέραντο σύμπαν που ονομάζεται Διαδίκτυο. Είναι ισοδύναμο με το τι είναι η γη με την ακίνητη περιουσία. Οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας είναι οι ιδιοκτήτες, ενώ οι ενοικιαστές του «χώρου» είναι οι ενοικιαστές. Αυτή είναι η απλή εξήγηση για το τι είναι αυτό το είδος υπηρεσίας.


Εσείς, ως ενοικιαστής, χρησιμοποιείτε τον χώρο που παρέχεται από τον ιστότοπο φιλοξενίας για να δημοσιεύσετε ό, τι χρειάζεστε για να δημοσιεύσετε, έτσι ώστε άτομα σε όλο τον κόσμο να μπορούν να σας βρουν και να μάθουν περισσότερα για το τι είναι αυτό που προσφέρετε. Η ανάρτησή σας μπορεί να αφορά μια μορφή υπηρεσίας, ένα προϊόν ή απλά πληροφορίες για τις οποίες θέλετε να ενημερώσετε τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας αυτές τις μέρες μπορούν να επιτρέψουν στους χρήστες να δημιουργήσουν τους δικούς τους ιστότοπους εύκολα. Η τιμή των υπηρεσιών φιλοξενίας έχει μειωθεί σημαντικά, ώστε κάθε Tom, Dick και Harry με σύνδεση στο Διαδίκτυο να μπορεί να κάνει τη δική του ιστοσελίδα και να δημοσιεύσει οτιδήποτε κάτω από τον ήλιο. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών παρέχουν ακόμη και τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Με όλες αυτές τις εξελίξεις στην τεχνολογία, θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί ο καθένας δεν έχει τη δική του ιστοσελίδα και εμπορεύεται τη δική του μάρκα. Είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της φιλοξενίας ιστού.

Η φιλοξενία είναι μια τεράστια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα. Αλλά πίσω στην εποχή, ήταν μια ιδέα στο μυαλό κάποιου J.C.R. Licklider από το MIT. Σε 1962, Το Licklider είχε ένα όραμα για ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που είναι διασυνδεδεμένοι έτσι ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Οραματίστηκε έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται πόρους και πληροφορίες και το ονόμασαν «Γαλαξιακό Δίκτυο». Αυτό ακούστηκε εντελώς έξω από αυτόν τον κόσμο το 1962, αλλά όπως γνωρίζετε όλοι, αυτό συμβαίνει σήμερα. Στη συνέχεια, ο Licklider προσλήφθηκε για να ηγηθεί του Advanced Research Projects Agency (ARPA), το οποίο είναι ένα Πρόγραμμα Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT για να βοηθήσει στη ζωή του την ιδέα της δικτύωσης υπολογιστών.

J.C.R. Licklider

Αν και μπορεί να ακούγεται σαν ένα απλό πανεπιστημιακό πρόγραμμα για ορισμένους, το ARPA αναπτύχθηκε στην πραγματικότητα από τον αμερικανικό στρατό ως μέσο επικοινωνίας με άτομα μέσα στο στρατιωτικό δίκτυο. Χρησιμοποιούν την έννοια της αλλαγής πακέτων για τη μεταφορά δεδομένων μέσω τηλεφωνικών γραμμών με τη μορφή μικροσκοπικών «πακέτων» που θα δείξουν στον δέκτη ένα συνεκτικό σύνολο πληροφοριών μόλις μεταδοθούν πλήρως. Αυτά τα πακέτα είναι τόσο μικρά που μπορούν να εκτελεστούν στο παρασκήνιο χωρίς να χρησιμοποιήσουν πάρα πολύ εύρος ζώνης. Έτσι, το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ίδιο υπολογιστή για άλλα πράγματα χωρίς ταλαιπωρία.

Σε 1965 Ο Lawrence G. Roberts και ο Thomas Merrill κατάφεραν να συνδέσουν με επιτυχία έναν υπολογιστή TX-2 στη Μασαχουσέτη με έναν υπολογιστή Q-32 στην Καλιφόρνια. Χρησιμοποίησαν αυτό που ονομάζεται τηλέφωνο μέσω τηλεφώνου που παρέχεται από την AT&T. Αν και η σύνδεση είναι εξαιρετικά αργή, με ταχύτητα 2,4 kbps, αυτή η σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών σε διαφορετικές τοποθεσίες σηματοδότησε την αρχή της δικτύωσης υπολογιστών.

Ένα χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτου δικτύου, ο Λόρενς Γ. Ρόμπερτς βρήκε το πρώτο σχέδιο δικτύου ευρείας περιοχής που ονομάζεται «ARPANET». Το 1969, αυτός και η ομάδα του πραγματοποίησαν αυτό το σχέδιο πραγματικότητα. Ήταν σε θέση να συνδέσουν τους υπολογιστές στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στάνφορντ, στο UCLA, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Santa Barbara και στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Κάθε υπολογιστής στη συνέχεια έγινε αυτό που ονομάζεται “Host” ή επίσης γνωστό ως κόμβος στη σύνδεση που επιτρέπει σε κάθε έναν να αλληλεπιδρά μεταξύ τους. Τα επόμενα 2 χρόνια είδε 19 ακόμη κεντρικούς υπολογιστές συνδεδεμένους σε αυτό το μικροσκοπικό δίκτυο.

ο 1970 είδα την άνθηση του Διαδικτύου. Το πρόγραμμα e-mail ενσωματώθηκε στο δίκτυο και σύντομα άτομα εντός του δικτύου ανταλλάσσουν e-mail. Το TELENET κυκλοφόρησε επίσης τη δεκαετία του ’70 ως εμπορική έκδοση του Διαδικτύου. Το TCP / IP που αντιπροσωπεύει το Transmission Control Protocol / Internet Protocol εφαρμόστηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να βοηθήσει στη ρύθμιση και την ενοποίηση όλων των δικτύων που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται αμέσως μετά.

Το TCP είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από υπολογιστές στον κεντρικό υπολογιστή για τη σύνδεση κεντρικού υπολογιστή, ενώ το IP χρησιμοποιείται για τη διαβίβαση πακέτων πληροφοριών μεταξύ υπολογιστών δικτύου. Στο 1980, το σύστημα ονομάτων τομέα ή το DNS εισήχθη. Οι ιστότοποι έχουν τώρα .gov (κυβέρνηση), .mil (στρατιωτική), .com (εμπορική), .org (οργάνωση) και .net (πόροι δικτύου) για να βοηθήσουν στη διαφοροποίηση του σκοπού και της χρήσης τους. Μέχρι αυτή τη στιγμή, χιλιάδες ιστότοποι έχουν ξεπεράσει, αλλά οι υπηρεσίες φιλοξενίας ήταν ακόμη περιορισμένες σε εκείνους που έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν τους δικούς τους διακομιστές.

1991 ήταν η χρονιά που η επιχείρηση φιλοξενίας μπήκε πραγματικά στην εικόνα αν και ήταν ακόμη στο αρχικό της στάδιο. Φέτος, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) άρχισε τους εμπορικούς περιορισμούς στο Διαδίκτυο. Αυτό γέννησε το ηλεκτρονικό εμπόριο ή το ηλεκτρονικό εμπόριο που έκανε τις εταιρείες να δουν τη φιλοξενία στο Διαδίκτυο με διαφορετικό φως. Είδα τις δυνατότητες του τι μπορεί να κάνει η υπηρεσία φιλοξενίας στο μέλλον του Διαδικτύου.

Την ίδια χρονιά, το CERN άνοιξε το Παγκόσμιος Ιστός (www) χρησιμοποιώντας το HTML του Tim Berners-Lee (HyperText Markup Language). Η HTML χρησιμοποιεί προδιαγραφές για διευθύνσεις URL (ομοιόμορφοι εντοπιστές πόρων) που είναι πλέον το πρότυπο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ιστότοπων.

ibm 360 γεμάτο

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο, η ζήτηση για όλο και περισσότερο χώρο αυξήθηκε. Οι μεγάλες εταιρείες άρχισαν να αγοράζουν τεράστιους διακομιστές για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη της εταιρείας τους να είναι πάντα ορατές και διαθέσιμες 24/7 στους πελάτες τους. Η φιλοξενία αυξήθηκε δεκαπλάσια όχι μόνο για μεγάλες εταιρείες, αλλά και για μικρότερους επιχειρηματίες.

Οι εταιρείες φιλοξενίας Διαδικτύου σάς επιτρέπουν τώρα να δημιουργήσετε τη δική σας επωνυμία και ιστότοπο με χρέωση που είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν που ξοδεύετε στο πρωινό σας latte σε ένα μήνα. Μερικοί προσφέρουν ακόμη και τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο ή ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με μερικά κλικ ενός κουμπιού. Δεν χρειάζεται καν να έχετε πτυχίο επιστήμης υπολογιστών μόνο για να δημιουργήσετε ένα. Υπάρχουν περισσότερες από λίγες πληροφορίες στον ιστό σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε τον δικό σας ιστότοπο χρησιμοποιώντας δωρεάν εμπορικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Πραγματικά, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να συνδεθείτε με άτομα σε όλο τον κόσμο. Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις καλύτερες ιστοσελίδες φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map