VikAppointments: Назначаване на книги и разписание като бос

VikAppointments: Назначаване на книги и разписание като бос

Ако ръководите бизнес, базиран на услуги, планирането и ръководството на вашите срещи ръчно е предизвикателно и отнема много време. Освен това ръчно резервиране на срещи означава, че сте предразположени към човешки грешки, които могат да ви струват бизнеса.


Какво да правя? Можете да оптимизирате процеса с помощта на плъгин като VikAppointments. VikAppointments е идеалното решение за всеки сервизен бизнес, който резервира срещи. Опакован до ръба с всички функции, които трябва да управлявате резервации като професионалист; плъгинът е един от най-добрите плъгини за срещи за WordPress.

И в днешния пост публикуваме функциите, които правят VikAppointments фантастичен приставка за резервация на WordPress. За да подсладим сделката, инсталираме PRO версия и тест драйв на приставката. По този начин, вие знаете какво точно да очаквате и можете да ударите земята.

Как звучи това? Ако звучи отлично, запретнете ръкави и оставете да работим.

Какво е VikAppointments?

vikappointments услуги за резервация на календара WordPress плъгин

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

VikAppointments е мощна система за управление на срещи, създадена първоначално за Joomla. Но ние не се интересуваме от Joomla. Ние обхващаме версията на WordPress, която, между другото, е един от най-модерните приставки за WordPress.

С няколко кликвания, плъгинът ви помага да резервирате срещи и да ги управлявате бързо на вашия WordPress сайт. На всичкото отгоре плъгинът предлага персонализирани опции, които са идеални за различни бизнеси като лекари, адвокати, медицински центрове, спа и салони, между другото.

Но дори и с милион и една функция, VikAppointments остава невероятно лесен за конфигуриране и използване. В края на деня приставката ви помага да спестите много време, което можете да канализирате за разрастване на бизнеса си. Вместо да губите ръчно резервации за час, можете да се съсредоточите изцяло върху вашите клиенти.

Това не е начин, нека да покрием няколко функции, които правят VikAppointments един от най-добрите WordPress плъгини за управление на срещи на вашия уебсайт.

Функции на VikAppointments

Плъгинът VikAppointments не разочарова по отношение на функциите, какво с впечатляващ списък, който е длъжен да впечатли и начинаещи, и разработчици. В следващия раздел подчертаваме някои от функциите, налични в VikAppointments. Не го изпотявайте; виждаме повечето функции в действие, когато тестваме задвижването на приставката.

Това не може да се окаже, че приставката VikAppointments може да се похвали с функции като:

 • Възможност за създаване на множество услуги с различна продължителност и цени
 • Централно табло за управление на служителите
 • Безпроблемна резервация за челни срещи
 • Месечни или седмични календари, показващи наличност за всеки служител или услуга
 • Купонна система за предлагане на отстъпки за резервации
 • Възможност за създаване на ръчни резервации в административното табло на WordPress
 • Търсене джаджа, която помага на потенциалните хора лесно да намерят и резервират срещи
 • Удължени работни дни с персонализирани смени
 • Предно табло за служители
 • Местоположения на служители чрез Google Maps
 • Възможност за добавяне на покупки за сервизни пакети
 • Количка система за насрочване на няколко срещи наведнъж
 • Персонализирани шлюзове за плащане
 • Известия по имейл, SMS и ICS
 • Множество джаджи, за да подобрите как изглежда вашата система за резервации в предния край
 • Интегрирана система за управление на клиентите
 • И още много

С две думи, приставката VikAppointments ви предлага достатъчно функции за ефективно управление на вашите срещи. С очертание на функциите, които ни ръководят, нека инсталираме и тестваме VikAppointments.

Как да инсталирате VikAppointments

Инсталирането на приставката VikAppointments е изключително лесно, тъй като е достъпна безплатно за изтегляне на WordPress.org. Въпреки това, за да се насладите на премиум функции, трябва да закупите a PRO лиценз за $ 108 долара на официалния уебсайт на VikAppointments. Лицензът е валиден една година и макар подновяването да не е задължително, се нуждаете от активен лиценз за получаване на актуализации.

Сега нека инсталираме и конфигурираме VikAppointments, за да започнем насрочване и управление на срещи на нашия тестов сайт.

В админ менюто си на WordPress отворете Plugins и щракнете Добави нов както подчертаваме на изображението по-долу.

как да инсталирате нов приставка за WordPress

Това ще ви доведе до Добавете приставки екран, където можете да инсталирате приставка от вашия компютър или от официалното хранилище на WordPress. Въведете „VikAppointments“ в полето за търсене на ключови думи и след като намерите приставката, натиснете Инсталирай сега бутон, както подробно в следващото изображение.

инсталиране на приставка за vikappointments

След това щракнете върху Активирате бутон, както е показано по-долу, за да накарате топката да се търкаля.

активиране на плъгин WordPress vikappointments

Сега стигаме някъде. Всичко, което трябва да направите сега, е да конфигурирате приставката, което е лесно, така че нека да работим.

Как да конфигурирате VikAppointments

След като активирате приставката, тя добавя красива VikAppointments елемент в менюто ви за администриране на WordPress. За да настроите системата за резервации, щракнете върху VikAppointments елемент от менюто, както е показано по-долу.

настройка на приставката за WordPress vikappointments

Елементът от менюто ви води до атрактивното табло за управление на VikAppointments, показано по-долу.

табло за управление vikappointments

Активиране на PRO лиценз

Използваме PRO версията за урока, така че първо трябва да активирам лиценза. За да направите това, щракнете Надградете до PRO, както показваме по-долу.

надграждане до vikappointments pro версия

На следващата страница превъртете до дъното на страницата, поставете лицензния си ключ и натиснете Валидирайте и инсталирайте, както е показано по-долу. Ако нямате лицензен ключ, щракнете върху Вземете вашия лицензен ключ бутон.

добавяне на професионален лицензен ключ към vikappointments

Плъгинът стартира автоматично и се надстройва до професионалната версия. След това щракнете върху Актуализацията завърши, щракнете тук, за да продължите бутон, както е показано по-долу.

Сега, Pro версията е заключена и готова. Btw, по-долу е как изглежда административното табло на VikAppointments след надстройката до професионалната версия.

vikappointments административно табло

Тук няма какво да се види, така че сега какво? Така или иначе е добре, тъй като все още не сме резервирали срещи. Нека добавим някои служители, услуги и да симулираме уебсайт за резервации на живо.

Създаване на групи в VikAppointments

Групи в VikAppointments са подобни на категориите в публикациите в блога. Групите ви помагат да категоризирате служителите и услугите, като ви позволява да поддържате нещата организирани, особено ако имате много служители или услуги. В същото време не е задължително да добавяте групи в VikAppointments.

Настрана, нека добавим една група за нашите пет услуги, които за илюстрация са юридически консултации, бизнес консултации, коучинг по живот, дентално здраве и спа. Ще наречем групата „Платени услуги.”

Кликнете управление и тогава Групи, както подробно описваме по-долу.

добавяне на нова сервизна група в приставката vikappointments

След това щракнете върху нов бутон, както показваме на изображението по-долу.

добавяне на нови групи услуги

Настрана: Забележете също Преглед на групите служители бутон отдясно на екрана. Кликването върху бутона ви позволява да създавате, редактирате и преглеждате групи служители.

Обратно към създаване на сервизна група.

Щракване върху нов бутон ви води към следния екран.

Всичко, което трябва да направите на страницата по-горе, е да добавите името и описанието на вашата група услуги. След това щракнете върху Запазване и затваряне, както е показано по-долу.

Със създадена група услуги вече можем да категоризираме нашите пет услуги Платени услуги. Сега, нека добавим някои служители и след това реалните услуги.

Добавяне на служители във VikAppointments

Първо добавяме служители, за да можем по-късно да им възлагаме услуги. Освен това трябва да добавите поне един служител, за да получавате онлайн резервации.

Не забравяйте, че можете да представите служител като човек, стая, предмет или нещо друго. В повечето случаи обаче служител е човек, напр. зъболекар, масажист, адвокат, треньор и т.н..

Назад в таблото за управление на VikAppointments щракнете управление и тогава Служители както подчертаваме по-долу.

добавяне на нови служители в vikappointments

След това щракнете върху нов бутон, както подчертаваме на екрана по-долу.

добавяне на нов служител в vikappointments

След това добавете подробности за служителя си. След това щракнете върху Запазване и затваряне бутон.

За да добавите още служители, повтаряйте, докато не въведете всички служители в системата. Можете дори да клонирате служители лесно, така че да!

Използвам само двама служители за илюстрация, но можете да добавите колкото искате. Не забравяйте да зададете смените на всеки служител под работната дни раздела, намерен на екрана по-горе.

Придвижвайки се бързо, нека сега добавим нашите услуги.

Добавяне на услуги в VikAppointments

В таблото за управление на VikAppointments изберете управление и щракнете Услуги, както е показано на изображението по-долу.

добавяне на услуги в vikappointments

След това натиснете нов бутон, както подчертаваме по-долу.

добавяне на нови услуги vikappointments

Това би трябвало да ви доведе директно към Нова услуга екран, къде можем да те наблюдаваме Нее Нее можете да добавите всякакви подробности. Вижте изображението по-долу за повече информация.

Ето някои бележки за горното изображение (номерираният ни списък съответства на маркираните елементи по-горе).

 1. Обслужване – Добавете тук необходимите подробности за услугата. Знаете ли, името на услугата, цените, капацитета и т.н. Btw, въведете придружителя за търсачки (SEF) в псевдоним поле
 2. описание – Тук добавете вашето описание на услугата
 3. Задачи – В този раздел можете да възлагате услуги на различни служители
 4. Metadata – Разделът е особено важен за SEO. Можете да добавите заглавието на вашата страница, мета описания и мета ключови думи.

След като добавите услугите си, моля, не забравяйте да щракнете върху Запазване и затваряне бутон. Можете да щракнете Запазване, запазване и ново, или Отказ в зависимост от това къде се намирате в работния си процес.

Между другото, в нашата система имам пет услуги, които изглеждат така:

страница администратор на vikappointments услуги

Не е лошо, нали? Обърнете внимание, че вече съм назначил услугите на различни служители, но не можете да видите това от горното изображение. Ако имате въпроси за това, което направих, аз съм на разположение да отговоря на всеки въпрос в следващите 24 часа, така че не се сдържайте.

Сега, когато имам групи, служители и услуги на място, нека да покажем формуляр в предния край, така че перспективите да могат да резервират срещи веднага.

VikAppointments в Front-End

Тъй като имаме групи, служители и услуги, които могат да ни направят, можем ли да започнем резервации за срещи? Да, можем!

Всичко, което трябва да направим, е да създадем и добавим кратък код за резервация на проста страница. Но как да направим това?

Стартирайте таблото за управление на VikAppointments и щракнете върху кратките бутон, както подчертаваме по-долу.

vikappointments бутон за къси кодове

След това натиснете нов бутон, както е показано на следното изображение.

добавяне на нов кратък код в vikappointments

Ще създадем кратък код за нашата бизнес консултантска услуга като пример. След това ще покажем данните за услугата, така че потенциалните клиенти да започнат да резервират.

Добавете вашето (1) кратко име, (2) изберете Подробности за услугата от падащото меню и (3) изберете вашата услуга (нашата е бизнес консултиране), както е показано на изображението по-долу.

създаване на нов кратък код

Не забравяйте да щракнете върху Запазване и затваряне бутон.

Други типове къси кодове VikAppointments

VikAppointments се предлага с различни видове къси кодове, включително:

 • Преглед на всички поръчки – Добавете краткия код към страница, така че влезлите в системата потребители да могат да виждат всичките си поръчки
 • потвърждаване – Краткият код показва формуляр за плащане, ако има артикул в количката
 • Зона на служителите – Тук служителите могат да видят своя панел за управление отпред. Те могат да управляват своите профили, работни дни, зададени услуги и местоположения
 • Подробности за служителите – Краткият код ви позволява да показвате детайлите на избран служител
 • Списък на служителите – Позволява ви да покажете списък на служителите, които клиентите могат да резервират
 • Изглед на поръчката – Краткият код показва обобщението на всяка избрана поръчка
 • Пакети – Показва всички пакети, които могат да бъдат закупени, групирани по категории
 • Подробности за услугата – Краткият код показва страницата с подробности за която и да е избрана услуга (СЪВЕТ: това е краткият код, който използваме за показване на нашата бизнес консултантска услуга)
 • Списък на услугите – Най-критичният кратък код според разработчиците. Краткият код показва списък на всички услуги, които клиентите могат да резервират

Как да добавите кратък код на VikAppointments към страницата на WordPress

Добавянето на създадения от вас кратък код към вашия уебсайт WordPress е толкова просто, колкото A, B, C. Първо, отворете Страници> Добавяне на ново както е показано в скрийнграфа по-долу.

добавяне на нова страница в wordpress

Име на страницата си, щракнете върху плюс (+) и изберете иконата VikAppointments Кратък код блок, както е показано по-долу.

създаване на нова страница на услугата чрез кратки кодове

След това изберете краткия код, който сте създали по-рано, както е показано на изображението по-долу.

изберете кратък код на vikappointments в Гутенберг

Ако използвате класическия редактор, можете да добавите краткия код, като щракнете върху Списък с къси кодове на VikAppointments бутон, както е показано на изображението по-долу.

добавяне на vikappointments в класически редактор

След това щракнете върху публикувам бутон. Ето какво имам:

Не е лошо, нали? Страницата се предлага в комплект с функционален Резервирайте сега бутон. Сега всичко, което клиентът трябва да направи, е да избере дата и час и да натисне Резервирайте сега бутон.

След като клиентът ви удари Резервирайте сега, плъгинът ги води към следната страница, за да видите и потвърдите резервацията.

страница с резюме за поръчка на vikappointments

Доста сладка, не сте ли съгласна? А, забравих да премахна своя имейл адрес; приставката попълва формуляра автоматично, ако сте резервирали срещи по-рано.

Сега, когато вече имаме основите, нека проучим таблото за управление на VikAppointments за други опции.

Други функции на VikAppoinments

Помощ за VikAppointments

Ако сте останали по една или друга причина, можете да получите помощ направо от таблото за управление на VikAppointments. Щракнете върху Помогне бутон, както е показано на изображението по-долу.

vikappointments помагат

Раздел „Назначения“

раздел срещи

Най- Назначения раздела, показан на изображението по-горе, има няколко опции, както подробно описваме в списъка по-долу.

 • Резервации – Тук можете да видите всички резервации
 • Клиенти – Тази страница показва списък на вашите клиенти
 • Купони – Защото, който не обича добре отстъпка?
 • календар, която показва цялата ви календарна година и общите приходи от резервации

Раздел Портал

Тогава имате портал , както е показано на изображението по-долу.

портал в vikappointments

Най- портал раздела има няколко опции, включително:

 • Държави – Където можете да добавяте, редактирате и премахвате държави
 • Отзиви – Страницата ви позволява да добавяте отзиви към услугите си
 • Абонаменти– Тук можете да създавате повтарящи се абонаменти
 • Абонати за. Поръчки – Преглед на всички поръчки за абонамент, които клиентите купуват

Глобален раздел

vikappointments глобален раздел

Както можете да видите на изображението по-горе в световен мащаб Разделът ви позволява да управлявате няколко опции, а именно:

 • Персонализирани полета – Можете да добавите персонализирани полета към формулярите си за поръчка, за да можете да събирате цялата информация, която ви е необходима от вашите клиенти
 • Плащания – Позволява ви да активирате шлюзове за плащане
 • Фактури – Можете да прегледате всичките си фактури тук
 • Media Manager – Тази опция ви позволява да управлявате всички медийни файлове, които качвате чрез приставката VikAppointments

Раздел за конфигурация

Най- Конфигурация раздел Ви помага да управлявате няколко опции. Под раздела имате:

 • Служители – Управлявайте опциите и разрешенията на вашия служител
 • Заключителни дни – Определете дни, в които вашият бизнес остава затворен. Може да включва почивните дни и празниците
 • SMS API – Конфигурирайте вашите SMS API опции, така че да можете да изпращате текстови съобщения до клиентите си. Можете дори да изпращате автоматични съобщения
 • CRON Джобс – Настройки за VikAppointments CRON задания

VikAppointments Widgets

Плъгинът VikAppointments се предлага с няколко джаджа, които улесняват работата ви. За да прегледате и използвате приспособленията, просто отидете до Външен вид> Джаджи, както подчертаваме на изображението по-долу.

vikappointments джаджи

И там го имате; VikAppointments в пълния си блясък.


Между вас и мен VikAppointments е красив график за срещи за WordPress. След като настроите приставката, тя ще поеме резервации на вашия уебсайт, спестявайки ви много време и пари.

Плъгинът е лесен за използване; Проверих документацията веднъж или два пъти, за да потвърдя няколко неща, но това беше всичко. За нула време огъвах VikAppointments, за да направя офертите си.

След като опитате приставката, сигурен съм, че няма да потърсите друга приставка за резервация за вашия бизнес. Пълно е с всички функции, които трябва да планирате и управлявате срещи на уебсайта си.

Имате ли притеснения, въпроси или предложения? Моля, споделете в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map