Създаване на анкети за WordPress с гравитационни форми

Върнах се с още за Gravity Forms! Ако сте потребител на приставката, ще знаете, че както и функционалността на основните форми, Rocket Genius, авторът на Gravity Forms, пусна редица добавки за разширяване на приставката.


В миналото добавките са били вида, който бихте очаквали; интеграция с Mailchimp, AWeber, Freshbooks – всичко това е проектирано така, че след като бъде попълнен формуляр, можете да изпращате данни до услугата на трети страни. Използвал съм всичко това и те са твърди. Други добавки са свързани с интеграцията в WordPress, което позволява на формуляр да създаде потребителски акаунт в WordPress или да предостави визуален инструмент за captcha.

И така наскоро, когато „Анкети“, „Анкета“ и „Викторина“ бяха пуснати бързо, имаше усещане, че нещо се променя; основната функционалност на Gravity Forms е отлежала и сега е време да разгледаме други функционални възможности.

Точно този месец има нова информация за „добавяне на рамката“, която е зад ъгъла, и още по-нова добавка, която се интегрира с компанията за уеб услуги Zapier. Наистина вълнуващи времена, ако сте гравитатор, образувате глупак; и аз съм!

Запознаване с тежест форми – анкети

Така че, нека влезем в добавянето на анкети и да видим какво може да направи. Подобно на повечето други добавки Gravity Forms в действително отделен плъгин, който трябва да инсталирате. След като направите това, въпреки че интеграцията е много безпроблемна.

В най-простата форма всичко, което искате да настроите, е бърза анкета, за да зададете един въпрос и да съберете резултатите. Без суетене плъгинът доставя и се доставя буквално за около 60 секунди – това е колко време отнема да създадете нова форма, поставете въпрос на анкета там и след това тествайте.

Нека да видим как да го направите

Гравитационни форми: Създайте нов формулярЗапочнете със създаване на нова форма; след това ще ви бъде представен празен формуляр, който ще бъде в основата на първата ви анкета.

В този пример нека просто да настроите да зададете прост въпрос и да дадете на потребителите няколко възможности за избор как да отговорят (да, това е просто, но в много случаи това е всичко, което се изисква).

Когато инсталирате добавката, нов тип поле е наличен под заглавието „Разширени полета“ – вижте снимката на екрана по-долу.

Гравитационни форми: поле за анкета

Кликнете върху Анкети ще добави специално поле към новата ви форма. Тъй като това е само една анкета, това е всъщност единственото поле, от което се нуждаем! (Казах ви, че е бързо !!).

По подразбиране полето се добавя с радио бутони по подразбиране, тъй като това е, което искаме, можем просто да добавим въпроса и опциите, които потребителят може да избере в отговор.

Гравитационни форми: Настройка на полето на анкетата

Кликнете редактиране в това ново поле и имате възможност да задавате въпроса и отговорите.

Гравитационни форми: задайте въпроси за анкети

След като свършите тук, запазете формата. Сега трябва да добавим формуляра към страница или публикация в нашия сайт WordPress. Това става по обичайния начин, от екрана на редактора на WordPress за редактиране изберете Добавете формуляр и изберете новосъздадения формуляр за анкета.

Гравитационни форми: Примерно проучване

Сега посетете предния край на вашия сайт и го проверете.

Доста готин, а? Запазихте ли време? Сигурен съм, че успях да изпълня обещанието за анкета за 60 секунди или по-малко.

Както бихте очаквали, когато представите на потребител анкета, той трябва да може да провери резултатите. Ще забележите, че връзката се поставя автоматично там.

Кликнете Вижте резултатите и това е точно това, което получавате и с доста пикантна анимация.

Гравитационни форми: резултати от анкетата

(Очевидно R2 е отново в полза!).

Запитвания за анкети в таблото за управление на WordPress

Така че имате анкета в движение и искате да видите какво мислят вашите потребители, добавката идва с някои прости, но ефективни инструменти, които да ви помогнат.

Гравитационни форми: Запитвания за анкетиОбикновено, за да видите записите на формуляр, който посещавате форма меню, щракнете Записи и ти си там Съвсем същото е за форма, която съдържа анкета.

От там щракнете изглед във всеки един от записите и сте представени със същия дисплей като потребителя от предната страна.

Има нов елемент от менюто, който работи през горната част на интерфейса Entries, кликнете върху Резултати от анкетите и ще намерите чист набор от филтри за данните от анкетата.

Гравитационни форми: Филтри за анкетиТук можете да изберете един от отговорите си, да филтрирате за период от време и като цяло да проучите резултатите и да прецените как се променят за определен период от време..

Прости неща, но все пак ефективни при бърз анализ на данните, които се събират.

Всичко е доста готино, особено ако сте настоящ потребител на гравитационни форми, кривата на обучение за добавените анкети не е стръмна.

Какво друго може да направи?

Добре, това са анкети 101, но има и още. Ето няколко идеи, които да ви накарат да мислите.

Можете да поставите анкетно поле в по-голяма форма и да получите някои интересни резултати. Сигурен съм, че сте виждали някаква анкета, в която се задава въпросът „Как разбрахте за нас“ – помислете за това като поле за анкета. Улеснява живота ви, като от време на време можете да преглеждате статистиката на този въпрос.

Не е нужно да правите анкети толкова очевидни, колкото простият ми пример. Можете да скриете факта, че въпросът всъщност е поле за анкета, така че данните да са достъпни само за вас.

Има пълен набор от контроли, които са на разположение за всяка анкета. Наред с други настройки на формуляра като известия и потвърждения ще видите нова опция за анкети.

От тук можете:

 • Изберете да скриете преглед на резултатите опция за потребителите
 • Превключете процента и отчита резултатите
 • Изберете различна цветова схема
 • Опция да има система на базата на бисквитки, която не позволява множество гласове

Вижте по-долу екранна снимка на настройките на анкетата.

Гравитационни форми: Настройки на анкетата

Последен съвет

Сигурен съм, че едва ли не съм загубил вниманието ви, вие сте на вратата, за да инсталирате добавката и да започнете да анкетирате потребителите си за всякакви неща. Има още един съвет. Всеки разумен статистик ще ви каже, че трябва да рандомизирате поръчката или отговорите, в противен случай ще получите замах към отговорите отгоре или отдолу.

Има и опция за това.

Когато задавате въпросите (т.е. редактирате полето за анкета), ще видите опция за рандомизиране на реда на избора.

Гравитационни форми: Рандомизиране на анкетите

Гертруда Кокс ще се гордее!

Така че там го имате, бърз курс за срив в добавката „Анкети“ на Gravity Forms. Следете за предстоящите публикации, включващи анкети и тестове.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map