Αυξήστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας με HTTP / 2

Αυξήστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας με HTTP / 2

Στον σύγχρονο ιστό, μετρά κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου της απόδοσης του ιστότοπού σας. Εξαρτάται από τη δομή του ιστότοπού σας, αλλά από δοκιμές που πραγματοποιούνται από το CloudFlare και το LoadImpact, τον ιστότοπό σας μπορεί να επωφεληθεί από 20% έως 200% + αύξηση της ταχύτητας από τη μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο HTTP / 2. Αυτή η δοκιμή απεικονίζει τη διαφορά στην ταχύτητα κατά τη φόρτωση μιας σελίδας με πολλά αιτήματα.


Το HTTP / 2 είναι ένα δυαδικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί μόνο μία σύνδεση ανά διακομιστή. Παρέχει μια ταχύτερη απόδοση TLS, υποστηρίζει μεγαλύτερη ασφάλεια και απλοποιεί τις εφαρμογές ιστού σας. Είναι μια εξαιρετική λύση για τους περισσότερους ιστότοπους και CMS όπως το WordPress. Αν θέλετε να επιταχύνετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας, έχουμε 33 ακόμη συμβουλές εδώ.

Εσύ θα όχι όφελος από HTTP / 2 εάν η εφαρμογή ιστού σας εξυπηρετεί κυρίως μεγάλα αρχεία με δυνατότητα λήψης ή ροές πολυμέσων. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανώς δεν θέλετε το TLS και η πολυπλεξία δεν παρέχει κανένα όφελος όταν χρησιμοποιείται μόνο μία ροή.

Εισαγωγή στο HTTP / 2

Το HTTP / 2 είναι μια σημαντική αναθεώρηση του παραδοσιακού πλαισίου μετάδοσης δεδομένων ιστού HTTP / 1.1, το οποίο έχει υπηρετήσει πιστά τον Παγκόσμιο Ιστό για δεκαπέντε χρόνια ως την κύρια μέθοδο φόρτωσης περιουσιακών στοιχείων μέσω συνδέσεων TCP.

Αντί να επαναλάβετε την επανεγγραφή του πρωτοκόλλου HTTP / 2, αντί να επαναπροσδιορίσετε τον κώδικα HTTP, και χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους, κωδικούς κατάστασης και σημασιολογία γλώσσας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παλαιό πλαίσιο HTTP σήμερα. Κατά κύριο λόγο, το HTTP / 2 φαίνεται να μειώνει τον λανθάνοντα χρόνο φόρτωσης στις ιστοσελίδες αυξάνοντας τον αριθμό των εκκρεμών αιτημάτων που μπορεί να υποβάλει μια σελίδα χωρίς να καταφεύγει σε «παραβιάσεις» όπως διαχωρισμός τομέα, συνένωση και σπριντ.

Σε τι χρησιμοποιείται το HTTP / 2 και γιατί το χρησιμοποιείτε?

Αναπτύχθηκε από την Ομάδα Εργασίας HTTP της Ομάδας Εργασίας του Διαδικτύου, το HTTP / 2 βασίζεται σε ένα παλαιότερο πρωτόκολλο SPDY που αναπτύχθηκε από την Google και χρησιμοποιήθηκε για την επίλυση αυξανόμενων προβλημάτων κοστολόγησης στη χρήση δεδομένων του κέντρου δικτύου τους και αποτελείται από δύο προδιαγραφές: συγκεκριμένα Hypertext Transfer Protocol v. 2 και τη μορφή συμπίεσης κεφαλίδας HPACK.

Η συμπίεση κεφαλίδας μειώνει ιδιαίτερα τον αριθμό των μετ ‘επιστροφής που απαιτούνται για την πλήρη φόρτωση των δεδομένων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πελάτες κινητής τηλεφωνίας, όπου συνήθως θα δείτε καθυστέρηση μετ ‘επιστροφής μερικές εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το πλαίσιο SPDY / 2 επιλέχθηκε ως βάση για το νέο σύστημα, και δεδομένου ότι η εφαρμογή του HTTP / 2 η Google πέρασε με σχέδια για την κατάργηση της υποστήριξης SPDY υπέρ των νέων και βελτιωμένων πρωτοκόλλων.

Τελικά, βελτιώνοντας την απόδοση φιλοξενίας σας.

Πως δουλεύει

Το HTTP / 2 χρησιμοποιεί δυαδικά πρωτόκολλα σε αντίθεση με τα κείμενα των πλαισίων HTTP / 1.x, καθώς αυτά τα πρωτόκολλα είναι πιο συμπαγή και ευκολότερα να αναλυθούν “στο καλώδιο”.

Στα παλαιότερα σχέδια, υπήρχαν τέσσερις τρόποι για μια σελίδα να αναλύσει ένα γραμμικό μήνυμα. στο νέο πλαίσιο, αυτό έχει μειωθεί σε μία μόνο κλήση. Όπως και αυτό, το συμπερίληψη πλήρους πολυπλεξικής υποστήριξης σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί τα ζητήματα αποκλεισμού head-of-line των παλαιών πρωτοκόλλων, επιτρέποντας να είναι «κατά την πτήση» περισσότερα από ένα αιτήματα και μήνυμα απάντησης μέσω μιας σύνδεσης TCP οποιαδήποτε στιγμή.

HTTP2

(πηγή εικόνας Nginx)

Αυτό είναι σημαντικό καθώς το HTTP / 2 επιτρέπει μόνο μία σύνδεση TCP, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν πολλές πηγές. Η ύπαρξη πολλαπλών συνδέσεων από διάφορα σημεία προέλευσης αυξάνει τη χρήση πόρων δικτύου του προγράμματος περιήγησης πέρα ​​από αυτό που είναι λογικό, οπότε το HTTP / 2 χρησιμοποιεί τη συμπίεση διακομιστή και τη συμπίεση κεφαλίδας για μεγιστοποίηση της μεταφοράς δεδομένων και της αποτελεσματικότητας.

Εφαρμογές εκτός προγράμματος περιήγησης, ακόμη περισσότερο, αποδοτικές για πακέτα όπως το VoIP, θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν συνδέσεις HTTP / 2.x υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν ήδη HTTP. Παρ ‘όλα αυτά, το HTTP / 2 έχει μέχρι στιγμής βελτιστοποιηθεί κυρίως για χρήση του προγράμματος περιήγησης, καθώς αυτό αποτελεί τη βασική χρήση του πλαισίου.

Διαδικτυακή ασφάλεια με HTTP / 2

Μέχρι στιγμής, η ομάδα εργασίας HTTP δεν έχει απαιτήσει τη χρήση μεθόδων κρυπτογράφησης όπως το Transport Layer Security (TLS). Παρόλα αυτά, έχουν ορίσει ένα προφίλ TLS που περιλαμβάνει μια μαύρη λίστα cipher suite και κανένα πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή HTTP / 2 σε μη κρυπτογραφημένη κατάσταση. Τα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν επί του παρόντος πρωτόκολλα HTTP / 2 περιλαμβάνουν Microsoft Edge, Safari, Firefox και Chrome.

Στιγμιότυπο οθόνης 2017 7 17 Μπορώ να χρησιμοποιήσω πίνακες υποστήριξης για HTML5 CSS3 κ.λπ.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία υποστήριξης ισχύουν για τον Ιούλιο του 2017. Για πιο πρόσφατη κατάσταση μπορείτε να ελέγξετε το πηγή εδώ.

Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων

Ως επί το πλείστον, το HTTP / 2 μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς προηγούμενη υποστήριξη HTTP / 1.x. Εάν δεν εφαρμόσετε τα αναγνωριστικά HTTP 1.1 Application-layer Protocol Negotiation (ALPN), τότε είναι επίσης δυνατή η υποστήριξη κρυπτογράφησης TLS. Ωστόσο, για HTTP / 2 μέσω TCP, θα πρέπει να επεξεργαστείτε μια αναβάθμιση από HTTP / 1.1.

Παράλληλα με την απουσία απαίτησης κρυπτογράφησης, το HTTP / 2 έχει μερικά αδύνατα σημεία. Τα cookie δεν έχουν βελτιωθεί πολύ μέσω του HTTP / 1, και παρά τη σχετικά αβλαβή φύση τους, τα cookie μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν τεχνικά από τους χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιδιωτικά σας συστήματα.

Πώς και πότε να κάνετε εναλλαγή

Το να ξεκινήσετε με το HTTP / 2 δεν είναι πολύ δύσκολο από την πλευρά του πελάτη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ενημερωμένο, καθώς οι περισσότεροι μεγάλοι πελάτες υποστηρίζουν τα νέα πρωτόκολλα.

Από την πλευρά του διακομιστή, ωστόσο, υπάρχει λίγο περισσότερο. Θα πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για να απομακρυνθείτε από την εικόνα-sprite, να μειώσετε το ποσό της συνένωσης CSS και Java στις σελίδες σας και να προετοιμάσετε τα θραύσματα του τομέα σας για συγχώνευση μέσω HTTP / 2.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο κοινόχρηστες διευθύνσεις URL διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά TLS. Εάν δεν έχετε άμεσο έλεγχο σε ποιους διακομιστές αναπτύσσονται οι σελίδες τους, ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου γνωρίζετε ότι οι διακομιστές σας ενημερώνονται.

Ελέγξτε με τον οικοδεσπότη σας

Τέλος, μιλήστε στο δικό σας Φιλοξενία WordPress πάροχο ή διαχειριστή διακομιστή για να εξακριβώσετε εάν είστε έτοιμοι για HTTP / 2.

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι η υποδομή είναι εκεί, αναπτύξτε τα νέα πρωτόκολλα όπως και πότε οι επισκέπτες σας θα επωφεληθούν στατιστικά περισσότερο από αυτήν. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή του διακομιστή σας, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία ανοιχτού κώδικα στο διαδίκτυο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή σας ως εξής εργαλείο από το KeyCDN.

Φροντίστε να μας ακολουθήσετε στο top5hosting για περισσότερες εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να βελτιστοποιήσετε τα έργα σας και αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το πρωτόκολλο HTTP / 2, ελέγξτε το Συχνές ερωτήσεις στο Github.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map