SiteGround WordPress Ръководство за стартиране на хостинг

SiteGround е популярна уеб хостинг компания, която също предлага страхотен хостинг на WordPress. В тази публикация ще разгледаме какво може да предложи SiteGround и ще ви дадем върха на това, което се намира под капака на техния най-висок хостинг план GoGeek..


Преглед на хостинг планове на WordPress

Какво да търсите в домакин на WordPress

Ние обичаме WordPress и знаем, че го правите, затова е важно да намерите хостинг, който да отговаря на вашите специфични нужди на WordPress. Независимо дали сте начинаещ или професионалист, има много неща за обмисляне – продължителност, поддръжка, архивиране и други. Ето няколко ключови компонента, които да търсите при избора на вашия хост на WordPress.

Разходи за хостинг

Ценообразуването вероятно е едно от най-големите притеснения за повечето блогъри и бизнеси. Въпреки това, което може да искате, възможностите ви за хостинг вероятно ще бъдат ограничени от вашия бюджет. За щастие, всички страхотни уеб сайтове и хостинг планове на WordPress са много достъпни. Плюс това, ако кликнете тук, за да видите хостинг планове на SiteGround, можете да получите хостинг, като започнете от едва 3,95 долара на месец – което е 60% отстъпка от стандартната им цена.

Инсталация с едно щракване

Ако сте нов за WordPress или просто нов за създаване на уебсайтове, е добра идея да намерите хостинг с лесна инсталация на WordPress с едно щракване, така че не е нужно да правите нищо ръчно. SiteGround има страхотен съветник за настройка, който прави инсталирането на WordPress толкова лесно, че можете да го направите буквално само за минути.

Автоматични актуализации

С пускането на WordPress 3.7 дойдоха автоматични актуализации за поддръжка и сигурност, но все пак по-големи актуализации все още трябва да запомните да инсталирате. Но ако намерите хост, който ще запомни да направи това за вас, никога няма да пропуснете актуализация. SiteGround разполага с автоматични актуализации на WordPress, така че винаги да знаете, че вашата инсталация е актуална.

Архивите

Ако не сте сигурни в собствените си способности, най-добре е да намерите хост, който предоставя резервни копия или точки за възстановяване за вас. SiteGround например включва безплатни ежедневни резервни копия с всичките им хостинг планове – чудесна алтернатива на услуги или плъгини на трети страни, като Backup Buddy.

24/7 Поддръжка

Това е голямо. Никога не знаете кога може да срещнете проблем с уеб хостинга си, така че да имате достъп до поддръжка, когато имате нужда, е ключово. SiteGround предлага денонощна поддръжка по телефона, чат и билети, така че дори ако имате проблеми с лош шлюз в 2 часа сутринта, можете да поискате помощ. Плюс това, SiteGround има специално обучен персонал, който също може да ви помогне с WordPress и плъгин конкретни проблеми, в които може да се сблъскате, така че знаете, че получавате точни отговори на всичките си въпроси.

Гаранция за ненавременна работа

Много хостове, включени SiteGround, имат 99,9% гаранции за продължаване. Това означава, че сайтът ви трябва да е само с 0,1% от времето (обикновено това е за поддръжка на сървъра), така че не причинява неудобства на вас или вашите читатели.

Посещения на месец

Когато избирате план от хост, не забравяйте да изберете този, който отговаря на вашите нужди, особено по отношение на трафика. SiteGround предлага три основни плана (StartUp, GrowBig & GoGeek) всеки с различно планирано ниво на трафик (10k, 25k и 100k съответно). Целта е да поддържате уебсайта си бърз, за ​​да не забравяте да изберете правилния за вашия трафик план. Ако получавате много трафик, но закупите план, който не е създаден да се справя с него, вашият сайт ще бъде бавен, така че не бързайте в хостинга си!

Bandwidth

За нов сайт 5GB е достатъчно място за хостинг на вашето съдържание. Но докато уебсайтът ви расте, ще ви трябват повече. Плановете на SiteGround започват от 10 GB и отиват от там. Отново е важно да решите кой план има функциите, от които се нуждаете. Ако искате да предоставите много съдържание за изтегляне на потребителите си, ще ви е необходим план с много повече място.

скорост

Без значение какъв хост или план сте избрали, скоростта е огромна грижа за всеки потребител на WordPress. Искате хост с бързи сървъри. Това означава солиден хардуер и страхотно кеширане. SiteGround е много по-напред в тази и дори предлагат собствен плъгин SuperCacher, който включва 3 нива на кеширане. Вижте статията си до Научете повече, но по същество потребителите на WordPress (като вас) извадиха късмет, тъй като те могат да се възползват максимално от този страхотен плъгин и това е динамично кеширане.

Сигурност

Важно е да запазите уебсайта си в безопасност и част от тази битка включва използване на сигурен и сигурен сървър. Много хостинг функции добавят към вашата сигурност (като архивиране, актуализации на софтуера, наблюдение и други) – и SiteGround предлага изобилие от слоеве за защита на всички свои потребители. Погледнете видеото им, за да видите някои от начините, по които SiteGround осигурява спокойствие на своите клиенти.

Има и други функции, които може да искате, като безплатни трансфери / миграции, имейл акаунти, прехвърляне на данни, множество центрове за данни, мерки за сигурност (като плъгини), кеширане и др. Всички те се предоставят от SiteGround и всички са страхотни да изглеждат Защото ако имате нужда от тях, но аз бих разгледал тези бонус функции, които не са критични за това, което представлява добър хост (но те правят страхотен хост ��). Ако искате да прочетете повече за това, което трябва да търсите, когато обмисляте хостове, проверете тези публикации от нашите автори:

 • WordPress хостинг: Как да изберем най-доброто
 • Как да изберете правилния хостинг на WordPress
 • Какво трябва да знаете за хостинг на WordPress

SiteGround WordPress хостинг

Явно SiteGround е чудесен домакин. Те предлагат всички функции, които покрихме и след това някои. Наистина страхотна особеност на SiteGround като хостинг компания е, че те са намерили сладкото място между достъпния (но ограничаващ) традиционен споделен хостинг и по-ценен, функционално богат управляван WordPress хостинг. SiteGround е намерил начин да предложи на своите клиенти много от страхотните функции на управляван хост на WordPress (автоматично актуализиране, кеширане, сигурност и т.н.), като същевременно поддържа цените, съобразени с бюджета..

За да ви дадем по-добра представа какво е включено в техните първокласни хостинг планове, нека разгледаме плана на GoGeek на SiteGround, тъй като се предлага с всички страхотни звънци и свирки. Когато за първи път влезете в своята потребителска зона, има куп полезни раздели за всичко и всичко. Ако някога се нуждаете от вашата DNS информация, IP акаунт или други услуги, просто щракнете върху раздела Моите акаунти. От тук можете да получите достъп до всички видове допълнителни функции от SiteGround.

Под страницата на Вашия акаунт има раздел за инсталации на WordPress. Тук е изброен всеки ваш уебсайт, заедно с няколко полезни връзки. Има бърза връзка към Административния панел на уебсайта Ви, но по-важното е връзката към WordPress Toolkit на SiteGround. Просто кликнете върху този бутон, за да бъдете отведени до вашия cPanel X, който е напълно зареден с бързи опции.

Страница за сметки на SiteGround

SiteGround WordPress Toolkit

Инструментариумът включва бутон за бързо нулиране на вашата парола за администратор на WordPress, опция да направите вашия администриращ панел WordPress защитен, като ограничавате достъпа само за разрешаване на конкретни IP адреси, фиксиране на разрешения за файлове (бърз и лесен начин за нулиране, ако получавате грешки в разрешението) , Променете домейна на уебсайта (или поддомена), ако искате да прехвърлите вашия сайт, преместете инсталацията в / от нова папка, конфигурирайте SSL сертификат (ако имате частен SSL сертификат) и изтрийте приложение, ако по някаква причина решите да премахнете напълно твоят уебсайт. Всички те са супер полезни в конкретни ситуации, така че може да не се наложи да ги използвате в зависимост от нивото на уменията на програмиста ви.

SiteGround WordPress Toolkit

SiteGround Допълнителни услуги

Също под My Accounts е разделът Extra Services. Тук можете да видите и да получите достъп до много от първокласните функции, налични от SiteGround.

SiteGround Допълнителни услуги

Премиум резервни копия
Възстановяването на уебсайта ви е лесно, когато използвате SiteGround. Ежедневните архиви са включени безплатно във всички планове, но GrowBig & GoGeek също включват вграден лесен за използване инструмент за възстановяване. Просто щракнете върху бутона за възстановяване, за да изпратите билет, за да бъде възстановен сайтът ви до предишно архивиране. И двата плана включват 30 съхранени резервни копия на вашия уебсайт, а планът GoGeek също включва неограничени ръчни възстановявания от екипа за поддръжка на SIteGround..

SiteGround архивиране

Стандартна AlphaSSL
Плановете на GrowBig & GoGeek на SiteGround включват и 1 година безплатно за стандартен SSL сертификат. Това е чудесно, ако планирате да приемате плащания чрез кредитна карта, тъй като ви позволява да създадете сигурна връзка между вашия клиент и вашия сървър. Ако планирате да създадете мулти-сайт инсталация с различни поддомейци, ще трябва да използвате WildCard SSL – но SiteGround също предлага това и надстройката е толкова лесно, колкото щракване на бутон.

SiteGround AlphasSSL

HackerAlert Malware
Тук сме големи по отношение на сигурността в WPExplorer и твърдо вярваме, че никога не можете да добавите достатъчно слоеве за защита към уебсайта си. Хакерното предупреждение на SiteGround е премиум ъпгрейд, но добре струва $ 1 на месец. Тази функция обхожда вашия сайт за злонамерен софтуер и ви дава глави по имейл, ако намери нещо (и дори ви дава съвети как да почистите вашия уебсайт). В съчетание с други техники за сигурност на WordPress, HackerAlert е чудесна услуга за разглеждане.

Специализиран IP адрес
Въпреки че разделът „Допълнителни услуги“, можете да надстроите до специален IP адрес. Въпреки че това не е необходима стъпка за повечето блогове или бизнес сайтове, може би ще искате да помислите за получаването на такъв, ако планирате да използвате SSL или да получите достъп до вашия сайт чрез FTP.

CloudFlare Plus
Почти всички планове на SiteGround включват CloudFlare, изпечен направо. Това е чудесно, тъй като CloudFlare наистина може да ускори вашия WordPress сайт. Те използват центрове за данни в световен мащаб, за да доставят статични файлове (като изображения или друго съдържание), използвайки центъра за данни, най-близък до всеки от вашите читатели. В някои случаи това може да ускори вашия сайт с до 50% и да спести до 60% от вашата честотна лента. С надстройката до CloudFlare Plus ще получите и почасова статистика, SSL поддръжка, две нива на компресия на изображение, оптимизирано преоразмеряване на изображението и още.

SuperCacher Plugin

Ако изберете хостинг план на SiteGround GoGeek WordPress, ще имате достъп и до трите нива на мощния SuperCacher Plugin (статичен, запаметен и динамичен). Плъгинът се инсталира автоматично, когато изберете WordPress за вашия уеб сайт. Този изящен плъгин ускорява вашия уебсайт, като кешира статично съдържание, резултати от заявки към база данни и динамични копия на вашите уеб страници. Редактирайте настройките на кеша си, като щракнете върху елемента от менюто SuperCacher в таблото за управление на WordPress.

SiteGround SuperCacher

Постановка на WordPress

SiteGround също предлага безплатни сайтове за организиране на своите GoGeek клиенти. Това е чудесен инструмент, който можете да използвате, ако разработвате уебсайт за някой друг, тъй като можете да ощипвате темата си и да добавяте съдържание, преди да отидете на живо. След като сте готови, просто щракнете върху един бутон, за да преместите сцената си на вашия сайт на живо (и автоматично архивирайте сайта си на живо, в случай че искате да върнете обратно).

Избор на хостинг план за WordPress на SiteGround

Така че видяхте какво включва SiteGround, но как да изберете подходящ за вас план? SiteGround предлага три лесни за използване хостинг планове – StartUp, GrowBig и GoGeek. И не се стресирайте прекалено много, ако изберете план и след това откриете по-късно, че се нуждаете от повече енергия, SiteGround улеснява като пай за надграждане на акаунта си само с няколко щраквания на бутон.

SiteGround WordPress хостинг планове

Стартиране

Ако сте нов за WordPress или планирате да хоствате личен блог (или друг малък сайт), тогава планът за стартиране на SiteGround може би е подходящ за вас. Проектиран за уеб сайтове с по-малък трафик, този план ви позволява да хоствате един сайт, който получава около 10 000 посещения на месец. Той е идеален за само да започнете.

GrowBig

Тъй като вашият сайт расте надстройка до плана GrowBig. Подходящ за умерен трафик, този план на SiteGround ви позволява да хоствате неограничен брой уебсайтове, така че можете да хоствате собствената си мрежа от сайтове (стига трафикът да е само около 25 000 на месец) или само един популярен. Освен това, когато надграждате, получавате допълнителни функции, включително WordPress SuperCacher, основни архиви и възстановявания, поддръжка с приоритет и удвояване на уеб пространството.

GoGeek

Ако сайтът ви просто става все по-голям (тъй като сте супер готин) или ако търсите солиден хостинг за вашия бизнес уебсайт, планът на GoGeek е чудесна възможност. С премиум функции, включващи поетапно изпълнение, SG Git github интеграция, премиум резервни копия, неограничени професионални възстановявания на уебсайтове и безплатни PCI съответствие за онлайн магазини, този хостинг план от SiteGround е един от най-добрите планове, които предлагат.

Сега, когато разгледахте какво може да предложи SiteGround, нека разгледаме как всъщност да настроите вашия хостинг с тях. Затова преминете към SiteGround и изберете план за хостинг на WordPress, след което преминете към нашето ръководство за настройка.

Първи стъпки с хостинг на WordPress SiteGround

Преди дори да започнете да мислите за вашата тема на WordPress или някой от вашите публикации, ще трябва да закупите вашия хостинг план и да изберете име на домейн. За щастие за вас, всеки хостинг план на WordPress от SiteGround включва БЕЗПЛАТНО име на домейн. Това не само ви спестява пари, но прави настройката на уебсайта ви още по-бърза, тъй като няма да се налага да насочвате името на домейна си от друг сървър. Затова изберете един от плановете, за които говорихме по-горе, и нека започнем!

Съветникът за настройка на SiteGround

Моят съвет е да се възползвате от съветника за настройка на SiteGround – това ще направи настройването на вашия уебсайт WordPress супер лесно и без главоболие. Първо ще трябва да влезете в потребителската зона на SiteGround, трябва да има подсказка, подобна на тази по-долу. Просто изберете опцията, която се отнася за вашата ситуация; в този урок ще ви преведем как да настроите съвсем нов уебсайт.

Съветник за настройка на SiteGround

ЗАБЕЛЕЖКА: Има опция за ръчна инсталация, ако предпочитате да извървите този маршрут, но тъй като е по-сложно, няма да покриваме тук.

След това ще изберете типа на уебсайта, който създавате, както и софтуера, който искате да използвате. Разбира се, че избирате WordPress за тази втора, тъй като е най-добрата CMS в края на краищата.

Предпочитания за уебсайт на SiteGround

И тогава, въз основа на това, което сте избрали в предишната стъпка, ще бъдете подканени да създадете вашите данни за вход. Избрахме WordPress (duh) и добавихме нашата информация. Освен това имате възможност да изберете безплатна тема, предоставена от SiteGround. Това не е задължително. Ако не виждате такава, която харесвате или вече сте намерили първокласна тема на WordPress другаде, не е нужно да избирате такава.

Инсталиране на софтуер на SiteGround

Това е всичко – вашият акаунт, готов за използване! Ура! Разделът „Какво следва“ е чудесно място да започнете, ако се интересувате от вътрешната работа на вашия хостинг. Може да искате да разгледате обиколката на вашата клиентска зона, за да се запознаете с вашия акаунт в SiteGround и връзката за създаване на имейл адреси, ако ще ги използвате.

Настройката на SiteGround завършена

Настройка на вашия уебсайт WordPress

Време е да се потопите в изграждането на уебсайта си и добавянето на съдържание! Ако сте избрали тема по време на съветника за настройка, ще забележите, че тя вече е инсталирана и активна. Но ако искате да качите своя собствена тема сега е чудесен момент да го направите.

Отидете на your-website.com/wp-admin и влезте, като използвате детайлите, създадени преди. Tah-ДАА! Вашият сайт вече е създаден и готов за работа. Ако сте избрали да използвате някоя от безплатните теми от SiteGround, вие сте готови да започнете да добавяте съдържание, но ако искате да качите собствена тема сега е чудесен момент да го направите. Просто отворете Външен вид> Теми> Добавяне на ново. От тук можете да прегледате безплатна тема от WordPress.org. Или щракнете върху Качване на тема бутон и следвайте подканите да добавите своя собствена тема на WordPress. Имаме и видео ръководство за промяна на вашата WordPress тема, което можете да следвате заедно с.

Инсталирайте и активирайте новата си WordPress тема

След като инсталирате и активирате вашата тема на WordPress, може да видите известие за инсталиране на допълнителни функции. Например темата Total WordPress препоръчва да инсталирате включените премиум плъгини (Layer Slider, Slider Revolution, Visual Composer), както и безплатни плъгини (Contact Form 7, WooCommerce), за да използвате всички мощни опции на темата. Просто щракнете, за да инсталирате приставките или да отхвърлите известието.

Общо известие за темата

Сега сте готови да добавите съдържанието си. Повечето премиум теми на WordPress включват примерни данни, които можете да инсталирате, за да ускорите настройването на уебсайта си. За да качите примерния си файл с данни, отворете Инструменти> Импортиране и щракнете върху опцията WordPress. Това ще ви помоли да инсталирате вносителя на WordPress. Щракнете, за да го инсталирате, след това щракнете върху връзката, за да активирате и стартирате вносителя. Потърсете примерния файл с данни (трябва да е .xml файл), щракнете, за да го качите и след това задайте примерните публикации на един от вашите потребители.

Следващите ви стъпки ще бъдат да промените настройките си за постоянна връзка, да добавите / запазите менютата си, да промените джунджуриите си и да направите други ощипвания на уебсайта си, като използвате всички администраторски опции на Total WordPress Theme, преди да споделите уебсайта си с други.

заключение

Ако сте на пазара за качествен хостинг на WordPress с голяма поддръжка, много функции и лесна настройка, тогава SiteGround може да е подходящ за вас. Разгледайте някои от техните планове – просто не забравяйте да използвате нашия линк, за да спестите 50% + на хостинг на WordPress на SiteGround. Те предлагат страхотни планове, които работят чудесно за всяко ниво на потребителите и благодарение на техния съветник за настройка дори някой, който никога не е използвал WordPress преди, може да има уебсайт и да работи за нула време..

Използвали ли сте хостинг на SiteGround? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу. Ще се радваме да чуем какъв е вашият опит, който ги използва като WordPress или общ уеб хост.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map