Sendinblue срещу Mailchimp – Маркетинг по имейл в сравнение

sendinblue vs mailchimp сравнение 2020

В тази статия за преглед ще сравним Sendinblue срещу Mailchimp – две популярни платформи за имейл маркетинг и автоматизация на маркетинга.


Традиционно и Sendinblue, и Mailchimp започнаха като имейл маркетинг инструменти, и постепенно се превърна в цялостен маркетинг „всичко в едно” платформи.

Днес и двете платформи имат широк спектър от функции, включително маркетингова автоматизация, поведенческо таргетиране и възможности за управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM).

Освен това те поддържат и няколко канала освен имейл; включително цифрови реклами, целеви страници, SMS маркетинг и чат на уебсайтове.

За да ви помогнем да извлечете максимума от тази статия, ние подбрахме най-важните функции от Sendinblue и Mailchimp и ги групирахме в шест различни набора от функции. Освен това подчертахме основните разлики между Sendinblue срещу Mailchimp във всеки от тези набори.

 1. Управление на списъци с имейл: Този набор от функции обсъжда функциите за управление на списъци на всяка платформа като сегментиране, профили за контакти и CRM възможности.
 2. Маркетингова автоматизация: Тук обсъждаме възможностите за автоматизация и персонализация на всяка платформа, като например поведенческо насочване, персонализация и оптимизация на времето за изпращане.
 3. Маркетингови канали: В този набор от функции ние сравняваме каналите, освен имейлите, които са достъпни във всяка платформа. Примерите включват платени цифрови реклами, SMS маркетинг, чат на уебсайтове и пощенски картички.
 4. Отчитане, анализи и прозрения: Този раздел разглежда различните опции за отчитане, налични във всяка платформа, като честота на кликване / отваряне по имейл, статистика на доставките и демографски данни на аудиторията. Той също така подчертава няколко данни и препоръки, управлявани от данни, които са изключително за Mailchimp.
 5. Допълнителни инструменти: Тук обсъждаме няколко инструмента, които не са строго свързани с имейл маркетинга или маркетинговата автоматизация. Те включват софтуер за управление на социални медии, инструмент за управление на съдържанието и създаване на уебсайтове.
 6. Ценообразуване: Накрая обсъждаме моделите на ценообразуване на двете платформи и споделяме препоръка въз основа на изискването на потребителя.

Да започваме.

Функции за управление на списъци с имейли

И Sendinblue, и Mailchimp предлагат фантастичен набор от основни и усъвършенствани функции за управление на списъци с имейли в своя безплатен план. Sendinblue ви позволява да създавате почти неограничен брой списъци с имейли.

табло за управление на аудиторията на mailchimp 2020

Mailchimp третира по различен начин списъците с имейли. Те са извикани Зрителите. Аудиторията може да има множество сегменти и да се държи почти подобно на имейл списък. Mailchimp обаче предлага само 1, 3 и 5 аудитории в тях Безплатно, Essentials и стандарт планове. Най- Premium планът има неограничена аудитория.

sendinblue управление на аудиторията

Основна разлика между Sendinblue и Mailchimp е, че в Sendinblue се отчита контакт в множество списъци само веднъж. Докато в Mailchimp се отчита контакт в множество списъци (аудитории) много пъти.

С други думи, ако имате един и същи контакт в три отделни списъка с имейли, Sendinblue ще го преброи като един, а Mailchimp ще го преброи като три. Това няма да бъде недостатък за потребителите на Mailchimp, тъй като една аудитория може да има няколко сегмента.

Сегментиране на аудиторията и маркери

По отношение на сегментацията и Sendinblue, и Mailchimp предлагат фантастични възможности за сегментиране въз основа на свойствата на списъка и други критерии. Например, можете да добавите персонализирани полета като Телефонен номер или Първа покупка към вашия списък и създайте сегментирани аудитории въз основа на това.

опции за сегментиране на mailchimp въз основа на активността на кампанията

Mailchimp може да сегментира списъци въз основа на данни за абонати (като местоположение, имейл клиент), активност в кампанията (поведение за автоматизация, отваряне на имейл), прогнозирана демография (възрастова група и пол) и персонализирани събития (приложение и активност в мрежата).

функции за сегментиране на sendinblue

Sendinblue поддържа сегментация въз основа на активност по имейл и персонализирани данни за събитията. Можете да съхранявате толкова много контакти, колкото искате, както и неограничен брой събития и атрибути (маркерите идват скоро).

Етикети в Mailchimp: Mailchimp предлага допълнителна собственост, наречена маркери. Можете да присвоите маркери на контактите си и да създавате силно насочени кампании, като използвате и маркери, и потребителски полета.

Маркерите не са налични в Sendinblue, но лесно можете да използвате решение. Можете да създадете персонализирано поле, наречено Tags в списъка си с имейли и използвайте собствеността AND при изграждането на вашата аудитория.

CRM инструменти

профил на хората на mailchimp crm

Възприемането на потребителски първи подход е неразделно за успеха на B2C бизнеса. Ето защо платформите за маркетинг AIO като Sendinblue и Mailchimp имат вградени CRM функции като профили за контакт, която е специална страница за всеки отделен контакт във вашия акаунт. Можете да свържете както Sendinblue, така и Mailchimp към CRM инструментите на вашето предприятие за по-добри маркетингови комуникации.

Преглед на раздела

 • Mailchimp третира списъците с имейли като аудитории и е ограничен до 1, 3, 5 или неограничена аудитория.
 • Mailchimp счита общия (не-уникален) брой на контактите, докато Sendinblue счита броя на уникалните контакти.
 • Mailchimp предлага малко по-добри възможности за сегментиране, като прогнозирана демография в по-високо платени планове.

Маркетингова автоматизация

Маркетинговата автоматизация, задвижвана от персонализирани съобщения и поведенческо насочване, може да направи чудеса за бизнеса. И Sendinblue, и Mailchimp поддържат персонализация чрез сливане на маркери и разширено поведенческо насочване. Нека да разгледаме:

Автоматизация на маркетинга на Mailchimp

автоматизация на mailchimp

Възможностите за автоматизация на Mailchimp могат да бъдат групирани в четири широки категории:

 1. Основни автоматизации: Приветствен имейл, базирана на данни автоматизация, като рождени дни или годишнини.
 2. RSS за електронна поща автоматизация от които можете да създавате автоматизирани бюлетини от RSS емисии.
 3. Автоматизация на електронната търговия като изоставени имейли за колички, препоръки за продукти, известия за поръчки, имейли за първа покупка и ангажиране на лоялни и неактивни клиенти (забележете – това е достъпно само за абонати, а в някои случаи може да изисква и техните премиум транзакционен имейл аддон).
 4. Базирана на събития автоматизация: Можете да изпращате данни за взаимодействие между уебсайтове и приложения (като например Вписан или Завършено ниво) до Mailchimp и да изпраща автоматизирани имейли въз основа на поведението на потребителя.

Sendinblue маркетинг автоматизация

Sendinblue също поддържа автоматизация за маркетинг по имейл подобно на Mailchimp, като например приветствени съобщения, електронна търговия, транзакционни дейности и др. Но основна разлика е, че не е необходимо да плащате допълнително, за да използвате тази функция в Sendinblue – тя вече е включена.

sendinblue маркетингови автоматизации

Това, което отличава Sendinblue, е неговото потребителски конструктор на работния процес. Персонализираният конструктор на работен процес на Sendinblue ви помага да изпращате имейли до потребители, които извършват предварително зададена последователност от дейности. Например, можете да създадете работен поток, при който потребител (който е в списъка ви с контакти) посещава уебсайт на SaaS продукт, преглежда страницата с цените и след това излиза от уебсайта. В края на работния процес на потребителя се изпраща годежен имейл (като видео за вебинар или демонстрация на продукт).

sendinblue олово работен процес

Sendinblue също поддържа олово оценяване което е метод за динамично актуализиране на качеството на водещите клиенти въз основа на тяхното поведение. Например, ако контакт отвори вашия имейл за добре дошли, можете да зададете +10 точки на този контакт. Ако контакт направи покупка, задайте +50 точки, тъй като има вероятност да закупи отново.

Преглед на раздела

 • Mailchimp поддържа събития на приложения, които Sendinblue не предлага.
 • Sendinblue има персонализиран конструктор на работния процес и предлага олово оценяване, което Mailchimp няма.
 • И двете платформи също така осигуряват оптимизация на времето за изпращане, при което имейлите се доставят във входящата поща на потребителя въз основа на това кога е най-вероятно той да отвори имейла.

Маркетингови канали

В днешния свят на всеканални клиенти клиентите могат да бъдат достигнати чрез имейл, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, push известия (мобилни и уеб) и насочени реклами. (Пропуснах ли някой?)

Общуването с клиенти вече не се ограничава до имейл и ето как Sendinblue и Mailchimp приемат.

видове кампании на mailchimp

В Mailchimp можете да се свържете с клиентите си чрез:

 • електронна поща
 • Целеви страници
 • Физически картички
 • Реклами в социалните медии във Facebook и Instagram
 • Пренасочване на реклами в Google, Facebook и Instagram

Lookalike аудитории: Mailchimp също така ви позволява да създавате lookalike аудитории за своите социални реклами и кампании за пощенски картички. Например, ако нямате физическия адрес на клиента, Mailchimp ще препрати този профил с неговата база данни и ще публикува картата от ваше име. Можете да използвате lookalike аудитории за създаване на силно насочени кампании.

sendinblue видове кампании

За сравнение Sendinblue ви позволява да се свържете с клиентите си чрез:

Sendinblue ви дава унифицирано табло за управление, от което можете да управлявате цялата комуникация с вашите клиенти.

Преглед на раздела

 • Sendinblue предлага SMS и чат на уебсайтове като допълнителни маркетингови канали, докато Mailchimp предлага физически пощенски картички.
 • Mailchimp предлага малко по-добри рекламни платформи и lookalike аудитории.
 • В случай на транзакционни имейли, Sendinblue го предлага в същия план, докато Mailchimp изисква да закупите допълнителна услуга, наречена Mandrill.

Отчитане, Анализ и Статистика

sendinblue отчет за кампанията

По отношение на отчитането и аналитиката и Sendinblue, и Mailchimp предлагат важни показатели като честота на отваряне по имейл, CTR (честота на кликване), списък на скоростта на отваряне (брой на абонаментите) и отчети за доставка, за да ви помогнат да измерите ефективността на кампанията. Освен това получавате допълнителна информация като топ локации, източници на растеж и повече в платени планове.

сравнително оценяване на кампанията на mailchimp

Mailchimp предлага и сравнителен анализ на кампаниите, който ви позволява да сравнявате ефективността на вашата кампания с показателите в отрасъла. Предвид широката клиентска база на Mailchimp, това е надежден източник на данни, който ще посочи дали кампаниите ви надхвърлят ефективността или са по-ниски от резултатите.

Ако свържете вашия онлайн магазин с Mailchimp, на всеки контакт се присвоява атрибут, наречен Life Lifetime Value (CLV). Можете да използвате тази информация за създаване на силно насочени кампании за повторно ангажиране.

Допълнителни инструменти

Следват няколко допълнителни маркетингови функции по имейл, които могат да подобрят ефективността на кампанията и точността на измерване.

 • Официален плъгин: Можете да инсталирате и използвате официалния Плъгин за бюлетин на Sendinblue от таблото за управление на WordPress. MailChimp не предлага собствен официален плъгин, така че ще трябва да разчитате на разработчици на плъгини на трети страни за лесна интеграция с WordPress.
 • Шаблони на имейл: И двете платформи предлагат предварително изградени, оптимизирани за реализация шаблони за електронна поща за различни цели на кампанията (като образование, информиране, наслада и т.н.).
 • A / B тестване: Sendinblue предлага A / B тестване в своя платен план, както и Mailchimp.

Mailchimp също предлага многовариантно тестване в своя Premium план (нещо, което Sendinblue няма).

 • Интеграции на трети страни: Mailchimp поддържа повече интеграции на трети страни от Sendinblue, но най-популярните инструменти / дестинации се поддържат от двете платформи.

Следните инструменти не са пряко свързани с маркетинг по имейл, но предлагат много полза, ако обмисляте едно или друго решение като своя платформа за отиване на маркетинг.

 • Целеви страници: Mailchimp го предлага безплатно, Sendinblue предлага това в своя платен план.
 • Създател на уебсайт: Предлага се само от Mailchimp безплатно, включително поддръжка на потребителски домейн.
 • Управление на социалните медии: Mailchimp предлага безплатни инструменти за публикуване и планиране на публикации в социалните медии (Facebook, Instagram и Twitter), както и платено управление на рекламите във Facebook и Instagram Ads.
 • Mailchimp също предлага a съдържание студио което по същество е инструмент за управление на цифрови активи за вашия сайт. В съчетание с инструмента за социални медии, това се превръща в мощен комбо за управление на вашето присъствие в социалните медии директно от таблото за управление на Mailchimp.

Sendinblue срещу Mailchimp – Сравнение на цените

Сега за най-важния аспект – ценови модели, предлагани от двете платформи. Ето кратко резюме:

 • Mailchimp сметки, на базата на които общ брой контакти и на брой изпратени имейли.
 • Sendinblue сметки, които сте базирани само за броя изпратени имейли. Можете да имате неограничени контакти.

Преглед и анализ на ценообразуването на Mailchimp

ценообразуване на mailchimp януари 2020 г.

Безплатният план на Mailchimp е една от основните причини за успеха му в бягство. Получавате усъвършенствани инструменти за маркетинг на имейли като едноетапни автоматизации (имейли за добре дошли, изоставена количка), поведенческо насочване, сегментиране и маркери, безплатни шаблони за електронна поща, целеви страници, създаване на уебсайтове с персонализирана поддръжка на домейни, управление на социалните медии (органично публикуване и реклами) и студио за съдържание. Вие сте ограничени до 2000 контакта и 10 000 имейла / месец. Освен това сте ограничени до една аудитория, но можете да създавате множество сегменти.

Броят на контактите на Mailchimp срещу ценообразуването

увеличение на цените въз основа на стандартния план за ценообразуване на пощенски цени въз основа на броя на контактите

Веднага след безплатния план е, когато нещата започват да стават интересни. Цената, показана на екрана по-горе, е за 500 контакта. Цената се увеличава с нарастването на броя на контактите.

Например стандартният план на Mailchimp започва от 14,99 щ.д. / месец за 500 контакта, ограничени до 50 000 имейла на месец и 189 долара на месец за 20 000 контакта с максимална стойност 240 000 имейла на месец.

За сравнение най-скъпият план на Sendinblue с всичко функции, неограничени контакти и 300 000 имейла / месец струва $ 173 на месец.

Ето преглед на платените планове на Mailchimp:

 1. Основни материали за Mailchimp: Този план включва всички 3 аудитории, шаблони за електронна поща, поддържа A / B тестване и персонализиране на марката, премахва подножието на Mailchimp и 24 × 7 поддръжка по имейл и чат. Общият брой изпратени имейли на месец е 10 пъти повече от броя на контактите ви, ограничени до 500 000 имейла на месец.
 2. Стандарт за Mailchimp: Този план включва 5 аудитории, разширена информация за аудиторията, включително стойността на живота на клиента (LTV), пренасочване на реклами, кодирани по поръчка имейл шаблони, серия, график за публикуване в социални медии (като Buffer), изпращане на оптимизация на времето, доставка по часова зона и многоетапна поръчка работни процеси, включително автоматизирана въз основа на събития. Месечният лимит за изпращане на имейли е 12 пъти повече от общия ви брой контакти, ограничен до 1,2 милиона имейла / месец. Опциите за поддръжка са същите като плана на Essentials.
 3. Mailchimp Premium: Този план включва разширена сегментация, многовариантно тестване, неограничена аудитория и поддръжка по телефона. Месечният лимит за изпращане на имейл е 15 пъти по-голям от общия ви брой контакти, ограничен до 1,2 милиона имейла / месец.

За подробен преглед на функциите и плановете на Mailchimp, посетете техния уебсайт.

Преглед и анализ на цените на Sendinblue

цени за sendinblue януари 2020 г.

Този раздел представя анализ на различните маркетингови планове за имейл, предлагани от Sendinblue от януари 2020 г. Опитах се да поддържам този раздел възможно най-кратък, без да пропускам никаква важна информация. Всеки план включва различаващия фактор от предишния план. Мислете за това като това, което получавате за допълнителните пари, които плащате. Ето кратко резюме на всеки от текущите Sendinblue ценови планове:

 • Sendinblue на Безплатен план ви позволява да изпращате до 300 имейла на ден. Можете да получите достъп до почти всички функции за имейл маркетинг, включително шаблони за имейл, чат на уебсайтове, автоматизация на маркетинга (включително строител на работния процес) и маркетинг чрез SMS. Функциите, които не са включени, са реклами, целеви страници и уебсайт за чат.
 • Най- Литерен план просто премахва ограничението за ежедневно изпращане и поддържа до 40 000 имейла всеки месец. Не се предоставят други допълнителни функции.
 • Най- Основен план премахва логото на Sendinblue, показва разширена статистика за отчитане и включва поддръжка по телефона. Отново не се предоставят други допълнителни функции.
 • Най- Премиум план включва всяка функция, която Sendinblue може да предложи, и може да изпраща до 300 000 имейла на месец. Отключените функции включват реклами, целеви страници, A / B тестване, оптимизация на времето за изпращане и поддръжка за много потребители (включени първи три и $ 12 / допълнителен потребител). Опциите за поддръжка, предоставени в съществен и Premium плановете са същите.
 • Най- Предприемачески план включва специална поддръжка, заедно с всички други функции. Трябва също да получите обемна отстъпка, ако имате много високо изискване за доставка по имейл.

Преминаване – коя платформа да изберете

Изборът на маркетингова платформа зависи от случая на употреба и други подкрепящи фактори. Следват два отделни случая на употреба:

Блог: Sendinblue би имал по-голям смисъл за блог, тъй като е вероятно да имате голям имейл списък и може да се наложи да изпращате голям брой имейли на месец. Sendinblue би бил значително по-евтин.

Вземете Sendinblue

По ирония на съдбата лимитът на имейлите на безплатния план на Mailchimp (10 000 имейла / мес.) Е малко по-висок от безплатния план на Sendinblue (9 000 имейла на месец). Sendinblue обаче предлага неограничени контакти в всичко нейните планове.

Онлайн магазин: За един онлайн магазин отглеждането и ангажирането с вашата публика е от ключово значение за успеха. Освен това е по-малко вероятно да имате много голям размер на списъка (в сравнение с бюлетина на блога). В такъв случай бих избрал Mailchimp, тъй като той предлага по-добри инструменти в стандартния си план, като реклами за пренасочване, LTV за клиенти и други.

Въпреки това, с увеличаването на магазина ми (т.е. размерът на списъка расте), бих направил анализ на разходите и ползите на Mailchimp срещу Sendinblue въз основа на размера на списъка ми, броя на изпратените имейли на месец и използваните функции, изключващи платформата. Ако Sendinblue се окаже значително по-евтин, бих направил превключването.


За вас – какво мислите за този сравнителен пост? Има ли нещо, което искате да добавите? Какъв е вашият избор за маркетингова платформа? Sendinblue или Mailchimp? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map