Създавайте и публикувайте книги с WordPress & PressBooks

Моля, обърнете внимание, че Pressbooks прекрати поддръжката на своя плъгин и вече не е съвместима с WordPress.


Ако търсите лесен и лесен инструмент за създаване, редактиране и публикуване на книгите си, не търсете по-нататък, използвайте PressBooks и се наслаждавайте на създаването на вашата книга с помощта на любимия WordPress.

PressBooks ви предоставя всички основни инструменти за създаване на електронни книги и дори печатни книги. Тя ви позволява да експортирате книгите си във всички основни формати на данни, така че книгите ви да могат лесно да преминават във всеки формат за електронни книги за Amazon Kindle, Apple iBooks, Nook, Kobo и други. Можете да експортирате книгата си в PDF, за да я отпечатате на хартия, а докато създавате книгите си в WordPress, можете да получите и познат XML експорт.

BookPress всъщност е WordPress MultiSite (WPMS); Потребителите могат да се регистрират в мрежата, за да създадат неограничен брой книги и всяка книга е сайт в WPMS мрежата.

WordPress приставката PressBooks

BookPress MultiSite се захранва от приставката с отворен код PressBooks. Всеки може да изтегли приставката от Github и да я активира на свежа многосайтова инсталация на WordPress, за да я превърне в платформа за издаване на книги.

Програмистът предлага да се използва PressBook.com като готова и управлявана платформа. Трябва да кажа, че съм съгласен с него, тъй като публикуването на електронни книги не само създава експортния файл, има нова фаза от сложни творби, чакащи авторите да разпространят книгата си на няколко основни пазара като Amazon или iBook. Сега нека разгледаме какво всъщност представлява PressBooks.

Какво е PressBooks?

Глава в PressBooks е много подобна на стандартните публикационни формати на WP и включва

Една глава в PressBooks е много подобна на стандартните публикационни формати на WP и включва „метаданни на глава“ без таксономии

PressBooks предоставя всички основни характеристики на книга, включително:

Предни въпроси, Задни въпроси, части и глави и стандартни метаданни за книги и глави. Тогава авторите могат да организират своите книги и да направят фините завършвания.

Авторите имат право да създават книгите си на лични места и да ги експортират, но те също имат възможност да публикуват книгите си публично и потребителите могат да четат книгите в WordPress сайт, инсталиран в поддомейн на PressBooks. Има три теми, които да изберете като платното за книгите, всички теми са минимални и вдъхновени от печатни книги:

Опции за теми на PressBooks

Опции за теми на PressBooks

Отпред PressBooks много прилича на книжна книга:

PressBook Frontend

PressBook Frontend

Плюсове и минуси на PressBooks

PressBooks е надежден, бърз и солиден. Прави това, което казва, и го прави гладко, но прави твърде малко в сравнение с възможностите и очакванията. Разбрах, че PressBooks във фондацията има дъно. Долната линия е съвместимост на експортираните файлове с уважаваните платформи за разпространение. Това е много легитимна цел, но в резултат PressBooks изостава от най-новите тенденции в публикуването на съдържание и е много трудно да се осигурят приходи и са много печеливши. Да видим защо.

Прости отзивчиви дизайни

Нека разгледаме класическия Kindle като пионер на платформите за електронни книги. Amazon създаде Kindle и чрез достъп до нови анализи на данни и осъзнаване на технологиите, умните момчета в Amazon знаеха, че възрастта на печатни медии е приключила. Само въпрос на време е, докато мнозинството от читателите се обърнат към уеб базирани публикации.

Ами Amazon върши чудесна работа, като трансформира технологията за четене и по-важното променя навиците на хората. Това е една от най-трудните задачи за промяна на старите навици.

PressBooks се възползва от тенденцията, която стартира Amazon. Създаването на онлайн електронни книги във формат, подобен на меки корици, прави книгите лесни за четене и познати за по-възрастните читатели (които може да не са толкова отворени или желаещи да използват технологии като по-младите поколения).

Темите на PressBooks са отзивчиви и се придържат към обикновено оформление на една колона с навигация в лява / дясна стрелка. Това е ефективно, но не непременно най-атрактивното оформление, което можете да поискате. Ако харесвате минималните дизайни, тогава трябва да сте готови с един от включените шаблони на PressBooks. Но искате ли нещо с малко повече стил или флаш, може да помислите да наемете уеб програмист, както и да персонализирате външния вид на вашия сайт.

Вградени само локални видеоклипове

PressBooks не позволява на авторите да вграждат видео в трети страни в съдържанието си. Това означава, че трябва да хоствате свои собствени видеоклипове в собствената си медийна библиотека, ако искате да ги използвате (не са разрешени Vimeo или YouTube iframes).

Но какво се случва с видеото в PDF експерт? Е, има много начини да се справите с това, мисля, че най-простата практика е да замените видеоклипа с кратък URL адрес, свързан с YouTube или Vimeo версия на видеоклипа, в PDF формат. Така или иначе ограничаването на потребителя до самостоятелно хоствани медии е малко предизвикателство, което PressBooks създаде за себе си, особено в епохата, в която YouTube е златният стандарт на видео.

Micro-форматиране

PressBooks прие мета-данни за книги и глави, които са необходими, но не са достатъчни. Микроформатите като Schema.org трябва да бъдат минималните практики за структуриране на различни данни.

Да предположим, че пиша готварска книга в платформата PressBooks. Трябва ми метаданни от книги, имам нужда и от метаданни за рецепти. Освен това обичам да имам собствена таксономия с йерархия за моите съставки, категориите от най-високо ниво могат да бъдат елементи като: зеленчуци, подправки, меса и т.н. и всички съставки могат да бъдат организирани в подкатегории..

Тогава мога да покажа на читателите списък със съставки на лицевата страна или мога да позволя на читателите да търсят рецептите, филтрирани по потребителски полета, и те могат да изберат да видят всички ястия, които съдържат риба или Capsicum. WordPress разполага с обширни инструменти за структуриране на данни с персонализирани метаданни, персонализирано поле, персонализирани таксономии, публикационни формати и персонализирани видове публикации.

Има и функции като гео-маркиране, които могат да революционизират книги, създадени от PressBooks. Представете си, когато четете книга на таблета си, ако видите име на място в текста и натиснете върху него, веднага виждате изображението на Google Street View на това място в лайтбокс.

В момента PressBooks не поддържа тези функции, но би било голямо предимство, ако го направят. Това би позволило на нова група създатели на съдържание да влязат на пазара. Надяваме се, че те ще обмислят да добавят, но дотогава това е нещо, което трябва да се консултирате с уеб програмист, за да видите дали персонализираната тема може да бъде създадена за вашите нужди.

Взимайки Evernote като друг пример, това приложение е популярно, защото помага на потребителите да пишат бележки с тагове, да добавят изображения и да записват аудио всичко в една и съща бележка. Това е типът съдържание, което потребителите очакват. Evernote го направи, за да организира бележки, представете си колко невероятно би било, ако PressBooks добави подобни функции, за да обогати своите книги.

Социално споделяне

PressBooks поддържа бутони за социално споделяне за Twitter, Google+ и Facebook в рамките на уеб версията на вашите книги. Това е чудесен начин вашите читатели да споделят любимите си глави и да ви получат малко допълнително излагане. Но те са доста прости и понастоящем единствената опция, която имате, е да активирате или деактивирате споделянето на всичките си страници като цяло. Би било хубаво да видите опции за стайлинг, както и повече социални мрежи.

Осигуряването

В момента PressBooks ви позволява да създадете уеб базирана електронна книга, която също може да бъде експортирана в PDF, MOBI или EPUB файлове. Но не съм запознат с начините за осигуряване на приходи от създадените от вас книги, без да добавяте допълнителен плъгин.

Една от възможностите е да създадете първокласно членство в електронната книга, като използвате Restrict Content Pro. По този начин можете да направите публични страниците от глава 1 и да заключите останалата част от съдържанието си за членове. Забележка – Всъщност не съм тествал съвместимостта на тези два плъгина, но очаквам да работи добре.

Като алтернатива можете да продавате книгите си на Amazon, iBooks и др. PressBooks формати правилно, така че трябва да имате проблеми с качването на вашия файл за продажба. Или можете да използвате WooCommerce или подобен плъгин за електронна търговия, за да продавате PDF версии на вашите електронни книги на вашия собствен уебсайт. Много сценарии могат да бъдат определени или обмислени за осигуряване на приходи от приложението.

PressBooks Pro

В момента плъгинът PressBooks е напълно безплатен, но те предлагат 3 премиум плана, ако искате да им позволите да управляват вашата онлайн книга или платформа за книги за вас. Ако искате да премахнете водни знаци от износа на PDF в електронната си книга, ще трябва да преминете към един от тези планове, които започват от $ 19.99 (еднократна такса на база книга).

PressBooks Печат

PressBooks предлага услуги за печат, ако искате версия на меки корици на вашата електронна книга. Има такса за настройване на стойност 50 долара и минимална поръчка от 50 долара, но това е всичко. Важно е да се отбележи, че самостоятелно отпечатаните книги от PressBooks не включват ISBN, а само общ код. Така че, ако искате да разпространявате до търговци на дребно или библиотеки, ще трябва да сортирате вашия ISBN номер преди печат, за да включите кода на корицата си.

Освен това можете да използвате с BookBaby за отпечатване и разпространение на вашата книга. Те предлагат множество опции, пакети и добавки, като принтиране при поискване, започващи от $ 199, ISBN услуги или дори отпечатване на единични книги за $ 19. Разгледайте страницата им с цени, за да научите повече.

BookBaby не таксува продажбите, но въпреки това предоставя функционално табло за управление на авторите, за да управляват продажбите си по различни канали. За печатни книги авторите по желание могат да поръчат малки тиражи до 25 тома и това може да струва само няколко долара за печат.

Обобщавайки

PressBooks е чудесна концепция и може да бъде лидер в създаването и публикуването на електронни книги. Има голям потенциал за създаване на безплатни и премиум книги за популяризиране на уебсайта ви или за осигуряване на приходи от вашия блог. Надяваме се, че ще го опитате, тъй като PressBooks е доста лесен начин за създаване на електронни книги с WordPress (и когато комбинирате това с нашето ръководство за продажба на електронни книги с WordPress, ще бъдете на път да постигнете успех).

И така, какво мислите за PressBooks? Пробвали ли сте го? Какви функции харесвате? Или има функции, които желаете да имате PressBooks? Уведомете ни и започнете разговор в коментарите по-долу!

Статия Написана от Pooria Asteraky Можете да следвате Pooria на кикотене или LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map